Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-06, 21:00   #2071
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Kurcze - odebrałam wyniki i czerwone krwinki i hemoglobina lekko poniżej normy :/
Macie może jakieś domowe sposoby na podniesienie RBC i HGB ????
Stary 2011-12-06, 21:05   #2072
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Kurcze - odebrałam wyniki i czerwone krwinki i hemoglobina lekko poniżej normy :/
może to "lekko" to dla ciężarnych jeszcze ok

chyba trzeba jeść to co ma dużo żelaza
http://www.zdrowie-kondycja.com.pl/dieta-przy-anemii/
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 21:12   #2073
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
a jakie masz wyniki (i w stosunku do norm?)

a co do sposobow?
herbatka roiboos, buraczki, platki owsiane, pomarancze, mieso wolowe

A kiedys przy anemii podawano ludziom jablko, w ktorym lezal zardzewialy gwozdz... ma to swoje uzasadnienie, tylko na dzien dzisiejszy obawialabym sie troche o higiene (tzn sklad stopu metali uzytego do produkcji) takiego gwozdzia
Stary 2011-12-06, 21:17   #2074
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej dziewuszki
Zaraz Was nadrabiam, ale najpierw napisze, ze mialam bardzo intensywny dzien od samego rana teraz dopiero usiadlam, bola mnie tak plecy, ze nie wiem czy rusze sie na sikanie w nocy, czy wstane czy nie i chyba maz mi dzis bedzie musial pieluchy zalozyc
Rano bylam zrobic zakupy, malemu drobnostke na mikolaja kupic, potem mama przyszla z dzieciaczkami brata i mialam tu huragan Cala trojka szalala ja gotowalam obiad, potem upieklam placki. Dzieciaczki sie zajadaly, potem ciagle biegaly po domu, dopiero co ogarnelam chalupe po ich zabawach
Potem przyszedl tesc z prezentem, potem babcia moja i moj tato.
Wiec gosci trzeba bylo ladnie ugoscic.
Filip dostal mnostwo prezentow, byl pod takim wrazeniem, ze nie mogl zasnac, jeszcze teraz nie spi, musze co chwila do niego chodzic, bo mnie wola ciagle
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 21:17   #2075
gucia6
Zakorzenienie

MoniaHan, jeszcze chcialam podziekowac za ten przepis na pieczonego kurczaka... dzis zrobilam i maz do tej pory zachwala jaki pyszny wyszedl
Stary 2011-12-06, 21:24   #2076
Flowerbombka
Zadomowienie

Dziewczynki ja przed chwila wróciłam od gina, rodzice moi i M już wiedzą więc teraz wasza kolej - będzie chłopak Jestem w mega szoku, ale dostałam zdjęcie z siusiaczkiem na potwierdzenie. Wszystkie różówe i kwatuszkowe ciuszki musze pochować i zmienić podejście do zawartości brzuszka, ale bardzo się cieszę, że wszystko jest ok. Waży 400 gr, ale gin mi nie powiedział ile mierzy 19.12 idę na połówkowe z prawdziwego zdarzenia, więc tam się pewnie więcej dowiem.
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 21:45   #2077
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja przed chwila wróciłam od gina, rodzice moi i M już wiedzą więc teraz wasza kolej - będzie chłopak Jestem w mega szoku, ale dostałam zdjęcie z siusiaczkiem na potwierdzenie. Wszystkie różówe i kwatuszkowe ciuszki musze pochować i zmienić podejście do zawartości brzuszka, ale bardzo się cieszę, że wszystko jest ok. Waży 400 gr, ale gin mi nie powiedział ile mierzy 19.12 idę na połówkowe z prawdziwego zdarzenia, więc tam się pewnie więcej dowiem.
Gratuluję synka no i czekamy na resztę wieści po połówkowym
ciekawe czy moja córcia mi niespodzianki takiej nie zrobi

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 21:46   #2078
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje ciekawe czy ja kiedyś dostanę zdjęcie z siusiaczkiem synka rzecz jasna

Ja mam wizytę jutro dopiero o 19.30, moj dokotorek operuje jutro i musiał mi przesunąc wizytę.

Aguśkano to intensywny dzień za Tobą teraz nogi do góry i odpoczywaj

Ja Małą nauczyłam chodzić spać parę dni temu o 19.15 i mam teraz dlugie wolne wieczory.Już nie mamy drzemki w dzień , ale ta wersja mi odpowiada.
Dzisiaj Babcia stwierdziła,że mam Niny nie dawać wcześniej do przedszkola, bo Ona dwa ogarnie ( roczne i 3 letnie) i znów mam zagwozdkę.

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Gratuluję synka no i czekamy na resztę wieści po połówkowym
ciekawe czy moja córcia mi niespodzianki takiej nie zrobi
Ja bym chyba spadła z fotela i dlugo długo bym tam leżała

Ale raczej to niemożliwe
Stary 2011-12-06, 21:47   #2079
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Gratuluje Synka

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 21:52   #2080
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Karolca podobno kobieta w ciazy traci rozum... tearz widze ze to oczywiste
Pomroczność jasna też mi się zdarza

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Zależy jaki duży jest zakład pracy , u mnie wystawia RMUA zaklad pracy
Jest ponad 500 pracowników, legitymacje ubezp.( te stare ) też wystawiał zakład pracy.
Aaa no i w czasie macierzyńskiego też zakład pracy mi wystawiał RMUA ,z tym że u mnie umowa trwała nadal.

Doszukałam się,że to nawet nie zależy od wielkości zakładu pracy.W każdym bądź razie ja i TŻ ( zakład prywatny i państwowy) druki ZUS RMUA dostajemy z pracy.
Tak, ja to też dostaję w pracy, ale jest to potwierdzenie ZUSu, że pracodawca odprowadził składkę. Kiedyś musiałam pojechac w imieniu szefa do Zusu po zaświadczenie o niezaleganiu w płaceniu składek, ale okazało się, że ma jeden dzień opóźnienia (księgowa). Jak to wszystko dokładnie wygląda to już mnie nie interesuje za bardzo
Wiem też, że na RMUA widnieje data odprowadzenia składki... u mnie są one baaardzo różne.
Póki mogę, posluguję się legitymacją, bo jakbym miała czekać na druki, to nigdy bym ich na czas nie miała.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 21:53   #2081
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
może to "lekko" to dla ciężarnych jeszcze ok

chyba trzeba jeść to co ma dużo żelaza
http://www.zdrowie-kondycja.com.pl/dieta-przy-anemii/
No, nie są jeszcze tragiczne, wiem, że w ciąży lubi RBC i HGB spadać, zaraz poczytam to co w linku

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
a jakie masz wyniki (i w stosunku do norm?)

a co do sposobow?
herbatka roiboos, buraczki, platki owsiane, pomarancze, mieso wolowe

A kiedys przy anemii podawano ludziom jablko, w ktorym lezal zardzewialy gwozdz... ma to swoje uzasadnienie, tylko na dzien dzisiejszy obawialabym sie troche o higiene (tzn sklad stopu metali uzytego do produkcji) takiego gwozdzia
Wyniki: RBC 3,98 (norma od 4,20), HGB 11,9 (norma od 12), HCT 33,8 (norma od 37)
dodatkowo podwyższone MID% i MCHC

Wiem, że tragedii jeszcze nie ma ale chcę uniknąć dalszego spadku. Akurat mam siatę pomarańczy
Jutro poszukam jeszcze soku z buraczków i zaserwuję sobie wołowinę

A sposób z jabłkiem nieprawdopodobny

Cytat:
No to lista chłopaków się nam powiększa Gratulacje
Stary 2011-12-06, 22:02   #2082
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Wyniki: RBC 3,98 (norma od 4,20), HGB 11,9 (norma od 12), HCT 33,8 (norma od 37)
dodatkowo podwyższone MID% i MCHC

Wiem, że tragedii jeszcze nie ma ale chcę uniknąć dalszego spadku. Akurat mam siatę pomarańczy
Jutro poszukam jeszcze soku z buraczków i zaserwuję sobie wołowinę

A sposób z jabłkiem nieprawdopodobny
wg mnie wyniki calkiem masz nezle
ja podczas pierwszej ciazy HGB mialam w okolicach 9 ... i zadne specyfiki zelazowe mi nie pomagaly (potem sie dopiero okazalo, ze niedoczynnosc tarczycy mogla byc przyczyna)

a buraczki to ty lepiej sobie pojedz cale... zazwyczaj w sokach jest niewiele tego, co tak naprawde jest potrzebne

A z tymi jablkami, to coz... musieli sobie jakos ludzie radzic... zreszta to jest najprostsza chemia... tlenki zelaza (rdza) rozpuszczaja sie w kwasie jablkowym przechodzac w jony zelaza, ktore sa wlasnie wykorzystywane i przyswajane przez organizm...

zreszta przy braniu zelaza jest wrecz zalecane przyjmowanie kwasow, np picie soku pomaranczowego
Stary 2011-12-06, 22:06   #2083
Mała!
Zakorzenienie

Witam no ja dopiero usiadłam mam dla Was późne ale za to szczere najlepsze życzenia w dniu Św. Mikołaja i smakołyk w załączniku

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki
Zaraz Was nadrabiam, ale najpierw napisze, ze mialam bardzo intensywny dzien od samego rana teraz dopiero usiadlam, bola mnie tak plecy, ze nie wiem czy rusze sie na sikanie w nocy, czy wstane czy nie i chyba maz mi dzis bedzie musial pieluchy zalozyc
Rano bylam zrobic zakupy, malemu drobnostke na mikolaja kupic, potem mama przyszla z dzieciaczkami brata i mialam tu huragan Cala trojka szalala ja gotowalam obiad, potem upieklam placki. Dzieciaczki sie zajadaly, potem ciagle biegaly po domu, dopiero co ogarnelam chalupe po ich zabawach
Potem przyszedl tesc z prezentem, potem babcia moja i moj tato.
Wiec gosci trzeba bylo ladnie ugoscic.
Filip dostal mnostwo prezentow, byl pod takim wrazeniem, ze nie mogl zasnac, jeszcze teraz nie spi, musze co chwila do niego chodzic, bo mnie wola ciagle
Oj ja też dziś mam mega aktywny dzień ! o 9:00 już na zakupach o 12 w domu, obiad, spacer z psami, porządki, pakowanie paczek dla siostrzenicy i wyjazd do niej...tam odwiedził Nas Mikołaj dziadek się przebrał, że też go po głosie nie poznała to nie wiem wypiłam kawkę, zjadłam tonę słodkiego ...i wróciłam do domu po strój kąpielowy...bo mała wymyśliła sobie basen i takim sposobem pojechaliśmy wszyscy na basen pierwszy basem w ciąży posiedziałam w wannie z masażami, popływałam i powyginałam się w wodzie fajowo było! ale byłam bez kolacji i wróciłam o 21:00 mega głodna... zjadłam...potem znowu zjadłam...i zaraz też może coś zjem i czekam na Małża Mam bieliznę mikołajową ale nie ma siły na więc zostawiam...na Święta

Cytat:
Gratki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Czekolada.jpg (74,9 KB, 8 załadowań)

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2011-12-06 o 22:07
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 22:16   #2084
Roksape
Zadomowienie

Hej ! Witam po dłuuuugim, ciężkim dniu
Nie było dużo do nadrabiania chyba jednak sprzątanie przed świętami to nie tylko u mnie ( przynajmniej tak mi się wydaje :p )

Aguśkaa bardzo Ci dziękuję za radę odnośnie spania

Flowerbombka gratuluję synka

Uff... Ja dzisiaj umyłam 4 okna ( zostały jeszcze 2 u mnie w pokoju, ale to pewnie poczeka bo byc może będę zmieniać kolorek )
oczywiście wszystkie kurze, pajęczyny, których wcześniej nie było widać wszystko to sama pomyłam, posprzątałam, firanki poprane i powieszone. Jestem zadowolona ale też i tak się zmęczyłam, że chyba mi troszkę nogi spuchły. A akurat synek dziś krócej spał więc nawet nie miałam kiedy spokojnie usiąść odpocząć, tylko jeszcze musiałam się bawić. Uroki macierzyństwa No ale nic trudno.

Jestem taka wyczerpana, że chyba zaraz pójdę spać ;p
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 22:17   #2085
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
ale Wam fajnie że możecie urządzać pokoiki dla swoich Maluszków..

Fajne pomysły
My dopiero pod koniec stycznia zaczniemy coś robić. Remontowaliśmy mieszkanie, teraz już jesteśmy na końcówce, ale zostawiliśmy jeden pokój, w którym było wszystko i nic, czyli ogólny bajzel, graciarnia i nie wiem jeszcze jak to nazwać dlatego nie był ruszany. i dopiero pod koniec stycznia albo na początku lutego się za niego weźmiemy, bo póki co mam dość remontów, więc trzeba na chwilę odpocząć i spokojnie zebrać fundusze
Za to popatrzeć sobie można za pomysłami

Cytat:
gratulacje synusia

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 22:19   #2086
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Pomroczność jasna też mi się zdarza

Tak, ja to też dostaję w pracy, ale jest to potwierdzenie ZUSu, że pracodawca odprowadził składkę. Kiedyś musiałam pojechac w imieniu szefa do Zusu po zaświadczenie o niezaleganiu w płaceniu składek, ale okazało się, że ma jeden dzień opóźnienia (księgowa). Jak to wszystko dokładnie wygląda to już mnie nie interesuje za bardzo
Wiem też, że na RMUA widnieje data odprowadzenia składki... u mnie są one baaardzo różne.
Póki mogę, posluguję się legitymacją, bo jakbym miała czekać na druki, to nigdy bym ich na czas nie miała.
Czyli zgadza się,że to nie zus wystawia RMUA, tylko pracodawca .Ja się odniosłam do Twojego zdania ,że RMUA wystawia ZUS.U mnie wystawia to pracownik z działu płac i dlatego mnie to zdziwiło.
Ja też posługuję się legitymacją, TŻ mi załatwia podbicie jak jedzie zawieźć L4, bo powiem szczerze,że pokazywania RMUA w małym mieście z kwotą dochodu nie jest za fajne.
Stary 2011-12-06, 22:22   #2087
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli zgadza się,że to nie zus wystawia RMUA, tylko pracodawca .Ja się odniosłam do Twojego zdania ,że RMUA wystawia ZUS.U mnie wystawia to pracownik z działu płac i dlatego mnie to zdziwiło.
Ja też posługuję się legitymacją, TŻ mi załatwia podbicie jak jedzie zawieźć L4, bo powiem szczerze,że pokazywania RMUA w małym mieście z kwotą dochodu nie jest za fajne.
Ja nie wiem kto to drukuje
Pracodawca przekazuje (lub kadry, księgowość... zalezy kto sie tym zajmuje). Ale nigdy mnie to nie interesowała na tyle abym aż tak w to wnikać Ważne, że jest potwierdzenie odprowadzenia składki, bo jeśli nie, to

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-06, 22:29   #2088
19claudia91
Rozeznanie

Czy wy też macie uczucie że tracicie oddech leżąc? to na plecach to na boku.. czuję jak bym się podduszała i brakowało mi powietrza i muszę wstawać.. to chyba od tego że dziecko naciska na przeponę..

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 22:38   #2089
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie wiem kto to drukuje
Pracodawca przekazuje (lub kadry, księgowość... zalezy kto sie tym zajmuje). Ale nigdy mnie to nie interesowała na tyle abym aż tak w to wnikać Ważne, że jest potwierdzenie odprowadzenia składki, bo jeśli nie, to
Pracodawca to produkuję, nie przekazuje, żeby potwierdzić że skladki placi .
A jak nie placi to wpadnie Karolca i zrobi i będą RMUA zlotymi literami haftować
Raczej nie ma opcji ,żeby dali takie coś do ręki pracownikowi z fałszywymi danymi, bo prędzej czy później NFZ po kasiorkę by się zgłosił i by się sprawa rypła...chociaż historia zna takie przypadki,że córka jest starsza od matki
Z Bydgoszczy daleko nie masz do Poznania to w razie co Cię na rozpierduszkę do siebie zaproszę,aczkolwiek mój pracodawca jest wzorowy pod względem tych spraw, musi i to mnie cieszy.

oooo i tym się podeprzemy w razie co
http://www.zus.pl/files%5CCo%20to%20...ZUS%20RMUA.pdf

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2011-12-06 o 22:42
Stary 2011-12-06, 22:41   #2090
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Nadrobilam
Filip wkoncu zasnal, glaskany przeze mnie po rece

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Aguśka Filipek jest boski a ja sama przed wczoraj mało nie spadłam z łóżka ,tak sie wierciłam, teraz spie blisko TZ zeby jak cos to zeby mnie łapał dokuczaja mi w nocy cierpnące ręce, nie czuje palców , czasami całej dłoni, ii druga noc pod rzad sni mi sie ze chodze w moich czerwonych szpilkach, a we snie sa takie wygodne
No sny masz super, na pewno bys teraz w szpilkach nie pochodzila, to chociaz we snie mozesz
To dretwienie palcow i dloni mi sie nie podoba. Moze powiedz o tym lekarzowi? A nie mialas nigdy problemow tego typu? Bo objawy takie jak dretwienie palcow rak i dloni to moze cos sugerowac.
Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
a to mój brzuś z dziś i kilka ciuszków jakie dostałam
Pieknie ciuszki i brzus jaki szpiczasty
Cytat:
a to My dzisiaj
równo 26 tygodni... czyli zaczynamy tydzień 27
Załącznik 4377762
Karolinka Ty masz brzus jak z bajki
Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
C
Ja dziś robiłam powtórkę krzywej cukrowej po 5 dniowej diecie bezcukrowej wynik wyszedł mi jeszcze gorszy niż ostatniopo godzinie po 75g glukozy 178, a po 2 godzinach 195 a kurcze nie jestem w żadnej grupie ryzyka, nie mam 35 lat ani nadwagi, nikt w rodzinie nie ma cukrzycy.... masakra...
Oj bidulko;/ A kiedy masz zglosic sie do lekarza??
Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Tż dziś po pracy pojechał i nabył wózeczek...Właśnie się nim bawi, składa wszystko, rozpakowuje, jeżdzi wózkeim po domu i jest zachwyconyTaki nasz prezent mikołajkowy
Ale prezent
Super! Pochwal sie pozniej zdjeciami
Cytat:
A ile masz hemoglobiny?
Bo troche obnizone wartosci moga byc.
Cytat:
Gratuluje syneczka To teraz musisz sie przestawic, wiem jak trudno wiem Imie pewnie tez nie wybrane, bo jak nastawienie bylo inne (tak jak u mnie)
Cytat:
Aguśkano to intensywny dzień za Tobą teraz nogi do góry i odpoczywaj

Ja Małą nauczyłam chodzić spać parę dni temu o 19.15 i mam teraz dlugie wolne wieczory.Już nie mamy drzemki w dzień , ale ta wersja mi odpowiada.
.
Najlepiej nogi na za 15 trzecia
A co do spania, to moj Filip tez okolo 19, 20 jest kapany, bo juz wtedy jest zmeczony, ale dzis wyjatkowo tak pozno. Z drzemek dziennych zrezygnowal okolo pol roku temu, z poczatku ciezko bylo nam sie przestawic, ale teraz juz sie przyzwyczailismy. No i przynajmniej wczesniej pada na pyszczek
Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Witam no ja dopiero usiadłam mam dla Was późne ale za to szczere najlepsze życzenia w dniu Św. Mikołaja i smakołyk w załączniku

Oj ja też dziś mam mega aktywny dzień ! o 9:00 już na zakupach o 12 w domu, obiad, spacer z psami, porządki, pakowanie paczek dla siostrzenicy i wyjazd do niej...tam odwiedził Nas Mikołaj dziadek się przebrał, że też go po głosie nie poznała to nie wiem wypiłam kawkę, zjadłam tonę słodkiego ...i wróciłam do domu po strój kąpielowy...bo mała wymyśliła sobie basen i takim sposobem pojechaliśmy wszyscy na basen pierwszy basem w ciąży posiedziałam w wannie z masażami, popływałam i powyginałam się w wodzie fajowo było! ale byłam bez kolacji i wróciłam o 21:00 mega głodna... zjadłam...potem znowu zjadłam...i zaraz też może coś zjem i czekam na Małża Mam bieliznę mikołajową ale nie ma siły na więc zostawiam...na Święta
No tez mialas intensywny dzionek
No a basenu zazdroszcze, musisz byc bardzo zrelaksowana
Odnosnie bielizny, to ladnie bedziesz kusic meza
Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Hej ! Witam po dłuuuugim, ciężkim dniu
Nie było dużo do nadrabiania chyba jednak sprzątanie przed świętami to nie tylko u mnie ( przynajmniej tak mi się wydaje :p )

Aguśkaa bardzo Ci dziękuję za radę odnośnie spania
Uff... Ja dzisiaj umyłam 4 okna ( zostały jeszcze 2 u mnie w pokoju, ale to pewnie poczeka bo byc może będę zmieniać kolorek )
oczywiście wszystkie kurze, pajęczyny, których wcześniej nie było widać wszystko to sama pomyłam, posprzątałam, firanki poprane i powieszone. Jestem zadowolona ale też i tak się zmęczyłam, że chyba mi troszkę nogi spuchły. A akurat synek dziś krócej spał więc nawet nie miałam kiedy spokojnie usiąść odpocząć, tylko jeszcze musiałam się bawić. Uroki macierzyństwa No ale nic trudno.

Jestem taka wyczerpana, że chyba zaraz pójdę spać ;p
No tez dzis sie napracowalas.
Ale masz juz troche z glowy
Mi tez spuchly nogi po dzisiejszym intensywnym dniu
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-12-06 o 22:43
Stary 2011-12-06, 22:48   #2091
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Pracodawca to produkuję, nie przekazuje, żeby potwierdzić że skladki placi .
A jak nie placi to wpadnie Karolca i zrobi i będą RMUA zlotymi literami haftować
Raczej nie ma opcji ,żeby dali takie coś do ręki pracownikowi z fałszywymi danymi, bo prędzej czy później NFZ po kasiorkę by się zgłosił i by się sprawa rypła...chociaż historia zna takie przypadki,że córka jest starsza od matki
Z Bydgoszczy daleko nie masz do Poznania to w razie co Cię na rozpierduszkę do siebie zaproszę,aczkolwiek mój pracodawca jest wzorowy pod względem tych spraw, musi i to mnie cieszy.

oooo i tym się podeprzemy w razie co
http://www.zus.pl/files%5CCo%20to%20...ZUS%20RMUA.pdf

Wiesz... znam historię koleżanki, której pracodawca dawał RMUA a przez dwa lata nie opłacił ani jednej składki. Pracownicy dowiedzieli się o wszystkich przekrętach rok po upadku zakładu pracy jak pan szef zwiał do UK. Ale ja wiem, że wystarczy tylko jeden telefon z pytaniem o to, czy składki są opłacone w terminie.

Aguśka
I mam go tylko "do przodu". Taka piłeczka

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-06, 22:54   #2092
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Nadrobilam
Filip wkoncu zasnal, glaskany przeze mnie po rece

No sny masz super, na pewno bys teraz w szpilkach nie pochodzila, to chociaz we snie mozesz
To dretwienie palcow i dloni mi sie nie podoba. Moze powiedz o tym lekarzowi? A nie mialas nigdy problemow tego typu? Bo objawy takie jak dretwienie palcow rak i dloni to moze cos sugerowac.

Pieknie ciuszki i brzus jaki szpiczasty

Karolinka Ty masz brzus jak z bajki

Oj bidulko;/ A kiedy masz zglosic sie do lekarza??

Ale prezent
Super! Pochwal sie pozniej zdjeciami

A ile masz hemoglobiny?
Bo troche obnizone wartosci moga byc.

Gratuluje syneczka To teraz musisz sie przestawic, wiem jak trudno wiem Imie pewnie tez nie wybrane, bo jak nastawienie bylo inne (tak jak u mnie)

Najlepiej nogi na za 15 trzecia
A co do spania, to moj Filip tez okolo 19, 20 jest kapany, bo juz wtedy jest zmeczony, ale dzis wyjatkowo tak pozno. Z drzemek dziennych zrezygnowal okolo pol roku temu, z poczatku ciezko bylo nam sie przestawic, ale teraz juz sie przyzwyczailismy. No i przynajmniej wczesniej pada na pyszczek

No tez mialas intensywny dzionek
No a basenu zazdroszcze, musisz byc bardzo zrelaksowana
Odnosnie bielizny, to ladnie bedziesz kusic meza

No tez dzis sie napracowalas.
Ale masz juz troche z glowy
Mi tez spuchly nogi po dzisiejszym intensywnym dniu
Oj Aguśka znów chcesz kusić bociana

Moja Nina to sobie drzemki robila o 16 np. do 18 , bo spałyśmy do 9 ....no to potem szła sobie spać o 22 lub 23 , ale że nadchodzi Siostra to zmiany były konieczne, bo o 20 to chcę ogarniać Maleństwo kąpielowo to byłoby wskazane by Duża już spała.

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:

Wiesz... znam historię koleżanki, której pracodawca dawał RMUA a przez dwa lata nie opłacił ani jednej składki. Pracownicy dowiedzieli się o wszystkich przekrętach rok po upadku zakładu pracy jak pan szef zwiał do UK. Ale ja wiem, że wystarczy tylko jeden telefon z pytaniem o to, czy składki są opłacone w terminie.

Aguśka
Ja też mojego jednego bossa sprawdzilam , bo mi tak podejrzanie wyglądał ....wtedy byl czas legitymacji,poszlam do zusu , ale się okazało,że jest ok.Ale to był taki kolo ,że dostałam świadectwo pracy od niego , ktore mialo w sobie takie znaczki ( uśmieszki w wordzie robione).
Stary 2011-12-06, 22:56   #2093
monika_krk
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!

Nie było mnie ponad tydzień jakoś, nie wiem jak ja to wszystko nadrobię na razie dobrnęłam do 15 strony aktualnego wątku i doczytałam stary, ale chyba się poddaję i dołączam na bieżąco

Gratuluje kolejnych poznanych płci

My dzisiaj z mężem kupiliśmy wózek taki prezent na Mikołaja dla naszej trójki przynajmniej jedna duża rzecz z głowy... Teraz zaczynam intensywne rozglądanie się za łóżeczkiem, komodą lub przewijakiem i szafą, a dalszej kolejności akcesoria i ubranka

A wy kupujecie taki osobny przewijak tego typu:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70167218/

czy tylko jakąś nadstawkę na komodę czy łóżeczko??
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 22:58   #2094
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Nie było mnie ponad tydzień jakoś, nie wiem jak ja to wszystko nadrobię na razie dobrnęłam do 15 strony aktualnego wątku i doczytałam stary, ale chyba się poddaję i dołączam na bieżąco

My dzisiaj z mężem kupiliśmy wózek taki prezent na Mikołaja dla naszej trójki przynajmniej jedna duża rzecz z głowy... Teraz zaczynam intensywne rozglądanie się za łóżeczkiem, komodą lub przewijakiem i szafą, a dalszej kolejności akcesoria i ubranka

raczej coś takiego
http://www.1000rad.pl/wp-content/upl...9dny-mebel.jpg

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-06, 23:00   #2095
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny!

Hej hej,

ja mam coś takiego, z racji nie za dużej ilości miejsca to takie rozwiązanie było u nas najlepsze, w komodzie do dzisiaj są rzeczy Niny, przewijak ściągnięty jest git.Teraz trzeba Ninę przeprowadzić do dorosłej szafy i wpakować tam ciuszki Kurdupelka
Stary 2011-12-06, 23:01   #2096
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Aguśka
jak ta Pani z avatara super!
SZYMONEK

Stary 2011-12-06, 23:02   #2097
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny!

Hej hej,

ja mam coś takiego
http://nokautimg1.pl/p-88-c6-88c6687...ari-zyrafa.jpg
, z racji nie za dużej ilości miejsca to takie rozwiązanie było u nas najlepsze, w komodzie do dzisiaj są rzeczy Niny, przewijak ściągnięty jest git.Teraz trzeba Ninę przeprowadzić do dorosłej szafy i wpakować tam ciuszki Kurdupelka

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
ale ona już w 9 miesiącu chyba jest
Stary 2011-12-06, 23:05   #2098
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to jeszcze przede mną

Cytat:
Hej hej,

ja mam coś takiego
http://nokautimg1.pl/p-88-c6-88c6687...ari-zyrafa.jpg
, z racji nie za dużej ilości miejsca to takie rozwiązanie było u nas najlepsze, w komodzie do dzisiaj są rzeczy Niny, przewijak ściągnięty jest git.Teraz trzeba Ninę przeprowadzić do dorosłej szafy i wpakować tam ciuszki Kurdupelka

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Jakbym miała jeden pokój więcej, to z pewnością taką szafeczkę bym kupiła. Bardzo ładna jest i na żywo również ładnie i solidnie się prezentuje. Do tego w komplecie łóżeczko i jakiś inny mebelek... no ale niestety.

Tak. Tak będę wyglądała w 9. miesiącu

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-06, 23:10   #2099
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Oj Aguśka znów chcesz kusić bociana

Moja Nina to sobie drzemki robila o 16 np. do 18 , bo spałyśmy do 9 ....no to potem szła sobie spać o 22 lub 23 , ale że nadchodzi Siostra to zmiany były konieczne, bo o 20 to chcę ogarniać Maleństwo kąpielowo to byłoby wskazane by Duża już spała.
Bocian ma katar wiec nie zblizam sie do zakazonych bocianow
No a Twoja mala to piekne pory spanka miala Filip to chociaz szedl spac o 12 i spal do 14,15, wiec o 20 i tak juz byl spiacy.
Jednak dzien trzeba bylo dopasowac do jego spanka.
Cytat:
C

Mam taka nadstawke na lozeczko jak Karolca

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
Cytat:
chodzilo mi o ksztalt a wogole to karolca jest podobna do tej dziewczyny z avatarka

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

uciekam spac bo padam papapapa
SZYMONEK

Stary 2011-12-06, 23:13   #2100
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

Jakbym miała jeden pokój więcej, to z pewnością taką szafeczkę bym kupiła. Bardzo ładna jest i na żywo również ładnie i solidnie się prezentuje. Do tego w komplecie łóżeczko i jakiś inny mebelek... no ale niestety.

Tak. Tak będę wyglądała w 9. miesiącu
Łóżeczko wzięliśmy inne , bo to ma pewne ograniczenie w ustawianiu pod ścianami, tzn. jak obrazek ma być widoczny to nie zawsze będzie się dało otworzyć szufladę.Ale z komody jesteśmy zadowoleni.Trzy dziecioczki powinna znieść no i idzie z niej zmyć fiolet od pępka

Pamiętajcie ,te Które będą używać fioletu,że wyciągania tego zakraplacza=zabezpieczeni a przed nagłym wyciekiem czy jak to się zwie nie jest dobrym pomysłem oj nie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości