Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-06, 09:51   #1951
mag_99
Rozeznanie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
w koncu odebral babsztyl jeden! ale i tak nic sie nie dowiedziałam może wy sie orientujecie, mieszkam w wawie a moj pracodawca odprowadzał składki w lodzi, tam gdzie siedziba firmy, moj zus(wawa) mówi mi ze o zasiłek i ubezpieczenie muszę sie domagać w w zusie w lodzi a tam znów mnie do wawy odsyłają bo ustal stosunek pracy no ja pierdziele! i kto ma racje??
hmmm... ale skończyła Ci się umowa? czy "ustał stosunek pracy" w ich rozumieniu to fakt, że jesteś na l4, jak skończyła Ci się umowa to nie wiem, ale jeśli chodzi tylko o l4 to ja tak mam i wypłaca mi zus miejsca pracy

a w ogóle to dawno nie ma już obowiązku meldunkowego, a te wszystkie urzędy i ta rejonizacja są dobijające - nie sądzicie?

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 09:53   #1952
aaagga
Raczkowanie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
tez o tym słyszałam, ale czytałam też że to mit, więc nie wiem sama... np. poniżej link:

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...ety_35120.html (mowa o tym w pierwszym paragrafie)

Emigra super że wizyta przyniosła dobre wieści))
dzięki fajny ten artykuł

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 09:54   #1953
koniakonia
Zakorzenienie

Hej,

gratuluję udanych wizyt

ja zaraz się szykuję na pogrzeb Ojca koleżanki , tej od chorej Córki , nastrój mam średni bardzo.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 09:56   #1954
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
hmmm... ale skończyła Ci się umowa? czy "ustał stosunek pracy" w ich rozumieniu to fakt, że jesteś na l4, jak skończyła Ci się umowa to nie wiem, ale jeśli chodzi tylko o l4 to ja tak mam i wypłaca mi zus miejsca pracy

a w ogóle to dawno nie ma już obowiązku meldunkowego, a te wszystkie urzędy i ta rejonizacja są dobijające - nie sądzicie?
nie wiem jak oni to rozumieja bo bylam na umowe zlecenie i w trakcie jej trwania poszłam na zwolnienienie, pani w zusie nie potrafiła sie wypowiedzieć na ten temat i na koniec dodała ze nie moze mi takich informacji udzielać przez telefon i zaprasza mnie do lodzi z dowodem osobistym
Stary 2011-12-06, 10:02   #1955
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość

oooo wydaję mi się mocno,że obowiązek meldunkowy jeszcze jest, mają znieść ,ale w 2014
http://www.msw.gov.pl/portal/pl/362/...dunkowego.html

moja koleżanka jest w takiej sytuacji jak Ty ,kasiorkę dopomina się tam gdzie składki odprowadza pracodawca....
a tak ogólnie to kiedy ustał ten stosunek pracy ?
Stary 2011-12-06, 10:07   #1956
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem jak oni to rozumieja bo bylam na umowe zlecenie i w trakcie jej trwania poszłam na zwolnienienie, pani w zusie nie potrafiła sie wypowiedzieć na ten temat i na koniec dodała ze nie moze mi takich informacji udzielać przez telefon i zaprasza mnie do lodzi z dowodem osobistym
umowa zlecenie najgorsze co może być ...wrrrr..
też byłam na umowie zleceniu, miałam umowę do końca października (zawsze miałam przedłużaną co 3 miesiące - tak od 2 lat) ale jakoś pod koniec września dowiedzieli się że jestem w ciąży i stwierdzili że w takim razie pracuję tak jak mam umowę do końca października i <papa>. A mogą tak zrobić bo umowa zlecenie jest umową cywilną i jakby to napisać nie chroni kobiet w ciąży.
Nie wiem jak jest u Ciebie dokładnie ja Ci napisałam tylko mój przypadek.
Stary 2011-12-06, 10:07   #1957
lena_mi
Zakorzenienie

koniakonia o której masz jutro wizytę? Ja już się stresuję bo już dawno nie widziałam dzidka..

Dziewczyny trzymajcie proszę kciuki!!!
Stary 2011-12-06, 10:11   #1958
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
koniakonia o której masz jutro wizytę? Ja już się stresuję bo już dawno nie widziałam dzidka..

Dziewczyny trzymajcie proszę kciuki!!!
Idę na 13, przełożyłam z 14.30 , bo nie lubię czekania od rana

Ja też już się tej Mojej Babeczki doczekać nie mogę ,tzn. widoku,no i zobaczymy czy 3 D sobie da zrobić , zrobimy sobie z tego prezent Mikołajkowy
A dzisiaj znów wymiotowałam, chyba to z nerwów .
Stary 2011-12-06, 10:13   #1959
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

koniakowa stosunek ustal do pracy ustal pod koniec października
Nikii mi umowę dawali do miesiąc i sama powiedziałam w październiku dość i będę do końca miesiąca, gdyby nie ten zus to bylo by spoko
a w zusie w lodzi nie maja moich dokumentów do wypłacenia zasiłku mino ze mi przysłali pismo ze przekazują moje papiery do lodzi celem wypłacenia zasiłku i tej okazji tez nie mam ubezpieczenia od nich i jaja jak berety!! ide do kosmetyczki na poprawę humoru

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2011-12-06 o 10:16
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 10:16   #1960
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Idę na 13, przełożyłam z 14.30 , bo nie lubię czekania od rana

Ja też już się tej Mojej Babeczki doczekać nie mogę ,tzn. widoku,no i zobaczymy czy 3 D sobie da zrobić , zrobimy sobie z tego prezent Mikołajkowy
A dzisiaj znów wymiotowałam, chyba to z nerwów .
oj Biedulka może meliska pomoże?
a to 3D masz!
my normalne 2D, tyle, że połówkowe! no i może poznamy płec?
Stary 2011-12-06, 10:17   #1961
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Czesc mamusie

Pierwsza noc ogolnie mozna zaliczyc do udanych Nie bylo placzow, ale oczywiscie w nocy mielismy juz z mezem gosci a w lozku hehe
Wczoraj wieczorem jeszcze myslalam jak zabezpieczyc malego gdyby spadl, bo w lozeczku jednak nie mial jak wypasc, a on "chodzi" po calym lozku no i przeczytalam, ze jedna mamusia materac z lozeczka podkladala, wiec i ja tak zrobilam, zasnelam przynaujmniej spokojniejsza. A jak szlam spac, to ten juz na brzegu lozka lezal
Dziekujemy za mile slowa

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki, melduję się po wizycie

U mnie będzie chłopczyk Na 100 % już było widać siusiaczka. Ciśnienie dobre, szyjka 6 cm, łożysko dobrze ułożone na tylnej ścianie, waga dzidziusia 500 g. Termin porodu z USG różni się od terminu z OM tylko o jeden dzień
Za 9 dni USG 3 D Na wadze przybyło 7 kg od początku ciąży

Teraz zostaje tylko myśleć o imieniu

Dziękuję wszystkim za trzymanie kciuków
Gratuluje synka No i szyjke masz po prostu nie do zdarcia hihih
Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
O, proszę! Maksik mojej siostry synek właśnie zaliczył pierwszą czy może nawet już 2 noc, z dala od sypialni rodziców. Teraz dzieli pokój ze starszym braciszkiem, Filipkiem, ale niedługo, bo siostra już powoli rozglada się za większym mieszkaniem. Jednak między chłopakami jest za duża róznica wieku, aby taki układ mógł sprawdzić się na dłuższą metę. Problemów ze spaniem nie było, Maks zadowolony brał udział w remoncie pokoju, pomachał nawet pędzlem po ścianie, wszystkiego był ciekawy. Zmartwił się tylko, gdzie jego melodyjka, bo dotychczas mial ulubioną pozytywkę zawieszoną nad łóżeczkiem i przy niej zasypialAle w nocy nie wędrował do rodziców, i czuje się już baaardzo dużym chłopczykiem. Moze więc w krótce zrezygnuje z pieluszki hehe

Aguśka, niedługo to już u Was w sypialni będzie spać dzidzia, także korzystaj z tych kilku miesięcy sam na sam z mężem w sypialni
No to Maks dzielny chlopak jest No a z ta pieluszka to wiesz ze nie tak szybko hehe A siostra kupila ta ksiazke?
Odnosnie naszej sypialni, to moja mama sie smiala z nas wczoraj ze mamy zielona noc
Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Hej, jestem jakaś taka padnięta, że nie mam siły Was przeczytać i poodpowiadać. Jutro Was nadrobię. Ale napiszę Wam jak po wizycie. Otóż, wszystko jest w porządku , lekarz powiedział nam, że rośnie nam duża zdrowa dziewczynka wymiary idealne, waga 375 g. Powiedział jeszcze tak: "o tu są dwie kreseczki to wyraźnie widać, że to cipka" Także po usg jestem spokojniejsza i szczęśliwa.
Dobrej nocki
Gratuluje zdrowej coreczki!Super wiesci
Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Dzieć ma się dobrze. Jest ułożony pośladkowo póki co. Gin oczywiście nie był zadowolony z moich wyników i kg. Cały czas mi gada że mam złą dietę
Zlecił mi test obciążenia glukozą, bo dzieć ma spory brzuszek. Waży już 1092g a termin z usg wyszedł na 28 lutego. No i będzie dziewczynka
Niestety mam skurcze i skróciła mi się szyjka więc mam po pracy dużo leżeć
No prosze nastepna dziewczynka, gratuluje! I jaka juz duza kobietka z niej
A wiesz jaka masz dlugosc szyjki??
Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Aguśkaaa ten Twój syn to taki przystojny, że szok i jak się ślicznie uśmiecha do zdjęcia. Widać, że bardzo podobała mu się nowa kołderka

No i powiedz mi bo pisałaś, że kładłaś go do łóżeczka i sam zasypiał. Tak było od początku ? Czy nauczyłaś jakoś Napisz mi bo ja akurat mam ten problem, że nauczony był kołysania ( teściowej szkoła) i w nocy zasypia sam ale południowe drzemki w łóżeczku to bez kołysania i pilnowania się nie udadzą.
A teraz właśnie chcem żeby dzidzie nauczyć spać inaczej I może masz jakiś patent
Dzieki
Oj ja tez z tesciami "walczylam" jak szlam do pracy, zeby mi go przypadkiem nie usypiali na rekach, choc nie raz tak sie zdarzalo.
Bo ja cos wprowadzilam, bylo pieknie, ladnie, maly zasypial sam, a szlam dopracy okazywalo sie ze inaczej nie dalo sie go uspic, bo plakal a oni mieli miekkie serce i zasypial bujany na rekach.
Moj Filip po urodzeniu spal z nami w lozku, potem jak juz mial ok. miesiaca moja mama polecila zebysmy jednak zaczeli klasc go w lozeczku, bo potem sobie nie damy rady. Z ciezkim sercem, ale to robilam i mowiac szczerze, wyszlo nam to na dobre i malemu chyba tez.
Ale jak mial pol roczku skonczylo sie piekne zasypianie w lozeczku, bo choroby pierwsze, bo zabkowanie, no wiec ten okres znow spal z nami. Ale jak nie szedl mu zabek albo jak byl zdrowy, chcialam spowrotem go do lozeczka klasc a tu byl bunt no bo wiadomo ze sie przyzwyczail do spania z nami. Ale kolezanka mi polecila ksiazke: "Każde dziecko może nauczyć się spać", przeczytalam ja cala i zastosowalam sie do jej rad i jak reka odjal, Filip w pare dni nauczyl sie samodzielnego zasypiania i w dzien i w nocy, w nocy nie budzil sie nie plakal. Oczywiscie z poczatku bylo trudno, bylo troche placzu, ale to nie jest taka nauka, ze zostawiasz dziecko zeby sie wyplakalo, tylko tam jest opisane szczegolowo ze trzeba co jakis czas wchodzic, glaskac mowic ze wszystko dobrze, ze jest bezpieczne itd itd. Wazne bylo zeby sie nie przelamac i nie wyjac go z lozeczka. Z poczatku w nocy jeszcze sie budzil, ale glaskany zasypial dalej. Potem juz jak sie budzil, to nawet nie wiedzielismy bo nie plakusial. w tych metodach z tej ksiazki chodzi o to, zeby dziecko nauczyc samodzielnego zasypiania a gdy sie przebudzi to ponownego zasypiania bez placzow i histerii. Ladowal u nas w lozku tylko wtedy jak byl chory lub szedl nast zabek, ale potem bez problemu po chorobie znow go kladlam i nie bylo oporow.
Cytat:
Hej,

gratuluję udanych wizyt

ja zaraz się szykuję na pogrzeb Ojca koleżanki , tej od chorej Córki , nastrój mam średni bardzo.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-12-06 o 10:28
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 10:19   #1962
Madziara 26
Rozeznanie

Niki mój tą samą pasje ma

iw gratulacje chłopca
joanaros gratulacje dziewczynki

A ja dół wujek zmarl dzis rano

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 10:19   #1963
Aguśkaa83
Zakorzenienie

konia i lena trzymam kciuki za Wsze jutrzejsze wizyty!
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 10:20   #1964
Zia_
Zadomowienie

Bry lachonki!
Dzis heroicznie sie zmusilam i wstalam o 6.30 na silownie, porowerkowalam troche i zrobilam rozciaganie (uwielbiam). Teraz mam jakis kryzys energetyczny
Konia, az slow brak na nieszczescia u twojej kolezanki
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 10:25   #1965
Nikii89
Zakorzenienie

Cytrynka to Ty masz inaczej chyba niż ja. Bo mi żaden zasiłek nie przysługuje

Madziara ale Twój to też jak Mój że ino rybki mu w głowie?? Czy raczej z tych normalnych facetów?
Bo Mój to jak sobie wspomni to się spyta "Jak synek się ma? kopie?" ale to może raz na 2tygodnie a tak to "ryby to ryby tamto" itd.
Stary 2011-12-06, 10:34   #1966
Madziara 26
Rozeznanie

Nikii mój to na okrągło czyta o rybach i różnych nowościach do akwarium, a teraz jeszcze jedna ryba jest ciężarna i chyba bardziej interesuje go jej stan niż mój

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 10:38   #1967
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Madziara ale Twój to też jak Mój że ino rybki mu w głowie?? Czy raczej z tych normalnych facetów?
Bo Mój to jak sobie wspomni to się spyta "Jak synek się ma? kopie?" ale to może raz na 2tygodnie a tak to "ryby to ryby tamto" itd.
Nikii89 nie przejmuj się jak mały zacznie na poważnie kopać to mu sie zmieni punkt widzenia, a co dopiero jak się urodzi

mój też na początku jakoś nie odczuwał tego, że jestem w ciąży a teraz jak widzi jak mi brzuch skacze codziennie i nawet się rozbierać nie muszę aby to zobaczyć to zaczął się przytulać i rozmawiać z brzuchem, zaczyna się etap "już nie mogę się doczekać kiedy Cię zobaczę"

a no i zrobiłam też małą awanturę, bo miałam odczucie, że więcej bawi go np. kupowanie prezentów dla siostrzenic niż rzeczy dla własnego dziecka - jak wchodziłam na dział dziecięcy to było marudzenie, że on zmęczony, że nie chce mu się szukać i tak dalej, ale jak siostrzenicom lego chciał kupić to 3 sklepy zwiedził w poszukiwaniu zadziałało!

a ja rosnę i rosnę
Stary 2011-12-06, 10:39   #1968
Nikii89
Zakorzenienie

Madziara czyli mamy podobnie u mojego teraz jakaś choroba przyszła i leczy je. I fakt bardziej się przejmuje jak im coś jest. Bo jak np. ja powiem że mnie brzuch boli lub kręgosłup to olewa to. No ale wiedziałam że wiąże się z "rybiarzem" Trzeba chyba to przeżyć.

Mag_99 też myślę że jak mały zacznie mocniej kopać to mu się zmieni ten punkt widzenia.
Mój widzi że mam większy brzuszek coraz bardziej ale chyba faktycznie jeszcze do niego to nie dociera. Dlatego też na każde USG go biorę ze sobą (z tym problemu nie mam bo sam chętnie chce iść) dopiero wtedy jest zainteresowanie dzidzią na 10 minut, a potem powrót do domu i rybek.
O zakupach na razie nie wspomnę bo nie mamy nic. Ale już mu powiedziałam że od stycznia zaczynamy kompletowanie , bo ja nie zamierzam potem na hura kupować wszystkiego i latać w jeden dzień z brzuchem na szybko po sklepach.

aaaa... przyszła mi wczoraj kiecka jaką zamawiałam tzn. tak myślę bo dostałam awizo. http://allegro.pl/jesien-sukienka-bo...939103376.html
Listonoszowi nie chciało się chyba zadzwonić do drzwi, bo wszyscy w domu byli zero dzwonka tylko awizo potem w skrzynce. Cholerna poczta. Dziś jadę po jej odbiór jak TŻ wróci z pracy bo auto zabrał Jak będę ją miała to tak jak obiecałam wrzucam foto

Edytowane przez Nikii89
Czas edycji: 2011-12-06 o 10:48
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 10:40   #1969
MoniaHan
Wtajemniczenie

czesc Dziewczynki,

gratuluje wczorajszych wizyt i poznania plci.
Aguska super Filipek prezentuje sie w nowym pokoiku i fajnie ze pierwsza noc zaliczasz do udanych. a ksiazka o ktorej wspominasz widocznie jest dobra, bede musiala nabyc.

iw dluga szyjka, tez mialam 6cm na USG 3.11, ciekawe co mi powie lekarz jutro.

przespapam noc dobrze (no z drobnymi przekomarzankami ze strony na strone), skurczu nie mialam dzisiaj jak do tej pory ani jednego...ale Malutka tez sie nie rusza. wczoraj po pracy pojechalismy do miasteczka i z taka trdunoscia chodzilam po sklepie, tam mnie brzuch ciagnal, kupilam uzywany wozek do serwowania jedzenia - bedzie mi latwiej na polowaniach zbierac ze stolu i przygotowywac wszystko.
Tz mnie zaskoczyl bo chce przeczytac ''jezyk niemowlat'', ale z nim to roznie bywa bo ostatnio wpadl ze znajomymi ze film beda krecic...no ale trzeba napisac scenariusz...wiec Tz zaangazowany i szukal dobrych ksiazek i oczywiscie zamowil, ksiazka jest w domu od 2 tyg...a zapal na scenariusz gdzies wcielo....to moj Tz wlasnie i jego slomiany zapal do wszystkiego.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 10:45   #1970
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Madziara czyli mamy podobnie u mojego teraz jakaś choroba przyszła i leczy je. I fakt bardziej się przejmuje jak im coś jest. Bo jak np. ja powiem że mnie brzuch boli lub kręgosłup to olewa to. No ale wiedziałam że wiąże się z "rybiarzem" Trzeba chyba to przeżyć.

To ja mam wędkarza ale spasował z pasją od czasu kiedy dużo czasu w pracy siedzi no i kibic z niego ale jak tam sobie obejrzy w tv kilka meczy pod rząd albo raz w miesiącu pojedzie na mecz to jeszcze nie masakra ogólnie odkąd jestesmy razem Sebastian nie odczuwa większej potrzeby spotkania sie z kumplami owszem czasem jedzie na impreze firmową i tam sobie odbije ale to on później cierpi nie ja zresztą teraz najlepszym kumplem jest jego brat którego uwielbiam a kumple z pracy też zwykle są ok a co do hobby to jeszcze gry na necie Travian itp to strasznie mnie drażni

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 10:53   #1971
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
To ja mam wędkarza ale spasował z pasją od czasu kiedy dużo czasu w pracy siedzi no i kibic z niego ale jak tam sobie obejrzy w tv kilka meczy pod rząd albo raz w miesiącu pojedzie na mecz to jeszcze nie masakra ogólnie odkąd jestesmy razem Sebastian nie odczuwa większej potrzeby spotkania sie z kumplami owszem czasem jedzie na impreze firmową i tam sobie odbije ale to on później cierpi nie ja zresztą teraz najlepszym kumplem jest jego brat którego uwielbiam a kumple z pracy też zwykle są ok a co do hobby to jeszcze gry na necie Travian itp to strasznie mnie drażni
ojej! a już myślałam, że mamy wspólnego męża nawet imię się zgadza tylko mój nie gra w traviana

a ja rosnę i rosnę
Stary 2011-12-06, 10:54   #1972
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:

.
to dziwne bo ja pracowałam na zlecenie 5 miesięcy a po 3 miesiącach, jeśli chorobowe jest odprowadzane to sie zasiłek należy
Stary 2011-12-06, 11:03   #1973
19claudia91
Rozeznanie

Mój TŻ jest fanem muzyki metalowej.. Wie dosłownie wszystko o zespołach kto kiedy w jakim roku.. i też więc dla mnie jego muzka jest utrapieniem, nie mówię lubię niektóre utwory ale bez przesady on by tego słuchał dzień w dzień.. no masakra dosłownie, na swoim komputerze ma może z 4 tysiące utworów jak nie więcej.. Na szczęście nie ma akwarium =p Bo by więcej przy nim siedział niż przy mnie hehe

Dziewczyny gratuluję poznania płci

Zauważyłam że puchną mi nogi, czuję aż takie mrowienie.. Na dodatek zaczynam się pocić jak nie wiem, wczoraj myłam się pod paszkami i założyłam nową piżamę to dzisiaj tak śmierdzi jak bym się nie myła w okolicach pach z miesiąc.. :/

Fabianek

Edytowane przez 19claudia91
Czas edycji: 2011-12-06 o 11:10
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 11:05   #1974
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś (jakieś 2 lata temu) z mężem byliśmy uzależnieni od tej gry. Wstawaliśmy w nocy, żeby ataki ustawiać To były fajne czasy, ale na szczęście już z tego wyrośliśmy
Stary 2011-12-06, 11:06   #1975
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Mój TŻ jest fanem muzyki metalowej.. Wie dosłownie wszystko o zespołach kto kiedy w jakim roku.. no masakra dosłownie, na swoim komputerze ma może z 4 tysiące utworów jak nie więcej.. Na szczęście nie ma akwarium =p Bo by więcej przy nim siedział niż przy mnie hehe
moj TŻ nie ma akwarium ani nie słucha metalu ale za to ma gre on line w czołgi
Stary 2011-12-06, 11:13   #1976
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Że co? Oni mają świetne poczucie humoru

Cytat:
oooo wydaję mi się mocno,że obowiązek meldunkowy jeszcze jest, mają znieść ,ale w 2014
http://www.msw.gov.pl/portal/pl/362/...dunkowego.html

moja koleżanka jest w takiej sytuacji jak Ty ,kasiorkę dopomina się tam gdzie składki odprowadza pracodawca....
a tak ogólnie to kiedy ustał ten stosunek pracy ?
Generalnie to wszystkie sprawy załatwia się w oddziale ZUSu, do którego pracodawca odprowadza składki.
Ja z tym problemu nie mam, bo należę do tego samego oddziału.
W ogóle nie mam żadnego problemu z Zusem i pieniędzmi. Ostatni zasiłek wypłacili mi już 2 grudnia a kolejny będę miała wypłacony w ciągu 30 dni od dostarczenia ostatniego zwolnienia czyli do końca grudnia.

Cytat:
aaaa... przyszła mi wczoraj kiecka jaką zamawiałam tzn. tak myślę bo dostałam awizo. http://allegro.pl/jesien-sukienka-bo...939103376.html
Listonoszowi nie chciało się chyba zadzwonić do drzwi, bo wszyscy w domu byli zero dzwonka tylko awizo potem w skrzynce. Cholerna poczta. Dziś jadę po jej odbiór jak TŻ wróci z pracy bo auto zabrał Jak będę ją miała to tak jak obiecałam wrzucam foto
Od razu zwróć na poczcie uwagę na to, bo gwarantuję Ci, że będzie się to powtarzać. Ja też byłam w domu, czekałam na polecony. Dostałam awizo. Od razu zadwoniłam na pocztę ochrzanić listonosza. Od następnego dnia nawet zwykłe listy zaczął przynosić do domu. Teraz widzę, że zwykłe listy lądują w skrzynce, ale nawet duże polecone przynosi do domu

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 11:15   #1977
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Kiedyś (jakieś 2 lata temu) z mężem byliśmy uzależnieni od tej gry. Wstawaliśmy w nocy, żeby ataki ustawiać To były fajne czasy, ale na szczęście już z tego wyrośliśmy

nie powiem ja tez w to grałam ale ze 4 lata temu non stop razem z Sebastianem oczywiście na dwa kompy jechalismy

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 11:18   #1978
19claudia91
Rozeznanie

Ja byłam z moim Łukaszem uzależniona od Puzzle Quest.. fajna strategia.. znowu bym sobie pograła =p znowu On też cały czas grał w Black Mirror.. ;/

Fabianek

Edytowane przez 19claudia91
Czas edycji: 2011-12-06 o 11:19
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 11:21   #1979
MoniaHan
Wtajemniczenie

moj tez gra on-line w world of warcraft, ogolnie srednio mi sie to podoba, ale jak w miedzyczasie pomaga mi w czyms to ok, w sumie jak tez sporo siedze na forum
a wlasnie przypomnialo mi sie wczoraj mialam siwy dym w kuchni...z prawdziwego zdarzenia...Tz robil sobie stek wolowy, kupilam mu porzadny i ladny kawalek, kupil sobie wczoraj specjalna patelnie i jazda. jak otworzylam drzwi do kuchni, bo je zamknal (a nawet nie mruknal ze tam tak siwo), weszlam z psem do kuchni, a tam absolutnie siwo razem z psem sie cofnelismy natychmiast

powiedzialam ze niech idzie do knajpki i sobie zamawia raz w tygodniu takie steki, bo mi tak zadymil kuchnie, ale w rezultacie stek mu wyszedl bardzo dobry, ja tylko kawalunio sprobowalam, bo to nie dla mnie jedzenie.
wiec nastepny stek bedzie robiony na grillu w ogrodzie (bo to tylko 6 minut zajmuje), w tamtym roku mielismy grilla w sylwestra, znajomi przywiezli dobre miesko ( a ze sa Turko/Bulgarami) to nam bardzo smakowalo bo bylo inne niz my robimy. jeszcze mam 1,5 godzinki do obiadku.dzis penne ze szpinakiem.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2011-12-06 o 11:27
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 11:22   #1980
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
nie powiem ja tez w to grałam ale ze 4 lata temu non stop razem z Sebastianem oczywiście na dwa kompy jechalismy
My wybudowaliśmy dwa cudy i powiedzieliśmy dość
Też graliśmy na dwa kompy i mieliśmy osobne konta, ale nawzajem się podkarmialiśmy, więc nie było na nas mocnych A ile kasy na złote monety poszło Na allegro hurtowo kupowaliśmy Fajnie było

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości