| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-12-05, 13:15 | #211 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 
				 | 

Dot.: Offtopowe zapuszczanie XXXVII - Bałwanom odpadną nosy, gdy zobaczą nasze włosy

Cytat: 
  Gdyby każdy przychodził z gotowym formularzem i kompletem dokumentów to trwałoby chwilę ale są i tacy co do rejestracji przychodzą bez dowodu odobistego a później proszą żeby zadzwonić do mamy potwierdzić jego tożsamość  albo komuś pies pogryzł świadectwo pracy i każą dzwonić osobie rejestrującej do pracodawcy żeby potwierdzić lata pracy  Takie historie były u nas na porządku dziennym, czasami wesoło było  Ups a ja już zdradziłam bo Krasko o to samo zapytała   | |
|     | 
|  2011-12-05, 13:26 | #212 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-07 
				 | 

Dot.: Offtopowe zapuszczanie XXXVII - Bałwanom odpadną nosy, gdy zobaczą nasze włosy

A ja Seboradin   ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Otako, mów  trzymasz w niepewności.   
				__________________ | 
|     | 
|  2011-12-05, 13:32 | #213 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-06 Lokalizacja: far away land 
				 | 

Czyli jednak nie rozpoznaję za dobrze   Cytat: 
 A lepiej, bo u nas w wydziale komunikacji zrobili numerki  . Jak sie chce zarejestrować samochód, trzeba przyjść, wziąć numerek i wrócić jeszcze raz później. Kpina. Bezrobotni nie mają lepszych zajęć, ale do wydziału komunikacjo ludzie zrywają się z pracy. I właśnie nie można zrobić tego na telefon? Umówić wizyty? Ułatwiłoby to życie i urzędnikom i interesantom. Ale po co . Przecież to Polska. Numerki są święte. ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Już doczytałam czyje to włosy. A ja byłam pewna że to Dymka. Proszę właścicielkę o wybaczenie  . 
				__________________  Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy, rude pochodzą od kotów.  61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80  - 82  15.04.2013 | |
|     | 
|  2011-12-05, 13:35 | #214 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-08 
				 | 

W Lublinie w UP też stoi maszyna do numerków. Jedyny plus jest taki, że jak ma się daleki numerek, to można sobie wyjść i coś załatwić w międzyczasie, zamiast bezczynnie czekać w kolejce.  Na poczcie głównej też jest system numerkowy. 
				__________________ | 
|     | 
|  2011-12-05, 13:40 | #215 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-08 
				 | 

Maszyna do numerków. Ja nawet w przychodni mam tylko zerówki. Żadnych innych numerków. No nie wiem, czy ktoś dostał takie pieniądze z UP   Dopytam się. Uważam, że UP mogło by działać sprawniej, nie wiem czy to kwestia sprzętu w tym urzędzie, pracowników, czy organizacji pracy, w końcu to nie musi być tak. Można by zatrudnić więcej ludzi, by ci na prawdę szukali pracy tym zarejestrowanym ludziom, w efekcie może by było mniejsze bezrobocie? :p albo to moja taka utopia. | 
|     | 
|  2011-12-05, 13:41 | #216 | 
				 | 

U nas były rozmowy o numerkach właśnie tych elektronicznych no ale dyro się nie zgodził i jest jak jest. Najgorzej jest na początku miesiąca, kolejki są takie że ludzie stoją często na dworze    | 
|     | 
|  2011-12-05, 13:45 | #217 | 
				 | 

Chcę rude włosy!   ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Numerki to naprawdę zaoszędzenie czasu. Lepiej pójść na zakupy, załatwić inne sprawy, niż stać i się denerwować niepotrzebnie   
				__________________ | 
|     | 
|  2011-12-05, 13:46 | #218 | |
				 | 

Cytat: 
 Ja sobie nie wyobrażam, żeby mi jakiś urzędnik znalazł kiedyś jakąkolwiek pracę.   
				__________________ | |
|     | 
|  2011-12-05, 13:48 | #219 | 
				 | 

I ile czasu przeznaczone jest na jedną osobę? Bo też trochę dziwne, jedną osobę która np. rejestruje się po raz pierwszy i ma masę świadectw pracy rejestruje się kilka razy dłużej niż taką która rejestruje się po raz kolejny.

| 
|     | 
|  2011-12-05, 13:48 | #220 | |
				 | 

Cytat: 
  Wtedy trzeba się fatygować ponownie. 
				__________________ | |
|     | 
|  2011-12-05, 13:51 | #221 | 
				 | 

Też sobie tego nie wyobrażam zwłaszcza że firmom łatwiej i szybciej jest wystawić ogłoszenie w internecie niż latać do UP. W naszym UP jest bardzo mało ofert pracy, dla mężczyzn jeszcze coś się znajdzie ale dla kobiet nie ma takiej szansy.

| 
|     | 
|  2011-12-05, 13:51 | #222 | |
				 | 

Cytat: 
  Chodzi tylko o to, żeby zachować jakiś porządek. Jeden może siedzieć pół godziny, a inny 5 minut. 
				__________________ | |
|     | 
|  2011-12-05, 13:51 | #223 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-12 Lokalizacja: Wielkopolska 
				 | 

W takim razie, łaaaał Pam     :  love:    :l  ove:    :lo  ve: Cytat: 
  W ramach cenzury  Napaliłam się strasznie na tę hennę ale chyba jednak nic z tego nie wyjdzie. Do mojej mamy nie dociera  Ja też tylko te poznaje  Piękne jak zawsze   | |
|     | 
|  2011-12-05, 13:53 | #224 | 
				 | 

Już nie ma takich tekstów: "Przepraszam, kto jest ostatni?", "To ja będę za Panią, tylko skoczę do WC, dobrze?" "O przepraszam, Pan tu nie stał" itp. Masz numerek i wchodzisz wtedy, kiedy pojawi się on nad drzwiami do pokoju    
				__________________ | 
|     | 
|  2011-12-05, 13:55 | #225 | ||
				 | 

Cytat: 
  ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat: 
   | ||
|     | 
|  2011-12-05, 13:56 | #226 | |
				 | 

Cytat: 
  Poszłam do UP z papierami i powiedziałam bardzo dobitnie, że ja MUSZĘ być dzisiaj zarejestrowana bo prawdopodobnie staż dostanę (później jednak nic niestety z tego nie wyszło). Muszę i koniec. I Pani nie robiła żadnych problemów, czekałam jakieś 5 minut  Właśnie siedzę sobie z maską Alterry do włosów i jest pięknie  A jeszcze mama mnie uradowała bo powiedziała, że jak chce to mogę zadzwonić do cioci i ona mi pójdzie we Wrocławiu i kupi mi Amlę lub Vatikę. Teraz tylko myślę co wolę   | |
|     | 
|  2011-12-05, 13:58 | #227 | 
				 | 

Chamstwo ludzi czasami nie zna granic. Ile razy mi się oberwało bo poprosiłam bez kolejki kobietę w ciąży lub z małym dzieckiem. Takie osoby boją się wchodzić same poza kolejnością    | 
|     | 
|  2011-12-05, 13:58 | #228 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-08 
				 | 

Cytat: 
 Wiesz, na na zachodzie tak to wygląda, że to urząd szuka dla ciebie pracy  A nie tylko cię rejestruje, więc jakoś mają to rozwiązane. Nie wiem czy dzwonią po firmach  czy co. Ale dla mnie oprócz uzyskania zasiłku, czy zaświadczeń rejestrowanie się w UP nie ma sensu z numerkami, czy bez.   spadam do pracy   | |
|     | 
|  2011-12-05, 14:02 | #229 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ | |
|     | 
|  2011-12-05, 14:04 | #230 | |
				 | 

Cytat: 
  U nas na jednej poczcie też są numerki i bardzo sprawnie to przebiega   | |
|     | 
|  2011-12-05, 14:12 | #231 | |
				 | 

Cytat: 
  Nad drzwiami wyświetlają się odpowiednie numery a jak któryś zamiga to ta osoba wchodzi.  Ostatnio zaspałam swój numer i się facetowi jakiemuś wpakowałam. Ale był miły i powiedział, że nic się nie stało   | |
|     | 
|  2011-12-05, 14:36 | #232 | 
				 | 

Muszę zrobić linoryt. Ale nie mam pomysłu kompletnie...

__________________ | 
|     | 
|  2011-12-05, 15:10 | #233 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-09 
				 | 

| 
|     | 
|  2011-12-05, 15:18 | #234 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-05 Lokalizacja: Ś.Ś. 
				 | 

| 
|     | 
|  2011-12-05, 15:39 | #235 | |||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: czasoprzestrzeń 
				 | 

Hej  Zarejestrowałam się, uf. Ja i inny bez prawa do zasiłku byli upychani po pokojach i szybciej załatwiono nasze sprawy, ale osoby z prawem do zasiłku... uu. Mój brat wyszedł o 14. On pracuje sezonowo, więc co roku ten problem  Są. To wygląda tak, że wczesnym świtem (my byliśmy ok 6.30 i była już masa ludzi) ludzie stoją przed dzwiami i czekają. Potem jak otworzą urząd, to się czeka, aż maszyna z numerkami, zacznie je wydawać, to też kolejka i "pan tu nie stał", ja byłem przed panią" itp  Masakra. No i potem liczenie na cud, że starczy numerków. Szybko brakło. A czekało się długo, choć u nas dużo stanowisk. No ale u nas ogromne bezrobowie, dwukrotnie wyższe niż średnie w Polsce. Na dzień numerków jest 80, a i tak sporo osób bez prawa do zasiłku bez numerku załatwiło sprawę. Gorzej z osobami z prawem do zasiłku. Cytat: 
  Cytat: 
  Jeju, śliczne  Cytat: 
 Cytat: 
  Cytat: 
 A to wydłużenie czasu rejestracji wynika z wprowadzenia nowego systemu. Jak to okresliła babka w UP - kosmicznego systemu, pod kosmiczną nazwą "Syriusz", dzięki któremu zawdzięczamy tak długi czas rejestracji   
				__________________ | |||||
|     | 
|  2011-12-05, 15:49 | #236 | |
				 | 

Cytat: 
  Program Syriusz opanowałam w jeden dzień. Byłam na szkoleniu razem z pracownikami  ale dla osób starszych to faktycznie może być problem bo oni większości rzeczy uczą się na pamięć i przywiązują do starych nawyków a program o wiele lepszy od wcześniejszego PULSA który też znam niemal na pamięć. | |
|     | 
|  2011-12-05, 16:01 | #237 | |
				 | 

Cytat: 
  No trudno. Byłam dziś wyjątkowo cierpliwa, ale jakbym miała tyle czekać, co brat. Masakra. W ogóle zaraz sprawdzę w googlach ile km przeszłam pieszo w moich wysokich botkach, gdy czekałam na brata  Jakbym wiedziała, ze tak będzie to bym założyła adidaski   
				__________________ | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2011-12-05, 16:12 | #238 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-05 Lokalizacja: Ś.Ś. 
				 | 

| 
|     | 
|  2011-12-05, 16:18 | #239 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-09 
				 | 

Cytat:  Nie mam słów | |
|     | 
|  2011-12-05, 16:27 | #240 | |
				 | 

Cytat:  A co tam, będę wzmacniać "korzenie" włosów  ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Wg google przeszłam ok 7-8 km w moich botkach na 8 cm obcasie  Wow, czyli ze szkoły mogłabym wracać piesze w ramach oszczędności kasy. No ale jednak nie w tych butach, nie nadają się na takie spacery. 
				__________________ | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:41.

nawet wiem czyje to, ale nie wiem czy mogę zdradzać publicznie
 nawet wiem czyje to, ale nie wiem czy mogę zdradzać publicznie 
 dziękuję, dziękuję
 dziękuję, dziękuję