Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-04, 20:39   #1411
nawojka8583
Zadomowienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
Agatek dołączę do Ciebie chyba bo mój TZ po świętach jedzie do Niemiec do pracy na trzy miesiące termin mało komfortowy ale okazja jest mega więc głupio nie skorzystać, zajmować się mną będzie teściowka ale ja sie cieszę, bo wiem jak w takich chwilach ważna jest pomoc babci Zafarbowałam włosy bo już miałam taki sajgon na głowie, można to zobaczyć na fotach ze spotkania wybrałam miodowy blond, wyszlo yyyyy ciemno, Neska Ty też farbowałaś widziałam że przyciemniłas, jak się czujesz bo ja jakoś dziwnie, zaraz może wstawie zdjęcie brzusia do klubu to zobaczycie włoski...

to u mnie na 11 mieszkań na klatce schodowej dwie sąsiadki urodziły w lutym 2011 r. a w lutym 2012 r. urodza trzy, ja 14, jedna sąsiadka 12 i jeszcze jedna 14, cos płodne u nas te majówki są ciekawe kogo w przyszłym roku dopadnie... z tych co urodziły w lutym 2011 r. śmiałyśmy się bo w maju 2010 r. oddawali nam mieszkania i nie było prądu przez pierwsze dwa tygodnie, więc ubaw miałyśmy, że to przez to, no ale w tym roku powtórka, więc jakieś te maje szczęśliwe

ja w środę idę do lekarza, po prawie 5 tygodniowej przerwie, jakoś tak wyszło i też się boję, czy mi się szyjka nie skróciła, czy dzidzia rośnie, ech schizy zbliża się 32 tydzień, który będę na pewno przeżywać, przez to co sie wydarzyło poprzednio...
Kamciurka no to z jednej strony fajnie, że TZ trafiła sie okazja na zarobienie dobrych pieniędzy. Dobrze, że teściowa się Tobą zaopiekuje i nie zostaniesz sama. Śmiesznie u Was z tymi lutowymi porodami. A co do 32 tc to masz zakaz myślenia o tym co się poprzednio wydarzyło, wszystko będzie dobrze, nie może być inaczej. Ja trzymam mocno kciuki
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 20:39   #1412
Angelika_26
Raczkowanie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

coooooo?????????? Ty se jaja z nas robisz?!!!!!!!!!!!!!

Nie no trzymta mnie!!!!!!

Ok ok już nie będę więc pisać co było dobrego. Tylko już nie bij
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 20:40   #1413
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
nie mam jak- nie mam tyle oleju, frytkownica zepsuta, a specjalnego gara brak...

że co?? toć dopiero co zjadłaś!
ja na patelni robię zawsze mówiłam, ze mam tasiemca w brzuchu, ale teraz to chyba innego głodomora
dobranoc dziewuszki, idę się pomiziać z tż-tem
Stary 2011-12-04, 20:40   #1414
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
oki

Tz ogląda Jeńca na tvnie a mi sie nudzi
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
a Ty czemu nie oglądasz?? świetny film! widziałam już chyba 5 razu i znowu oglądam
no właśnie tez mialam pytac, rewelacyjny film

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 20:42   #1415
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
nie wiem czy nie za póżno ale ceny w sklepie i na necie z przecen sa takie same na necie jest jeszcze koszt dostawy (pow. 200zł dostawa gratis), więc jeśli planujesz duże zakupy to w necie lepiej bo masz rozmiary a nie w każdym smyku są rozmiary a jak nie uzbiera ci się na tę kwotę to lepiej podjechać do jakiegoś stacjonarnego sklepu
Nie za późno bo w końcu nie pojechał,ale teraz wiem ,że lepiejjecgać samemu.Dzięki

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Zjadłabym taki serniczek No, ale pocieszę się kawałeczkiem miodownika i krówki i może jeszcze tortu orzechowego Moja mama przywiozła dziś po paseczku, bo Krystyna jest i ma jutro imieniny i urodziny. Impreza była wczoraj, a że mi tylko leżeć wolno to przywiozła
Wczoraj moja mama kupiła do kawy właśnie miodownik i jakieś pycha ciacho z masą kajmakową,jadłam choc nie powinnam

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy jeżeli imię nie jest świete to dziecku musimy nadac drugie imię przy chrzcie??
Pierwsze słysze,czasem nie powiedziała ci tego jajaś babcia
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 20:43   #1416
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
a Ty czemu nie oglądasz?? świetny film! widziałam już chyba 5 razu i znowu oglądam
No bo już oglądałam i pamiętam. Zresztą siedzę w tym samym pokoju, tż znowu usnąła ja się nadal nudze
Cytat:
dziewczyny czy jeżeli imię nie jest świete to dziecku musimy nadac drugie imię przy chrzcie??
nie, nie musicie
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 20:45   #1417
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

Czy wy też macie tak że czasem krążycie wokół lodówki cały dzien ?
Ja nie mogę sie dziś opanowac, pochłaniam wszystko a dupsko rośnie :p
Ja dziś krążę wokół sałatki porowej, którą zrobiłam rano i też nie mogę sie opanować, ale jest taaaka dobra niech ktoś przyjdzie i mi ją zabierze
Stary 2011-12-04, 20:46   #1418
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Boroo moja szwagierka była posiadaczką tegoż wózka, ogólnie mi sie bardzo podobał wizualnie i też brałam go pod uwagę, ale ona mi odradziła. Była bardzo niezadowolona ze spacerówki bo jest bardzo płyciutka i jej córka długo nią nie pojeźdźiła niestety. Widziałaś go na żywo?
Znajoma z sąsiedniego bloku mi go poleciła, bo sama też taki ma jako spacerówkę samą.
Ja nie mam swojego zdania szczerze mówiąc, ponieważ doświadczenie zerowe w tym temacie Wózków od groma na allegro i nie mogę dokonać wyboru żadnego ;(
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 20:47   #1419
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Agawoo osz to debile I kasa pójdzie na zamówienie nowego wrr
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość

Agawoo masakra z tym samochodem.. ale chyba nic nie możecie poradzić
No wściekła jestem, ale co zrobić .... Tz będzie coś myślał

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
WÓZECZEK klik

Taki właśnie chciałam, ale (oczywista sprawa) jak zwykle się waham i przegapiłam zakończenie licytacji :/
Macie jakieś zdanie na temat tego wózka?
Boroo, mi się ten wózek nie podoba o tyle, że w spacerówce nie rozkłada się siedzenie i dla takiego półrocznego maluszka to spanie w takim wózku nie jest najwygodniejsze

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
moja teściowa na jedno z imion proponowanych zareagowała takim oburzeniem, że szok. bo się okazało, ze to imie jej byłego chłopaka - sprzed ponad 25 lat, miała moze 17 jak sie z nim spotykała, ale jak dam to imie, to przecież WSZYSCY w mieście będą wiedzieć, ze to po nim i głupio gadać, ze ona jeszcze coś do niego tego... wiecie....

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 20:48   #1420
NataliaM1103
Rozeznanie

tak pytam tylko
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 20:49   #1421
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
maaalgoska mowia mi, oj glupia tyyy, glupia tyyyy
oooojjj glupia
Ojjjj taaaak moja sztandarowa piosenka żartowałam przed ślubem, że zagrają mi ją jako pierwszy taniec na weselu
Stary 2011-12-04, 20:51   #1422
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
ja też chcęęęęęęę
nie dośc, że przywiózł mało tego tortu to jeszcze musiałam się podzielić i po torcie
Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
ja w środę idę do lekarza, po prawie 5 tygodniowej przerwie, jakoś tak wyszło i też się boję, czy mi się szyjka nie skróciła, czy dzidzia rośnie, ech schizy zbliża się 32 tydzień, który będę na pewno przeżywać, przez to co sie wydarzyło poprzednio...
wszystko będzie dobrze
Cytat:
ciekawa jestem jak wygląda ten pessar... zaraz se lookne w necie o już wiem i jestem mądrzejsza o jedno

Ej ej skąd masz mieć tort czekoladowy?? i z jakiej paki?? Ja marzę o torcie LODOWYM uwielbiam, od pokojskiego
hyhy
mam od TESCIOWEJ i jajka po kielecku i zraziki z kluseczkami i sałatkę jarzynową i inne pyszności imieniny urządzała i mi zapakowała trochę jedzenia
Cytat:
moja teściowa na jedno z imion proponowanych zareagowała takim oburzeniem, że szok. bo się okazało, ze to imie jej byłego chłopaka - sprzed ponad 25 lat, miała moze 17 jak sie z nim spotykała, ale jak dam to imie, to przecież WSZYSCY w mieście będą wiedzieć, ze to po nim i głupio gadać, ze ona jeszcze coś do niego tego... wiecie....

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
Dziewczyny - łączę się z Wami w bólu z powodu fiźniętych teściów i teściowych.
Mój małż znowu mnie zaskoczył
Przyniósł koszulkę dla Juniora na 6-9 m-cy.
Fajna?
super !

a propos dostawania ciuszków w prezencie
dostałam sporą pakę od teściowej dla małej i wszystko fajnie, nawet nie przeszkadza mi to, że rzeczy są używane - ale: niektóre są dość mocno zużyte i nie chcę ich dziecku zakładać a część mi się kompletnie nie podoba...
z wielkiej siatki widzę, że przydadzą mi się 2 czapeczki, 1 śpiochy, 1 koszulka, ze 3 bodziaki i bluza cieplejsza a reszta..
ja wiem, że to prezent i że darowanemu.... no ale mogła kupić 1 pajaca ładnego niż całą masę po prostu brzydkich i zużytych rzeczy...

wybaczam jej to za tort czekoladowy i zraziki dobrze, że sama kupiłam ciuszki
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 20:52   #1423
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Oo a co to tak mało od południa? Tylko 1 strona. Oczywiście nie prasowałam. Leniuchujemy przed tv. Jutro poprasuje. No i Mili usnęła bidulka. Gorączki dostała i była strasznie zmęczona, dałam jej paracetamol i się położyła. Tz też usnął i śpią razem na kanapie teraz
Oj oj dużo zdrówka dla Mili
Stary 2011-12-04, 20:54   #1424
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam tak, że chodzę do lodówki, sprawdzam czy mam na coś ochotę (zazwyczaj akurat nie ma tego na co mam) i zamykam lodówę i tak kilka razy
Też tak mam często

Cytat:
Coo?? Pierwsze słyszę. To nie ma nic do rzeczy,możesz imię nadać jakie chcesz i nie musi być święte.

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 21:05   #1425
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Oj oj dużo zdrówka dla Mili
Dzięki. Mam nadzieję, że jutro rano obudzi się bez gorączki.
Stary 2011-12-04, 21:13   #1426
*Agatek*
Zakorzenienie

Czy któraś chce katalog 'TWOJE DZIECKO'?? Mejla proszę na priv!!

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Ok ok już nie będę więc pisać co było dobrego. Tylko już nie bij
no, żeby mi to było ostatni raz!!!
Cytat:
ja na patelni robię zawsze mówiłam, ze mam tasiemca w brzuchu, ale teraz to chyba innego głodomora
ale Ci faaaajnieeeeeee
Cytat:
nie dośc, że przywiózł mało tego tortu to jeszcze musiałam się podzielić i po torcie
osz Ty

Cytat:
mam od TESCIOWEJ
na pewno dodała tam cyjanku!!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 21:24   #1427
AgaMili
BAN stały

A wy co robicie? Oglądacie coś?
Stary 2011-12-04, 21:27   #1428
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

a mnie dzisiaj kuzyna zona przywiozła wielka pake ubrań po swoich dziewczynkach- to co sie nadawało dla chłopca i było w kolorach neutralnych z tym, ze większość rzeczy raczej na później ale i tak fajnie
to pierwsze moje "dostane" ciuszki jeszcze kolezanka mi dzwonila, ze odłozyla po swoim synku

a co do imienia to na pewno nie trzeba drugiego jesli pierwqsze "nie jest świete". Ja mam jedno imię i raczej nie jest ono "świete" i nasz niunius tez będzie miał jedno "nie-święte"
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 21:27   #1429
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
oki

Tz ogląda Jeńca na tvnie a mi sie nudzi
Tez oglądamy a raczej oglądaliśmy bo się skończyło .

Cytat:
Ja juz się pomizialam i ide drugi raz

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 21:33   #1430
Haniula
Zakorzenienie

mamuski dobry wieczor

ja juz leze w wyrku, tz w pracy na nocce a pies chrapie
ostatnio oparzylam sobie przedramie jakos niefortunnie wyjmowałam blache z piekarnika i se smyrnęłam , a dzis w nocy rozdrapałam strupka i boooooooli
znacie jakis sposob zeby przeszło?!

Jutro wizyta u doktora i podglądanie naszego wierciucha ciekawe ile urosła pinda moja
na tą łokolicznosc sie wydepilowałam tu i ówdzie i pozacinałam

Noo i chcemy z tż jechac obejrzec porodówke , ale ja się boje ze jak zobacze to miejsce to do mnie dotrze co mnie czeka, i zaczne panikowac albo rozmyslac o porodzie
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 21:35   #1431
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ja juz się pomizialam i ide drugi raz
nie no zaraz zgłupieję no ileż można?? ja się pytam???

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 21:39   #1432
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Kamciurka no to z jednej strony fajnie, że TZ trafiła sie okazja na zarobienie dobrych pieniędzy. Dobrze, że teściowa się Tobą zaopiekuje i nie zostaniesz sama. Śmiesznie u Was z tymi lutowymi porodami. A co do 32 tc to masz zakaz myślenia o tym co się poprzednio wydarzyło, wszystko będzie dobrze, nie może być inaczej. Ja trzymam mocno kciuki
dziękuję
Cytat:
wszystko będzie dobrze
dzięki

Cytat:
Dzięki. Mam nadzieję, że jutro rano obudzi się bez gorączki.
zdróweńka dla małej

Niki

Alex
Stary 2011-12-04, 21:40   #1433
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Dziewczyny, nie było mnie 3 dnii mam ponad 20 stron do nadrobienia....

u nas ok, nic nowego ani ciekawego.... Mały dostał pakę słodyczy wczoraj od babci to mu podjadam.

Boli mnie pod prawą piersią pod żebrami... Pewnie synek mi jAKIEŚ ORGANY TAM UPYCHA...
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 21:42   #1434
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
mamuski dobry wieczor

ostatnio oparzylam sobie przedramie jakos niefortunnie wyjmowałam blache z piekarnika i se smyrnęłam , a dzis w nocy rozdrapałam strupka i boooooooli

Jutro wizyta u doktora i podglądanie naszego wierciucha ciekawe ile urosła pinda moja
na tą łokolicznosc sie wydepilowałam tu i ówdzie i pozacinałam

Noo i chcemy z tż jechac obejrzec porodówke , ale ja się boje ze jak zobacze to miejsce to do mnie dotrze co mnie czeka, i zaczne panikowac albo rozmyslac o porodzie
za wizyte!
a co do porodówki to włąsnie z TZ stwierdzilismy, ze nie bedziemy tam jechac i oglądać bo tylko stresu się najemy.....a w sumie po co nam to oglądanie...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 21:44   #1435
dph
Rozeznanie

Cytat:
Agatku kupiłam lalke barbie z garderobą na baterie - wkłada się do niej lalke, naciska przycisk i wylatuje brokat + 100 naklejek i ubranka na zmiane. Oprócz tego lalkę lekarkę weterynarii ze stolikiem i zestawem lekarza + kotek i piesek. Oj miałam sprzątania wczoraj po tej zabawie, myślałam że troche inaczej to działa.
A poza tym myślałam , że dłuzej się tym będzie bawić ale dziś jej nie mogę na górę wygonić, żeby szła się bawić tylko by bajki oglądała, muszę w końcu tv wyłączyć bo mnie nic nie słucha .

A Ty też żeś pospała to pewnie pół nocy nie uśniesz teraz
super ta lalka no najlepsze w tych prezentach jest to że my kombinujemy pocimy się by je zdobyć a nasze dzieci pobawią się nimi góra 2 dni i idą w odstawkę kiedyś tak nie było człowiek miał jedną lalkę i miał ja do końca dzieciństwa

Cytat:
następna teściowa the best to ona wogóle po tylu latach jeszcze imiona byłych pamięta ja mam z tym już problem a chyba jestem młodsza od niej

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
w sumie we wtorek mogloby byc
jak tam, Uska i Elunia???

mieszkam u niego, to na obiadki tez czasem chodzili
stary, dobry kumpel
nie boj sie, grzeczna jestem
pearl nie dziwię się twojemu tz ze się tak wkurza że musisz tam tak długo siedzieć

Cytat:
Czy któraś chce katalog 'TWOJE DZIECKO'?? Mejla proszę na priv!!
a co to za katalog?

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
mamuski dobry wieczor

no właśnie podłączam się pod pytanie ja ostatnio oparzyłam się gorącym olejem na stopie - trzeba mieć mistrza ale ja taka sierota jestem i teraz ta stopa mi się jakoś nie goi, macie jakieś sprawdzone sposoby?
Stary 2011-12-04, 21:44   #1436
AgaMili
BAN stały

Ok uciekam do tz
Stary 2011-12-04, 21:49   #1437
ultraradiola
Wtajemniczenie

DOBRY WIECZÓR

jak tak dalej pójdzie to w grudniu powstanie znowu nowa część tak pędzicie z pisaniem

a ja czekam na tz dzisiaj wraca z delegacji i już się doczekać nie mogę. Myślę jeszcze z 3 godzinki muszę wytrzymać.

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
a ja syfow mam na potege gdzie nigdy nie mialam to moze Igor jest dziewczynka z duzym siurkiem;p
o jacie ja to mam syfów w ciąży na potęgę aż wstyd dekolt, ramiona szyja twarz wyglądam jak jakaś ..... a nigdy nie miałam z tym jakiegoś problemu

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 21:54   #1438
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
A wy co robicie? Oglądacie coś?
wichry namiętności jednym okiem

Cytat:
nie no zaraz zgłupieję no ileż można?? ja się pytam???

az padniemy z wyczerpania

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 22:03   #1439
Haniula
Zakorzenienie

dph moj maz dzis stwierdzil ze ja sie wiecej razy w tej ciazy oparzylam niz przez cale dotychczasowe zycie co chwile cos
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 22:06   #1440
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
za wizyte!
a co do porodówki to włąsnie z TZ stwierdzilismy, ze nie bedziemy tam jechac i oglądać bo tylko stresu się najemy.....a w sumie po co nam to oglądanie...
powiem tak, ja ostatnio poszłam własnie do tej koleżanki i tak mnie własnie to wszystko przeraziło, dodatkowo mi sie przypomniało bo ja tam rodziłam i jakoś tak dziwnie, niby fajnie, ale taki wiesz cios w łeb ze to juz niedługo

Niki

Alex
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości