|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
|
|||
| Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
|
17 | 32,08% |
| Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
|
1 | 1,89% |
| Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
|
5 | 9,43% |
| Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
|
0 | 0% |
| Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
|
3 | 5,66% |
| Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
|
0 | 0% |
| Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
|
2 | 3,77% |
| Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
|
18 | 33,96% |
| Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
|
0 | 0% |
| Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
|
2 | 3,77% |
| Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
|
3 | 5,66% |
| W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
|
2 | 3,77% |
| Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
ja mam dzisiaj dosyć, mała cały dzień na rękach a i tak źle. Mam ochotę się zastrzelić. jestem głodna a jak podchodzę do lodówki, to mi się niedobrze robi
![]() pisane jedną ręką....
|
|
#3692 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
I poszukuje czegoś co pomieści te zabawki ![]() U nas jutro otwierają Biedronkę i dady mają być po 19,99 Poprosiłam siostrę Tż, żeby mi kupiła
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-12-06 o 17:32 |
|
|
|
|
#3693 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
pampers nie wytrzymał i spodenki umorusane![]() Cytat:
teraz po 2 tygodniach od farbowania wyglądam jak babuszkaCytat:
![]() U mnie zajęty dzień dzisiaj więc dopiero mówię dzień dobry spałyśmy dzisiaj do 9:30!!! Pięknieeee było niestety zaraz po tym już tak fajnie nie było i Hania cały dzień marudzi.. nie wiem czy to pogoda tak na nią działa czy co.. wszędzie jej źle Na dodatek za szybko się obudziła z ostatniej drzemki i już marudzi na spanie.. ale jak ją szybciej położę to mi się obudzi o 5 wyspana więc będę wyrodną matką i ją przetrzymam siłą jeszcze godzinę minimum ![]() Muszę powybierać zdjęcia Haniowe bo planuję dziadkom na święta zrobić albumy o Hani od urodzenia - zdjęcia i opisy do tego... czas najwyższy się za to zabrać
|
|||||
|
|
|
#3694 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mialam straszne tyly dzis, tak ze oczywiscie nic mi nie pozaznaczalo. W kazdym razie dziekuje Wam za pochwaly Antosia i avatara. Buziaki dla dzidzioli konczacych kolejne miesiace! Aniu ale jakie to mialoby byc to miejsce do spotkania? Jakis klub dla mam z dziecmi? Bo ja w tych rzeczach tez malo zorientowana w Krakowie. W razie czego zapraszam do mnie albo na spacer "moimi" alejkami. Nerolka oby naczyniak sie wchlonal! Antek tez ma, ale wlasnie te plaskie. A moja byla sasiadka ma corke z takim wypuklym na gornej wardze. I ona jest leczona w Prokocimiu, cos na to przyjmuje, ale nie mam pojecia co. Tyle, ze poki co efekt byl taki, ze ten naczyniak nie rosnie, ale tez nie maleje... Aha dziekuje Wam za Wasze sugestie wakacyjne. Mamy juz wstepna rezerwacje... na Majorke |
||
|
|
|
#3695 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za chrzciny i wiek Prut i diabełek wypędzony ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3696 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() za piękną perspektywe przyszłych wakacji
|
|
|
|
|
#3697 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry Pięknym Paniom
Bella nie Tobie jednej się spóźnia @... Mi też. Póki co jeden dzień ale już jestem przerażona, chociaż mamy odp. zabezpieczenia. Nawet kupiłam dziś test, zrobię jutro bo lepiej wszystko szybko zdiagnozować. Ahh Julus po mnie w gorącej wodzie kąpany Byłam u lekarza w piątek to cholesterol może być podwyższony u szczupłych osób, morfologię mam podobno jak chłop (hemoglobina 14 ) a wszystkie moje objawy (zawroty głowy itp.) są z przewlekłego przemęczenia i biorę BodyMax. Ale ale przyplatał mi się jakiś wirus i powiększone migdały i się faszeruję lekami... Ajj ale za to mam l4 na 2 tygodnie Brumku Ja też mam problem z rozmiarówką bo jestem drobna (158 cm i 45 kg) i wszystko jest za duże ale jeszce nigdy na dziecięcym na szczęście nie musiałam kupować ![]() Nerolka czerwień powiadasz uuulalal ![]() ![]() Co do naczyniakow to ja osobiście posiadam 3 sztuki.Jeden miałam wypukły na środku czoła taki jak malina i się jeszce uwypuklał podczas płaczu, a że ja ryksa nieziemska byłam no to spory był ale jeździłam na zamrażanie go do Rybnika chyba raz na miesiąc (podczas jednego takiego wypadu 30 km moja mama zaczęła rodzić brata- dostała skurczy! ), bo lata 90te i Maluch a teraz została po nim tylko płaska blizna i to wszystko trwało 5 lat, drugi mam na karku ale jest płaski i wyglądam jakby ktos mnie tam notorycznie bił a trzeci koło p.ipki Nie widac prawie nic.
|
#3698 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
Oj biedulko! |
||
|
|
|
#3699 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zobaczcie to... ![]() ja wiem, że to nie jest śmieszne, ale ten news jest tak napisany ....
|
|
|
#3700 |
|
BAN stały
|
Wodaqua bo ja sie nie obrazam,nie umiem.
Dziekujemy za wszystkie kciuki i dobre słowa Brunetko ja mam zabawki wszystkich dzieci w koszach i pufach wiklinowych. Mamad,co boisz sie Bello i ja w złotej klatce,cieszmy sie,ze mamy neta(wiem,doszukuję sie pozytywów)
|
|
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Carmelka i jak sie pije Sarence z tego kubeczka niekapka?
---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- o Cytat:
Nerolko szukasz chyba trochę na siłę, ale i tak się cisze,że chociaż z Wami mogę wirtualnie pogadać(popisać) i lżej jest.
|
|
#3702 |
|
Raczkowanie
|
Moje drogie mądre głowy
mam prośbę.. na wigilię w pracy Tż robią sobie prezenty.. każdy ma kupić coś zielonego i do 10zł... musi pasować i do dziewczyny i do chłopaka bo prezenty są losowane... pomóżcie!!!! Co to może być bo jakoś nic nam nie przychodzi do głowy
|
|
|
|
#3703 |
|
Rozeznanie
|
Dziękujemy za kciuki i za życzonka zdrowia!
U lekarza, osłuchowo na szczęście wszystko ok, nie ma żadnych szmerków, mokry kaszelek to z powodu wydzieliny zalegającej w górnych drogach oddechowych. mamy się inhalować, oklepywać. Pod koniec tygodnia na kontrolę. Rewelacyjna kobietka, ja tu po Toruniu się bujam za lekarzem a pod nosem mam taką fajna babeczkę!! Cieszę się, że się tu przepisałam. Zapytałam również o to prostowanie nóżek małej (Madziulka zdaje się pisała o tym wzmożonym napięciu) a Ala dość często je prostuje, przy przewijaniu czy podczas zabawy. Wytłumaczyła, że z tego co widzi mała rozwija się prawidłowo, gaworzy, reaguje na bodźce, odpowiada uśmiechem na uśmiech czy jakąś zaczepkę słowną itp., więc nie widzi by to był jakis problem. Układ nerwowy cały czas się kształtuje. W styczniu mamy zjawić się na taką kontrolną wizytę z okazji pół roczku to jeszcze zwrócimy an to uwagę, jeśli będzie mnie to jeszcze niepokoić. Uff ulżyło mi, a teraz musimy robić wszystko by się nie pogorszyło! Przepraszam, że tak monotematycznie ale padam z nóg, rano przy śniadanku Was nadrobię |
|
|
|
#3704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/palatka-wp-zielona...961490945.html http://allegro.pl/trabka-sygnal-klak...930287293.html http://allegro.pl/pacholek-treningow...931881482.html http://allegro.pl/zielone-sluchawki-...964700860.html http://allegro.pl/lampki-choinkowe-r...965582342.html taaki wybór ze nie wiadomo na co się zdecydowac przepraszam nie mogłam się powstrzymać
|
|
|
#3705 |
|
BAN stały
|
Nataszka ŻABA do portfela z pieniazkami w dziobie.
Bello trza sobie jakos życie osładzać. |
|
|
|
#3706 |
|
Wtajemniczenie
|
a tak serio to moze zestaw swiec (cos w tym stylu http://allegro.pl/zielony-zestaw-swi...953430166.html) albo płyn do kapieli zielone jabłuszko?
|
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
oj dobrze że dzień się kończy , padam
moje dziecko dzis na spacerze dwa razy urządziło popis histerii pt zamknę oczka bom spiący ale będę się darł na całe gardło !!!!!! miałam dość ale na szczęście wieczorem przyszedł do nas mikołaj i rodzice dostali słodycze a Szymus garnuszek klocuszek i takie golfiki no to nadrabiam ... |
|
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
Karolineee
dla Majeczki za miesięcznice i wypędzenie diabła Aniu więc pozdrów od nas też Babonika ![]() Alibana dobrze, że osłuchowo czyścinka Meszsares ojj co to się przyplątało do Klaruśki Trzymajcie się dziewczyny ![]() Chelsea zdrówka! Cookie wydaje mi się, że póki co nie masz się czym przejmować, każde dziecko ma swoje tempo rozwoju. Pewnie jak wkońcu zacznie nabywać nowe umiejętności to hurtowo Ale jeśli Cię to niepokoi to skonsultuj to z pediatrą ![]() Dostałam na mikołaja od męża ekspres Tassimo ![]() Mój Dominik też ma naczyniaka z tyłu główki (ja miałam w tym samym miejscu, dzisiaj nie ma po nim śladu). Konsultowałam to z dwoma lekarzami i oboje mi powiedzieli, że takie płaskie się wchłaniają i z tym się nic nie robi, gorzej z wypukłymi, bo wtedy trzeba działać. Mama mi to samo powiedziała. Zresztą jemu to już znika, ma to już takie blade. Robi się czerwone jka się rozpłacze albo zdenerwuje. Widać co lekarz to opinia. Zamówiłam też ostatnio Dominikowi śpiworek do fotelika, też dzisiaj przyszedł, bardzo fajny ![]() Dominik już śpi, dzisiaj mieliśmy bardzo przyjemny dzień, byliśmy na spacerku, na zakupach. Później ja poszłam na angielski a chłopcy poszli spać. Dzisiaj Domek dostał jabłuszko. Wczoraj i dzisiaj jadł też ziemniaka ze szpinakiem i dzisiaj była z tego kupa, zielona, wielka i ooookropnie śmierdząca. Fuuu! Wcześniej to były pachnące kupki Domek dzisiaj kończy 21 tygodni |
|
|
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś miałam pracowity dzień. Nagotowałam dla Agatki obiadków na cały tydzień. Dostała po raz pierwszy brokuła. Zupka jej mega smakowała (ziemniaczek, brokuł, mięsko i posypane koperkem
).Co do Mikołaja. To od moich rodziców Agu dostała deserki i taką małą grzechotke - to bardziej symbolicznie, bo umówiłam się z rodzicami, zeby zamiast zabawek dorzucili nam sie do krzesełka. Edytowane przez Scio Czas edycji: 2011-12-06 o 20:52 |
|
|
|
#3710 |
|
BAN stały
|
A moje dzieci od Mikołaja(rodzice moi..) dostali...nic
![]() Zapłaciłam za paczki w szkole,to dostali no i od nas. |
|
|
|
#3711 |
|
Zadomowienie
|
Witam po dłuższej nieobecności! Korzystam z ostatnich dni pięknej pogody i spędzam dużo czasu na spacerach
Staram się chociaż podczytywać, ale ostatnio komputer odpalam raz na dwa trzy dni i ciężko mi idzie nadrabianie ![]() Ale w ramach rehabilitacji wklejam fotkę Nataniela, który w dniu dzisiejszym samodzielnie nauczył się siedzieć!!! No i tak oto przyjmował prezenty od Mikołaja
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się późną porą.
Ja dzisiaj popracowałam w kuchni sobie ładnie, zrobiłam przepyszne łazanki i ciasteczka już na święta. Jutro kolejna tura ciasteczek i ich dekorowanie ![]() I jak dziewczynki byłyście grzeczne ? hoł hoł hoł ! Ja tak i u mnie mikołaj był Jestem zmęczona. Mam pytanie, 1.Moja Emi od jakiegoś czasu strasznie drapie się po uszku,aż doszło do tego że krewka jej poleciała- namiętnie te uszko molestuje 2.Jeżeli trzymam Emilie na pół siedząco a ona chce mi lecieć do przodu i usiąść to pozwalać na to ? chyba tak nie ? bo ona wariatka swoje nogi łapie, zamiast położyć się wygodnie i nogi do siebie dać to ona woli do nich dojść tułowiem. |
|
|
|
#3713 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Narazie króluje trąbka |
|
|
|
|
#3714 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
meszsares jej biedna klarusia ...szkarlatyna to paskudztwo ,ale jak dobrze zdjagnozowane to szybko się z tego wyleczy!! nerolko to najważniejsze, że już Iza ma opracowane leczenie i jest pod dobrą opieką. na pewno się te naczyniaki wchłoną!!! natko a jabłuszko smakowało Dominikowi?? bo ja próbowałam dać Hance, ale nie chciała jeść - pluła, nie chciała buzi otwierać i płakała ![]() a my dzisiaj spędziłyśmy całkiem miły dzień - byłyśmy z Hanią u mojej bratowej i Hani 2-miesięcznego kuzyna Karolka. nawet udało nam się pospacerować godzinkę i zdążyłam wrócić do domu przed deszczem no i mikołaj był u mnie - perfumy dostałam cobym mogła leżeć i pachnieć chyba byłam grzeczna a Hania dostała kieckę i obietnicę, że niebawem przyjdzie oball - bo już zamówiony i czekamy
|
|
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
Coś zielonego za 10zł :
- ręcznik - mydełka - kwiatek w doniczce - wazon - świeczka - notes - długopis no
|
|
|
|
#3716 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3717 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mnie wszystko jedno, miejsc w Krakowie nie znam niestety... może Stapelka da sie namowić? ![]() pozdrowię ![]() dla Domka!Pokaż śpiworek ![]() Cytat:
![]() Dziubek, super golfiki! Zmykam spać, dobranoc!
|
|
|
#3718 |
|
Wtajemniczenie
|
No mi najbardziej podeszła ta pałatka Wp zielona namiot
(serio to jeszcze jakiś fajny zielony kubek do kawy/herbaty) Ale wymyślili - zielone, do 10zł i unisex
|
|
#3719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() On niczym nie pluje hihi, co widać po nim ![]() Sygine sam siadł ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Iustyna Ty jesteś dobra, chora ale żarty się Ciebie dalej trzymają Aniu taki http://allegro.pl/spiwor-spiworek-do...972302565.html bo szukałam jakiegoś żeby "na stałe" był w foteliku zamiat kocyka Nie jest jakiś bardzo gruby, ale dla mnie w sam raz
|
|
|
|
|
#3720 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kosmos, co się na tym świecie wyrania...Cytat:
Dobrze, że Cię uspokoiła ![]() Cytat:
Fajnie z nim masz ![]() I oczywiście duże brawa dla Domka za skończone tygodnie (21 - oczko ), za apetyt i za pokazową kupę ![]() Cytat:
![]() Mój też nic. Moja mama ma coś dla niego i chciała przyjechać, ale musiała zostać dłużej w pracy, potem jechać psa nakarmić, więc już sobie darował. A teściom to oczywiście nawet do głowy by nie przyszło żeby mu coś dać Choć tak naprawdę to się cieszę, bo wcale nie miałbym ochoty ich gościć ![]() Cytat:
![]() Coś jeszcze miałam pozaznaczane... O wiem, Madziulka - brawo za obrót Szymek ma bardzo zgrabną sylwetkę ![]() Editko - biedna Neleczka Beata - nie da się zapomnieć o Tobie ![]() Marina - gdzie Ty? Come back!!! Jutro rano mamy szczepienie na pneumokoki (może tym razem się uda ). Proszę więc o kciuczki-magiczki
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:41.

)-jeśli się zgodza babolki
teraz po 2 tygodniach od farbowania wyglądam jak babuszka

)
na 66m2...?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)