|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI
Ja polecam szampon Skrzyp Polny z Barwy
Gdy nim myję to ani jeden włos mi nie wypada przy myciu, a zazwyczaj wypada ich około 20, a do tego mam po nim dużo gęściejsze włosy, już mi 2 osoby ostatnio zwróciły uwagę, że mam gęściejsze włosy, co mnie ogromnie cieszy
|
|
|
|
#3032 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Chciałabym kiedyś mieć dużo zwierząt, psy, koty... Cytat:
|
|
#3033 |
|
Raczkowanie
|
Indios Bravos - Marzę,żeby zejść z cieniowania,ale żeby włosy były całkiem na prosto, musiałabym ściąć ich sporo
Ścinam po trochę żeby to kiedyś wyrównać.Tak to jest,jak się ma głupie pomysły i się ścina i cieniuje
|
#3034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3035 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem |
|
|
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mogę jakiś eteryczny olejek dodac do wody brzozowej?
drażni mnie niesamowicie jej zapach, taki hmm stęchnięty.
|
|
#3037 |
|
Zadomowienie
|
Oprócz szamponu barwy ze skrzypem, dopisz więc jeszcze ten z czarnej rzepy!
Przyspieszył mi porost swego czasu, jak jeszcze nie stosowałam żadnych wcierek i nie wiedziałam co to wizaż Naprawdę, polecam ![]() Dziewczyny dacie radę z tym cieniowaniem! Trzymam za was kciuki! A raczej za wasze cebulki Żeby rosly szybciej...
|
|
|
|
#3038 |
|
Raczkowanie
|
Czarna Rzepa firmy Eva przyspiesza wzrost i "dodaje' baby hair, ale wysusza, pod koniec opakowania nawet bardzo wysusza
|
|
|
|
#3039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z firmy Eva nie stosowałam, tylko ten Barwy Natury. Ale nie mialam problemów z wysuszeniem - olejowalam, nakladalam odżywki, maski, jedwab i bylo OK Więc nie wiem, czy ten szampon w ogóle nie wysusza, czy przez w miarę odpowiednią pielęgnację nic takiego mnie nie spotkało ![]() Ale może nawet raz na jakiś czas, albo na przemian z czymś lżejszym polecam wypróbować, bo baby hair są. Oj są
|
|
|
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3041 |
|
Raczkowanie
|
Ale jestem zadowolona z dzisiejszych zakupów
Kupiłam ampułki Joanna Rzepa,olej rycynowy,naftę kosmetyczną,Hennę Treatment Wax,moją ulubioną odżywkę z Garniera i oliwę Moje włosomaniactwo się pogłębia
|
#3042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3043 |
|
Raczkowanie
|
a jakbym dla równowagi olejowała, to też przesuszy?
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
Musiałabyś olejować regularnie.
Bo ogólnie ziołowe szampony przesuszają. Ja tera zmyję raz na jakiś czas i czuję różnicę między zmyciem oleju szamponem ziołowym niż BD np. Nie mówię już o zmywaniu odżywką... Spróbuj dodać do ziołowego odrobinę olejku rycynowego- dobrze działa na porost i wypadanie a do tego przy myciu już zmiękcza włosy, więc może to trochę pomoże niwelować działanie ziołowego z SLS
|
#3045 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wygląda to o niebo lepiej niż takie jednej długości. Raz byłam tylko niezadowolona jak mi brzytwą pojechała fryzjerka No ale co innego proste włosy, wtedy rzeczywiście ładniej wyglądają włosy jednej długości. |
|
|
|
|
#3047 |
|
Rozeznanie
|
Pytanie nie do mnie, ale ja wiem, to się podzielę ![]() Promocja powinna być we wszystkich, bo na ich str. też można ten szampon w takiej właśnie cenie zamówić: (trzeba usunąć spacje z linku) http://www.d oz .pl/apteka/p58258-Dermena_szampon_zapobiega jacy_wypadaniu_wlosow_200 _ml_swiateczne_opakowanie
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba się skuszę
|
|
|
|
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
portfel niezbyt ![]() Cytat:
ja niestety mam cienkie włosy i pocieniowane brzydko wyglądają, oczywiście kiedyś na to uwagi nie zwracałam, ale teraz wiadomo, włosomaniactwo mnie dopadło i zwracam uwagę na włosy ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3050 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja tak samo, ale kiedy to będzie <smuteczek> ![]() mam takie uczucie ciepła na twarzy po nałożeniu; już 3 razy nakładałam [łącznie z dzisiaj] i dzisiaj rano zauważyłam nieprzyjaciela na czole... ale to chyba za wcześnie na jakiekolwiek oczyszczanie; a z drugiej strony nigdy w życiu nie miałam pryszczy ![]() a u ciebie jak tam? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie dzisiaj nafta, rycyna, żółtko, olej lniany i miód
|
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dzis zel aloesowy panthenol i kokos na noc
|
|
|
|
|
#3052 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a ja się właśnie trochę załamałam. Przez ostatni miesiąc(i poprzednich kilka) mi włoski podrosły ledwo po 1cm ... Coż ja mam robić ?
Radical z olejkami eterycznymi- nic nie pomógł, Humavit Z plus też nie, od 2tyg stosuje Jantar i słabo Olejek rycynowy powinien pomóc, stosując 2x w tyg ? Co byście doradzały, bo juz sama nie wiem ![]() nafty moje włosy nie lubią (a raczej ja bo przenigdy nie mogę domyć )
Zapuszczałam i dbałam o włosy ![]() i zero efektów więc już nie dbam o nie ![]() może warto się chwilę zastanowić? Edytowane przez vanadis Czas edycji: 2011-12-03 o 21:47 |
|
|
|
#3053 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale się cieszę!!! Aż muszę się pochwalić !!! Od 20 września włosy urosły mi 5 cm !!! Dla mnie to jest ogromny sukces, bo zawsze rosły 1 -1.5 cm... A tu taka miła niespodzianka
![]() A poza tym dziś chodziłam 9 godzin z kokosem na włoskach, potem zmyłam olej, nałożyłam kalossa mlecznego+gliceryna+miód, na to reklamówkę, podgrzałam suszarką, na to ręcznik i po pół godziny spułkałam... I moje włosy dziś są jak marzenie... nie mogę przestać ich dotykać.... |
|
|
|
#3054 | ||
|
Zadomowienie
|
Oj tam portfel
Popatrz: on jest tylko jeden, a wlosów na glowie masz ohohoo tyyle Czyli w drodze demokratycznych wyborów robi się to, czego chce większość Ja też mam tak trochę pocieniowane - znaczy nie tak od samej góry, ale mam takie z 2 czy 3 stopnie od dolu Ale tak się chyba lepiej układają. I schodzę z grzywki Dlatego jak jestem w domu caly dzień to nawet i 2 czy 3 razy dziennie wcieram coś w grzywę. Obecnie wcierka dla mężczyzn z Kofeiną. (Ale patrząc po tym, że mam tylko jeden dzień w tygodniu wolny, dzieje się to rzadko )Cytat:
U mnie po niej wloski ruszyly i jak po żadnej wciercze wcześniej mam mnóstwo baby hair Na drugi miejscu u mnie Seboradin Niger Lotion z czarną rzepą ![]() Cytat:
Oby tak dalej. Phi, co ja gadam! Oby więcej
Edytowane przez trommelka Czas edycji: 2011-12-03 o 22:00 |
||
|
|
|
#3055 | |
|
Zadomowienie
|
też zamawiam... dżizas, mama mnie zabije za te ciągłe włosowe zakupy
![]() Cytat:
|
|
|
#3057 |
|
Raczkowanie
|
O na stronie dozu nawet nie patrzyłam. Do tej swojej apteki weszłam tak przypadkiem. Chyba jednak jeszcze kupie tę dermenę, bo to jedyny szampon po którym naprawdę włosy nic nie lecą. A i żel też rewelacyjny. Zanim poznałam wizaż to często go używałam, ale Wy
mnie zaraziłyście tym eksperymentowaniem i zaczęłam kombinowaća teraz mały off topik: tydzień temu miałam zapalenie oskrzeli, wybrałam cały antybiotyk, w czwartek wróciłam do pracy, a od piatku niesamowity ból całej lewej strony przy oddychaniu, wciąganiu powietrza itp, gorączka wysoka. Pojechałam wieczorem na pogotowie. Pani dr tylko spojrzała , nie osłuchała i powiedziała, że to nadwyrężony obojczyk-diagnoza zespół bólowy......a jak to płuca??????????????
Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem |
|
|
|
#3058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja revitax oddałam tacie niech mu łysina się zagęści a ja suszu nie będe miała
|
|
|
|
|
#3059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mierzę (i podcinam) 8, już mnie ciekawość bierze, chociaż cudów się nie spodziewam. A Twoje 2 cm to i tak dużo! ja bym chciała 2
|
|
|
|
|
#3060 |
|
Raczkowanie
|
a ja dałam sobie spokój z mierzeniem, patrzę wzrokowo po zdjęciach
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

Gdy nim myję to ani jeden włos mi nie wypada przy myciu, a zazwyczaj wypada ich około 20, a do tego mam po nim dużo gęściejsze włosy, już mi 2 osoby ostatnio zwróciły uwagę, że mam gęściejsze włosy, co mnie ogromnie cieszy 

) A żeby nie było już całkiem offtopa,to dodam, że jutro uzupełnienie włosowych zapasów 
Ścinam po trochę żeby to kiedyś wyrównać.Tak to jest,jak się ma głupie pomysły i się ścina i cieniuje 

. 

chyba się skuszę 

67,7 67 66 65 64 63 62 61 60
Olejek rycynowy powinien pomóc, stosując 2x w tyg ? Co byście doradzały, bo juz sama nie wiem