|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na święta czekamy o ślubach gadamy- PM 2012 część XV
Cytat:
bym miala ale w sobote mam uroczyste rozdanie dyplomow mgr ![]() bede miała toge i czapeczke ![]() kolorowych snow
|
|
#2072 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja na koniec dnia się pochwalę
Dziś odebraliśmy obrączki Można uznać je za prezent mikołajkowy, bo w sumie sumarum zapłaciliśmy mniej niż zakładaliśmy i to o jakieś 200 zł ![]() Są wykonane z białego nierodowanego złota i ja mam kamyk a mój TŻ z paskiem Takie chcieliśmy i jesteśmy baardzo zadowoleni. A i jeszcze otrzymaliśmy upust (mały, ale zawsze jakiś jest) Na koniec pokażę Wam nasze obrączki
|
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Tak do końca nie wiem sama co zrobiłam... Bo pojechałam ze zdjęciem, no i żeby się rozejrzeć. Pogadać z babką. Przedstawić mój pomysł. I po 5 min rozmowy z p. krawcową, stwierdziłam, że szyjemy Ja, ja sama stwierdziłam po chwili rozmowy z kompletnie nieznajomą mi babką, że powierzam jej szycie mojej sukni ślubnej :szok: Po prostu po paru minutach babka wiedziała o co mi chodzi i to było najważniejsze. Od razu przeszłyśmy do konkretów. Pomierzyła mnie, pokazała różne koronki, wybrałyśmy kolor i w lutym mam przyjść na 1szą przymiarkę. A moja suknia będzie się szyła max. 3 tyg A koszt to ok 2 tys ze wszystkim (dużo wyniesie sam materiał, ale taką suknię sobie wybrałam). Jestem usatysfakcjonowana, ale i w szoku, że tak szybko i sprawnie wszystko poszło. Serio. Ja zawsze muszę coś z 1000 razy przemyśleć, zanim podejmę ważna decyzję, a tutaj proszę, hop siup i suknia zamówiona. No i myślałam, że po zamówieniu sukni będę odczuwała jakieś skraje emocje, będę w skowronkach, w euforii, a tu tylko wewnętrznie coś mi siedzi takiego poważnego i do końca nie wierze w to co zrobiłam ![]() Edt. Widziałam prace tej krawcowej, na zdjęciach i na żywo i w porównaniu z oryginałami i powiem szczerze, że jestem pod wrażeniem. Wiadomo nie zawsze suknie są identyczne, ale i tak sa piękne. I co najlepsze- krawcowa pokazywała mi koronkę, którą ma JA 8483. Zakupiła ją w hurtowni i na żywo wygląda identycznie jak ta z oryginału JA.
Edytowane przez gosza_m Czas edycji: 2011-12-06 o 22:52 |
|
|
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaki grawer ??
|
|
|
|
|
#2075 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem ten przesąd to jest naprawdę dziwny
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2077 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#2078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że będzie taka jaką sobie wymarzyłaś ![]() Tak się właśnie składa, ze miałam szyć JA 8483 ;p ale bałam się o tiul i że nie będzie taka jak oryginał Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2011-12-06 o 22:58 |
|
|
|
|
#2079 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przyznam się, że po oglądaniu obrączek w sieciówkach byłam na 100% przekonana, że weźmiemy z żółtego złota, ale trafiliśmy na jubilera z prawdziwego zdarzenia i padła decyzja na z białego nierodowanego złota (on ma taki lekki słomkowy połysk, który widać na żywo a na zdjęciach wychodzi tak jakby były rodowane). A graweru nie ma. Nie zdecydowaliśmy się co byśmy chcieli i zostawiliśmy decyzję na potem (coś mi się zdaje, że jak już je mamy, to nie chcę się z nimi rozstawać.... )
|
|
|
#2080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jeszcze zaliczki nie wpłaciłam. Musze dowieść 200zł ![]() Oczywiście całość będziemy szyli na wzór Dayzel z Cymbeline. Ale tylko na wzór, bo mam parę pomysłów na modyfikację. Wstępnie przeszły aprobatę krawcowej ![]() Nie powiem, trochę się boję, bo jednak szycie sukni na wzór czegoś, to nie to samo, co przymierzenie sukni w salonie i jej kupno. Ale mam to co chciałam. Teraz tylko muszę czekać do marca, żeby się utwierdzić w przekonaniu, że świetnie wybrałam. Jeju, teraz dopiero dochodzą do mnie te wszystkie emocje
|
|
#2081 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
jagata gratuluję zakupu obrączek
![]() gosza_m gratuluję podjęcia decyzji teraz czekamy na efekty |
|
|
|
#2083 |
|
Wtajemniczenie
|
jagata świetne obrączki! Gratuluję wyboru!!
gosza_m myślę, że wszystko pójdzie po Twojej myśli Skoro widziałaś prace tej krawcowej to z pewnością Cię nie zawiedzie dobranoc dziewuszki [my dziś z tż piliśmy winko, jedliśmy czekoladkowe mikołaje i oglądaliśmy Kevina tak mikołajkowo haha ]
|
|
|
|
#2084 |
|
Zakorzenienie
|
Gosza gratuluje decyzji
![]() oczy mi juz wychodza na wierzch wiec pora isc spac... dobranoc
|
|
|
|
#2085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a więc Dobranoc
|
|
|
|
|
#2086 |
|
Zakorzenienie
|
A ja siedzę na necie i przeglądam buty taneczne. Tylko teraz jaki kolor wybrać???
Suknię będę miała w kolorze ecru, do kościoła kupię chyba buty w kolorze nude, a na salę chcę sobie zamówić taneczne. Tylko w jakim odcieniu, by i pasowały do sukni i do każdej innej tanecznej okazji???? HELP
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
gosza, fajnie, że znalazłaś konkretną krawcową.
czekamy na relacje i foty z przymiarek ![]() Jagata, bardzo ładne obrączki, takie delikatne ![]() Zmykam już spac, dobranoc
|
#2088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajną masz szefową Długich weekendów nigdy za wiele![]() No i marylce też zazdroszczę prezentu od szefostwa ![]() Cytat:
![]() Bardzo ładne obrączki gosza ![]() ![]() klask i: Wielkie brawa dla Ciebie Najtrudniejszy pierwszy krok do salonu, albo do krawcowej Teraz to już z górki ![]() Trzymam kciukasy aby efekt końcowy sukienki był zniewalający
|
|
#2089 |
|
Zadomowienie
|
Czytam sobie Was w środku nocy, bo spać nie mogę - jak się kładę to pół nocy myślę o tym, jak bardzo życie daje mi teraz w d**ę... Chociaż zdarzyła się jedna pozytywna rzecz - udało się naprawić mój samochód i wczoraj odebrałam go od mechanika i uwaga: naprawa kosztowała 50 zł
![]() A dziś mam poprawę kolokwium i jedno zaległe do napisania i nic nie umiem - nie mam siły nawet tego otwierać ![]() Uśmiałam się czytając Wasze posty o przesądach - zwłaszcza z posta neny Gratuluję: zakupów kompletu biżuterii oraz obrączek, odważnej decyzji o szyciu sukni, prezentów mikołajkowych, wolnego z okazji długich weekendów, DDŚ i całej reszty Trzymam wizażowe kciuki za wszystkie PMki w potrzebie Dobranoc. P.S.:przed sekundą zamówiłam wisiorek do ślubu, pasujący do kupionych kilka miesięcy temu kolczyków, tak na poprawę humoru - a co mi tam
|
|
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
w podróż niepojedziemy teraz bo tż dostał sie do Bogdanki i nie dostanie teraz urlopu, może w wakacje uda sie na kilka dni pojechac.
wstałam i troszke śniegu leży ![]() stres coraz bardziej mnie dogania, czasem mam takie myśli że siedze i myśle co nam jeszcze brakuje i czy zdażymy wszystko załatwić ![]() uciekam do pracy, pa
|
#2091 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratuluje decyzji, jak jestes taka szczesliwa to na pewno dobra decyzja! Cytat:
za obraczki Pozsotalym Pm-ka gratki za DDŚ i pozalatwine kolejne sprawy, ja ostatnio niestety narzekam na brak czasu... Off top -> Bylam wczoraj na "Przed Świtem" i powiem, ze w koncu podobal mi sie filmz Sagi Zmierch! Fajnie zrobiony Efekty z wilkami super, Belle "ladnie" pooszpecali w odpowiednich momentach
|
||
|
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
hej ho
![]() u mnie szaro i ponuro ![]() nie ma sniegu ![]() ale juz bym chciala zeby bylo bialo
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Spać nie mogę, wstać też się nie chciało...wszystko przez ten stres. Dzisiaj też proszę o kciuki bo będę odpowiadać na ćwiczeniach ( bo każdy musi iść i chyba moja kolej dzisiaj). Wstałam właśnie żeby się pouczyć. Cytat:
|
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
wczoraj był prawdziwy mikołajkowy wieczór. Najpierw pyszny wieczorek w restauracji, gdzie zjadłam moje ukochane tortellini cztery sery (muszę zmolestować kucharza o przepis na serową pierzynkę, bo jest najlepsza na świecie), do tego po dwie lampki wina i byliśmy gotowi na "Listy do M." Częściowo z racji tego, że byłam %-happy a częściowo dlatego, że film był naprawdę niezły - z kina wyszłam w idealnym nastroju. Co więcej, wychodzimy na dwór, a tam leniwie i nieśmiale pada snieżek. Po takim filmie, to było super wrażenie. Tż odprowadził mnie do domku i przed samym domkiem dostałam pięknie przewiązane małe pudełeczko, a w środku ....cztery bony do h&m Cytat:
śliczne gosza - super, że zamówiłaś suknię ![]() kooocur - oklaski z powodu decyzji o biżuterii, ale tysiak????
|
|
|
|
|
#2095 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
fajnie że się odezwałaś często myślę co tam jak tam u Ciebie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
gosza brawo ![]() kocurku gratuluję wyboru biżuterii czekam teraz na foty ![]() jagata śliczne obrączki
|
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego wiedziałam co robię, wybierając już od początku Jacoba Mi w przed świtem podobała się scena w której ...Bella staje w łazience przed lustrem i ma takie wystające kości - w porównaniu chociażby ze sceną ślubu, gdzie też ma odkryte ramiona - różnica jest nieziemska. To chyba jednak była dublerka. No i scena ostatnia - gdy Bella leży i Photoshop czyni magię - też bym kiedyś chciała obudzić się z gęstszymi rzęsami, włosami i bez cieni pod oczami. A w scenie, w której Edward słyszy myśli dziecka - aż oczy mi się zaszkliły (to już chyba niezbity dowód na instynkt macierzyński) |
|
|
|
|
#2097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej ![]() o to teraz mozesz poszalec ze spokojna glowa w H&M
|
|
#2098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No piękny mikołajkowy wieczór. I ja tam nie uważam, że mało romantyczny prezent. Nawet patelnia może być romantyczna kiedy się naprawdę o niej marzy. Jeśli facet wie czego chcemy i nam to podaruje, to zawsze jest to bardzo romantyczne
|
||
|
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
wiem, ale za cholerę nie chce powiedzieć skąd je wziął. Na wszelkie moje pytanie odpowiada, że muszę zapytać Mikołaja (chyba się boi, że polecę i kupię kolejne dziesięć gazet
). Biedny, jak mu trułam od tygodnia, że oblatuję całe miasto - nie miał wyjścia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.

To masz dłuuugi weekend 

a jaki grawer ??

oczywiście się 3mają, będzie dobrze!
Ja myślę, że trzeba poczekać, przecież to nie było wycinanie pieprzyka, a jednak dość poważny zabieg, więc na pewno każdy inaczej na to reaguje. A to nie ma Ci wada zjechać do zera, tylko będziesz miała jakąś minimalną jeszcze? Myślałam, że to już zupełnie ma usuwać wadę...

klask i: Wielkie brawa dla Ciebie 

18.08.2010 - zaręczyny