Wszystko o Avonie - cz. 25 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-04, 11:32   #331
Selfescape
Przyczajenie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 25

Czy warto kupić zestaw matujący (tzn. oba kremy, piankę i tonik) z Solutions ?
Selfescape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 11:40   #332
mardy bum
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
jest- zmienia dane na umowie, np była na mamę, teraz będzie na siebie , albo odwrotnie
dokładnie tak będzie
mardy bum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 11:42   #333
zlotqo
Zadomowienie

dostałam wczoraj paczkę na paczkomat (zamawiałam w czwartek wieczorem). Wszystko mi przyszło więc jestem zadowolona. Zamówiłam dla siebie torebkę Hailee i powiem Wam, że zaczęłam się śmiać jak ją zobaczyłam... wydawała mi się większa, a tu takie małe cudo przyszło Fakt, jest piękna, cała z kożuszka No nic, mam nadzieję że sprawdzi się jak pozostałe dwie torby z Avon

szczęśliwa mężatka od 3.09.11

zapraszam na mój blog o tematyce urodowej -
http://merczens.blogspot.com
zlotqo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 11:48   #334
taka jedna
Zakorzenienie

Napisałam do nich o torbie Sadie i ich niepoważnym zachowaniu i odpisali dzisiaj(znaczy jednak pracują)
"Ogromnie nam przykro z powodu zaistniałej sytuacji. Niezwykle trudno jest określić dokładne zapotrzebowanie na produkty, gdyż jest to możliwe jedynie przy ścisłej współpracy Konsultantek. Do zaplanowania produkcji niezbędna jest informacja o ilości Klientów, a wiele osób nie przekazuje takich danych. Ma to wpływ na zamówienie zbyt małej ilości produktów, a tym samym powstanie braków magazynowych. Te same promocje obowiązują równocześnie w wielu krajach Europy i wyprodukowane towary muszą zostać odpowiednio rozdzielone. Związane jest to z przyznaniem mniejszej ilości produktów na potrzeby Polski. Jeśli zapotrzebowanie na produkt dla danego rynku jest znikome produkcja nie zostaje wznowiona, a Konsultantka przy produkcie zobaczy informację o zakończonej produkcji. Wyjaśniamy także, że katalogi drukowane są z półrocznym wyprzedzeniem i po wyczerpaniu zapasu nie jesteśmy w stanie nanieść korekt w wydrukowanych materiałach. Mając na uwadze opisaną sytuacje na Pani konto został wprowadzony prezent przeprosinowy dla Klientki. Gorąco przepraszamy za wszelkie niedogodności, jakich Pani doświadczyła. Mamy nadzieję, że mimo tych trudności nasza dalsza współpraca będzie przebiegała pomyślnie."
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 12:05   #335
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Napisałam do nich o torbie Sadie i ich niepoważnym zachowaniu i odpisali dzisiaj(znaczy jednak pracują)
"Ogromnie nam przykro z powodu zaistniałej sytuacji. Niezwykle trudno jest określić dokładne zapotrzebowanie na produkty, gdyż jest to możliwe jedynie przy ścisłej współpracy Konsultantek. Do zaplanowania produkcji niezbędna jest informacja o ilości Klientów, a wiele osób nie przekazuje takich danych. Ma to wpływ na zamówienie zbyt małej ilości produktów, a tym samym powstanie braków magazynowych. Te same promocje obowiązują równocześnie w wielu krajach Europy i wyprodukowane towary muszą zostać odpowiednio rozdzielone. Związane jest to z przyznaniem mniejszej ilości produktów na potrzeby Polski. Jeśli zapotrzebowanie na produkt dla danego rynku jest znikome produkcja nie zostaje wznowiona, a Konsultantka przy produkcie zobaczy informację o zakończonej produkcji. Wyjaśniamy także, że katalogi drukowane są z półrocznym wyprzedzeniem i po wyczerpaniu zapasu nie jesteśmy w stanie nanieść korekt w wydrukowanych materiałach. Mając na uwadze opisaną sytuacje na Pani konto został wprowadzony prezent przeprosinowy dla Klientki. Gorąco przepraszamy za wszelkie niedogodności, jakich Pani doświadczyła. Mamy nadzieję, że mimo tych trudności nasza dalsza współpraca będzie przebiegała pomyślnie."
Zróbmy akcję: przy każdym zamówieniu wpisujmy tyle klientów, ile zamawiamy produktów. Być może coś zdziałamy - w sumie to i tak lepsze niż ciągłe narzekanie, a nuż coś da. To i tak niewielki wysiłek.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

keine_angst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 12:06   #336
theMonique
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selfescape Pokaż wiadomość
Czy warto kupić zestaw matujący (tzn. oba kremy, piankę i tonik) z Solutions ?
pianke tak, ale reszta jest taka sobie
mnie krem i tonik wcale nie matowil, ale moze jak sie uzywa wszystkiego z zestawu to jest inaczej

mam paczke wszystko przyszlo: i emulsja, i torebka (ale nie wiem czy otwierac czy sprzedac), i paletki z mini, i konturowka silver-black z mini
a ten katalog Boutique to smieszny jest - pare produktow i ceny nie powalaja

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 12:15   #337
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez theMonique Pokaż wiadomość
mnie krem i tonik wcale nie matowil, ale moze jak sie uzywa wszystkiego z zestawu to jest inaczej

mam paczke wszystko przyszlo: i emulsja, i torebka (ale nie wiem czy otwierac czy sprzedac), i paletki z mini, i konturowka silver-black z mini
Ja krem-żel na noc lubię, klientka z cerą tłustą też zadowolona. Tonik też ok, mam stałe klientki na niego. Pianka to już na stałe gości w naszym domu
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 13:03   #338
malami881222
BAN stały

Cytat:
Ja krem-żel na noc lubię, klientka z cerą tłustą też zadowolona. Tonik też ok, mam stałe klientki na niego. Pianka to już na stałe gości w naszym domu
ja z kolei muszę powiedzieć że jestem mega zadowolona mam cały zestaw i jest bardzo skuteczny, zawsze miałam problem z zatkanymi porami dopiero przy tych kremach zmniejszyły się i odblokowały. używałam różnych i z nivea seria dla tłustej cery i loreala drogie kremy itd i nic mi nie pomagało.
a tu cena jest niewygórowana a rzeczywiście skuteczne
malami881222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 13:11   #339
just2821
Raczkowanie

Hej dziewczyny mam problem musicie mi pomóc. Nie przyszła mi zamawiana biżuteria, była dostępna, na fakturze równierz jest jako produkty z bieżącego katalogu, nie ma żadnej adnotacji że sprzedaż jest opóźniona. Co mam zrobić ?? Zapłacić za rzecz której nie dostalam ??
just2821 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 13:15   #340
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez just2821 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny mam problem musicie mi pomóc. Nie przyszła mi zamawiana biżuteria, była dostępna, na fakturze równierz jest jako produkty z bieżącego katalogu, nie ma żadnej adnotacji że sprzedaż jest opóźniona. Co mam zrobić ?? Zapłacić za rzecz której nie dostalam ??
to musisz reklamować - bo to brak, powinni ci dosłać
pisz do nich (odpowiedź w ciagu dwóch dni powinnać dostać), a jak nie to poczekaj do jutra i dzwoń
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 13:19   #341
just2821
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Buniat Pokaż wiadomość
to musisz reklamować - bo to brak, powinni ci dosłać
pisz do nich (odpowiedź w ciagu dwóch dni powinnać dostać), a jak nie to poczekaj do jutra i dzwoń
dziękuję za pomoc )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-04, 14:12   #342
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Przeglądam nowe formularze i widzę, że jest dużo fajnych motywacyjnych na perfumy. Szkoda tylko, że perfumy u mnie wcale nie idą, mimo, że zawsze dorzucam próbki do zamówień. Macie jakieś sposoby na sprzedaż perfum?

Stary 2011-12-04, 14:15   #343
ewula91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez keine_angst Pokaż wiadomość
Zróbmy akcję: przy każdym zamówieniu wpisujmy tyle klientów, ile zamawiamy produktów. Być może coś zdziałamy - w sumie to i tak lepsze niż ciągłe narzekanie, a nuż coś da. To i tak niewielki wysiłek.
ja zazwyczaj wpisywałam prawdę, czyli 20 osób (bo tak około będzie) a wczoraj chciałam wpisać 100 ale nie można więc 78 xD
Cytat:

pianka ok, ale kremy nic nie dają
Stary 2011-12-04, 15:14   #344
eleonorka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewula91 Pokaż wiadomość
ja zazwyczaj wpisywałam prawdę, czyli 20 osób (bo tak około będzie) a wczoraj chciałam wpisać 100 ale nie można więc 78 xD
Ja nigdy nie wpisywałam, ale może zacznę skoro ma to dla nich jakieś znaczenie
eleonorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 15:26   #345
just2821
Raczkowanie

Macie nowy eyeliner supershock żelowy ? Dla mnie to jakaś porażka jest twardy i kreska wychodzi bardzo nie wyraźna ;/
Stary 2011-12-04, 15:26   #346
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
pianke a ten katalog Boutique to smieszny jest - pare produktow i ceny nie powalaja
Mogłabyś zrobić skany

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 15:26   #347
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Znowu ta sama śpiewka, w którą nie wierzę...
Wpisujmy wszyscy zatem 99 , niech zamawiają większe ilości. Ciekawe czy to coś zmieni....
Stary 2011-12-04, 15:29   #348
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
kurcze, i jeszcze CH Nuit dla niego = żółta kropa a miałam dać na prezent tacie.. słuchajcie, czyli jak wystawią mi fakturę, a to wszystko będzie w brakach , to czy jeśli złożę jeszcze zamówienie w drugimm terminie k.17, to jest szansa, że mi doślą te brakujące rzeczy przed świętami?
jest szansa, ale o terminy dostępności dzwoń do Warszawy i jak się pojawi coś to lepiej weź kuriera w ten sam dzień...

Cytat:
Napisane przez avoncia Pokaż wiadomość
Hej
Właśnie po całym dniu nieobecności wróciłam i odczytałam fakturke z tylu żółtych kropek na fakturze mam tylko brak
SIGNATURE

DZiewczyny kiedy moge składac zamówienie zebym miała pewnośc ze mi go dołożą do paczki? Najbardziej niepokoję sie ze z kolejnego zamówienia braki dołożą tylko z drugirgo zamówienia znów braki beda i bede zamawiac w nieskońość.

Dużą torbe Believe też mam na fakturce, ciekawe czy mi sie spodoba czy tak jak małą i portfel sprzedam.
signature ma byc ok. 15 grudnia podobno dopiero
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Tak, sorry- przez chorobę już mi się litery rozmyły

Jak dzwonicie do W-wy to nie dajcie się zwieść temu że mówią o brakach. Nie wiem o co z tym wszystkim chodzi ale jak już pisałam jak powiedziałam, że wiem od osoby, która tego samego dnia składała zamówienie i ma zafakturowany produkt to nagle się znalazł, a wmawiano mi przez dobre dziesięć minut że go mimo terminów nie było i nie ma.
ja takich problemów nigdy nie miałam, zawsze się sprawdziło to info z Warszawy jak dzwoniłam, natomiast ostatnio się jednemu konsultantowi nie chciało sprawdzić, łaskę robił, a to jego praca
Cytat:

no same wody praktycznie i ceny też nie powalają, jak dla mnie jest zbędnym dodatkiem, może minikatalog w 3 będzie lepszy
widziałyście motywacyjny na formularzu do trójki na to infinite moment? far away exotic mnie ciekawi
dostałam paczkę wczoraj na paczkomat, zdziwiłam się, bo zawsze w poniedziałek. Torba believe mi się podoba, nie jest aż taka duża i trzyma kształt do biura super, ja mamie obiecałam w prezencie kolczyki holiday ładne, szminka red2000 super konsystencja i fajnie się usta błyszczą mydełko w płynie i woda barbie super i ta myjka też fajna
Aalicia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 15:31   #349
magocha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez just2821 Pokaż wiadomość
Macie nowy eyeliner supershock żelowy ? Dla mnie to jakaś porażka jest twardy i kreska wychodzi bardzo nie wyraźna ;/
ja już jakiś czas temu pisałam, że on jest twardy z wierzchu, a po kilku użyciach już inaczej się nim maluje. Dwa razy każdą stroną pędzelka przejadę po eyelinerze i robię normalną czarną krechę
magocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 15:56   #350
theMonique
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
Mogłabyś zrobić skany
juz zrobilam

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 16:16   #351
paciaz1993
Raczkowanie

Avon dziś pracuje, bo dostałam odpowiedź ze strefy Pytałam czy mogliby dołączyć prezent przeprosinowy dla klientki, która zamówiła pierwszy raz, w dodatku na prezent i już musi się zmierzyć z brakami
Dostałam taką odpowiedź:

"Szanowna Konsultantko, Podejmujemy wszelkie działania, aby wyeliminować występujące braki. Chcąc przybliżyć czas oczekiwania na niedostarczoną część zamówienia codziennie około godziny 12:00 zamieszczamy w Masz Wiadomość w Strefie Konsultantki aktualną listę brakujących produktów, które dotarły już do naszych magazynów. Mamy nadzieję, że takie rozwiązanie będzie udogodnieniem w zaistniałej sytuacji. Po sprawdzeniu przez Panią dostępności produktów prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta pod numerem 22/8782800 w celu zrealizowania na koncie zamówienia z brakującymi produktami."

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
Napisane przez eleonorka Pokaż wiadomość
Ja nigdy nie wpisywałam, ale może zacznę skoro ma to dla nich jakieś znaczenie
Ja jak nie zapomnę to zawsze wpisuje

Edytowane przez paciaz1993
Czas edycji: 2011-12-04 o 16:01 Powód: literówka
paciaz1993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 16:19   #352
kara3107
Raczkowanie

Jest już nowy przegląd dla liderów K17 ? Ktoś go ma i mógłby zeskanować ?
kara3107 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 16:33   #353
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kara3107 Pokaż wiadomość
Jest już nowy przegląd dla liderów K17 ? Ktoś go ma i mógłby zeskanować ?
Przeglądu nie ma w wersji drukowanej będzie dostępny w strefie w następnym tygodniu.
Stary 2011-12-04, 16:40   #354
Buniat
Zakorzenienie

jupi mam drugą paczuchę
i mam resztę produktów, oczywiście oprócz braków
Stary 2011-12-04, 16:52   #355
magocha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Buniat Pokaż wiadomość
jupi mam drugą paczuchę
i mam resztę produktów, oczywiście oprócz braków
A to były dwa różne zamówienia czy miałaś jedno zamówienie w dwóch kartonach, że osobno dostałaś?

Bo mam potwierdzenie z ups na dwa kartony z jednego zamówienia na każdy osobno, i teraz się zastanawiam czy przyjdą mi w tym samym dniu.

Jak mi przyniosą jeden jutro a drugi kiedy indziej to chyba ich rozszarpię
magocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 16:58   #356
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magocha Pokaż wiadomość
A to były dwa różne zamówienia czy miałaś jedno zamówienie w dwóch kartonach, że osobno dostałaś?

Bo mam potwierdzenie z ups na dwa kartony z jednego zamówienia na każdy osobno, i teraz się zastanawiam czy przyjdą mi w tym samym dniu.

Jak mi przyniosą jeden jutro a drugi kiedy indziej to chyba ich rozszarpię
jedno zamówienie spakowane w dwa kartony, a odbiór w paczkomacie
pewnie miejsca nie mieli i jak jedną odebrałam (inni też musieli odebrać) to dziś włożyli drugą
Stary 2011-12-04, 18:11   #357
ewula91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aalicia24 Pokaż wiadomość

no same wody praktycznie i ceny też nie powalają, jak dla mnie jest zbędnym dodatkiem, może minikatalog w 3 będzie lepszy
widziałyście motywacyjny na formularzu do trójki na to infinite moment? far away exotic mnie ciekawi
mi tez ten katalog b...nic nie daje..
far away exotic tak samo jestem ciekawa podstawowa wersję lubię, teraz zamówiłam Dreams za radą Sarunieczki a coś wziąć musiałam, żeby mama miała taniej Treselle
już się nie mogę doczekać tych nowości
Stary 2011-12-04, 18:15   #358
kasiakaka
Raczkowanie

Jak wysyłacie zwroty produktów listem z zadeklarowaną wartością czy poleconym priorytetem? W obu przypadkach dostanę potwierdzenie nadania.
Chce oddać porfel kayleigh i lakier do paznokci turkusowy z brokatem.
kasiakaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 18:22   #359
avoncia
Raczkowanie

Ja też z zamówienia wysłanego w czwartek wczoraj otrzymałam paczke na paczkomat. Z zamówienia na kwote 1200zł prawie z braków tylko SIGNATURE. Teraz czekam jak tylko pojawi sie ze sa dostepne to puszczam kolejne zamówienie na ok 200zł.

Dziewczyny ten minikatalog boutique to od cen opust wypracowany? Mysle że moje klientki się na cos skuszą z niego.

Otrzymałam z tym zamówieniem dużą torbe believe. Kolor nie moja bajka wiec tak jak portfel i mała poprostu sprzedam. Jak myślice jaka cena byłaby odpowiednia na ta dużą?

Edytowane przez avoncia
Czas edycji: 2011-12-04 o 18:24
avoncia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 18:54   #360
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Minikatalog Boutique to jakiś śmiech na sali przecież tam nic nie ma.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości