Offtopowe zapuszczanie XXXVII - Bałwanom odpadną nosy, gdy zobaczą nasze włosy - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-04, 22:09   #181
Ula_87
Wtajemniczenie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie XXXVII - Bałwanom odpadną nosy, gdy zobaczą nasze włosy

Cytat:
Napisane przez AnikZgr Pokaż wiadomość
To była jakas przerwa z pracą?
Ha, ogólnie to pochwalę się że też rozpoczęłam prace w przychodni
Pracuję jako rejestratorka medyczna
Hm, wydawało mi się,że już odpisywałam,ale widzę,że nie ma tego co pisałam

Tak, ja miałam przerwę w pracy.
A Ty w jakiej przychodni pracujesz? To mała klinika,czy coś większego?
Dużo masz pacjentów?
Od jak dawna?
Ula_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 22:10   #182
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie XXXVII - Bałwanom odpadną nosy, gdy zobaczą nasze włosy

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
ja robię koło 50 zależy jakich najgorsze są ze splecionymi dłońmi i szerokimi nogami, tu na 9 wymiękam
Oj, ja to jestem jeszcze miękkim żółtodziobem
Myślę, że w inny dzień niż niedziela i święta mogłabym zrobić 20 (wtedy jestem najedzona i cieżka) ale ogólnie i tak jestem z siebie dumna bo od liceum nie ćwiczyłam, czyli ponad 5 lat.... więc mam niezbyt dobra kondycję

Ja robię zwykłe "męskie"
Cytat:
Napisane przez Krasko1 Pokaż wiadomość
I mi

Oby u Ciebie było lepiej, ja jestem zarejestrowana już chyba ponad pół roku i cisza... Zero ofert
Ja się teraz rejestruję, bo tak myślałam, że i tak nic mi PUP nie da przed nowym rokiem, a potem moze będa mieć kase na staże. A no i liczyłam że w starej pracy załapię się na pare miesięcy chociaż, żeby grosza odłożyć, potem sie zwolnić, zarejestrować w PUP i iśc na staż. No ale stara praca nie wypaliła, a teraz nawet jakby chcieli to niech mnie pocałują... w nos

Edytowane przez Smerfetkaa
Czas edycji: 2011-12-04 o 22:11
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 22:15   #183
Krasko1
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem kto to ale 0:42

I podoba mi się pomysł takiej prezentacji

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość
Ja się teraz rejestruję, bo tak myślałam, że i tak nic mi PUP nie da przed nowym rokiem, a potem moze będa mieć kase na staże. A no i liczyłam że w starej pracy załapię się na pare miesięcy chociaż, żeby grosza odłożyć, potem sie zwolnić, zarejestrować w PUP i iśc na staż. No ale stara praca nie wypaliła, a teraz nawet jakby chcieli to niech mnie pocałują... w nos
Jedyną nadzieją jest nowy rok. Ale szczerze to pieniędzy na staże i tak wiele mieć nie będą. A i staż dostaną jedynie wybrani czyt. ze znajomościami. Czyli zapowiada się kolejny beznadziejny rok
Krasko1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 22:16   #184
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:

I podoba mi się pomysł takiej prezentacji

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Jedyną nadzieją jest nowy rok. Ale szczerze to pieniędzy na staże i tak wiele mieć nie będą. A i staż dostaną jedynie wybrani czyt. ze znajomościami. Czyli zapowiada się kolejny beznadziejny rok
Bo my zamiast się edukować, to powinnyśmy znajomości zdobywać
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 22:19   #185
Krasko1
Zakorzenienie

Cytat:
Bo my zamiast się edukować, to powinnyśmy znajomości zdobywać
Może znajdę sobie faceta, którego mama jest np. starostą albo ordynatorem jakimś
Krasko1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 22:21   #186
Elewyn
Zakorzenienie

Cytat:
A na czym polega ta prezentacja?

Tak, pewnie to o to chodzi..Ale jednak niesamowicie mnie to frustruje.

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Otako przywykłam do twojego starego avataru i teraz tak mi się dziwnie patrzy, jakbyś to nie była ty
http://www.youtube.com/watch?v=cGnul2gmCdU
Jeśli to to o czym myśli Kocurzyca
Stary 2011-12-04, 22:21   #187
tigiii
Raczkowanie

cześć dziewczyny! czy któraś z was używała tabletek PANTOVIGAR ? są to tabletki zalecane na wypadanie włosów, kupiłam je w niemieckiej aptece i dostałam do tych tabletek książeczkę wyczytałam tam że stymulują odrastanie, przyśpieszają porost i sprawiają że włosy są zregenerowane i mocniejsze. Czy ktoś z was używał? jakie efekty?
tigiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-04, 22:25   #188
AnikZgr
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ula_87 Pokaż wiadomość
Hm, wydawało mi się,że już odpisywałam,ale widzę,że nie ma tego co pisałam

Tak, ja miałam przerwę w pracy.
A Ty w jakiej przychodni pracujesz? To mała klinika,czy coś większego?
Dużo masz pacjentów?
Od jak dawna?
Pracuje w przyszpitalnej poliklinice mamy 16 poradni specjalistycznych, POZ i Medycyna Pracy to oddzielne rejestracje i miejsca Jest co robić, dziennie przewija się ok. 600 pacjentów. Jedna osoba obsługuje Poradnię Zdrowia Psychicznego, natomiast 8 obsługuje pacjentów, telefon i ogarnia karty Sa komisje lekarskie, pacjenci z tzw 'obiegówkami' więc jak trafi się na pacjentów urwanych z choinki potrafi być niezły młyn
Od sierpnia do października miałam oficjalny okres próbny i do 2014 roku mam umowę. Pisze o oficjalnym okresie próbnym, bo byłam wczesniej na tygodniowej próbie i to wtedy tak naprawdę byłam testowana

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Ok, spadam spać. do jutra

Buty
AnikZgr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 22:58   #189
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:

Włókniak który wykryłam w piersi już usunięty teraz leczę cycka i czekam na wyniki z histopatologii
Mam nadzieję że już wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez Celestyn3k Pokaż wiadomość

...albo w Lublinie
Na Zana? Może poproszę Tż żebyśmy zajechali któregoś dnia. Ciekawe w jakiej cenie mają Vatikę. Mój skalp ostatnio bardzo się buntuje. Potrzebuję porządnego nawilżacza.

Cytat:
Napisane przez Ula_87 Pokaż wiadomość

Czasem nawet się zdarza, że umyję samym szamponem, nie nakładając odżywki
Ja też tak czasem robię

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
Nawet nie wiesz, jak Ci zazdroszczę ja nie umiem zacząć, a jak już w końcu się zbieram w sobie i zaczynam, to i tak odpuszczam po 2 dniach. Porażka
Mam to samo Jestem ogromnym leniem jeśli chodzi o ćwiczenia. Może na jakimś przyrządzie do ćwiczeń byłoby inaczej albo w grupie a tak samemu pajacować na dywanie to mi się nie chce

Cytat:
Muszę wstać o 5

Trzymajcie kciuki, jadę jutro (dopiero!) zarejestrować się w PUP
Ostatnio jak byłam, brakło numerków
To u Was w UP jakieś numerki są? Na jakiej zasadzie to działa?

Cytat:
Pam

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 00:11   #190
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego kazał Ci przeczytać?
Bardzo odmóżdżające ale swego czasu, jakieś 2 lata temu, jak to czytałam to mi się podobało
W ramach cenzury. Mam sprawdzi, czy nadaje się dla dziecka. Ale ja już wypytałam o treści zawarte, gdzie się da

Cytat:
Ja już mam farbę i strasznie żałuję Wkurzają mnie włosy bo mam nie dość, że odrost to jeszcze u góry wyszly jaśniejsze... wiec mam 3 odcienie Chce się teraz tego pozbyć wiec zafarbuję na mój brąz i będę się starała zejść na naturalne Ale jak nie farba to henna? Tylko mojej mamy nie mogę przekonać bo ona mówi, że też kiedyś farbowała i strasznie niszczą....
Ja farbuje i henna nie niszczy. Wręcz przeciwnie. Odżywia, nabłyszcza i znacznie poprawia stan włosów.
Są na rynku różne henny z dodatkami chemicznymi, które strasznie niszczą. Dlatego trzeba używać henny wiadomego pochodzenia i dobrej jakości. Najlepiej Khadi z Helfów.

Jeśli chodzi o kolor to nie doradzę, bo kompletnie nie znam się na brązach. Zapraszam na wątek hennowy. Tam dużo dziewczyn robi brązy.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=536867

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Elewyn Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=cGnul2gmCdU
Jeśli to to o czym myśli Kocurzyca
Dziewczynki, kliknijcie pod tą naszą prezentacja "like" i napiszcie jakieś komentarze pełne zachwytów. Trzeba ratować nasz honor

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
To u Was w UP jakieś numerki są? Na jakiej zasadzie to działa?
W moim mieście też są. Koszmar.
Żeby sie zarejestrować trzeba przyjść pod urząd o świcie i tam kwitnąć aż otworza. I wtedy kto pierwszy ten lepszy, wyścig po numerki. Wydają tylko 20 numerków dziennie. A reszta musi wrócić na drugi dzień.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 08:42   #191
Celestyn3k
Zakorzenienie

[QUOTE=Smerfetkaa;30888480]Oj wzięłam się już w październiku o paru ćwiczeń, teraz dodaję sobie troszkę więcej, ale i tak nie robię ejszcze wszystkich, jakie bym chciała. Nie rozciągam sie jeszcze

No ale już pod rząd robię "aż" 15 pompek dzienna norma - 50
Motywujesz! Ja też, kiedy biegałam, czulam się świetnie

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Tak, Miki, na Zana na stoisku zielarskim

"Dążcie więc do tego co w górze
- nie do tego co na ziemi."
[Kol 3,2]
zupa
Celestyn3k jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-05, 08:47   #192
otako
Zakorzenienie

Cytat:

Otako przywykłam do twojego starego avataru i teraz tak mi się dziwnie patrzy, jakbyś to nie była ty
No, to nie ja przyzwyczaisz się za kilka dni, tylko muszę dużo spamować.
Ten jest zdecydowanie ładniejszy

Cytat:
Myślę, że w inny dzień niż niedziela i święta mogłabym zrobić 20 (wtedy jestem najedzona i cieżka) ale ogólnie i tak jestem z siebie dumna bo od liceum nie ćwiczyłam, czyli ponad 5 lat.... więc mam niezbyt dobra kondycję

Ja robię zwykłe "męskie"

Jestem pod wrażeniem. ja nawet damskich 15 nie zrobię, a męskiej żadnej

Cytat:
Pracuje w przyszpitalnej poliklinice mamy 16 poradni specjalistycznych, POZ i Medycyna Pracy to oddzielne rejestracje i miejsca Jest co robić, dziennie przewija się ok. 600 pacjentów. Jedna osoba obsługuje Poradnię Zdrowia Psychicznego, natomiast 8 obsługuje pacjentów, telefon i ogarnia karty Sa komisje lekarskie, pacjenci z tzw 'obiegówkami' więc jak trafi się na pacjentów urwanych z choinki potrafi być niezły młyn
Od sierpnia do października miałam oficjalny okres próbny i do 2014 roku mam umowę. Pisze o oficjalnym okresie próbnym, bo byłam wczesniej na tygodniowej próbie i to wtedy tak naprawdę byłam testowana
Gratuluję, sama bym chętnie mogła pracować w takim miejscu. No i umowa od razu na 2 lata, super.

otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 09:05   #193
Celestyn3k
Zakorzenienie

Nie chce mi się nic. Najchętniej poszłabym spać taka pogoda idealna jest na sen...!

[Kol 3,2]
zupa
Stary 2011-12-05, 10:37   #194
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość

Ja farbuje i henna nie niszczy. Wręcz przeciwnie. Odżywia, nabłyszcza i znacznie poprawia stan włosów.
Są na rynku różne henny z dodatkami chemicznymi, które strasznie niszczą. Dlatego trzeba używać henny wiadomego pochodzenia i dobrej jakości. Najlepiej Khadi z Helfów.

W moim mieście też są. Koszmar.
Żeby sie zarejestrować trzeba przyjść pod urząd o świcie i tam kwitnąć aż otworza. I wtedy kto pierwszy ten lepszy, wyścig po numerki. Wydają tylko 20 numerków dziennie. A reszta musi wrócić na drugi dzień.
Zainteresowałyście mnie tą henną ale ona trwale koloryzuje tak? Kiedyś będę tym farbować, na razie trochę boję się trwałych zmian

Cytat:

Tak, Miki, na Zana na stoisku zielarskim
Dzięki za info

Cytat:

Jestem pod wrażeniem. ja nawet damskich 15 nie zrobię, a męskiej żadnej
Podejrzewam że ja też

Cytat:
Nie chce mi się nic. Najchętniej poszłabym spać taka pogoda idealna jest na sen...!
Pogoda fatalna dziś

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

moooniek jakim Ty kolorem robiłaś bo gdzieś mi umknęła ta informacja

Stary 2011-12-05, 10:49   #195
otako
Zakorzenienie

Strasznie mi się podoba ten odcień Khadi: http://idaalia.blogspot.com/2011/11/...sesa_2549.html

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-05, 10:51   #196
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Miałam jeszcze dopisać o tych numerkach w UP. W sumie to nie jest taki głupi pomysł bo przynajmniej od razu wiesz czy zarejestrujesz się czy nie bo u nas było tak że ustawiała się ogromna kolejka i nikt z jej końca nie miał pewności że się uda i stali tak po kilka godzin po czym okazywało się że rejestracja zakończona. Czasami ludzie szli do dyrektora na skargę i wtedy robił listę osób które czekały po tyle godzin i np. następnego dnia miały pewność że zarejestrują się.

Stary 2011-12-05, 10:54   #197
Nerchie
Zakorzenienie

hej dziewuchy

Anik gratuluje pracy nie dość, że umowa, to jeszcze placówka państwowa, wszystkie święta wolne

rozumiem, że to wasz filmik? http://www.youtube.com/watch?v=cGnul2gmCdU Mogłyście dziewczyny podpisać nickami

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

jeszcze nigdy nie byłam w UP. Nawet nie wiem, gdzie jest.

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”
Nerchie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 10:58   #198
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Nieźle wygląda ta papka na włosach http://img692.imageshack.us/img692/4383/khadi2q.jpg

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Nerchie Pokaż wiadomość

rozumiem, że to wasz filmik? http://www.youtube.com/watch?v=cGnul2gmCdU Mogłyście dziewczyny podpisać nickami
Tak Kasiamajo ma takie cudowne włosy 0.32

Ja tu miałam ombre

Stary 2011-12-05, 11:07   #199
Celestyn3k
Zakorzenienie

Ja w kompleksy wpadam. Mogłoby się w końcu poprawić te moje włosiny, nooo!

[Kol 3,2]
zupa
Stary 2011-12-05, 11:08   #200
otako
Zakorzenienie

Ja już nie kojarzę wszystkich właścicielek włosów. Mam problem z odgadnięciem niektórych.
Przy okazji wysłałam zaproszenie do znajomych na YT do Kocurzycy i Smerfetki popodglądam sobie, co tam ciekawego macie w ulubionych

Stary 2011-12-05, 11:13   #201
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że w inny dzień niż niedziela i święta mogłabym zrobić 20 (wtedy jestem
najedzona i cieżka) ale ogólnie i tak jestem z siebie dumna bo od liceum nie ćwiczyłam, czyli ponad 5 lat.... więc mam niezbyt dobra kondycję

Ja robię zwykłe "męskie"
ja robię tyle bo tancze break dance
Miki, orzechowy brąz
Stary 2011-12-05, 11:23   #202
Nerchie
Zakorzenienie

ja rozpoznaje tylko włosy kocurzycy. Piękne włosiska!

Prawda to, że jak się jest zarejestrowanym w UP i samemu znajdzie się prace to dostaje się kasę?

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”
Stary 2011-12-05, 11:25   #203
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Prawda to, że jak się jest zarejestrowanym w UP i samemu znajdzie się prace to dostaje się kasę?
Nie wydaje mi się...

Stary 2011-12-05, 11:29   #204
Celestyn3k
Zakorzenienie

A ja kojarzę włosy Narka (mam nadzieję,że dobrze odmieniam)

[Kol 3,2]
zupa
Stary 2011-12-05, 11:37   #205
otako
Zakorzenienie

A mnie się najbardziej podobają te z 0:43 sekundy nawet wiem czyje to, ale nie wiem czy mogę zdradzać publicznie

Stary 2011-12-05, 11:46   #206
Nerchie
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wydaje mi się...

Tak mnie próbowano zachęcić do zapisu ^^ I to nie jedna osoba, więc jestem ciekawa.

Stary 2011-12-05, 12:01   #207
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w kompleksy wpadam. Mogłoby się w końcu poprawić te moje włosiny, nooo!
Ja sobie postanowiłam że będę dzielnie wcierać Radical.

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
Miki, orzechowy brąz
Dzięki

Cytat:

Jakiekolwiek pieniądze z UP są tylko za staże, szkolenia, dofinansowania na działalność i studia, zasiłki i ewentualnie dodatek aktywizacyjny ale za znalezienie pracy nic nie ma Może kiedyś coś takiego było, nie wiem.

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Tak mnie próbowano zachęcić do zapisu ^^ I to nie jedna osoba, więc jestem ciekawa.
Ktoś znajomy dostał takie pieniądze? Może to jest kwestia zależna od województwa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-05, 12:03   #208
otako
Zakorzenienie

Już wiem istnieje coś takiego jak dodatek aktywizacyjny. Ale on jest tylko dla bezrobotnych z prawem do zasiłku.

Stary 2011-12-05, 12:04   #209
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Zainteresowałyście mnie tą henną ale ona trwale koloryzuje tak? Kiedyś będę tym farbować, na razie trochę boję się trwałych zmian
Trwale.
Cytat:
Miałam jeszcze dopisać o tych numerkach w UP. W sumie to nie jest taki głupi pomysł bo przynajmniej od razu wiesz czy zarejestrujesz się czy nie bo u nas było tak że ustawiała się ogromna kolejka i nikt z jej końca nie miał pewności że się uda i stali tak po kilka godzin po czym okazywało się że rejestracja zakończona. Czasami ludzie szli do dyrektora na skargę i wtedy robił listę osób które czekały po tyle godzin i np. następnego dnia miały pewność że zarejestrują się.
Tyle że u mnie kiedyś rejestrowali kilkaset osób dziennie. Trzeba było tylko przynieść wypełniony formularz i wszystko zajmowało 5 minut. A teraz są numerki, to kilkaset osób kwitnie o świcie przed urzędem a zarejestrują tylko 20.
Miałoby to sens gdyby wizytę umawiało się telefonicznie na konkretną godzinę a nie takie robienie z ludzi idiotów.
W UK wszystko jest załatwiane przez telefon i wszędzie przychodzi się na umówioną godzinę. Nie ma kolejek, nie ma nerwów, nie ma problemu. Ale w PL jeszcze kolejne 20 lat musi minąć.,zeby mania numerków przeszła
Cytat:
Ja już nie kojarzę wszystkich właścicielek włosów. Mam problem z odgadnięciem niektórych.
Przy okazji wysłałam zaproszenie do znajomych na YT do Kocurzycy i Smerfetki popodglądam sobie, co tam ciekawego macie w ulubionych
Ja chyba wszystkie kojarzę.
Cytat:
A mnie się najbardziej podobają te z 0:43 sekundy nawet wiem czyje to, ale nie wiem czy mogę zdradzać publicznie
To chyba D...

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 12:09   #210
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
To chyba D...

właścicielka tych włosów jeszcze się u nas udziela

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=_BHID...eature=related Uwielbiam tego gościa mogliby go zatrudnić w publicznej telewizji, na przykład zamiast Kreta

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości