³ysieje - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2004-11-18, 16:47   #1
maargolcia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 55

³ysieje

cze¶æ dziewczyny!wiem ¿e o wypadaniu w³osów ju¿ by³o wiele ale....Niestety mnie z tych porad nic nie pomaga!U¿ywa³am ju¿ ampu³ek Vichy,mnóóóóóstwo szaponów Radical ,podobnie jak preparatów typu Skrzypowita!Do tego pije len(brrrr),stosuje od¿ywki z ¿ó³tka i oliwki z oliwek!Moje w³osy s± ju¿ bardzo przerzedzone-zaznaczam ¿e farby ani trwa³ej nie widzia³y od 5 lat!Boje sie ¿e jak tak dalej pójdzie to wiosn± bêde potrzebowaæ peruki!Czy która¶ z Was wie mo¿e czego mogê jeszcze spróbowac?Dermatolog u którego by³am normalnie mnie zby³ i powiedzia³ ze to normalne ¿e w³osy wypadaj±.Zgadzam siê ale u mnie to zaczynaj± sie ju¿ ³yse placki robiæ!prosze Was bardzo o pomoc.
maargolcia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2004-11-18, 18:08   #2
maargolcia
Raczkowanie

Re: ³ysieje

up
Stary 2004-11-18, 18:53   #3
Ania_
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 350

Moja kole¿anka te¿ ma bardzo rzadkie w³osy. W gabinecie Welli chyba za 115z³ zrobili jej jak±¶ kuracjê wzmacniaj±c±. I ostatnio jak u mnie by³a to bardzo jej siêw³osy pogrubi³y i s± l¶ni±ce. Ale s± dos³ownie o 2 razy grubsze. Poczytaj te¿ mo¿e z czym mo¿e byæ zwi±zane wypadanie w³osów, bo mi siê wydaje ¿e z hormonami i z tarczyc±. Wiêc mo¿e powinnaæ siê przebadaæ. I jeszcze jedno, mo¿e brakuje ci minera³ów? Poczytaj sobie, mo¿e to by co¶ pomog³o: http://www.kosmetyki.istore.pl/sklep...,101354,0.html
Ania_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2004-11-18, 18:59   #4
Ania_
Raczkowanie

Spróbuj jeszcze Waxa i jak mi w³osy wypada³y to zaczê³am je my¶ szamponem z rzepy (eva natura). Teraz ju¿ wcale nie wypadaj±. Podobno dobre s± te¿ szampony Joanny z czarn± rzep±, ale najpierw poczytaj sobie na KWC, bo niektóre z tej serii maj± lepsze oceny. I jeszcze pochod¼ po salonach fryzjerskich i mo¿e tam Ci doradz± cos profesjonalnego. Albo poszukaj tutaj: http://www.lumiere.pl/ kosmetyki Kadusa na pewno s± dobre, bo u¿ywa³am ró¿nych i nigdy siê nie zawiod³am.
Stary 2004-11-18, 19:08   #5
bzyku
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 796

Myslê, ¿e przede wszystkim powinna¶ poznaæ przyczynê wypadania w³osów. Najlepiej zrobiæ badania hormonalne (mo¿e to tzw. androgenne ³ysienie?) lub badanie w³osa (zawarto¶æ minera³ów). Mo¿e trzeba zmieniæ dietê (wiêcej witamin itp.), a mo¿e siê odchudzasz i nie dostarczasz potrzebnych Ci sk³adników? Przyczyn wypadania w³osów jest du¿o. Kto wie mo¿e to normalna reakcja (w zimie zawsze traci sie wiêcej w³osów)? Pozdrawiam
bzyku jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2004-11-18, 19:26   #6
maargolcia
Raczkowanie

Dziekuje Wam bardzo za odpowiedzizaintrygowa³o mnie to androgenne ³ysienie!Co do poziomu hormonów to kiedy¶ je sprawdza³am i podobno wszystko by³o w normie-ale mo¿e warto je powtórzyæ bo w³osy wypadaj± mi intenstwnie od jakiego¶ roku!Ktos mi kiedys mówi³ ze stres mo¿e tez powodowac wypadanie a wtedy praktycznie nie ma lekarstwa(no mo¿e po za spokojnym ¿yciem )Niestety nie mieszkam w Wawie wiec ilosc salonow (profesjonalnych)mam mocno ograniczona Bêde wdzieczna za wszystkie porady
Stary 2004-11-18, 19:38   #7
bzyku
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 796

Stres jak najbardziej, równie¿ powoduje wypadanie w³osów. Wiesz wydaje mi siê, ¿e czyta³am tu na wiza¿u ca³y szczegó³owy artyku³ (w rozdzia³ach) na temat przyczyn, leczenia itp. wypadania w³osów. Poszukaj w artyku³ach
bzyku jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2004-11-18, 19:40   #8
Ania_
Raczkowanie

http://www.lumiere.pl/index.php?acti...n_id=18&page=2

Na dole tej strony s± kosmetyki Kadusa na wypadanie w³osów. W sumie nie wiem jak u Ciebie z kas±, ale jak siê ma do³a z jakiego¶ powodu to przewa¿nie trochê gotówki siê wyskrobie... Szampon przeciw wypadaniu w³osów chyba jest najtañszy z tej serii.
Stary 2004-11-18, 20:04   #9
maargolcia
Raczkowanie

Dziêki raz jeszczeale naprawde nie ¿ycze nikomu, takiej sytuacji jak moja!!ja ju¿ nie mówie o tym ¿eby mi zacze³y odrastac nowe ale niech wkoncu przestan± wypadaæ!!bo im wiêcej ich wypada tym bardziej siê denerwuje a kó³eczko siê zamyka
Stary 2004-11-18, 21:23   #10
minio
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 390

Czy próbowa³a¶ Piloxidil'u? Wielu osobom pomaga, na pewno warto spróbowaæ. Dro¿sze odpowiedniki to Loxon 2%(niewiele dro¿szy) i Regaine 2%(tak mi siê wydaje). Wszystkie do kupienia w aptece.
Kaza³o mu, podobne zwyk³ej dumie,
Czyniæ, czego nikt lub ma³o kto umie;
I za tym¿e impulsem w pokus chwilach,
Duch jego tako¿ ku z³u siê nachyla³.

Byron "Lara"
minio jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2004-11-18, 21:47   #11
Justy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 763

minio napisa³(a):
> Czy próbowa³a¶ Piloxidil'u? Wielu Dro¿sze odpowiedniki to Loxon 2%(niewiele dro¿szy) i Regaine 2%(tak mi siê wydaje).
zgadza siê: piloxidil=loxon=regaine. tylko, ¿e to Regaine jest lekiem oryginalnym, a Piloxidil jest odpowiednikiem
tak, czy inaczej warto spróbowaæ (+ tbl. wzmacniaj±ce), bo to dobry ¶rodek.
Justy jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2004-11-18, 21:51   #12
mmq
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 81

Spróbuj witaminek Silica mi bardzo pomagaja i dzialaja juz po okolo 3 tygodniach, sam niedawno mialem problem z wloskami ale teraz jest ok. To oczywiscie nie pomoze na wypadanie androgenne ale jesli masz niedobory witamin to napewno nie zaszkodzi spróbowac.
mmq jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.