Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-05, 14:07   #1831
aalegna
Wtajemniczenie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Ehs wiecie jak mi teściowa marudzi żebyśmy kupili łóżeczko turystyczne bo sobie wszędzie moge przenieść i mieć małego na oku. Ona oczywiście widzi to łóżeczko turystyczne zamiast takiego standardowego. Wiem że już raz była rozmowa tutaj na ten temat i ja jestem zdecydowanie za standardowym, ale ciekawi mnie czy któraś z was decyduje się tylko na turystyczne? Ja odnosze wrażenie że one są jakoś mniej stabilne a taki noworodek to chyba lepiej żeby stał na stabilnej konstrukcji Musze jak najszybciej zamówić standardowe łóżeczko i materac żeby teściowa widziała że nie licze sie z jej radami
Stary 2011-12-05, 14:07   #1832
19claudia91
Rozeznanie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
współczuję co za cham z tego kolegi. Teraz masz spokój więc odpoczywaj

Dziewczyny zastanawiam się co dobrego zrobić na święta.. Może macie jakieś sprawdzone przepisy na świąteczne dania.
Hm nie mam pojęcia bo wena zawsze mnie bierze przed świętami ale wczoraj moja teściowa pyszne rogaliki upiekła z marmoladą tak pachniało świętami

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 14:09   #1833
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Dla mnie tez moze nie byc sniegu wogole i mrozu. JA jestem straszny zmarzluch a dodatkowo jakikolwiek snieg tu w Irlandii oznacza calkowity paraliz drogowy, odwolywanie lotow, no i wiadomo za rachunki za ogrzewanie tez skacza w niebo wtedy. To juz wole te 5 stopni i deszcze

Superowy kombinezon. No i fajnie macie z tym samochodem, bedzie mial duzy bagaznik na wozek ?
Nie jest to kombi, ale wózek powinien się zmieścić chociaż w sumie to planujemy go sprzedać z zyskiem i kupić właśnie kombika jakiegoś...chyba, że nam się bardzo spodoba

Ja też bym wolała, żeby zima była bez śniegu i mrozu...no może tylko w Boże Narodzenie może popadać i tyle...potem mogłaby być już wiosna
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 14:11   #1834
19claudia91
Rozeznanie

My mamy zwykłego sedana, i miejsca dużo,
w ogóle moja teściowa jest taka troskliwa że obudziła mnie dzisiaj o 8:45 na śniadanie bo powiedziała że dzidzia musi się najeść i później mogę iść spać.. Wrr nie jestem przyzwyczajona do tego że ktoś wyrywa mnie we śnie specjalnie na śniadanie i następnie mówi że mogę iść dalej spać, jak bym nie mogła się obudzić sama i wtedy zjeść

Fabianek
Stary 2011-12-05, 14:12   #1835
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Hm nie mam pojęcia bo wena zawsze mnie bierze przed świętami ale wczoraj moja teściowa pyszne rogaliki upiekła z marmoladą tak pachniało świętami
ja przed wczoraj upiekłam pyszny sernik, a dziś już prawie nie ma rogaliki to dobry pomysł z marmolada i kakaem

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 14:19   #1836
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

my mamy wlasnie 20 sztuk, ale jako tylko do wycierania buzi, czy oslony przy odbiciu i ewentualnym ulaniu 10 w zupelnosci wystarczy... no i wlasnie ja zostawiam sobie 10, a drugie 10 oddaje bratowej, bo beda miec dzidzie 3 mies po nas
To w takim układzie kupię 10 sztuk bo myślę o takim przeznaczeniu jak napisałaś

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Dzień Dobry w 23 tc!

Mi się dziś bardzo fajnie zaczął dzień
Byłam po wypis ze szpitala i po drodze wstąpiłam do lumpka... oto co zakupiłam za 5 zł rozmiar 74, więc będzie w sam raz na przyszłą zimę (zdjęcie poniżej)

Poza tym dostałam smsa od męża, że został wylosowany do zakupu po bardzo atrakcyjnej cenie samochód, który był używany jako służbowy w firmie - 2 letni super wyposażony Mąż pracuje w dużej fabryce samochodów i zgłaszał się do losowania od dłuższego czasu i już traciliśmy nadzieję, że się uda kiedyś, a tu taka niespodzianka na święta!

Trzymam kciuki Dziewczyny za wszystkie wizyty dzisiejsze
To super niespodzianka
A kombinezonik fajny i cena bardzo atrakcyjna

Cytat:
Witajcie dziewczyny, nadrobiłam te 8 stron Właśnie wróciłam od TŻta spędziłam u niego 2 noce z czego przez jedną spał u niego Kolega :/ bo przyjechał bez zapowiedzi przywiózł laptopa i pomimo mojego zaprzeczania oglądał z Moim Filmy.. ja poszłam spać patrze rano a ten u niego w pokoju, myślałam że po śniadaniu odjedzie ale siedział dupek do popołudnia do godziny 18, to mówimy pojedziemy specjalnie do kolegi, po czym on wyjechał za nami i jakimś cudem znalazł się tam pierwszy.. Ogólnie podnosił na mnie głos i mówił że Nie podobam mu się z brzuchem bo Wyglądam grubo, następnie TŻ dał ciastka na stół i wyciągnęłam dwa żeby się nie schylać bo coś mnie kuło w boku, to mówię nie będę się wychylać to ten do mnie że jak by mi dać tir ciastek to bym "przekopała go jak świnia" to myślałam że wyjdę z siebie, TŻ zwrócił mu uwagę i go wyprosił.. No co za prostak i cham.. Aż się popłakałam.. Powiedziałam mu że nie chce go więcej widzieć bo przyjeżdża dzień w dzień i na dodatek ciągle musi piwa przywozić do mojego.. ogólnie miałam tak stresowy dzień wczoraj że szkoda gadać.. Na szczęście wszystko wróciło do normy i jest Ok. Widzę nowe zdjęcia na mailu Bardzo fajne! ) Ja niedługo coś dodam, niedługo u mnie studniówka
Co za cham z tego kolegi

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Ja tez zauwazylam, ze przy klotni i nerwach brzuch twardnieje czesciej.
Odnosnie pieluszek tetroweych, to nie bedzie Ci ich az tak duzo potrzebnych. Mysle ze jak masz 5 kolorowych, to 10 bialych Ci wystarczy.
Dzięki za radę zamówię10 sztuk

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
Ehs wiecie jak mi teściowa marudzi żebyśmy kupili łóżeczko turystyczne bo sobie wszędzie moge przenieść i mieć małego na oku. Ona oczywiście widzi to łóżeczko turystyczne zamiast takiego standardowego. Wiem że już raz była rozmowa tutaj na ten temat i ja jestem zdecydowanie za standardowym, ale ciekawi mnie czy któraś z was decyduje się tylko na turystyczne? Ja odnosze wrażenie że one są jakoś mniej stabilne a taki noworodek to chyba lepiej żeby stał na stabilnej konstrukcji Musze jak najszybciej zamówić standardowe łóżeczko i materac żeby teściowa widziała że nie licze sie z jej radami
My kupujemy turystyczne, już kiedyś pisałam nawet o tym, że takie łóżeczko jest stabilne.
Brat mojej mamy ma dla synka3,5 letniego takie i do dzisiaj w nim śpi, i moja przyjaciółka też miała jeszcze do niedawna dla 3letniej córki. Są bardzo zadowoleni, dużo pozytywnych opinii słyszałam od nich na jego temat, po długich rozważaniach zdecydowaliśmy się na to "turystyczne", bo myśleliśmy, że kupimy normalne a to turystyczne kupimy jakieś tańsze, żeby bardziej do zabawy było, ale jednak zdecydowaliśmy, że dołożymy i kupimy porządne jedno.

Zakupy allegrowe prawie zrobione, zostanie później takie "większe" zakupy zrobić, tj. kupić materac, łóżeczko, wanienkę, pościel, prześcieradło, jakiś kocyk, ręcznik.

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 14:20   #1837
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję za kciuki

Tu masz opinie o takich łóżeczkach. Wiele osób sobie je mimo wszystko chwali

http://www.babyboom.pl/forum/polecam...styczne-11401/
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 14:25   #1838
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie dziewczyny, nadrobiłam te 8 stron Właśnie wróciłam od TŻta spędziłam u niego 2 noce z czego przez jedną spał u niego Kolega :/ bo przyjechał bez zapowiedzi przywiózł laptopa i pomimo mojego zaprzeczania oglądał z Moim Filmy.. ja poszłam spać patrze rano a ten u niego w pokoju, myślałam że po śniadaniu odjedzie ale siedział dupek do popołudnia do godziny 18, to mówimy pojedziemy specjalnie do kolegi, po czym on wyjechał za nami i jakimś cudem znalazł się tam pierwszy.. Ogólnie podnosił na mnie głos i mówił że Nie podobam mu się z brzuchem bo Wyglądam grubo, następnie TŻ dał ciastka na stół i wyciągnęłam dwa żeby się nie schylać bo coś mnie kuło w boku, to mówię nie będę się wychylać to ten do mnie że jak by mi dać tir ciastek to bym "przekopała go jak świnia" to myślałam że wyjdę z siebie, TŻ zwrócił mu uwagę i go wyprosił.. No co za prostak i cham.. Aż się popłakałam.. Powiedziałam mu że nie chce go więcej widzieć bo przyjeżdża dzień w dzień i na dodatek ciągle musi piwa przywozić do mojego.. ogólnie miałam tak stresowy dzień wczoraj że szkoda gadać.. Na szczęście wszystko wróciło do normy i jest Ok. Widzę nowe zdjęcia na mailu Bardzo fajne! ) Ja niedługo coś dodam, niedługo u mnie studniówka
Zachował się jak totalny cham i prostak a do tego wydaje mi się, że chciał zrobić Ci specjalnie przykrość, bo jest zazdrosny, że już niedługo kolegi mieć nie będzie. Twój TŻ jak najbardziej miał rację, że już więcej go nie wpuści do domu. Teraz powinien interesować się tylko wyłącznie Tobą i dzidziusiem i tego Ci z całego serca życzę, żeby odstawił towarzystwo na bok i całą uwagę poświęcił Tobie

Aguśkaa śliczny pokoik Ja niestety jeszcze nie prędko urządzę taki swoim dzieciaczkom...

Lena_mi piękna sukienka. Bardzo ładnie wyglądasz w niej

Poza tym dziękuję za miłe komentarze odnośnie synka. Włosy faktycznie białe po tatusiu i narazie nie zanosi się żeby mu ściemniały ;P W ogóle mój syn to mało podobny do mnie raczej do tatusia

Mąż przyjechał i już wczoraj pod wieczór pojechał. Ale synek był szczęśliwy, że tatuś przyjechał i cały dzień chodził za nim ślad w ślad przy okazji ciągle mu o czymś opowiadał. Niestety ja musiałam robić za tłumacza, bo długie wyrazy ciężko mojemu synowi wymówić wyraźnie i jeszcze z tępem w jakim je mówi, musiałam więc pomóc.
No i szczęśliwy jest, że Mikołaje chodzą hehe dostał już trzy paczuszki jeszcze 2 go czekają ( chłopak jest w siódmym niebie) oczywiście muszę mu ostatnio pokazywać jak wygląda Mikołaj i puszczać mu piosenki o nim na You Tube hehe
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 14:26   #1839
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciuki

Tu masz opinie o takich łóżeczkach. Wiele osób sobie je mimo wszystko chwali

http://www.babyboom.pl/forum/polecam...styczne-11401/
o dzięki
no właśnie doczytałam że jednak wiele osób sobie je chwali hmmm chyba będe musiała jeszcze raz przedyskutować sprawe z mężem
Stary 2011-12-05, 14:30   #1840
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
a wiec nawiedzila mnie polozna..., najpierw to nie moglysmy wejsc do domu, bo Tz zamknal i byl na farmie a tu dzis ☠☠☠☠zi i chyba tylko 2 stopnie jest, a ta w klapkach!!!! i stoimy przed drzwiami i ta sie telepie z zimna, nie chcialam wchodzic przez ogrod bo moj pies szalony skakalby na nia i znow mialaby uczulenie. wiec poszlysmy na chwile do ''duzego domu'' i Tz przyjechal.
jeszcze powinna przyjsc z czarnym kotem i mowic czary-mary...

osobiscie bym sie umowila do tej polskiej kliniki
moze na Wyspach uwazaja, ze kontrola ginekologiczna nie jest konieczna w ciazy, ale jednak jesli usg wykazaloby skrocona szykje, to mozna dzieki temu przeciez zapobiec ewentualnemu przedwczesnemu porodowi
Stary 2011-12-05, 14:35   #1841
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
jeszcze powinna przyjsc z czarnym kotem i mowic czary-mary...

osobiscie bym sie umowila do tej polskiej kliniki
moze na Wyspach uwazaja, ze kontrola ginekologiczna nie jest konieczna w ciazy, ale jednak jesli usg wykazaloby skrocona szykje, to mozna dzieki temu przeciez zapobiec ewentualnemu przedwczesnemu porodowi
juz sie wlasnie umowilam i mam wizyte w srode o 15, dla wlasnej spokojnosci

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 14:53   #1842
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
juz sie wlasnie umowilam i mam wizyte w srode o 15, dla wlasnej spokojnosci
No i super taka wizyta napewno rozwieje wszystkie Twoje wątpliwości i w końcu będziesz spokojna
Stary 2011-12-05, 15:05   #1843
MoniaHan
Wtajemniczenie

otoz to

Stary 2011-12-05, 15:06   #1844
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
w ogóle moja teściowa jest taka troskliwa że obudziła mnie dzisiaj o 8:45 na śniadanie bo powiedziała że dzidzia musi się najeść i później mogę iść spać.. Wrr nie jestem przyzwyczajona do tego że ktoś wyrywa mnie we śnie specjalnie na śniadanie i następnie mówi że mogę iść dalej spać, jak bym nie mogła się obudzić sama i wtedy zjeść
Zabiłabym za takie coś. U mnie wszyscy wiedzą, że jestem nieobliczalna jak się mnie zbudzi bez powodu
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 15:10   #1845
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Przyszla mi posciel z Kubusiem Puchatkiem ktora zamawialam przez all.
Jest sliczna, rzeczywiscie zywe kolorki jak na zdjeciu.
Ciekawa jestem tylko jak z tymi kolorkami bedzie po praniu, w opisie aukcji pisalo ze kolory sie nie spieraja, no i na metce jest opis ze nawet w 60 stopniach mozna prac, jednak ja chyba profilaktycznie bede prala w 40.
Filip bardzo ucieszony z poscieli, dzis planuje go pierwszy raz polozyc spac samego w pokoiku

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
U nas czas przed ciążą i sama ciążą weryfikują znajomości a także sama Syrenka Kolega z Łodzi już wypytuje o termin bo chce wpaść opić narodziny najmłodszą "klubowiczkę". Ale chociaż wszyscy pozytywnie do tego podchodzą, nie zasypują "złotymi radami". Za to każdy chodzi koło mnie jak koło jajeczka, uważają, dopieszczają, dokarmiają
W sumie nie mam nic przeciwko, aby tak już było zawsze
Wiadomo, ze jesli koledzy sa normalni to dlaczego maja nie wpadac czasem. Ale u mnie tez ten okres o ktorym piszesz zweryfikowal niektore znajomosci. Poza tym wieczorne czy nocne posiedzenia przy filmach nie maja juz u mnie m-sca. My z dzieckiem potrzebujemy spokoju i ciszy wieczorem. No coz, jesli koledzy beda normalni to zrozumieja. Jesli jest impreza, zabawa, to jest, bawimy sie wszyscy, Filip jest pod opieka mojej mamy i jest ok. Ja np nie uwazam imprezek typu moj maz, koledzy, piweczka u mnie w domu, kiedy sama zle sie czuje, chce sie wyspac, o nie. No coz, cos wolec
Cytat:
a wiec nawiedzila mnie polozna...,.
Monia troszke sie usmialam z opowiesci o tej poloznej.
Rowniez uwazam ze lepiej sie umowic do pl ginekologa. Bedziesz spokojniejsza. Ale metody badawcze maja tam swietne
Cytat:
Takie lozeczko na pewno sie sprawdza, jesli maluszek bedzie czesto pod opieka kogos, do kogo bedziesz musiala go zaprowadzic. Jesli to bedzie takie malenstwo jak moj Filip kiedy wrocilam do pracy (on mial pol roczku) to takie przenosne lozeczko jest super.
Poza tym ja moge powiedziec, ze nie raz przesuwalam moje drewniane lozeczko kiedy np Filip mial trudny etap, podnosil sie, nie chcial usiedziec w m-scu to przesuwalam do kuchni lozeczko, jego tam wkladalam, dawalam zabawki i moglam spokojnie gotowac obiad, majac go na oku.
Mysle ze turystyczne jest lepsze pod tym wzgledem.
No i np jak nauczylam spania malego w lozeczku, to nigdzie indziej nie umial spac to wtedy tez przydaje sie turystyczne zeby w razie czego z malcem zabrac to lozeczko.
Nast. sprawa to sprawa wakacji. Jak gdzies wyjedziecie, takie lozeczko mozecie spakowac, mojego drewnianego nie bardzo moglam spakowac, musialabym miec duze auto. Ale na szczescie jak jechalismy z malym, to na m-scu byly lozeczka dla malych dzieci w pokojach,wiec szukalam takich miejsc gdzie to zapewniaja, bralam tylko posciel.
A majac turystyczne nie trzeba sie nad tym zastanawiac wogole, czy bedzie na m-scu gdzie polozyc malca czy nie.

Ale musicie sie zastanowic
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PC057581.jpg (35,5 KB, 54 załadowań)
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 15:11   #1846
Capsta
Raczkowanie

Cytat:
a wiec nawiedzila mnie polozna...
Twoja położna to chyba jakieś drugie wcielenie mojego prowadzącego. Dostrzegam ogromne podobieństwo
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 15:14   #1847
Karo89
Zakorzenienie

Aguśka śliczna ta pościel, piękne ma kolory

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 15:17   #1848
Capsta
Raczkowanie

Cytat:
Kiedy byłam mała i nocowałam u babci, ta budziła mnie w ten sposób nad ranem, żebym wypiła ciepłe mleczko i potem mogę sobie spać dalej Na samo wspomnienie wzbiera we mnie wściekłość!
Stary 2011-12-05, 15:21   #1849
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Przyszla mi posciel z Kubusiem Puchatkiem ktora zamawialam przez all.
Jest sliczna, rzeczywiscie zywe kolorki jak na zdjeciu.
Ciekawa jestem tylko jak z tymi kolorkami bedzie po praniu, w opisie aukcji pisalo ze kolory sie nie spieraja, no i na metce jest opis ze nawet w 60 stopniach mozna prac, jednak ja chyba profilaktycznie bede prala w 40.
Filip bardzo ucieszony z poscieli, dzis planuje go pierwszy raz polozyc spac samego w pokoiku

Wiadomo, ze jesli koledzy sa normalni to dlaczego maja nie wpadac czasem. Ale u mnie tez ten okres o ktorym piszesz zweryfikowal niektore znajomosci. Poza tym wieczorne czy nocne posiedzenia przy filmach nie maja juz u mnie m-sca. My z dzieckiem potrzebujemy spokoju i ciszy wieczorem. No coz, jesli koledzy beda normalni to zrozumieja. Jesli jest impreza, zabawa, to jest, bawimy sie wszyscy, Filip jest pod opieka mojej mamy i jest ok. Ja np nie uwazam imprezek typu moj maz, koledzy, piweczka u mnie w domu, kiedy sama zle sie czuje, chce sie wyspac, o nie. No coz, cos wolec

Monia troszke sie usmialam z opowiesci o tej poloznej.
Rowniez uwazam ze lepiej sie umowic do pl ginekologa. Bedziesz spokojniejsza. Ale metody badawcze maja tam swietne

Takie lozeczko na pewno sie sprawdza, jesli maluszek bedzie czesto pod opieka kogos, do kogo bedziesz musiala go zaprowadzic. Jesli to bedzie takie malenstwo jak moj Filip kiedy wrocilam do pracy (on mial pol roczku) to takie przenosne lozeczko jest super.
Poza tym ja moge powiedziec, ze nie raz przesuwalam moje drewniane lozeczko kiedy np Filip mial trudny etap, podnosil sie, nie chcial usiedziec w m-scu to przesuwalam do kuchni lozeczko, jego tam wkladalam, dawalam zabawki i moglam spokojnie gotowac obiad, majac go na oku.
Mysle ze turystyczne jest lepsze pod tym wzgledem.
No i np jak nauczylam spania malego w lozeczku, to nigdzie indziej nie umial spac to wtedy tez przydaje sie turystyczne zeby w razie czego z malcem zabrac to lozeczko.
Nast. sprawa to sprawa wakacji. Jak gdzies wyjedziecie, takie lozeczko mozecie spakowac, mojego drewnianego nie bardzo moglam spakowac, musialabym miec duze auto. Ale na szczescie jak jechalismy z malym, to na m-scu byly lozeczka dla malych dzieci w pokojach,wiec szukalam takich miejsc gdzie to zapewniaja, bralam tylko posciel.
A majac turystyczne nie trzeba sie nad tym zastanawiac wogole, czy bedzie na m-scu gdzie polozyc malca czy nie.

Ale musicie sie zastanowic
Piękna ta pościel
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 15:25   #1850
cziqua
Zadomowienie

Cytat:

My mamy zamiar miec turystyczne a nawet dwa bo jedno troszkę tańsze u moich rodziców będzie a jedno w domku fajne jest to że tak jak Aguśkaa pisała można zawsze "wyjechac" z takim czy do kuchni czy drugiego pokoju a na wyjazdach dzidzia śpi w swoim znanym łóżeczku

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 15:27   #1851
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Zachował się jak totalny cham i prostak a do tego wydaje mi się, że chciał zrobić Ci specjalnie przykrość, bo jest zazdrosny, że już niedługo kolegi mieć nie będzie. Twój TŻ jak najbardziej miał rację, że już więcej go nie wpuści do domu. Teraz powinien interesować się tylko wyłącznie Tobą i dzidziusiem i tego Ci z całego serca życzę, żeby odstawił towarzystwo na bok i całą uwagę poświęcił Tobie

Dzięki Roksape za słowa otuchy Jest zazdrosny bo widać po nim.. że Mó TŻ się cieszy a on się zachowuje jak by miał kolegę stracić, a jak sam miał dziewczynę to trzymał się jej jak rzep psiego ogona..

Cytat:
Napisane przez Capsta Pokaż wiadomość
Kiedy byłam mała i nocowałam u babci, ta budziła mnie w ten sposób nad ranem, żebym wypiła ciepłe mleczko i potem mogę sobie spać dalej Na samo wspomnienie wzbiera we mnie wściekłość!
Noo, wrr trochę denerwujące, a TŻ podsuwał i mówi jedz jedz musi być zdrowy ahh te teściowe..

Fabianek
Stary 2011-12-05, 15:42   #1852
MoniaHan
Wtajemniczenie

mojego Tz koledzy tez niektorzy tacy ze lepiej nie mowic, ale na szczescie on tutaj oni w Polsce, wiec widzi ich max 2/rok, no chyba ze ten jeden ktory przyjechal miesiac po miesiacu. i odezwal sie drugi, ze tez chcialby przyjechac ale nie na weekend tylko na caly tydzien aby poimprezowac....wiec do Tz powiedzialam, po pierwsze nie przed porodem, po drugie pozniej tez nie a po trzecie jak sobie chca przyjechac to niech sobie znajda jakis hotelik i spia sobie tam nawet i 2 tyg...jakby musieli za to zaplacic, szybko by im sie odechcialo przyjazdow.

Stary 2011-12-05, 16:02   #1853
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki Roksape za słowa otuchy Jest zazdrosny bo widać po nim.. że Mó TŻ się cieszy a on się zachowuje jak by miał kolegę stracić, a jak sam miał dziewczynę to trzymał się jej jak rzep psiego ogona.
Nie ma za co będzie w tej samej sytuacji co Twój TŻ to wszystko zrozumie Narazie musi przecierpieć

Jadłam godzinę temu ogórkową i znowu jestem głodna. Jakoś w tamtej ciąży nie miałam takiego wilczego apetytu jak teraz

A tak w ogóle to jakoś ostatnio spokojnie na naszym wątku czasami nie daje rady was tu nadrabiać

A mój TŻ to jakoś za kolegami nie jest. Odkąd Maciek jest na świecie to odstawił większość z nich i tylko jeden mu się został. Ale jego akurat lubię i nie przeszkadzało mi jak przyjeżdżał w odwiedziny. Tyle tylko, że on nie nocował bo za blisko mieszka
Co do reszty to rozmawia z nimi ale to głównie jak gdzieś się przypadkiem spotkają.
Stary 2011-12-05, 16:06   #1854
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:

Co za burak z tego kolegi. Takiego to tylko powystrzelać!! Dobrze zrobił Twój TŻ że go wyprosił.

Cytat:
My w sypialni będziemy mieć standardowe, turystyczne też na pewno kupimy bo przyda się jak Mały będzie już raczkował i bawił zabawkami wtedy można go tam dać i w spokoju np. obiad robić

Cytat:
Jak ja tego nie lubię też. My mieszkamy z TŻ u teściów tzn. oni na górze my na dole z jego dziadkiem i teściowa rano przychodzi dać mu leki i zaczyna się gadka, ale nie cicho bo ja jeszcze śpię tylko na cały regulator. Potem już mam zły nastrój na nią, a ona się dziwi dlaczego ja nie przyjdę sobie pogadać. Ale jak jestem nie wyspana przez kogoś to jestem mega zła!!
Stary 2011-12-05, 16:08   #1855
kumkura
Rozeznanie

Witam
Wpadam na szybko, bo czas goni i Adam się właśnie budzi
Nowiny:
  • Dzidzia waży już 1685g- więc to tak na 50 centylu, więc typowy średniaczek
  • Wszystko jest ok
  • Na 80% dzidziuś jest dziewczynką
  • termin porodu wg usg jest przesunięty z 14 na 2!! lutego, ale mam brać pod uwagę ten z om
Stary 2011-12-05, 16:15   #1856
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
Witam
Wpadam na szybko, bo czas goni i Adam się właśnie budzi
Nowiny:
  • Dzidzia waży już 1685g- więc to tak na 50 centylu, więc typowy średniaczek
  • Wszystko jest ok
  • Na 80% dzidziuś jest dziewczynką
  • termin porodu wg usg jest przesunięty z 14 na 2!! lutego, ale mam brać pod uwagę ten z om
Gratuluję dziewczynki!!

I faktycznie prawie 2 tyg to spora różnica
Stary 2011-12-05, 16:15   #1857
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Hej kochane! Długo się nie odzywam, niestety praca i praca, zero wolnego, a jak już mam wolne, to nawet kompa nie włączam ostanio...Dziś siedzę w domu, z bolącym gardłem i szyją Brzuch powiększył mi się znacznie, na wadze już prawie +7kg.... Dziś Tż pojedzie i najprawdopodoniej kupi wózek, bardzo się napalił, żeby już...Oglądaliśmy w zeszłym tyg i była super promocja, wózek także bardzo nam się spodobał, mowa o quinny buzz 3. Trochę zmartwiło mnie, że tylko 3-kołowa wersja, ale pojeżdziłam po sklepie, i jezdzi się super, dodatkowo znajomi mają już 2 raz quinny i mieli raz 3 a raz 4 koła i mówią, że oni nie czuli żadnej różnicy. Ja bym się chyba jeszcze wstrzymała z zakupem, ale tż jest bardzo nastawiony

W tamtym tyg przyszła paczka z rzeczami dla dzidzi, które zamawialiśmy już spory czas temu. Otrzymałam też wreszcie poduszkę kojec, i jestem zachwycona, super wygodna, świetnie się na niej lezy i śpi!!! Uważam tą poduszkę za jeden z moich lepszych zakupów

Aguśka, ślicznie urządziłaś pokoik, stworzyłaś bardzo przytulny,kolorowy i miły dziecięcy kącik! Dostarczasz nam inspiracji

Cytat:
My mamy zamiar mieć turystyczne, po mojej siostrze, która używała tylko takiego przy 2 dziecku i bardzo sobie chwaliła. Gdyby się nie sprawdziło w naszym przypadku, zawsze możemy kupić pózniej tradycyjne.

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
ja przed wczoraj upiekłam pyszny sernik, a dziś już prawie nie ma rogaliki to dobry pomysł z marmolada i kakaem
Mniam, chyba dziś pokuszę się o coś słodkiego wieczorem, jakieś szybkie racuszki z jabłkiem albo naleśniki. Normalnie ślinka mi leci na samą myśl, o rogalikach zwłaszcza!
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 16:22   #1858
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cześć!
Co nadrobiłam,to Wy drugie tyle dopisywałyście, nu nu nu! Ale widzę,że tempo pisania spadło
Monia te położne to naprawdę numerantki są... Wróżki z USG w oczach i dłoniach... Na Twoim miejscu umówiłabym się na wizytę u lekarza z prawdziwego zdarzenia bo na tych nie ma co liczyć...
Ja mam w środę wizytę u swojej 'Czarodziejki', ciekawe czy ta nowa okaże się bardziej kompetentna od tamtej cholery...Oby,bo mam zamiar prosić o dodatkowe USG. A wszystko przez to,że okazało się,że mam... paciorkowca ponoc to coś może mieć wpływ na dziecko,więc chce się upewnić,że wszystko jest ok... na dodatek dostałam antybiotyk na bazie penicyliny i rzygam jak kot,bo mam uczulenie na nią... Zdecydowałam,że moge się pomęczyć kilka dni i mieć pewność że pomogło,niż leczyć sie niewiadomo ile jakimiś środkami zastępczymi... jeszcze jutro czeka mnie egzamin z angielskiego i coś mi się wydaje,że nie zdam go... Za nic w świecie nie mogę zapamiętać nawet najprostszych rzeczy. mam tylko nadzieję,że zdąże do porodu się z wszystkim wyrobić bo potem to na pewno czasu na naukę mieć nie będę. A no i jeszcze czeka mnie rozmowa z szefem... Będzie meksyk coś czuję. W środę Wam napiszę czy mnie wywalił czy nie

Roksape masz ślicznego synka,zakochałam się w nim
W ogóle te Wasze brzuszki na mejlu wyglądają świetnie! Wcale po Was nie widać tych dodatkowych kilogramów...
lena_mi wiesz, na tej drugiej fotce to przypominasz mi porcelanową laleczkę z takich starych pozytywek sprawiasz wrażenie takiej kruchej małej dziewczynki... i zgadzam się z innymi dziewczynami,że jesteś bardzo ładna i zgrabna
zia śliczne te ozdoby zrobiłaś,nie wiem o co chodzi Twojemu Tż
z tym aniołkiem-ma taką pocieszną minkę
Co do tych przepisów na święta to chodzi Wam tylko o słodkości,czy o normalne potrawy?

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 16:29   #1859
Capsta
Raczkowanie

A propos słodkości, kupiłam sobie ciasto snickers, siedzę, czekam aż zbierze mi się na nie ochota, a tu nic..
Stary 2011-12-05, 16:36   #1860
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Cześć!Roksape masz ślicznego synka,zakochałam się w nim
Dziękuję

Życze powodzenia na egzaminie mam nadzieję, że się uda

A po czym wykryto u Ciebie paciorkowca? Tzn. po jakim badaniu

Ja niby jestem w Polsce a nie robili mi żadnych badań typu toksoplazma, różyczka itd zaczynam się nakręcać, że przez to wszystko mogę coś mieć a o tym nie wiem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości