Zespół muzyczny na wesele Warszwa/okolice - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-29, 19:55   #1
blackrose2309
Przyczajenie

Zespół muzyczny na wesele Warszwa/okolice

Witam wszystkich serdecznie poszukuję zespołu muzycznego na wrzesień 2012 r. Lokalizacja wesela to okolice Warszawy. Może być zespół z 2-go końca Polski zawsze można się dogadać.
Poszukuję zespołu który:
-zagra biesiadę jak i muzykę współczesną
-w składzie 4-5-6 osobowym ( saksofon / akordeon, mile widziany )
-wraz z wokalistką
-potrafiącego porwać wszystkich do tańca i poprowadzić ten niezapomniany dzień.

Na pewno bawiłyście się na niezapomnianych weselach i jesteście w stanie doradzić ten jedyny
blackrose2309 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-30, 07:03   #2
Layla79
Zakorzenienie

Dot.: Zespół muzyczny na wesele Warszwa/okolice

osobiście, to odradzam zespół na weselu.
właściwie teraz wszyscy wybierają dj i to najczęściej radiowych.
byliśmy na jednym weselu nad Zegrzem, zespół był, śpiewali tak sobie, a o 23 to już byli narąbani i nic nie grali. potem ok. 1 znowu zaczęli grać.
orkiestra to spory wydatek, nie dość, że sam zespół tak liczny w końcu bierze conajmniej 3 tysie, to jeszcze trzeba zapewnić im posiłki - dostają to samo, co goście, więc doliczasz 5 talerzyków, czyli conajmniej dodatkowe 1 tys. plus napoje i alkohol. jeżeli upierasz się na zespół proponowałabym uprzedzić obsługę, żeby ich naprawdę pilnowali i żeby była najwyżej jedna flaszka na ich stół. inaczej będą Ci śpiewać po pijaku.
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-30, 12:27   #3
blackrose2309
Przyczajenie

Tak nie każdemu podoba się dj. Przy muzyce puszczanej z "płyty" mogę bawić się na dyskotece/sylwestrach i ma to swój urok natomiast na weselu jak dla mnie musi być orkiestra.
Stary 2011-11-30, 12:35   #4
Blacky
Zadomowienie

E tam - tak się mówi, że goście się lepiej bawią przy dj'u, a po prostu jest taniej. O dobrego dj'a równie trudno, co o dobry zespół. A muzyka na żywo, to muzyka na żywo.

Ja polecam moich, byłam na weselu, na którym grali w zeszłym roku, a w przyszłym zagrają u mnie: http://www.rewersband.pl/

Ale nie są najtańsi.

P.S. Ten zespół w ogóle nie pije na weselu

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012

Edytowane przez Blacky
Czas edycji: 2011-11-30 o 12:36
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-30, 19:09   #5
blackrose2309
Przyczajenie

Nie szukam najtańszego No niestety Rewers Band już miał dawno temu zajęte na 15.09.2012 a nie ukrywam że bardzo mi się podobali. Więc gratuluję zespołu. I czekam na jakiś inne propozycję może się znajdą.
Stary 2011-12-01, 20:11   #6
bpawlik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Layla79 Pokaż wiadomość
osobiście, to odradzam zespół na weselu.
właściwie teraz wszyscy wybierają dj i to najczęściej radiowych.
byliśmy na jednym weselu nad Zegrzem, zespół był, śpiewali tak sobie, a o 23 to już byli narąbani i nic nie grali. potem ok. 1 znowu zaczęli grać.
orkiestra to spory wydatek, nie dość, że sam zespół tak liczny w końcu bierze conajmniej 3 tysie, to jeszcze trzeba zapewnić im posiłki - dostają to samo, co goście, więc doliczasz 5 talerzyków, czyli conajmniej dodatkowe 1 tys. plus napoje i alkohol. jeżeli upierasz się na zespół proponowałabym uprzedzić obsługę, żeby ich naprawdę pilnowali i żeby była najwyżej jedna flaszka na ich stół. inaczej będą Ci śpiewać po pijaku.
Jak w ogóle można tak pisać?
Akurat, to, że trafiłaś na wesele z zespołem, który się upił itp nie może oznaczać, że każdy zespół odwala chałę.
Co to znaczy, że właściwie wszyscy wybierają zespół? Chodzę na wesela niemal raz w miesiącu i dj zdarza się raz na jakiś czas, więc ja mogę powiedzieć, że właściwie czasami wybiera się dj'a.
Paranoja po prostu jak się niektóre posty czyta.
bpawlik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-02, 22:12   #7
kolo86
Przyczajenie

zgadzam się z koleżanką,
zespół na weselu to jest coś niepowtarzalnego (pod warunkiem wyboru odpowiedniego, sprawdzonego) a to że ktoś się upił...to tylko świadczy o braku kultury i podejścia do wykonywanej pracy, to tak samo jak z kierowcami, to że policja zatrzymuje ich tylu nie znaczy że wszyscy piją i wszyscy są bee
kolo86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-04, 14:34   #8
lolka 22
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny, też szukam zespołu na nasze wesele na przyszły rok. I znalazłam w necie zespół kontrabanda. To ich strona www.zespol-kontrabanda.pl
Posłuchałam i mi się podoba, więc chyba ich zamówimy, dzwoniłam i nawet nie są drodzy a chłopak fajnie śpiewa.
A Wy co o nich sądzicie??
lolka 22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-05, 21:57   #9
blackrose2309
Przyczajenie

Może ktoś bawił się przy orkiestrach warszawskich "Jazda bez trzymanki" bądź "Music Stars" potrzebuje opinii na temat tych zespołów.
Stary 2012-01-26, 22:39   #10
Lomia
Przyczajenie

Witajcie posłuchajcie zespołu It's Freak z Warszawy. Pełen skład 6 osobowy i vocale z TV. pozdrawiam
Lomia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-01, 23:52   #11
miss_piggy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lolka 22 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, też szukam zespołu na nasze wesele na przyszły rok. I znalazłam w necie zespół kontrabanda. To ich strona www.zespol-kontrabanda.pl
Posłuchałam i mi się podoba, więc chyba ich zamówimy, dzwoniłam i nawet nie są drodzy a chłopak fajnie śpiewa.
A Wy co o nich sądzicie??
Te nagrania ze strony to nagrania studyjne, a nie 'live', przyzwoite czyste głosy, aczkolwiek nie w moim guście. No i nie grają na żywo, sama musisz zdecydować czy 4 sztuki przy graniu z podkładem (plus tamburyn, czy jakieś tam przeszkadzajki) się kalkulują
Stary 2012-02-08, 09:41   #12
tifeneb
Raczkowanie

zespół Palermo babeczka super śpiewa, niektóre piosenki ładniejsze niż w oryginale
tifeneb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-16, 21:26   #13
katarzyna38
Przyczajenie

Ja z czystym sumieniem polecam Wam Kochaniutkie zespół Make Me Feel z okolic Warszawy. Grali ostatnio na bankiecie w Hotelu Palace. Nie dość, że bawiłam się świetnie to dowiedziałam się, że grają u mojej kumpeli z pracy na weselu za miesiąc. Łatwo ich znaleźć na youtubie lub wejść na strone wokalisci.pl.tl Polecam bo grają bosko i świetnie śpiewają: )
katarzyna38 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-27, 11:48   #14
ana26
Przyczajenie

GG do ana26

Witam,

Ostrzegam wszystkich przed zespołem Johnny Bravo Band z Warszawy!!
Pan Janusz lider zespołu na 2 tygodnie przed weselem zafundował nam nie lada koszmar :/
Na 2 tygodnie przed weselem umówił się na spotkanie na którym mieliśmy omówić wszystkie szczegóły odnośnie przebiegu wesela ( Pan Janusz twierdził, że wcześniej nie ma sensu się spotykać) po czym nie stawił się na spotkanie! Nie odbierał telefonów, nie odpowiadał na maile przez 7 kolejnych dni!! Kiedy udało nam się z nim skontaktować nie był w stanie rozmawiać, nie wiedział nawet jaki jest dzień tygodnia!! :/ten pan ma najwyraźniej jakieś problemy :/
Z tego co udało nam się ustalić nie ma stałego składu zespołu, nigdzie nie ma informacji na temat kto wchodzi w jego skład a kontakt jest jedynie do lidera.
Zostaliśmy przez niego oszukani i straciliśmy zaliczkę :/

Na całe szczęście udało nam się znaleźć świetny zespół na tydzień przed weselem Uroczystość była udana tylko dzięki zespołowi Kanon, któremu serdecznie dziękujemy ))
ana26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 17:22   #15
nusia1005
Przyczajenie

Wątek chyba dawno nie odkurzany, ale dla porządku podzielę się swoją opinią. Ja miałam okazję współpracować z zespołem ze stolicy http://www.kapelanawesela.pl no i zrobili bardzo dobre wrażenie. Zaczęło się od wybrania na próbę zespołu, podczas której zaprezentowali kilka fajnych kawałków wg sugestii słuchających. Na weselu kuzynki dali radę, i prowadzenie bylo też naprawdę z polotem także spoczko, szczególnie jeśli ktoś rozważa czy wybrać zespół czy DJ'a to ja bym tutaj nie miała problemu ze wskazaniem na pierwsze rozwiązanie:P
nusia1005 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-03, 13:09   #16
rios
Przyczajenie

Jeżeli komuś mamy pomóc...to byliśmy na "Sylwka" z zespołem FOCUS..i wielki szacun...muzyka od Ona tańczy...do Presleya...do udziału w imprezie namówiła nas znajoma Para u której grali na weselu w zeszłym roku, byli zachwyceni...wysoka kultura, poziom konferansjerki, czysty wokal i brzmienie (co rzadko się zdarza...;-)) mamy ich wizytówkę, więc jeżeli ktoś zechce, to udostępniamy dane...( chyba nie będą mieli nic przeciwko ?) www.zespol-focus.pl
rios jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-17, 23:48   #17
avianna
Przyczajenie

Ja byłam ostatnio na weselu u kuzynki w Warszawie. Grał zespół "Fiesta" i muszę wam powiedzieć, że mojej siostrze spodobał się do tego stopnia, że sama zamówiła ich na swoje wesele (za 1,5 roku). Szykuje się zatem niezła zabawa, bo u kuzynki goście bawili się do samego rana. Myślę, że mogę podać adres ich strony - http://www.imprezka.com.pl/pl/1-zespol_na_wesele - chyba nie będą mi mieli tego za złe.
avianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 22:33   #18
malutka66
Przyczajenie

Jeśli chodzi o zespół Fiesta to też miałam szczęście bawić się na weselu, gdzie grali (tak z pół roku temu). Faktycznie potrafią zabawić gości i wyciągnąć od stołów. Poza tym wokalistka ma piękny głos, więc nic tylko zabawa do białego rana. Ale najważniejszy był chyba fakt, że potrafią się zachować i nie robią non stop przerw.
malutka66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 09:21   #19
miranda_82
Przyczajenie

Miałam ostatnio przyjemność usłyszeć zespół ArtLife na żywo, na koncercie. Byłam zaskoczona, ponieważ rozpoznałam wokalistkę, którą kiedyś widziałam w telewizji. Bardzo ładnie zagrali. Bawił się ktoś z ich udziałem na weselu?
miranda_82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-27, 13:31   #20
PatinkaPL
Przyczajenie

Ja nie byłam osobiście, ale widziałam na taśmie przesłanej przez przyjaciółkę, ponieważ przebywałam za granicą. Wyprawiała z mężem wesele i ten zespół u nich zagrał. Nie trudno było zauważyć jak goście się bawili oraz zabawy, które zespół poprowadził. Wnioskuję, że było elegancko, co oczywiście usłyszałam od niej samej. Była bardzo szczęśliwa z organizacji uroczystości. Żałuję, że mnie tam nie było
PatinkaPL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-14, 12:45   #21
losiuuu
Przyczajenie

Ja szczerze mogę polecić zespół dubis band. Grali na naszym weselu i jesteśmy bardzo zadowoleni. Potrafili porwać gości do tańca! Pani Ewa i reszta zespołu mają świetne głosy. Piosenki w ich wykonaniu czasami brzmią lepiej niż w orginale.
losiuuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-14, 19:58   #22
motyleczek91
Przyczajenie

My z narzeczonym wybraliśmy zespół Quest Kozienice. Są 3 osoby w składzie i bardzo nam się podoba jak grają i śpiewają no i najfajniejsze jest to, że bawią się też z gośćmi gdy ci siedzą przy stołach. I nie stoją w "swoim miejscu" przeznaczonym dla orkiestry, tylko wychodzą wśród gości i mają z nimi bezpośredni kontakt. My dopiero przed weselem, ale słyszałam o nich same pozytywne opinie, i oglądając filmiki na you tubie (tak ich wybraliśmy) zrobili na nas bardzo dobre wrażenie i najbardziej nam się spodobali chociaż oglądaliśmy chyba z 20 zespołów
motyleczek91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-17, 16:13   #23
karolarfd
Przyczajenie

zdecydowanie zespół muzyczny na wesele Flores http://www.zespol-flores.pl/ zespół, który warto polecić
karolarfd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-18, 13:46   #24
karolciawawa
Przyczajenie

Miałam już wybrany zespół na nasze wesele - z Lublina ale niestety zbyt długo zwlekałam z podpisaniem umowy. Byłam na weselu gdzie grał zespól Night Light porostu super, ten zespół jest naprawdę dobry, fajne wykonania piosenek, jeszcze wtedy mieli wolny termin w sierpniu a teraz już muszę szukać od nowa. Zna ktoś zespół który gra podobnie jak ten http://www.zespolweselny.warszawa.pl data 30 sierpień 2014 Warszawa - pomocy
karolciawawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-19, 11:07   #25
hanna90
Przyczajenie

Polecam zdecydowanie http://kapela-na-wesele.pl
akordeon trabka saksofon i zajefajny gitarman bardzo wysoki poziom grania
hanna90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-19, 23:15   #26
karolarfd
Przyczajenie

ja znam taki zespół http://www.zespol-flores.pl/ też super
karolarfd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-20, 05:07   #27
MONIKA6464
Przyczajenie

...

Edytowane przez MONIKA6464
Czas edycji: 2017-09-13 o 06:31
MONIKA6464 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-20, 14:11   #28
karuta
Raczkowanie

Szukam opinii na temat powyższego zespołu Dimer? Ktoś coś wie na ten temat?
karuta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-23, 10:27   #29
MONIKA6464
Przyczajenie

...

Edytowane przez MONIKA6464
Czas edycji: 2017-09-13 o 06:31
MONIKA6464 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-28, 14:43   #30
nachoss
Przyczajenie

Jak ktoś wybierze najtańszą opcję z gazety z ogłoszeniami to nie ma się co dziwić, że granie kończy się o 23:00 bo "zespół" nie jest już w stanie używać instrumentów. DJ? - sorry - byłam na jednym weselu z takim gościem, włączył muzę i poszedł w krzaki z laską z wesela. Ludzie dopiero kapnęli się, że jest coś nie tak, jak się płyta zacięła. Koleś przyszedł za pół godziny zdziwiony, że ktoś ma w ogóle do niego pretensje...
Natomiast ostatnio byłam na super weselisku w Warszawie u mojego pracownika i grał zespół [link].

Edytowane przez Mijanou
Czas edycji: 2021-08-16 o 08:36 Powód: link
nachoss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości