|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a nad czym myslisz? ![]() nie no kasia ja nie mowie, ze masz zaczac klasc dziecko, Ty znasz je najlepiej...tylko tak gdybam a jak pojdzie do przedszkola to i tak bedzie musiala spac w dzien to jest przerabane tak naprawde, bo takie trzylatki to jeszcze ale moj Eryk jak mial 4-5 lat i musial spac w przedszkolu to potem mi wojowal w domu do polnocy
|
|
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
no myślę nad tatuażem, ale nie wiem co.Chyba na plecach.
W naszych przedszkolach albo idą do innej sali te co nie śpią albo muszą leżeć i czekać aż skończy się czas drzemki. Jeszcze sama jestem, dziwnie mi,smutno i cicho,a młoda nadal spi. Moja Blania ładnie przybiera na wadzę 24.11 miała 4800 a dziś 5300 ![]() Dziś mieliśmy ostatnią wizytę położnej.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
uu szkoda kotki , a do weta jedziecie z nia?
|
|
#784 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie mogłaś tego trafniej ująć ![]() Cytat:
![]() No Mariolka, teraz to tylko mnie pominęłaś
|
|
|
#785 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
kasia nie doczytalam o kotce - przykro mi
![]() a u weta byliscie?
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
Czeko,moja do kubeczka sika na stojąco pod prysznicem
![]() Tak byliśmy u weta.Póki co dostała kroplówkę i jakieś witaminy.Zbadali jej mocz i krew-wyniki w normie.Podejrzewają że to coś neurologicznego.Badał ją neurolog.Ruchy miała bardzo niezborne.Póki co mamy ją obserwować i albo dziś(to klinika 24h) albo jutro z nią jechać. Siedzi w łazience i śpi.Trochę łepek podniesie jak do niej mówie,ale ogólnie jest kiepska
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#787 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
a ona przeciez chyba calkiem mloda jest nie?kurcze a moze jakies przeswietlenie trzebaby jej zrobic? ![]() trzymam kciuki aby wyzdrowiala
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
Czeko,moja do kubeczka sika na stojąco pod prysznicem
![]() Tak byliśmy u weta.Póki co dostała kroplówkę i jakieś witaminy.Zbadali jej mocz i krew-wyniki w normie.Podejrzewają że to coś neurologicznego.Badał ją neurolog.Ruchy miała bardzo niezborne.Póki co mamy ją obserwować i albo dziś(to klinika 24h) albo jutro z nią jechać. Siedzi w łazience i śpi.Trochę łepek podniesie jak do niej mówie,ale ogólnie jest kiepska
|
|
|
#789 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ozdoby sliczne. Ale ja bym sie z tym makaronem nie miała nerwów bawić ![]() Cytat:
Kasia, mam nadzieję że kicia dojdzie do siebie... A ja byłam dziś z Jasiem na wizycie kontrolnej. Pani dr zbadła go, wypytała mnie o różne szczegóły, i kazała przyjechać po 12-tym to wtedy pobiorą mu krew (bo musi skończyć miesiąc). Ale powiedziała że raczej chory nie jest, bo Zadnych nieprawidłowości narazie nie widzi. Wszystko sie wyjaśni na kolejnej wizycie. Ale jestem dobrych myśli
|
||
|
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
czeko, jak ma zaczerwienione wargo sromowe to nie będzie problemów z pęcherzem - tu bolałoby ją przy sikaniu i co chwilę chciałaby siku
raczej problem ginekologiczny uważam, ze badanie moczu przy takich objawach nic nie wniesie Mariolko,
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2011-12-02 o 20:55 |
|
|
|
#791 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() pięknie Blanka przybiera.Ale,to pierwszy raz,taka awantura o jedzenie była i pierogów nie tknął,aż się przespał i chyba zapomniał ![]() Ale Kubuś ma tak cały czas,czy po prostu się zdarza? Cytat:
Dzisiaj siostra do mnie dzwoni i mówi,że jest chora na ospę a obie chorowałyśmy,jak chodziłyśmy do podstawówki.Dwa tygodnie temu chorowała Jej córka,bo jakoś tak w zerówce prawie wszystkie dzieci załapały.Siostra mówi,że jest tak zesypana,że masakra,krostka na krostce,nawet w buzi i okolicach intymnych Lekarka powiedziła,że to ospa wirusowa i na nią można nawet kilka razy w życiu chorować Ponoć choroby zakaźne gorzej przechodzi się w życiu dorosłym,niż jak jest się dzieckiem.
|
|||
|
|
|
#792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kubuś generalnie potrafi się sam sobą zająć, ale nie robi tego często i chętnie, woli towarzystwo , ale ostatnio jest masakra, ciągle chce być na rękach albo się przytulać, albo razem bawić.*** Dobrej nocy
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2011-12-02 o 22:37 |
|
|
|
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak powiem ze idziemy sie kapac to zaczyna plakac i zawsze to samo ze nie chce wlosow myc![]() ja tez uciekam
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
wojtusiu, może na początek do użytku domowego wypróbowałabyś testery - cena atrakcyjna http://allegro.pl/chanel-cienie-do-o...973714971.html
mam zestaw Murano i Smoky - ten ostatni ma bardzo ładne, naturalne szarości bez grama niebieskiego (trudno mi było takie znaleźć); Murano też ładny, ale zielenie nie każdy lubi - te są podbite szarością i wyglądają ok nie są oczobijne
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() u nas pada deszcz ![]() milego dnia
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
u nas też ale ja się z tego cieszę, bo u nas deszcz nie padał od października... we wrześniu mieliśmy ostatnio opady ![]() aczkolwiek nie ukrywam, że wolałabym śnieg ![]() idę sprzątać, miłego dnia |
|
|
|
#798 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
maly z ojcem na pilce a ja sie szykuje i zaraz jade po starszaka do rodzicow i do kosciola, dzis beda mierzyc dzieciaki do alb
|
|
#799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Werka juz od dawna wypytuje o snieg i o sanki, codziennie rano jak sie obudzi to idzie do okna zobaczyc czy juz jest ![]() moje ostatnie Werkowe zakuy na all http://allegro.pl/show_item.php?item=1971772681 http://allegro.pl/show_item.php?item=1961123778 http://allegro.pl/show_item.php?item=1962969680
|
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a zakupy |
|
|
|
|
#801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Karo właśnie odebrałam
Innocent Dzięki, wielkie dzięki i za gratisy /avizo było w czwartek/ Cytat:
![]() tym razem rozjaśnie niektóe pasma i zobaczymy co będzie, najwyżej będe w pracy w czapce siedziec a wiesz że ja nigdy nie stosowałam żadnej diety, ale teraz czuje że muszę kapke sfolgowac ![]() tylko że ja jakaś taka niezdyscyplinowana jestem ![]() *** my juz po kolejnej lekcji ang, było super, Zuza ładnie powtarza niektóe słowa tak więc na razie zadowolona jestem ![]() na razie uciekam, potem nadrobię bo w lesie z porządkami jestem ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- aaa jeszcze Ci chciałam Karo napisac, że ta fotę co wkleiłas też mam zapisaną na liscie moich planowanych kolorków ![]() I O Tobie Mariolku zapomniałabym, wszystkiego naj naj naj, zyczenia troszkę spoźnione ale szczere
|
|
#802 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jakby tak,za każdym razem miał jakieś zachcianki,to jeszcze,żeby mnie wcześniej o nich informował ![]() Kubuś jest cały czas z Tobą,praktycznie wszystko robicie razem i moim zdaniem nie ma nic dziwnego w tym,że jest taki bardziej mamusi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#803 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla kotki Cytat:
![]() dlatego nie lubie za bardzo cytowac wiecej niz 2-3 posty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() sliczne ----------- Wczoraj kolacja byla pospieszna , deser sobie podarowalismy i poszlismy wczesniej do domu. A nic nie zjadl, nawet nie chcial niczego sprobowac . Jeszcze raz mam potwierdzenie teog, ze jak jest tatus, to rogi mu rosna , ze mna byl na weselu i ladnie sie zachowywal przy stolu, kilka razy bylismy w kawiarni i wiem, ze potrafi ladnie siedziec i jesc .Dzis od rana sprzatamy, robimy siateczne porzadki, jeszcze sie nie wygrzebalismy ze wszystkiego, ale ja ugotowalam w miedzyczasie dwudaniowy obiad, pozmywalam naczynia i uznalam, ze zasluzylam na kawke . Maz odkurza, z mina winowajcy. Dlaczego? Prasowal i postawil zelazko na szafie, tylko kabel zwisal i A je sciagnal. Oparzyl sie tylko w opuszek lewego kciuka, ale widze, ze go boli , a tak zawsze prosze, aby prasowal, jak A spi. no to poszlam do sklepu i robil co chcial ;]. Babla na kciuku A na razie nie ma, zobaczymy, jak bedzie dalej.U nas maja dzisiaj zapalac bozonarodzeniowe dekoracje w miescie, ma byc Mikolaj, jakies wystepy. Chcielismy isc z A, ale juz teraz padam i chyba zasiade na sofie z kawa, ciastem i lampka wina.
|
|
#804 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żeby nie było bąbla i żeby bardzo nie bolało Też się strasznie boję oparzeń po prasowaniu zawsze wysoko na szafę odkładam,tym bardziej,że Bartosz bardzo interesuje się żelazkiem
|
|
|
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
Mariola biedny Antoś
|
#806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#807 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
chyba juz nie pamieta, bo gdy go pytalam niedawno, gdzie ma aua, to pokazal na zla reke i zly palec ![]() Nie chcial miec dzis drzemki w poludnie i po 17 zasnal na kanapie jedzac paluszki teraz wiec jeszcze szaleje
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
miłej niedzieli
|
#810 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wykrakałaś Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie wczoraj było cieplutko i nawet słońce wyszło, wieczorem trochę pokropiło...i w nocy też musiało bo dziś mokro...ale nadal ciepło Cytat:
![]() ładne ja ostatnio Zu w naszym lumpku dwie pary spodenek krótkich kupiłam, taką samą spódnieczkę już jedną taką miałyśmy i super wyglądała...plus kilka sweterków, sukienek, spodni...uzależniłam się w piątek np. super sweterek rozpinany, spodnie dresowe i dwie bluzeczki kupiłam za 8 zł...no i jak się nie uzależnić![]() ![]() Cytat:
super ![]() zrób rudy ![]() ja też dlatego dla mnie w sumie najlepsza dieta była wymyślona przeze mnie...1000 kcal...i zapisywanie...wszystko zapisywałam co jadłam, ważyłam i zapisywałam...wszędzie z kalendarzykiem kalorii chodziłam...aż w domu stwierdzili ze coś ze mną nie tak![]() ja mam teraz troszke bardziej żarówkowy rudy ![]() Mariolka jak dzisiaj Antoś? mam nadzieję że paluszek już nie boli ![]() Dzień dobry Nie zaszalałyście wczoraj ![]() Ja w piątek miałam niezapowiedzianą wizytę (w związku z piątkiem) z nerwów położyłam się o 21 do łózka, włączyłam film...i nie wiem kiedy zasnęłam wczoraj od rana pojechałyśmy do Rodziców...i wróciłyśmy ok 20...wykąpałam, nakarmiłam, położyłam Zu....i zasnęłam co jest ze mną![]() Wczoraj Zu dostałam na Mikołaja auto sterowane od Babci i Dziadka...i kapcie z psami...zadowolona baaaaaaardzo
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.

, nie zacytowalo mi Was 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

chłopcom chyba jest łatwiej,bo mogą na stojąco
może mamusie dziewczynek,coś Ci poradzą 
A mi Bartosz zrobił awanturę,bo ziemniaków dzisiaj nie było na drugie,a On chciał 

pięknie Blanka przybiera.
Ponoć choroby zakaźne gorzej przechodzi się w życiu dorosłym,niż jak jest się dzieckiem.

dlatego nie lubie za bardzo cytowac wiecej niz 2-3 posty
NIE LUBIĘ TROLLI