Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-07, 11:55   #2191
Mała!
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Dzień dobry

Nom pospałam dziś do 9:00 i wiecie co pierwszy raz od początku ciąży nie wstawałam w nocy! Po prostu chyba ze zmęczenia bo spałam jak zabita! śniło mi się, że plamiłam... po tym wczorajszym aktywnym dniu

* trzymam kciuki za wszystkie wizyty Ziarah...Konia...

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
kciuki zaciśnieta.
To ja chyba wezme bodziaki i śpioszki na to bo ja mam wiekszość bodziaków z krotkim
A właśnie ... ja słyszałam, że z body trzeba uważać... i najlepiej zakładać jak pępek się już wygoi??? co o tym myślicie jak właśnie z tym pępuszkiem pod tymi ciuszkami jest??

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Straszną noc miałam :/
Mąż chrapał niemiłosiernie. Potem dziwi się, że nie może się wyspać. I nadal nie rozumie, że chrapanie u niego kończy się takim niewyspaniem. Po nowym roku wysyłam go do lekarza i koniec kropka, nie chcę być budzona, potem jeszcze dziecko będzie budził. O nie!
Poza tym o drugiej obudził mnie okropny głód. Tak głośno w brzuchu dawno mi nie burczało. Zjadłam i jakoś zasnęłam.
Ale śniły mi się głupoty.

Nie chce mi się dziś wychodzić z łóżka. Chętnie bym poleżała z pół dnia
Oj współczuję...Ja dziś nawet rżenia konia bym nie usłyszała pewnie
Mój mąż w sumie nie chrapie ale za to wali z łokcia i strzela zębami!

a ja ostatnio... mam dużo energii... ale tylko na kilka h w ciągu dnia ...i jak przegnę z wysiłkiem to potem dwa dni nieprzytomna jestem...i dziś też mam sporo więc lecę do miasta szukać stojaka na wino dla teściów czapy dla męża, szlafroka dla siebie, i czegoś tam jeszcze dla innych członków mojej familii ...

Cytat:
ja w moim postanowieniu "nie jem słodyczy" wytrzymałam 5 dni
I coś czuję, że jeśli diabetolog będzie kazał mi z nich zrezygnować to będzie ciężko... jednak łatwej jest odstawiać je stopniowo a nie z dnia na dzień, wtedy "głód" nie atakuje...
Tez sobie dałam takie postanowienie...ogranicza m ale całkiem odstawić nie potrafię... wczoraj u siostry dorwałam się do słodkiej szafki Małej to wyjadłam żelki, czekoladki, draże...i Nutellę ze słoika masakra...

Miłego dnia !!!

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 11:56   #2192
aalegna
Wtajemniczenie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Tak w Ś mieszkam
Ja w tym Klupsiu byłam kiedyś po komodę, oni mają tam koło produkcji taki biurowiec i tam jest taki jakby salon pokazowy, mają tam wystawione swoje produkty i można kupić,z tym że nie zawsze mają wszystko na stanie, więc trzeba zamówić i odebrać,cena była opłacalna nawet mimo ,ze dwa razy jechaliśmy i paliwko poszlo.
Mają też pościele , przewijaki itp.ich produkcji.
Hmmm, acha czyli jest szansa że mają tam taniej, szczerze to nigdy tam nie byłam więc się nie orientuje
Stary 2011-12-07, 11:57   #2193
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
za USG i nie martw się na pewno maleńka jest zdrowiutka gorzej z TŻtem, że trochę fazuje ale to facet
no nie wiem co on planuje ale ja jade pociagiem jak chce to moze sobie z kumplem wozic tyleczek samochodem najwyzej przegapi spotkanie z coreczka bezemnie USG sie raczej nie odbedzie

Cytat:
Wróciłam niedawno od lekarza, bo byłam z wynikami i wszystkie mam super w moczu trochę białka, ale tak miałam przy każdych wynikach, więc taka już chyba moja natura w ciąży Glukoza na czczo 58, po godzinie 134, a po dwóch 118 (u mnie zapisali normę 70-120).
Teraz tylko w poniedziałek USG z mierzeniem wszystkiego i przed samymi świętami 3D - już nie mogę się doczekać
super wiadomosci

Cytat:
A czy Wam się śnią czasem Wasi ginekolodzy ?Bo mój mi się śnił parę razy , ale uprzedzam włochatogłowe że nie były to sny erotyczne...np. mieszkał na prerii , w domku z koniem obok w pokoju ( W DRUGIM MIESZKAŁAM MOJA BABCIA) i robił takie jakby pokazy transformers w jego wykonaniu tylko w stroju rzymskim na jakiejś arenie to dopiero był sen

Monia kciuki za wizyte

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 11:58   #2194
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
no w końcu poprawił mi sie humor
byłam dzis u siebie w zusie o gadałam z mila panią od zasiłków na umowie zlecenie i dowiedziałam sie wiele ważnych rzeczy miedzy innymi to ze pieniążki niedługo będą wypłacone przez oddział w Zgierzu jednak i w ogóle maja moje wszystkie dokumenty i nie mogą sie opieprzać!

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

jejku mnie tak cisnie na słodycze ostatnio ze szok
ja dostaje kopniaki w zebra delikatne i w pęcherz później dla odmiany
ja wczoraj na mikołaja kupiłam sobie i Mamie ciasto z galaretka i truskawkami i taki inne cudne z bitą śmietaną
ale zjadłam po połowie i reszta czeka,bo tak na serio to chęć musiałam na ten smaczek zaspokoić ( miesiąc za mną łaziło chyba )
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 11:59   #2195
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
A jeśli chodzi o skakanie po pęcherzu to już się przyzwyczaiłam ale nie lubię tego uczucia.
Właśnie mi mała Ewelinka dokazuje.
a mój synek zaczyna skakać po pęcherzu w momencie kiedy ja zaczynam siusiać zwariować można wtedy
Stary 2011-12-07, 11:59   #2196
joanaros
Zakorzenienie

Mnie teraz dużo bardziej ciągnie na słodkie niż w pierwszych dwóch trymestrach
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 12:00   #2197
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

evvcia_*, iw32, aalegna, Zia_, Kulkaaga, lena_mi, anagat, mag_99, koniakonia, agabi, ewelajna25, Zariah, pempek, Mała!, Cytrynka_Wawa, cziqua, julliczka, Roksape, MoniaHan, alamig, desia888, tynka88 ale nas dużo dzisiaj, prawie cały skład Aguśka też była niedawno, widziałam

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 12:01   #2198
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak w Ś mieszkam
Ja w tym Klupsiu byłam kiedyś po komodę, oni mają tam koło produkcji taki biurowiec i tam jest taki jakby salon pokazowy, mają tam wystawione swoje produkty i można kupić,z tym że nie zawsze mają wszystko na stanie, więc trzeba zamówić i odebrać,cena była opłacalna nawet mimo ,ze dwa razy jechaliśmy i paliwko poszlo.
Mają też pościele , przewijaki itp.ich produkcji.
ja sobie cały zestaw z Klupsia zaplanowałam, miś z gwiazdkami - z szafą, komodą, łóżeczkiem itd. I chyba zamówię na all, bo jest bardziej opłacalne nawet z transportem, niż kupić w tym sklepie, w którym oglądałam
Stary 2011-12-07, 12:02   #2199
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
evvcia_*, iw32, aalegna, Zia_, Kulkaaga, lena_mi, anagat, mag_99, koniakonia, agabi, ewelajna25, Zariah, pempek, Mała!, Cytrynka_Wawa, cziqua, julliczka, Roksape, MoniaHan, alamig, desia888, tynka88 ale nas dużo dzisiaj, prawie cały skład Aguśka też była niedawno, widziałam
a ja jestem ukryta

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 12:07   #2200
pempek
Zakorzenienie

Co do słodyczy, to ja juz od tygodnia nie tykam. Raz zjadłam muesli to mi cukier skoczył do 180 więc wole nie ryzykować. Za to nadrabiam kiwi i mandarynkami, bo po nich cukry mi nie szaleją i sobie trochę pozwalam.... chociaż chcicę mam okropną - w niedzielę tak mi się chciało słodkiego, ze aż się popłakałam (tym bardziej, że miałam imieniny...). Problemem jest też to, ze u mnie w domu zawsze są słodycze, bo mój M. jest fanatykiem. Śmiejemy się, że ma dwa żołądki, bo czasem po obiedzie siada i mówi: "ale się objadłem" po czym idzie do szafki i zjada całą czekoladę, albo paczkę czipsów Nawet miał ze mną solidarnie dietować, ale wytrzymał 2 godziny

Co do skakania po pęcherzu to moja córeczka to uwielbia - nawet myslałam, że mi się jakaś infekcja przyplątała, ale nie wyniki super.. tylko malutka tam urzęduje okropne uczucie

PS. moja kotka nauczyła się 2 dni temu aportować i ciągle teraz mi przynosi piłeczkę, żeby jej rzucać
pempek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 12:08   #2201
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
ja sobie cały zestaw z Klupsia zaplanowałam, miś z gwiazdkami - z szafą, komodą, łóżeczkiem itd. I chyba zamówię na all, bo jest bardziej opłacalne nawet z transportem, niż kupić w tym sklepie, w którym oglądałam
Bardzo mi się ten zestaw podoba

Ostrzegam ,że mebelki są dość ciężkie i dobrze, bo sąstabilne, dobrze się skręcają, wszystko jest ładnie ponawiercane,TŻ nie narzekał,a on z tych co się szybko przy składaniu wkurzają
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 12:09   #2202
lena_mi
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Cytat:
Zależy jaki duży jest zakład pracy , u mnie wystawia RMUA zaklad pracy
Jest ponad 500 pracowników, legitymacje ubezp.( te stare ) też wystawiał zakład pracy.
Aaa no i w czasie macierzyńskiego też zakład pracy mi wystawiał RMUA ,z tym że u mnie umowa trwała nadal.

Doszukałam się,że to nawet nie zależy od wielkości zakładu pracy.W każdym bądź razie ja i TŻ ( zakład prywatny i państwowy) druki ZUS RMUA dostajemy z pracy.
ja też RMUA dostaje z pracy (tam jest drukowane, podpisywane i podbijane pieczątką księgowej)

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja przed chwila wróciłam od gina, rodzice moi i M już wiedzą więc teraz wasza kolej - będzie chłopak Jestem w mega szoku, ale dostałam zdjęcie z siusiaczkiem na potwierdzenie. Wszystkie różówe i kwatuszkowe ciuszki musze pochować i zmienić podejście do zawartości brzuszka, ale bardzo się cieszę, że wszystko jest ok. Waży 400 gr, ale gin mi nie powiedział ile mierzy 19.12 idę na połówkowe z prawdziwego zdarzenia, więc tam się pewnie więcej dowiem.
Gratulacje!))) a wcześniej mówili że dziewczynka?
Stary 2011-12-07, 12:10   #2203
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
Co do słodyczy, to ja juz od tygodnia nie tykam. Raz zjadłam muesli to mi cukier skoczył do 180 więc wole nie ryzykować. Za to nadrabiam kiwi i mandarynkami, bo po nich cukry mi nie szaleją i sobie trochę pozwalam.... chociaż chcicę mam okropną - w niedzielę tak mi się chciało słodkiego, ze aż się popłakałam (tym bardziej, że miałam imieniny...). Problemem jest też to, ze u mnie w domu zawsze są słodycze, bo mój M. jest fanatykiem. Śmiejemy się, że ma dwa żołądki, bo czasem po obiedzie siada i mówi: "ale się objadłem" po czym idzie do szafki i zjada całą czekoladę, albo paczkę czipsów Nawet miał ze mną solidarnie dietować, ale wytrzymał 2 godziny
Pempek to ty masz cukrzyce ciżzową?
Stary 2011-12-07, 12:12   #2204
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
My dopiero pod koniec stycznia zaczniemy coś robić. Remontowaliśmy mieszkanie, teraz już jesteśmy na końcówce, ale zostawiliśmy jeden pokój, w którym było wszystko i nic, czyli ogólny bajzel, graciarnia i nie wiem jeszcze jak to nazwać dlatego nie był ruszany. i dopiero pod koniec stycznia albo na początku lutego się za niego weźmiemy, bo póki co mam dość remontów, więc trzeba na chwilę odpocząć i spokojnie zebrać fundusze
Za to popatrzeć sobie można za pomysłami
no my w ogóle, bo nie będziemy mieli pokoiku dla Maluszka, póki nie upimy owego mieszkania, czyli jeszcze jakieś 3 lata..

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Monika_krk jaki wózeczek kupiliście? Fajny prezent mikołajkowy

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Zariah, Koniakonia i MoniaHan trzymam kciuki za wizyty!
Stary 2011-12-07, 12:12   #2205
anagat
Zadomowienie

Karolca, to co się ukrywasz;p ???
Kurcze, ale ja od powrotu z urlopu dobrze śpię.. jednak swoje wyro to swoje wyro.. Normalnie budzik o 10:15 mnie obudził żadnego wstawania w nocy ani takich tam.. Na urlopie beznadziejnie mi się spało, mimo mężusia u boku..

Idę na kawę..
Co do słodyczy, to ja jem jeden dziennie..właśnie do kawusi. tak mi dobrze..
Ja jak mam coś zakazane, to na mnie działa jak płachta na byka..
Na szczęście rodzice chyba nigdy mi niczego nie zakazywali, dlatego byłam taką posłuszną córeczką.. hehe

Kurcze muszę się zwlec do miasta.Pojechać do agencji mieszkaniowej i na końcu do pracy..
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 12:12   #2206
lena_mi
Zakorzenienie

Evvcia super, że wizyta przyniosła dobre wieści))
Stary 2011-12-07, 12:13   #2207
pempek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Pempek to ty masz cukrzyce ciżzową?
No na to wygląda - tak mi powiedział gin na poprzedniej wizycie. Wyniki mam kiepskie. Dziś idę po skierowanie do szpitala na Karową do poradni.
Stary 2011-12-07, 12:14   #2208
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesia Gołasa oddam Wam chętnie , bo zupełnie nie w moim typie....

A czy Wam się śnią czasem Wasi ginekolodzy ?Bo mój mi się śnił parę razy , ale uprzedzam włochatogłowe że nie były to sny erotyczne...np. mieszkał na prerii , w domku z koniem obok w pokoju ( W DRUGIM MIESZKAŁAM MOJA BABCIA) i robił takie jakby pokazy transformers w jego wykonaniu tylko w stroju rzymskim na jakiejś arenie to dopiero był sen
hehe, mi się jeszcze nigdy nie śnił mój gin
Stary 2011-12-07, 12:14   #2209
Madziara 26
Rozeznanie

mój tż ostatnio mnie nagrał jak chrapałam a też nie zdarza mi sie to
A co do snów erotycznych to ja tez takie mniewam

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 12:15   #2210
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Dla mnie lepszą metodą jest drastyczne odstawienie i oczywiście zero słodyczy w mieszkaniu. Po tygodniu moga już dla mnie nie istnieć, bo organizm się przyzwyczai a jak jem codziennie to zamiast mniej chce mi się wiecej
No na pewno sie uzaleznia. My juz od jakis 3 lat z zasady nie kupujemy slodyczy, zeby w chacie nie bylo. POtem jak mnie ssie to chodze po domu i szukam choc wiem ze nie ma i najczesciej wyjem lyzke dzemu, miodu albo owoce. Slodycze kupujemy tylko na okazje - goscie.
Moze tlyko to mnie ratuje przed duzym przyrostem wagi teraz w ciazy, od 15 do 20 tlygodnia nagle przybylo mi 5kg ale teraz w 23 wciaz stoi na +5. Zwyklego nieslodkiego jedzenia sobie raczej nie zaluje, w pracy sie ze mnie smieja bo juz o 12 zaganiam wszystkich na lancz i musowo prosze o dokladke w kantynie
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 12:16   #2211
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
No na to wygląda - tak mi powiedział gin na poprzedniej wizycie. Wyniki mam kiepskie. Dziś idę po skierowanie do szpitala na Karową do poradni.
Rozumiem. Czeka cię pewnie dieta
Stary 2011-12-07, 12:17   #2212
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
mój tż ostatnio mnie nagrał jak chrapałam
A moj mowil ze gaworzylam przez sen, jakbym nadawala bobasowym glosem. Wstyd
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 12:17   #2213
lena_mi
Zakorzenienie

To teraz się pochwalę że dziś mam równe 20 tygodni!!!! czyli połowa ciąży za nami

A poza tym mamy usg, a potem wizytę - proszę trzymajcie kciuki, bo bardzo się denerwuję!!!
Może dowiemy się jaka płec? ale najważniejsze by lekarz potwierdził, że u dzidzi wszystko dobrze..
Stary 2011-12-07, 12:18   #2214
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciłam niedawno od lekarza, bo byłam z wynikami i wszystkie mam super w moczu trochę białka, ale tak miałam przy każdych wynikach, więc taka już chyba moja natura w ciąży Glukoza na czczo 58, po godzinie 134, a po dwóch 118 (u mnie zapisali normę 70-120).
Teraz tylko w poniedziałek USG z mierzeniem wszystkiego i przed samymi świętami 3D - już nie mogę się doczekać
To super!
Cytat:
Wiesia Gołasa oddam Wam chętnie , bo zupełnie nie w moim typie....

ja nie chce Gołasa, jak bedziesz miala kogos ciekawszego to mow
ginekolog na szczescie mi sie nie snil
Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
Mały może to jakoś zniesie, gorzej z mężem bo już mi marudzi że się przez to moje chrapanie nie wysypia
Niech maz sie wprawia, bo wysypianie niebawem nie bedzie czescia jego zycia
Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
czesc Dziewczynki,
za 1,5 godz wyjezdzamy do lekarza bo o 15 - czyli o 16 na polski czas mam wizyte, troche sie stresuje, ale bardziej samego badania ginekologicznego bo zawsze jestem bardzo spieta, moj doktor srednio delikatnybyl ostatnio, a Tz powiedzial ze on moze byc przy USG dopochwowym, bo jemu to nie przeszkadza, a dzidzie przy okazji zobaczy!!!?malutka kopie jak szalona dzisiaj.
Daj znac jak po wizycie. Trzymam kciuki!
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 12:20   #2215
Nikii89
Zakorzenienie

witam wszystkie mamusie

w końcu mogłam zjeść coś... byłam dziś na badaniach : krew, mocz, glukoza jutro odbiór wyników.

Teraz idę szykować po mału obiadek : zupa kalafiorowa, mielone, ziemniaki i suróweczka
A potem czeka mnie prasowanie.
Miłego dnia wszystkim
Stary 2011-12-07, 12:20   #2216
iw32
Rozeznanie

cześć dziewczynki

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty Na pewno będzie dobrze

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za gratulacje z okazji poznania płci dzidziusia Wczoraj nawet nie miałam czasu odpisać, byłam w pracy zanieść L-4, wpadła do mnie koleżanka na pogaduchy, robiliśmy pomiary na szafę do zabudowy przedpokoju, majstrowaliśmy przy piecu gazowym, który nam się nie chciał włączyć i tak minął cały dzień.

Nadszedł wieczór i przeżyłam mały wstrząs, czytaj pierwsze dolegliwości ciążowe. Przez pół dnia miałam wzdęcia i niekontrolowane pierdzioszki. Kiedy dotarliśmy wieczorem do domu , chciałam zmusić trochę jelita do pracy, namęczyłam się na toalecie ale nic Za to myjąc się przed snem poczułam, że mi za przeproszeniem coś wylazło. I w ryk Myślałam, że to koniec, że coś się dzieje z dzieckiem, chciałam nawet jechać na pogotowie. Dziś okazało się, że to hemoroidy... No cóż, teraz chyba będę pisać na kompie stojąc bo siedzenie sprawia mi trochę bólu. Sorry za opis ale nadal jestem w strachu, idę za chwilę umówić się do chirurga

I taki właśnie fajny prezent zrobiłam sobie na urodziny. Ehh, samo życie
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 12:23   #2217
joanaros
Zakorzenienie

iw współczuje
Stary 2011-12-07, 12:23   #2218
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty Na pewno będzie dobrze

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za gratulacje z okazji poznania płci dzidziusia Wczoraj nawet nie miałam czasu odpisać, byłam w pracy zanieść L-4, wpadła do mnie koleżanka na pogaduchy, robiliśmy pomiary na szafę do zabudowy przedpokoju, majstrowaliśmy przy piecu gazowym, który nam się nie chciał włączyć i tak minął cały dzień.

Nadszedł wieczór i przeżyłam mały wstrząs, czytaj pierwsze dolegliwości ciążowe. Przez pół dnia miałam wzdęcia i niekontrolowane pierdzioszki. Kiedy dotarliśmy wieczorem do domu , chciałam zmusić trochę jelita do pracy, namęczyłam się na toalecie ale nic Za to myjąc się przed snem poczułam, że mi za przeproszeniem coś wylazło. I w ryk Myślałam, że to koniec, że coś się dzieje z dzieckiem, chciałam nawet jechać na pogotowie. Dziś okazało się, że to hemoroidy... No cóż, teraz chyba będę pisać na kompie stojąc bo siedzenie sprawia mi trochę bólu. Sorry za opis ale nadal jestem w strachu, idę za chwilę umówić się do chirurga

I taki właśnie fajny prezent zrobiłam sobie na urodziny. Ehh, samo życie
Oj bidulko...ja tez mam zylaka po porodzie mi sie pojawil na szczescie mnie nie boli...ale podkrwawia czasem.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 12:24   #2219
pempek
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem. Czeka cię pewnie dieta
Już zaczęłam dietować w poprzedni wtorek, jak mi pierwszy raz źle cukier wyszedł... mam glukometr i mierze poziom cukru po posiłkach. wczoraj powtórzyłam próbę 75g glukozy i wyszła gorzej niż tydzień temu mimo diety

Wcześniej myślałam sobie, że chociaż w ciąży będę mogła sobie poużywać jedzeniowo, a tu no ale wolę nie ryzykować zdrowia córeczki i swojego i jakoś się przemęczę te 3 miesiące. Plus taki, ze nie bedę tak tyć, bo już mam 11 kg do przodu no i jeszcze jeden plusik jest taki, że najpóźniej urodzę w dzień terminu z OM
Stary 2011-12-07, 12:25   #2220
lena_mi
Zakorzenienie

Iw32 wszystkiego najlepszego ***
Nie martw się, to normalne w ciązy Życzę Ci miłego dzionka!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości