|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
15 listopada czyli te przepisowe miesiąc i jeden dzień
|
#1592 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
Mój zazwyczaj mówi co robi; zawsze zaczyna od tego jak ja się czuję, czy nie mam żadnych dolegliwości itp.; jak mnie bada, to mówi, że szyjka długa i zamknięta, na usg mówi, że główka na dole, tu jest to a tu to, tu prawidłowo, tam cośtam .... Czasem coś pożartuje ![]() Jak mi się coś przypomni, to pytam Cytat:
Cytat:
Cytat:
Agatek, zawsze lepiej spytać i się upewnić A mi się chce ryczeć Straciłam wenę do prasowania, pisania, nadrabiania i wszystkiego, smutno mi ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że uda się złagodzić ból i zaleczyć to cholerstwo .. ja też muszę lekarza zapytać, co na to stosować ![]() Cytat:
|
|
|
#1593 |
|
Raczkowanie
|
Koleżanka urodziła - 2500g, 49cm, synek
Będzie miał Filip kolegę . Teraz to chcę żeby się urodził w 2011, żeby do klasy razem chodzili ;p
|
#1594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Klaurencja, super ![]() Maleństwo z niego, ale na pewno szybko przybierze na wadze
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-12-05 o 18:04 |
|
|
|
|
#1595 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() hm... no widzisz, u nas przepisowego miesiaca nie bedzie, wiec moze musza to udokumentowac, dlaczego szybciej dali nam termin? ![]() Cytat:
![]() ale bedzie mi smutno, pojsc do bucika, a tam pustka ![]() Tz dzwonil, ze siedzi juz na szkole rodzenia i babki sie na niego dziwnie patrza
|
|
#1596 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- szpinaku nie przełknę no ale brokuły ,jabłka ,wątrowkę fasolę będe jadła w większych ilościach |
|
|
|
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
Agatek brawo za wyniki!
ogolnie moja gin mi wszytsko sama mówi. jak ogląda wyniki to od razu mowi- to ok, tamto ok, to nie ok , jak bada to mowi- szyjka zamknieta, długa, dzidziol wysoko itp..pisałyscie o płytach- ja mam indukcję amici i nie narzekam (odpukac), moja mum ma płyte amici tez ale gazowa juz ponad 10 lat ale z formami to róznie bywa... uwazam, ze wszytsko zalezy na jaki egzemplarz sie trafi, niezaleznie od firmy. moj tz pracowął kiedys z fabryce boscha przy pralkach... mowi ze taki badziew jakich mało (akurat z tej fabryki szły na eksport na zachód) i co smieszniejsze to pralki siemensa to te same co boscha tylko inna obudowa (środek dokładnie ten sam)ja dzisiaj prasowałam i prasowałam i prasowałam i prasowałam
|
|
|
|
#1598 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ok NIE POLECANI SPRZEDAWCY: fado-baby ![]() co się stało?? Cytat:
a tz twadry jest, że poszedł sam mój by się wstydził ![]() ![]() ![]() ale mam zgagę |
|||||
|
|
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
a ja z żelaza to łykam Tardyferon ale ten z kwasem foliowym
|
|
|
|
#1600 | |
|
Zakorzenienie
|
magda1804, bambusek, boroo katalogi wysłane
![]() Cytat:
W końcu płacę ginowi nie małą kasę, to mogę się powtórzyć i upewniać 2 razy co nie? jakby coś się sapał to by mnie ostatni raz widział i tyle Ale w porządku jest, nie mogę narzekać ![]() Ej mała a co Ci się stanęło?? też mam takie dni- hormony... zazwyczaj po śnie mi przechodzi... może krótka drzemka? Pearl a Ty masz u mnie dużego minusa!!! jak stąd do Wrocławia Ty wiesz za co!!
|
|
#1601 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No ja kupiłam taką http://allegro.pl/koszula-ciazowa-do...972757841.html tzn nie z tej aukcji ale dokładnie taki typ z zapięciami po bokach, szwagierka sobie chwali, bo mówi, że te z rozcięciami takimi niby zakładkami to są ok jak stanik nosisz bo bez stanika to bez przerwy cycki wychodzą na zewnątrz same
|
|
|
#1602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurka jaki wielki chłop w 34 tyg, nono, pozazdrościć! )
|
|
#1603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i stwierdzilam ze to wysoce prawdopodobne i zamowilam te rozpinane ![]() Klaurencja to teraz niech dzidziol koleżanki rosnie zdrowo ![]() a moja sąsiadka chyba nadal nic... pojechala do szpitala bo minął termin ale cisza na morzu to chyba nie urodzila |
|
|
|
|
#1604 |
|
Raczkowanie
|
Z okazji Mikołajek (jutrzejszych) Wszystkiego Najlepszego!!!!!
|
|
|
|
#1605 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z papieru było by najbezpieczniejsze... ja bym zwinęła gazetę taką wiesz typu "Dziennik Zachodni" jedną część w kulkę a drugą tak skręcić, skleić to razem klejem i taśmą, na górę obwinąć folą śniadaniową, można jeszcze poprzyklejać cekiny czy jakieś inne "rubiny" z kolorowego papieru
|
|
|
#1606 | ||
|
Rozeznanie
|
Mieszkam w Kielcach i nie wiem co to są jajka po kielecku
Oświeć mnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cały weekend Was tylko podczytywałam, bo siedziałam u teściów z Mężem. Byłam w odwiedzinach u półtoramiesięcznej córeczki koleżanki Słodka malutka Ona ma już dwóch synków, jeden po drugim i takie fajne z nich urwisy a podobne do siebie jak 2 krople wody Za to wczoraj byliśmy w Ikei Dla Wojtusia kupiliśmy tylko lampkę nocną w kształcie księżyca, za to dla nas garnki (w końcu), pudełka na szpargały i inne duperele Zadowolona byłam do momentu podejścia do kasy, potem mój entuzjazm przygasiła troszkę ekspedientka podając kwotę do zapłaty :/ Ale i tak jestem zadowolona ![]() No i wykorzystałam czas u teściów na zakupy przez internet na allegro i w aptece DOZ. Teraz tylko czekam na zamówienie. Ogólnie to w ten weekend wydaliśmy jakieś 800-900 zł :/ Ekstra! Teraz zostały mi do kupienia koszule do karmienia (nie wiem jaki rozmiar), materacyk i kołdrę i poduszkę i chyba na razie tyle |
||
|
|
|
#1607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja zaczynam myśleć, że przez te wszystkie leki to się przeterminuję i jeszcze będą wywoływać u mnie poród ![]() neska no z tymi sprzętami to tak jest, że długo to one nie posłużą aha też łykam tardyferon |
|
|
|
|
#1608 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1609 | |||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczyny, jesteście kochane, jak tak sie wyżaliłam to psychicznie trochę lepiej
Jestem po wizycie u pielęgniarki i szczęście że mnie przyjęli bo babka w recepcji mówi ze ja jestem zapisana na 2 stycznia a nie na dzisiaj. To jej mówię ze to pomyłka bo ja na 1 stycznia mam termin porodu ![]() Byłam w szoku bo dzisiaj nawet lekarza widziałam (zawsze tylko pielęgniarka). Lekarz sprawdził ręcznie ułożenie dziecka(bez zmian główka na dole ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1610 |
|
Rozeznanie
|
16 kg na plusie!!!!!!!!!!!!:mdleje : ![]() Miałam to godzinę temu... wyłam w poduszkę... jeszcze mnie oczy pieką... stresa jakiegoś mam przed tym szpitalem i do tego ta pogoda
Tomuś - 17.09.2007 Pierścionek - 14.02.2012 Sakramentalne TAK - 11.06.2011 Martynka- 23.02.2012 ...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic... Edytowane przez MartuNiunia87 Czas edycji: 2011-12-05 o 18:46 |
|
|
|
#1611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łykam witaminy normalnie te co cały czas plus magnez...(zalecenie gin) ale trzeba pamietac zeby magnezu z zelazem nie łykac bo sie nei wchłonie... i ja biore zelazo rano a magnez wieczorem- jakies 2 godz przed snem (pomaga zasnac) |
|
|
|
|
#1612 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() twardy, twardy, ale juz trzy razy zdazyl mi przez telefon powtorzyc, ze powinnam byc tam z nim !!! ![]() Cytat:
mowilam Tobie, ze ja wieki nie korzystalam z gg Napisalam i myslalam, ze Ciebie nie ma ![]() A te sprzety to podobno specjalnie tak robia, zeby sie po kilku latach psuly i ludzie kupowali nowe. To samo z telefonami
|
|
#1613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a miałam wAs zapytac... Czy Wasze piersi tez są takie gorące?? hehe wiem, ze to śmiesznie brzmi i zaraz Aagtek bedzie polewała ze mnie... ale na serio jak zdejme stanik to czuje jakby mialy ze 100stopni celsjusza
|
|
|
|
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
kasikzaki a robisz sobie jakieś nasiadówki może?? Czy nie wskazane robić w ciąży?
czytałam w gazecie oo takim czymś ale akurat w gazecie pisało, że trzeba moczyć
|
#1615 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Są normalnej temperatury
|
||
|
|
|
#1616 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
witaj w klubie będziemy zrzucać po porodzie ![]() Cytat:
no świetnieCytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
<obrażony> trza było poczekać chwilę na swoją panią ![]() Cytat:
![]() Ale nie bolą Cię?? Jakby bolały, to byłoby gorzej... ![]() Neska przez Ciebie teraz każda se będzie sprawdzać cycki
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-12-05 o 18:54 |
||
|
|
|
#1618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe ale temat zapodałam
|
|
|
|
|
#1619 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jaki rozmiar koszuli ciążowej zamawiacie?
Mi w sumie urósł tylko brzuszek i nie wiem czy zamawiać rozmiar S jak przed ciążą, czy większy? |
|
|
|
#1620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poczytam co tam jeszcze piszą, dzięki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.

natomiast uswiadomilam mu,ze potrzebuje czasu,zeby to przemyslec i poczekamy do konca roku, no a pozniej to dzidzia bedzie juz na swiecie, a ja przeciez nie bede miala sily na przeprowadzke

Straciłam wenę do prasowania, pisania, nadrabiania i wszystkiego, smutno mi 
......tak się cieszę ze mam mojego szkrabka w brzuchu a cały czas chodzę i ryczę z bólu.......
Mam nadzieję, że uda się złagodzić ból i zaleczyć to cholerstwo .. ja też muszę lekarza zapytać, co na to stosować