|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
Cytat:
![]() Czasami porysuje z pół godz a czasami 5 min ![]() ![]() A psie dupki to wieszaki ![]() zawieszam czasami a to szlafroczek, a to bluzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#572 |
Konto usunięte
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
Fajna Blanka, bardzo
![]() ![]() A gdzie psie dupki dorwałaś? genialne ![]() Dziecko mi nie poszło spać wcale jeszcze. Rano 7:30 wstała, a położyłam przed 13, to leżała bez marudzenia, myślałam, że śpi. Ale nagle huk - ale jest cicho, nie buczy, to nie wchodzę. Po czym zaczęła mnie wołać, a tam - ona buta z szafki dorwała, założyła i koniecznie musiała mi pokazać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#573 |
Zakorzenienie
|
No to fajnie, że tak rysujecie. Z moim się tak nie da, zżera wszystko czym rysuje i po zabawie... :/
Że wieszaki to się domyślam. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#574 |
Konto usunięte
|
Ogonek na szczęście?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#575 |
Zakorzenienie
|
No niezłe te wieszaki
![]() Blanka cudna ![]() ![]() ![]()
![]() |
#576 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#577 |
Konto usunięte
|
Przebiły się nam górne 3. Obie. Stąd chyba te 3 noce koszmarne :/ Pierwszy raz tak, nam 4 wyszły tak, że nie wiem kiedy! zobaczyłam jak już było do połowy widać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#578 |
Zakorzenienie
|
kardashi, Blanka cudna
![]() szaja, ![]() Luiza właśnie pluje na szybę balkonową i wyciera chusteczkami ![]()
![]() |
#579 |
Raczkowanie
|
kardashi, super czapa, gdzie dorwałaś?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#580 | |||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30850106]Fajna Blanka, bardzo
![]() ![]() A gdzie psie dupki dorwałaś? genialne ![]() [/QUOTE] Dziękuje ![]() wieszaki, tak jak Lea napisała - z Ikei ![]() Cytat:
![]() A wieszaki mają już kiiiilka lat. Moja mama kiedyś kupiła mojemu bratu ( mam ich chyba z 10). a czemu psie dupki to nie wiem ![]() ![]() Cytat:
![]() haha robale ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30850663]Przebiły się nam górne 3. Obie. Stąd chyba te 3 noce koszmarne :/ Pierwszy raz tak, nam 4 wyszły tak, że nie wiem kiedy! zobaczyłam jak już było do połowy widać ![]() Brawo ![]() Cytat:
![]() No co, czystą będziesz miała ![]() Reserved ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#581 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30850663]Przebiły się nam górne 3. Obie. Stąd chyba te 3 noce koszmarne :/ Pierwszy raz tak, nam 4 wyszły tak, że nie wiem kiedy! zobaczyłam jak już było do połowy widać
![]() ![]() ![]() w dzien sa piski i wrzaski gryzienie czego popadnie...dzis zjadl psie chrupki...ledwo z paszczy wyciagnelam ale pewnie coś tam połknoł...do łazienki na chwile weszłam padaka z nim.Nic nie chce jesc a normalnie pochłania wszystko i nie nadążam robic ![]() Adrian nie da zajrzec do buzi wiec nie wiem czy cos tam się przebija... oglądałam sanki-wybór padł na drewniane zwykłe z oparciem,myślalam jeszcze nad plastikowymi ale to chyba nie jest dobry pomysł? ![]()
![]() |
#582 |
Zakorzenienie
|
A co tutaj tak cicho?
![]() ![]() ![]()
![]() |
#583 |
Konto usunięte
|
Napisałam posta i mi się net zawiesił i nie zapisało. W nosie mam
![]() Moja dobra koleżanka dzisiaj dowiedziała się, że in vitro jej nie wyszło. Masakra, ona tak bardzo chce dziecka, facet też, a tu dupa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#584 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30859187]Napisałam posta i mi się net zawiesił i nie zapisało. W nosie mam
![]() Moja dobra koleżanka dzisiaj dowiedziała się, że in vitro jej nie wyszło. Masakra, ona tak bardzo chce dziecka, facet też, a tu dupa.[/QUOTE] Jaka to niesprawiedliwość jest na świecie ![]() ![]()
![]() |
#585 |
Zakorzenienie
|
a ja się nie odzywam, bo mam teściową w domu. przyjechała chwilę po moim powrocie do domu, więc nie zdążyłam odsapnac. przywiozła fioletowego śpiewaka - Ewcia zachwycona.
a rowerek na szczęście nie okazał się plastikowym paskudnym trójkołowcem. jest co prawda różowy i raczej dopiero od 3 lat, ale się wykorzysta. nie dodzwoniłam się do pediatry, więc będę ją atakować jutro od rana, bo podaję to Pulneo, co ostatnio, ale już mi się kończy, a chyba jest na receptę. Ewcia brzydko kaszle i wolałabym, żeby ją osłuchała. i z nowości - szef się pojawił, nas oczywiście nie było, tylko moja mama. tłumaczył się, że nie było go 3 tygodnie, a ekipa mu zdawała raporty, że sa u nas codziennie po 8h. był w szoku, że od jego wyjazdu nic się u nas nie zmieniło. powiedział, że będzie jutro lub w poniedziałek, ale w pon znów małża nie będzie. jeśli zjawi się jutro, jesteśmy w stanie uwierzyć, że o niczym nie wiedział i mu zależy. jeśli go nie będzie, potwierdzi tylko, że ściemnia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#586 |
Rozeznanie
|
Bry,
Szaja- ![]() Tak pisałyście o tym odrobaczaniu i ja już też o tym myślę, jak pójdziemy na szczepienie, to pogadam z pediatrą..tylko zastanawiam się, jak to by było i czy w ciąży też mogę sobie to zafundować? Pewnie nie/ U nas na tapecie tv....do niedawna mogła nie istnieć, a teraz ma być baja i koniec/ Mini mini, czyli Tomki, Literkowe Chochliki itp/Wstajemy ok. 7.30 i już jest błaganie o Mifi....Z jednej strony mam ochotę to ukrócić, a z drugiej, jaki jest wtedy spokój ![]() ![]() http://allegro.pl/ukladanka-co-to-zw...932708751.html
![]() |
![]() |
#587 |
Zadomowienie
|
Witam
Dziecko wyslalam do babci (okropna matka ![]() ![]() ![]() W przyszłym tygodniu w Lidlu maja być rowerki biegowe za 200zł. No nic, biore sie do roboty. Miłego weekendu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#588 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas zaczyna sie dlugi weekend. Mam cale 4 dni wooolne ![]()
![]() |
![]() |
#589 |
Rozeznanie
|
w końcu nadrobiłam
![]() współczuję koszmarnych nocek ![]() a robale ![]() ![]() basiak nie mam pojęcia jakim on głosem śpiewa ![]() szaja za ząbki ![]() kardashi śliczna ![]() ![]() margo ja tam myślę, że to wymówka szefa, jak można tyle czasu nie wiedzieć co robi własna ekipa ![]() kumkura u nas z zainteresowaniem podobnie ![]() araczki może teściowa chce towarzystwo na narty? ![]() farminka to super masz z tym sklepem ![]() i teraz się pochwalę ale ciii Wiktor zasnął SAM w swoim łóżeczku na drzemkę! i to sam tak chciał (od roku zasypiał przeważnie na rękach ) oby to nie było tylko jednorazowe
![]() |
#590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Młoda śpi z mężem, Łukasz gra a ja zaraz wstawiam pizzę do pieca ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#591 | |
Zakorzenienie
|
Hej,
Cytat:
Te rowerki takie tandetne mi sie wydaja.Ciekawe jak z jakością. A czy w tej cenie nie dostaniecie drewnianych rowerkow? U mnie drewniane sa po 45funi. U mnie za to bedzie kuchnia. Ja zaraz do kosmetyczki jade. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#592 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny miała może któraś z Was coś do czynienia z bioetyką? Muszę napisać pracę zaliczeniową i wybrałam sobie temat: "Kontrowersje moralne wokół metod wspomaganej prokreacji". Szukam jakichś rzetelnych publikacji na ten temat, żeby można je było w bibliografii zamieścić, ale prawie wszystko co znajduję jest autorstwa księży, a oni są mało obiektywni...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#593 |
Konto usunięte
|
Farminko nie, ale polecam sposób na "uciekawienie" pracy - załóż temat na Plotkowym (bo tam najwięcej luda) i niech ci się dziewczyny wypowiedzą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#594 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30870170]Farminko nie, ale polecam sposób na "uciekawienie" pracy - załóż temat na Plotkowym (bo tam najwięcej luda) i niech ci się dziewczyny wypowiedzą
![]() Też mi to przyszło na myśl ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#595 |
Raczkowanie
|
farminka,może chodzi o to- polecam dokument "eugenika- w imię postępu", szczególnie ostatnia częśc, może coś skorzystasz. Na YT można znaleźc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mama została do 20ej, ja w tym czasie, gdy ona siedziała z gadem, upiekłam marchewkowca i zrobiłam pizzę. ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Poza tym odrobaczamy się. A z innych takich - wyszła nam jedna górna trójka. A druga już widoczna, pod naskórkiem siedzi. Może teraz będzie chwila spokoju... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#597 |
Konto usunięte
|
A ja w ogóle dzięki za brawa pod adresem trójek
![]() Nam dziwnie wychodzą. Na górze są 1,2 3, 4 a na dole tylko 1 i 4 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#598 |
Zakorzenienie
|
Szaja gratki za ząbki
![]() Kropka ![]() ![]() Co do rowerków biegowych to ja drewnianego bym nie chciała. Fakt, że lekki i to jest spora zaleta, ale mało skrętny i trudny w utrzymaniu czystości. No i nie ma regulacji kierownicy, regulacja siodełka też dość słaba. No i trwałość- Michał miał już raz wypadek na biegowym i obawiam sie, że ten drewniany by mógł tego nie przetrwać. No ale to juz od dziecka zalezy- moje dzieci z tych lubiących brawurę ![]() ![]()
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2011-12-03 o 21:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#599 |
Zakorzenienie
|
wpadłam tylko powiedzieć, że mamy antybiotyk i całą masę inych leków. wizyta plus leki Ewci, moje i małża dały razem kwotę 250zł
![]() mam L4 na Ewę na cały tydzień, nie chciałam, ale lekarka powiedziała, że bezdyskusyjnie, obu nam jest to potrzebne. reszta wieczorkiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#600 |
Konto usunięte
|
Margo, no to tylko zdrowia mogę Wam życzyć
![]() ![]() Ja dzisiaj też u mamy spałam, Agu z mężem - bo tak kaszlę paskudnie, że ją budzę. A jak próbowałam w poprzednią noc nie kaszleć, to myślałam, że się uduszę. A teraz z farbą na włosach siedzę, mała szaleje u babci na chwilę. Jak organizujecie Mikołaja? Tzn. jak podkładacie prezenty? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:32.