|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
Najlepszego Mikuś! CIotka stawia flaszkę ![]() baby bottle.jpg |
|
|
|
|
#2762 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moje dziecko dzis cały dzien spi ![]() mama zrobila galaretki kopiec kreta upiekła i posprzatala bo dzisiaj dziadkowie przychodza ![]() Cytat:
obrona to tylko formalnosc u nas losowało sie trzy pytania z calych 3 lat (50 pytan i mielismy je wczesniej podane) i 2 pytania co nam promotorka podała ![]() Cytat:
![]() ja chce je robi wiec mam pytanko ile wychodzi tych ciasteczek?? i jak te porcje odmierzasz?
|
|
|
#2763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój uspia w nocy albo sam , jak go nakarmie obdije i odłoże, nad ranem muszę dać smoka jak zje bo się już by najchętniej wstał ![]() Lulka Mikuś czaruje pełną buzią, słodziak
|
|
|
#2764 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zepsulam kopiec kreta z paczki wiec wiesz co do tych ciasteczek ja odmierze Ci ta make i powiem ile to wychodzi szklanekCytat:
dziekujemy cioteczko coteczko![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2765 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam ze spacerku z Piotrusiem. Ale wymarzłam
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na spacerki codziennie chodzę- z synkiem Dziś 1,5h gadałam do niego. Dobrze,że po lesie chodzimy Robiłam sobie taka małą autoterapię ![]() Pewnie Babcia się cieszy - nic nie mowi , nie narzeka- pytałam nie raz czy wszytsko ok. Tylko ja jestem taka, ze zawsze sama na sobie polegałam, wszystko robiłam od A do Z sama i jakoś mi tak dziwnie jak jestem na czyjejś "łasce". Może nie łasce ...hmm... nie wiem jakie słowo tu wstawić. No ale ,że jestem zależna od kogoś. To dla mnie dziwna, nowa sytuacja. I tak chyba wszytsko razem daje ten mój stan Coś długo mi się ten baby blues ciagnie Cytat:
Cytat:
Fajnie ze lot udany ![]() Całuski dla Twego gaduły |
|||||
|
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
Ojj
Ma ktoś może butelki TT z rurką kontrolującą temperature? Bo przymierzam się do kupna większych butelek i nie wiem czy brać aventowe, tt antykolkowe z czujnikiem czy TT zwykłe. Same dylematy
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-12-06 o 16:45 |
|
|
|
#2767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam a co bys chciała wiedzieć??
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na obronie licencjata i magistra miałam tego samego promotora i na licencjacie podał pytanie i tylko te były nic więcej ale już na magistrze były te co podał i inne też niestety. Poza tym recenzent też mi zadawał pytania
|
|
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie czy ta rurka się sprawdza i czy utrudnia jakoś mycie? I czy można np tę rurkę odczepić jak coś i mieć zwykłe butelki? Zastanawiam się też czy zwykłe smoczki do zwykłych butelek później pasują, bo gdzieś słyszałam, że te z czujnikiem antykolkowe są szersze.
|
|
|
|
#2770 | |
|
Wtajemniczenie
|
Lull muaaah
to ja się przyznam ![]() Bo ciasto najpierw wydawało mi się klejące za bardzo żeby je rozwałkować i tak stopniowo dodawałam mąki A potem po wyjęciu z lodówki to już wogóle nie chcialo się rozwałkować bo się kruszyło I tak oto powstaly kamienie. Cytat:
Zosia-samosia. Skąd to znam. Archi a czy istnieje możliwość żeby Twoja mama przyjechała do Ciebie? Tak żebyś miała możliwość spotkania się z koleżanką, kimkolwiek żeby pogadać, zdystansować się... Powiem Ci, że bardzo dużo na Ciebie spadło...zamiast cieszyć się w pełni macierzyństwem walczysz z karmieniem, dietą i piersiami. Zawsze coś... Od początku. Czy myslałaś o przejściu na mm? Traktowałabyś to jako porażkę?
|
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tez jakos tam wyszly; dasz rade Małgo
|
|
|
#2772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
On to chyba wyjątkowo ma swój rytm
|
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
Weźcie, bo ja po 2 michałkach i marcepanku myślałam, że mam dość słodkiego. A teraz mam ochotę zrobić ciasteczka
- szkoda tylko że do zrzucenia około 15kg a ja zamiast zrzucać to dorzucam.
|
|
|
|
#2774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie, że dam radę no bo jak Tyle, że muszę dokupić składników (drugą tabliczkę białej czekolady wsunęłam z rozpaczy)
|
|
#2775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rurkę się odczepia, zdejmuje z niej z góry takie kółeczko i z dołu taką gumową osłonkę, można jej wnętrze umyć. do tej butelki jest inny smoczek, bo to kółeczko plastikowe, w które wkłada się smoczek jest wyższe... jeśli coś z tego zrozumiałaś
|
|
#2776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo a ja zaraz nie wiem co zrobie mamie tzta....normalnie ja zaraz........![]() ![]() ![]() ![]() : pala:![]() :b rzydal:![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
od jednego ciastka nic sie nie stanie a one sa sycące bardzo![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Przysiegam ze sie powstrzymuje ale zaraz bedzie ciezko, matko kochana lula uspokoj sie, uspokoj sie... ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Dzizas, przyjechala to oczywiscie od razu mi wziela lulka z reki, pozniej kazala mi rozpakowac to co mu przywiozla i kazala powiesic w bujaczku mikolajka ktorym sie wcale nie interesuje pozniej Miki zaczal grymasic bo byl juz glodny wiec mu zrobilam papu, przynioslam na co ona mi rzuca pieluszka tetrowa i kaze mi owinac butelke bo on nie bedzie teraz jadl, wiec ja powiedzialam ze bedzie i koniec; pozniej Mikil zjadl i plakusial bo sie zakrztusil a ona go tak zaczela tak mocno klepac po pleckach ze myslalam ze sama ja zaraz klepne ale w glowe potem powiedziala ze ma zimne stopki na co ja jej ze nie ma, a ona mu sciaga skarpetki i mu masuje nozki bo ma zimne..no cycki mi opadly. a pozniej siedzi z nim i mowi:"no widzisz sloneczko moje kochane, jak bedziesz wiekszy to babcia nauczy Cie pokazywac mamusi paluszek" tey no w☠☠☠☠ilam sie nie na zarty teraz.---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- ej no gdzie jestescie kiedy was potrzebuje? Niech mnie ktos powstrzyma
|
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
Lulla powstrzymuję Cię.
Szkoda nerwów i rąk/ czy innych części ciała czy też przedmiotów, którymi chcesza atakować. A mi się w ogóle wydawało, że wy w dobrych stosunkach. ![]() ![]() Ale też bym się wkurzyła Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-12-06 o 18:04 |
|
|
|
#2778 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lullla no ja się nie dziwię, nic tylko . twoja teściowa po jednym "piniądzach" z babcią małża. tam mnie tak przeczołgała w sobotę, że się nie powstrzymałam i powiedziałam co myślę. spokój cię uratuje no ale ja znając siebie coś bym powiedziała.... moja teściowa dziś stwierdziła tak " jak mamusia wróci do pracy, a my będziemy razem to sobie swoje rytuały wprowadzimy" no niedoczekanie
|
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
Indygo no ja bym powiedziala ze zadnych rytualow nie bedzie; to to samo co moja, zreszta juz nie jestem tak mila bo naprawde mnie dzisiaj zgrzala.
|
|
#2780 |
|
Rozeznanie
|
Hej maminki
![]() Wpadłam tylko na chwile donieść, że jesteśmy dzisiaj po wizycie u ortopedy. Ogólnie wszystko ok, tylko lewe bioderko trochę mniej rozwinięte więc mamy zakładać dodatkową pieluchę flanelową. Nie wiem jeszcze jak to w praktyce rozwiązać, tzn w jaki sposób mocować, jak mam ja kłaść spać, skoro zawsze na boczku -teraz z szeroko rozstawionymi nóżkami to chyba ciężko będzie? Może coś podpowiecie? ![]() Pytał też czy kładziemy Niunię na brzuszku- jak powiedziałam, ze tak ale tylko trochę bo się denerwuje to powiedział że się przyzwyczai, a kłaść kazał jak najczęściej. Generalnie pan dr średnio rozmowny, w ogóle złapaliśmy go w drzwiach bo już chciał wychodzić do domu mimo że na godzinę byliśmy umówieni
|
|
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
A ja chyba przejdę ostatecznie na butelkę
moje dziecko po wypiciu butli już sobie drugą drzemkę ucina, dodam jeszcze że sama usnęła teraz leżąc na kanapie a po godzinnym wiszeniu na piersi śpi tylko na rękach, odłożona od razu się budzi. Do tego dochodzi ten okropny zwijający ją ból brzuszka, wysypka na buzi.... czy potrzeba więcej powodów aby bez wyrzutów sumienia przejść na mm Mama mnie już od dawna przekonuje do butelki a ja jakoś nie mogę podjąć sama tej decyzji, liczę że ktoś zrobi to za mnie a mianowicie najlepiej jakby to mąż powiedział że mam zacząć karmić mm jakoś mi tak szkoda, mimo tych wszystkich przebojów związanych z karmieniem, odstawiać Zuzinkę od cycuszka, ona go tak uwielbia jak się do niego dossieNie wiem co robić
|
|
|
|
#2782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz po tej buteleczce spała ponad godzinkę co po piersi jej się nigdy jeszcze nie zdarzyło, pomijając oczywiście spacer i sen po nim |
|
|
|
|
#2784 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Grubo ![]() Ja bym się też wkurzyła, ale znam siebie i bym nic nie powiedziała. Tylko potem bym Tż suszyła głowę, że to jego matka i ma jej zwrócić uwagę (bo tak było) ![]() Z drugiej strony tak sobie myślę, że kurde łazimy wokół tych babci jak wokół świętych krów...Bez przesady. To nasze dzieci i niech one zdadzą sobie wreszcie z tego sprawę. No, ale i tak ochłoń kobito. Chociaż po tekście z paluszkiem domyślam się, że Ci ciężko. Cytat:
Cytat:
Kochana mm nie jest gorszą formą karmienia. Jest poprostu innym jego rodzajem. Dziewczyny już tu pisaly o bliskości...Nic Ci nie doradze mądrego. Musisz sama podjąć taka decyzję wiedząc co będzie lepsze dla Was obojga. Tż wrócił z prezentem dla Stefka. BMW x6 zdalnie sterowany. To nic, że 6+ i...cyt: "tylko chwilę pojeżdze" ![]() Uciekam. Dobrej nocy
|
|
#2785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to już lepiej nie będzie - coś w stylu prezent dla dziecka, ale i ja się pobawię
|
|
|
|
|
#2786 | |||||
|
Zakorzenienie
|
moja córunia wybrała sie do spania a miała byc kąpana...niech śpi
matka skorzysta i wskoczy na wizaż ![]() Cytat:
z tymi "kamieniami" dałaś czadu Cytat:
w avencie założyłam jej smoczek "2" ale nic z tego bo sie dławi, wracamy do jedynki Cytat:
![]() ja juz tez dzis liczyłam do dziesieciu przy tesciowej ale twoja jest znaaaaacznie gorsza ![]() Cytat:
u mnie TZ juz od miesiaca powtarza ze przechodzimy na butle ale jakoś ciągle nie przeszlismy ![]() ale juz zdecydowałam ze karmimy sie do świąt i koniec. Cytat:
chciałabym was oboje poznać osobiście - strasznie mi sie podobacie
|
|||||
|
|
|
#2787 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stressa mamCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Aaaa mam totalną pustkę w głowie, niby to formalność ale kurde i tak mam stressss |
|||||
|
|
|
#2788 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak starym to luuuzik
|
|
#2789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Może po prostu dokarmiaj. Czyli trochę cyca, trochę butli- każdy zadowolony? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2790 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Pewnie mnie już nie pamiętacie :p Izunia mi skutecznie czas zajmuje, czasem was podczytywałam, ale nie chciałam się wbijać bez większego nadrabiania. A ostatnio mamy problem z zielonymi kupkami ;/ rzadkie, zielone i ze śluzem. Chciałam wziąć dowód zbrodni do lekarza, ale dziecko moje nie miało zamiaru od kąpieli do wizyty zrobić kupeczki. Pediatra powiedziała, zebym się nie przejmowała, bo coś tam się w żołądku robi co sprawia, że kupki są zielone, chociaż dodała że obecność śluzu jest nie dobra ale nie powiedziała co w związku z tym :niewiem: i nie wiem co z tym zrobić- czy to tak zostawić? powiedziała żebym nie jadła mleka i mlecznych przetworów bo białko krowie jest ciężkie dla dziecka. my ciemieniuchę wyczesujemy normalnym grzebieniem, wczesniej oliwka na 2godz pod czapką- była żółta główka i prawie nie ma śladu - poza "nowościami". Poza tym szału dostaję z teściową! BordAnna współczuję takich przeżyć ![]() Natka trzymam kciuki za obronę P.S u nas w niedziele beda chciny a tesciowa o niczym jeszcze nie wie ![]() i chciałam się pochwalić ze Izunia dzisiaj pierwszy raz przekręciła się z brzuszka na plecki
Edytowane przez mucka21 Czas edycji: 2011-12-06 o 21:31 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:22.

dla dziadzia 

a powiedz, Ty już nie karmisz go w nocy? Tylko dajesz smoka i usypia?
chyba za dużo tej mąki bo twarde jak kamień
A mama napewno opikuje się wnukiem z przyjemnością i cieszy się, że jest potrzebna

moje dziecko po wypiciu butli już sobie drugą drzemkę ucina, dodam jeszcze że sama usnęła teraz leżąc na kanapie a po godzinnym wiszeniu na piersi śpi tylko na rękach, odłożona od razu się budzi. Do tego dochodzi ten okropny zwijający ją ból brzuszka, wysypka na buzi.... czy potrzeba więcej powodów aby bez wyrzutów sumienia przejść na mm
i...cyt: "tylko chwilę pojeżdze"