|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Ehs wiecie jak mi teściowa marudzi żebyśmy kupili łóżeczko turystyczne bo sobie wszędzie moge przenieść i mieć małego na oku. Ona oczywiście widzi to łóżeczko turystyczne zamiast takiego standardowego. Wiem że już raz była rozmowa tutaj na ten temat i ja jestem zdecydowanie za standardowym, ale ciekawi mnie czy któraś z was decyduje się tylko na turystyczne? Ja odnosze wrażenie że one są jakoś mniej stabilne
a taki noworodek to chyba lepiej żeby stał na stabilnej konstrukcji Musze jak najszybciej zamówić standardowe łóżeczko i materac żeby teściowa widziała że nie licze sie z jej radami
|
#1832 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
|
|
|
|
|
#1833 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chociaż w sumie to planujemy go sprzedać z zyskiem i kupić właśnie kombika jakiegoś...chyba, że nam się bardzo spodoba ![]() Ja też bym wolała, żeby zima była bez śniegu i mrozu...no może tylko w Boże Narodzenie może popadać i tyle...potem mogłaby być już wiosna
|
|
#1834 |
|
Rozeznanie
|
My mamy zwykłego sedana, i miejsca dużo,
w ogóle moja teściowa jest taka troskliwa że obudziła mnie dzisiaj o 8:45 na śniadanie bo powiedziała że dzidzia musi się najeść i później mogę iść spać.. Wrr nie jestem przyzwyczajona do tego że ktoś wyrywa mnie we śnie specjalnie na śniadanie i następnie mówi że mogę iść dalej spać, jak bym nie mogła się obudzić sama i wtedy zjeść |
|
|
|
#1835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() rogaliki to dobry pomysł z marmolada i kakaem
|
|
|
|
|
#1836 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo myślę o takim przeznaczeniu jak napisałaś ![]() Cytat:
A kombinezonik fajny i cena bardzo atrakcyjna Cytat:
![]() Cytat:
zamówię10 sztuk Cytat:
Brat mojej mamy ma dla synka3,5 letniego takie i do dzisiaj w nim śpi, i moja przyjaciółka też miała jeszcze do niedawna dla 3letniej córki. Są bardzo zadowoleni, dużo pozytywnych opinii słyszałam od nich na jego temat, po długich rozważaniach zdecydowaliśmy się na to "turystyczne", bo myśleliśmy, że kupimy normalne a to turystyczne kupimy jakieś tańsze, żeby bardziej do zabawy było, ale jednak zdecydowaliśmy, że dołożymy i kupimy porządne jedno. ![]() Zakupy allegrowe prawie zrobione, zostanie później takie "większe" zakupy zrobić, tj. kupić materac, łóżeczko, wanienkę, pościel, prześcieradło, jakiś kocyk, ręcznik.
|
|
#1837 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tu masz opinie o takich łóżeczkach. Wiele osób sobie je mimo wszystko chwali http://www.babyboom.pl/forum/polecam...styczne-11401/ |
|
|
|
|
#1838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i tego Ci z całego serca życzę, żeby odstawił towarzystwo na bok i całą uwagę poświęcił Tobie Aguśkaa śliczny pokoik Ja niestety jeszcze nie prędko urządzę taki swoim dzieciaczkom...Lena_mi piękna sukienka. Bardzo ładnie wyglądasz w niej Poza tym dziękuję za miłe komentarze odnośnie synka. Włosy faktycznie białe po tatusiu i narazie nie zanosi się żeby mu ściemniały ;P W ogóle mój syn to mało podobny do mnie raczej do tatusia ![]() Mąż przyjechał i już wczoraj pod wieczór pojechał. Ale synek był szczęśliwy, że tatuś przyjechał i cały dzień chodził za nim ślad w ślad przy okazji ciągle mu o czymś opowiadał. Niestety ja musiałam robić za tłumacza, bo długie wyrazy ciężko mojemu synowi wymówić wyraźnie i jeszcze z tępem w jakim je mówi, musiałam więc pomóc. No i szczęśliwy jest, że Mikołaje chodzą hehe dostał już trzy paczuszki jeszcze 2 go czekają ( chłopak jest w siódmym niebie) oczywiście muszę mu ostatnio pokazywać jak wygląda Mikołaj i puszczać mu piosenki o nim na You Tube hehe
|
|
|
#1839 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no właśnie doczytałam że jednak wiele osób sobie je chwali hmmm chyba będe musiała jeszcze raz przedyskutować sprawe z mężem
|
|
#1840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() osobiscie bym sie umowila do tej polskiej kliniki moze na Wyspach uwazaja, ze kontrola ginekologiczna nie jest konieczna w ciazy, ale jednak jesli usg wykazaloby skrocona szykje, to mozna dzieki temu przeciez zapobiec ewentualnemu przedwczesnemu porodowi
|
|
#1841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
taka wizyta napewno rozwieje wszystkie Twoje wątpliwości i w końcu będziesz spokojna
|
|
|
#1843 |
|
Wtajemniczenie
|
otoz to
|
|
|
|
#1844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1845 | ||
|
Zakorzenienie
|
Przyszla mi posciel z Kubusiem Puchatkiem ktora zamawialam przez all.
Jest sliczna, rzeczywiscie zywe kolorki jak na zdjeciu. Ciekawa jestem tylko jak z tymi kolorkami bedzie po praniu, w opisie aukcji pisalo ze kolory sie nie spieraja, no i na metce jest opis ze nawet w 60 stopniach mozna prac, jednak ja chyba profilaktycznie bede prala w 40. ![]() Filip bardzo ucieszony z poscieli, dzis planuje go pierwszy raz polozyc spac samego w pokoiku ![]() Cytat:
![]() Monia troszke sie usmialam z opowiesci o tej poloznej. Rowniez uwazam ze lepiej sie umowic do pl ginekologa. Bedziesz spokojniejsza. Ale metody badawcze maja tam swietne ![]() Cytat:
Poza tym ja moge powiedziec, ze nie raz przesuwalam moje drewniane lozeczko kiedy np Filip mial trudny etap, podnosil sie, nie chcial usiedziec w m-scu to przesuwalam do kuchni lozeczko, jego tam wkladalam, dawalam zabawki i moglam spokojnie gotowac obiad, majac go na oku. Mysle ze turystyczne jest lepsze pod tym wzgledem. No i np jak nauczylam spania malego w lozeczku, to nigdzie indziej nie umial spac to wtedy tez przydaje sie turystyczne zeby w razie czego z malcem zabrac to lozeczko. Nast. sprawa to sprawa wakacji. Jak gdzies wyjedziecie, takie lozeczko mozecie spakowac, mojego drewnianego nie bardzo moglam spakowac, musialabym miec duze auto. Ale na szczescie jak jechalismy z malym, to na m-scu byly lozeczka dla malych dzieci w pokojach,wiec szukalam takich miejsc gdzie to zapewniaja, bralam tylko posciel. A majac turystyczne nie trzeba sie nad tym zastanawiac wogole, czy bedzie na m-scu gdzie polozyc malca czy nie. ![]() Ale musicie sie zastanowic
|
|
#1846 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka śliczna ta pościel, piękne ma kolory
|
#1848 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1849 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My mamy zamiar miec turystyczne a nawet dwa bo jedno troszkę tańsze u moich rodziców będzie a jedno w domku fajne jest to że tak jak Aguśkaa pisała można zawsze "wyjechac" z takim czy do kuchni czy drugiego pokoju a na wyjazdach dzidzia śpi w swoim znanym łóżeczku
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#1851 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki Roksape za słowa otuchy Jest zazdrosny bo widać po nim.. że Mó TŻ się cieszy a on się zachowuje jak by miał kolegę stracić, a jak sam miał dziewczynę to trzymał się jej jak rzep psiego ogona.. Cytat:
ahh te teściowe..
|
||
|
|
|
#1852 |
|
Wtajemniczenie
|
mojego Tz koledzy tez niektorzy tacy ze lepiej nie mowic, ale na szczescie on tutaj oni w Polsce, wiec widzi ich max 2/rok, no chyba ze ten jeden ktory przyjechal miesiac po miesiacu. i odezwal sie drugi, ze tez chcialby przyjechac ale nie na weekend tylko na caly tydzien aby poimprezowac....wiec do Tz powiedzialam, po pierwsze nie przed porodem, po drugie pozniej tez nie a po trzecie jak sobie chca przyjechac to niech sobie znajda jakis hotelik i spia sobie tam nawet i 2 tyg
...jakby musieli za to zaplacic, szybko by im sie odechcialo przyjazdow.
|
|
|
|
#1853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Narazie musi przecierpieć Jadłam godzinę temu ogórkową i znowu jestem głodna. Jakoś w tamtej ciąży nie miałam takiego wilczego apetytu jak teraz A tak w ogóle to jakoś ostatnio spokojnie na naszym wątku czasami nie daje rady was tu nadrabiać A mój TŻ to jakoś za kolegami nie jest. Odkąd Maciek jest na świecie to odstawił większość z nich i tylko jeden mu się został. Ale jego akurat lubię i nie przeszkadzało mi jak przyjeżdżał w odwiedziny. Tyle tylko, że on nie nocował bo za blisko mieszka Co do reszty to rozmawia z nimi ale to głównie jak gdzieś się przypadkiem spotkają.
|
|
|
#1854 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co za burak z tego kolegi. Takiego to tylko powystrzelać!! Dobrze zrobił Twój TŻ że go wyprosił. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1855 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Wpadam na szybko, bo czas goni i Adam się właśnie budzi ![]() Nowiny:
|
|
#1856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I faktycznie prawie 2 tyg to spora różnica
|
|
|
#1857 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Hej kochane! Długo się nie odzywam, niestety praca i praca, zero wolnego, a jak już mam wolne, to nawet kompa nie włączam ostanio...Dziś siedzę w domu, z bolącym gardłem i szyją
Brzuch powiększył mi się znacznie, na wadze już prawie +7kg.... Dziś Tż pojedzie i najprawdopodoniej kupi wózek, bardzo się napalił, żeby już...Oglądaliśmy w zeszłym tyg i była super promocja, wózek także bardzo nam się spodobał, mowa o quinny buzz 3. Trochę zmartwiło mnie, że tylko 3-kołowa wersja, ale pojeżdziłam po sklepie, i jezdzi się super, dodatkowo znajomi mają już 2 raz quinny i mieli raz 3 a raz 4 koła i mówią, że oni nie czuli żadnej różnicy. Ja bym się chyba jeszcze wstrzymała z zakupem, ale tż jest bardzo nastawiony W tamtym tyg przyszła paczka z rzeczami dla dzidzi, które zamawialiśmy już spory czas temu. Otrzymałam też wreszcie poduszkę kojec, i jestem zachwycona, super wygodna, świetnie się na niej lezy i śpi!!! Uważam tą poduszkę za jeden z moich lepszych zakupów ![]() Aguśka, ślicznie urządziłaś pokoik, stworzyłaś bardzo przytulny,kolorowy i miły dziecięcy kącik! Dostarczasz nam inspiracji ![]() Cytat:
Mniam, chyba dziś pokuszę się o coś słodkiego wieczorem, jakieś szybkie racuszki z jabłkiem albo naleśniki. Normalnie ślinka mi leci na samą myśl, o rogalikach zwłaszcza! |
|
|
|
|
#1858 |
|
Rozeznanie
|
Cześć!
Co nadrobiłam,to Wy drugie tyle dopisywałyście, nu nu nu! Ale widzę,że tempo pisania spadło Monia te położne to naprawdę numerantki są... Wróżki z USG w oczach i dłoniach... Na Twoim miejscu umówiłabym się na wizytę u lekarza z prawdziwego zdarzenia bo na tych nie ma co liczyć... Ja mam w środę wizytę u swojej 'Czarodziejki', ciekawe czy ta nowa okaże się bardziej kompetentna od tamtej cholery...Oby,bo mam zamiar prosić o dodatkowe USG. A wszystko przez to,że okazało się,że mam... paciorkowca ponoc to coś może mieć wpływ na dziecko,więc chce się upewnić,że wszystko jest ok... na dodatek dostałam antybiotyk na bazie penicyliny i rzygam jak kot,bo mam uczulenie na nią... Zdecydowałam,że moge się pomęczyć kilka dni i mieć pewność że pomogło,niż leczyć sie niewiadomo ile jakimiś środkami zastępczymi... jeszcze jutro czeka mnie egzamin z angielskiego i coś mi się wydaje,że nie zdam go... Za nic w świecie nie mogę zapamiętać nawet najprostszych rzeczy. mam tylko nadzieję,że zdąże do porodu się z wszystkim wyrobić bo potem to na pewno czasu na naukę mieć nie będę. A no i jeszcze czeka mnie rozmowa z szefem... Będzie meksyk coś czuję. W środę Wam napiszę czy mnie wywalił czy nieRoksape masz ślicznego synka,zakochałam się w nim W ogóle te Wasze brzuszki na mejlu wyglądają świetnie! Wcale po Was nie widać tych dodatkowych kilogramów... lena_mi wiesz, na tej drugiej fotce to przypominasz mi porcelanową laleczkę z takich starych pozytywek sprawiasz wrażenie takiej kruchej małej dziewczynki... i zgadzam się z innymi dziewczynami,że jesteś bardzo ładna i zgrabna zia śliczne te ozdoby zrobiłaś,nie wiem o co chodzi Twojemu Tż z tym aniołkiem-ma taką pocieszną minkę Co do tych przepisów na święta to chodzi Wam tylko o słodkości,czy o normalne potrawy?
|
#1859 |
|
Raczkowanie
|
A propos słodkości, kupiłam sobie ciasto snickers, siedzę, czekam aż zbierze mi się na nie ochota, a tu nic..
|
|
|
|
#1860 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
Życze powodzenia na egzaminie mam nadzieję, że się uda ![]() A po czym wykryto u Ciebie paciorkowca? Tzn. po jakim badaniu Ja niby jestem w Polsce a nie robili mi żadnych badań typu toksoplazma, różyczka itd zaczynam się nakręcać, że przez to wszystko mogę coś mieć a o tym nie wiem
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.

a taki noworodek to chyba lepiej żeby stał na stabilnej konstrukcji
Musze jak najszybciej zamówić standardowe łóżeczko i materac żeby teściowa widziała że nie licze sie z jej radami 

chociaż w sumie to planujemy go sprzedać z zyskiem i kupić właśnie kombika jakiegoś...chyba, że nam się bardzo spodoba 

Brzuch powiększył mi się znacznie, na wadze już prawie +7kg.... Dziś Tż pojedzie i najprawdopodoniej kupi wózek, bardzo się napalił, żeby już...Oglądaliśmy w zeszłym tyg i była super promocja, wózek także bardzo nam się spodobał, mowa o quinny buzz 3. Trochę zmartwiło mnie, że tylko 3-kołowa wersja, ale pojeżdziłam po sklepie, i jezdzi się super, dodatkowo znajomi mają już 2 raz quinny i mieli raz 3 a raz 4 koła i mówią, że oni nie czuli żadnej różnicy. Ja bym się chyba jeszcze wstrzymała z zakupem, ale tż jest bardzo nastawiony