|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII
Ja wcinam czekoladę gorzką albo z orzechami za innymi jakoś nie przepadam. Choć teraz najbardziej smakują mi herbatniki
|
|
|
|
#1262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no skad kobita miala wiedziec co to to, baba w sklepie jej wcisnela to wziela...ja raczej daje mlodej jogurt z owocami albo same owoce albo kisiel domowy
|
|
|
|
|
#1263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do czekolady. Wczoraj u kumpla skosztowałam Linda 99% . Matko i córko- sama masa kakaowa. Ohyda. ![]() Nie wiem po co i dla kogo to robią
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie to samo jest z gotowaniem obiadow, ze sie nie ma czasu na gotowanie no sory ale wrzyca sie warzywka do gara i fruuu no ale oczywiscie latwiej otworzyc sloik i wrzucic go do mikro (nie powiem bo sama kupowalam sloiczki ale to raczej dlatego ze sama bylam tym bardziej podjarana |
|
|
|
|
#1265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę poczytać jeszcze co i jak.
|
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
no ja młodej sama gotuje ,narazie je ze smakiem,czyli chyba jadalne jest
![]() Hania z tymi słoikami to jest tak,ze jesli nie masz dosjcia do dobrych warzywa itd. to chyba lepszy sloiczek niz gotowac z jakich chemicnzych marchewek...Ale..trzeba czytac co tam siedzi,bo np. w słoiczku pt"morela" bywa 40% moreli A "misowe jogurciki" koło jogurtu nawet nie stały...Ja nie mam obsesji,gotuje bo mam czas,chęci i te swojskie warzywa wlasnie.Uwazam,ze słoiczki moga byc ok,ale trzeba uwaznie czytac sklady (chocby majac a uwadze to,ze do niedawna gerber np. dawał w słiczku z indykiem 40% MOM )
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2011-12-05 o 20:00 |
|
|
|
#1267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1268 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakos mnie to nie przekonujeCytat:
![]() hahaha mojej przyjaciolki corka jadla sloiczki ale odkad I. zaczela gotowac jej swoje mala wypiela sie na sloiczki Cytat:
|
|||
|
|
|
#1269 |
|
Zadomowienie
|
Co do żywienia dziecka to nie ma co przeginać w żadną stronę, czasem danonek czy zupka kupna jest ok jak, jak raz dostanie to nie umrze od tego. Ja danonka dałam tylko raz bo małe toto a drogie jak ciort, co do jogurtów naturalnych to podaję z owocami ale czasem młoda się wypina i nim pluje, wtedy pasuję i dostaje tylko owoc.
Słodyczy Oli nie dostaje wcale bo ja za bardzo je lubię więc jeśli odziedziczyła po mnie uwielbienie to czym później zacznie tym lepiej dla niej i jej zębów ![]() Haha Haniu ja blender kupiłam i to kasa wyrzucona w błoto, bo służyło mi to może dwa-trzy miesiące. No chyba, że przyda Ci się również do robót w kuchni to wtedy warto zainwestować
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#1270 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki za odpowiedzi w sprawie tańca. Pierwszy taniec nie jest u mnie wymuszoną tradycją, tylko ja po prostu kocham tańczyć
![]() ale idziemy na przekór i nie chcemy walca. najcudowniejsza byłaby rumba. już kiedyś nawet miałam piosenkę wybraną, ale doszłam do wniosku, że albo rumba, albo długa suknia, bo nie mam zamiaru się przebierać, no i nie będzie rumby. Cytat:
|
|
|
|
|
#1271 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć...
Miłych Mikołajków ![]() Dostałyście prezenty? Ja nic
|
|
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, to skandal...
Człowiek cały rok grzeczny, się stara, a Mikołaja nie ma...
|
|
|
|
#1274 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Do mnie też Mikołaj nie zawitał, wredny... Noszsz skandal, żeby nawet rózgi nie dostać
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#1275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie, co u Was dostają niegrzeczne dzieci od Mikołaja wg przesądu? Bo u mnie w pracy się okazało, że znowu jest rejonizacja... i na Śląsku np. dostają obierki z ziemniaków, a w Zagłębiu właśnie rózgi
|
|
|
|
|
#1276 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
Cytat:
![]() Ja młodej, owszem, podaję te słodzone Bobovity czy Nestle, ale kupuję też świetne kaszki Holle - bez cukru i dodatków, ciężko dostać. Ostatnio zamówiłam na Allegro kaszkę orkiszową, jaglaną i owsianą ![]() Gastrolog kazał nam zacząć wprowadzać nabiał od twarożku Ale zapomniałam spytać, od jakiego ![]() I, oczywiście, miałam w planach podawać do picia tylko wodę Wody nie chciała nigdy, pije słodzone, straszliwe herbatki granulowane z Hipp ![]() Ale z wodą mam zamiar jeszcze spróbować. Cytat:
![]() Za to obecnie z naszego talerza chętnie coś zje, z tym że ja bardzo uważam, bo ma alergię na różne rzeczy. Cytat:
Cytat:
Już tych słoików z MOM nie ma ![]() Ja nie obchodzę ![]() Mam w planie kupić sobie krem do twarzy na dzień, dostałam wczoraj w Sephorze próbki trzech, w tym intrygującego mnie od dawna produktu firmy Korres. Muszę przetestować i się zaopatrzyć ![]() Rozglądam się też za preparatem do paznokci, bo na razie sama odżywka Eveline nie działa ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
Ale Ty, Butter, mieszkasz po właściwej stronie granicy ![]() Kotek nie bardzo
|
||||||
|
|
|
#1277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do mnie mikołaj też nie przyszedł a niegrzeczne dzieci u mnie dostają rózgi. TŻ mówił, że na pewno do niego do domu przyszedł Mikołaj, bo nie zna adresu jego stancji, dowcipniś
|
|
|
|
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Asiuk, ja Ci proponuję tę odżywkę z alessandro, odżywka ze śrubką. U mnie zdziałała cuda!! No właśnie mam w pracy osoby z dwóch różnych stron rzeki stąd ta dyskusja ![]() Ale to niuniu napisała o rózdze Chociaż u Kotka pewnie też tak jest
|
|
|
|
|
#1279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem, że Niuniu pisała o rózdze, tylko ona chyba nie mieszka w tych rejonach
|
|
|
|
|
#1280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem skąd jest Niuniu ale widać tylko u nas się daje obierki z ziemniaków
|
|
|
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez nic nie dostałam
u nas rózgi się dostaje za niegrzeczność ![]() Asiuk tez mam te kaszki Holle,allegro rządzi Ola wodę pije bez problemu ,w zasadzie tylko wodę i tylko z niekapka albo takiego malutkiego kubeczka,butelkę ma w nosie,zadna herbatka nie przejdzie,słodzona czy niesłodzona. Zadne mleko poza moim tez nie. I to mnie trochę martwi ,bo w razie jakiejs awarii (typu - ja wyladuje w szpitalu np.) zostanie bez mleka...
|
#1282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Uwielbia herbatki i soki Bobofruta (kupowałam tylko bez dodatku cukru), ale te ostatnie gastrolog kazała odstawić, bo młoda miała ciągle jakąś niezidentyfikowaną wysypkę na buzi. Bebilon Pepti też uwielbia za miesiąc będziemy próbować przechodzić na HA.Idę zrobić sobie herbatki owocowej o smaku grzańca z imbirem Jak na tego typu napój jest całkiem niezła, kupiłam w Biedronce
|
||
|
|
|
#1283 | |||
|
Zakorzenienie
|
heloo
Cytat:
Teraz mam taki co to robi wszytsko..włącznie z szatkowaniem warzyw Od jutra zacznie się u mnie faza na zupy kremy Jacha- blender, kurtkę i czapeczkę ![]() My zawsze dostajemy prezenty Mikołajowe od rodziców Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
AsiukJa nie miałam wyjścia,czasem muszę gdzies wyjść a młoda butelki nie akceptuje,więc zaczęłismy kombinować z niekapkiem i jakoś poszło. Z "kapka" pije z czyjąś pomocą,sama nie,bez przesady
![]() Uwieeelbiam wszytsko co pachnie i smakuje jak grzaniec
|
#1285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Strokrotko, ile miesięcy ma Twoja Ola? |
|
|
|
|
#1286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ola jutro skończy 6 m-cy
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
No mówiłam - jestem dziwna
![]() Wow, i pije z niekapka już? Super...
|
|
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
według mnie picie z niekapka niewiele się rozni od picia z butli
inny ustnik i chyba tyle...Mamy niekapek taki od 4 m-ca wiec chyba Olka nie jest wyjątkiem
|
#1289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo taki grzaniec w Alpach na nartach Stokrotko 4 miesięczna córeczka mojej kuzynki też nie tyka smoczków i niemamusiowego mleka. Kuzynka ostro walczyła..bo tak jakby za 2 miechy do pracy musi ruszyć- no ale nie da rady. Próbowała już wszystkiego. Młoda napije się jedynie ściągniętego mleka z niekapka Własnie się do nich zbieram bo Małej miesiąc nie widziałam i podobno jest już bardzo śmieszną gadułą
|
|
#1290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Haniu, muszę mieć megaaaa ochotę na grzańca...dzieje się to tylko i wyłącznie w boże narodzenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.

i uwazaj na niektorych pediatrów,sporo takich,ktorzy zalecaja rozpoczac wprowadzanie nabiału od danonków ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

matko i corko jaka fajowa paczka