Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-05, 23:51   #3571
rzyrafka
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Fiolet mi się marzy, jest piękny, ten khaki też fajny i też bym go chciała. Brązu chyba nie chcę, bo mam za dużo brązów, ale jakby był piękny...

TŻ zamówił mi mikser. Fajnie by było jakby dzisiaj pojechał go odebrać, ale i tak z niego nie skorzystam pewnie, bo w środę jadę na szkolenie, a jak TŻowi zostawię całe ciasto to nie będzie jadł nic innego przed 3 dni, leń.
W pudełku wygląda jak- nie przymierzając- kupa, ale na oku

A jaki mikser? Nasz stary Zelmer włąśnie dogorywuje bo mu się już coś z silniczka wysypuje czarnego i szukamy czegoś fajnego. tylko nie ma nic ciekawego własnie. Mama chce blender- no fajnie, końcówka do homogenizowania i bicia piany jest w standardzie, ale żaden chyba blender nie posiada końcówki do ucierania (np. masło z cukrem do ciasta itp.) a znów z takich klasycznych to też chyba zelmery królują... Z kolei tato sobie w lecie kupił kenwooda do samych koktajli i też bez sensu teraz kupować coś takiego większego
Aż tak z nim źle?
Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
Ja mam taki granat Catrice : http://idaalia.blogspot.com/2011/09/...k-makijaz.html Kolor świetny ale konsystencja gorsza od linerów Essence; ten granat to chyba limitka jakaś, może te ze stałej oferty są inne, ten jest bardzo suchy, ciężko się nakłada.
A ja Wam do znudzenia polecam kredki żelowe Avon- za sprawą Mikołaja stanę się posiadaczką tej kobaltowej z kobaltowymi drobinkami jak również tuszu Glameyes i na dokładkę upolowałam sobie jeszcze Volumetrix na all.

Pomalowałam pazurki Space Cadetem Orly, on jest boski, ciekawe jak w świetle dziennym. A stópki Jumpy, niebiesko-fioletowy duochrom, też super
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 06:01   #3572
isa666
Zakorzenienie

Hej
Jestem strasznie wściekła od wczoraj. Wyobraźcie sobie, że baba z urzędu skarbowego do mnie zadzwoniła i twierdzi, że wykazałam o 8000 zł (!) mniejszy dochód niż powinnam
I co najlepsze: pani nie wie czy to dotyczy zeszłego roku czy może wcześniejszych lat i to JA mam sprawdzić, czy ja się pomyliłam w picie czy może to US ma błąd! No paranoja To do jasnej ciasnej mój problem czy ich? Ja się rozliczyłam dobrze i jeśli oni mają bałagan w papierach to niech sami dojdą do ładu!

Z nieco przyjemniejszych rzeczy - wczoraj podcięłam włosy na równo. Poszło ze 2-3 cm tych brzydkich końców i jakoś od razu lepiej i gęściej włosy wyglądają Chyba nie będę już cieniowała końcówek, choć proste nigdy mi się nie podobały zbytnio.
Stary 2011-12-06, 08:34   #3573
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
A jaki mikser? Nasz stary Zelmer włąśnie dogorywuje bo mu się już coś z silniczka wysypuje czarnego i szukamy czegoś fajnego. tylko nie ma nic ciekawego własnie. Mama chce blender- no fajnie, końcówka do homogenizowania i bicia piany jest w standardzie, ale żaden chyba blender nie posiada końcówki do ucierania (np. masło z cukrem do ciasta itp.) a znów z takich klasycznych to też chyba zelmery królują... Z kolei tato sobie w lecie kupił kenwooda do samych koktajli i też bez sensu teraz kupować coś takiego większego
do ucierania tzn. takie zwykłe zaokrąglone końcówki? Coś jak w tym? http://www.braun.com/pl/household/fo...tiquick-3.html
Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Hej
Jestem strasznie wściekła od wczoraj. Wyobraźcie sobie, że baba z urzędu skarbowego do mnie zadzwoniła i twierdzi, że wykazałam o 8000 zł (!) mniejszy dochód niż powinnam
I co najlepsze: pani nie wie czy to dotyczy zeszłego roku czy może wcześniejszych lat i to JA mam sprawdzić, czy ja się pomyliłam w picie czy może to US ma błąd! No paranoja To do jasnej ciasnej mój problem czy ich? Ja się rozliczyłam dobrze i jeśli oni mają bałagan w papierach to niech sami dojdą do ładu!
Wow nieźle; generalnie zusy i us to kpina, ciągle mają z czymś problemy :/

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 08:56   #3574
kochanie
Wtajemniczenie

Hej!
musiałam dziś wstać o 5, bo jechałam do pracy na 7 a mimo to tak wcześnie znalazłam pod poduszką książkę Nigelli, chyba po pracy będę musiała coś upiec
Cytat:
https://wizaz.pl/Pielegnacja/Nowosci...ne/Slodki-duet mmmmmmniamuśny, będzie mój właśnie na wannie wylądowały ostatnie 2 z szalonych letnich zakupów.
Wąchałam ten żel i jakoś mi się nie spodobał, czułam głównie sztuczne maliny
A bilans świetny
Cytat:

http://www.douglas.pl/douglas/Makija...ex_030401.html
widziałyście? Chcę co najmniej połowę tu bliżej http://www.bonnyworld.net/bonnyworld...agellacke.html można juz kilka swatchy znaleźć w necie, głównie fireworks porównywanego do sławnego Peridot
Bardzo ładny ten fireworks! chociaż na moich paznokciach takie kolory wyglądają słabo i potem leżą się kurzą w szafie, a ja tylko podziwiam buteleczki
Cytat:
Napisane przez karolina1985 Pokaż wiadomość
No to nie będzie już można za bardzo kantowaćNiech chociaż wszystkim wysyłają to samo a nie takie jakieś różnicowanie, temu damy 10 a temu 20%
[...]
Dorwałam ją wczoraj w GM i na moje szczęście moje usta wybijają z niej jakieś takie brzydkie, brudne tony

Nie wiem niestety, nie było na tych plakatach żadnej daty, więc może dłużej obowiązuje.
ojtam, od razu kantować Naginać zasady promocji

Na moje szczęście na mnie żadnych brudnych tonów nie ma

Promocja była na pewno jeszcze w piątek, ale TŻtowi jakoś nic się nie podobało na tyle, żeby mierzyć, więc zaoszczędziliśmy jeszcze więcej niż 40%

I też lubię Taranko, ostatnio prawie kupiłam u nich sukienkę, piękna była, ale kosztowała 400 złotych, a podobna (inna, ale kolor miała taki sam) w HM kosztowała 100, więc wybór był prosty
Cytat:
Też mi się podoba, ciekawe kiedy będzie w Polsce i ile będzie kosztować...
Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
Ja mam taki granat Catrice : http://idaalia.blogspot.com/2011/09/...k-makijaz.html Kolor świetny ale konsystencja gorsza od linerów Essence; ten granat to chyba limitka jakaś, może te ze stałej oferty są inne, ten jest bardzo suchy, ciężko się nakłada.
Ładny, ale skoro mówisz, że suchy, to na razie zrezygnuję
Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
I jaką Iza kupiłaś szminkę? Bo nie jestem w temacie
ooo
Cytat:

A ja Wam do znudzenia polecam kredki żelowe Avon- za sprawą Mikołaja stanę się posiadaczką tej kobaltowej z kobaltowymi drobinkami jak również tuszu Glameyes i na dokładkę upolowałam sobie jeszcze Volumetrix na all.
Ja teraz mam KitchenAida, więc to całkiem inna bajka.
Ale kiedyś miała Zelmera i był fajny, jak wtedy szukałam miksera, to Zelmer (ten klasyczny) był najlepszy - cenowo był tańszy niż inne firmy, a stary Zelmer wytrzymał rodzicom ponad 20 lat, więc liczę, że ten nowy też tyle wytrwa Ma trzepaczki i końcówki do ucierania gęstszych ciast, np. kruchego ciasta.
Wydaje mi się, że skoro macie stojący blender, to lepszy byłby mikser

Ja nigdy nic (!) nie kupiłam z Avonu, chyba pora rozejrzeć się za konsultantką, skoro te kredki są takie świetne...
Cytat:
Hej
Mnie też ostatnio US wzywał, straciłam kilka godzin, a chodziło o tak małą rzecz, że mogliby łaskawie napisać maila/zadzwonić a nie wysyłać list polecony i wzywać mnie "natychmiast" Współczuję, mam nadzieję, że wszystko się wyjasni
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 09:09   #3575
isa666
Zakorzenienie

Wiecie, ja rozumiem, że mogłabym się pomylić o kilka zł, ale o 8 000 zł? Przecież takiej kwoty bym raczej nie przeoczyła
Póki co rozmawiałam z kobietą i wyjaśniłam gdzie wg mnie jest błąd. Powiedziała, że to sprawdzi i raczej już nie będzie mnie tą sprawą niepokoić. Oby
Stary 2011-12-06, 09:34   #3576
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiecie, ja rozumiem, że mogłabym się pomylić o kilka zł, ale o 8 000 zł? Przecież takiej kwoty bym raczej nie przeoczyła
Póki co rozmawiałam z kobietą i wyjaśniłam gdzie wg mnie jest błąd. Powiedziała, że to sprawdzi i raczej już nie będzie mnie tą sprawą niepokoić. Oby
Dobrze, że znalazłaś, w którym miejscu mogli popełnić błąd.
A przy takiej kwocie to musiałabyś nie rozliczyć się przecież z kilku miesięcy, a to po prostu niemożliwe...

Stary 2011-12-06, 09:39   #3577
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Taki: http://www.ceneo.pl/105398 Ja chciałam klasyczny mikser, najchętniej z misą, w takiej kategorii ciężko o coś ekonomiczniejszego niż Zelmer. Poza tym Zelmer mojej mamy ma 10 lat i działa bez zarzutu, a wcześniejszy chodził ok. 15 lat zanim się rozpadł, więc jakoś dobrze mnie ta marka nastraja do mikserów.

Blender mam Tefala, dostałam od siostry, fajny jest ale miksera to jednak nie zastąpi.

Cytat:
Aż tak z nim źle?
No niestety jest totalnie akuchenny i leniwy w kwestii jedzenia, chociaż robi pod moim wpływem małe postępy - ostatnio ugotowaliśmy razem obiad i zaczyna czasem pomagać, zaczął też jeść śniadania jak jest sam w domu (co mu się wcześniej nie zdarzało podobno). Co nie zmienia faktu, że jakby był sam w domu i miał całe ciasto to nie chciało by mu się iśc po chleb do sklepu.

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
Hej!
musiałam dziś wstać o 5, bo jechałam do pracy na 7 a mimo to tak wcześnie znalazłam pod poduszką książkę Nigelli, chyba po pracy będę musiała coś upiec
A mi się skubaniec obudził jak mu kładłam prezent w okolicy poduszki. A normalnie rano to ma sen kamienny.
Ja podobno nic nie dostanę na Mikołaja, mam mieć to wynagrodzone pod choinką, zobaczymy. Niech mi chociaż mikser odbierze.

Cytat:
Ale kiedyś miała Zelmera i był fajny, jak wtedy szukałam miksera, to Zelmer (ten klasyczny) był najlepszy - cenowo był tańszy niż inne firmy, a stary Zelmer wytrzymał rodzicom ponad 20 lat, więc liczę, że ten nowy też tyle wytrwa Ma trzepaczki i końcówki do ucierania gęstszych ciast, np. kruchego ciasta.
KitchenAid to musi być fajna rzecz, ale chyba nie byłabym w stanie wydac takich pieniędzy na robota kuchennego.

Poszłam wczoraj na fitness, dzisiaj też idę, muszę wziąć się za siebie, bo wiotczeję. Skoczyłam potem do Rossmanna i wróciłam z antyperspirantem Fa i balsamem do ciała Alterra pomarańcza i wanilia (pachnie jak ciasteczka ).
Wąchałam nowe żele OS czekolada + pomarańcza i czekolada + mięta - genialne zapachy, zwłaszcza ten z pomaranczą. Na pewno kupię w promocji. Nie było tylko tego nowego malinowego.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 09:46   #3578
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, że znalazłaś, w którym miejscu mogli popełnić błąd.
A przy takiej kwocie to musiałabyś nie rozliczyć się przecież z kilku miesięcy, a to po prostu niemożliwe...
No właśnie. Jedyne wytłumaczenie jakie znalazłam to to, że po zamknięciu się poprzedniej firmy część zaległego wynagrodzenia miałam wypłacone już w 2011 roku, a może do US zostało zgłoszone, że dostałam te pieniądze jeszcze w 2010 r. I stąd im "brakuje" tych paru tysięcy.
Mam nadzieję, że to jest to, bo innej możliwości nie widzę

Dziś po pracy chyba podjadę odebrać od koleżanki zamówienie z Avonu i Ori. Obym nie miała braków.
Stary 2011-12-06, 10:27   #3579
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
No niestety jest totalnie akuchenny i leniwy w kwestii jedzenia, chociaż robi pod moim wpływem małe postępy - ostatnio ugotowaliśmy razem obiad i zaczyna czasem pomagać, zaczął też jeść śniadania jak jest sam w domu (co mu się wcześniej nie zdarzało podobno). Co nie zmienia faktu, że jakby był sam w domu i miał całe ciasto to nie chciało by mu się iśc po chleb do sklepu.
[...]
KitchenAid to musi być fajna rzecz, ale chyba nie byłabym w stanie wydac takich pieniędzy na robota kuchennego.
[...]
Wąchałam nowe żele OS czekolada + pomarańcza i czekolada + mięta - genialne zapachy, zwłaszcza ten z pomaranczą. Na pewno kupię w promocji. Nie było tylko tego nowego malinowego.
A mój odwrotnie, zanim zdążę wrócić, już coś gotuje, głównie dania mięsne, to bardzo fajne, ale z drugiej strony się ze mnie śmieje, że nic nie gotuję, a ja po prostu nie mam jak - wracam 1.5 godziny później niż on i jak już jest coś zrobione, to po co mam gotować nowe

Kitchen Aid to fantastyczna rzecz, kupiłam go dużo taniej niż w sklepie, w dodatku mieszkałam wtedy jeszcze z rodzicami i mogłam sobie na niego pozwolić Teraz musiałabym odkładać na niego pieniądze kilka miesięcy, więc pewnie też bym się w końcu nie zdecydowała... Bardzo lubię go używać, czasem sobie patrzę i się zachwycam jak ubija białka W dodatku mam do niego kilka przystawek, więc trę nim np. ziemniaki na placki, albo kroję ogórki na mizerię... No i we wrześniu kupiliśmy do niego jeszcze maszynkę do mielenia, więc TŻ robi sobie nim tatara i też jest zachwycony

Jak widziałam te malinowe, to nie było czekoladowych, muszę je sprawdzić!

Stary 2011-12-06, 15:24   #3580
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
A ja dostałam na urodziny wielki flakon Juicy Couture, którymi się piskałam w Douglasie na naszym ostatni spotkaniu
Dostałam też podróżną wersje Scrabbli i przyznam, że chyba nigdy porządnie w nie nie grałam! Jakoś mnie nie wciągnęły.
dobrze że przypomniałaś, bo nie pamiętałam, co w tedy testowałaś, a było bardzo ładne no i świetne prezenty dostałaś na urodziny (widziałam na blogu )
Cytat:
Większość rzeczy typu spódnice, sukienki, swetry, tuniki, spodnie ok. 200 i ponad 200 zł. Na szczęście w zeszły weekend załapałam się na 20% zniżki z Twoim Stylem a dziś na kolejne 20% z okazji Mikołajek Sprzedawczynie mówiły, że często są takie obniżki (i wtedy na całą kolekcję a nie jak w niektórych sklepach tylko na wybrane kategorie lub wręcz sztuki), więc wtedy się opłaca. Ciuchy są naprawdę dobrej jakości i z tego co widziałam najczęściej tylko po 1 maks. 2 sztuki z rozmiaru, więc dobrze, bo pół miasta w tym nie chodzi, ale i trudniej coś znaleźć z drugiej strony.
Dziś dostałam też kartę stałego Klienta, ale niespecjalnie się ona opłaca,bo to tylko 5%, więc lepiej poczekać na takie -20%
Ja kupuję u rodziców w mieście, ale wiem też, że mają sklep w Arkadii
Aa i sukienki nie kupiłam A taka fajna była
Niestety 34 za bardzo opinała mi się w biodrach a znowu 36 już wszędzie było za duże Strasznie mi się podoba, ale skoro ma być do tańczenia to muszę dobrze się w niej czuć.
Za to zakupiłam super sweterko-bluzkę, ciepłą szarą spódnicę, która jest tak mięciutka i wygodna, że już czuję, że będzie często eksploatowana i dzianinowe spodnie, b. dopasowane, tak, że czuję się w nich trochę jak w leginsach. Niniejszym ogłaszam więc bankructwo
dziękuję na pewno tam wstąpię przy najbliższej wizycie w jakimś CH
Cytat:
O to fajnie, że znalazłaś Ciekawe czy będziesz zadowolona z Hypnose
zupełnie nie spodziewałam się ich w S. a tu niespodzianka
jak będzie zły, to będzie na Ciebie
Cytat:
Karo gdzie spódnicę kupiłaś? Bo jakoś nie mogę się zorientować
ja nie Karolina, ale kupiła w Taranko
Cytat:
no no, ładnie
Cytat:
Hej
omg, jak zwykle u nas... oby szybko się wyjaśniło dobrze, że już skierowałaś ich na jakiś trop
Cytat:
Hej!
super prezent a zapomniałam, jak się udał nugat?
Cytat:
zazdroszczę Ci go strasznie! choć pewnie w życiu nie wybrałabym koloru
Cytat:
Ja nigdy nic (!) nie kupiłam z Avonu, chyba pora rozejrzeć się za konsultantką, skoro te kredki są takie świetne...
właśnie trzeba brać coś sprawdzonego przez innych, bo większość produktów to jednak kosmetyczne buble..
swego czasu mama TŻ się tym zajmowała (ale raczej sama dla siebie i koleżanek), nie wiem czy nadal
Cytat:
A mój odwrotnie, zanim zdążę wrócić, już coś gotuje, głównie dania mięsne, to bardzo fajne, ale z drugiej strony się ze mnie śmieje, że nic nie gotuję, a ja po prostu nie mam jak - wracam 1.5 godziny później niż on i jak już jest coś zrobione, to po co mam gotować nowe
no dokładnie fajnie, że Twój TŻ tak umie i chce gotować

ostatnio sprawiłam sobie komplet bielizny w Intimissimi, rzadko tam zaglądam, ale niektóre rzeczy mają bardzo ładne
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 15:28   #3581
isa666
Zakorzenienie

No, odebrałam moje zamówienie
Z Avonu zestaw kosmetyków Planet Spa: maseczka do włosów z serii śródziemnomorskiej, krem z kwasami AHA z serii tropikalnej do stóp, maseczka błotna do twarzy i mus do ciała z serii tajskiej (uwielbiam ten zapach ).
Z Oriflame mam tylko czekoladowy krem uniwersalny tzw. "miodek". Pięknie pachnie czekoladą I ma delikatny posmak. W zeszłym roku miałam wersję waniliową i ją uwielbiałam, więc nie wahałam się, gdy tylko zobaczyłam tę czekoladową

Zmykam teraz obejrzeć kolejne świąteczno-noworoczne katalogi przy kubku pokrzywy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-06, 17:16   #3582
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
omg kumplowi urząd skarbowy też urządza jakieś ceregiele w związku ze spadkiem, który rozliczył 4 lata temu
Cytat:
do ucierania tzn. takie zwykłe zaokrąglone końcówki? Coś jak w tym? http://www.braun.com/pl/household/fo...tiquick-3.html
nie, nei, takie spiralki http://www.bosch-home.pl/MFQ4020.html?source=search ale teraz myślę, ż emacie rację. Lepiej zwykły mikser zamiast blendera.
Cytat:
A bilans świetny

Bardzo ładny ten fireworks! chociaż na moich paznokciach takie kolory wyglądają słabo i potem leżą się kurzą w szafie, a ja tylko podziwiam buteleczki

Wydaje mi się, że skoro macie stojący blender, to lepszy byłby mikser

staram się jak mogę

odwiedziłam dziś jednego D. ale nie wiedzieli kiedy to przyjdzie. Pojadę po Mag to skoczę do drugiego, wiekszego

KA też bym chciała- jedna maszynka, która robi wszystko a nie 15 różnych młynków, siekaczek, ubijaczek, rozdrabniaczek

Ja mam uraz do zelmera- przede wszystkim własnie do miksera, bo ten obecny jest tak niewyważony, że mi ręka odpada po minucie używania To samo czajniki- leje się z każdej strony. I wyszło niedawno niedoróbstwo w nowiutkim odkurzaczu- kółka prowadzące po podłodze dużą szczotkę są tak debilnie przymocowane, że wkręcają włosy i co chwilę trzeba je ściągać zeby te włosy zdjąć, bo inaczej nie da się korzystać

Jeszcze musisz trafić bo one w kolorach wchodzą na bardzo krótko- w ciagłej sprzedaży jest chyba tylko czarna i stalowa. Moja nowa kbaltowa (ostatni raz w sprzedaży już) jest tak samo rewelacyjna- minęło dokładnie 8 godzin od nałożenia, drobinki się nie odbijają, jakiś ślad odbicia samej kredki widać tam gdzie powiekisię stykają, ale jak na mnie to na prawdę świetny wynik
Cytat:

Poszłam wczoraj na fitness, dzisiaj też idę, muszę wziąć się za siebie, bo wiotczeję. Skoczyłam potem do Rossmanna i wróciłam z antyperspirantem Fa i balsamem do ciała Alterra pomarańcza i wanilia (pachnie jak ciasteczka ).
Moje siostry niby coś tam robią czasami w kuchni, ale najbardziej mnie irytuje jak ja kończę przygotowywać obiadek a one się zwalają do kuchni i robią kanapki- normalnie mnie rozrywa wewnętrznie

Ja flaczeję okrutnie- niby waga delikatnie leci w dół, ale brzuch zamienia się w oponę a ja oponek nie miałam, raczej się to jakoś zawsze rozchodziło
Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
właśnie trzeba brać coś sprawdzonego przez innych, bo większość produktów to jednak kosmetyczne buble..
swego czasu mama TŻ się tym zajmowała (ale raczej sama dla siebie i koleżanek), nie wiem czy nadal
Dla mnie pewniaki to wspominane kredki do oczu, serum na końcówki włosów, scrub do stóp w wersji podstawowej + limitki dla zapachu. warte uwagi są produkty z linii Planet Spa i te droższe kremy do starszych cer
Cytat:
Zmykam teraz obejrzeć kolejne świąteczno-noworoczne katalogi przy kubku pokrzywy
Ja próbuję dorwać pozostałe herbatki BioActive, których jeszcze nie piłam, ale strasznei ciężko je znaleźć. Dziś upolowałam te co już znam.
Stary 2011-12-06, 21:00   #3583
karolina1985
Zakorzenienie

Cytat:

Z nieco przyjemniejszych rzeczy - wczoraj podcięłam włosy na równo. Poszło ze 2-3 cm tych brzydkich końców i jakoś od razu lepiej i gęściej włosy wyglądają Chyba nie będę już cieniowała końcówek, choć proste nigdy mi się nie podobały zbytnio.
Dlaczego wcale mnie nie dziwi postawa US
Kto inny mógłby zadzwonić i kazać szukać sobie samemu błędu, który jest u nich

Ja wczoraj podcięłam trochę końcówki i grzywkę i zrobiłam sobie toner, uwielbiam moje włosy po tym zabiegu Są miękkie, błyszczące i ten kolor
Już chyba pisałam, że od czasu feralnego cieniowania kiedy została mi połowa włosów dążyłam do wyrównania włosów na całej długości. Udało się już jakiś czas temu i pozostaję przy tej opcji, bo właśnie bez cieniowania moje włosy wyglądają na grubsze no i nie puszą się,co było moim przekleństwem Czasem jeszcze mam ochotę na cieniowanie, ale jednak rozsądek i wspomnienie tamtego koszmaru wygrywa

Cytat:
I też lubię Taranko, ostatnio prawie kupiłam u nich sukienkę, piękna była, ale kosztowała 400 złotych, a podobna (inna, ale kolor miała taki sam) w HM kosztowała 100, więc wybór był prosty
Oj to droga strasznie. Ja zauważyłam ostatnio, że rozsądniej kupuję jeśli chodzi o ceny, ale i potrafię wydać spore pieniądze jeśli coś jest dobre gatunkowo i wiem, że mi dłużej posłuży.

Cytat:
Co nie zmienia faktu, że jakby był sam w domu i miał całe ciasto to nie chciało by mu się iśc po chleb do sklepu.
nie wyobrażam sobie zastąpić chleba ciastem, ale jak widać niektórzy potrafią

Cytat:
jak będzie zły, to będzie na Ciebie
ja nie Karolina, ale kupiła w Taranko

ostatnio sprawiłam sobie komplet bielizny w Intimissimi, rzadko tam zaglądam, ale niektóre rzeczy mają bardzo ładne
Ej, Ice też go lubi

Ja mam 2 staniki (gładkie, lekki push-up, ale b.miękkie) i 3 pary majtek z tej firmy, bo kiedyś weszłam jak była fajna promocja i jestem bardzo zadowolona
Ten Twój to ten z koszulką czy ze stanikiem?Oba piękne

Cytat:
Dla mnie pewniaki to wspominane kredki do oczu, serum na końcówki włosów, scrub do stóp w wersji podstawowej + limitki dla zapachu. warte uwagi są produkty z linii Planet Spa i te droższe kremy do starszych cer
Ja kupuję te limitowanki scrubów do stóp, ale raczej z przyzwyczajenia,bo efekt jest kiepski. Wolę chociażby scrub i serum w saszetkach Daxa

http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o
karolina1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 05:53   #3584
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Planet Spa to najlepsza seria Avonu, chociaż zależy też która. Bo np. śródziemnomorska mi nie podchodzi głównie ze względu na zapach.
Żałuję za to, że seria hawajska(?) tak szybko zniknęła. Miałam z niej maseczkę rozgrzewającą do twarzy, była super
Teraz moje hity to mus do ciała z serii tajskiej i krem do stóp z AHA z serii tropikalnej (używam go też do rąk)

Ja namiętnie z Avonu kupuję limitki żeli Senses, czasem też z Naturalsów. I błyszczyki z serii Glazewear lubię, są trwałe i nie wysuszają ust

Wczoraj przejrzałam nowe katalogi i póki co nic mi szczególnie w oko nie wpadło Poza tym boję się zamawiać zestawy świąteczne, bo często są w brakach.

Cytat:
Już chyba pisałam, że od czasu feralnego cieniowania kiedy została mi połowa włosów dążyłam do wyrównania włosów na całej długości. Udało się już jakiś czas temu i pozostaję przy tej opcji, bo właśnie bez cieniowania moje włosy wyglądają na grubsze no i nie puszą się,co było moim przekleństwem
Moje bez cieniowania wyglądają tak sobie, dlatego zawsze cieniowałam. No ale jak teraz zapuszczam to jednak głupio wyglądało kilka takich długich strzępków a reszta włosów o innej długości. Z daleka wyglądało to trochę jakbym swoje miała tak do łopatek, a te dłuższe końce miała doczepione
Dlatego wyrównanie ich było i u mnie dobrą decyzją
Stary 2011-12-07, 08:32   #3585
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam 2 staniki (gładkie, lekki push-up, ale b.miękkie) i 3 pary majtek z tej firmy, bo kiedyś weszłam jak była fajna promocja i jestem bardzo zadowolona

Ja kupuję te limitowanki scrubów do stóp, ale raczej z przyzwyczajenia,bo efekt jest kiepski. Wolę chociażby scrub i serum w saszetkach Daxa
Oj tak, śliczny! Zwłaszcza ta koszulka szkoda, że się nie zmieszczę
Miałam sobie kupić jakiś stanik za kase z allegro, ale cała się wzięła i rozeszła

No ja też z przyzwyczajenia, chociaż ten morski był bardzo fajny
Objejrzałam wczoraj rosyjski katalog nr 3 i tam jest żel senses o zapachu konwalii i igruszki- wszystko co kocham, strasznie jestem ciekawa jak to będzie pachnieć!
Cytat:
Planet Spa to najlepsza seria Avonu, chociaż zależy też która. Bo np. śródziemnomorska mi nie podchodzi głównie ze względu na zapach.
Żałuję za to, że seria hawajska(?) tak szybko zniknęła. Miałam z niej maseczkę rozgrzewającą do twarzy, była super
Teraz moje hity to mus do ciała z serii tajskiej i krem do stóp z AHA z serii tropikalnej (używam go też do rąk)

Ja namiętnie z Avonu kupuję limitki żeli Senses, czasem też z Naturalsów. I błyszczyki z serii Glazewear lubię, są trwałe i nie wysuszają ust

Wczoraj przejrzałam nowe katalogi i póki co nic mi szczególnie w oko nie wpadło Poza tym boję się zamawiać zestawy świąteczne, bo często są w brakach.

Moje bez cieniowania wyglądają tak sobie, dlatego zawsze cieniowałam. No ale jak teraz zapuszczam to jednak głupio wyglądało kilka takich długich strzępków a reszta włosów o innej długości. Z daleka wyglądało to trochę jakbym swoje miała tak do łopatek, a te dłuższe końce miała doczepione
Dlatego wyrównanie ich było i u mnie dobrą decyzją
Ze śródziemnomorskiej mama, ciocia i mama koleżanki namiętnie kupują kremy oliwkowe do ciała. Ja mam teraz krem do stóp z morza martwego i to jest pierwszy krem który mogę stosować na dzień, bo bardzo szybko sie wchłania z maseczek fajna była błotna z tej linii tez i tajska, z tropikalnej krem do łokci. Hawajskiej nie pamiętam, rozgrzewająca maseczka była chyba z różą marokańską ale niemiło ją wspominam. Żeliki Senses biorę rzadko, bo mnie chyba wysuszają, ale na pewno kupię Garden dla zapachu. Obecnie mam mydło w płynie i scrub do ciała Lagoon- świetny jest ten zapach Naturalsy rzadko mnie kuszą- mam kilka mgiełek i scrub do twarzy z granatu- jego akurat polecam.

Przekazuję pozdrowienia od Mag Siedzi już na szkoleniu biedactwo Przywiozła mi M&M'sy i czekoladę z UK i 3 błyszczyki Co&Bigelow od siostry z wycieczki do USA A w nocy kliknęłam sobie goshową pomadkę w płynie (tę o której pisałam ostatnio) i srebrny lakier, bo akurat sprzedawczyni go przeceniła a brakowało mi tego koloru Także chwilowo jestem kosmetycznie zaspokojona. W drugim Douglasie lakierów też jeszcze nie mieli (podobno zakupy przez sklep internetowy wysyłają z Niemiec i dlatego tam już są pokazane)
Oddałam micela YR- ile można się męczyć, nie ma to jak Sensibio, a MagJowy tusz uległ YR więc może jej się będzie lepiej sprawował
Stary 2011-12-07, 08:50   #3586
isa666
Zakorzenienie

rzyrafko mi chodziło o tę maseczkę: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...zy.html&next=1 Dobrze pamiętałam, że hawajska

Ja właśnie złożyłam zamówienie, dość skromne:
- z Ori kredkę do powiek srebrną Very Me (mam nadzieję, że da się jej używać jako konturówki)
- z Avonu nowy żel senses Winter i 30-ml woda LBD (miałam dawno temu 50 ml i bardzo lubiłam ten zapach, chyba najlepsze perfumy w całym Avonie ).

Ruski katalog też widziałam, zapowiada się fajnie.

O, dobrze wiedzieć, że u Mag wszystko ok
Stary 2011-12-07, 09:20   #3587
emememsik
po prostu Em :)

Estella, naprawdę świetne te Scrabble.

Ja od TŻ nic nie dostałam, za to ze znajomymi robiliśmy sobie wczoraj Mikołajki, wylosowaliśmy jakiś czas temu osoby i kupowaliśmy prezenty do 5 zł. Całkiem fajny pomysł, nieźle trzeba się wysilić żeby za takie pieniądze kupić coś fajnego.
Stary 2011-12-07, 09:41   #3588
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Ja flaczeję okrutnie- niby waga delikatnie leci w dół, ale brzuch zamienia się w oponę a ja oponek nie miałam, raczej się to jakoś zawsze rozchodziło
ja od 4 tygodni nie jem słodyczy waga spadła o kilogram (dobre i to ), szkoda, że święta to zepsują, bo raczej sobie nie odmówię jakichś słodkich pyszności
teraz zaczęłam intensywniej jeździć na rowerze stacjonarnym i widzę różnicę w wyglądzie nóg, jeżdżę sobie po 15-20km i o wiele lepiej się czuję w swoim ciele
Cytat:
Ja wczoraj podcięłam trochę końcówki i grzywkę i zrobiłam sobie toner, uwielbiam moje włosy po tym zabiegu Są miękkie, błyszczące i ten kolor
Już chyba pisałam, że od czasu feralnego cieniowania kiedy została mi połowa włosów dążyłam do wyrównania włosów na całej długości. Udało się już jakiś czas temu i pozostaję przy tej opcji, bo właśnie bez cieniowania moje włosy wyglądają na grubsze no i nie puszą się,co było moim przekleństwem Czasem jeszcze mam ochotę na cieniowanie, ale jednak rozsądek i wspomnienie tamtego koszmaru wygrywa
Ty masz fajne włosy, zawsze wyglądają jak podkręcone ja jeśli cieniuję, to lekko, ale niektórzy fryzjerzy nadinterpretują to słowo

a co to ten toner?
Cytat:
Ej, Ice też go lubi

mam nadzieję, że jednak będzie tak samo dobry jak dla Ciebie na razie wykańczam Falsies Maybelline i już nie mogę się doczekać wypróbowania Hypnose

kupiłam majtki i stanik, a koszulkę trochę inną niż ta ze zdjęcia katalogowego (stanik też ma koronkę na górze, a nie dole - katalog sobie, sklep sobie) - jak kupowałam, to w sklepie nie było, sprzedawczyni mówiła, że jeszcze się pojawi
Cytat:
Przekazuję pozdrowienia od Mag
odpozdrów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg int.jpg (48,0 KB, 42 załadowań)
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake

Edytowane przez Organzza
Czas edycji: 2011-12-07 o 09:43
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 09:47   #3589
isa666
Zakorzenienie

Śliczna bielizna, lubię czarną
Jejku, nie pamiętam kiedy sobie ostatnio coś fajnego bieliźnianego kupiłam...oprócz białego stanika bez ramiączek przed wakacjami, ale to był zakup konieczny do topów
Mnie ciekawi trochę ten nowy push-up w H&M.
Stary 2011-12-07, 18:16   #3590
bossy
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny
Zaopatrzyłam się w lakier do paznokci bell i nabłyszczacz Mam też kilka nowych kosmetyków do pielęgnacji z Dermiki (tonik, mleczko i peeling enzymatyczny).

A na mikołajki dostałam od chłopaka perfumy ninny ricci bardzo je lubię, miałam wcześniej 3 flakoniki.

Z kolei na dniach wybieram się do sephory po puder Diora i podkład Estee Lauder

.supergirls just fly.
bossy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 20:01   #3591
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
rzyrafko mi chodziło o tę maseczkę: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...zy.html&next=1 Dobrze pamiętałam, że hawajska
Aa, to tej nawet nie pamiętam
Cytat:
ja od 4 tygodni nie jem słodyczy waga spadła o kilogram (dobre i to ), szkoda, że święta to zepsują, bo raczej sobie nie odmówię jakichś słodkich pyszności

kupiłam majtki i stanik, a koszulkę trochę inną niż ta ze zdjęcia katalogowego (stanik też ma koronkę na górze, a nie dole - katalog sobie, sklep sobie) - jak kupowałam, to w sklepie nie było, sprzedawczyni mówiła, że jeszcze się pojawi
odpozdrów
A ja też ostatnio mało słodyczy jem- chwilowo tylko paczka mikołajowa mi przeszkadza A na Święta jakoś szczególnie się nie obżeram ciastami itp. raczej ulubionym barszczem i uszkami

A, to nawet lepiej, to już mi się sam stanik podoba- nie toleruję żadnych dodatkowych aplikacji pod linią obwodu
Cytat:
Napisane przez bossy Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Zaopatrzyłam się w lakier do paznokci bell i nabłyszczacz Mam też kilka nowych kosmetyków do pielęgnacji z Dermiki (tonik, mleczko i peeling enzymatyczny).

A na mikołajki dostałam od chłopaka perfumy ninny ricci bardzo je lubię, miałam wcześniej 3 flakoniki.

Z kolei na dniach wybieram się do sephory po puder Diora i podkład Estee Lauder
Cześć, cześć
Mmm, nowy TŻ na horyzoncie?

Jeszcze mi się przypomniało- znacie kosmetyki Misslyn? http://misslyn.pl/
wczoraj pierwszy raz je widziałam (apteko-drogeria w g. krakowskiej) dużo lakierów i ciekawe cienie do powiek- nasycone pudrowe i inaczej sprasowane (coś może jak Makeup for ever?) i ceny przyjazne dla portfela. Na stronie piszą, że to znana niemiecka marka, głównie z lakierów i sztucznych rzęs, wykupiona w zeszłym roku przez właściciela ArtDeco. Zaciekawiło mnie
Stary 2011-12-07, 20:14   #3592
karolina1985
Zakorzenienie

Cytat:
No ja też z przyzwyczajenia, chociaż ten morski był bardzo fajny
Objejrzałam wczoraj rosyjski katalog nr 3 i tam jest żel senses o zapachu konwalii i igruszki- wszystko co kocham, strasznie jestem ciekawa jak to będzie pachnieć!

Oddałam micela YR- ile można się męczyć, nie ma to jak Sensibio, a MagJowy tusz uległ YR więc może jej się będzie lepiej sprawował
U mnie morski jeszcze w kolejce Meczę jeszcze wiśniowy, którego nie cierpię szczerze a przez pomyłkę kupiłam 2 razy

Co Ci nie pasowało w micelu YR?Samo słabe zmywanie czy tak jak u mnie pieczenie i zaczerwienienie?

Cytat:
teraz zaczęłam intensywniej jeździć na rowerze stacjonarnym i widzę różnicę w wyglądzie nóg, jeżdżę sobie po 15-20km i o wiele lepiej się czuję w swoim ciele
Ty masz fajne włosy, zawsze wyglądają jak podkręcone ja jeśli cieniuję, to lekko, ale niektórzy fryzjerzy nadinterpretują to słowo

a co to ten toner?

odpozdrów
Też muszę się ruszyć, ale nie mam motywacji Myślałam o bieganiu póki nie ma śniegu, ale wieczorem już jednak za zimno chyba
Podziwiam za wytrwanie w nie jedzeniu słodyczy Ja wprawdzie jem ich o wiele mniej niż kiedyś, ale maminego ciasta nie umiem sobie odmówić A i na Mikołajki dostałam od mamy wielką pakę żelków Haribo, więc nie ma mowy o odpuszczeniu sobie słodyczy

Fryzjerzy zachowują się czasami tak jakby wszystko co powiem o długości mnożyli razy 2 dlatego ja zawsze każe im pokazać na włosach ile to będzie wg. nich 2 cm i jeszcze zaniżam

Tonowanie to koloryzacja preparatami zbliżonymi do naturalnego koloru włosów. Trwa bardzo krótko i nie wysusza włosów tak jak farba a wręcz nadaje im połysk i miękkość, tak jak odżywka Plusem jest też, że kolor równo się wymywa i nie widać żadnych odrostów. U mnie najlepszy efekt utrzymuje się około 1,5-2 m-cy (w zależności oczywiście jak bardzo odejdę od swojego koloru). Odkąd dałam się namówić swojej fryzjerce na toner to nie wyobrażam już sobie farbowania zwykłą farbą

Piękne Muszę się do nich wybrać. Uwielbiam kupować bieliznę i zawsze poluję na przeceny majtek i takich koszulek w Re, bo wtedy się naprawdę opłaca np. ostatnio super koszulkę z koronkowym stanikiem i ramiączkami kupiłam za 9,9 z 49,9 bodajże.
Za to już staniki wolę z Triumpha, albo właśnie Int. czy La Senzy.

Cytat:
Cześć Dziewczyny
wracasz?

ps. Pisałyśmy z Estellą, żeby się spotkać w następny czwartek. Co Wy na to?

Jadę jutro na 2dniowe szkolenie (niestety w roli jednego z prowadzących) i trochę się stresuję, 3majcie kciuki

Aaa i przeglądałam ostatnio zdjęcia z wakacji, wkleję Wam coś

http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o

Edytowane przez karolina1985
Czas edycji: 2011-12-09 o 20:16
karolina1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 20:42   #3593
emememsik

bosiak, co to za chłopak i czemu się nie chwalisz?

Karolina, ahh, zamarzyły mi się jakieś wakacje w ciepłym miejscu...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-07, 21:17   #3594
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
fajowa, szkoda, że nie mają mojego rozmiaru
Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Estella, naprawdę świetne te Scrabble.

Ja od TŻ nic nie dostałam, za to ze znajomymi robiliśmy sobie wczoraj Mikołajki, wylosowaliśmy jakiś czas temu osoby i kupowaliśmy prezenty do 5 zł. Całkiem fajny pomysł, nieźle trzeba się wysilić żeby za takie pieniądze kupić coś fajnego.
No fajne, ale nie wiem czy będę miała okazję do grania; najwyżej w domu spróbuję
Jakie prezenty wymyśliliście za taka kwotę?
Cytat:
Zaopatrzyłam się w lakier do paznokci bell i nabłyszczacz
no!

Iza świetna ta szminka; muszę ją obejrzeć na jakimś spotkaniu

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Karo super zdjęcie!!! powodzenia, trzymam kciuki

No właśnie, co myślicie o ostatnim spotkaniu w tym roku?

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Stary 2011-12-07, 21:24   #3595
emememsik

Cytat:
Jakie prezenty wymyśliliście za taka kwotę?
Głównie jakieś drobiazgi lub prezenty absurdalne (plastikowa miska ).
Ja kupiłam w Ikei wysoką szklankę w śnieżne wzorki i nasypałam do niej kakao, cukier i mleko w proszku, tak żeby stworzyć warstwy z wyraźnymi granicami między nimi i dołączyłam instrukcję przyrządzenia.
Stary 2011-12-07, 21:36   #3596
Estella
Zakorzenienie

Fajny pomysł

Siegfried Obermeier
Stary 2011-12-07, 22:21   #3597
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Co Ci nie pasowało w micelu YR?Samo słabe zmywanie czy tak jak u mnie pieczenie i zaczerwienienie?Jadę jutro na 2dniowe szkolenie (niestety w roli jednego z prowadzących) i trochę się stresuję, 3majcie kciuki
Nic mi po nim nie było, makijaż też zostawał. Produkt, który ma problem nawet ze zmyciem samych cieni nie ma prawa się nazywać "do demakijażu"

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Stary 2011-12-08, 05:49   #3598
isa666
Zakorzenienie

bosiak! Kopę lat! Widzę, że w sprawach sercowych zmiana

Karolina, powodzenia i nie stresuj się

Masakryczną miałam rano podróż do pracy: wieje, leje i sypie śniegiem na zmianę, nic nie widać tylko ciemność

Dziś lub jutro jak dobrze pójdzie to sobie odwiedzę Naturę albo Rossmana. Akurat mam coś do załatwienia w pobliżu
W sumie nie mam żadnych potrzebnych zakupów, ale jakiś drobiazg na osłodzenie tej paskudnej pogody muszę sobie sprawić
Stary 2011-12-08, 07:25   #3599
emememsik

Ja też dziś jechałam samochodem do pracy, nie dość że warunki takie sobie to jeszcze miałam straszne problemy z koncentracją, taka byłam zaspana.
Ale już jestem na posterunku.
Stary 2011-12-08, 07:35   #3600
bossy
Zakorzenienie

Cytat:

Cześć, cześć
Mmm, nowy TŻ na horyzoncie?
No jest, jest..
Cytat:

ps. Pisałyśmy z Estellą, żeby się spotkać w następny czwartek. Co Wy na to?
Pewnie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
bosiak, co to za chłopak i czemu się nie chwalisz?
A czym tu się chwalić lubię go bardzo

Cytat:
no!

Byłam wczoraj na koncercie Myslovitz w Stodole

.supergirls just fly.
bossy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości