|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Bunt dwulatka pełną parą, lecz mamuśki radę dają. XI-XII 2009
Guciu-masakra z tym szpitalem
![]() No moze racja kurtka była mi potrzebna,ale Oli buty też głupie to zycie.. Ja to mam małe pytanie czy któras z was jest moze na liście dawcy szpiku?
|
#632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#634 |
|
Zadomowienie
|
kurcze my z tż sie chcemy zapisać tylko myślałam że może któraś z was już to przeszła i wie co i jak.tyle chorych ludzi jest,dzieci może akurat mogłabym komus pomóc?
|
#635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domyslam sie, ze cos podobnego moze byc zwiazane z dawstwem szpiku... plus pewnie wywiad o przebytych chorobach nowotworowych w rodzinie...najlepiej poczytaj cos w necie, albo dowiedz sie u swojego lekarza rodzinnego, czy moglby ci dac jakies informacje tu pare linkow http://www.poltransplant.org.pl/crndsikp.html http://www.krwinka.org/szpik.php http://www.wiadomosci24.pl/artykul/j...ego_68404.html zreszta jak wpiszesz w google co nalezy, to sporo tego wyskakuje ![]()
|
|
#636 |
|
Zadomowienie
|
no to ja akurat jestem z rodziny rakowców
![]() ale dzieki bardzo popytam i poszperam ![]() Oli śpi ,a ja siedzę sama,bo tż w pracy.Dobrze,że jesteście,bo nawet nie mam sie do kogo odezwać
|
#637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- nie, choć swego czasu chciał się zapisać
|
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro znowu poniedzialek i do pracy
|
|
#639 | |
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() Cytat:
zła jestem! Alusia całą noc strasznie kaszlała, już chciałam nawet na pogotowie jechać, ale TZ mnie powstrzymał i teraz PONAD 2 h próbowałam dodzwonić się do przychodni (non stop zajęty sygnał, a jak załapałam się na wolny to nikt nie odbierał) i się okazuje, że na dziś już nie ma miejsc, na jutro raczej marne szanse, ale mam próbować jutro rano i najlepiej jak przyjdę rano do przychodni się rejestrować, a nie dzwonić. A jeśli będzie źle to jechać na pogotowie Idę zrobić kawę, się zdenerwowałam nooo! |
|
|
|
|
#640 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak ostatnio bylam w poczekalni to pani rozmawiala sobie z kolezanka a ktos w tym czasie nie moze sie dodzwonic ![]() nienawidze deszczu a u mnie leje jak nie wiem, nici z wyjsciem na dwor, chyba zwariuje w domu |
||
|
|
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I trzymam , zeby to nic powaznego nie bylo
|
|
#642 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
|
|
#643 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wspaniale wiesci!! Cytat:
Ale prasowaniec nie ma gamy kolorow - jest tylko jeden odcien Ale ta pinkowatosc w meteorach jest inna niz normalnie - wiem, bo probowalam juz 02 i daje ladny zdrowy koloryt... Cytat:
![]() Wczesnie zaczyna... ![]() Cytat:
Uklony kochana uklony...zaufaj mi ![]() Kulki nie mogo okazac sie za jasne...to taki produkt, ktorym nie mozna zrobic sobie kuku pod tym wzgledem... ![]() Tylko nie kup przypadkiem tych z limitowanej swiatecznej edycji... ![]() Cytat:
Moj szpital tez byl oddalony okolo 30 km Straszne... Cytat:
Szkoda slow.... Dzien doberek ja tylko przelotem, bo jestem po uszy zakopana w farbkach itp. a jeszcze pieke ciasto na jutro do przedszkola na sniadanie mikolajowe...
|
|
#644 | |
|
Zakorzenienie
|
nooo
![]() i wydaje mi sie, ze ta jest nieco bardziej aktywna niz Sandra... juz sie boje co bedzie w przyszlosci... skoro Sandra to male tornado, Rita bedzie jak 2 Cytat:
poki co tz na cene tez nic nie powiedzial ![]() edycja jest "standardowa" a co jest z ta swiateczna nie tak? ![]() ogolnie tego dystansu sie nie boje, bo w tym samym szpitalu rodzilam Sandre... jedyne co, to mam stracha, ze jakby sie cos zaczelo jak bede w domu tylko z Sandra i bede czu, ze akcja rozwija sie ciut za szybko i tz nie zdazy, to w gre wchodzi tylko dzwonic po pogotowie... a to mnie wezmie na najblizsza porodowke ![]() A ja dolacze jeszcze do narzekajacych na przychodnie... w DE niestety tez sie tak zdarza... dzis dodzwonic sie nie moglam do mojej przychodni, zeby dowiedziec sie jak tam wyniki mojej tarczycy i poprosic o recepte... oczywiscie dzwonilam w godzinach konsultacji telefonicznej... i caly czas bylo zajete ... trzeba mi bedzie pojc osobiscie i zalatwic sprawe, bo bez lekow zostac nie moge...
|
|
#645 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Crazy mama ![]() Az pozazdrościalam i też musze sobie jakieś wyjście zorganizować ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A co do kulek to się dziwię dlaczego nie zrobili dotąd jeszcze jednego odcienia w jasnym cieplym beżu, chyba tam napisze ![]() Cytat:
![]() Ja sie za to dodzwoniłam i popo idziemy na kontrolę. Ogólnie weekend do du...@@- wszystkich nas rozłożyło - czyli małę sanatorium. Dzisiaj małż powlekł się do pracy, a ja cała zasmarkana iciekawe jak teraz mały...
|
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zreszta dosc niedawno znajoma tam lezala na patologii ciazy i mowila, ze sprzataczki myly ta sama sciera podlogi w ubikacjach, salach i stoly bo wiadomo, przypadki smiertelne sie zdarzaja, ale nie tyle w tak krotkim czasie
|
|
#647 |
|
Zadomowienie
|
Witam po weekendzie. Urodzinki się udały było fajnie dzieciaczki się wybawiły
![]() Marta ja ![]() gucia ale numer z tym szpitalem szok elank oj zdrówka życzę biedna się męczy a wy do lekarza nie możecie iść dajcie ludzie spokoj makabra i tyle ![]() konspi i wam zdrówka życzę |
|
|
|
#648 |
|
Zadomowienie
|
zdrowka dla chorowitkow.
Ela u nas w przychodni jest to samo, probowalam sie dodzwonic na bilans przez 2 dni, trzeciego dnia tz poszedl i przy okienku zalatwil. a jakby nie pracowal na zmiany, to wez babo szoruj z rana, z dzieckiem do okienka. paranoja! u nas paskudna pogoda ble;/ glowa mnie boli ![]() moja Maja ma zatkany nos od polowy pazdziernika, a kataru nie ma.byysmy 2 razy u laryngolog i stwierdzila obrzek sluzowki, dala syrop i krople. leki sie koncza,a nochal jak zatkany byl, tak dalej jest. bez sensu. mam pytanie- Dziewczyny, ktorych dzieciaczki juz spia w duzych lozkach- jakie takie lozko ma wymiary? gdzie kupowalyscie? jakie macie materace? i jeszcze jedno: (wiem, ze ejszcze czas, ale spytac nie zaszkodzi ma ktoras do sprzedania laktator elektryczny? jak sobie przypomne reczny i te marne maks. 60 ml. to mnie trafia.i polecacie lezaczki- bujaczki i ta mate gigant? bo nie mialam przy Mai. moze tez ktoras ma do sprzedania? ![]() Maria super, ze impra udana pochwal sie fotamiw K jakie mialas menu?
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2011-12-05 o 15:38 |
|
|
|
#649 | |
|
Zadomowienie
|
heloł
Konspi- oj przydało mi się takie wyjście ![]() I do lekarza idę po 18, na tzn dyżur nocny! A jak pójdę do mojej lekarki, która jest tam kierownikiem to już jej nagadam co myśl e na temat pracy przychodni. Cytat:
łóżko Olcia ma 80x180, ale nie pamiętam sklepu w którym kupowaliśmy (oczywiście przez internet ) I materac to mamy... yyyyyyyy ..... nie wiem było w komplecie ![]() niestety laktatora nie mam (mam ręczny), a leżaczek bujaczek właśnie chcę wystawić na allegro, bo młoda rzadko już w nim siedzi, raczej właśnie kula się po macie gigant (której nie sprzedaję Gucia- jak sobie pomyślałam, o tych "porządkach" w szpitalu to aż Masakra normalnie. Ja szpital na Polnej sobie bardzo chwalę, panie sprzątające uwijały się że ho ho i każda była od czegoś innego jedna myła parapety, zaraz inna myła kibelki, jeszcze inna podłogi. Normalnie
|
|
|
|
|
#650 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Hehehe...jak tz wspomni cos o cenie to jest na to sposob - powiedz, zeby sie cieszyl, ze chcesz kulki a nie prasowanca - kulki kosztuja "tylko" 45 eu a prasowaniec 130.... Ze swiateczna wszystko jest ok, tylko zawsze maja duzo srebrnych blyszczacych kulek i mozna sobie zafundowac bardzo atrakcyjna bombke na buzce... ![]() Co do ubezpieczen....nasza firma ubezp. wlasnie nie dosc, ze podniesli nam skladki miesieczne to jeszcze mamy ponad 200 euro wiecej wkladu wlasnego w roku...malo nie padlam jak to zobaczylam... Cytat:
No bez i cieply to 03 w sumie... Zdrowka dla calej rodziny zycze Cytat:
![]() Cytat:
Szkoda, ze nie mowilas wczesniej, bo wlasnie poddawalam za darmo i lezaczek, mate gigant (polecam!) i laktator Medeli... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-12-05 o 16:10 |
|||||
|
|
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A u nas wesolo wczoraj polozylam sie spac chwilke po polnocy,nie pospalam długo bo przed 1 Mati sie obudzil i jeden wielki placz,ryk marudzenie i nie spanie i tak do 5 rano gdzie musialam juz do pracy wstawac
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
U mnie tez dzis wietrznie i zimno ![]() Gucia masakra z tym szpitalem ![]() ela niestety z tymi przychodniami tak jest u mnie jest to samo ![]() Ale mam lenia ostatnio tak mi sie nic nie chce że masakra strasznie mnie suszy ostatnimi czasy potem tylko sikać biegam bez przerwy
|
#653 |
|
Zadomowienie
|
Ela, pokazuj lezaczek i ile chcesz za niego
moze sie skusze![]() a w ogole przydaje sie, czy to raczej taki gadżet? i dzieki za info. napisz co tam na wizycie Kareninka, szkoda i akrat to co wymyslilam, ze bedzie mi potrzebne tym razem. a ja myslalam, ze mnie wysmiejecie, ze juz o takie rzeczy sie dopytuje ![]() Kachula wspolczuje. zdrowia dla Matiego. nie dajcie sie choróbsku! Pietrusia, mnie tak suszylo tydzien temu najgorzej w nocy. budzilam sie z wyschnieta buzia, a potem latalm sikac i tak w kolko. a my nie grzejemy wcale, dodatkowo mala ma nawilzacz w pokoju.
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny powiedzcie mi co moge stosowac na katar, mam noc zatkamy juz ponad tydzien i nie moge sie tego diabelstwa pozbyc, z nosa mi sie tak nie leje co mam zatkany
|
|
#655 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
firmy nie pamietam, zreszta zamawialam na niemieckim ebay-u Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a z piciem, to pij ile wlezie... ja ostatnio sie zalatwilam, bo sie troche odwodnilam i do tej pory walcze z suchymi ustami ... chociaz juz jest lepiej, ale wystarczy jedno zapomnienie i potem "leczenie" skutkow jest upierdliwe ![]() Cytat:
A jeszcze co do przychodni, to w koncu sie dodzwonilam, lekarz do mnie oddzwonil i na szczescie z tarczyca nadal wszystko ok, wynik powinien byc ok 0,5-1,0... ja mam 1,1, takze ok, zostaje przy tej samej dawce leku i w styczniu znow do kontroli ![]()
|
|
#656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#657 | |
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() byłyśmy u lekarza, na szczęscie Ala osłuchowo czysta, tylko katar jej spływa po tylnej ścianie gardła i stąd to warczenie i kaszel, znowu 80 zł w aptece zostawiłam. Nie wyrobie niedługo. Jeszcze pani w aptece stwierdziła że w od nowego roku będzie jeszcze drożej,więc super! Cytat:
) bez leżaczka to po co chcesz kupować? Chyba, że planujesz kolejne fasolinki?![]() wg mnie jest ok, zarówno Olcia jak i Ala długo leżały w nim. Teraz Ala już się złości bo chce się turlać, więc ostatnio najczęściej leży na podłodze na macie. Może jutro zrobię fotki, to wrzucę, na razie padam na twarz i idę się już położyć. Gucia- super, ze wyniki są dobre! Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-12-05 o 22:09 |
|
|
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
Zacznę od ... hello
![]() Najlepsze urodzinowe życzenia dla Oliwi, Stasia, Kingusi Konspi co za tort!!! Kate jak Twój został uznany za chudego to mnei zlinczują. Zważyłam Piotrusia u koleżanki i wyszło, że waży 11,5 kg... Suonko Piotruś pije mleko a niekapka avent, drugi avent ma na spacery i wyjazdy na wode, raz dziennie soczek w bidonie canpola(połowa soczku plus drugie tyle wody), i ma taki kubek z ikei- ma dopinaną nakrętke z dziubkiem, a bez tego jest zwykłym kubeczkiem. Nie ma zaworka- nie jest niekapkiem. Pije w nim wode w domu. Guciu cudny masz brzucholek! Elalank miałam taki problemz zębem leczonym kanałowo. Ja postanowiłam czekać i w ciągu dni doszło do takiej makabry, że wyłam z bólu i mogłam funkcjonwoac tlyko płukając usta zimną wodą- najlepiej lodowatą. I tak w kółko całą noc i dzień nim dotarłam ma wizyte. Mamrotka Piotruś z Befado ma kapcioszki i je uwielbia. Są bez zarzutu- wygodne, porządne, oddychające. I bardzo ładne. Karenina fajne ma zabawy Andre Super te puzlle ze zwierzątkami!Usmiałam się czytając o napastowaniu Andre ![]() Kosmetyki... uwielbiasz je Ja ostatnio tez mam jakąś zajawke na zmiany w kosmetyczce... Znalazłam swój idealny tusz i już nie zmieniam. Fluidy i podkłady, za namową koleżanki, zmieniłam na mineralne i jestem zachwycona Kosmetyki do pielęgnacji uzupełniłam o kosmetyki naturalne(hydrolat, olejki, jeszcze w kolejce czeka puder balbusowy z jedwabiem).Co do nocnikowania- Piotruś wie, że sika jak już to robi, albo jak się zleje:P Ale były postępy. U znajomych zdjał pampersa, usiadł na nocnik i zrobił kupe, a potem jeszcze troszke siknał. A potem zanowu lał pod siebie:P Wczoraj zaczął w wc siusiać i się powstrzymal, zdarzyłam go an msuzle posadzić i dokończył- cały dumny i szczęśliwy. Ale poza tym widze, że nie łączy jeszcze uczucia parcia z sikaniem to nie komunikuje potrzeb. Pietrusiu super wieści! Oby dzidzia dalej tak ładnie rosła ![]() Guciu co za szpital ![]() Nadrobienie chociaż części było masakrą...Postaram sie częściej zaglądać. |
|
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.

Domyslam sie, ze cos podobnego moze byc zwiazane z dawstwem szpiku... plus pewnie wywiad o przebytych chorobach nowotworowych w rodzinie...

... wszystko przez to, ze byly jakies zaniedbania higieniczne 

jak ostatnio bylam w poczekalni to pani rozmawiala sobie z kolezanka
, zeby to nic powaznego nie bylo 

no skąd ja mogłam wiedzieć co to są meteoryty. Najczęściej używam cieni inglota, pudru i różu sephory, fluidu astora

Masakra normalnie. Ja szpital na Polnej sobie bardzo chwalę, panie sprzątające uwijały się że ho ho i każda była od czegoś innego