|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na święta czekamy o ślubach gadamy- PM 2012 część XV
Cytat:
)ale nie wiem czy "tamci" wiedzieli o Naszym bo to jednak już trochę dalsze rodziny, ale kurde to jest WIEŚ! Ludzie o wszystkim wiedzą więc nie wierze...
|
|
#2132 |
|
Zadomowienie
|
W ogóle taka niefajna sytuacja, ale ciotka może chociaż na ślubie się pojawi.
Z drugiej strony ciężko ustalać termin ślubu tak żeby brać pod uwagę wszystkie okoliczności. Np. moi dwaj koledzy w tym roku mieli śluby w odstępie miesiąca i tacy znajomi poszli tylko do jednego bo stwierdzili, że na drugiego nie mają kasy. I Ci sami znajomi właśnie ustalili sobie termin ślubu na miesiąc przed moim
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wyobrażasz sobie sytuacje,oni wychodzą z kosciola, mijamy sie przy wejsciu i jada sobie na tamto wesele ? No dla mnie to jest nie do przeżycia.. Już od pól roku wujek wiedział o Naszym weselu.. Mówił że fajnie będzie że popije i takie tam... A ta laska teraz wyjechała z tym swoim
|
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja ciotka pewnie będzie chciala iść do niej, a wujek do Nas.. więc armagedon będzie. Nawet Ci kuzyni mieli mnie z domu wyprowadzać a teraz dupa blada... Może chociaż Oni się pojawią u Nas.. ![]() Okropna jest sytuacja.. człowiek sobie nie zdaje sprawy dopóki go coś takiego nie spotka
|
|
#2136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
własnie też tak uważam... ciekawe co teraz zrobi ciotka... do kogo pójdzie... ale dziewczyny powiem wam że w kościele w którym biorę ślub to była akcja jak poszliśmy się zapisać... jednen ślub był już przypisany na 17.00 drugi na 18.30....... i szok ja chciałam na 17.00 lub 18.00 a tu lipa bo jakias PMKA która chciała późną godzinę nie pomyślała i zapisała sie na 18:30 zamiast już zrobić 19.00 lub 18.00 a nie tak w pół bo dzięki temu zablokowała dwie fajne godziny.... i mamy ślub strasznie wcześnie bo na 16.00 w sumię to się wkurzyłam bo w najbardziej obleganych godzinach ślubnych nie powinni zgadzac sie na takie połówki... ale jeden plus że krocej będziemy czekać na ceremonię i szybciej imprezujemy moze dla kogoś kto własnie zklepał połówke będzie moja wypowiedź krzywdząca ale nie miałam nic złego na mysli -> chodzi mi tylko o tą konkretną sytuację
|
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu nie wiem co jeszcze złego może się stać.. Może za bardzo smęcę ale dobijają mnie niektóre rzeczy... i mam dosyć już wszystkiego... ![]() no i robi się coraz większy problem z godziną w kościele.. Dziewczyny, czekać do stycznia jak ksiądz będzie po kolędzie, czy jechać do niego jak najszybciej? Powiem ze mam STRASZNEGO STRESA tam jechać ustalać godzinę, ale wiem że muszę...
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2011-12-07 o 10:59 |
|
|
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2141 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
słuchaj ja to bym już szła do księdza z pytaniem o godzinę - tym bardziej ze ksiegi na 2012 rok juz maja księza i ja bym juz sie wpisywala tym bardziej że tyle chetnych an wasza date - bo mozesz przezyc szok taki jak ja przezyłam jak poszłam sie zapisac... i dobrze ze sie jakos nie ociagalismy dłuzej bo inaczej ślub by był o 13.00..... co u mnie w regionie to strasznie wcześnie i rzdko sie zdarza...
Gotowanie z przyjemności Edytowane przez baskaeta Czas edycji: 2011-12-07 o 11:05 |
|
|
|
|
#2142 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziwne, że nie chcą więcej zarobićCytat:
|
|
#2143 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny za rady... Wiem że musze zaklepać te godzinę ale stres robi swoje hehe.. jakoś nie widzi mi się iść do księdza.. Mam nadzieje że w tę niedziele znajdę odwagę i pójdziemy..
A teraz musze jechać do miasta.. buziaki
|
#2145 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po za tym u mnie w regionie wesela sa robione jak najpóźniej zaczyna sie od 16.00 do 20.00.... i 16.00 to wcześnie ale co region to obyczaj choć raz byłam na slubie mojej przyjaciółki która zrobiłą ślub o 13:00... i wtedy to wszyscy po oczepinach do domu... dodam ze oczepiny zrobili przed północa.... 22-23co do drugiego wytłuszczenia zgadzam sie w 100%
Gotowanie z przyjemności Edytowane przez baskaeta Czas edycji: 2011-12-07 o 11:15 |
|
|
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądam zaproszenia i chciałam kupić jakieś próbki, ale np na tej aukcji
http://allegro.pl/m-zaproszenia-slub...970533773.html zaproszenie kosztuje 1,19zł, a próbka (o ile dobrze rozumiem) 5zł ![]() czy oni pogłupieli i jeszcze koszt przesyłki - 18zł list polecony priorytetowy
|
|
#2147 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
idź jak najszybciej...
|
|
#2148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
no chyba, że tak, ale wtedy gdybym chciała 2-3 próbki to mam wysyłkę liczoną razy 2-3
|
|
#2150 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie mogę sie doczekać jak się pochwalisz Cytat:
Cytat:
![]() gratuluję decyzji i mocnych nerwów (ja bym dostała zawału czekając na uszycie sukni )Cytat:
no tak przecież jest tam tak napisane że jest to całkowity koszt wysłania próbki---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
jak ja zamawiałam próbki to pisałam jakie dokałnie wzory chcę żeby wsyłali i wysyłali w jednej kopercie, już wtedy wszystko im jedno chyba ile sztuk w tej kopercie umieszcza ale lepiej najpierw skontaktować się ze sprzedawcą i dopytać
|
|||||
|
|
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2152 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() nena piękny wieczorek spędziliście a u mnie w końcu pojawiła się tak długo wyczekiwana 1
|
|
|
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
a jak tojest normalnie?
tak z ciekawości pytam
|
|
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
Cena zaproszenia pozostała taka sama + koszt wysyłki dla danej ilości zaproszeń był konkretnie podany
|
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie ja tego nie rozumiem czemu u nas nie można mieć późniejszej godziny, bo jak jeździłam na wesela do kuzynek na wieś to raz byliśmy nawet o 18 na ślubie i mi by to bardzo odpowiadało.
|
|
#2157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Osobiście wybraliśmy godzinę 12:00 ..u nas to dobra pora.. wyśpisz się.. ogarniesz i sru do kościoła. ..takie po południowe wesela sprawdzają się fajnie gdy są 2 dni..tak mi się wydaje. Na śląsku liczą już no dobry rosół i oczywiście kluski śląskie z mięchem..znając naszą mentalność nikt by do 19 nie wytrzymał hehehe
|
|
|
#2158 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobrerek
Cytat:
![]() Cytat:
Na pewno bedzie piekna, model ktory szyjesz jest cudowny i prosty do uszycia. Jedyne co to tylko dobrze przyjrzyj sie koronce, bo to ona bedzie tutaj odgrywac najwazniejsza role A co do tej koronki Justina to tez jestem ciekawa czy faktycznie jest taka sama, bo jesli tak to te suknie tez mozna pewno za pol ceny uszyc Tylko ze ja sie boje, bo ja jestem taka wybredna ze jak cos widze to sie nie umiem zdecydowac a co do piero jak nie widze. A niespodzianek nie lubie wiec.... Kupie gotowa ![]() I UWAGA...UWAGA Dostalam dzis maila z salonu w NL, tam gdzie przymierzalam pierwsza sukienke, i pani mi napisala ze w drodze wyjatku sprzeda mi te sukienke za 1000Euro JUUUUUUPI ![]() ![]() ![]() Ale sie ciesze normalnie, nie macie pojecia. No i teraz widac jak oni kase z ludzi zdzieraja, wyjsciowa cene tej sukienki byla u nich 1400e, juz nie wspomne ze w drugim salnie pani powiedziala ze ta suknia u niej kosztuje 1600???? Powariowali wszyscy W piatek jade podpisac umowe i wpacic zaliczke ![]() Ty nam tu nie machaj tylko bizu pokazuj!!!
|
||
|
|
|
#2159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no bo ja zazwyczaj sie z takim systemem spotykałam dlatego sie zdziwiłam, bo to jednak taniej wychodzi jak dla próbek jest ustalona osobna, stała cena
|
|
|
|
|
#2160 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do godziny 16 to wydaje mi się że też jest wporzo..napewno elpsza niż 20
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

)

Ślub 27. X. 2012

tak z ciekawości pytam