|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Aguska fajne kwiatuszki
|
|
|
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Dobry wieczór
spróbuję Was nadrobić ale nie wiem czy dam radę bo padam dzisiaj z nóg. U mnie w pracy zmiany zmiany zmiany aż strach się bać ale myślę że ogarnę to jakoś tzn. ja jestem najmniej zagrożona a jeszcze nie tak dawno myślałam że jestem w ciąży w nieodpowiednim momencie
|
|
|
|
#1893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie wiem czy to możliwe.. ?Bo w środku czułam już od około półtora tygodnia, ale jednak ręką to słyszałam że dopiero około 23-25 tyg? |
|
|
|
|
#1894 |
|
Rozeznanie
|
Ja już po kolacyjce, a co do bóli to Mój TŻ jak nie chce mi się czegoś zrobić to mówi również że ciąża to nie choroba, ale jak go o coś poprosiłam to że ząb boli, to matkooo przeżywał jak małe dziecko..
jak ja bym tak powiedziała że ząb to nie choroba to jeszcze by mówił "Ty nie wiesz jak to boli" jak by mnie nigdy ząb nie bolał , jeśli chodzi o ruchy ja już w 20 tygodniu czułam jak brzuszek mi się uwypulka, a mały robi tatusia w bambuko bo jak on przykłada rękę to przestaje, jak już rezygnuje bo za długo trzyma rękę to mały zaczyna boksować =p
Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2011-12-05 o 19:11 |
|
|
|
#1895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1896 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje
![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
![]() Zauwazylam, ze zalezy to od ulozenia dzidzi. Czyli czasem czuje mocne kopniecia do wewnatrz np w pecherz i wtedy brzus sie nie rusza zbytnio, bardziej ja czuje dzidzie, a jak sie ulozy inaczej, to wtedy brzus podskakuje ze jest to widoczne i wyczuwalne. Czasem wtedy mam wrazenie jakby dzidzia kopala mnie w brzus nozkami
|
|
#1897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Aguśka bardzo fajna pościel
![]() claudia totalnie niedojrzały ten kolega, dobrze że Twój Tż tak zareagował..! ![]() kumkura gratuluje dobrych wieści z wizyty! ![]() balbinka trzymam kciuki za egzamin ![]() evvcia fajnie że lekarz Cię przyjął i jesteś zadowolona byłaś prywatnie czy w jakiejś przychodni?---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
mniam! też bardzo lubię McFlurry z Lionem![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
wow ja też dziś byłam ) może w tym samym kinie byłyśmy? ))Też mi się bardzo podobał - taki pozytywny, fajnie nakręcony. Jeden z lepszych polskich filmów, które ostatnio widziałam. Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-12-05 o 19:29 |
||
|
|
|
#1898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nawet filmik nagrał jak mi się brzuszek od kopniaków rusza
|
|
|
|
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam Was dziewczyny cały czas...w sumie to chyba uzależniłam się od forum...i od Was...ale dziś jakoś siły i weny na pisanie nie mam... ale jestem na bieżąco dziewczyny
![]() * synuś kopie coraz mocniej *idę na kolację...
|
#1900 |
|
Rozeznanie
|
aaaaaaaaaaaaaaaaa
a jeszcze nie całe 4 miesiące =p Wszystko mi idzie w brzuch zauważyłam.. pojawiają mi się już czerwone linie zapowiadające rozstępy
|
|
|
|
#1901 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam jeszcze raz Kochane za komplementy, fajnie że sukienka Wam się podoba
![]() Cytat:
A na pianinie przede wszystkim gra mąż, ja tylko rok się kiedyś uczyłam więc teraz sobie przypominam i cwiczę, żeby czasem coś zagrac dzidziusiowi ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
czyli to jednak to mam nadzieję, że mąż też niedługo poczuje![]() evvcia, anagat, julliczka, ślicznie wyglądacie właśnie oglądam fotki![]() super macie brzuszki, takie kształtne! choc anagat maleńki jak na 23 tydzień W ogóle śliczne dziewczyny z Was
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-12-05 o 19:51 |
|||||
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
lena ja byłam w promenadzie
|
|
|
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
![]() przyznam się do czytania , ale też przyznam się do braku weny do pisania. Z paciorkowcem to ja miałam dziwną "przygodę ". Przed ciążą miałam , wyleczyłam ( moj gin ma takie podejscie, że należy to wypierniczyć w kosmos, większość lekarzy ma inne), w trakcie w posiewach nie wychodził,a dziecko się zaraziło.Wychodzi na to ,że jednak w którymś momencie się pojawił , ale nie był akurat wykryty.W moim przypadku dziecko zaraziło się prawdopodobnie w brzuchu ( to wniosek lekarzy na podstawie tego,ze płuca były mocno zajęte ,co byłoby niemożliwe w tak krótkim czasie od porodu), są to bardzo rzadkie przypadki.Normalnie jeśli kobieta w posiewie z 36-38 tyg. ma tego gnojka to podają w okolicach porodu antybiotyk.Ponoć ten posiew to standard już jest , ale nie jestem pewna, bo kilka moich znajomych tego nie miało.Dużo kobiet jest nosicielami tego paciorkowca , najczęściej nie daje objawów, nie zawsze dziecko się zaraża, nie zawsze też są tego ewentualnego zakażenia skutki.Ja miałam po prostu pecha strasznego, ale zaraz szczęście ,że udało się opanować to wszystko. Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru. |
|
|
|
#1904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kazda kobieta jest inna przeciez i napewno u takich ktore byly przed ciaza szczuple, nie mialy zbytnio tluszczyku na brzuszku to szybciej widac i czuc na rece ruchy maluszka no i zalezy tez od tego jak malec jest ulozony, jak ulozone jest lozysko ja oponke tluszczowa mam wiec dlatego pozniej czulam pod reka, teraz dopiero od ok tygodnia brzuch mi podskakuje jak mala mocniej kopie a u niektorych z Was juz dawno czytalam, ze tak maja, wiec to wszystko to bardzo indywidualna sprawa ![]() a smarujesz czyms przeciw rozstepom? Ja smaruje od poczatku, najpierw smarowalam lotionem z rossmanna, a od 4 miesiaca olejkiem bi oil i na brzuchu nie mam ani jednego narazie (tfu tfu) ale na udach mam rzeznie niestety, mimo ze je tez smaruje tak samo jak brzuszek ... no ale jak ktos ma sklonnosc do rozstepow jak ja np to nic nie poradzi. Pocieszam sie tylko ze bez smarowania moze byloby ich wiecej i szybciej by sie pojawily Mam nadzieje ze po ciazy szybko zjasnieja
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka, ale dopieszczasz ten pokoik, ale super go urządziłaś, synuś na pewno chętnie będzie w nim sypiał
![]() claudia czas zacząć tyć Mi się ostatnio śniło, że mi wyszły rozstępy na brzuchu, taki miałam poorany że szok, jak się obudziłam to aż się oglądałam Ale nigdy ich nie miałam i nadal nie mam
|
|
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
ja w Multikinie na Ursynowie. No ale i tak niezły zbieg okoliczności że tego samego dnia
|
|
|
|
#1908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1909 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na pianinku fajnie, ze gracie... ja juz dluuuuuuuugo nie gralam... czasu i weny brak... albo najzwyczajniej lenistwo ![]()
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
No to pierwsze polozenie w nowym osobnym pokoiku mam za soba
![]() Powiem Wam, ze to jakies takie duze przezycie i dla Filipa i dla mnie. Ale chetnie polozyl sie spac w nowym lozku, bo tak do tej pory to w lozeczku spal caly czas, a dzis pierwszy raz na lozku, no i zobaczymy, pewnie w nocy do nas przyjdzie, ale bedzie mu dziwnie, bo bedzie musial z pokoju do pokoju przejsc, tak to nas mial na wyciagniecie reki ![]() Dzis poswiecilam mu wiecej czasu, bo do lozeczka to zawsze wchodzil, buzka na dobranoc i zasypial sam. A dzis polezalam kolo niego i spiewalam az zasnal ![]() Zeby nie czul sie zle w nowej sytuacji... Oj jakos takie dziwne mam uczucie ze bedzie w drugim pokoju a nie ze mna w tym samym
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka, ale widac, że jest zadowolony
![]() Dorasta powoli mały Filipek
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
Tu sie smial, ale potem widzialam w jego oczkach szczegolowa obserwacje wieczornego otoczenia nowego pomieszczenia w ktorym ma spac
![]() Teraz sobie zdalam sprawe ze on jest jeszcze taki malusi
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska fajne łózko ma twój synuś
ja juz od TŻ dostałam prezent tzn słodkości na mikołajki
|
|
|
|
#1915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1916 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
może w przerwie świątecznej coś poćwiczę, jak będę miała warunki i nikt nie będzie mnie podsłuchiwał ![]() Cytat:
a Filipek taki mały się wydaje w tym łóżku, ale pewnie będzie mu wygodnie mam nadzieję, że prześpi całą noc ![]() W sumie nie wiem dlaczego mam brać tę no-spę, powiedział, że doraźnie to chyba jak będę czuła, że coś mi się dzieje, podobnie jak z magnezem (a do tej pory brałam go codziennie...) Cytat:
Cytat:
Jestem jakaś wykończona tym dniem, a jutro od rana w laboratorium
|
|
#1917 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki, melduję się po wizycie
![]() U mnie będzie chłopczyk Na 100 % już było widać siusiaczka. Ciśnienie dobre, szyjka 6 cm, łożysko dobrze ułożone na tylnej ścianie, waga dzidziusia 500 g. Termin porodu z USG różni się od terminu z OM tylko o jeden dzień ![]() Za 9 dni USG 3 D Na wadze przybyło 7 kg od początku ciąży ![]() Teraz zostaje tylko myśleć o imieniu ![]() Dziękuję wszystkim za trzymanie kciuków |
|
|
|
#1918 |
|
Zakorzenienie
|
iw32 gratulacje
|
|
|
|
#1919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
Nie nadrabiam, bo sporo tego mam, a niestety w czwartek wylądowałam w szpitalu z bólem brzucha Wczoraj wyszłam i już mi się sam rozwiązał problem zwolnienia z pracy - Kubuś powiedział dość i juz Ale brzuch boli nadal, ale nie tak bardzo. I poza tym skróciła mi się szyjka z 39 mm na 30 mm, ale na szczęście to w granicach normy (tak mi moja gin powiedziała jak miała swój dyżur).Cytat:
![]() Cytat:
Wiem, że sporo, ale na początku sięupasłam trochę Aguśka fajny pokik ma Filipek i jaki zadowolony I faktycznie taki malutki jest na tym łóżku ![]() Iw gratuluję synka A szyjkę masz długaśną
Edytowane przez ivona84 Czas edycji: 2011-12-05 o 21:27 |
||
|
|
|
#1920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję synka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.

spróbuję Was nadrobić ale nie wiem czy dam radę
bo padam dzisiaj z nóg. U mnie w pracy zmiany zmiany zmiany aż strach się bać ale myślę że ogarnę to jakoś tzn. ja jestem najmniej zagrożona 
z szynka serem żółtym cebulą i odrobiną wegety
jak ja bym tak powiedziała że ząb to nie choroba to jeszcze by mówił "Ty nie wiesz jak to boli" jak by mnie nigdy ząb nie bolał
, jeśli chodzi o ruchy ja już w 20 tygodniu czułam jak brzuszek mi się uwypulka, a mały robi tatusia w bambuko bo jak on przykłada rękę to przestaje, jak już rezygnuje bo za długo trzyma rękę to mały zaczyna boksować =p

a jeszcze nie całe 4 miesiące =p Wszystko mi idzie w brzuch zauważyłam.. pojawiają mi się już czerwone linie zapowiadające rozstępy

może w przerwie świątecznej coś poćwiczę, jak będę miała warunki i nikt nie będzie mnie podsłuchiwał 

Wiem, że sporo, ale na początku sięupasłam trochę