|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
|
|
|
|
|
#1922 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
|
|
|
|
|
#1923 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratuluję synka i świetnych wyników
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
w marcu juz przewaga dziewczynek
|
|
|
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje i witamy kolejnego małego mężczyznę ![]() Ja w środę zaczynam 22tc ale na brzuszku ręką jeszcze nie czuję kopniaków.Mój TŻ to już szczególnie Jak na razie tylko na dole brzuszka w okolicy macicy.Ale mamy nadzieję że zaniedługo i my poczujemy . Może mój TŻ wtedy inaczej będzie się zachowywał. Bo jak na razzie bardziej martwi się rybami A jak zaczynam mówić o imieniu dla maluszka lub o jakichkolwiek zakupach to słyszę "jeszcze mamy czas, przecież jutro nie wyskoczy" fakt na zakupy umówiliśmy się dopiero że zaczniemy po nowym roku, no ale chcę aby on ze mną przeżywał tą ciążę.Wkurzył mnie dziś bo ja o imieniu a ten mamy czas i zmiana tematu na rybki że chyba znów mu chorują itp. mam dość już tych ryb aż z nerwów mu powiedziałam aby mu zdechły. Ehh.. chyba mam dziś zły nastrój
|
|
|
|
|
#1926 | ||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Ale w nocy nie wędrował do rodziców, i czuje się już baaardzo dużym chłopczykiem. Moze więc w krótce zrezygnuje z pieluszki hehe Aguśka, niedługo to już u Was w sypialni będzie spać dzidzia, także korzystaj z tych kilku miesięcy sam na sam z mężem w sypialni ![]() Cytat:
A co do kopniaków, to moje dziecię kopie mocno i już sięga daleko za pępek, czasem wepchnie mi coś pod żebra, mogę też wyczuć nieraz pod ręką, jak się przesuwa w środku. Jednak kopie także i w dole brzucha, więc chyba zależy od pozycji, jaką przyjmie, a do tego nieraz kopie w kilku miejscach na raz. Rozstępów chyba na razie nie mam, choć zauważyłam jakąś milimetrową czerwoną kreseczkę na dole brzucha. Nie wiem, czy to zapowiedż rozstępów, bo nie mogę się jej przyjżeć dokładnie, ale na wszelki wypadek zaopatrzę się w oliwkę i będę smarowała częściej ![]() Ja uciekam do kąpania i do łózka, buziaki dziewczynki |
||
|
|
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
Nikii będzie dobrze nie martw sie
a TŻowi baty sie nalezą!
|
|
|
|
#1928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na pewno się spełni, ja w ciąży nie raz niechący to zrobiłam i się spełniało zawsze. Swoją drogą smutno, że TŻ się nie angażuje, ale pewnie niedługo zacznie - faceci czasami niektóre rzeczy mają z opóźnieniem
|
|
#1929 | |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny! Czytam was codziennie ale nie miałam siły odpisywać -od piątku czułam się fatalnie. Byłam strasznie słaba, na dodatek kilka dni odczuwałam bolesne kłucie w podbrzuszu-nasilając się przy ruchach dziecka. Na szczęście od wczoraj jest duża poprawa, i skurczy jakby mniej -więc jest OK i oby tak dalej.
Cytat:
Super że kupiliście termo-cud jeśli będziesz szukała dużej ilości przepisów to można ściągnąć skany z portalu chomikuj :PPozdrawiam i dobrej nocki!
|
|
|
|
|
#1930 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1931 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale wy piszecie..Ja chcę turystyczne na początek- w Polsce mam drewniane łóżeczko po mnie A w Ire muszę mieć tanie i lekkie , i składane. Jakby nie czekała mnie przeprowadzka, to wzięłabym drewniane od razu. Jak tanio dostanę, to kupię też kosz mojżeszowy.. one mi się od zawsze straszliwie podobają Jutro zaczynam dzwonić w sprawie domów do wynajęcia. echh.. trzymajcie kciuki!!! P.S. ja wrociłam z pracy o 20.. szłam na 8 rano.. Masakra jakaś.. miałam skończyć o 17, ale pacjentka miała komplikacje;/ cóż... Mi się brzuszek stawia kiedy bądź.. jak zapieprzam w pracy i jak leżę i odpoczywam też;( No i Monia, polski gin mnie zbadał , zrobił USG przez brzuch i dopochwowe.. i też stwierdził, że to twardnienie to przekręcający się synuś.. Ciekawe co mi jutro powiedzą..hehe ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Ivonka, przepisy specjalnie na thermocud.. są na str. przepisownia.pl
|
|
|
|
|
#1932 |
|
Rozeznanie
|
Hej, jestem jakaś taka padnięta, że nie mam siły Was przeczytać i poodpowiadać. Jutro Was nadrobię. Ale napiszę Wam jak po wizycie. Otóż, wszystko jest w porządku
wymiary idealne, waga 375 g. Powiedział jeszcze tak: "o tu są dwie kreseczki to wyraźnie widać, że to cipka" Także po usg jestem spokojniejsza i szczęśliwa. Dobrej nocki Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2011-12-05 o 23:09 |
|
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieć ma się dobrze. Jest ułożony pośladkowo póki co. Gin oczywiście nie był zadowolony z moich wyników i kg. Cały czas mi gada że mam złą dietę
![]() Zlecił mi test obciążenia glukozą, bo dzieć ma spory brzuszek. Waży już 1092g a termin z usg wyszedł na 28 lutego. No i będzie dziewczynka Niestety mam skurcze i skróciła mi się szyjka więc mam po pracy dużo leżeć Edytowane przez joanaros Czas edycji: 2011-12-05 o 23:13 |
|
|
|
#1934 |
|
Zadomowienie
|
Aguśkaaa ten Twój syn to taki przystojny, że szok i jak się ślicznie uśmiecha do zdjęcia. Widać, że bardzo podobała mu się nowa kołderka
No i powiedz mi bo pisałaś, że kładłaś go do łóżeczka i sam zasypiał. Tak było od początku ? Czy nauczyłaś jakoś Napisz mi bo ja akurat mam ten problem, że nauczony był kołysania ( teściowej szkoła) i w nocy zasypia sam ale południowe drzemki w łóżeczku to bez kołysania i pilnowania się nie udadzą. A teraz właśnie chcem żeby dzidzie nauczyć spać inaczej I może masz jakiś patent ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- iw32 gratuluję chłopczyka joanaros gratuluję dziewczynki !! A patrzyłam na mailu anagat faktycznie nie duży brzuś masz, ale może wyskoczy jeszcze, albo nie będziesz miała problemu z flakiem po urodzeniu
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
iw32 gratuluję chłopca
![]() joanaros gratuluję dziewczynki ![]() julliczka gratuluję potwierdzenia dziewczynki ![]() ivona84 i joanaros dbajcie o siebie
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gratki wszystkim za wszystkie wizyty i poznanie płci
![]() iw32 ![]() Cytat:
no super , gratuluję tych dwóch kreseczek![]() Cytat:
super!! I ODPOCZYWAJ KOCHANA...Ja też muszę zacząć odpoczywać...bo to twardnienie mam częściej i mega mi ciężko np. na zakupach... a, że ogólnie energii mi nie brakuje to zapominam się i dźwigam torby na 4-te piętro a potem mam... stresa... W ogóle brzusio mam już mega duży i zaczyna mi czasami przeszkadzać ciekawa jestem jaki będzie duży???Jutro rano lecimy z mężem na zakupy świąteczne no zobaczymy czy znajdziemy jakieś prezenty... Dobranoc !
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2011-12-05 o 23:34 |
||
|
|
|
#1937 |
|
Zadomowienie
|
No, nadrobilam!
Iw32 - buziaki dla synka Joanaros i Julliczka - buziaki dla coreczek Wrzucilam na meila swoje zdjecie .... sprzed 28 lat Dawajcie swoje starocie, bedziemy za pare miesiecy porownywac z naszymi bobasami |
|
|
|
#1938 |
|
Wtajemniczenie
|
iw32 gratuluje synka
![]() ivona84 oj nie zazdroszcze tego szpitala, a ten ból brzucha był właśnie spowodowany tym skróceniem szyjki ? julliczka super że wszystko w porządku z córcią joanaros no to dbaj o siebie i odpoczywaj, a nie myślałaś o l4 skoro masz dużo leżeć? ---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- Zia ale cie wymęczyła ta huśtawka
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluje dziewczynek i chłopców
|
|
|
|
#1940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytałam gina czy z ta szyjką jest bardzo źle. Powiedział że gdyby było źle to bysmy inaczej rozmawiali. On prowadzi 2 moje koleżanki jeszcze i wiem, że nie ceregieli się tylko daje L4. Jedna to tylko siku moze wstawać. Sądzę wiec że by mi też powiedział W końcu wiem że te twardnienia brzucha to skurcze jednak, bo akurat taki u niego się zdarzył. Mam brać magnez, no-spę i żelazo |
|
|
|
|
#1941 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a z kasą to barddzo dobrze rozumiem że się przyda, święta za pasem, cała wyprawka dla dziecka też nieźle daje po kieszeni więc każdy grosz się liczy
|
|
#1942 | |
|
Zakorzenienie
|
Niki kto zrozumie facetów
![]() Ivonka super, że twardnienie są rzadsze Juliczka i Joanaros gratuluję dziewczynki ![]() Joanaros odpoczywaj dużo i ta kasa też jest ważna, ale dzidzia ważniejsza. Mi też szkoda, że nie będę tyle mieć kasy jak będę na zwolnieniu, ale cóż zrobić - siła wyzsza ![]() Cytat:
Ale był mus.
|
|
|
|
|
#1943 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe nawet nie zwróciłam na to uwagi pewnie coś tam zostało - na pewno problemy z kręgosłupem po akrobatyce.. a mówią że sport to zdrowie![]() Też jestem leń patentowany i powinnam grac więcej, ale zawsze coś innego jest do zrobienia. Mój mąż dobrze gra (8 lat się uczył) także w razie czego On będzie Dzidzi przygrywał ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Aguśka oj powodzenie będzie miał ten Twój Syncio Super wygląda w łóżeczku i nowej pościeli bardzo mu do twarzy w tych kolorkach![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
Gratulacje!!! Super, że Synuś się pokazał w całej okazałości![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Ivonka84, Ivonka7 uważajcie na siebie i dbajcie ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
świetne wieści! Gratuluję Córci![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
Imię już wybrane? Wow, już ma ponad kilogram! ))
|
||||
|
|
|
#1944 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny gratuluję poznania płci wszystkim po wczorajszych wizytach
|
|
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
jezu co te baby w tym zusie robią ze nie odbierają telefonów
|
|
|
|
#1946 |
|
Rozeznanie
|
a nie myślałaś, żeby zakombinować to zlecenie? np. wystawić na męża, mamę, siostrę itp.? no chyba, że zlecenie jest w tej samej firmie co Twój pracodawca to wiadomo - nie chcesz pracować a kasę dodatkową brać, ale jeśli chodzi o jakąś drugą firmę to może spróbuj się z nimi dogadać przynajmniej połowa obowiązków Ci odejdzie
|
|
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
Kawka i pogaduszki
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1948 | ||
|
Zakorzenienie
|
I to porządne baty!
![]() Cytat:
No mam nadzieję że jak sam poczuje jak jego syn kopie to troszkę choć to coś zmieni. Cytat:
no i wogóle gratuluję dziewczynki
|
||
|
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
w koncu odebral babsztyl jeden! ale i tak nic sie nie dowiedziałam
|
|
|
|
#1950 |
|
Zadomowienie
|
bry
![]() ale noc miałam paskudna nie mogłam sobie wygodnej pozycji znalezc i do tego jak już zasypiałam to Seba zaczynał koncert z chrapaniem ![]() Gratuluje wszystkich udanych wizyt i poznanych płci ![]() ![]() ide papu robic bo dzidziol niespokojny a wczoraj wieczorem dziecię zasadziło takiego kopa raz że sie aż wystraszyłam przez dobre 40 min sie wierciło w brzucholku ale radochę miałam tż spał juz i charczał a ja się chichrałam sama do siebie jak kopło
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.

Jak na razie tylko na dole brzuszka w okolicy macicy.Ale mamy nadzieję że zaniedługo i my poczujemy . Może mój TŻ wtedy inaczej będzie się zachowywał. Bo jak na razzie bardziej martwi się rybami
A jak zaczynam mówić o imieniu dla maluszka lub o jakichkolwiek zakupach to słyszę "jeszcze mamy czas, przecież jutro nie wyskoczy" fakt na zakupy umówiliśmy się dopiero że zaczniemy po nowym roku, no ale chcę aby on ze mną przeżywał tą ciążę.

a TŻowi baty sie nalezą!