|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
Cytat:
|
|
#1292 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
Cytat:
![]() ale też wydaje mi się, że te ceny co są na stronce to powinny obowiązywać w sklepie, chociaż kto ich tam wie ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
a potem znowu mogło by go nie byćA będziesz dzwonić do szpitala czy pojedziesz? Na wyjście to wiadomo, ja już tak nawet myślałam co na wyjście naszykować mężowi żeby nam przywiózł a położna jeszcze to zweryfikuje. Tyle, że nie wiem co w ogóle do tego szpitala trzeba, czy np. swoje podkłady itd. Oczywiście wiem, że swoje koszule,szlafrok, podpaski, majtki jednorazowe, kosmetyki, kubek, sztućce ale co dalej
|
|||
|
|
|
#1293 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1294 |
|
Zadomowienie
|
ja tez z pizamy nie wyszlam;p a juz obiad zjadlam
![]() nie wiem czy w ogole jest sens przebierac si z pizamy deszcz za oknem..;/
|
#1295 |
|
Rozeznanie
|
Ja juz torbe do szpitala spakowalam,w razie czego.
---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Ja mysle,co na obiad zrobic.Ja tez chyba sie nie przebieram,za oknem,zimno,szaro buro i ponuro....
|
#1296 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
wypisz proszę
|
||
|
|
|
#1297 |
|
Zadomowienie
|
ja na lajcie torba nie spakowana
tylko dzis czytalam to co na 1 stronie co spakowac;pLubie jesc obiad tak wczesnie bo potem od 3 obzeram sie ciastem a dzis sa muffinki ![]() Szana na 1 strnie sa 3 torby co zabrac
|
#1298 |
|
BAN stały
|
czesc brzuchatki
Od 2 dni mam takie problemy z oddychaniem ze ledwo chodze. Nie mogę sobie znaleźć wygodnej pozycji, na plecach się duszę, na boku boli mnie serce albo cyce bo mi wiszą wielkoludy. Normalnie masakra .Dziś prasuję ostatnie ciuszki Marcelka (z 1 strony ).Rosół już prawie gotowy wstawiłam o 8. rano a na II zrobie pulpety z udek z rosołku i pekińską a wy co dziś gotujecie?A pamiętacie Kubę, brata tż? Otóż znowu mi podpadł . Teściowa wczoraj w rozmowie z tż pyta się go czy Kuba wszystko nam podał a on , że tak , że kocyk i Nimm 2 i apteczne rzeczy a ona powiedziała, ze dała mu jeszcze bombonierke dla mnie, elemenatrz i farby dla MIlenki i słodycze, a ten nic nam nie dał Haniula ja nie prasuję skarpetek Agatek brawo dla męża, spisał się z tą karuzelą ![]() Gratki 34, tygodnia ![]() Natalia już torbę spakowałaś? Ja jeszcze torby nie kupiłamNikotynko gratki 9. miesiąca ![]() Pearl spokojnie możesz iść na basen załóż tampon.Inutil ja Milence nie pamiętam żebym jakoś buzię codziennie przemywała w środku a nigdy nie miała pleśniawek.Angelika to będzie dwóch Marcelków na wątku Monia i jak z tż? Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2011-12-04 o 12:20 |
|
|
|
#1299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jej ja uwiebiam muffinki i ostatnio nie chciało mi się robić osobnych babeczek tylko zrobiłam całe ciasto z ciasta jogurtowego dodałam na wierzch jabłka trochę podsmażone z cynemonem i pycha jej aż mam smaka znowuo dzięki, masz rację, zapomniała, że na 1 stronie jest wszystko |
|
|
|
|
#1300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja nie i jakoś to przeciągam w czasie Ale ostatnio mama mi na rynku fajny cieniutki szlafrok kupiła i coraz więcej do tej torby mam. Ale nie mam samej torby |
||
|
|
|
#1301 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przez net jeszcze w smyku nie zamawiałam ![]() Cytat:
dalej tak macie, ze jak gdziekolwiek wyjdziecie to się wszyscy na was gapią? juz na to nie zwracam uwagi, wcześniej to bardzo przeżywałam i nie wiedziałam co się dzieje, ale jak wychodzę z mężem to on się sam dziwi czy ludzie kobiet w ciązy nie widzieli czy o co chodzi bo naprawdę... niektórzy to tak ostentacyjnie że masz listy w pierwszym poście - torba do szpitala ![]() ja dopiero zamierzam pakować ![]() aaa teściowa dzwoniła małżonek przywiezie mi mnóstwo pyszności z imprezy już sie doczekać nie mogę
|
||
|
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
widzę, że włącza nam się agresja na głupie komentarze ludzi
![]() Mnie wczoraj wkurzyła babcia Tż... Mówi, że nie wiadomo jak z tą płcią będzie, bo mój brzuch nie wygląda jej na dziewczynkę. Ona (55lat temu) miała taki i urodziła chłopaka wrrrrrrrrrr
|
|
|
|
#1303 | |
|
BAN stały
|
Help. Mogą być takie gaziki do przemywania buzi?????
http://www.aptekaleki.co.uk/products...-cm-3-szt.aspx ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1304 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na szczęście już od tygodnia oddycha mi się znacznie łatwiej jeszcze tylko żeby zgaga przeszła ![]() Cytat:
![]() aa i też mi się nie spieszy z torbą :P musze zobaczyć, czy te torby, które mam nadadzą się do szpitala, bo chciałabym się spakować sama w jedną a w drugą rzeczy dla małej i dla tz-ta do porodu
|
||
|
|
|
#1305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaaa , dobrze że u mnie nie puszczają takich tekstów odkąd płeć potwierdzona. Wcześniej oczywiście były spekulacje i zawsze mówili że będzie chłopak , bo : - Slicznie wyglądam - mam piłeczkę - jem kiszone ogórki a tu BUM jest dziwuszka i bardzo dobrze ![]() A co do teściowych i akceptowania imion itp Ogolnie każdemu Hania się podoba, nawet tesciowa powiedziała że śliczne imie ale wczoraj na imprezie walnęła tekstem a może byście zmienili imię na Sabinkę
|
|
|
|
|
#1307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiadomo, że 100/%pewności co do płci będziemy miały po porodzie ![]() Ale gadanie, że słodkie na dziewczynkę, słone na chłopca, okrągły brzuch na dz, wysunięty do przodu na ch itd jest dla mnie bzdurą! Przez całą dotychczasową ciążę nie mam syfów na twarzy, włosy i paznokcie mi się wzmocniły, bywa, że się sobie podobam... Więc co? będzie chłopak, bo nie zabiera mi urody?
|
|
|
|
|
#1308 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() moja się mnie dzisiaj pyta ile przed wigilią ma przyjechać bo ona ma urlop coś musze wykombinować na razie powiedziałam, że co do szczegółów to mamy trochę czasu i się umówimy trochę później jak z jej przyjazdem no i ciekawe kiedy moja mama zamierza się wybierać do nas, czy oby tez nie planuje najazdu wcześniej
|
||
|
|
|
#1309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1311 |
|
Wtajemniczenie
|
Żadna mi nie pomoże z tym allegro, no ok, trudno.
Wnerwia mnie moja mama. Od teściowej dostaję tyle prezentów, co chwile coś dla małej, a moja mama? Kupiła raz skarpetki (niebieskie , bo miala nadzieje, ze wnuczek bedzie) i na tym sie skonczylo. Dziś jej zasugerowałam, że mogłaby kupić rajtuzki dla małej, bo widziałam niedrogie za 6 zł, albo proszek by mogła kupić ,bo też majątek nie kosztuje i co? Zaczęła kręcic nosem, że pieniędzy nie ma. Oczywiście rodzicie na pieniądzach nie śpią, ale bez przesady! Nawet gdyby te 20 zl na mała by wydała to by nie zbiedniała Wystarczyłoby, że odmówiłaby sobie czegoś. Teściowa bardziej sie stara niż moja własna matka. Wkurza mnie to. Z reszta jak mamie pokazałam USG to powiedziała, aha no ladne. Nosz kurrr.. Już ja widzę chrzest małej.. Rodzice pewnie przyjdą, zjedzą i pójdą i wątpię żeby coś dali w prezencie.. nosz taka prawda i nie ma co ukrywać. |
|
|
|
#1312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie lam sie moja mama ciagle cos kupuje a tesciowa nie bo wychodzi z zalozenia ze jak sie urodzi to da 100 pod poduszke i bedzie extra... nie no przepraszam wczoraj tesciu dal tztowi spiworek do wozka bo dostal po jakis dzieciach i ciuchy zawiozl do siostry tzta a to stwierdzil ze nam sie przyda... fakt nie zniszczone ale ze spiworek juz mam to powiedzialam tztowi zeby zostawil a aucie bo nie mam gdzie trzymac.. a moze kiedys wypiore i na sanki sie na da;p
|
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1316 |
|
Wtajemniczenie
|
Uska no tak, ale u Ciebie teściowa narazie nie ukazuje żadnej reakcji , a u mnie moja własna matka!!
Teściowa ma teraz drugą wnuczkę w drodze ,a cieszy się bardziej niż moja mama, która żadnego wnuka ani wnuczki nie ma. No tak, ale ona tylko chodzi i mysli co mowic ludziom, zeby az takiego wstydu nie bylo. No co za kobieta ! |
|
|
|
#1317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szana, zadzwoń i zapytaj. Nie musisz mówić ile masz do porodu, poza tym to nic dziwnego, że chcesz wiedzieć wcześniej czy masz mieć swoje ubranka czy nie. U nas ubranka trzeba swoje, na stronie internetowej szpitala jest lista co zabrać, a jak nawet czegoś mi braknie to mąż szybko dowiezie. O doczytałam, że u was nie ma nic na stronie .. to zadzwoń po prostu ![]() Cytat:
|
|
|
#1318 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a co do prezentów - umiesz liczyc? licz na siebie nie zmusisz mamy, żeby coś dla małej kupiła a szkoda się denerwować o takie pierdoły. Super, że teściowa się stara i wam pomaga, gorzej jeśli ona by postępowała tak jak twoja mama. u mnie jest tak, że moja mama też nic nie kupuje małej ale aż cała pali do zajmowania się, co jest fajne, niech to uzgodni ze mna teściowa z kolei nie zachwycała się specjalnie nad zdjeciami z usg ale mówiła ze dzisiaj tz przywiezie trochę ciuszków od niej i jeszcze tych ktore podostawała. Nie denerwuj sie bo szkoda nerwów, ja wiem hormony itd ale taki problem to w gruncie rzeczy nie problem ![]() Cytat:
![]() za to gorsze u mnie jest to, że pękło mi naczynko na pół jednego policzka i nie da rady go zamaskować podkładem/ korektorem pryszcza wyciśniesz albo sam zniknie po czasie a naczynko to tylko laser ciekawe czy mi przy porodzie popękają kolejne na twarzy
|
|||
|
|
|
#1319 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Lucy, mam to samo. Przy teściowej unikam tematu płci,bo kiedyś mnie o mało do płaczu nie doprowadziła ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1320 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() poszewki już zamówiłam, ale nie mam jeszcze kołderki i podusi i materacyka ubranka - podstawy, bo mój TŻ wczoraj przyniósł całą reklamówę )nożyczki i szczoteczkę albo domówię jeszcze do paczki na allegro albo w aptece się kupi po porodzie kocyków jeszcze nie mam pieluszki są - 20szt tetry białej, kilka kolorowych i ze dwie chyba flanelowe butelki brak pieluszki Pampers newborn 43szt chusteczki nawilżane zamówione Nivea 2 smoczki antystresowe - jeden chyba dla mnie hihiwanienka, termometr, gaziki nasączane i 1 x rożek mam reszty niet ![]() Też nie mam torby jeszcze ![]() Nad zawartością ciągle główkuje. Czy zamawiała któraś z Was taką zawartość torby na allegro? (Chodzi mi o koszule nocne do karmienia, staniki, majtki siatkowe, jakieś poporodowe, wkłady poporodowe i laktacyjne). Macie tam jakiegoś sprzedawcę, który ma w miarę wporządku te wszystkie rzeczy, żeby można było w jedną pakę wrzucić? A tak ogólnie to nie macie serca ani litości i jawnie znęcacie się nad tymi, które muszą leżeć samiutkie w domu wypisując jakie pyszne jedzonko macie ![]() Więc dziś korzystając z tego, że mój kochany jest w domu, wysłałam go do sklepu po... coca colę ![]() ![]() :sl ina: OT CO!!!! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.

tylko tak się zrobiło jak wieczorową porą
nie wiem czy się tak przejechać i popytać czy zadzwonić starczy czy co? i kiedy najlepiej żeby na mnie dziwnie zerkały, że mam 2 miesiące do porodu a już się stresuję co zabrać do szpitala
a potem znowu mogło by go nie być
wypisz proszę

wstawiłam o 8. rano
a wy co dziś gotujecie?
. Teściowa wczoraj w rozmowie z tż pyta się go czy Kuba wszystko nam podał a on , że tak , że kocyk i Nimm 2 i apteczne rzeczy a ona powiedziała, ze dała mu jeszcze bombonierke dla mnie, elemenatrz i farby dla MIlenki i słodycze, a ten nic nam nie dał

już sie doczekać nie mogę 
pryszcza wyciśniesz albo sam zniknie po czasie a naczynko to tylko laser