|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze wspomnienia z dzieciństwa lat 80. i 90. -zapraszam do wspólnego wspominan
Cytat:
często nie bo na wsi gdzie od niedawna moi rodzice mieszkają są tylko dwie krowy a właścicielkami ich są stare babcie które jak kasy w skarpecie nie mają to twierdzą, że tych pieniędzy nie mają ![]() a jeżeli o jajka chodzi to też rodzice kupują od sąsiadki
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze wspomnienia z dzieciństwa lat 80. i 90. -zapraszam do wspólnego wspominan
W sumie racja - nie pomyślałam, że przecież takie właścicielki krów, najczęściej wiekowe, pewnie nie mają konta
|
|
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
[1=bfca8d39b0c33d1e642320d 525f11dd69d86e6d3_6578f56 ebc91f;27183650]Patrzcie co znalazłam : http://grymariobros.pl/index.php/201...o-bros-online/
Maaaaaaaaaaario [/QUOTE]i co narobiłaś...wciągłam się
|
|
#1414 |
|
Konto usunięte
|
A ja świątecznie:
http://www.kino.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/video/...a-zabawka-Ang- |
|
|
|
#1415 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(...) Z troską myślą o przyszłości, zapominając o chwili obecnej i w ten sposób nie przeżywają ani teraźniejszości ani przyszłości. Żyją jakby nigdy nie mieli umrzeć, a umierają, jakby nigdy nie żyli. |
|
|
|
|
#1416 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Moi faworyci to :
-gra telewizyjna pegasus ( i Mario, Tetris itp - słuchanie pierwszych przebojów Britney Spears - kaseta z piosenkami Spice Girls -Power Rangers każdej soboty -Xena, Herkules, MacGyver, Terminator 2 ![]() -skakanie w gumę -chrupki Flipsy - telenowela Paloma- o matko- moja dawna miłość telenowelowa Tyle pamiętam ![]() Zapraszam do mojego wątku z zapachami z dzieciństwa ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=577229
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
oo, troszkę tego było
![]() Czarodziejka z księżyca hugo ![]() karteczki zbierane do segregatorów i wymienianie się nimi ze znajomymi złote myśli pamiętniki vibovit chipsy Pringles power rangers ![]() gra w gumę Disco Relax-byłam wielką fanką tego programu
|
#1418 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
Pytałam o to na innym wątku, ale ten bardziej chyba pasuje.
Pamięta któraś z Was może bajkę z końcówki lat 80-tych chyba lub bardzo wczesnych 90-tych o wiewiórce, która zdaje się, że mieszkała w puszce i miała na imię Su? Jaki tytuł miała ta bajka? Szukam i niczego na necie nie mogę znaleźć. Leciało na TVP1.
|
#1420 |
|
Przyczajenie
|
A ja zawsze marzyłam o takim dzienniku.... A teraz co? Wchodzisz na allegro i masz
http://allegro.pl/oryginalny-dzienni...959647620.html
|
|
|
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja taki miałam
|
|
#1422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też. Chyba z pół dzieciństwa spędziłam na przerabianie zeszytu na taki dziennik ![]() a co najlepsze, marzenia się spełniły - zostałam nią, ale niestety marzenia prysnęły
|
|
|
|
|
#1423 |
|
Konto usunięte
|
Jej, jaki piękny wątek.
![]() - pamiętnik, złote myśli : jedno i drugie mam do dzisiaj, czasem wyciągam żeby się pośmiać. ![]() - karteczki : mam do tej pory schowane w szufladzie, ale byłam byłam baaardzo wybredna, i zamieniałam się tylko na karteczki z... -... Sailor Moon. ![]() - Dragon Ball... Uwielbiałam tę bajkę. - Spice Girls, do tej pory pamiętam, jak siedziałam przed telewizorem, i oglądałam teledysk do Wannabe. - Britney Spears, kolejna klatka z dzieciństwa, siedzę na łóżku i oglądam teledysk do Oops, I did it again. - Pegazus, do tej pory uwielbiam Mario. Dziewczyny, a pamiętacie Smerfne Hity?
|
|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
Smerfne hitów nie słuchałam, bo były na topie, jak już byłam za stara
(miałam może z 13 lat, więc nie do pomyślenia było słuchać takiej muzyki oprócz tego także inne przeboje - Pokochaj pluszowego Misia, Wszystkie dzieci nasze są, piosenki Kulfona i Moniki
|
|
|
|
#1425 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1426 |
|
Pani Mizantrop
|
Super wątek, że też na niego wcześniej nie wpadłam
![]() Oj tak, to były czasy Sailor Moon, Spice Girls, Just 5, Dragon Ball, Czy boisz się ciemności?, karteczki i segregatory, Xena i Herkules, McGyver, Sabrina, Brygada RR, Power Rangers, Idź na całość, Smerfne Hity, serial Żar Tropików i ten aktor z kucykiem , Bailando, "Don't Speak" No Doubt, "Matki, żony i kochanki" z których niewiele rozumiałam mając 5 lat, szkolne dyskoteki, pegazusy, Mario, Niekończąca się opowieść, wieczorynki, Pokemony za którymi ja akurat nie przepadałam, łażenie po dworze cały czas, przesiadywanie z kuzynami i opowiadanie strasznych historii i to jak potem się bałam wejść do garażu schować rower Póki co tyle tylko pamiętam, a i tak niezły esej mi z tego wyszedł
|
#1427 | |
|
Różowy Jednorożec
|
Cytat:
|
|
#1428 |
|
Marszałkini II RP
|
Dziś nie mam czasu na dłuższą wypowiedź więc tylko jedno. Dla mnie lata 90. to zawsze pierwsze skojarzenie "Ekstradycja". Ten serial do tej pory uwielbiam tak bardzo, że zaplanowałam sobie, że jeśli będę mieć 3 synów (tak zawsze sobie marzyłam) to jeden z nich będzie miał na imię Olgierd
|
|
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
* Bierki i pchełki (załącznik).
Nawet teraz chętnie bym w nie pograła. * Bajka Madeline. ![]() * Pamiętam też grę z piłką która polegała na odbijaniu jej o ścianę i przeskakiwaniu przez nią, jak wracała. Nawet pamiętam wierszyk do tej gry (Katarzyna miała syna syn był młody wpadł do wody woda była wysoka szeroka i głęboka ).* Karteczki do segregatora i wymienianie się nimi * gra Prince of Persia * paniczny strach przed złodziejami... w Simsach. Raz wybiegłam z pokoju jak przyszedł, zostawiając przy komputerze odrobinę mniej wystraszoną siostrę. * Herbata z dwoma łyżeczkami cukru i cytryną. * Gumy Shock i udowadnianie, że można je zjeść bez skrzywienia się. Do teraz czasem kupuję z sentymentu. * Słodycze kosztujące mniej niż złotówkę, np. pałeczki. * Oglądanie z Babcią telenowel. ![]() * reklamy Mango * U Babci stoi takie łóżko, które zamiast jednego materaca ma kilka takich twardych, podłużnych jakby poduszek. Jak byłam mała, zawsze je wyjmowałam i robiłam tor przeszkód. * trzepak * ,,O godzinie zero zero wszystkie duchy idą spać, tylko jeden mały duszek na mogiłę poszedł sr*ać'' i potem ,,Mam cię w dupie stary trupie mogę nas*ać jeszcze raz tylko podrap mnie po dupie bo mi pająk w dupę wlazł'' * fajne piosenki o podróżach. ![]() * napój winogronowy
Edytowane przez Darkoz Czas edycji: 2013-01-24 o 18:43 |
|
|
|
#1430 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() Jeszcze pamiętam seriale młodzieżowe typu "Wow", "Tajemnica Sagali", "Dwa światy" i parę innych, wtedy jakoś Polacy potrafili stworzyć coś mądrego, a nie na miarę dzisiejszych "komedii" typu Kac Wawa
|
|
#1431 |
|
Inkwizytor
|
Czarodziejka z księżyca
Na szczęście teraz w lipcu będzie nowa seria
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jeszcze pamietam, jak dostawalam kieszonkowe, a paczki w cukierni kosztowaly 1800
|
|
|
#1433 |
|
Raczkowanie
|
Co???niemożliwe
![]() Ja wychowałam się na wsi i na mojej ulicy nie było asfaltu tylko droga z piachu i szlaki Rysowałyśmy na tej drodze patykami czarodziejki,matko jaka była rozpacz kiedy komuś udało się stworzyć arcydzieło i zostało ono bestialsko zniszczone przez jadący samochód![]() Inna nasza zabawa polegała na zabawy w chowanego-ganianego po świeżo wybudowanych domach(takich jeszcze bez drzwi i okien)Czekalismy aż robotnicy się ulotnią,pojawi się wieczorna szarówka i dawaaaaj Do tej pory pamiętam ta adrenalinę kiedy schowana w mroku słyszałam zbliżające się do mnie kroki![]() Z bajek to mało która pamiętam ponieważ zdecydowanie byłam dzieckiem podwórkowo-trzepakowym.Zabawa w "Zbijanego","Raz dwa trzy,baba jaga patrzy",konkursy kto ulepi większe iglo a kto lepszy zamek z piasku,pływanie po rzece na dentkach od Ursusa itp. Jak obecnie obserwuje niektóre dzieci uwięzione między komputerem a telewizorem to jest mi ich szkoda.Marne to ich dzieciństwo. |
|
|
|
#1434 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
Tez masz szlake w kolanach? ;>
|
|
|
|
|
#1435 |
|
Rozeznanie
|
super wątek
![]() ja pamiętam: -bajki z niemieckiej satelity: dragon ball, sailor moon, pokemon, digimon i inne tego typu twory (za tą satelitę rodzicom do końca życia będę wdzięczna, bo to głównie tym bajką mój niemiecki jest na tak dobrym poziomie )-maczugi, chio chipsy, oranżada w proszku za chyba 50gr, dmuchany ryż, jedzenie "na sucho" makaronu z zupek chińskich, taką podłużną bułkę, którą (albo z szynką, nutellą, dżemem, pasztetem) całą podstawówkę na śniadanie do szkoły brałam (do dziś na nią nawet patrzeć nie mogę, tak mi zbrzydła), kalendarz adwentowy z zwykłą, mleczną czekoladą ![]() -przesiadywanie latem na drzewie czereśni, obżeranie się i gadanie czasami do nocy, granie w nożną za, przed domem, gra w "agenta" (coś na zasadzie podchodów, wymyślona przez nas ), ściganie się na rowerach, wakacje u babci
|
|
|
|
#1436 |
|
Raczkowanie
|
A pamięta może któraś z Was taką grę jajko? Na komputer
Chodziło się takim jajem i trzeba było zbierać różne rzeczy i pokonywać przeszkody itd. jakiś rekin też tam był i zamek. Grał w to ktoś? Pamiętacie jak się nazywała?
|
|
|
|
#1437 |
|
Konto usunięte
|
Z gier to ja pamiętam te z Pegazusa, oj miałam radochę jak bracia mi pozwalali grać
. Potem jak dostali komputer to jeszcze mogłam grać z nimi w Mortal Kombat, zawsze chciałam być Sonyą a oni wybierali mi jakieś scorpiony i sub zero.
|
|
|
|
#1438 |
|
Pani Mizantrop
|
Gra Mortal Kombat
|
#1439 |
|
Przyczajenie
|
Ja z koleżankami często skakałyśmy w gumę, graliśmy w tzw.warzywa i owoce ( wskakując po oczkach kratownicy wymieniało się owoce, każdy inny w następnym okienku, potem owoce, rzeczy i inne kategorie). Zabawa w chowanego, słupki, królu, królu daj wojaka, w kucanego, zabawa w dom. Tyle na razie mi do głowy przychodzi.
|
|
|
|
#1440 |
|
Rozeznanie
|
Moje dzieciństwo przypadło w większości na lata 80. Pamiętam na przykład następujące rzeczy:
1. Szał na lalki Barbie, wtedy dostępne tylko w Peweksie. 2. Szał na rzeczy w odblaskowych kolorach - najpierw pod koniec lat 80., potem jeszcze powrócił chyba w połowie lat 90. W okolicach lat 1988-89 mrocznym przedmiotem pożądania były rzeczy w neonowym odcieniu cytrynowym - niektórzy nawet farbowali sznurówki w rywanolu, by uzyskać ten kolor Ja miałam taki neonowy zakreślacz i wszyscy go ode mnie pożyczali, aż mi wypisali. Popularne też były komplety czapka + szalik w kolorze biskupim; czapka miała trzy kolorowe paski i kangurka z przodu. 3. Rosyjska (wtedy chyba jeszcze radziecka ) gra z wilkiem bądź zającem łapiącym jajka ![]() 4. Taka zabawa ze skakanką, że podczas skakania recytowało się wierszyk: "Pan Sobieski miał trzy pieski, czerwony, zielony, niebieski!". Przy "niebieskim" trzeba było energicznie odrzucić skakankę za siebie, a potem, bez oglądania się do tyłu, zgadnąć, ile trzeba przejść kroków, by do tej skakanki dojść. 5. Pod koniec lat 80. wśród moich znajomych krążyła historyjka, którą w większości pamiętam do dzisiaj. Brzmiała ona następująco: Na miękkim kamieniu, w słońca cieniu siedziała jedenastoletnia staruszka. Nic nie mówiąc rzekła: "Mam trzech synów i jestem bezdzietna. Ten czwarty pracuje na lotnisku, na którym są trzy statki. Jeden jest cały, drugiego połowa, a trzeciego wcale nie ma. Tym ósmym pojechał kiedyś na bezludną wyspę, na której byli biali Murzyni. Wlazł na gruszkę, strząsał pietruszkę, a cebula mu spadała. Przychodzi właściciel tego kasztana. - Złaź pan z tego banana! - To nie orzech, tylko lipa". ... i tu nie pamiętam, czy coś jeszcze było, w każdym razie opowieść kończyła się słowami: Tę niesamowitą historię opowiedziała milcząc jedenastoletnia staruszka, która zmarła na rok przed swoim urodzeniem, a którą urodziła sąsiadka, bo mama miała wielkie pranie ![]() Właśnie sprawdziłam w Google, że do dzisiaj krążą różne wersje tej opowieści. W każdym razie ma ona sporo lat - co najmniej druga połowa lat 80.
Edytowane przez Laurelindorenan Czas edycji: 2014-02-26 o 19:18 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.

(Wito, 22.01.2020
Raz wybiegłam z pokoju jak przyszedł, zostawiając przy komputerze odrobinę mniej wystraszoną siostrę.
Rysowałyśmy na tej drodze patykami czarodziejki,matko jaka była rozpacz kiedy komuś udało się stworzyć arcydzieło i zostało ono bestialsko zniszczone przez jadący samochód