Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-06, 13:59   #2011
agnes99
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

cześć dziewczynki

ma pytanie do dziewczyn, które kupuja łózeczka turystyczne dla maluchów - czy macie już wybrane co kupujecie? jezeli tak to pochwalcie się co to
Stary 2011-12-06, 13:59   #2012
tynka88
Zadomowienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

dziewczyny , ale duze i sliczne brzuszki

ja mam pytanie moja umowa o prace dobiega konca w dniu porodu, pracuje w firmie majac umowe na czas okreslony od ponad 2 lat, to ze przysluguje mi 20 tygodniu zasiłku z zusu to juz wiem, ale zastanwiam sie czy jezeli wybiore juz ten zasiłek i zarejestruje sie w urzedzie pracy jako bezrobotna to nalezy mi sie zasiłek dla bezrobotnych>? moze któraś z was mnie uświadomi

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 14:02   #2013
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
dziewczyny , ale duze i sliczne brzuszki

ja mam pytanie moja umowa o prace dobiega konca w dniu porodu, pracuje w firmie majac umowe na czas okreslony od ponad 2 lat, to ze przysluguje mi 20 tygodniu zasiłku z zusu to juz wiem, ale zastanwiam sie czy jezeli wybiore juz ten zasiłek i zarejestruje sie w urzedzie pracy jako bezrobotna to nalezy mi sie zasiłek dla bezrobotnych>? moze któraś z was mnie uświadomi
z tego co wiem zasiłek dla bezrobotnych nie ma nic do ciąży. Tylko nie wiem kiedy powinnaś się rejestrować, bo zasiłek macierzyński jeszcze ci się należy. Zapytaj w Urzędzie pracy, powinni Ci pomóc

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 14:06   #2014
tynka88
Zadomowienie

dzieki Karolca, doczytałam ze aby dostac ten zasiłek, trzeba przepracowac min 365 dni w ciagu ostatnich 18 miesiecy i w ciagu tych 18 miesiecy sie zarejestrowac, ale nie wiem czy dobrze zrozumialam, masz racje dopytam sie w urzedzie.

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 14:27   #2015
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Ja dziś mam wizytkę popołudniu i mam nadzieję, że wszytsko jest ok i mój powściągliwy gin zerknie co tam dzidzia ma między nóżkami... byśmy mieli z M cudny prezent na Mikołajki. A jak nie dziś to zaraz przed świętami idę prywatnie na połówkowe i wtedy to już nie wyjdę póki się nie dowiem.
Flowerbombka trzymam kciuki za wizytę

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
a to mój brzuś z dziś i kilka ciuszków jakie dostałam
śliczne! ale przede wszystkim Twój brzuszek śliczny

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
a to My dzisiaj
równo 26 tygodni... czyli zaczynamy tydzień 27
Załącznik 4377762
Karolca super brzuszek

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Napisane przez ivona84 Pokaż wiadomość
Karolca super brzusio i spory już

Ja muszę obfocić mój brzuch - dziewczyny w szpitalu mówiły, że sporawy jak na 6 miesiac
obfoć i pochwal się
Stary 2011-12-06, 14:27   #2016
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
dzieki Karolca, doczytałam ze aby dostac ten zasiłek, trzeba przepracowac min 365 dni w ciagu ostatnich 18 miesiecy i w ciagu tych 18 miesiecy sie zarejestrowac, ale nie wiem czy dobrze zrozumialam, masz racje dopytam sie w urzedzie.
nie jestem pewna jak to jest jak umowa wygasa, ale wydaję mi się mocno,że zasiłek będziesz dostawać przez 24 tygodnie, bo tyle od 2012 będzie trwał urlop macierzyński a co za tym idzie zasiłek też tyle
tu link
http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=431
dzwonił do mnie mój doktor, ale akurat byłam na pogrzebie,oddzwoniłam ale operuje, pewnie chce mi przesunąc wizytę , bo na moim koncie e wizyt widzę zaklepaną 19.30 , no nic to jutro troszkę poczekam

piękne macie brzuszki,ja się umówiłam na zdjęcia z bratanicą na weekend , bo chcemy mieć całą rodzinką jakieś fajne foty zrobione , ciekawe co z tego wyjdzie ...

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2011-12-06 o 14:30
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 14:37   #2017
Madziara 26
Rozeznanie

kciuki za wizyty ja też zastanawiam sie nad lóżeczkiem turystycznym zwykle i tak od siosty bede miala. Znalazlyście jakieś ciekawe??? A I WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI MIKOŁAJA a mi dzisiaj zaczol skakac brzuch

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 14:37   #2018
pempek
Zakorzenienie

Cześć kobitki

gratuluje wszystkich udanych wizyt oraz poznanych i potwierdzonych płci

Ja dziś robiłam powtórkę krzywej cukrowej po 5 dniowej diecie bezcukrowej wynik wyszedł mi jeszcze gorszy niż ostatnio po godzinie po 75g glukozy 178, a po 2 godzinach 195 a kurcze nie jestem w żadnej grupie ryzyka, nie mam 35 lat ani nadwagi, nikt w rodzinie nie ma cukrzycy.... masakra...
pempek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 14:38   #2019
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki

ma pytanie do dziewczyn, które kupuja łózeczka turystyczne dla maluchów - czy macie już wybrane co kupujecie? jezeli tak to pochwalcie się co to
ja tak kiedyś orientacyjnie patrzyłam, to m.in. to mi wpadło w oko
klik

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 14:40   #2020
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Nadrabiam od rana i dopiero mi sie udało

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
\
ide papu robic bo dzidziol niespokojny a wczoraj wieczorem dziecię zasadziło takiego kopa raz że sie aż wystraszyłam przez dobre 40 min sie wierciło w brzucholku ale radochę miałam tż spał juz i charczał a ja się chichrałam sama do siebie jak kopło
mam tak samo - siedzę i zacieszam sama do siebie jak kopa dostanę

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
To ja mam wędkarza ale spasował z pasją od czasu kiedy dużo czasu w pracy siedzi no i kibic z niego ale jak tam sobie obejrzy w tv kilka meczy pod rząd albo raz w miesiącu pojedzie na mecz to jeszcze nie masakra
Tez mam kibica w domu czasem się z niego śmieję, że jakby była jakaś liga chińska czy inna to też by oglądał
Nawet we wrześniu na mecz Pl-Niemcy mnie zaciągnął

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
ojej! a już myślałam, że mamy wspólnego męża nawet imię się zgadza tylko mój nie gra w traviana

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Postanowiłyśmy raz nakarmić te rybki i ogrzać je trochę, bo woda w akwarium wydawała nam się dla nich za zimna, a nikogo nie było w pobliżu. Wsypałyśmy chyba pół paczki pokarmu, coś tam poprzestawiały w osprzęcie. Gdy ciocia przyszła z pracy, okazało się, że....z rybek zrobiła się zupa-ugotowały się i zginęły wszystkie
Wiem, że to miało być smutne ale się nieźle uśmiałam
I przypomniałam sobie, jak mój brat jak był mały hodował ślimaki w słoiku. Wystawił słoik na balkon i ślimaki piknie się ugotowały, bo było jakieś 30 stopni

Cytat:
a to My dzisiaj
Załącznik 4377762
Ale pięknie wyglądasz - chudziutka jesteś a brzuszek bardzo fajny

Gratuluję wszystkim, które poznały płeć, trzymam kciuki też za wszystkie nadchodzące wizyty.
Ja na swoją jeszcze do piątku muszę poczekać. A dziś robiłam jeszcze badania krwi i moczu - po pracy odbiorę wynik, ciekawe co tam wyjdzie
Stary 2011-12-06, 14:42   #2021
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Ja wróciłam z przychodni.. już niegdy więcej nie idę jako przeciętna Kowalska.. naczekałam sie jak głupia, a jak w koncu położna mnie zgarnęła, to ochrzaniła, że powinnam od razu przyjść i powiedzieć, że jestem pracownikiem szpitala, to bym nie czekała dłużej niż 10 min....

Co do TWARDNIENIA brzuszka.. Ginekolog powiedział, że to są skurcze przepowiadające ( nie wiem czemu ten z Polsce powiedział, że na nie za wcześnie)..
Zrobił na szybko USG przez brzuch- sprawdził DŁUGOŚĆ szyjki.. Wszystko jest git.
Mam tylko sobie jeszcze pobrać krew -kolega mi dziś w pracy zrobi, bo czuję ,że Hb znowu w dół poszła..

Po raz trzeci potwierdzono, że będzie synuś.. hehe

A apropo męża, to mi się chyba trafił prawie ideał..
Nie pali, pije niewiele i rzadko, nie gra w żadne gry, czyta dużo książek, jest spokojny, niekonfliktowy, uczuciowy. Jego pasją jest żeglarstwo i zabytkowe auta.

Swoją rodzinę, czyli mnie, psa i dzidzia stawia ponad wszystkim (czyt, kolegami i rodzicami też).
Potrafi wszystko zrobić w domu..

Jesteśmy razem od pięciu intensywnych bardzo lat i to jak się wspólnie zmienialiśmy jest dla mnie cały czas niesamowite
anagat dobrze ze wszystko ok,
polozna mi wczoraj powiedziala ze skurcze B-H moga byc juz od 16 tc.

faktycznie fajny maz Ci sie trafil.
ja tez narzekac nie moge, mimo ze moj troche taki Piotrus Pan, ale i tak mi chlopak dojrzal przez te tez 5 lat (minelo 15 listopada). gra w te gry - ale ja wiem ze on lubi odrywac sie sie od rzeczywistosci czasami i pozyc w innym swiecie, niedlugo nie bedzie mial czasu na to - wiec niech sie jeszcze 3 miesiace poodrywa ale nie moge narzekac , bo pomaga mi w domu i zajmuje sie psem wzorowo. planow na przeyszlosc ma tysiace...zadnego nie realizuje...no ale coz...nie mozna miec wszystkiego

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 14:49   #2022
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
ja tak kiedyś orientacyjnie patrzyłam, to m.in. to mi wpadło w oko
klik

ja też się nad tym, konkretnym własnie zastanawiam
Stary 2011-12-06, 14:50   #2023
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
anagat dobrze ze wszystko ok,
polozna mi wczoraj powiedziala ze skurcze B-H moga byc juz od 16 tc.

faktycznie fajny maz Ci sie trafil.
ja tez narzekac nie moge, mimo ze moj troche taki Piotrus Pan, ale i tak mi chlopak dojrzal przez te tez 5 lat (minelo 15 listopada). gra w te gry - ale ja wiem ze on lubi odrywac sie sie od rzeczywistosci czasami i pozyc w innym swiecie, niedlugo nie bedzie mial czasu na to - wiec niech sie jeszcze 3 miesiace poodrywa ale nie moge narzekac , bo pomaga mi w domu i zajmuje sie psem wzorowo. planow na przeyszlosc ma tysiace...zadnego nie realizuje...no ale coz...nie mozna miec wszystkiego
Ja też na mojego narzekać nie mogę, jest wspaniałym Tatą, pomocnym, kochającym Mężem...jesteśmy ze sobą już 10 lat prawie , najbardziej Go cenię za stabilność emocjonalną i poczucie bezpieczeństwa , które mi zapewnia, na jego głowie są np. finanse, ja tylko czasem pytam jak stoimy , czasem jakieś zwary są ,ale cichych dni nie miewamy,chyba mu to przeczytam jak wróci z delegacji
Łóżeczko turstyczne mam z coto baby ( chyba tak się to pisze ) za 200 zł,ale bez regulacji wysokości dnia,używaliśmy je jako kojec w pokoju dziennym, sprawdziło się super, choć troszkę uciążliwe było składania i rozkladanie ( choć całkiem możliwe że coś źle robiliśmy) , ale to tylko na wakacjach było kłopotliwe i zawsze jakoś się rozłożyło ,do spania mamy tradycyjne , ale to turystyczne uważam za jedną z przydatniejszych rzeczy przy obsludze dziecka , bo Mała sobie w nim siedziała z zabawkami , a ja mogłam spokojnie ugotować obiad, iść do toalety itp.

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2011-12-06 o 14:55
Stary 2011-12-06, 14:51   #2024
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
Cześć kobitki

gratuluje wszystkich udanych wizyt oraz poznanych i potwierdzonych płci

Ja dziś robiłam powtórkę krzywej cukrowej po 5 dniowej diecie bezcukrowej wynik wyszedł mi jeszcze gorszy niż ostatnio po godzinie po 75g glukozy 178, a po 2 godzinach 195 a kurcze nie jestem w żadnej grupie ryzyka, nie mam 35 lat ani nadwagi, nikt w rodzinie nie ma cukrzycy.... masakra...

bo jedno z drugim nie koniecznie ma cos wspólnego
to hormony u Ciebie szaleją, i wcale nie musisz miec takich złych wyników bedąc na diecie
Stary 2011-12-06, 14:53   #2025
Madziara 26
Rozeznanie

http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...970906366.html a ja znalazlam fajną promocje łóżeczko + krzesełko szkoda ze kasa dopiero jutro będzie

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 14:57   #2026
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Ja też na mojego narzekać nie mogę, jest wspaniałym Tatą, pomocnym, kochającym Mężem...jesteśmy ze sobą już 10 lat prawie , najbardziej Go cenię za stabilność emocjonalną i poczucie bezpieczeństwa , które mi zapewnia, na jego głowie są np. finanse, ja tylko czasem pytam jak stoimy , czasem jakieś zwary są ,ale cichych dni nie miewamy,chyba mu to przeczytam jak wróci z delegacji
Łóżeczko turstyczne mam z coto baby ( chyba tak się to pisze ) za 200 zł,ale bez regulacji wysokości dnia,używaliśmy je jako kojec w pokoju dziennym, sprawdziło się super, choć troszkę uciążliwe było składania i rozkladanie ( choć całkiem możliwe że coś źle robiliśmy) , ale to tylko na wakacjach było kłopotliwe i zawsze jakoś się rozłożyło ,do spania mamy tradycyjne , ale to turystyczne uważam za jedną z przydatniejszych rzeczy przy obsludze dziecka , bo Mała sobie w nim siedziała z zabawkami , a ja mogłam spokojnie ugotować obiad, iść do toalety itp.
wlasnie konia to chcialam napisac, ze bylby zadowolony gdyby to przeczytal

Dziewczyny co do lozeczek turystycznych to w sumie zaczelam tez sie zastanawiac, bo mam duzego psa (labradora) wiec na dole mogloby dziecko sie bawic w tym lozeczku, a na gorze byloby do spania drewniane lozeczko (tam pies tak czy inaczej nie wchodzi, bo dzieki Bogu boi sie schodow) tylko czy ten moj stukniety pies nie przewrocilby tego lozeczka turystycznego (oczywiscie nie zamierzam zostawiac dziecka sam na sam z psem nawet na chwile. bo ze zagladac bedzie do lozeczka to na 100%)

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2011-12-06 o 15:02
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 14:57   #2027
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
ja też się nad tym, konkretnym własnie zastanawiam
inne z allegro które oglądam to jakoś do mnie tak nie przemawiają,tzn. wpadło mi jeszcze jedno łóżeczko w oko, ale wymiary ma jakoś 100x70, strasznie dziwne.
Oglądałam jeszcze na żywo jakieś po sklepach, to może by coś wybrał, bo cenowo 300 zł nie przekraczają, ale są strasznie wzorzyste, jakieś takie pstrokate kolory mają, a nie które wręcz jak dotknęłam to miałam wrażenie, że za chwile mi się samo w rękach złoży dlatego póki co to jest mój typ

Stary 2011-12-06, 14:59   #2028
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
wlasnie konia to chcialam napisac, ze bylby zadowolony gdyby to przeczytal

hihihi, zrobię fotę i mu wyślę mmsa na Mikołaja
Stary 2011-12-06, 15:05   #2029
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Płeć mi podał już w 14 tyg a teraz się potwierdziło.

Niestety umowa zlecenie wymaga ode mnie wyrobienia kontraktu w słuzbie zdrowia i nie mam możliwosci żeby umowa poszła na kogoś innego

Gin polecił mi jeść produkty z żelazem wątróbka itp i oczywiście słodyczy zero. Nie wiem czemu tej wagi tak sie uczepił. W sumie mam +7
To Ty w 28 tc masz +7kg, a ja w 23 i tyle samo, więc nie wiem co on się czepia

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
a to mój brzuś z dziś i kilka ciuszków jakie dostałam
Śliczny brzusio i bardzo fajne ciuszki, akurat na lato będziesz stroić

Cytat:
a to My dzisiaj
Załącznik 4377762
Piłeczka śliczny!

Cytat:
cześć dziewczynki

Ja kupuję na 100%, ale jeszcze nie wiem jakie. Muszę siąść z TŻ i popatrzeć, facet też czasem ma dobre oko i zwróci uwagę na takie rzeczy, na które kobieta nie patrzy zazwyczaj

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 15:11   #2030
anagat
Zadomowienie

A ja mam 4 kg na plusie w 23 tyg.. Ale po urlopie w Polsce zawsze mam ok 2 kg więcej Nawet bez ciąży

Spać mi się chce, a do pracy na 16 mam;/ bleee
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 15:13   #2031
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Co do wagi - to ja mam na plusie 2,5kg a jestem w 20tc. Nie mam pojęcia czy to dużo czy mało, pewnie się dowiem w piątek na wizycie u gin
Stary 2011-12-06, 15:34   #2032
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Co do wagi - to ja mam na plusie 2,5kg a jestem w 20tc. Nie mam pojęcia czy to dużo czy mało, pewnie się dowiem w piątek na wizycie u gin
no dużo to na bank nie jest

i Ty chipsy jadasz? bo to z Tobą miałam do x factor iść nie?
Stary 2011-12-06, 15:38   #2033
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
no dużo to na bank nie jest

i Ty chipsy jadasz? bo to z Tobą miałam do x factor iść nie?
Nooo
Stary 2011-12-06, 15:43   #2034
19claudia91
Rozeznanie

No nic muszę skoczyć do sklepu po przyprawę do piernika i zrobić pierniczki z lukrem.. taka mnie ochota zabrała )

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 15:45   #2035
Karo89
Zakorzenienie

Dziewczyny wrzucam linka z inspiracjami na pokój dzieciowy
klik

Stary 2011-12-06, 15:52   #2036
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
Cześć kobitki

Kurcze faktycznie masz nieciekawe wyniki Biedna Ja w piątek idę na tą glukozę - zobaczę co mi wyjdzie, a boje sięstrasznie, bo mój tata jest cukrzykiem na insulinie.

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
No nic muszę skoczyć do sklepu po przyprawę do piernika i zrobić pierniczki z lukrem.. taka mnie ochota zabrała )
Ja czekam na męża aż wróci z tą przyprawą do domu, bo chcę pierniki na swięta zrobić.

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wrzucam linka z inspiracjami na pokój dzieciowy
klik
Fajne pomysły

64 => 55
ivona84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 16:22   #2037
Karo89
Zakorzenienie

Dziewczyny a ja uciekam, bo jedziemy z mężem na zakupy świąteczne czyt.prezentowe. Dlatego idę się zbierać i jadę po męża. Miłego popołudnia

Stary 2011-12-06, 16:23   #2038
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość

Wiem, że to miało być smutne ale się nieźle uśmiałam
I przypomniałam sobie, jak mój brat jak był mały hodował ślimaki w słoiku. Wystawił słoik na balkon i ślimaki piknie się ugotowały, bo było jakieś 30 stopni
W mojej rodzinie do dziś wspominają moja pasję do zwierzątek...Etap ślimaków także miałam-hodowałam w słoiku ślimaki i ich jajka, raz wstawiłam cały słoik siostrze za łózko za zasłonkę. Biedaczka przeżyła szok, gdy w koncu to odkryła. Innym razem, ślimaki rozeszły się po domu, i mama znajdowała je przyklejone np do drzwii...obrzydliwe, jak teraz o tym pomyślę

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
A mogę prosić o przepis? Uwielbiam pierniczki!

Co do łóżeczka turystycznego, my dostajemy od siostry. Zakupię nowy materacyk, wkłady pod materacyk już mam. Do łóżeczka jest dołączony przewijak, który można chyba zamontować na nim. A tak wygląda to łóżeczko:

http://dino.sklep.pl/nowy/Lozeczko-a...neco-p-21.html

W domu rodzinnym mamy zwykłe drewniane, tak jak anagat, ale u teściów nie ma, więc pewnie i tak będziemy zabierać je ze sobą jadąc do Polski.
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 16:49   #2039
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Witajcie

Mam pytanie czy do szpitala bierzecie jakieś ciuszki , które np. dostaliście od kogoś czy może kupujecie specjalnie nowe ??
No i jaki rozmiar brać do szpitala tylko 56 czy może 62 też??

Madziara26 śliczny brzuszek i ciuszki

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

karolca super brzuszek

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 16:50   #2040
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Witajcie

Mam pytanie czy do szpitala bierzecie jakieś ciuszki , które np. dostaliście od kogoś czy może kupujecie specjalnie nowe ??
No i jaki rozmiar brać do szpitala tylko 56 czy może 62 też??

Madziara26 śliczny brzuszek i ciuszki

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

karolca super brzuszek
Ja chyba wezmę i 56 i 62, bo nie wiadomo jaki dzieciaczek będzie długi. Np moja szwagierka rodziła dzieci 57 cm i 56 by było za małe. Ale ja najpierw muszę te ciuszki kupić

64 => 55
ivona84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości