moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was? - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-06, 19:25   #4621
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość
Trochę ładnych zdjęć miasta w świątecznym klimacie
http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/...STOK/768218906
Świetne !
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 19:38   #4622
ricca166
Wtajemniczenie

Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?

Dziewczyny,może podsunę komuś pomysł na drobny,tani upominek z okazji Świąt.Z racji tego ,że u mnie 15 osób na Święta to jest norma,więc miałam tylko po 10 zł na osobę przeznaczyć.Szperałam,szp erałam na allegro i wynalazłam .
Długopisy z wygrawerowanym napisem.Postanowiłam każdego z członków rodziny imię wydrukować na długopisach w ich ulubionych kolorze.Myślę,że to fajny prezent i na pewno każdemu się przyda.
ricca166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 19:46   #4623
ellish
Zakorzenienie

a mozesz podac stronke z tymi długopisami?
ellish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 19:58   #4624
dziuba85
Zakorzenienie

Był u mnie Mikołaj
Dostałam szalik i czapę Bardzo fajny komplecik i jak znalazł

W Wawie śnieżek popadał 30sekund Nie wiem, czy mogę go zaliczyć do tego pierwszego zimowego śniegu???

Córcia 21.04.2018 <3

dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 19:58   #4625
ricca166
Wtajemniczenie

http://allegro.pl/dlugopis-metalowy-...945401875.html
ricca166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 20:04   #4626
klaustynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziuba85 Pokaż wiadomość
Był u mnie Mikołaj
Dostałam szalik i czapę Bardzo fajny komplecik i jak znalazł

W Wawie śnieżek popadał 30sekund Nie wiem, czy mogę go zaliczyć do tego pierwszego zimowego śniegu???
U mnie też był
Dostałam Rafaello i 50zł

W Katowicach śnieg już padał, ale ja przegapiłam
Stary 2011-12-06, 20:14   #4627
greenka19
Rozeznanie

GG do greenka19

A teraz leci Kevin Dziwne, że przed świętami
Stary 2011-12-06, 20:18   #4628
kasia.diet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziuba85 Pokaż wiadomość

o wow, nawet nie zdazylam zauwazyc, wiec nie mozesz go zaliczyc do tego pierwszego sniegu
Stary 2011-12-06, 20:18   #4629
Inalinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez greenka19 Pokaż wiadomość
A teraz leci Kevin Dziwne, że przed świętami
Ja się z tego powodu cieszę !
Właśnie wzięłam się za wbijanie goździków w pomarańczę,cudowny zapach.

Inalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 20:23   #4630
dziuba85
Zakorzenienie

No szkoda, poczekam na większą ilość płatków z nieba.

A już prezenty kupiłam: Mamie, Babci i starszej siostrze, no i chrześnicy 1/3 prezentów

Córcia 21.04.2018 <3

dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 20:32   #4631
Inalinka
Raczkowanie

Ja jak zwykle zwlekam z prezentami na ostatnią chwilę. Ale,żeby nie było to już coś kupiłam,nawet w listopadzie.

Stary 2011-12-06, 20:45   #4632
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia.diet Pokaż wiadomość
o wow, nawet nie zdazylam zauwazyc, wiec nie mozesz go zaliczyc do tego pierwszego sniegu
Ja też nic nie widziałam, a pół dnia w oknach spędziłam (zdejmowanie firan i zasłon i zawieszanie czystych ).

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 21:16   #4633
chryja_bez_ryja
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Inalinka Pokaż wiadomość
Ale klimacik! Można wiedzieć gdzie zostały zakupione laseczki?
Cytat:
Napisane przez Mariposa3 Pokaż wiadomość
Chryja- ale fajnie, że już macie dekoracje!
Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Chryja, super udekorowaliście mieszkanie
Cytat:
Napisane przez kasia.diet Pokaż wiadomość
dlatego ja zawsze sprawdzam w sklepie czy to czekoladowe czy czekoladopodobne bo czekoladopodobnego tez nie zdzierże
ale macie duzo swiatecznych akcentow w domu

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

a jaka to?
Dziękujemy
Kasia, no niestety nie sprawdziliśmy przez pośpiech w Tesco...
Inalinka w Auchan
chryja_bez_ryja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 21:55   #4634
klaustynka
Zadomowienie

http://www.youtube.com/lekkostronnic.../0/w0QVQVJU65M Kraków <3
Stary 2011-12-06, 22:43   #4635
asik1503
Zakorzenienie

Chryja fajne te dekoracje
co do śniegu w Wawie... e tam to bardziej był taki niby grad... i potem był deszcz ze śniegiem... ogólnie mało przyjemnie xD a akurat szłam na autobus...

mogę się w końcu pochwalić, że kupiłam prezenty jeszcze muszę kupić coś dla mamy i po jakimś drobiazgu dla rodziny tż'a
22.08.18
IG
asik1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 23:15   #4636
Koan
Wtajemniczenie

17 dni do Wigilii !!!
Koan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 23:26   #4637
Inalinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mariposa3 Pokaż wiadomość
Inalinka- ale masz fajny avatar
Cytat:
Napisane przez klaustynka Pokaż wiadomość

Inalinka fajny avatar
Dziękuję.

Cytat:
Napisane przez Koan Pokaż wiadomość
17 dni do Wigilii !!!
Jeszcze ponad 30 minutek i zostanie 16!

Stary 2011-12-07, 00:00   #4638
Nimfa20

Genialne!

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:35 ----------

16 dni !!!
Stary 2011-12-07, 08:24   #4639
sugarfreeee
Zakorzenienie

AAAA śniło mi się, że śnieg padał, było wszędzie biało... obudziłam się - +3 na dworze ;/

sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 08:38   #4640
chryja_bez_ryja
BAN stały

Cytat:
Napisane przez asik1503 Pokaż wiadomość
Chryja fajne te dekoracje
co do śniegu w Wawie... e tam to bardziej był taki niby grad... i potem był deszcz ze śniegiem... ogólnie mało przyjemnie xD a akurat szłam na autobus...

mogę się w końcu pochwalić, że kupiłam prezenty jeszcze muszę kupić coś dla mamy i po jakimś drobiazgu dla rodziny tż'a
dziękuję

w mojej części Gdańska bo wczoraj jedna Wizażanka pisała coś innego niż ja widziałam) wczoraj było cały dzień słońce (ale ja się cieszę, bo w przeciwieńtwie do was nienawidzę śniegu i mógłby on być tylko od 24 grudnia do 2 stycznia :P) a dzis już nie ma słonezka i jest trochę ponuro

Spędzacie Święta w domu? Bo ja muszę jakoś podzielić czas i w tym roku moje święta spędzę praktycznie w podróży... Wigilia u moich rodziców, 30 km od domu, potem rano w 1. dzień ŚBN wsiadamy w auto i pędzimy 300 km na Mazury do rodziców tż-ta, dziadków, a potem wieczorem do babci... Potem rano w 2 dzień wsiadamy w auto i pędzimy 300 km do moich dziadków, jednych a potem drugich... Dopiero po świętach wracamy do domu, do Gdańska... Masakra... Ostatni raz zgodziłam się na taki maraton Boję się, że nie odczuję świąt przez to
chryja_bez_ryja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 08:47   #4641
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Chyba spędzę w domu Przyszła teściowa chciała żeby przyjechała do nich, ale uznałam, że na jeżdżenie po rodzinie Tżta będzie czas po ślubie, jak już będziemy rodziną I tak wrócę do domu przed wigilią, wigilia w domu, 1 dzień u babć, drugiego dnia przyjeżdża brat z bratową, a po świętach w końcu zobaczę się z Tż i pojedziemy do Wrocławia

Dostanę wspaniały prezent gwiazdkowy... w końcu zobaczę się z Tż

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 09:16   #4642
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Cytat:
Napisane przez chryja_bez_ryja Pokaż wiadomość
dziękuję
(....)
Spędzacie Święta w domu? Bo ja muszę jakoś podzielić czas i w tym roku moje święta spędzę praktycznie w podróży... Wigilia u moich rodziców, 30 km od domu, potem rano w 1. dzień ŚBN wsiadamy w auto i pędzimy 300 km na Mazury do rodziców tż-ta, dziadków, a potem wieczorem do babci... Potem rano w 2 dzień wsiadamy w auto i pędzimy 300 km do moich dziadków, jednych a potem drugich... Dopiero po świętach wracamy do domu, do Gdańska... Masakra... Ostatni raz zgodziłam się na taki maraton Boję się, że nie odczuję świąt przez to

Nie daj się dziewczyno, bo święta spędzisz w samochodzie i zależnie od pogody.

Jakąś rodzinę zawsze można odwiedzić w ferie czy w Wielkanoc, szczególnie dziadków, wujków i innych, bo rodziców to jeszcze rozumiem.

My w Warszawie, moi rodzice 200km stąd, rodzice TŻta 300 km, tyle że w jedną stronę. I za wprowadzanie zwyczajów wzięłam się już w tamtym roku - Wigilia i święta w naszym mieszkaniu (ja i TŻ...aha, i kot jeszcze ) i jeśli mamy wolne między świętami - to odwiedzamy rodziców. Jeśli nie mielibyśmy wolnego to odwiedziny poczekały by na jakiś weekend w okolicach świąt.

Nie ma to jak kuzynka w 9 mies ciąży czy z malutkim dzieckiem kalająca się przed całą rodzina czemu nie uświetniła dwóch Wigilii w różnych końcach Polski.

Jeśli jest jakiś wyjątek - samotna mama czy babcia z jednym dzieckiem/wnukiem to wiadomo, mamy priorytet, no ale wiadomo, że to nie będą naraz oboje rodzice i cztery komplety dziadków.

Asertywności trochę, nawet jak się obrażą, to pomarudzą i się przyzwyczają. Ja mam alergie na jeżdżenie świąteczno-wariackie, bo dla mnie święta kojarzą się z porankami w piżamach i totalnym luzie. Nie rozumiem ludzi którzy odmawiają sobie takich przyjemności :P
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 09:22   #4643
Nimfa20

Cytat:
Napisane przez sugarfreeee Pokaż wiadomość
AAAA śniło mi się, że śnieg padał, było wszędzie biało... obudziłam się - +3 na dworze ;/
Mnie mama z babcią obudziły o 6.00 , że tyle śniegu spadło. No to ja zaspana poszłam się wykąpać ok. 7. Przez mieszkanie szłam 'na oślep' , że jak dojdę do siebie, to zobaczę te zaspy śnieżne.

Ja wypełzam z łazienki, a tu...

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg s (1).jpg (123,2 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg s (2).jpg (150,5 KB, 26 załadowań)
Stary 2011-12-07, 09:28   #4644
Nimfa20

E, to i tak macie fajnie. Ja chyba spędzę święta w pracy, jak pisałam. Z mamą, bo pracujemy razem. Ale sama chcę.
Może rano gdzieś pojedziemy, do babć i ciotek.

Tak symbolicznie zamierzam dać dzieciom z mojej rodziny bombki z ich imionami. Może jeszcze coś dokupię
Stary 2011-12-07, 09:41   #4645
kasia.diet
Zakorzenienie

no ja spedzam Wigilie i Swieta od 25 lat tak samo u babci w domu, z rodzicami, bratem, babcia (i dziadkiem przez pierwsze 7 lat). nigdy nigdzie nie wyjezdzalam. w tym roku bedzie niezmiennie tak samo, zmieni sie tylko to ze przed i po Swietach nie bede miala wolnego czasu na przygotowania a pozniej lenistwo i dojadanie zarelka swiatecznego, bo od tego roku pracuje. ale mam nadzieje ze to przezyje

zabieram sie zaraz za przygotowanie ciasta na pierniki, a potem sprzatanie i zrobienie miejsca choineczce
Stary 2011-12-07, 10:17   #4646
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez mikia20 Pokaż wiadomość
Nie daj się dziewczyno, bo święta spędzisz w samochodzie i zależnie od pogody.

Jakąś rodzinę zawsze można odwiedzić w ferie czy w Wielkanoc, szczególnie dziadków, wujków i innych, bo rodziców to jeszcze rozumiem.

My w Warszawie, moi rodzice 200km stąd, rodzice TŻta 300 km, tyle że w jedną stronę. I za wprowadzanie zwyczajów wzięłam się już w tamtym roku - Wigilia i święta w naszym mieszkaniu (ja i TŻ...aha, i kot jeszcze ) i jeśli mamy wolne między świętami - to odwiedzamy rodziców. Jeśli nie mielibyśmy wolnego to odwiedziny poczekały by na jakiś weekend w okolicach świąt.

Nie ma to jak kuzynka w 9 mies ciąży czy z malutkim dzieckiem kalająca się przed całą rodzina czemu nie uświetniła dwóch Wigilii w różnych końcach Polski.

Jeśli jest jakiś wyjątek - samotna mama czy babcia z jednym dzieckiem/wnukiem to wiadomo, mamy priorytet, no ale wiadomo, że to nie będą naraz oboje rodzice i cztery komplety dziadków.

Asertywności trochę, nawet jak się obrażą, to pomarudzą i się przyzwyczają. Ja mam alergie na jeżdżenie świąteczno-wariackie, bo dla mnie święta kojarzą się z porankami w piżamach i totalnym luzie. Nie rozumiem ludzi którzy odmawiają sobie takich przyjemności:P
No widzisz, a ja wolałabym spędzić czas w podróży i spotkać się ze wszystkimi bliskimi, bo rodziców mam niemłodych, babcia tym bardziej i chcę z nimi spędzać jak najwięcej czasu, a w czasie roku, w natłoku obowiązków nie mam na to czasu... I po Świętach wyrzucałabym sobie, że mogłam odwiedzić wszystkich, a wolałam w kapciach przed telewizorem i TŻ siedzieć...
Więc jeżeli Ty masz "alergię" na Świąteczne odwiedzanie i w nosie masz marudzenie bliskich to nie znaczy, że jest to jedyny i słuszny pogląd...
Chryja, powodzenia w podróżach
Ja na szczęście mam swoją rodzinę w jednym mieście, natomiast jeżeli przyszłoby mi spędzać Święta razem z TŻ jak będziemy już rodziną to niezbędne będzie podróżowanie w setkach kilometrów i nie przeraża mnie to w żaden sposób.
Stary 2011-12-07, 10:40   #4647
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
No widzisz, a ja wolałabym spędzić czas w podróży i spotkać się ze wszystkimi bliskimi, bo rodziców mam niemłodych, babcia tym bardziej i chcę z nimi spędzać jak najwięcej czasu, a w czasie roku, w natłoku obowiązków nie mam na to czasu... I po Świętach wyrzucałabym sobie, że mogłam odwiedzić wszystkich, a wolałam w kapciach przed telewizorem i TŻ siedzieć...
Więc jeżeli Ty masz "alergię" na Świąteczne odwiedzanie i w nosie masz marudzenie bliskich to nie znaczy, że jest to jedyny i słuszny pogląd...
Chryja, powodzenia w podróżach
Ja na szczęście mam swoją rodzinę w jednym mieście, natomiast jeżeli przyszłoby mi spędzać Święta razem z TŻ jak będziemy już rodziną to niezbędne będzie podróżowanie w setkach kilometrów i nie przeraża mnie to w żaden sposób.
Aha, czyli Ty masz wszystko na miejscu, ale pisać że jakby co to święta bez mrugnięcia okiem spędziłabyś w samochodzie potrafisz... szczególnie z chorymi członkami rodziny, małymi dziećmi, w zaspach ciemnymi nocami.

Ja odwiedzam najbliższych cały rok a nie tylko w święta. Nie odwiedzisz dziadków, nie najmłodsi przecież są, jasne, tak się mówi jak się dziadków rzeczywiście tylko na jedne święta w roku widzi. Są wakacje, ferie zimowe, weekendy majowe, i inne.

Cenię sobie także prywatność ludzi których odwiedzam. Nie chcę się komuś zwalać w święta do domu na noc (bo jak jest daleka podróż to raczej trzeba u kogoś spać), zajmować salonu materacem (a z dzieckiem to jeszcze nocnymi płaczami), i robić zagęszczenia.

Każdy robi jak lubi, rodzina też wymaga pewnych postaw ale mnie zawsze było szkoda cioci która serdecznie i szczerze wszystkich zaprasza ale w świątecznie popołudnie ma oczy na zapałkach a kuzynka nastolatka wkurzona na maksa tłumem rodziny i zerowym spokojem (bo to raz mi ktoś chlipał że święta to koszmar zwalającej się rodziny?). Ja często w tej przerwie świątecznej nadrabiałam czytanie lektur, ważną naukę, albo odwrotnie - chciałam odpocząć.

Dziwi mnie udowadnianie związania z rodziną szalonymi jazdami w święta.
Stary 2011-12-07, 10:51   #4648
asik1503
Zakorzenienie

ja święta spędzam z mamą w Niemczech

w Wawie pada co jakiś czas śnieg z deszczem... szkoda, że nie śnieg...
22.08.18
IG
asik1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 10:52   #4649
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez mikia20 Pokaż wiadomość
Aha, czyli Ty masz wszystko na miejscu, ale pisać że jakby co to święta bez mrugnięcia okiem spędziłabyś w samochodzie potrafisz... szczególnie z chorymi członkami rodziny, małymi dziećmi, w zaspach ciemnymi nocami.

Ja odwiedzam najbliższych cały rok a nie tylko w święta. Nie odwiedzisz dziadków, nie najmłodsi przecież są, jasne, tak się mówi jak się dziadków rzeczywiście tylko na jedne święta w roku widzi. Są wakacje, ferie zimowe, weekendy majowe, i inne.

Cenię sobie także prywatność ludzi których odwiedzam. Nie chcę się komuś zwalać w święta do domu na noc (bo jak jest daleka podróż to raczej trzeba u kogoś spać), zajmować salonu materacem (a z dzieckiem to jeszcze nocnymi płaczami), i robić zagęszczenia.

Każdy robi jak lubi, rodzina też wymaga pewnych postaw ale mnie zawsze było szkoda cioci która serdecznie i szczerze wszystkich zaprasza ale w świątecznie popołudnie ma oczy na zapałkach a kuzynka nastolatka wkurzona na maksa tłumem rodziny i zerowym spokojem (bo to raz mi ktoś chlipał że święta to koszmar zwalającej się rodziny?). Ja często w tej przerwie świątecznej nadrabiałam czytanie lektur, ważną naukę, albo odwrotnie - chciałam odpocząć.

Dziwi mnie udowadnianie związania z rodziną szalonymi jazdami w święta.
Najwyraźniej masz jakieś złe doświadczenia rodzinne jeżeli chodzi o Święta, ja takowych nie mam, dla mnie i dla mojej rodziny jest to czas naprawdę wyjątkowy.
Owszem mogę odwiedzić rodzinę w każdym innym momencie w roku, ale to już nie to samo.
I niech Cię nie dziwi to, że inne ciotki dałyby się pokroić za to, żeby te oczy na zapałki postawić.
Ty lubisz leżeć w ciepłym łóżku z książką w ręku w Święta - ja lubię maraton po wesołych ciotkach, a ktoś jeszcze inny wyjedzie na Hawaje i w Wigilię będzie wcinał owoce morza.
Nie ma sposobu lepszego czy gorszego na spędzanie Świąt.
A mi się wydaje, że próbowałaś udowodnić, że Twój jest najlepszy i odebrałaś mój post jako atak
Stary 2011-12-07, 11:04   #4650
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Blondi2989 sama napisałaś że to lubisz. Tak po prostu. Może nagniesz zasady z powodu np. małego chorego dziecka. I nagle usłyszysz takie wyrzuty że uszy Ci totalnie oklapną. Albo masz po prostu fajną rodzinę - lub jej poszczególnych członków. I szczerych - co jak będą Cię mieli dosyć to nie będą Ci się bali tego powiedzieć.

Ale jak ktoś pisze że coś mu nie pasuje, ale nie wie jak się wyłamać itd to zalecam asertywność dla zachowania higieny psychicznej. Bo raz, drugi będziesz pędzić na złamanie karku i potem wszyscy będą to uważali za oczywistą oczywistość i czym dłużej odkłada się takie rzeczy tym potem większe niesnaski w rodzinie.

Tak samo warto zapytać TŻta czy on też lubi taki sposób zwiedzania świąt oraz można uwzględnić zdanie dzieci jeśli takowe są i potrafią określić swoje zdanie.

Cytat:
I niech Cię nie dziwi to, że inne ciotki dałyby się pokroić za to, żeby te oczy na zapałki postawić.
Hmm... punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości