|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.
No z tego co dziewczyny napisały to nie tylko ja tyle płacę.Rodzina też siedzi w pko sa i też tyle płacą.My w sumie mało korzystamy z konta.
Kartami nie płacę w ogóle,wolę pieniądzę mieć w portfelu. Jeszcze od czasu kiedy kody zgubiłam to nawet przelewów przez neta nie robię ![]()
Mój najpiękniejszy uśmiech ![]() "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2011-12-03 o 14:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3092 |
Zakorzenienie
|
popek ;p wiekszy moze byc nawet 17, tylko do celow domowych, zadnych programow nie bede obslugiwac czy grafiki tworzyc;p
co tu duzo gadac-ja na wizazu siedziec bede hahaha
![]() |
#3093 |
Zakorzenienie
|
Darusia - to dużych wymagań nie masz.
![]() Ana - ja tez mam jedno konto w PKO są ale tam tez nic nieplace a trzymam je bo mam tam kredyt mieszkaniowy.
#3094 |
Zakorzenienie
|
Moja siostra ma w PKO i za wszystko płaci, przelewy, zlecenia stałe, wypłata w innym bankomacie bardzo dużo kasy zabierają. Tak samo mam w inteligo.
#3095 |
Zakorzenienie
|
u nas nawet media nie ma:P jechac tez nie bedzie za bardzo jak :P
Pospiechu jakiegos super takze nie ma, tz pewnie chcialby pograc, zastanawiam sie czy patrzec na te usb 3.0, czy to cos duzo lepszego. No i thanks z gory ![]()
![]() |
#3096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak Sara napisała brali mi za wszystko co robiłam.Ale rzeczywiście teraz jak kodów nie mam to i przelewów tyle nie trzaskam to nie wiem za co mi zabierają. Wyniosę się od nich i tyle skoro z tego co piszecie można za konto nie płacić.A przynajmniej nie tyle.
![]() |
#3097 |
Zakorzenienie
|
u nas wlasnie tz byl, nie ma pokoju ale laski fajne korytarz pustz to go do nas na pol godzinki wpuscily i pilnowaly zeby nikt nie wszedl
![]() tz oczywiscie zaryczany jak swinia wyszedl:P polozna sie go pyta"co ona Panu zrobila!!!?" a ten do niej "Nic, urodzila drugie najcudowniejsze dziecko na swiecie" a ja sie tylko wyrodna smialam ![]()
![]() |
#3098 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3099 |
Zakorzenienie
|
Darusia to nie może Was nikt odwiedzać?
#3100 |
Zakorzenienie
|
sara nie bo tu nie ma na noworodkach odwiedzin, chyba ze ma sie sale rodzinna, ale obecnie byly wszystkie zajete.
Jak ktos przychodzi to polozna z dzieckiem zostaje a ja wychodze.
![]() |
#3101 |
Zakorzenienie
|
Darusia od razu widac ze siostrzyczki troche inne ale jednak podobne
![]() Madziwnia ja mam konto w Bgz i place 3 zl za katre i to tyle. Mam token i wszystkie przelewy przez net darmowe. Teraz chce zmienic nazwe konta w tym samym banku to tez wszystko gratis ale dodatkoeo otrzymujesz 1% miesiecznych dochodow stalych na konto ![]() Bylam dzisiaj na zawodach.polazilsm po plazy. Ciezko sie bieglo ale medal wyjatkowy ![]() Erykowi kupilam statek w butelce.jak wrovi z tata to sie ucieszy. Oczywiscie nikt na mnie w domu nie czekal. Padam wiec juz znikam sie kapac :P
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3102 |
Zakorzenienie
|
wszystko byloby miodzio gdyby brzuch tak nie napierdzielal a to normalnie co jakis czas jak skurcz, macica sieb tak zmniejsza?z mloda tak nie mialam:no:
![]() |
#3103 |
Zakorzenienie
|
Darusia ja tez mialam dopieto po drugim takie bolesne zwijanie macicy. Powiedz pigulom niech tobie cos przeciwbolowego dadza
![]() |
#3104 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teraz wydaje mi się, że sika jak dorośli. Woła jak jej się chce i na kilka godzin spokój, chyba że dużo wypije. Potem i u Zosi się to unormuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3105 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A macie coś chociaż za tego jakieś ubezpieczenie czy coś? W tym moim pko sa tym studenckim wcześniej płaciłam 4zł, ale nie miałam wyjścia, bo ten kredyt. A teraz i tam zmieniłam na to jakieś intro i też darmowe. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Minka, ale fajnie macie z tym sikaniem-u nas to jeszcze daleko chyba. Kiedyś chętnie siadała na nocnik, a teraz regres totalny. No zmuszać jej nie będę, ale już też bym chciała. Miałam zamiar choć powoli ją częściej znów sadzać, ale ona oponuje, delikatnie mówiąc... Dzisiejsza dostawa lenkowych gadek ** W sklepie zobaczyła ochraniarza –starszawy, grubszy pan, ubrany na czarno i krzyczy -mamo! Kominiarz! W tym samym sklepie chodził mikołaj i koniecznie chciała go zobaczyć -mamo mikołaj, mikołaj zobaczym <schował się gdzieś za regałami>. Nie ma mikołaja poszedł. Do domku. <Jak podszedł to się wystraszyła i już prawie ryk, a potem zaś-> -gdzie mikołaj?gdzie? nie ma mikołaja <czasem przechodził jeszcze koło nas, ale mała dalej z daleka chętna z bliska nie bardzo> -mikołaj był. Boiłam mikołaja **Kąpiel. <Bawi się najpierw zabawkami, potem po kolei oddaje-zawsze tak robi> -mamo, oddaję pieska, oddaję wiaderko <jeszcze je ładnie płuka i wylewa wodę, zwierzaki i inne badziewia otrzepuje>. Kraba, mamo kładę tu <potem następuje chlapanie> -mamo chalapam, chlapam. Zobacz -uhm.. widzę <w tym czasie czeszę sobie włosy odwrócona> -nie widzisz-nie masz okularków <wychodzi z kąpieli to lubi zakładać ten narożny kapturek z ręcznika. Dziś do tego złapała dwa rogi ręcznika i krzyczy: -jestem pirat! Jestem pirat! (nie wiem skąd ona to bierze) ** Wychodzimy z księgarni. Mówię „do widzenia” -dzienia <uszła dwa kroki> nie dałam papa, nie dałam papa. -no to odwróćmy się, zrób pani papa -dałam papa. Pani miło <z zadowoleniem mówi> I jeszcze więcej wszystkiego komentuje dookoła i strasznie łapie różne powiedzonka z bajek, czy w ogóle tv. No i od nas rzecz jasna tyż
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgłębie temat i spadam od nich. Co do Lenki ![]() Moja to nawet nie wie co to kominiarz,a o tym,żeby takie słowo wypowiedziała to mowy nie ma ![]() Ja dzisiaj założyłam swoje okulary i cały dzień w nich chodziłam(noszę,bo lubię,a nie dlatego,że muszę)Nina chyba pierwszy raz mnie tak długo w nich widziała i cały dzień wpatrzona we mnie jak w obrazek i mówiła" uuuu łana mama" czyli ładna mama ![]()
Mój najpiękniejszy uśmiech ![]() "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2011-12-03 o 20:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3107 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie Amelka to TZ a Oliwka to TY Cytat:
Ja płacę 20 zł miesięcznie ale to moje konto i TZta więc wychodzi dyszka ale w banku obsługują nas bez kolejki mamy babę na komórke dostępną , gratis przelewy , jakieś ubezp
![]() |
#3108 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale Zosia jak Lenka skupiła się na gadaniu i rozwoju intelektualnym, a Amelka nadal mówi 10 wyrazów ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3109 |
Zakorzenienie
|
ana, moja wie co to kominiarz, bo koło nas jest krasnal kominiarz "florianek"
Wiecie, wrocław to miasto krasnali http://krasnale.pl/, mieszakmy prawie w rynku to mamy tego sporo w pobliżu (choć teraz to one po całym mieście się mnożą)i przy każdym się musimy zatrzymać, zrobić mu papa itp. No kominiarza niemal codziennie mijamy, także na topie jest. I ona w ogóle lubi dziwne słowa powtarzać- ostatnio linomag i tormentiol jej sie spodobały,z tym że "tormentiol" jej wychodził za każdym razem inaczej i tak śmiesznie przekręcała że nie umiem nawet powtórzyć. Ale cały wieczór próbowała ![]() ja tam dalej uważam, że jak można nic nie płacić to trzeba z tego korzystać. W getinie też mam swoją konsultantkę przypisaną i też wszystko za darmo. W placówce banku w życiu nic nie załatwiałam w sumie bo nie miałam potrzeby (tylko w tym studenckim kredytowym). I jak ktoś potrzebuje konto do takich normalnych rzeczy, czyli przelewów i żeby miała kasa gdzie przychodzić z wypłaty, to warto patrzeć gdzie darmocha jest za wszystko po prostu. Bo co to znaczy najlepsze warunki? jak wszystko za darmo to chyba to są najlepsze. Jest kilka conajmniej takich banków co za nic nie biorą i kilka gdzie tylko mówią, ze nie biorą. No inna rzecz jak ktoś chce kredyt brać czy właśnie jakieś dupsy mieć z tytułu konta typu ubezpieczenie (często fajne są te oferty) ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- minka razem się pisze-oddzielnie z bezosobowymi "próbowało by" moja ruchowo też jak małpa w cyrku, tylko sikowo nie teges
![]() |
#3110 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a moja nic gadac nie chce ![]() ![]() ![]() ![]() w ogóle po tym Lenuchy gadaniu widać ile nasze dzieciaki już rozumieją, zadziwia mnie to strasznie, bo Amelka nic nie gada, więc czasem mi się wydaje, że nie kuma rzeczy typu "kominiarz" czy "krasnal", a po mówiących dzieciakach widać, że jest inaczej ![]()
![]() |
#3111 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nie wiem , już myślałam żeby na tetrówki przejść ![]() Cytat:
Jak te bąbki robisz? na nadmuchany balonik nawijasz nitkę i jakoś sklejasz to? i później pyk balonik? widziałam coś podobnego gosciu z papieru robił na balonie Też będę wieńce robić z jodły Choinkę już nawet kupiliśmy ![]() jaka maleńka , śliczności ![]() Evitka mała jest zarąbista ![]() Wiecie co , już mam normalnie dosyć tego bajzlu , tylko łażę i sprzątam ciągle a za chwila jest to samo wszędzie zabawki porozwalane, jakieś chrupki porozrzucane , picie rozlane ,ręce mi juz opadają. Dzisiaj zalał piciem calutki salon ,cała podłoga kropka przy kropce i jeszcze zadowolony woła "mama tata kaman" trzy razy zmywałam ten sok i to jeszcze został jakis nalot . Wczoraj posprzątane , podłogi pomyte, mały na dworze ,drzwi otworzyłam bo było dość ciepło nawet i w kuchni cos robiłam a on dorwał kawałek steropianu i zaczął go kruszyć będąc na dworze. Wiatr tak kołował że wszystkie te kulki wwiewał do domu cały korytarz, kuchnia ,pokój było zasypane w steropianowych kulkach ![]() Wasze tez tak bałaganią? A już nie ma mowy żebym pranie poskładane w koszu postawiła bo sekund 5 i wszystko wybebeszone i rozwalone jakby tornado przeszło. ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Minka ja myślę że wszystko rozumieją , mój może nie gada tyle co Lenka i tak ładnie ale dość dużo mówi swoim językiem i bardzo często kojarzy różne rzeczy wie co do czego gdzie i czyje , także myślę że one wszystko rozumieją. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3112 |
Zakorzenienie
|
minka, ja tak samo sobie myślę-ile one przetwarzają w tych swoich małych łebkach, u mojej widać bo zawsze jest akcja-reakcja, czasem długofalowa, a że nirktóre jeszcze dużo nie mówią, to nie znaczy że czacha im nie dymi
![]() Będzie jak z kompocikiem ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- libra, moja w sumie nie bałagani za bardzo. My z tż pedanci, wszystko zawsze poukładane i pochowane, to od nas może przejmuje-od początku kumatości jakiej takiej pomaga sprzątać zabawki i nie rozpoczynamy zabawy np.naczynkami, czy czytania dopóki nie pozbieramy klocków (sama gada "bałagan, bałagan"). Jak coś porozwłóczy to mówię przynieś z powrotem i przynosi (jeszcze się sama wsypuje-"dałam zagrodę pieskowi bo budki") Nawet jak wysypiemy zawartość pudełka zabawkowego to w ograniczonym miejscu i nigdy nie mamy takiego rozgardiaszu, którego nie dało by sie w 2 min najwyżej pozbierać. Jak coś przypakiem rozsypie (np.płatki kukurydziane) to zaraz "ojej pozbierać pozbierać". I zbiera (jak czasem ma focha, to zbieram ja i koniec jedzenia). Także w tym temacie mamy luz
![]() |
#3113 | |
Zakorzenienie
|
Darusia - uwielbiam Twojego TZ-ta. Tekstem mnie rozwalił. < o co w sumie u mnie teraz nietrudno
![]() Evitak - mi już słów brakuje do komentowania tekstów twojej gaduły. Słowo termentiol to nawet mi sprawi trudność. JA tylko mogę napisać że moje dziecko jedyne zdanie jakie jakie mówi to "Oooo tu/tam jest". A tak poza tym to jest: "Ooooo Nie" "Oooo Tak", "Oooo mama" "Oooo Tata"', "Oooo kupa" itp. itd Wszystko zaczyna od Oooo. Cytat:
![]() Minka - jak ja Ci zazdroszczę tego rozstania z pieluchami. My Oliwkę sadzamy i na nocnik i na kibelek. Ona nawet lubi sobie posiedzieć tylko że kupę woli do pieluchy a sikać jak jej wyjdzie. No i zwykle woła po fakcie ![]()
![]() |
#3114 |
Zakorzenienie
|
Libra u mnie też ciągle bałagan. Już połowę zabawek (których i tak mało mamy) schowaliśmy bo służyły głównie rozrzucaniu, dziś zaglądałam pod większość mebli - ile zaginionych klocków znalazłam
![]() Evitka przypomnij o co chodziło z kompocikiem? Asiulek nie chcesz jutro do Nieszawki na basen jechać?
#3115 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() my dziś mamy drugą noc samodzielnego zasypiania... wczoraj padła od razu, więc spoko, ale obudziła się przez północą i płakała przez godzinę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() oby dziś nie było takich jaj, bo rano musze wcześnie do szkoły wstać... ![]()
![]() |
#3116 |
Zakorzenienie
|
Pop my tak mamy w zwykłym pkobp , ale u nas to nawet nie wiem czy jest alior
![]() ![]() Libra ja mam bajzel wieczny w domu mam wrażenie że jak sprzątnę to za 5 min i tak jest mega sajgon . Do tego dywan jedyny jak dzieciaki podrosną to mam do wywalenia . ![]() także rozumiem Ogladam wakacje z samego kursu euro to już się można wściec do tego cholerne euro i TZ przed sezonem to nie pojedzie ![]() ![]()
#3117 |
Zakorzenienie
|
P0P to dobrze że po fakcie to już cos jarzy
Mój też posiedzi jak go posadzę , po śniadaniu to już rytuał siada bez szemrania i zawsze kupę zrobi , później już sie nie zdarza raczej tylko siku ale w dzień ciężko go na nocnik zapedzić , jak tylko powiem chodź na nocnik to już go nie ma Evitka e to Twoja mała pedancicha rosnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3118 |
Zakorzenienie
|
Moja bałagani strasznie i bardzo często robi to złośliwie i z premedytacją
![]() ![]()
#3119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi kurs euro pasi ![]() P0P może przeczuwa że juz nie będzie pępkiem świata ![]() Minka takie właśnie momenty są najgorsze ,prawdziwe tortury ale uwierz mi warto to przetrwać Z tym kompocikiem to był kawał że Jasio nie mówił aż w końcu któegoś dnia powiedział :" gdzie kompot?" a wszyscy chórem: " Jasiu ty mówisz!!!" a Jaś na to: "bo zawsze był kompot" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3120 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.