Na święta czekamy o ślubach gadamy- PM 2012 część XV - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-07, 10:43   #2131
melod_y
Zakorzenienie

Dot.: Na święta czekamy o ślubach gadamy- PM 2012 część XV

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
a rozdawaliscie zaproszenia już? aj co tam zaproszenia na pewno już i tak cała rodzina wie że się hajtacie - bo raczej rodzice takimi rzeczami się lubią chwalić szczególnie dla ciotek, wujków itp

wiesz co nieładnie bardzo ja bym chyba zabiła jakby ktoś wszedł z rodziny (nawet dalszej) w NASZ TERMIN i jeszcze bezczelnie w tym samym kościele tego samego dnia.... masakra.... wiesz co aż nie wiem co napisać naprawdę....
No właśnie nie wiem czy ta rodzina wiedziała.. Ta ciotka i wujek wiedzieli wcześniej o Naszym ślubie, bo dopiero wczoraj dowiedzieli się o tamtym..( mam nadzieje że wspomnieli im że my również mamy wesele wtedy)
ale nie wiem czy "tamci" wiedzieli o Naszym bo to jednak już trochę dalsze rodziny, ale kurde to jest WIEŚ! Ludzie o wszystkim wiedzą więc nie wierze... Strasznie się wpindoliła ta laska...

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 10:44   #2132
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

W ogóle taka niefajna sytuacja, ale ciotka może chociaż na ślubie się pojawi.
Z drugiej strony ciężko ustalać termin ślubu tak żeby brać pod uwagę wszystkie okoliczności. Np. moi dwaj koledzy w tym roku mieli śluby w odstępie miesiąca i tacy znajomi poszli tylko do jednego bo stwierdzili, że na drugiego nie mają kasy.
I Ci sami znajomi właśnie ustalili sobie termin ślubu na miesiąc przed moim
Stary 2011-12-07, 10:48   #2133
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
W ogóle taka niefajna sytuacja, ale ciotka może chociaż na ślubie się pojawi.
Z drugiej strony ciężko ustalać termin ślubu tak żeby brać pod uwagę wszystkie okoliczności. Np. moi dwaj koledzy w tym roku mieli śluby w odstępie miesiąca i tacy znajomi poszli tylko do jednego bo stwierdzili, że na drugiego nie mają kasy.
I Ci sami znajomi właśnie ustalili sobie termin ślubu na miesiąc przed moim
no ale nie mieli tego samego dnia...
wyobrażasz sobie sytuacje,oni wychodzą z kosciola, mijamy sie przy wejsciu i jada sobie na tamto wesele ?
No dla mnie to jest nie do przeżycia.. Już od pól roku wujek wiedział o Naszym weselu.. Mówił że fajnie będzie że popije i takie tam...
A ta laska teraz wyjechała z tym swoim

Stary 2011-12-07, 10:48   #2134
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość

U mnie też biało za oknem. Niestety musze zwlec się z łóżka i jechać do miasta...
Strasznie się zasmuciłam tym 4 weselem w mojej parafii tego samego dnia co my mamy... Juz olac te godziny, ale moja ciocia jest chrzestną tej dziewczyny...
A mi bardzo zależało aby byli na Naszym weselu z rodziną.. ale pewnie wybiorą tamtą laskę
Odechciewa mi sie tego wesela.. Same k.e problemy :/
U mnie była taka sama sytuacja z tym, że ta druga dziewczyna ma ślub 100km od naszego miejsca zamieszkania ( siostrzenica mojej ciotki ). Tylko oni dobrze wiedzieli, że my mamy wtedy ślub i mieli jeszcze do wyboru 13 października ale wybrali wtedy co my. A siostra ciotki powiedziała jej: "To najwyżej do nas przyjedziecie na ślub i wesele, a do nich na poprawiny ( bo my mamy dwa dni ). Ja akurat nie zamierzam się przejmować. Zobaczymy jaką podejmą decyzje. Wujek cały czas mówi, że nigdzie do nich nie pojadą bo nie będą się tak daleko wybierać ale co zrobią to nie wiem.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 10:52   #2135
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
U mnie była taka sama sytuacja z tym, że ta druga dziewczyna ma ślub 100km od naszego miejsca zamieszkania ( siostrzenica mojej ciotki ). Tylko oni dobrze wiedzieli, że my mamy wtedy ślub i mieli jeszcze do wyboru 13 października ale wybrali wtedy co my. A siostra ciotki powiedziała jej: "To najwyżej do nas przyjedziecie na ślub i wesele, a do nich na poprawiny ( bo my mamy dwa dni ). Ja akurat nie zamierzam się przejmować. Zobaczymy jaką podejmą decyzje. Wujek cały czas mówi, że nigdzie do nich nie pojadą bo nie będą się tak daleko wybierać ale co zrobią to nie wiem.
my z tą dziewczyna mieszkamy od siebie jakieś 8 km... Z widzenia się znamy. TŻ zna bardziej ją...
Moja ciotka pewnie będzie chciala iść do niej, a wujek do Nas.. więc armagedon będzie.
Nawet Ci kuzyni mieli mnie z domu wyprowadzać a teraz dupa blada... Może chociaż Oni się pojawią u Nas..
Okropna jest sytuacja.. człowiek sobie nie zdaje sprawy dopóki go coś takiego nie spotka

Stary 2011-12-07, 10:54   #2136
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:
my z tą dziewczyna mieszkamy od siebie jakieś 8 km... Z widzenia się znamy. TŻ zna bardziej ją...
Moja ciotka pewnie będzie chciala iść do niej, a wujek do Nas.. więc armagedon będzie.
Nawet Ci kuzyni mieli mnie z domu wyprowadzać a teraz dupa blada... Może chociaż Oni się pojawią u Nas..
Okropna jest sytuacja.. człowiek sobie nie zdaje sprawy dopóki go coś takiego nie spotka
Nie martw się, Twoja ciocia jakoś to rozwiąże, pomyśl jaki ona ma dylemat
Stary 2011-12-07, 10:56   #2137
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz i tak już nic z tym nie zrobisz wiec szkoda twoich nerwów. U mnie to już druga taka sytuacja. Wcześniej koleżanka ze studiów ( mamy wspólnych znajomych, których przypuszczam też będzie chciała zaprosić ) oznajmiła mi z radością, że ustaliła sobie taką samą datę ślubu jak ja.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 10:56   #2138
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie nie wiem czy ta rodzina wiedziała.. Ta ciotka i wujek wiedzieli wcześniej o Naszym ślubie, bo dopiero wczoraj dowiedzieli się o tamtym..( mam nadzieje że wspomnieli im że my również mamy wesele wtedy)
ale nie wiem czy "tamci" wiedzieli o Naszym bo to jednak już trochę dalsze rodziny, ale kurde to jest WIEŚ! Ludzie o wszystkim wiedzą więc nie wierze... Strasznie się wpindoliła ta laska...

własnie też tak uważam... ciekawe co teraz zrobi ciotka... do kogo pójdzie...

ale dziewczyny powiem wam że w kościele w którym biorę ślub to była akcja jak poszliśmy się zapisać... jednen ślub był już przypisany na 17.00 drugi na 18.30....... i szok ja chciałam na 17.00 lub 18.00 a tu lipa bo jakias PMKA która chciała późną godzinę nie pomyślała i zapisała sie na 18:30 zamiast już zrobić 19.00 lub 18.00 a nie tak w pół bo dzięki temu zablokowała dwie fajne godziny.... i mamy ślub strasznie wcześnie bo na 16.00 w sumię to się wkurzyłam bo w najbardziej obleganych godzinach ślubnych nie powinni zgadzac sie na takie połówki... ale jeden plus że krocej będziemy czekać na ceremonię i szybciej imprezujemy

moze dla kogoś kto własnie zklepał połówke będzie moja wypowiedź krzywdząca ale nie miałam nic złego na mysli -> chodzi mi tylko o tą konkretną sytuację
Stary 2011-12-07, 10:57   #2139
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Nie martw się, Twoja ciocia jakoś to rozwiąże, pomyśl jaki ona ma dylemat
pewnie bedzie tak że Ona s wujkiem będą na ślubie i weselu u niej, a kuzyni u Nas.. a na poprawiny pewnie do Nas przyjdą...

Po prostu nie wiem co jeszcze złego może się stać..
Może za bardzo smęcę ale dobijają mnie niektóre rzeczy... i mam dosyć już wszystkiego...

no i robi się coraz większy problem z godziną w kościele.. Dziewczyny, czekać do stycznia jak ksiądz będzie po kolędzie, czy jechać do niego jak najszybciej?
Powiem ze mam STRASZNEGO STRESA tam jechać ustalać godzinę, ale wiem że muszę...

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2011-12-07 o 10:59
Stary 2011-12-07, 11:00   #2140
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
bardzo proszę może wszystkie hurtem się wybierzemy

http://www.groupon.pl/lp/N01/index.p...content=dis_20
ale to nie jest konkretna oferta, tylko reklama portalu

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 11:03   #2141
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
pewnie bedzie tak że Ona s wujkiem będą na ślubie i weselu u niej, a kuzyni u Nas.. a na poprawiny pewnie do Nas przyjdą...

Może za bardzo smęcę ale dobijają mnie niektóre rzeczy... i mam dosyć już wszystkiego...

no i robi się coraz większy problem z godziną w kościele.. Dziewczyny, czekać do stycznia jak ksiądz będzie po kolędzie, czy jechać do niego jak najszybciej?
Powiem ze mam STRASZNEGO STRESA tam jechać ustalać godzinę, ale wiem że muszę...

słuchaj ja to bym już szła do księdza z pytaniem o godzinę - tym bardziej ze ksiegi na 2012 rok juz maja księza i ja bym juz sie wpisywala tym bardziej że tyle chetnych an wasza date - bo mozesz przezyc szok taki jak ja przezyłam jak poszłam sie zapisac... i dobrze ze sie jakos nie ociagalismy dłuzej bo inaczej ślub by był o 13.00..... co u mnie w regionie to strasznie wcześnie i rzdko sie zdarza...

Edytowane przez baskaeta
Czas edycji: 2011-12-07 o 11:05
baskaeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 11:03   #2142
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:

ale dziewczyny powiem wam że w kościele w którym biorę ślub to była akcja jak poszliśmy się zapisać... jednen ślub był już przypisany na 17.00 drugi na 18.30....... i szok ja chciałam na 17.00 lub 18.00 a tu lipa bo jakias PMKA która chciała późną godzinę nie pomyślała i zapisała sie na 18:30 zamiast już zrobić 19.00 lub 18.00 a nie tak w pół bo dzięki temu zablokowała dwie fajne godziny.... i mamy ślub strasznie wcześnie bo na 16.00 w sumię to się wkurzyłam bo w najbardziej obleganych godzinach ślubnych nie powinni zgadzac sie na takie połówki... ale jeden plus że krocej będziemy czekać na ceremonię i szybciej imprezujemy

moze dla kogoś kto własnie zklepał połówke będzie moja wypowiedź krzywdząca ale nie miałam nic złego na mysli -> chodzi mi tylko o tą konkretną sytuację
Mówisz, że bardzo wcześnie o 16? Ja chciałam jak najpóźniej i u nas jest to godzina 14 bo później ślubów nie odprawiają Dziwne, że nie chcą więcej zarobić

Cytat:

Jedź jak najszybciej, żeby nic Cię nie zaskoczyło znów, a wiesz że jak Ci zależy na czymś bardzo to ironia losu robi wszystko, żeby popsuć całą radość, stąd tyle nerwówki przy tych ślubach, ale potem nie będziesz już tego pamiętać tylko będziesz wspominać najpiękniejszy dzień w swoim życiu
Stary 2011-12-07, 11:07   #2143
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
no ale nie mieli tego samego dnia...
wyobrażasz sobie sytuacje,oni wychodzą z kosciola, mijamy sie przy wejsciu i jada sobie na tamto wesele ?
No dla mnie to jest nie do przeżycia.. Już od pól roku wujek wiedział o Naszym weselu.. Mówił że fajnie będzie że popije i takie tam...
A ta laska teraz wyjechała z tym swoim
U mnie jest podobna sytuacja. Znajomi rodziców powiedzieli, że chrześnica znajomego ma ślub tego samego dnia co ja i jak się później okazało, to jej matka wlazła nie powiem komu i gdzie i wydębiła godzinę 17 (tą którą ja chciałam, ale nam mówili stanowcze nie). Tym sposobem już wiem, że mi odpada 10 osób na weselu. W dodatku sytuacja będzie taka, że jak my będziemy wychodzić z kościoła to Ci znajomi będą czekać na ślub tej drugiej dziewczyny.

Cytat:

No z tym umawianiem godzin to wielka masakra. Ja się na początku wkurzyłam na to, że komuś pozwolili na slub o 17, ale doszłam do wniosku, że to nie jest najważniejsze. Mam godiznę 16 (akceptowalna dla nas) i już nie będę nic zmieniać.
Stary 2011-12-07, 11:10   #2144
melod_y
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny za rady... Wiem że musze zaklepać te godzinę ale stres robi swoje hehe.. jakoś nie widzi mi się iść do księdza.. Mam nadzieje że w tę niedziele znajdę odwagę i pójdziemy..
A teraz musze jechać do miasta..
buziaki

Stary 2011-12-07, 11:11   #2145
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Mówisz, że bardzo wcześnie o 16? Ja chciałam jak najpóźniej i u nas jest to godzina 14 bo później ślubów nie odprawiają Dziwne, że nie chcą więcej zarobić

Jedź jak najszybciej, żeby nic Cię nie zaskoczyło znów, a wiesz że jak Ci zależy na czymś bardzo to ironia losu robi wszystko, żeby popsuć całą radość, stąd tyle nerwówki przy tych ślubach, ale potem nie będziesz już tego pamiętać tylko będziesz wspominać najpiękniejszy dzień w swoim życiu
co do pierwszego wytłuszczenia - tak bo dla mnie 16.00 to wczesnie jak na ślub ostatnio byliśmy też na takim i powiem szczerze ze czas do oczepin był długi mimo ze było super... i ludzie szybciej sie zmyli z tego wesela... praktycznie 1/3 po oczepinach....

po za tym u mnie w regionie wesela sa robione jak najpóźniej zaczyna sie od 16.00 do 20.00.... i 16.00 to wcześnie ale co region to obyczaj choć raz byłam na slubie mojej przyjaciółki która zrobiłą ślub o 13:00... i wtedy to wszyscy po oczepinach do domu... dodam ze oczepiny zrobili przed północa.... 22-23

co do drugiego wytłuszczenia zgadzam sie w 100%

Edytowane przez baskaeta
Czas edycji: 2011-12-07 o 11:15
baskaeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 11:13   #2146
niut0
Zakorzenienie

Oglądam zaproszenia i chciałam kupić jakieś próbki, ale np na tej aukcji
http://allegro.pl/m-zaproszenia-slub...970533773.html

zaproszenie kosztuje 1,19zł, a próbka (o ile dobrze rozumiem) 5zł
czy oni pogłupieli
i jeszcze koszt przesyłki - 18zł list polecony priorytetowy
Stary 2011-12-07, 11:14   #2147
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
dzieki dziewczyny za rady... Wiem że musze zaklepać te godzinę ale stres robi swoje hehe.. jakoś nie widzi mi się iść do księdza.. Mam nadzieje że w tę niedziele znajdę odwagę i pójdziemy..
A teraz musze jechać do miasta..
buziaki

idź jak najszybciej...
Stary 2011-12-07, 11:21   #2148
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Oglądam zaproszenia i chciałam kupić jakieś próbki, ale np na tej aukcji
http://allegro.pl/m-zaproszenia-slub...970533773.html

zaproszenie kosztuje 1,19zł, a próbka (o ile dobrze rozumiem) 5zł
czy oni pogłupieli
i jeszcze koszt przesyłki - 18zł list polecony priorytetowy
Moze 5 zl probka plus wysylka?
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 11:25   #2149
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
no chyba, że tak, ale wtedy gdybym chciała 2-3 próbki to mam wysyłkę liczoną razy 2-3
Stary 2011-12-07, 11:32   #2150
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Kupiłam kolie, bransoletke i kolczyki......u Trepiłowskich za tysiaka : slina::slin a::mdleje :

nie mogę sie doczekać jak się pochwalisz
Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
A ja na koniec dnia się pochwalę Dziś odebraliśmy obrączki Można uznać je za prezent mikołajkowy, bo w sumie sumarum zapłaciliśmy mniej niż zakładaliśmy i to o jakieś 200 zł
Są wykonane z białego nierodowanego złota i ja mam kamyk a mój TŻ z paskiem Takie chcieliśmy i jesteśmy baardzo zadowoleni. A i jeszcze otrzymaliśmy upust (mały, ale zawsze jakiś jest)

Na koniec pokażę Wam nasze obrączki
śliczne obrączki
Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość

Tak do końca nie wiem sama co zrobiłam...
Bo pojechałam ze zdjęciem, no i żeby się rozejrzeć. Pogadać z babką. Przedstawić mój pomysł. I po 5 min rozmowy z p. krawcową, stwierdziłam, że szyjemy
Ja, ja sama stwierdziłam po chwili rozmowy z kompletnie nieznajomą mi babką, że powierzam jej szycie mojej sukni ślubnej :szok:
Po prostu po paru minutach babka wiedziała o co mi chodzi i to było najważniejsze. Od razu przeszłyśmy do konkretów. Pomierzyła mnie, pokazała różne koronki, wybrałyśmy kolor i w lutym mam przyjść na 1szą przymiarkę. A moja suknia będzie się szyła max. 3 tyg A koszt to ok 2 tys ze wszystkim (dużo wyniesie sam materiał, ale taką suknię sobie wybrałam). Jestem usatysfakcjonowana, ale i w szoku, że tak szybko i sprawnie wszystko poszło. Serio. Ja zawsze muszę coś z 1000 razy przemyśleć, zanim podejmę ważna decyzję, a tutaj proszę, hop siup i suknia zamówiona.
No i myślałam, że po zamówieniu sukni będę odczuwała jakieś skraje emocje, będę w skowronkach, w euforii, a tu tylko wewnętrznie coś mi siedzi takiego poważnego i do końca nie wierze w to co zrobiłam

.

gratuluję decyzji i mocnych nerwów (ja bym dostała zawału czekając na uszycie sukni )
Cytat:
Napisane przez arletka1313 Pokaż wiadomość
w podróż niepojedziemy teraz bo tż dostał sie do Bogdanki i nie dostanie teraz urlopu, może w wakacje uda sie na kilka dni pojechac.
wstałam i troszke śniegu leży
stres coraz bardziej mnie dogania, czasem mam takie myśli że siedze i myśle co nam jeszcze brakuje i czy zdażymy wszystko załatwić
uciekam do pracy, pa
nie dziwię sie ze się stresujesz, w końcu twój ślub już tuż tuż
Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
no tak przecież jest tam tak napisane że jest to całkowity koszt wysłania próbki

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
no chyba, że tak, ale wtedy gdybym chciała 2-3 próbki to mam wysyłkę liczoną razy 2-3
hmmm, jest napisane ze do 10 sztuk jest trakotwane jako próbka jak ja zamawiałam próbki to pisałam jakie dokałnie wzory chcę żeby wsyłali i wysyłali w jednej kopercie, już wtedy wszystko im jedno chyba ile sztuk w tej kopercie umieszcza ale lepiej najpierw skontaktować się ze sprzedawcą i dopytać

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 11:37   #2151
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
hmmm, jest napisane ze do 10 sztuk jest trakotwane jako próbka jak ja zamawiałam próbki to pisałam jakie dokałnie wzory chcę żeby wsyłali i wysyłali w jednej kopercie, już wtedy wszystko im jedno chyba ile sztuk w tej kopercie umieszcza ale lepiej najpierw skontaktować się ze sprzedawcą i dopytać
u innych osób kupiłam normalnie, tę sobie odpuściłam
Stary 2011-12-07, 11:44   #2152
evoonia86
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
P.S.:przed sekundą zamówiłam wisiorek do ślubu, pasujący do kupionych kilka miesięcy temu kolczyków, tak na poprawę humoru - a co mi tam

nena piękny wieczorek spędziliście

a u mnie w końcu pojawiła się tak długo wyczekiwana 1
Stary 2011-12-07, 11:44   #2153
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
u innych osób kupiłam normalnie, tę sobie odpuściłam
a jak tojest normalnie? tak z ciekawości pytam

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2011-12-07, 11:46   #2154
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
a jak tojest normalnie? tak z ciekawości pytam
Cena zaproszenia pozostała taka sama + koszt wysyłki dla danej ilości zaproszeń był konkretnie podany
Stary 2011-12-07, 11:47   #2155
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
dzień dobry

nena piękny wieczorek spędziliście

a u mnie w końcu pojawiła się tak długo wyczekiwana 1
Gonisz nas kochana

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 11:48   #2156
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:
co do pierwszego wytłuszczenia - tak bo dla mnie 16.00 to wczesnie jak na ślub ostatnio byliśmy też na takim i powiem szczerze ze czas do oczepin był długi mimo ze było super... i ludzie szybciej sie zmyli z tego wesela... praktycznie 1/3 po oczepinach....

po za tym u mnie w regionie wesela sa robione jak najpóźniej zaczyna sie od 16.00 do 20.00.... i 16.00 to wcześnie ale co region to obyczaj choć raz byłam na slubie mojej przyjaciółki która zrobiłą ślub o 13:00... i wtedy to wszyscy po oczepinach do domu... dodam ze oczepiny zrobili przed północa.... 22-23

Ja rozumiem! Tylko chciałam Ci uświadomić, że 16 to jeszcze jest super w porównaniu z moją godziną, moja siostra np. miała o 12 Właśnie ja tego nie rozumiem czemu u nas nie można mieć późniejszej godziny, bo jak jeździłam na wesela do kuzynek na wieś to raz byliśmy nawet o 18 na ślubie i mi by to bardzo odpowiadało.
Stary 2011-12-07, 11:49   #2157
Iwa87_18
Raczkowanie

GG do Iwa87_18

Cytat:

No dokładnie co region to obyczaj.. na śląsku przyjęło się że śluby odbywają się do 14.. tzn robią też po południu..ale to bardzo rzadko.

Osobiście wybraliśmy godzinę 12:00 ..u nas to dobra pora.. wyśpisz się.. ogarniesz i sru do kościoła. ..takie po południowe wesela sprawdzają się fajnie gdy są 2 dni..tak mi się wydaje.

Na śląsku liczą już no dobry rosół i oczywiście kluski śląskie z mięchem..znając naszą mentalność nikt by do 19 nie wytrzymał hehehe bo nie oszukujmy się ludzie z rodziny itd. nie idą patrzeć jak przysięgasz ( bo przeważnie po zdjęciach i filmach widać znużenie w kościele) tylko myślą już o tym jak będzie i co będzie do zjedzenia.. na tym polega fenomen wesela.. bynajmniej w mojej interpretacji ( byłam na około 10 weselach w życiu) i myślę że na moim mentalność tych ludzi nie ulegnie zmianie.
Iwa87_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 11:49   #2158
marylka80
Zadomowienie

Dzien dobrerek

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
A ja na koniec dnia się pochwalę Dziś odebraliśmy obrączki Można uznać je za prezent mikołajkowy, bo w sumie sumarum zapłaciliśmy mniej niż zakładaliśmy i to o jakieś 200 zł
Są wykonane z białego nierodowanego złota i ja mam kamyk a mój TŻ z paskiem Takie chcieliśmy i jesteśmy baardzo zadowoleni. A i jeszcze otrzymaliśmy upust (mały, ale zawsze jakiś jest)

Na koniec pokażę Wam nasze obrączki
Piekne, niemal takie sama jak nasze, tylko ja mam wiecej kamyczkow

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość

Tak do końca nie wiem sama co zrobiłam...
Bo pojechałam ze zdjęciem, no i żeby się rozejrzeć. Pogadać z babką. Przedstawić mój pomysł. I po 5 min rozmowy z p. krawcową, stwierdziłam, że szyjemy
Ja, ja sama stwierdziłam po chwili rozmowy z kompletnie nieznajomą mi babką, że powierzam jej szycie mojej sukni ślubnej :szok:
Po prostu po paru minutach babka wiedziała o co mi chodzi i to było najważniejsze. Od razu przeszłyśmy do konkretów. Pomierzyła mnie, pokazała różne koronki, wybrałyśmy kolor i w lutym mam przyjść na 1szą przymiarkę. A moja suknia będzie się szyła max. 3 tyg A koszt to ok 2 tys ze wszystkim (dużo wyniesie sam materiał, ale taką suknię sobie wybrałam). Jestem usatysfakcjonowana, ale i w szoku, że tak szybko i sprawnie wszystko poszło. Serio. Ja zawsze muszę coś z 1000 razy przemyśleć, zanim podejmę ważna decyzję, a tutaj proszę, hop siup i suknia zamówiona.
No i myślałam, że po zamówieniu sukni będę odczuwała jakieś skraje emocje, będę w skowronkach, w euforii, a tu tylko wewnętrznie coś mi siedzi takiego poważnego i do końca nie wierze w to co zrobiłam

Edt. Widziałam prace tej krawcowej, na zdjęciach i na żywo i w porównaniu z oryginałami i powiem szczerze, że jestem pod wrażeniem. Wiadomo nie zawsze suknie są identyczne, ale i tak sa piękne. I co najlepsze- krawcowa pokazywała mi koronkę, którą ma JA 8483. Zakupiła ją w hurtowni i na żywo wygląda identycznie jak ta z oryginału JA.
No kochana gratulacje Na pewno bedzie piekna, model ktory szyjesz jest cudowny i prosty do uszycia. Jedyne co to tylko dobrze przyjrzyj sie koronce, bo to ona bedzie tutaj odgrywac najwazniejsza role

A co do tej koronki Justina to tez jestem ciekawa czy faktycznie jest taka sama, bo jesli tak to te suknie tez mozna pewno za pol ceny uszyc Tylko ze ja sie boje, bo ja jestem taka wybredna ze jak cos widze to sie nie umiem zdecydowac a co do piero jak nie widze. A niespodzianek nie lubie wiec.... Kupie gotowa

I UWAGA...UWAGA Dostalam dzis maila z salonu w NL, tam gdzie przymierzalam pierwsza sukienke, i pani mi napisala ze w drodze wyjatku sprzeda mi te sukienke za 1000Euro JUUUUUUPI
Ale sie ciesze normalnie, nie macie pojecia. No i teraz widac jak oni kase z ludzi zdzieraja, wyjsciowa cene tej sukienki byla u nich 1400e, juz nie wspomne ze w drugim salnie pani powiedziala ze ta suknia u niej kosztuje 1600???? Powariowali wszyscy W piatek jade podpisac umowe i wpacic zaliczke

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Ty nam tu nie machaj tylko bizu pokazuj!!!
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 11:50   #2159
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Cena zaproszenia pozostała taka sama + koszt wysyłki dla danej ilości zaproszeń był konkretnie podany
aha
no bo ja zazwyczaj sie z takim systemem spotykałam dlatego sie zdziwiłam, bo to jednak taniej wychodzi jak dla próbek jest ustalona osobna, stała cena

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2011-12-07, 11:50   #2160
Iwa87_18
Raczkowanie

GG do Iwa87_18

Cytat:
Ja rozumiem! Tylko chciałam Ci uświadomić, że 16 to jeszcze jest super w porównaniu z moją godziną, moja siostra np. miała o 12 Właśnie ja tego nie rozumiem czemu u nas nie można mieć późniejszej godziny, bo jak jeździłam na wesela do kuzynek na wieś to raz byliśmy nawet o 18 na ślubie i mi by to bardzo odpowiadało.
A jaką ty masz godzinę ??

Co do godziny 16 to wydaje mi się że też jest wporzo..napewno elpsza niż 20
Iwa87_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości