Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-04, 18:24   #1741
Capsta
Raczkowanie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
zakupy
No fakt, na pewno pomogłoby Ale niestety muszę poczekać z tym do przyszłego roku, bo wykończenie mieszkania na koniec lutego to priorytet.
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 18:26   #1742
kumkura
Rozeznanie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Ja niestety nie znam płci choć mamy ten sam termin Jutro może się dowiem, proszę wszystkie o trzymanie kciuków bo jak zwykle będę się stresować przed wizytą
trzymam wszystko będzie dobrze i nóżki rozchylone też
Stary 2011-12-04, 18:27   #1743
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
trzymam wszystko będzie dobrze i nóżki rozchylone też
Dziękuję Ostatnio z nerwów prawie nakrzyczałam na panią w recepcji
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 18:28   #1744
Capsta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki!
Rany już nowy wątek, nie jestem w stanie nadrobić.
Przepraszam że Was nie odwiedzam, ale nie mam do tego głowy, martwię się o moją mamę u której wykryto guza w piersi i jutro idzie do szpitala na wycięcie, boję się, ale staram się myśleć pozytywnie że będzie wszystko dobrze. Guzek jest mały (13mm) i nie ma zajętych węzłów chłonnych no i wyniki krwi też ma dobre, więc proszę trzymajcie kciuki.
Dziś mam tak paskudny nastrój że cały czas chce mi się płakać...
Buziaczki dla wszystkich.
Na pewno będzie dobrze. Trzeba się cieszyć, że guzek wykryto i że zostanie szybko usunięty.
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 18:38   #1745
karolca
Zakorzenienie

Właśnie wygrałam kombinezonik dla malutkiej
http://allegro.pl/early-days-sliczny...956609625.html
Na początek będzie w sam raz, mam nadzieję

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 18:39   #1746
Karo89
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki

Ja weekend na uczelni spędziłam, padam na twarz normalnie. dÓpeczka mnie strasznie boli od siedzenia, ja nie wiem ile wytrzymam takie siedzenie kilka godzin na uczelni. Dobrze, że za tydzień tylko sobota, ale cały dzień niestety mnie czeka :/ od rana do wieczora, a potem przerwa do 7 stycznia na całe szczęście.

Może w tym tygodniu będziemy się przeprowadzać, więc rzadko mogę się udzielać

Dziewczyny nadrabiam w całości, piękne brzuszki macie i gratuluję wszystkich poznanych nowo płci.

Jutro muszę się umówić na skontrolowanie tej mojej tętnicy macicznej, czy się poprawiły te przepływy kurcze martwię się tym... no ale nic, zobaczymy co lekarz powie...
no i czeka mnie test na obciążenie glukozą.

to tyle u mnie...

idę po sałatkę jarzynową i murzynka z serem i polewą czekoladową (mama ma dziś imieniny więc mnóstwo pysznej szamy w domciu )

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 18:46   #1747
tynka88
Zadomowienie

hejj)

My dzisiaj byliśmy w kościele , pozniej u rodziców na obiadku były pyszne zeberka w sosie z kapucha kiszona, ii po obiadku udalismy sie na rodzinne łowy do lumpexu , który jest olbrzymi i czynny 7 dni w tygodniu nawet mój tata sie obłowił
Mateuszek miał wczoraj dzien i noc szalenstwa, dzisiaj troszke spokojniejszy, ale melduje sie co jakis czas chciałam zajrzec do tesco, zobaczyc te ciuszki , ale u nas w weekend nie da sie do galerii dojechac tyle ludzi i wybiore sie połazic po sklepach na spokojnie jutro albo pojutrze.
U mnie w rodzinie , tzn u TZ tez bedzie dzidzius brat cioteczny męza z zonka spodziewaja sie dzidziusia tez chłopca , termin na 30 kwietnia-tylko miesiac roznicy super!

Aguska bardzo przytulny pokoik, mnie o wiele bardziej podobaja sie wlasnie takie pokoje dzieciecie, w ktorych jest kolorowo i radosnie niz takie surowe i nowoczesne.Zasłony super sie prezentują

Lena bardzo ladnie Ci w tej sukience, ladnie podkresla brzuszek i kolor tez super lubie beze

Juliczka
brzus coraz wiekszy i okragly jak piłeczka)

Zia piekne, jak ja bym chciala tak umiec

Mała ja nie przewiduje zakupu takiego pojemnika kosz jest tanszy

a teraz mysle co by tu zjesc

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-04, 18:52   #1748
karolca
Zakorzenienie

A ja nie mam po co kupować ciuszków Jak dziś zebrałam wszystko do kupy, wyszło, że mam około 5 duzych reklamówek. Z tego jeszcze 3 zostały do prania i prasowania. Aż mąż powiedział, że chyba starczy.
Ale i tak ciągle ktoś przynosi kolejną dostawę, bo jakiś maluch wyrósł ze swojego rozmiaru... Fajnie, bo jest to ogromna oszczędność.
Kombinezon kupiłam na all, bo nie mam małego rozmiaru tylko taki 3-6 miesięcy więc będzie pewnie dobry na jesień.
I poluję na śliczne sukieneczki

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-04, 19:30   #1749
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

ohhh Karolca jak ja bym chciała sukieneczki kupować
a my zaczynamy 25 tydzień

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2011-12-04 o 19:33
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 19:31   #1750
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Ciesze sie ze pokoik sie Wam podoba, na pewno tez stworzycie maluszkom mile kaciki
Dzis odwiedzila mnie moja kochana kolezanka z pracy i niestety jak mi zaczela opowiadac, co sie dzieje u nas, ze coraz gorzej to brzus z nerwow zaczal mi mocniej twardniec.
Ale milo sobie posiedzialysmy, potem pojechalam do apteki uzupelnic zapas lekow ktore biore i wydalam 40 zl.
W tym m-cu chyba ponad 200 zl poszlo na same leki.

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
hej mamuśki,
Przeglądałam maila i naprawdę:
Śliczne jesteście
Aguska- pokoik superowy U nas metraż dla młodego podobny
Jutro mam usg i poproszę o kciuki- by dzidzius był zdrowy i ładnie rozchylił nóżki
Miałam gości przez kilka dni i właśnie ich pożegnałam-wszystko pięknie, ładnie, ale padam na twarz
Acha- zaczęłam 31 tydzień ciąży...aaaaaaaaaaaaaaaaa a
Ty juz masz 31 tc Super!
Trzymam mocno kciuki
Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
o w 36 to juz w ogole bardzo chcialabym byc
desia bardzo trzymam kciuki aby wszystko wyszlo dobrze.

tez dzis humor mam nienajlepszy, leze sobie leze...schodze z gory a tu bach...skurcz i brzuch twardy, strasznie mnie to denerwuje. musze ja jutro zadzwonic do tej bezuzytecznej poloznej zadzwonic niech do mnie przyjedzie, jesli nic z tym nie zrobi (a pewnie nic) dzwonie do polskiego gina w londynie, umowie sie na pierwszy termin...jesli nie daj Boze cos sie dzieje..jak daje slowo pojde i powiem poloznej prosto w oczy ze jest beznadziejna, bezuzyteczna i g.... wie. taki mam dzisiaj humor;(
Monia rozumiem Cie ze sie denerwujesz, ale pamietaj ze stres nie ulatwia sprawy a pogarsza ja, wiem to sama po sobie.
Trzeba dobrze myslec, mam nadzieje ze polozna pomoze a jak nie, to lekarz juz na pewno. Wez sobie wieksza dawke dziennie magnezu i nospe. To na pewno nie zaszkodzi a pomoze. Trzymaj sie kochana
Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
** Mam pytanie: co myślicie o pojemniku na zużyte pieluszki??? Mój mąż się pyta ???

http://allegro.pl/sangenic-hygiene-p...973310163.html
Ogladam ten pojemnik i mysle ze jesli rzeczywiscie nie czuc zapachow to moze to i dobre jest...Tylko do czego sa te wklady co dokladaja 3 sztuki?
Ja brudne pieluszki wrzucalam normalnie do kosza, ale jak mialam problem na poczatku ciazy z zapachami to zakupilam paklanki, takie woreczki zapachowe na zuzyte pieluszki (tanie bo za 100 sztuk ok 5 zl) i jednak mniej czuc te brudne pieluszki ktorych zapach jest coraz bardziej intensywny. Jesli chodzi wogole o pieluchy, to rzeczywiscie zajmuja duzo m-sca w koszu na smieci i ja praktycznie codziennie wyrzucam worek smieci.
Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Dzieki za mile slowa
Trzymam kciuki za wszytskie jutrzejsze wizyty a troche ich chyba jest!
Staram sie myslec pozytywnie, ale nie zawsze jest to proste
Bedzie dobrze, musi byc!
Cytat:
Napisane przez Capsta Pokaż wiadomość
Może nie mam jako takiego doła, ale też czuję się od kilku dni jakaś rozbita. Miejsca nie mogę sobie znaleźć, wszystko mnie rozczula albo doprowadza do płaczu. Mam do opracowania 3 projekty na uczelnię i za 5 dni czeka mnie kolokwium, a nie potrafię nawet przez chwilę się niczym z tych rzeczy zająć. Niby nie martwię o dziecko, bo czuję, że wszystko jest ok, ale kiedy rano przez dłuższą chwilę nie poczułam żadnego ruchu momentalnie dopadły mnie straszne myśli. Coraz częściej zaczyna mnie dopadać też strach przed porodem, przedwczesnym porodem i wszelkimi powikłaniami. Nadal mieszkanie stoi niewykończone, bo nie mamy kasy żeby przyśpieszyć prace, a tu już startuje 24 tydzień. Pewnie to to i nadchodzące święta działają na mnie tak negatywnie...
W każdym razie chcę przekazać wszystkim przygnębionym, że jest nas wiele
Ja próbowałam sobie wczoraj poprawić nastrój chipsami i kabaretami na you tube'ie, ale już chyba wszystkie obejrzałam i zaczęły mnie nudzić. Spacer na pewno miałby sens, gdyby nie to, że zimno, wietrznie, mokro i ciemno strasznie. Jeśli ma ktoś sprawdzony sposób na poprawę humoru, chętnie go przetestuję
Domyslam sie, ze nie jest Ci latwo, bo im blizej rozwiazania tym jestesmy coraz bardziej zestresowane. Trzymaj sie kochana
Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki!
Rany już nowy wątek, nie jestem w stanie nadrobić.
Przepraszam że Was nie odwiedzam, ale nie mam do tego głowy, martwię się o moją mamę u której wykryto guza w piersi i jutro idzie do szpitala na wycięcie, boję się, ale staram się myśleć pozytywnie że będzie wszystko dobrze. Guzek jest mały (13mm) i nie ma zajętych węzłów chłonnych no i wyniki krwi też ma dobre, więc proszę trzymajcie kciuki.
Dziś mam tak paskudny nastrój że cały czas chce mi się płakać...
Buziaczki dla wszystkich.
Gdzie mama lezy w szpitalu?
Rozumiem ze sie denerwujesz, ale wynik histopatologiczny pewnie bedzie za ok 2-3 tyg. Trzymaj sie
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-12-04 o 19:36
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 20:04   #1751
koniakonia
Zakorzenienie

Witam Was Dziewczyny wieczorową porą

Aguśka śliczny pokoik

Lena mi wow , pięknie Ci w tej sukience, ale jak to się mówi,ładnemu we wszystkim ładnie

Kumkura rachu ciachu i będziesz tulić Maleństwo, bo tygodnie to teraz uciekną , no bo święta....itd.

Natkulec mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze, ważne ,że zmiana jest malutka i już pod obserwacją

Dessia trzymaj się, staraj się być dobrej myśli
mojej Przyjaciólki Synek miał też jakąs zmianę w nerce w okresie brzuszkowym , ale to się samo uleczyło , u Ciebie też tak będzie

Za wszystkie pozostałe Dziewczyny trzymam kciuki , za wizyty, za lepsze nastroje ,żeby wszystko się dobrze poukładało.

Ja mam humor niby dobry, ale TŻ jutro wyjeżdża na tydzień , więc lekki smutek jest. No i dobija mnie jednak ta sprawa tej chorej Dziewczynki .
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-04, 20:54   #1752
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej dziewczynki...

Ja od wczoraj urządzam sobie dni obżarstwa, bo mnie martwi tylko ten jeden przytyty kilogram. Więc do owocków pomiędzy posiłkami dołączyłam czekoladę w dużej ilości. Trochę to mało pewnie zdrowe ale jakoś tak mnie do niej ciągnie, bo w I trymestrze to miałam całkowity odrzut od słodyczy.

We wtorek wizytka i usg...nie mogę się doczekać

Aguśka pokoik Filipka sliczny i wcale nie malutki

Zia super ozdoby....szkoda że ja mam 2 lewe ręce do manualnych rzeczy.

Aaaga gratulacje dla siosty! Fajnie tak razem z kimś bliskim przechodzić ciąże.

Lena ślicznie Ci w tej sukience...bardziej mi się podoba niż na zfotoszopowanych zdjęciach na all. Może sama na święta sobie taką sprawię.

Mała
ja sobie daruję ten kosz, ale paklanki o których pisze Aguśka na pewno będziemy kupować + oczywiście codzienny spacer z torba brudnych pampków do zsypu.

Natkulec miejmy nadzieję, ze to niegroźna zmiana. Najgorsze będą teraz te 2 czy 3 tygodnie czekania.

Karolca bardzo fajny kombinezon. Ja tez już się przyczaiłam na kilka aukcji na all, pomijając oczywiście codzienne wizyty w lumpku. Dla siebie nic znaleźć nigdy nie umiałam w lumpkach, ale naprawdę dla dzieci te rzeczy są tak śliczne i w ogóle niezniszczone że szkoda nie brać. Ech muszę się trochę powstrzymać, żeby zostało trochę miejsca na jakieś nówki jak już płeć poznam.

A no i trzymam kciuki za wszystkie jutro wizytujące.
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 20:57   #1753
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Ja dzisiaj od rana schizuję bo prawie nie czułam małego
Teraz lekko się uaktywnił, poczulismy z Tż-tem puknięcia, więc odetchnęłam trochę ale jak jutro też od rana będzie tak spokojny to pewnie zamiast do pracy polecę do ginekologa
Stary 2011-12-04, 22:06   #1754
Zariah
Rozeznanie

Nic mi się nie cbce dziś. czytałam Was sobie ale pisać mi się nie chciało
ale w końcu się zebrałam

Aguśka super ten pokoik. dywanik jest boski i rybki na ścianach

aaagga gratulacje dla siostry

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
A teraz sie chwale moimi maszynowo-recznie wykonanymi ozdobami na swieta. TZetowi sie aniolek podoba ale jego wyraz twarzy tak sobie .
super. uwielbiam takie rzeczy!

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Znam rodzinę, gdzie matka z córką chodziły razem w ciąży I jedna u druga ciąża nie była planowana...
nie daleko pada jabłko

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość

Kochane, na mailu zamieściłam zdjęcia w sukience którą kupiłam na allegro
ślicznie! wygląda duuuuużo fajniej niż na zdjęciach z allegro

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Dobry wieczor!
Ja jakos nie mam weny, czytam Was tylko regularnie ale jakos nie wiem co pisac, mam troche dola, czekam tylko na usg 15.12 i modle sie zeby okazalo sie ze te nerki sa jednak w porzadku!
będzie dobrze. musi być

MoniaHan - oby Twoja położna okazała się lepsza niż moja. a jak nie to faktycznie leć do gina.

natkulec - kochana, będzie ok. najgorsze to czekanie na wynik ale jednak większość zmian jest łagodnych...trzymam mocno kciuki

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Ja niestety nie znam płci choć mamy ten sam termin Jutro może się dowiem, proszę wszystkie o trzymanie kciuków bo jak zwykle będę się stresować przed wizytą

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Jutro muszę się umówić na skontrolowanie tej mojej tętnicy macicznej, czy się poprawiły te przepływy kurcze martwię się tym... no ale nic, zobaczymy co lekarz powie...
no i czeka mnie test na obciążenie glukozą.
za Twoje przepływy

a teraz lecę spać. ale najpierw posłucham małej na dopplerze...
dobranoc

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj od rana schizuję bo prawie nie czułam małego
Teraz lekko się uaktywnił, poczulismy z Tż-tem puknięcia, więc odetchnęłam trochę ale jak jutro też od rana będzie tak spokojny to pewnie zamiast do pracy polecę do ginekologa
ja też tak czasem mam a to już 27 tydzień leci... mam w domku dopplera bo inaczej bym oszalała z nerwów.
a Ty dopiero 20ty tydzień więc maluch ma mnóstwo miejsca do fikania i możesz tego nie czuć wcale. na pewno jest ok

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 22:11   #1755
karolca
Zakorzenienie

okropnie spuchły mi dłonie (palce). Nie mogę zdjąć obrączki.
Myślałam, że to od tego, że mi ciepło, ale jednak nie... trudno. Zaczynają się nieprzyjemne objawy - puchnięcie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-04, 22:17   #1756
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
ja też tak czasem mam a to już 27 tydzień leci... mam w domku dopplera bo inaczej bym oszalała z nerwów.
a Ty dopiero 20ty tydzień więc maluch ma mnóstwo miejsca do fikania i możesz tego nie czuć wcale. na pewno jest ok
Właśnie sobie przeglądam na all oferty detektorów tętna płodu
ale mały coś tam bulgocze w brzuchu, więc w sumie się uspokoiłam
Stary 2011-12-04, 22:51   #1757
anagat
Zadomowienie

Wątek pędziiii
Ja już w Irlandii i po urlopie Na szczęście mąż wraca ok 16ego Wreszcie..
Monia widzę, że masz podobne skurcze do moich..
Ja mam je kilkanaście razy na dobę. We wtorek idę na wizytę w Irlandii, zobaczymy co tutaj mi powiedzą.
W Polsce , jak już pisałam, ginekolog mnie uspokoił, powiedział,że na skurcze B-H za wcześnie ,ale że to mały się tak' przewraca'... Mi się wydaje , że jest inaczej, ale skoro szyjka OK, plamienia już nie mam żadnego, to przestałam sie jakoś bardzo przejmować.

Jutro zaczynam 23 tydzień.. Zrobiłam fotki, muszę wstawić na maila..
Ale ja je chyba źle robię, bo ciążowo to na nich średnio wyglądam

Buuu jutro do roboty

P.S. Zakupiłam thermocud Wmanipulowałam trochę tatę i dołożył połowę Mój mąż ma go przywieźć ze sobą..Już się nie mogę doczekać.. Super jest ten nowy, mam porównanie ze starszym modelem mamy, ten ma trochę więcej opcji

Edytowane przez anagat
Czas edycji: 2011-12-04 o 22:53
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 23:24   #1758
karo_z
Rozeznanie

W końcu nadrobiłam cały weekend
Praktycznie cały dzień leniuchowaliśmy, ale po tygodniu w którym się prawie nie widywaliśmy z mężem, bo miał na popołudnie do pracy trzeba było nadrobić i spędzić ze sobą trochę czasu

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Aguskaa, pieknie wyszedl pokoj Filipa. Widac ze oboje z TZem wlozyliscie duzo serca!

Super newsy! Ja sie ze swoja sis tez umawialam na synchronizacje ciaz ale bylo to dawno temu i sie nei zlozylo tym razem. Moze zsynchronizuje nasze drugie z jej pierwszym
Szkoda, że nie nie mogę jeszcze pooglądać Waszych zdjęć na mailu
No nic, trzeba będzie trochę poczekać

Co do synchronizowania ciąż, to ja zawsze ze szwagierką się umawiałam że razem będziemy w ciąży i chciałyśmy właśnie na wiosnę urodzić... udało się ja rodzę w kwietniu, ona w maju
Tylko moja teściowa jak się dowiedziała, że będzie praktycznie dwoje wnucząt - chłopców - naraz bawiła to była w niezłym szoku! mimo, że od dawna nas "naciskała" że już czas - my jesteśmy po ślubie 6 a siostra męża 5 lat

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
P.S. Zakupiłam thermocud Wmanipulowałam trochę tatę i dołożył połowę Mój mąż ma go przywieźć ze sobą..Już się nie mogę doczekać.. Super jest ten nowy, mam porównanie ze starszym modelem mamy, ten ma trochę więcej opcji
Chodzi o ☠☠☠☠☠☠☠☠☠ super, zazdroszczę
moja mama miała też właśnie ten stary model... teraz siostra go używa. Ma swoje lata a jednak dalej całkiem dobrze działa!

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

a...widzę, że nazwa zastrzeżona
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 23:47   #1759
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość

Chodzi o ☠☠☠☠☠☠☠☠☠ super, zazdroszczę
moja mama miała też właśnie ten stary model... teraz siostra go używa. Ma swoje lata a jednak dalej całkiem dobrze działa!

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

a...widzę, że nazwa zastrzeżona
Hehe no właśnie nei wiedzieć czemu nazwa zastrzeżona Ale kto zainteresowany, ten wie, o co chodzi

A urządzenie jest rewelacyjne.. tylko siedzieć w kuchni i gotować
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-05, 07:32   #1760
joanaros
Zakorzenienie

Doberek

U mnie leje ale nawet mam jakoś energię

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Cytat:
o w 36 to juz w ogole bardzo chcialabym byc
desia bardzo trzymam kciuki aby wszystko wyszlo dobrze.

tez dzis humor mam nienajlepszy, leze sobie leze...schodze z gory a tu bach...skurcz i brzuch twardy, strasznie mnie to denerwuje. musze ja jutro zadzwonic do tej bezuzytecznej poloznej zadzwonic niech do mnie przyjedzie, jesli nic z tym nie zrobi (a pewnie nic) dzwonie do polskiego gina w londynie, umowie sie na pierwszy termin...jesli nie daj Boze cos sie dzieje..jak daje slowo pojde i powiem poloznej prosto w oczy ze jest beznadziejna, bezuzyteczna i g.... wie. taki mam dzisiaj humor;(
Mi ostatnio też brzuch coraz częściej twardnieje zwłąszcza wieczorami ale czy to skurcz jakoś nie umiem tego rozpoznać
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 07:52   #1761
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Doberek

U mnie leje ale nawet mam jakoś energię

Mi ostatnio też brzuch coraz częściej twardnieje zwłąszcza wieczorami ale czy to skurcz jakoś nie umiem tego rozpoznać
Dzień dobry
u mnie też leje, jak zawsze w poniedziałki nie muszę nigdzie chodzić to akurat dziś jak na złość kiedy mam wizytę i kilka spraw do załatwienia to taka ohydna pogoda
Mi rano po kilku minutach po przebudzeniu też pierwszy raz stwardniał coś brzuszek ale szybko przeszło... Mam nadzieję, że więcej się nie powtórzy.

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 08:50   #1762
MoniaHan
Wtajemniczenie

czesc Dziewczynki,
natkulec trzymam kciuki za mame, tez 2,5 roku temu znalazlam u siebie guzka w piersi (takiej samej wielkosci), mialam biopsje, nie bylo zlosliwe i kazali kontrolowac, szczerze mowiac wolalabym aby wycieli, na kolejnych badaniach (2x/rok) zmiana wygladala na coraz mniejsza, nawet nie moglam jej wyczuc.

anagat pewnie mialas udany urlop w Polsce. u mnie glownie te skurcze sie pojawiaja jak Mala szaleje, a skacze ostatnio przez 4 dni jak szalona. ciekawe co powiedza Ci w Ire, oby to samo co w Polsce.

zadzwonilam do poloznej i powiedzialam jak i co i ma do mnie przyjechac dzis rano.
na dodatek od wczoraj mam troche krwi w nosie, bo czuje ze chyba cos nie teges z cisnieniem, zmierzy mi to zobacze jakie mam.
polozna powiedziala ze sie przepracowalam pewnie na polowaniu i zaleci odpoczynek bez zadnego badania...bo przeciez po co...no ale zobacze, pozniej Wam napisze co i jak. a narazie siedzew biurze i natchnienia do pracy brak.

a wlasnie..mialam straszna noc, nie moglam spac, mala kopala bardzo nisko i dosc bolesnie, cos mnie klulo tak skurczowo w lewej pachwinie, rece mi dretwialy (nie moglam znalezc dla nich miejsca) i momentami(na takim polsnie - zawsze w nocy wszystko mi sie straszniejsze wydaje) chcialam budzic Tzta i jechac do szpitala.
przepraszam za te zale wszystkie.

a z takich weselszych info, to wczoraj Tato mi powiedzial ze moja siostra cioteczna jest w drugiej ciazy, pierwszego synka urodzila 1 kwietnia 2010, a termin miala taki sam jak moj

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2011-12-05 o 08:51
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 08:51   #1763
aalegna
Wtajemniczenie

hej u mnie dzis też szarówa straszna i raz na jakiś czas pada
ja dziś na obiadek mam w planach zapiekanke makaronową z kurczakiem i brokułami wg przepisu Aguśki i mam pytanie Aguskaa lub jeśli ktoś inny już ja robił, te brokuły trzeba wcześniej obgotować troszke ?
Stary 2011-12-05, 09:05   #1764
gosica502
Wtajemniczenie

U mnie też dziś szaro buro i ponuro...

No ale miłego dzionka dla wszystkich i dla wszystkich smutasków które ostatnio mają doła życzę wyjścia z niego
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 09:14   #1765
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
hejj)

U mnie w rodzinie , tzn u TZ tez bedzie dzidzius brat cioteczny męza z zonka spodziewaja sie dzidziusia tez chłopca , termin na 30 kwietnia-tylko miesiac roznicy super!
Czyli rodzinka Wam się powiększa Gratulacje

Wczoraj byłam z TZ u brata i bratowej na kawie i kolacji, ale się obżarłam, szczególnie sałatki gyros (uwielbiam ją) no ale jak wstałam to znów 1kg więcej na wadze - chyba troszkę trzeba ograniczyć te jedzonko
Ale miałam dziwny sen dziewczyny śniło mi się że jechały pociągi jeden po drugim, ja stałam i się patrzałam na nie bo bałam się że któryś uderzy do tego poprzedniego, ale długo nic, nagle jakiś mniejszy pociąg od poprzednich dobił do wcześniejszego obrócił się na torach i wypadł z nich. Więc ja myk za telefon i 112 ale nikt nie odbiera, zebrało sie kupę ludzi więc krzyczę aby próbowali dzwonić może komuś się uda, a oni patrzą na mnie jak na wariatkę i wpatrują się nadal w ten wykolejony pociąg. Ja się nie poddaję i dzwonię po 30min mi się udało. Więc mówię że pociąg się wykoleił i żeby szybko przyjechali, a tam pytanie ile osób żywych a ile martwych, mówię że nie wiem bo nie wchodziłam tam, a oni to po co zawraca Nam Pani głowę proszę to pierw sprawdzić a potem zadzwonić do Nas i trzask słuchawką. A nagle z kabiny maszynisty wychodzi facet, cały w krwi i bez nogi. Ze strachu się obudziłam.
Jak znów udało mi się zasnąć to sen nie wrócił już.
Stary 2011-12-05, 09:26   #1766
Madziara 26
Rozeznanie

evvcia przykro mi z powodu kuzyna ja wogóle nie lubię śmierci. U nas tez ciężkie chwile mojego taty brat jest w stanie agonalnym. Pól roku temu dowiedział sie ze ma raka krtani miał 3 chemie ale było juz za późno i teraz ma przerzuty. A to mój ulubiony wujek dusza człowiek. Cieszył sie jak sie dowiedział ze jestem w 1 ciąży i razem ze mna płakał kiedy ją straciłam.

Wczoraj dostalam 4 siaty ciuchów, bujak i karuzele na lożeczko od kuzynki.

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 09:28   #1767
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
zadzwonilam do poloznej i powiedzialam jak i co i ma do mnie przyjechac dzis rano.
na dodatek od wczoraj mam troche krwi w nosie, bo czuje ze chyba cos nie teges z cisnieniem, zmierzy mi to zobacze jakie mam.
polozna powiedziala ze sie przepracowalam pewnie na polowaniu i zaleci odpoczynek bez zadnego badania...bo przeciez po co...no ale zobacze, pozniej Wam napisze co i jak. a narazie siedzew biurze i natchnienia do pracy brak.

a wlasnie..mialam straszna noc, nie moglam spac, mala kopala bardzo nisko i dosc bolesnie, cos mnie klulo tak skurczowo w lewej pachwinie, rece mi dretwialy (nie moglam znalezc dla nich miejsca) i momentami(na takim polsnie - zawsze w nocy wszystko mi sie straszniejsze wydaje) chcialam budzic Tzta i jechac do szpitala.

a z takich weselszych info, to wczoraj Tato mi powiedzial ze moja siostra cioteczna jest w drugiej ciazy, pierwszego synka urodzila 1 kwietnia 2010, a termin miala taki sam jak moj
Koniecznie daj znać z opisów rzeczywiście nieciekawie ale może to właśnie z przepracowania i trzeba odpocząć i zregenerować siły + jakieś witaminy.
A ja też się urodziłam 1 kwietnia i jest jakaś szansa, że dzidziuś mi przyjdzie na świat w 22. urodziny śmiesznie by było - prawdziwy żart jak ja się urodziłam to tato myślał, że mama go wkręca

Ja już mam mega stresa przed wizytą, a jest dopiero na 14.15 jadę wcześniej założyć kartę i zobaczyć jakie zwyczaje tam panują.

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
evvcia przykro mi z powodu kuzyna ja wogóle nie lubię śmierci. U nas tez ciężkie chwile mojego taty brat jest w stanie agonalnym. Pól roku temu dowiedział sie ze ma raka krtani miał 3 chemie ale było juz za późno i teraz ma przerzuty. A to mój ulubiony wujek dusza człowiek. Cieszył sie jak sie dowiedział ze jestem w 1 ciąży i razem ze mna płakał kiedy ją straciłam.

Wczoraj dostalam 4 siaty ciuchów, bujak i karuzele na lożeczko od kuzynki.
ostatnio u nas wszystkich jakieś złe wiadomości - choroby, śmierć... Dziś właśnie pogrzeb mojego kuzyna, a taka ponura pogoda... Ja nie jadę, stanowczo mi zabronili w ciąży się pojawiać na pogrzebie i to w dodatku dziecka. Ech

Pokaż Madzia fotki prezentów

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 09:35   #1768
Mała!
Zakorzenienie

Cześć wszystkim mamusiom

U nas też deszczowo... całą niedzielę lało...

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze i "tegotyodniowe" wizyty

Mąż właśnie zawiesza szafkę w pokoiku...i coś mi nie pasi ? muszę cś poprzestawiać... jeszcze kilka szczegółów (kosz, dywanik, itp.) i pokoik będzie skończony! w sumie to na razie dzidzia będzie miała kącik u Nas w sypialni a to to tylko tak o na razie robimy aby nie było graciarni Aguska Pokoik dzieciaków super Ja szukam fajnego małego dywaniku, i wiesz zainspirowało mnie twoje upięcie zasłon mogę odgapić?

Byłam dziś u lekarza po skierowanie do ortopedy, boli mnie biodro i mi przeskakuje...nie mogę też dać nogi na nogę muszę to sprawdzić...aby nie przeszkadzało mi to podczas porodu np.

Dziewczyny życzę dobrego i wesołego tygodnia bez "zwał" i "dołów" ja mam lekki dół ze względu na mój nadmiar kilogramów! ... ale cóż...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 09:42   #1769
karolca
Zakorzenienie

Hej kobietki

Dziś dokładnie dowiedziałam się co to znaczy twardnienie brzuszka
Jak się obudziłam i położyłam po śniadanku (tym wczesnym o 5.30) to zrobił się szpiczasty jakbym cały czas stała. Z tego co udało mi się "wymacać" dziecko również było zwinięte w kłębuszek. Pewnie stąd to stawianie. Za chwilę malutka puknęła trzy razy i brzuch wrócił do normy. A tak jest mięciutki i normalny.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-05, 09:51   #1770
aaagga
Raczkowanie

Cytat:

w nocy każdy ból to dla mnie też tragedia. jak poczuję to koniec ze spaniem i też od razu myśl, czy aby nie trzeba jechać do szpitala.

u was w rodzinach też będzie zatrzęsienie dzieci. a ja tylko o siostrze wspomniałam: u mnie jak dojdą dzieci kuzynek to będzie: luty, marzec, kwiecień, lipiec ...na razie bo "nabór" dzieci na przyszły rok przecież jeszcze trawa do kwietnia

Słyszałyście kiedyś że gorzej jest urodzić w 8 mc niż w 7 mc? Bo podobno mniej dzieci przeżywa urodzonych w 8 mc (dla mnie to nielogiczne, w końcu szanse przecież powinny rosnąć a nie maleć nagle i znów rosnąć)

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości