Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-06, 17:23   #3691
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

ja mam dzisiaj dosyć, mała cały dzień na rękach a i tak źle. Mam ochotę się zastrzelić. jestem głodna a jak podchodzę do lodówki, to mi się niedobrze robi . dobrze,ze kuba u teściów nocuje, jedno z głowy... za to drugie marudzi za dwoje

pisane jedną ręką....
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 17:31   #3692
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Brunetka to już masz tyle zabwek że trzeba na nie pojemnik?
U mnie wszystkie na macie leżą, dużo ich nie mam. Kilka grzechotek jeszcze nie rozpakowanych mam.
Ale jeszcze będąc w ciązy kupiłam plastikowy kwadratowy pojemnik z przykrywką z curver, w tesco była promocja. Ale tam pochowasz takie drobniejsze rzeczy właśnie.
I ostatnio w biedronce były fajne pudełka, kupiłam w biedronki.
W Ikei są fajne bajery na zabawki, ale wiadomo że w naszej dziurze brak takowego sklepu

Mezszares o żeszzz skąd Bambalusia to przyniosła? ze żłoba...izoluj młodą, bo szybko się przenosi drogą kropelkową.
Długo to się leczy?
Właśnie mam już tyle zabawek, że na fotelu się już nie mieszczą A jak mała rano wstaje to wszystko ląduje na kołdrze na podłodze
I poszukuje czegoś co pomieści te zabawki

U nas jutro otwierają Biedronkę i dady mają być po 19,99 Poprosiłam siostrę Tż, żeby mi kupiła

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-12-06 o 17:32
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 17:33   #3693
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

A co do ćwiczeń..... dla mnie najlepszym aerobikiem jest dziecko. Ona ze mnie tyle wyciąga, nie wiem czy to przez to karmienie UU czy 2-3godzinne spacery od prawie 5mcu dzień w dzień, ale ja już jestem na debecie kilogramowym
Zazdroszczę!! Mi ładnie spadały kg zaraz po porodzie, aż w końcu waga stanęła i za nic nie chce ruszyć.. dopiero jak wprowadziłam ćwiczenia to coś drgnęło.. szału nie zrobiło bo tylko kg ale powoli mam nadzieję, że dojdę do siebie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Będę fochować,a co
To ja tu pierwszy raz od 10 lat włosy farbuję a tylko Agaduś zauwazyła moje poswięcenie

Dobra,mamy w piątek zadzwonić bezpośrednio do lekarza ,który bedize Izę prowadził .On ma zwłoać kardiologów.Dopiero poznamy termin ale prawdopodobnie na styczeń.
Będziemy tam tydzień bo musza najpierw zrobic echo,ekg,holtera i inne badania po czym wprowadza Propanolol(lek na serce),który także zamyka naczynka krwionośne.
Brałam to w ciazy z Krystkiem na uregulowanie pracy serca.
Leczenie ma potrwać kilka miesięcy,i powinny naczyniaki sie wchłonąć,jeśli nie,to zabieg nad tym jednym wielkim bo w niebezpiecznym miejscu.

Później zrobię zdjecie i rześlę mailem do Brunetki i Agadus,a któraś z Nich wstawi do Klubu(ja oczywiście nie moge przez ten program)-jeśli się zgodza babolki
Trzymam kciuki za Izunię

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Co do chrzcin to Maja była grzeczna w sumie
na początku trochę pomarudziła, bo na rękach było jej niewygodnie (czyt. trzeba było z nią chodzić a nie siedzieć )
ale szybko zasnęła, później budziła się za każdym razem, kiedy dzwonkami ministranci dawali czadu
a w czasie polewania jej głowy wodą zrobiła takiego kupsona,
że był słychać tylko "prut prut prut"
impreza w knajpie też się w sumie udała, nie było tak drętwo jak myślałam, że będzie... Bo nasze rodziny nie znają się za dobrze.

[/I]
I jeszcze najważniejsza informacja tego dnia dla mnie. Maja dziś skończyła
4 miesiące
Moja walnęła mega kupę jak byliśmy na naukach przed chrzcinami.. mała salka, kilka rodziców... nagle cisza a Hania sruuuuuu - aż echo poszło pampers nie wytrzymał i spodenki umorusane

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Siwymi włosami to jakoś nigdy się nie przejmowałam (a pierwszego wypatrzyłam w wieku 20 lat - dawno temu). Ale może i z tym pora coś zrobić
Ja zaczęłam siwieć już w liceum teraz po 2 tygodniach od farbowania wyglądam jak babuszka

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Szymon przewrócił się dzisiaj pierwszy raz z plecków na brzuszek
Leżał na środku maty na pleckach, a po chwili tak:

U mnie zajęty dzień dzisiaj więc dopiero mówię dzień dobry spałyśmy dzisiaj do 9:30!!! Pięknieeee było niestety zaraz po tym już tak fajnie nie było i Hania cały dzień marudzi.. nie wiem czy to pogoda tak na nią działa czy co.. wszędzie jej źle
Na dodatek za szybko się obudziła z ostatniej drzemki i już marudzi na spanie.. ale jak ją szybciej położę to mi się obudzi o 5 wyspana więc będę wyrodną matką i ją przetrzymam siłą jeszcze godzinę minimum

Muszę powybierać zdjęcia Haniowe bo planuję dziadkom na święta zrobić albumy o Hani od urodzenia - zdjęcia i opisy do tego... czas najwyższy się za to zabrać
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 17:51   #3694
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w czym wy trzymacie zabawki dzieci ??? Poszukuję jakiegoś fajnego kosza czy pojemnik na allegro, ale jakoś nic ciekawego nie ma Może macie jakieś propozycje
Ja polecam pojemniki z ikei, sa fajne na kolkach, moje dziewczyny same sobie je przesuwaja, o takie: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...849/#/80098516 i do tego jest tez przykrywka

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
to jest fakt, ale ja patrze mniej więcej na dzieciaczki z tygodniowym marginesem.. i Zuza wypada bladoooooo... NIE turla się nawet na boki nie przekłada z rączki do rączki, nie wkłada zabawek do buzi i tak dlaej i tak dalej.. chociaż ostatnio jak ją obserwuje, to mam wrazenie, ze ona jest po prostu leniwa. to mozliwe nie wim jak to wyjasnic, po prostu patrz na nia i wiem, ze jej sie nie chce wysilac, bo po co? mama przeturla, mama poda do raczki i odda pilke jak za daleko poleci, wic po co sie do niej turlac? ona umie chwytac swietnie, ale za daleko rak wyciagac nie chce, choc umie a jak za dlugo musi czekac na zabawke albo przeturlanie to zaczyzna awanture robic na cale osiedle
Cookie moja Zuzia tez byla takim leniuszkiem, mnie zaniepokoilo, ze nie ciagnie glowy, kiedy juz powinna i pediatra dala mi namiary na fajna rehabilitantke, ktora mi pokazala jak przez zabawe stymulowac dziecko, wystarczylo kilka razy i pieknie zaczela ciagnac glowke. To samo z obracaniem sie na boczki itp.

Mialam straszne tyly dzis, tak ze oczywiscie nic mi nie pozaznaczalo.

W kazdym razie dziekuje Wam za pochwaly Antosia i avatara.

Buziaki dla dzidzioli konczacych kolejne miesiace!

Aniu ale jakie to mialoby byc to miejsce do spotkania? Jakis klub dla mam z dziecmi? Bo ja w tych rzeczach tez malo zorientowana w Krakowie. W razie czego zapraszam do mnie albo na spacer "moimi" alejkami.

Nerolka oby naczyniak sie wchlonal! Antek tez ma, ale wlasnie te plaskie. A moja byla sasiadka ma corke z takim wypuklym na gornej wardze. I ona jest leczona w Prokocimiu, cos na to przyjmuje, ale nie mam pojecia co. Tyle, ze poki co efekt byl taki, ze ten naczyniak nie rosnie, ale tez nie maleje...

Aha dziekuje Wam za Wasze sugestie wakacyjne. Mamy juz wstepna rezerwacje... na Majorke
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 17:55   #3695
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki W końcu jestem Ostatnio mieliśmy gorący czas i nie miałam nawet minuty, żeby wskoczyć na wizaż

Ostatnio przewinęło się u nas multum ludzi, wszystko przez chrzciny Mai, które odbyły się w niedzielę (w końcu wygoniliśmy z niej diabełka )
od czwartku już była chrzestna Mai z mężem i małą Anią, o której pisałam wcześniej. No i przez nich mieliśmy niezły sajgon, ale powiem szczerze, że często zastanawiałam się,
kto jest dzieckiem Ania czy jej tata (uwalił nam ścianę ketchupem jak jadł pizzę, wylał colę na książki Mai itp.)
a w niedzielę w domu było przez chwilę jakieś 15 osób, dla mnie to już tłum

Co do chrzcin to Maja była grzeczna w sumie
na początku trochę pomarudziła, bo na rękach było jej niewygodnie (czyt. trzeba było z nią chodzić a nie siedzieć )
ale szybko zasnęła, później budziła się za każdym razem, kiedy dzwonkami ministranci dawali czadu
a w czasie polewania jej głowy wodą zrobiła takiego kupsona,
że był słychać tylko "prut prut prut"
impreza w knajpie też się w sumie udała, nie było tak drętwo jak myślałam, że będzie... Bo nasze rodziny nie znają się za dobrze.

Po tych kilku dniach z tłumem ludzi
mamy jednak dosyć już towarzystwa na jakiś czas
a już najbardziej Maja, która totalnie nam się rozregulowała
słabo śpi, długo się ją usypia, często się budzi
no i nadal dziąsełka ją bolą więc i płaczu sporo

I jeszcze najważniejsza informacja tego dnia dla mnie. Maja dziś skończyła
4 miesiące
za chrzciny i wiek
Prut i diabełek wypędzony
Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
dzien dobry!
zanim nadrobie napisze tylko, ze moja starsza Madralinska DOSTALA SZKARLATYNY!!! (na Mikolaja)
Mam izolowac dziewczynki, pytanie tylko JAK?? na 66m2...?
Zeszzzz......
Biedna Klarusia
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

odwala mi, rozmawiam z moja mama, operacja na oczy sie nie udala, widzi gorzej niz przed... trzymajcie kciuki, bo bedzie jeszcze jedna na poczatku stycznia, poprawiajaca tamtą (oko broni sie przed soczewka wszczepiona w źrenicę...)[COLOR="Silver"]

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Szymon przewrócił się dzisiaj pierwszy raz z plecków na brzuszek
Leżał na środku maty na pleckach, a po chwili tak:

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
ja mam dzisiaj dosyć, mała cały dzień na rękach a i tak źle. Mam ochotę się zastrzelić. jestem głodna a jak podchodzę do lodówki, to mi się niedobrze robi . dobrze,ze kuba u teściów nocuje, jedno z głowy... za to drugie marudzi za dwoje

pisane jedną ręką....
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 18:05   #3696
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

Cookie moja Zuzia tez byla takim leniuszkiem, mnie zaniepokoilo, ze nie ciagnie glowy, kiedy juz powinna i pediatra dala mi namiary na fajna rehabilitantke, ktora mi pokazala jak przez zabawe stymulowac dziecko, wystarczylo kilka razy i pieknie zaczela ciagnac glowke. To samo z obracaniem sie na boczki itp.

Aha dziekuje Wam za Wasze sugestie wakacyjne. Mamy juz wstepna rezerwacje... na Majorke
a pamiętasz jakie to ćwiczenia?
za piękną perspektywe przyszłych wakacji
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 18:10   #3697
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Dzien dobry Pięknym Paniom
Bella nie Tobie jednej się spóźnia @... Mi też. Póki co jeden dzień ale już jestem przerażona, chociaż mamy odp. zabezpieczenia. Nawet kupiłam dziś test, zrobię jutro bo lepiej wszystko szybko zdiagnozować.
Ahh Julus po mnie w gorącej wodzie kąpany
Byłam u lekarza w piątek to cholesterol może być podwyższony u szczupłych osób, morfologię mam podobno jak chłop (hemoglobina 14 ) a wszystkie moje objawy (zawroty głowy itp.) są z przewlekłego przemęczenia i biorę BodyMax. Ale ale przyplatał mi się jakiś wirus i powiększone migdały i się faszeruję lekami... Ajj ale za to mam l4 na 2 tygodnie
Brumku Ja też mam problem z rozmiarówką bo jestem drobna (158 cm i 45 kg) i wszystko jest za duże ale jeszce nigdy na dziecięcym na szczęście nie musiałam kupować
Nerolka czerwień powiadasz uuulalal
Co do naczyniakow to ja osobiście posiadam 3 sztuki.Jeden miałam wypukły na środku czoła taki jak malina i się jeszce uwypuklał podczas płaczu, a że ja ryksa nieziemska byłam no to spory był ale jeździłam na zamrażanie go do Rybnika chyba raz na miesiąc (podczas jednego takiego wypadu 30 km moja mama zaczęła rodzić brata- dostała skurczy! ), bo lata 90te i Maluch a teraz została po nim tylko płaska blizna i to wszystko trwało 5 lat, drugi mam na karku ale jest płaski i wyglądam jakby ktos mnie tam notorycznie bił a trzeci koło p.ipki Nie widac prawie nic.

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 18:56   #3698
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
to jest fakt, ale ja patrze mniej więcej na dzieciaczki z tygodniowym marginesem.. i Zuza wypada bladoooooo...
O to to!

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Apropo ciąży: jak widzę kobiety w ciąży to cholernie brakuje mi brzuszka i kopniaczków.
Nooooo! Ja mam koleżankę w 9 m.c. i zazdroszczę jej tych ruchów i czkawek :P

Cytat:
Oj biedulko!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 19:03   #3699
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
no to gratuluję!

Zobaczcie to... http://fakty.interia.pl/swiat/news/p...udzila,1730978
ja wiem, że to nie jest śmieszne, ale ten news jest tak napisany ....
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-12-06, 19:28   #3700
nerola
BAN stały

Wodaqua bo ja sie nie obrazam,nie umiem.

Dziekujemy za wszystkie kciuki i dobre słowa

Brunetko ja mam zabawki wszystkich dzieci w koszach i pufach wiklinowych.

Mamad,co boisz sie

Bello i ja w złotej klatce,cieszmy sie,ze mamy neta(wiem,doszukuję sie pozytywów)
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 19:33   #3701
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Carmelka i jak sie pije Sarence z tego kubeczka niekapka?

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

o
Cytat:
Wodaqua bo ja sie nie obrazam,nie umiem.

Dziekujemy za wszystkie kciuki i dobre słowa

Brunetko ja mam zabawki wszystkich dzieci w koszach i pufach wiklinowych.

Mamad,co boisz sie

Bello i ja w złotej klatce,cieszmy sie,ze mamy neta(wiem,doszukuję sie pozytywów)

Nerolko szukasz chyba trochę na siłę, ale i tak się cisze,że chociaż z Wami mogę wirtualnie pogadać(popisać) i lżej jest.
Stary 2011-12-06, 19:40   #3702
Naataaszkaa
Raczkowanie

Moje drogie mądre głowy mam prośbę.. na wigilię w pracy Tż robią sobie prezenty.. każdy ma kupić coś zielonego i do 10zł... musi pasować i do dziewczyny i do chłopaka bo prezenty są losowane... pomóżcie!!!! Co to może być bo jakoś nic nam nie przychodzi do głowy
Stary 2011-12-06, 19:42   #3703
alibany
Rozeznanie

Dziękujemy za kciuki i za życzonka zdrowia!

U lekarza, osłuchowo na szczęście wszystko ok, nie ma żadnych szmerków, mokry kaszelek to z powodu wydzieliny zalegającej w górnych drogach oddechowych. mamy się inhalować, oklepywać. Pod koniec tygodnia na kontrolę.
Rewelacyjna kobietka, ja tu po Toruniu się bujam za lekarzem a pod nosem mam taką fajna babeczkę!! Cieszę się, że się tu przepisałam.
Zapytałam również o to prostowanie nóżek małej (Madziulka zdaje się pisała o tym wzmożonym napięciu) a Ala dość często je prostuje, przy przewijaniu czy podczas zabawy. Wytłumaczyła, że z tego co widzi mała rozwija się prawidłowo, gaworzy, reaguje na bodźce, odpowiada uśmiechem na uśmiech czy jakąś zaczepkę słowną itp., więc nie widzi by to był jakis problem. Układ nerwowy cały czas się kształtuje. W styczniu mamy zjawić się na taką kontrolną wizytę z okazji pół roczku to jeszcze zwrócimy an to uwagę, jeśli będzie mnie to jeszcze niepokoić.

Uff ulżyło mi, a teraz musimy robić wszystko by się nie pogorszyło!

Przepraszam, że tak monotematycznie ale padam z nóg, rano przy śniadanku Was nadrobię
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 20:00   #3704
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Moje drogie mądre głowy mam prośbę.. na wigilię w pracy Tż robią sobie prezenty.. każdy ma kupić coś zielonego i do 10zł... musi pasować i do dziewczyny i do chłopaka bo prezenty są losowane... pomóżcie!!!! Co to może być bo jakoś nic nam nie przychodzi do głowy
http://allegro.pl/maly-aniolek-w-zie...934006904.html
http://allegro.pl/palatka-wp-zielona...961490945.html
http://allegro.pl/trabka-sygnal-klak...930287293.html
http://allegro.pl/pacholek-treningow...931881482.html
http://allegro.pl/zielone-sluchawki-...964700860.html
http://allegro.pl/lampki-choinkowe-r...965582342.html

taaki wybór ze nie wiadomo na co się zdecydowac
przepraszam nie mogłam się powstrzymać
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-12-06, 20:01   #3705
nerola
BAN stały

Nataszka ŻABA do portfela z pieniazkami w dziobie.

Bello trza sobie jakos życie osładzać.
Stary 2011-12-06, 20:12   #3706
iustyna1
Wtajemniczenie

a tak serio to moze zestaw swiec (cos w tym stylu http://allegro.pl/zielony-zestaw-swi...953430166.html) albo płyn do kapieli zielone jabłuszko?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-12-06, 20:22   #3707
dziubek79
Zakorzenienie

oj dobrze że dzień się kończy , padam

moje dziecko dzis na spacerze dwa razy urządziło popis histerii pt zamknę oczka bom spiący ale będę się darł na całe gardło !!!!!!

miałam dość

ale na szczęście wieczorem przyszedł do nas mikołaj i rodzice dostali słodycze a Szymus garnuszek klocuszek i takie golfiki

no to nadrabiam ...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 333DSC03634.jpg (100,8 KB, 27 załadowań)
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 20:36   #3708
Natka_
Zakorzenienie

Karolineee dla Majeczki za miesięcznice i wypędzenie diabła

Aniu więc pozdrów od nas też Babonika

Alibana dobrze, że osłuchowo czyścinka

Meszsares ojj co to się przyplątało do Klaruśki Trzymajcie się dziewczyny

Chelsea zdrówka!

Cookie wydaje mi się, że póki co nie masz się czym przejmować, każde dziecko ma swoje tempo rozwoju. Pewnie jak wkońcu zacznie nabywać nowe umiejętności to hurtowo Ale jeśli Cię to niepokoi to skonsultuj to z pediatrą
Dostałam na mikołaja od męża ekspres Tassimo Robi przepyszną kawuchę

Mój Dominik też ma naczyniaka z tyłu główki (ja miałam w tym samym miejscu, dzisiaj nie ma po nim śladu). Konsultowałam to z dwoma lekarzami i oboje mi powiedzieli, że takie płaskie się wchłaniają i z tym się nic nie robi, gorzej z wypukłymi, bo wtedy trzeba działać. Mama mi to samo powiedziała.
Zresztą jemu to już znika, ma to już takie blade. Robi się czerwone jka się rozpłacze albo zdenerwuje.

Widać co lekarz to opinia.

Zamówiłam też ostatnio Dominikowi śpiworek do fotelika, też dzisiaj przyszedł, bardzo fajny

Dominik już śpi, dzisiaj mieliśmy bardzo przyjemny dzień, byliśmy na spacerku, na zakupach. Później ja poszłam na angielski a chłopcy poszli spać.
Dzisiaj Domek dostał jabłuszko.
Wczoraj i dzisiaj jadł też ziemniaka ze szpinakiem i dzisiaj była z tego kupa, zielona, wielka i ooookropnie śmierdząca. Fuuu! Wcześniej to były pachnące kupki

Domek dzisiaj kończy 21 tygodni
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 20:49   #3709
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ja dziś miałam pracowity dzień. Nagotowałam dla Agatki obiadków na cały tydzień. Dostała po raz pierwszy brokuła. Zupka jej mega smakowała (ziemniaczek, brokuł, mięsko i posypane koperkem ).

Co do Mikołaja. To od moich rodziców Agu dostała deserki i taką małą grzechotke - to bardziej symbolicznie, bo umówiłam się z rodzicami, zeby zamiast zabawek dorzucili nam sie do krzesełka.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami

Edytowane przez Scio
Czas edycji: 2011-12-06 o 20:52
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 21:01   #3710
nerola
BAN stały

A moje dzieci od Mikołaja(rodzice moi..) dostali...nic
Zapłaciłam za paczki w szkole,to dostali no i od nas.
Stary 2011-12-06, 21:07   #3711
sygine
Zadomowienie

Witam po dłuższej nieobecności! Korzystam z ostatnich dni pięknej pogody i spędzam dużo czasu na spacerach Staram się chociaż podczytywać, ale ostatnio komputer odpalam raz na dwa trzy dni i ciężko mi idzie nadrabianie

Ale w ramach rehabilitacji wklejam fotkę Nataniela, który w dniu dzisiejszym samodzielnie nauczył się siedzieć!!! No i tak oto przyjmował prezenty od Mikołaja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_2270.jpg (41,1 KB, 56 załadowań)
Stary 2011-12-06, 21:20   #3712
zanetaa88
Zakorzenienie

Witam się późną porą.
Ja dzisiaj popracowałam w kuchni sobie ładnie,
zrobiłam przepyszne łazanki i ciasteczka już na święta.
Jutro kolejna tura ciasteczek i ich dekorowanie

I jak dziewczynki byłyście grzeczne ? hoł hoł hoł !
Ja tak i u mnie mikołaj był

Jestem zmęczona.
Mam pytanie,
1.Moja Emi od jakiegoś czasu strasznie drapie się po uszku,aż doszło do tego że krewka jej poleciała- namiętnie te uszko molestuje znacie jakieś sposoby ? biorę jej rączkę, daje misia ale nic nie pomaga. Oznaka molestowania uszka to oznaka spania...
2.Jeżeli trzymam Emilie na pół siedząco a ona chce mi lecieć do przodu i usiąść to pozwalać na to ? chyba tak nie ? bo ona wariatka swoje nogi łapie, zamiast położyć się wygodnie i nogi do siebie dać to ona woli do nich dojść tułowiem.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 21:22   #3713
Naataaszkaa
Raczkowanie

Jesteś nieoceniona Narazie króluje trąbka
Stary 2011-12-06, 21:22   #3714
pieleszka
Wtajemniczenie

witajcie

meszsares jej biedna klarusia ...szkarlatyna to paskudztwo ,ale jak dobrze zdjagnozowane to szybko się z tego wyleczy!! ją od cioci

nerolko to najważniejsze, że już Iza ma opracowane leczenie i jest pod dobrą opieką. na pewno się te naczyniaki wchłoną!!!

natko a jabłuszko smakowało Dominikowi?? bo ja próbowałam dać Hance, ale nie chciała jeść - pluła, nie chciała buzi otwierać i płakała mam nadzieję, że jakoś ją nauczę jeść

a my dzisiaj spędziłyśmy całkiem miły dzień - byłyśmy z Hanią u mojej bratowej i Hani 2-miesięcznego kuzyna Karolka. nawet udało nam się pospacerować godzinkę i zdążyłam wrócić do domu przed deszczem
no i mikołaj był u mnie - perfumy dostałam cobym mogła leżeć i pachnieć chyba byłam grzeczna a Hania dostała kieckę i obietnicę, że niebawem przyjdzie oball - bo już zamówiony i czekamy

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 21:25   #3715
zanetaa88
Zakorzenienie

Coś zielonego za 10zł :
- ręcznik
- mydełka
- kwiatek w doniczce
- wazon
- świeczka
- notes
- długopis

no

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 21:30   #3716
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Witam po dłuższej nieobecności! Korzystam z ostatnich dni pięknej pogody i spędzam dużo czasu na spacerach Staram się chociaż podczytywać, ale ostatnio komputer odpalam raz na dwa trzy dni i ciężko mi idzie nadrabianie

Ale w ramach rehabilitacji wklejam fotkę Nataniela, który w dniu dzisiejszym samodzielnie nauczył się siedzieć!!! No i tak oto przyjmował prezenty od Mikołaja
ale ślicznie siedzi

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 21:31   #3717
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja się melduje że żyje - na razie czasu brak na wizaż - studia.. dom.. w kółko - podczytuje czasem w kom ale na dokładne nadrabianie mam czasu niestety - nie zapomnijcie o mnie w razie czego
no wiesz co, zapomnieć??? Nie ma mowy
Cytat:
Aniu ale jakie to mialoby byc to miejsce do spotkania? Jakis klub dla mam z dziecmi? Bo ja w tych rzeczach tez malo zorientowana w Krakowie. W razie czego zapraszam do mnie albo na spacer "moimi" alejkami.

mnie wszystko jedno, miejsc w Krakowie nie znam niestety...
może Stapelka da sie namowić?

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Aniu więc pozdrów od nas też Babonika
pozdrowię
dla Domka!
Pokaż śpiworek

Cytat:
pięknie!

Dziubek, super golfiki!

Zmykam spać, dobranoc!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 21:32   #3718
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Jesteś nieoceniona Narazie króluje trąbka
No mi najbardziej podeszła ta pałatka Wp zielona namiot
(serio to jeszcze jakiś fajny zielony kubek do kawy/herbaty)
Ale wymyślili - zielone, do 10zł i unisex
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-12-06, 21:44   #3719
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
natko a jabłuszko smakowało Dominikowi?? bo ja próbowałam dać Hance, ale nie chciała jeść - pluła, nie chciała buzi otwierać i płakała mam nadzieję, że jakoś ją nauczę jeść
Domkowi chyba smakowało, bo nie plułani się nie awanturował, ale krzywił czasem, myślałam że mu sie smakuje ale wcinał ładnie
On niczym nie pluje hihi, co widać po nim

Sygine sam siadł

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Iustyna Ty jesteś dobra, chora ale żarty się Ciebie dalej trzymają

Aniu taki http://allegro.pl/spiwor-spiworek-do...972302565.html bo szukałam jakiegoś żeby "na stałe" był w foteliku zamiat kocyka Nie jest jakiś bardzo gruby, ale dla mnie w sam raz
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 21:44   #3720
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Apropo ciąży: jak widzę kobiety w ciąży to cholernie brakuje mi brzuszka i kopniaczków.
Ale nie nie szybko rodzeństwa nie będzie
A mi w ogóle brzuszka nie brakuje, choć uwielbiałam go i w ogóle uwielbiałam być w ciąży i wydawało mi się ze będę za tym bardzo tęsknić. Ale teraz z Tymciem na żywo jest milin razy lepiej

Cytat:
Tego akurat bardzo zazdroszczę!

Cytat:
Super Ja Majorke uwielbiam z całego serca

Cytat:
no to gratuluję!
Zobaczcie to... http://fakty.interia.pl/swiat/news/p...udzila,1730978
ja wiem, że to nie jest śmieszne, ale ten news jest tak napisany ....
Kosmos, co się na tym świecie wyrania...

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Zapytałam również o to prostowanie nóżek małej (Madziulka zdaje się pisała o tym wzmożonym napięciu) a Ala dość często je prostuje, przy przewijaniu czy podczas zabawy. Wytłumaczyła, że z tego co widzi mała rozwija się prawidłowo, gaworzy, reaguje na bodźce, odpowiada uśmiechem na uśmiech czy jakąś zaczepkę słowną itp., więc nie widzi by to był jakis problem. Układ nerwowy cały czas się kształtuje. W styczniu mamy zjawić się na taką kontrolną wizytę z okazji pół roczku to jeszcze zwrócimy an to uwagę, jeśli będzie mnie to jeszcze niepokoić.
To świetne wieści Dobrze, że Cię uspokoiła

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dostałam na mikołaja od męża ekspres Tassimo Robi przepyszną kawuchę

Wczoraj i dzisiaj jadł też ziemniaka ze szpinakiem i dzisiaj była z tego kupa, zielona, wielka i ooookropnie śmierdząca. Fuuu! Wcześniej to były pachnące kupki

Twój mąż to chyba lubi Cie rozpieszczać, co? Fajnie z nim masz

I oczywiście duże brawa dla Domka za skończone tygodnie (21 - oczko ), za apetyt i za pokazową kupę

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Co do Mikołaja. To od moich rodziców Agu dostała deserki i taką małą grzechotke - to bardziej symbolicznie, bo umówiłam się z rodzicami, zeby zamiast zabawek dorzucili nam sie do krzesełka.
U nas Mikołajki takie średnio sprawiedliwe, bo Tymek dostał od nas (a właściwie ode mnie) prezent, maż też dostał, a ja nic

Cytat:
A moje dzieci od Mikołaja(rodzice moi..) dostali...nic
Mój też nic. Moja mama ma coś dla niego i chciała przyjechać, ale musiała zostać dłużej w pracy, potem jechać psa nakarmić, więc już sobie darował. A teściom to oczywiście nawet do głowy by nie przyszło żeby mu coś dać Choć tak naprawdę to się cieszę, bo wcale nie miałbym ochoty ich gościć

Cytat:
Kurcze, dorosły chłop!

Coś jeszcze miałam pozaznaczane...

O wiem, Madziulka - brawo za obrót Szymek ma bardzo zgrabną sylwetkę

Editko - biedna Neleczka

Beata - nie da się zapomnieć o Tobie Ale bywaj częściej

Marina - gdzie Ty? Come back!!!

Jutro rano mamy szczepienie na pneumokoki (może tym razem się uda ). Proszę więc o kciuczki-magiczki

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości