|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na święta czekamy o ślubach gadamy- PM 2012 część XV
Cytat:
|
|
|
|
|
#1622 |
|
Raczkowanie
|
niuto, wg mnie łaniej będą wyglądały wiszące.
Zdaje się nena pisała o kuponie do H&M z avanti. On jest w grudniowym numerze ? Chciałam dziś kupić, ale magazyn jest zafoliowany i nie wiem czy w tym numerze jest
|
#1623 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczorek
![]() U nas tez sie ochlodzilo, i deszcz dzis padal, i tez szaro, buro i ponuro i z domu sie nie chcialo wychodzic. Ale musielismy, bo znajomi zaprosili nas na obiad, przy okazji moj TZ zrobil im fajny projekt kartki z okazji narodzin dziecka, bo za miesiac przydzie na swiat, a tutaj wszyscy maja hopla na wysylanie kartek z informacja o nowym czlonku rodziny Przy okazji nasnisnelam TZ ze najwyzszy czas zeby zaczal pracowac nad naszym zaproszeniem, mam nadzieje ze w grudniu uda mi sie go zaprojektowac.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja jak przyjechalam to TZ to tez czulam sie jak w hotelu, ale to glownie dla tego ze ten dom nie mial kompletnie duszy. Biale sciany, w sypialni szafa i lozko, a w salonie kanapa i telewizor Facetom nie wiele do szczescia potrzeba. Pierwsze co zrobilam to wszystko przemalowalam, poprzestawialam, dokupilam pare niezbednych rzeczy i teraz czuje ze to tez moj dom ![]() To samo pomyslalam Przezd 10 lat jedzilam z Krk do rodzicow przez Skawine i niemal zawsze stalam w korku ![]() Cytat:
Cytat:
My gdybysmy planowali podroz po slubie to tylko wlasnie tak zeby wyjazd byl zaraz po imprezie...wtedy jeszcze jest sie w tych calych emocjach i w ogole. W Holandii np, nie ma zwyczaju wesel do rana, tylko tak gdzies do 23-24...i najczesciej para mloda odjezdza samochodem w podroz poslubna, a wszyscy goscie machaja itd...tak troche po amerykansku....Cytat:
![]() Cytat:
A co do podrozy poslubnej w sierpniu to faktycznie wybor jest dosc mocno okrojony niestety przynjamniej jesli chodzi o egzotyke. Dlatego my jedziemy w podroz "przedslubna" w lutym ![]() Ale tak jak pisze Koooocurek, to ze jest w jakims miejscu pora deszczowa to wcale nie znaczy ze pada caly dzien. Najczesciej pada w nocy lub rano pol godzinki a pozniej wychodzi slonko, w kolejne pol godzinki jest sucho i cieszycie sie reszta dnia. Ale calkowicie cie rozumiem, ze jak sie wydaje kilka tysiecy na podroz to chce sie miec slonce i juz, w koncu po to lecimy tyle kilometrow. Osobiscie polecam poczytac troche na temat Sri Lanki - sierpien jest tam w porownianiu z innymi miesiacami stosunkowo suchy, zaraz po styczniu i tutym... http://sri.lanka.geozeta.pl/pogoda Dominikane, Kube i cale Karaiby zdecydowanie odradzam, tam prawdopodobienstwo deszczu duuuzo wieksze. W tym czaie rozwazylabym tez Bali.Wyspa ta leżąca w Indonezji ma doskonały klimat cały rok, dlatego jest kierunkiem całorocznym. Najcieplej jest w porze suchej od kwietnia do października, wtedy słońce świeci bez chmur prawie cały dzień. No i oczywiscie Mauritius, Seszele, Malediwy, Bora Bora to gwarancja pogody z tym ze cena jest tez dosc zaporowa. No i w tym mczasie mozesz spokojnie na Teneryfe lub inna wyspe Kanaryjska wyskoczyc, do jakiegos wypasionego hotelu, tak zeby po prostu sie odstresowac po calym weselnym zamieszaniu, tam tez jest gwarancja pogody, tez piekne plaze, piasek i palmy za zdecydowanie mniejsza kase a na egzotyke wybierzcie sie w zimie kiedy wszyscy beda chodzic w czapkach i szalikach ![]() Cytat:
I na pewno nie bedzie za duzo. Po pierwsze bedziesz miec gladkiego koka, po drugie sukienka nie jest jakos bogato zdobiona a po trzecie nie sadze zebys planowala cokolwiek na szyji ze wzgledu na to ramiaczko, wiec jak najbardziej te pierwsze. To bedzie wisienka na torcie
|
|||||||||
|
|
|
#1625 |
|
Zadomowienie
|
Jak ja nie cierpie poniedzialkow....nie moglam dzis za nic w swiecie z lozka wyjsc..., masakra, tez tak macie ?
A tak w ogole to dzien dobry w poniedzialek
|
|
|
|
#1626 |
|
Zadomowienie
|
Oglądaliśmy wczoraj obrączki w znanych sklepach jubilerskich. W a..ie trafiliśmy na niemiła obsługę. Tzn zanim podeszła do nas ekspedientka to sobie pogaduszki robiła z innymi pracownikami. Świetnie się bawili, bo tylko były śmiechy i chichy. Jak już nas obsługiwała, to robiła to tak na odczep się. Nie lubię takich ludzi. Może byłam przeczulona, ale miałam wrażenie, że nie chce jej się nas obsłużyć, bo była tej myśli, że na pewno nic nie kupimy. Podczas rozmowy z nami, przy okazji chichrała się do kolegów z pracy. Wiecie, jakie człowiek wtedy ma wrażenie. Odechciało mi się wtedy wszystkiego i wyszliśmy.
W yesie nic nam się nie podobało. W w.kruku były obrączki w sumie najlepsze. Obstawiamy klasyczne, TŻ szerszą o rozmiar niż ja. Ja będę miała z kamieniem. Wyszły by nas za niecałe 1800 zł, ale jeszcze się nie zdecydowaliśmy. Ogółem czułam się dziwnie z tą obrączką na palcu. Jakoś mi żadne nie pasowały, ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia. TŻ powiedział, że za bardzo się świeciła ta obrączka. Nie wiem.... a potem po sielance wieczorem się ze sobą pokłóciliśmy. Ja się poryczałam i odechciało mi się wszystkiego. Dawno tak nie miałam.
|
|
#1627 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry dziewczyny
jutro mój TŻ leci do Londynu na mecz Chelsea a ja jestem wściekła jak osa
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
siedzę w pracy i przysypiam
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
marylka80
Jak ja nie cierpie poniedzialkow....nie moglam dzis za nic w swiecie z lozka wyjsc..., masakra, tez tak macie ? Dokładnie też tak dzisiaj miałam W sobotę zamówiliśmy zaproszenia ślubne, wybraliśmy te: http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...936857064.html Dwie godz. spędziliśmy z TŻ na projektowaniu- teraz czekam na wzór, potem tylko potwierdzenie i pójdą do druku
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2011-12-05 o 08:50 |
|
|
|
#1630 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Kobitki! pierwsza samotna noc za mną.. TZcik dwonil jeszcze przed snem i sobie pogadalismy dzisiaj juz odsniezylam.. zjadlam sniadanie i musze spadac do pracy.. niestety teraz trzeba bedzie wstawac przynajmniej pol godziny wczesniej![]() Cytat:
zaszalej a jak nie to bedziemy we dwie samotnie mikołajkowac :PMIlego dzionka
|
|
|
|
|
#1631 |
|
Zakorzenienie
|
Mój T w czwartek wyjeżdża na imprezę barburkową z firmy
wraca w sobotę lub niedzielę
|
#1632 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() nie byłam na greckich wyspach, z internetu trochę coś tam poczytałam, że najpiekniej jest na Zakynthos, ale w sierpniu 38 stopni ![]() Cytat:
Cytat:
to mówisz, że w sierpniu najlepiej na Dominikanę? Pozostałe kierunki, muszę przyznać z żalem, nie na naszą kieszeń (mi niestety płaci budżetówka - czyli Wy Co do kolczyków, ja bym brała krótkie, ale wiszące czyli np. do 3 cm - takie kolczyki przy upiętych włosach podkreślą i wyciągną szyję Cytat:
Cytat:
![]() Podałaś super kierunki, ale trochę dla nas za drogie. Sri Lankę rozważę, bo nigdy nic o niej nie czytałam. Kanary odpadają, bo już byliśmy (akurat na Fuertaventurze) i podejrzewam, że inne wyspy znacząco się nie różnią. Kicha jednym słowem, bo albo za drogo albo leje ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam sie na tym bo Karaiby to moja specjalność i do tego siedze w tym ponad 6 lat....Wysłalam tam taka ilość osób, że nawet do tylu policzyć nie umiem! ![]() Nie wiem czemu Marylka tak sie upiera, żeby odradzić Karaiby... deszcz trwa na Dominikanie ok 15 minut i jest tak goraco, że wszyscy co siedza na plażach i restauracjach wstaja i tańcza w takt karaibskich rytmów! Taka tradycja... ![]() Ja też lece ok 19 czerwaca no chyba, że nie trafie fajnej ceny to wybiore wrzesień (najbardziej huraganowy miesiać) ![]() Najbardziej prawdopodobne kierunki jakie biore pod uwage to Malediwy, Seszele i Dominikane...z tym, że Dominikana będzie najtańsza
|
|
|
|
|
#1634 | |
|
Zadomowienie
|
Witajcie w ten okropny poniedziałek rozpoczynający kolejny okropny pracujący tydzień
ja z samego rana stałam w pół godzinnym korku także nie wróży to dobrze na ten tydzień, na szczęście niedługo Święta ![]() Cytat:
Cóż może nie wyglądamy na grupę docelową ich klientów.
|
|
#1635 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dziś druga zmiana, więc po spałam sobie znacznie dłużej i chyba wreszcie czuję się wypoczęta. W weekend w ogóle nie odpoczęłam. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Myślę, że to tego typu sukni lepsze będą długie, bo chyba nie założysz nic na szyję. Czy planujesz? Do koka jednak lepsze wydaja się z kolei krótkie. W takiej sytuacji powiem jakie po prostu bardziej mi się podobają i stawiam na krótkie. |
||||||
|
|
|
#1636 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W innym sklepie kobieta chciała nam wmówić, że nikt nie robi obrączek w rozmiarze np. 10,5 i tylko są rozmiary co jeden czyli jest 10 potem 11 a na 100% nie ma 10,5. W ogóle stwierdziła, że my nie wiemy co chcemy do końca i każdą odpowiedź traktowała w kategorii, że przecież to jest tak oczywiste.... wyszliśmy stamtąd i powiedziałam, że niech się wali i pali, ale tam nie kupimy obrączek. W końcu wybraliśmy się do jubilera-złotnika i tam załatwiliśmy wszystko: ja mam rozmiar 15,5 (15 była już za wąska a 16 spadała mi z palca), mam robioną obrączkę wg jednego wzoru a kamień będzie osadzany wg wzoru jaki znajduje się na innej obrączce. Zdecydowaliśmy się na matowe nierodowane białe złoto i co? Mówisz masz Poza tym przez osadzeniem kamienia miałam przymiarke rozmiaru. Pani powiedziała, ze potem zmiana rozmiaru może być utrudniona i żeby nie było problemu, że obrączka jest za mała albo za duża, to jeszcze przez osadzeniem kamienia robią miarę by w razie potrzeby skorygować rozmiar obrączki. Takim oto sposobem mamy obrączki za niecałe 1,8 tys. wg własnego widzimisię i jeszcze z bardzo miłą obsługą w pakiecie A ja Wam napiszę, że bardzo się cieszę z deszczu w Krk - nareszcie oczyściło się powietrze i nie wdycham samych pyłów i spalin... (zawsze trzeba pozytywów szukać )
|
|
|
#1637 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewuszki
Wpadłam bo ostatnio nie miałam na nic czasu, ale pamietam o was;-) Teraz mam chwilkę ale nie wiem czy dam radę nadrobić zaległe wiadomosci. |
|
|
|
#1638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U nas leje ale cieszę się z tego powodu, bo w końcu to jakaś odmiana ![]() Niuto mnie się bardzo podobają te krótkie kolczyki I domyśliłam się co dostanę pod choinkę od TŻcika |
|
|
|
#1640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokumenty już załatwione??
|
|
#1641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak przygotowania? |
|
|
|
|
#1642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozdrawiam dobrego dnia dla wszystkich!
|
|
#1643 |
|
Zadomowienie
|
Jestem w trakcie załatwiania papierkowych rzeczy, z racji tego że urodziłam sie w innym województwie niż mieszkam , chrzczona byłam tez jakieś 70 km od domu to trochę to wszystko trwa.
Po akt chrztu musze jechać osobiście, akt urodzenia już mi przesłali do mojego USC. Jeszcze papiery tż-ta musimy zalatwić i do księdza na spisanie protokołu ruszymy. Zakupiłam już trochę ozdob na sale, mianowicie wiszące śniezynki, kryształki, gwiazdki, takie lodowe gałązki i gałązki choinki ośnieżone . Ja mam niedaleko taką giełdę kwiatową i dekoracyjną i sa tam przepiękne rzeczy;-) Moje winietki już się robią (zamówiłam na all) ale w ostatniej chwili musiałam zmienić koncepcję, bo zapomniałam że moja sala ma czerwoną wykładzinę i stwierdziłam że moje niebieskie winietki nie będą pasować;-( Pani stworzyła mi wiec zimową winietkę w kolorze czerwonym, załaczam zdjecie, do niej będzie przymocowana karteczka z nazwiskiem gościa a w środku będzie rafaello;-) Dodaję zdjecia naszej sali: Edytowane przez Seagirl Czas edycji: 2011-12-05 o 11:11 |
|
|
|
#1644 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Ja też się witam w poniedziałek!
![]() Mi się stosunkowo dobrze wstawało, ale to dlatego, że spałam prawie 10 godzin ![]() Lilith890502, możesz mi przesłać na priv linka do tej ankiety. Cytat:
Już sama nie wiem czy to nie za mało, ale będą jeszcze kolorowe drinki, sporo wina i dobry DJ Liczyliśmy 1 litr na trzy osoby. Na odchodne też nie dajemy wódki. W razie czego obok lokalu jest stacja benzynowa, to zawsze będzie można dokupić jak zabraknie niut0, dla mnie te wiszące bardziej pasują, jeśli chcesz mieć jeszcze bransoletkę. Cytat:
Na pewno z czasem się tu zadomowię To chyba kwestia tego, że jeszcze się nie obeznałam ze wszystkimi naszymi sprzętami AGD i prawie do każdej czynności podchodzę z wielkim namaszczeniem, zamiast szybko coś uprasować, upiec itp. No ale właśnie zaraz idę uruchomić brand new żelazko, a potem chyba zrobię pierniczki świąteczne, więc pierwsze lody zostaną przełamane ![]() Magdzia0108, mam nadzieję, że się szybko z TŻ pogodzicie i znów będzie dobrze. Każdemu czasami zdarzają się gorsze dni i wtedy o kłótnię nie trudno. A co do obrączek, to my nawet nie mierzyliśmy nic w sieciówkach, w aparcie nic nam się nie podobało, a jak już to było bardzo drogie, w Śliwińskim też nic ciekawego nie było. Póki co tylko na targach coś zmierzyliśmy, więc i obsługa była OK. Cytat:
Fajne, klasyczne i eleganckie. Sami będziemy mieć coś podobnego
|
|
#1645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie w ten paskudny deszczowy poranek
niuto mi się podobają te wiszące Paulinko trzmaj się Ja też mam złe wspomnienia z sieciowymi jubilerami. W aparcie w ogóle obsługa do nas nie podeszła w yes też tak z wyższością babka do nas podeszła. Ja wiem że wyglądamy bardzo młodo ale to jest nie ważne. Jestem potencjalną klientka więc wymagam kultury. Potem już chodziliśmy tylko do mniejszych sklepów i wszędzie obsługa była przemiła i pomocna
|
#1648 |
|
Zadomowienie
|
wpadłam tylko Was pozdrowić i uściskać i życzyć dobrego dnia, mimo pogody. U mnie deszcz, ciemno, buro, brrrr.....
przyszły TŻetowe spinki zacieszałam wczoraj jak głupia, mimo, że wróciłam po weekendzie na studiach wykamana.....ale tym razem nie było mojej gospodyni i było mi smutno, więc TŻet przyjechał do mnie na noc, bo nawet nie miałam się czego uczyć.... no i powiem tylko tyle, że to była dla nas szczególna noc ![]() zaproszenia prrrawie zamówione, jeszcze dogaduję szczegóły, bo będziemy mieli wkładki do zaproszeń i ciężko zmieścić tekst na małym bileciku na którym jest jeszcze grafika. Do ślubu 222 dni ![]() a, uciekam bo spóźnię się do pracy... ps. Niuto, myślę, że te długie lepsze ale krótkie też śliczne, one nie są jakoś bardzo wiszące, więc będą pasować moim zdaniem
|
#1649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się marzy Dolce Gusto
|
|
#1650 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
także jeśli nie dostaniemy na prezent to pewnie sami kupimy po ślubie do domu taki ekspresik tylko o większej pojemności niż standardowy
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

od oglądania tego wszystkiego. Jak na dniach nie zamówimy zaproszeń to normalnie zamknę kompa do szafy 
)
Nie wiem.... a potem po sielance wieczorem się ze sobą pokłóciliśmy. Ja się poryczałam i odechciało mi się wszystkiego. Dawno tak nie miałam.

19.05.2012 

siedzę w pracy i przysypiam
pierwsza samotna noc za mną.. TZcik dwonil jeszcze przed snem i sobie pogadalismy
wraca w sobotę lub niedzielę 

ja z samego rana stałam w pół godzinnym korku także nie wróży to dobrze na ten tydzień, na szczęście niedługo Święta 
Już sama nie wiem czy to nie za mało, ale będą jeszcze kolorowe drinki, sporo wina i dobry DJ