|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Dzien dobry
Cytat:
fajny prezent ja tez nie
|
|
#842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no właśnie też miałam jeszcze napisać, że ja od dawna po każdym siku podmywam wodą...od tego czasu o wiele rzadziej coś się dzieje no właśnie boję się troszkę bo skoro był kaszel i katar to organizm jest osłabiony...z drugiej strony nic się wczoraj już nie działo...a niby z lekkim przeziębieniem można przystąpić do szczepienia, z gorączką nie...ale mnie tam nie będzie i jak pomyślę jak bedzie płakać to ![]() To już drugie podejście...może to znak że nie mam jej szczepić skoro znowu coś ![]() Angy dojrzałam chyba do podania adresu..mogem? i dziękuję za komentarz ![]()
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-12-05 o 11:55 |
|
|
|
|
#843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znaczy ja to w ogóle antyszczepienna jestem i robiłam Zosi tylko podstawowe, ale każdy robi jak uważa. Też słyszałam, że lekkie przeziębienie nie jest przeciwwskazaniem, ale... ![]() No długo to trwało... Już się prawie rozmyśliłam Dawaj ![]() *** A przypomniało mi się coś: dajecie jeszcze dzieciom wit. D?
Edytowane przez angy Czas edycji: 2011-12-05 o 12:06 |
|
|
|
|
#844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Ja zostanę przy Monini chyba, zużywam tej oliwy, tyle, co nic, to o ile tych cenniejszych substancji tam może być? ![]() Ja daję, u nas pediatrzy zalecają, kupiłam tran i miałam dawać, wtedy witaminy bym nie dawała, ale Kuba nie chce pić tranu. *** Ja mam w domu armagedon
|
|
|
#845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tez tak waśnie kalkuluję.Ja nie wiem... Jedni każą dawać, inni już w tym wieku nie... Kociokwiku można dostać ![]() Why?
|
|
#846 |
|
Ola-Unhola
|
|
#847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, mnie niefiltrowana to chyba w butelce 0,25 l by urządzała ![]() Wiem, daję, bo zaleciła, ciężko mi się ustosunkować, jak zwykle istnieją dwie szkoły. Tzw. bunt mamy w rozkwicie, albo już sama nie wiem, co to ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cześć Ola
|
|
|
#848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie to ale... ![]() hihihi czyli w czas się w sobie wzięłam ![]() ja wit.d nie daje...pediatra Nasza mówiła ze nie trzeba ![]() Cytat:
tak zrobię ![]() Joluś, a mylałaś o jakiś zajęciach dla Maluszków? Godzinka, dwie... Może u Was coś by się znalazło? może dobrze by Kubusiowi zrobiło wyszalenie się z rówieśnikami? tylko źle tego nie odbierz![]()
|
|
#849 |
|
Ola-Unhola
|
Cześć Jola, cześć Karola
![]() Wgrałam kilka fotek z weekendu.Zapraszam ![]() Ide gotować zupę.
|
#850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karo, myślałam, szukałam. Tam, gdzie mogłabym go zapisać, czyli blisko w miarę, mam do wyboru 5 dni w tygodniu do 5 godzin dziennie za 520 zł, lub 3 dni w tygodniu 5 godzin dziennie za 420 zł. To jest za dużo dla nas. Poza tym, to trudny dla niego czas, nie wiem, czy akurat teraz byłby to dobry moment, nie chcę się odsuwać, jak mu ciężko
|
|
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to trochę dużo (tak mi się wydaje). Moja Koleżanka, której córką na co dzień opiekowała się jej siostra posyłała na zajęcia raz w tygodniu po 1,5h - tylko po to by obyła się z Rówieśnikami...dużo jej to dało..i nie chodzi o to żebyś go zostawiła, ale może akurat dobrze by mu zrobiły takie chwile z dziećmi ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- nie wiem czy znasz...ale może coś znajdziesz ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Idealny prezent dla mojego dziecka ...ale cena
|
|
#852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już z nim rozmawiałam, że może by poszedł pobawić się z dziećmi, a on do mnie, że tak, ale z mamusią
|
|
|
#853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My kupiliśmy dla Zosi śpiewająco-tańcząco-liczącą lalkę-Dorę Myślę, że się ucieszy A od babci dostanie laptopa, bo już chyba od dwóch miesięcy cały czas nadaje o komputelku
|
|
#854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U Koleżanki było tak, ze jej córka była "mało" asertywna więc stwierdziła ze ma mały kontakt z innymi dziećmi...chodziła z nią właśnie na 1,5h do klubiku gdzie bawiła się z innymi dziećmi, różne zabawy mieli organizowane etc...na kilku pierwszych zajęciach musiała być, później Mała już na nią nawet nie patrzyła, więc spokojnie na kawkę obok do sali mogła pójść...a później i nawet wyjśćCytat:
ja się w sumie czaję na sam ten domek z lewej...ale nie ma nowych (bratu chciałam podpowiedzieć)...więc czaję się na jeden z używanych...juz widzę Zu jakby taki dostała![]() fajna ta dora laptopa też planuję...na urodziny Kurka zaraz zwariuję...wyłazi ta 8ka i nawet śmiać się nie mogę mam opuchnięty policzek, otwierać buzi za bardzo nie mogę i do tego węzły chłonne mam powiększone Ola czy może być tak że 8ka do góry wychodzi a powiększyły mi się węzły na dole po tej stronie...to od tego czy może innego powodu szukać
|
|
#855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A weź.... Ja dzisiaj nie mogę patrzeć na jedno oko-cały czas mam tak, jakby mi ktoś szpilę w nie wbijał, i naczynka mi pękają, w sumie w obu. Nie wiem, o so chozi Zaraz oszaleję![]()
|
|
#856 | ||
|
Zadomowienie
|
Nadrobię wieczorem, a teraz wpadłam powiedzieć, że wstawiłam do albumu 3 Tymki-przedszkolaki Zapraszam Choć sama mam zaległości w Waszych albumach ![]() Do później .
|
|
#857 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ale naciagnelam dzis tz na mikolajki hyhydzieki dziewczyny za mile komentarze ![]() p4w no ja znow wracam do blondu ![]() mielismy niedawno nalot kolezanki z dzieckiem wiec byl sajgon, ale juz pojechali, maly na basenie wiec chwila spokoju jutro maja wpasc chrzestni na mikolajki wiec tez bedzie wesolo
|
|
#858 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jaki expres kupiliście? ![]() Cytat:
|
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#860 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
|
|
#861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiscie placz bo chce plaster ale wracajac do tematu to wogole nie plakala za mna,pomachala nam jak wychodzilismy , tylko mam wrazenie ze panie nie dopilnowaly dzieciakow a Werka byla najmlodsza i prawie same chlopaki , widocznie na zlosc jej robili ![]() z innej beczki..........mamy kolczyk jeden.......bo drugiego nie dala przebic,dumna poszla spac ze ma swoja perełke i mamrotala ze chce druga
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2011-12-05 o 23:43 |
|
|
|
|
#862 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
...uspokoiłaś mnie...bo już się zastanawiałam czy to normalne czy może coś nie tak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wrzuciłam zdjęcia kartki...zapraszam
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-12-06 o 00:23 |
||||
|
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
dubel
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-12-06 o 00:23 |
|
|
|
#864 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak sobie przypomnę, że kiedyś rozważałam żłobek, gdzie całe wyżywienie trzeba było przynosić to W życiu nie dałabym rady.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A jeśli nie lubicie tego razowego posmaku to wystarczy, że będziesz mieszać pół na pół mąkę białą z razową - ponoć w zupełności wystarczy. W sumie ja sama używam jeszcze białej. Czekam aż mi się skończy, bo jakoś strasznie mało jej zużywam A później mam w planach zakup razowej (czy tam pełnoziarnistej, zwał jak zwał) i pszennej, i żytniej. ~~~~~~~~~~~~~~ Wczoraj w Tymkowym przedszkolu był z wizytą górnik (mamy kopalnię miedzi i mocno zakorzenioną w tradycjach miasta Barbórkę). Dzieciaki robiły takie a'la czapki górnicze z papieru, Tymek chodził w niej całe popołudnie, a nawet poszedł w niej spać Śmiać mi się chciało, bo z wielką powagą twierdził, że będzie górnikiem Taki stary maleńki czasem jest ![]() Czas budzić Tymka i lecimy do pracy i żłobka, miłego dnia .
Edytowane przez morska Czas edycji: 2011-12-06 o 06:52 |
|||||||
|
|
|
#865 | |
|
Zakorzenienie
|
A zdecydowaliśmy się w końcu na Saeco, z młynkiem ceramicznym, można też użyć kawy mielonej-zależało nam na tym, bo rano przed pracą mąż pije kawę i to z myślą o Zosi, żeby jej nie budzić. Taki:
ekspress.jpg Cytat:
![]() Miłego ***
|
|
#866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
morska, dzięki za rady - my właśnie dużo mąki zużywamy - następnym razem spróbuję z pełnoziarnistą jak pisałaś o Panu górniku to od razu przyszło mi do głowy jak moje Słoneczko mi wczoraj opowiadało, ze był u nich Pan Ogórek, Pan Ziemniak i Pan Kukurydza
|
|
|
#867 | |||
|
Zakorzenienie
|
Karo, piękna kartka Cytat:
, to raczej wstyd ![]() Ja używam pełnoziarnistej pszennej i rzeczywiście ma dziwny smak, ale już się przyzwyczaiłam, zresztą też mało używam mąki. Hehe , masz zdjęcie w czapce? ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszę się starałam sie oczywiście w środku życzenia Czekoladowe zdjęcie też zrobiłam ale dopiero rano, bo wczoraj zapomniałam![]() cześć morska ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Dzień dobry Co za dzień ![]() Od rana coś...w przedszkolu odmówiłam szczepienia...wewnętrznie czuję że nie powinnam szczepić zdecyduje lekarka czy będzie szczepić czy nie...ale ja nie chcę ryzykować także ja podziękowałam![]() Później w drodze do pracy wypadek b.poważny był...jechaliśmy mega okrężną drogą...dużo straży, policji, pogotowia i tak myślałam że My tu do pracy a tam dramat a jak dojechaliśmy w końcu to okazało się że ktoś zbił mój kubek tyle lat przetrwał...ciekawe czy ktoś się przyzna
|
|
#869 |
|
Ola-Unhola
|
![]() Karola, cudna karta
|
#870 | |
|
Zakorzenienie
|
to bylo trzecie
![]() ciekawe jak ten drugi zalozymy ![]() Cytat:
zycie niestety ![]() no ciekawe czy ten ktos bedzie mial odwage
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

bo skoro był kaszel i katar to organizm jest osłabiony...z drugiej strony nic się wczoraj już nie działo...a niby z lekkim przeziębieniem można przystąpić do szczepienia, z gorączką nie...ale mnie tam nie będzie i jak pomyślę jak bedzie płakać to 

NIE LUBIĘ TROLLI

kumpel ma spotkania cały dzień więc też niedostępny
. Ja zostanę przy Monini chyba, zużywam tej oliwy, tyle, co nic, to o ile tych cenniejszych substancji tam może być? 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

zdecyduje lekarka czy będzie szczepić czy nie...ale ja nie chcę ryzykować