|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Konto usunięte
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#692 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#693 |
Zakorzenienie
|
muszę napisać, bo zapomnę (w ramach przerywnika w przeglądaniu papierzysk):
mamy sporo nowych "słów", pojawiają się masowo - Ewcia mówi pierwsze sylaby bardzo wielu wyrazów ostatnio: do - Dorotka (z piosenki) no - nos wu - wujek ka - katar a do tego pięknie powtarza słowo "wiem" nie rozumiejąc kontekstu. np. teściowa mówi "jaka ty jesteś piękna", a ja na to "E, powiedz WIEM" i Ewcia mówi "wiem" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#694 | |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;30923913]a jakie kupiłas te w tej tubie? 100sztuk za 30zeta?
![]() kupiłam te co byly ostatnio w ofercie - 100szt za 40zł w wiaderku z sorterem Cytat:
![]() Te co ja mam są niechlujnie pomalowane, mają zacieki i takie mazy zrobione farba innego koloru. Klocki sa niedoszlifowane, z kilku wystawały takie jakby drzazgi ![]() No ale moze za duzo wymagam od klocków za 40 zł ![]() Jakieś nieudane ostatnio te moje zakupy zabawkowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#695 |
Zakorzenienie
|
Jejku jaka ta nasza Agatka cudna
![]() Margo ![]() ![]() Lea ![]() ![]() Ja też mam te klocki biedronkowe z sorterem, kupiłam jakis rok temu. Ja zadowolona jestem. velluto ja bym poszła do Biedronki do kierowniczki i zapytała, powiedz, że jakość ci nie odpowiada. Może się uda. Z zapakowanymi rzeczami nie robią problemu. Pamiętam kiedyś ojciec u nich drukarkę wybrakowaną kupił i bez problemu wymienili na nową.
![]() |
#696 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- margo ![]() u nas: "dydydy" oznacza bajkę w tv - ale czemu? nie mam pojęcia ![]() jeszcze mam pytanie: czy wasze dzieci też rozbierają się w samochodzie w czasie jazdy? u nas po 2 minutach nie ma butów, skarpet, czapki itd jak jedziemy dalej to pakujemy go do fotelika bez kurtki no ale na 3-5 minut jazdy nie ma sensu
![]() |
![]() |
#697 | |
Zakorzenienie
|
hello
jestem chora buuu maz mnie załatwił bo mi zrobił wyscig po hipermarketach a ja za grubo sie ubrałam mimo ze zdiełam kurte ![]() czuje sie jakby po mnie walec jezdził ![]() kumkura - gratuluje dziewczynki ![]() hhehe silpe a ja czytam ze gabi mówi banan spagetti i wierszyki wazyła sroczka kaszke ---- i se mysle to moja powie wierszyk w pokoiku na stoliku i ja sie jak durna ciesze to twoja tyle umie ty ty masz jej to za złe potem dopiero doczytałam ze to ta lalka hahahah oczywiscie mloda gada wierszyk ja : - w pokoiku Ami na śtoliku ja: stało Ami mleko i jajo itp postaram sie nagrac i same posłuchacie ale mnie rozwala bo w sklepie widziała kota i wierszyk chciała mówic a najlepsze jest to ze ja zawsze musze zaczac no i pisk na cały sklep bo my juz przy kasie ![]() ![]() Lea super zeby ida cała para :d a 5 juz macie ? kropko - hehehe wiedzmina jestess?? !!1:P ja potrafie ocenic człowieka przebywajac z nim 10 min co do mikołoajów to Ami dostała od nas dzis tylko mate do malowania woda i to wczoraj bo chłop nie wytrzymał ![]() no i co dwa razy malneła i miała to w d... bo wolała wyssysac wode z tego pisaka ida jej 5 i powiem wam mamy prz......... ona dosłownie wszystko w paszcze pcha a w dodatku ona lize sobie rece albo dłonie i potem maze sie ta slina po policzkach ![]() ![]() no i remont w połowie wiec nie mam na swieta kompletnie nic zrobione ani kupione co do muzyki to ja zakochana w latach 90 ![]() ![]() mam pare utworów które na necie prawie wcale nie dostepne ![]() Ami rano wstaje i mówi cibi ciem mamo i dostaje czyms po głowie z łozeczka (lalka telzabawkowy, kremem z przybornika ) dla niej wszystkie bajki lub kanal muzyczny to cibi (cbeebes) ![]() ubiera sie młoda i pytam gdzie idziesz papa pytam po 5 min Amelko to gdzie idziesz a ona Gdzieś ![]() margo - brawo dla Ewci ![]() papierówka ja nie mam kredek tylko farbki , kupowałam w tesco miedzy gratami do szkoły były a od babci dostalismy lalke z akcesoriami ona z biedrony jest słodki bobas sie nazywa bodajze 59 zetas kosztowała - uwaga dostała od babci i wujka ![]() ![]() ![]() my z tz zastanawiamy sie nad kupnem tego o ale to pod choinke dostanie http://allegro.pl/kuchnia-dwujezyczn...861359117.html i mam pytanie czy sie to nadaje czy Ami juz za stara ?? ---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#698 | |
Raczkowanie
|
Witajcie.
U nas przeprowadzka w toku. Pakowanie, organizowanie, remontowanie nowego lokum itp. Jednym slowem urwanie glowy. Dziewczynki na mikolajki dostaly puzzle o takie: http://www.ebay.co.uk/itm/3306397254...ht_3355wt_1163 misia i lwa. Zainteresowanie jest, ale jeszcze maja trudnosci ze zlozeniem tego do kupy ![]() W samochodzie sie nie rozbieraja, za to Nadia po kazdej drzemce budzi sie ze skarpetkami na raczkach ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#699 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Moja córa sie nie rozbiera, ale my do samochodu nie zakładamy kurtki, czapki ani butów ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#700 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
Sam się nie rozbiera. A jak auto zimne to niczego nie rozbieramy na krótką trasę. Na dłuższą rozbieramy, jak się zagrzeje w aucie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#701 |
Zadomowienie
|
Tak czytam, że kumkura poszukuje podwójnego wozka... Wasz dzieciaki na spacery jeżdzą w wózkach? Chcą jeszcze w nich siedziec?
Nasz wózek został juz wyniesiony do piwnicy. Nie używamy go od jakiś 2 miesięcy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet głównie śpimy, bo do spacerowania wózka nie uznajemy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#703 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Kumkura mi sie osobiście podoba taki wozek podwojny http://www.practicalpushchairs.co.uk...pushchair.html Tu za wysoko ta spacerówka jest jak dla mnie. http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/...52_10001_14552 Ale za rok to raczej ci nie bedzie potrzebny taki wózek. Moze dla Adasia dokupisz taka podstawkę na kółkach http://www.twenga.pl/dir-Dzieci,,Dostawka-do-wozka http://www.ebay.co.uk/itm/Lascal-Bug...item3cbf0d30b1 W uk wyjdzie cie taniej niz w pl.Poproś siostre aby sie rozejrzała nad czymś takim. Na takie coś sie natknęłam http://www.ebay.co.uk/itm/BRAND-NEW-...item48431f2676 Moja nie bardzo chce siedziec w wózku.Z tego dużego wychodzi od razu, w żółtej spacerówce posiedzi dłuzej bo jest przypieta pasami od razu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#704 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Praktycznie codziennie dojeżdzamy 15 km, to wtedy sie nie rozbiera. Jedziemy ok 10 rano zimnym autem więc jedynie zdejmuje czapkę. a ona czasem zdejmuje buty. A jak zdąży to i skarpetki ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Ooooo znalazłam fajniejsza lalkę ![]() ![]() ![]() http://allegro.pl/agatka-lalka-lozec...981782067.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#705 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja najczęściej zakupy jakieś robię przy spacerze, więc bez wózka nie da rady na razie. Cytat:
Fajna faktycznie ![]() Okienko. Kawa ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#706 |
Zakorzenienie
|
Kobitki, masakra...
Mama mnie wczoraj zabiła hasłem, że ona się nie czuje na siłach wigilię robić. ![]() A teraz jak jej to nadciśnienie wyskoczyło, ona się męczy szybciej i nie ma tyle siły, zwłaszcza po dniu z Daniem. Wydumała, że ona mi małego zajmie, ja sobie zrobię co chcę i ona pojedzie do domu w sobotę rano, w Wigilię. Odpowiedziałam jej, że jak tak zrobi, to mnie po świętach zastanie na pobliskim drzewie, bo ja sama w domu w Wigilię być nie zamierzam. No i padło hasło - że może ja zrobię Wigilię u nas, w takim razie. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2011-12-07 o 10:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#707 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() To jest jej ulubiona książka: http://www.bazarek.pl/produkt/226083...tes-i-inn.html Wszystkie inne mogą się schować, a tą przegląda już od miesięcy, wcale się nie nudzi, każe sobie czytać wierszyki i jest szał. Niestety niektóre strony już ucierpiały od intensywnego czytania, bo dostała ją na chrzciny i od tej pory "czyta" codziennie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#708 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja na swieta mam plan upiec 1 ciasto i zrobic 1 salatke a i to nie wiem czy dam radę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciasto to ja zrobię bez problemu, nawet dwa. Jak spać gad pójdzie. Barszcz też. Rybę usmażę tuż przed. Ale pierogów to nie widzę jakoś... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#710 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Np. zamiast "hu hu ha, nasza zima zła, szczypie w nosy, szczypie w uszy, mroźnym śniegiem w oczy prószy" mówi tak: "hu hu ha, nasza zima zła, szczypie nosy, uszy, prószy" ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#711 |
Wtajemniczenie
|
velluto aż mi trudno uwierzyć, że tak dużo mówi "po naszemu". Musisz kiedyś ją nagrać to pokażę Lence, że tak można, bo jak proszę ją żeby coś powiedziała to zawsze odpowiedź jest jedna: nie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#712 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja pierogow to nigdy w zyciu nie robiłam i nie umiem robic ![]() To zamiast 12 potraw zrobisz 2 i tez bedzie ok ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ona nie mowi tego tak super wyraźnie jak dorosła osoba - zmiękcza wiele wyrazów, wydluza niektóre zgłoski... Jednak jest to w miare zrozumiałe, bo nawet jak nawija cos podczas rozmowy na skype to moja siostra to rozumie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#713 |
Wtajemniczenie
|
kropka u mnie nigdy nie ma pierogów na święta, a Wigilia się odbywa. Po prostu nie ma takiej tradycji u mnie. O tym, że robi się pierogi na Wigilię dowiedziałam się dopiero jak poszłam do TŻta na kolację wigilijną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#714 | |||
Zadomowienie
|
Ja po dlugim weekendzie, ktory skonczyl sie wczoraj a dzisiaj przywitalo mnie zwolnienie lekarskie na 2 dni.
To na pupie u Mal to nie grzyb (madra siostra meza chciala zablysnac patrzac tylko na to i przepisala masc) to streptococci i mamy 10 dni kuracje penicylina ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() tylko goscia do szafy glupio wsadzic ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30921855]Dawno nie pokazywałam ![]() Sliczna Agatka! Brawa dla Ewci za nowe slowka ![]() Dla Kumkury gratulacje 80% coreczki ![]() Szkoda Silpowej szklarni ale maz naprawi ![]() Cytat:
Rozumiem, ze u Was za malo miejsca? Tesciowa co roku strzela focha, ze ona przy garach stac nie bedzie a i tak stoi a pozniej jest zla chociaz wcale duzo do roboty nie ma bo jesli jestem w swieta w Fin to ja robie pierogi i wiekszosc dan ale je mroze bo inaczej nie dalabym rady. Wszyscy zwalaja sie do nas oczywiscie. Pokaze wam kaskaderke:
![]() |
![]() |
#715 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#716 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciasto z makiem zresztą też. ![]() Nigdy nie miałam 12, nawet jak było komu, kiedy i jak. ![]() Ale ja o śnie nocnym mówię. ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
Bez uszu w barszczu ja sobie tego dnia nie wyobrażam. Cały rok czekam na tę potrawę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#717 |
Zakorzenienie
|
araczki no ładnie szaleje
![]() ![]() ja wigilię robię już trzeci rok u siebie. Przychodzą rodzice i teście, każdy coś przyniesie od siebie. Ja robię tylko barszcz, jakies ciasto i kompot z suszu. No myślałam jeszcze nad takimi jarskimi gołąbkami. Pierogi raz w życiu robiłam- ruskie. Wyszły, ale to jeszcze dzieci nie miałam.
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2011-12-07 o 11:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#718 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pierogi takie, siaki i uszy, to jest kilka godzin roboty. Gotowanie ziemniorów, kapusty, mielenie tego... Do północy by kleiła, a i tak nie ma gdzie ich przechować, bo nie posiadamy zamrażarki. A to stanowi największy problem, bo reszta się zrobi jakoś w międzyczasie. ![]() Miejsca do jedzenia? Dużo nie ma, ale starczy. Gorzej z miejscem do pracy w kuchni, bo kuchnia mała i blatu roboczego mam niecały metr. :/ Bigosu nie robimy na święta, mamy zwyczaj modzić go na Sylwestra. ![]() No ale... coś trzeba wydumać, nie ma wyjścia. ![]() Tylko nie wiem co moi szefowie powiedzą na mój urlop przed wigilią. ![]() Cytat:
![]() O jacie. Ona na głowie tak stoi, czy to przypadkowa pozycja? ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
![]() Do mnie zawsze należały ciasta, ryba i ewentualnie farsz na pierogi jedne przywoziłam. Ale to jak Daniela nie było. Rok temu tylko z ciast się wywiązałam. ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Wymęczyłam ojca. ![]() Odpada mi kapusta, tato ukisi. Ukisi też buraki na barszcz, jakby moje nie wyszły. (Bo jedne mi właśnie nie wyszły ostatnio, chyba za ciepło w domu mam.) I zrobi śledzie w śmietanie. To trochę mi lżej na duszy. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2011-12-07 o 11:51 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#719 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale bez uszu nidyrydy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.