|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
iw współczuje tych hemoroidów, moja mama w ciazy z moim bratem tez miala i ma do tej pory , nic z tym nie robi.... ona tez cierpi na zatwardzenia wiec to pewnie tez nasila.
Lena gratuluje ) i tez trzymam mocno kciuki za dzidzie mój gin mi sie śnił , ale tearz juz nie pamietam w jakiej sytuacji ![]() Co do badania glukozowego , mam w przyszly piątek i troche sie obawiam, ze tez bede musiala przejsc na diete.Jakos tak mimo ze sie nie objadam duzo tyje ii jeszcze czytałam ze jak dzidzia ma duzy obwod brzuszka to moze swiadczyc o cukrzycy u mamy, ale czy to prawda... Zmykam zaraz na spacer poki sloneczko swieci no i mysle co by tu wymyslic dla TZ na urodziny )
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2011-12-07 o 12:31 |
|
|
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
niestety to częste schorzenie ciężarnych. Moja koleżanka miała hemoroidy nie dość, że na odbycie to jeszcze w pochwie i na ścianie brzucha - w związku z tym miała niebezpieczny poród, bo lekarze obawiali się, że podczas SN dziecko moze uszkodzić naczynie krwionośne, a znowu podczas cesarki oni mogą to zrobić. Na szczęscie wszystko skończyło się szczęsliwie i ma już prawie 3 miesięcznego syneczka |
|
|
|
|
#2223 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
|
|
|
#2224 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez iw32 Czas edycji: 2011-12-07 o 12:35 |
|
|
|
|
#2225 | |||
|
Rozeznanie
|
Flowerbombka gratuluję synka
![]() Zariah trzymam mocno , na pewno wszystko będzie ok! konia mocne za wizytę Cytat:
A z tymi snami to totalną jazdę mam , nie wysypiam się w ogóle, takie kosmiczne sny mnie nawiedzają jak nigdy.. przez to często się budzę w nocy i sprawdzam, czy przypadkiem mi się śni czy to naprawdę się dzieje.. jaką ulgę odczuwam jak się okazuje, że to tylko sen i leżę koło TŻcika. evvcia super, że wyniki są w porządku. MoniaHan za dzisiejszą wizytęCytat:
i super, że zakup udany.Cytat:
. Te jej wiercenie zaczęło mnie trochę irytować, miałam takie uczucie jakby się ocierała dłużej o ścianę macicy brrr.. a dziś po pęcherzu też mnie zaczęla pukać, musiała się obrócić, bo przedwczoraj, to główkę miała w dole. Faktycznie, te kopanie po pęcherzu mało przyjemne![]() A Twoja kotka boska, że aportuje jak ją nauczyłaś?lena Ty też masz dziś wizytę, trzymam mocno , ![]() iw32 biedaku |
|||
|
|
|
#2226 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Do idz ale slyszalam od kumpeli ktora dostala hemoroidy ze jej gin powiedziala ze jak chce usunac to niech poczeka na 'po drugim dziecku' bo jak ma sklonnosc to i tak jej wyjdzie a lepiej raz usunac niz ciagle wracac. No ale to tylko teoria... |
||
|
|
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-12-07 o 12:40 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2229 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
KOniecznie pogadaj z lekarzem, pewnie to dopiero początek i szybka reakcja pozwoli zaleczyc problem. Pewnie jakies maści, czopki i będzie lepiej
Na pocieszenie powiem Ci że tak często mam zaparcia, że chyba też mnie to czeka Najważniejsze żebyś dziś miała super dzionek i fajnie go spędziła ![]()
|
|
|
|
#2231 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i gratuluje polmetku ![]() Cytat:
niestety to jest czesta ciazowa dolegliwosc... ech... moze to tylko malutki jakis hemoroid jest... daj znac co powiedzial chirurg i wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! |
||
|
|
|
#2232 |
|
Rozeznanie
|
A dziś na wystawną galę idę. Myślałam, że nie pójdę, bo nie miałam w co się ubrać. Ale udało się znaleźć jakieś ciuchy i wyglądam elegancko, więc idę
W końcu wyjęłam dziś ciuszki po córce brata TŻta. Przyjechały razem z tym wózkiem z Holandii. Jakie one słodziachne są
|
|
|
|
#2233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Parę osób mówiło że wyglądam na chłopaka. A ja jakoś zasugerowałam się dziewczynką i wydaje mi się że to własnie babeczkę mam w brzuszku. Choc zawsze marzyłam żeby najpierw miec chłopca, potem córcię, teraz mi wszystko jedno - byle było zdrowe!!!! Na tym najbardziej mi zależy i nic innego się nie liczy.Wczoraj wieczorem leżałam i czytałam książkę i nagle stwardniał mi brzuch i zrobiła się taka gula z jednej strony.. To chyba Dzidzia się przewraca? Karolca Ty chyba kiedyś o tym pisałaś? |
|
|
|
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2235 |
|
Raczkowanie
|
Hejo Dziewczynki
![]() U mnie gorący grudniowy okres w pracy i nie mam czasu na forum... Byłam u lekarza dostałam antybiotyk Furaginum... ktoś go brał? Aaaa... w ogóle nie pochwaliłam się że kupiliśmy już wózek Tako Captiva Na razie jest u moich rodziców... moja mama jeździ nim po domu
|
|
|
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
Juliczka ubranka przeslodkie
ale te rozmiary to raczej na zime Ci wypadna chyba Iw wspolczuje dolegliwosci Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze Wrocilam juz od kumpeli i jej synka... masakra. Te dziecko ma tyle energii i jest tak niegrzeczne ze te polaczenie sprawilo szalenstwo Julii w moim brzuchu ... jak maly krzyczal i rzucal zabawkami to kilka razy sie chyba moja corcia wystraszyla Ja wyjelam tez ubranka dla malutkiej i dzisiaj bede prac
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. teraz też coś się zaczyna dziać.Używałam postersianu w maściach i globulkach i jakoś się zyło.
|
|
|
|
|
#2238 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tyle, że u nas w rodzinie i znajomych rodzą się teraz same dziewczynki, no może tylko u mojej jednej koleżanki chłopak się trafił
|
|
|
|
|
#2239 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam tak, że na chwilkę jak już leżę brzuch robi się twardy i jakby wzdęty, ale czuję w tym momencie ruch dziecka (wcześniej nie czułam), a potem zasadza kilka kopniaków i idzie spać.
|
|
#2240 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2241 | ||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cześć laski! U nas śliczna dziś pogoda, dużo słońca, bardzo pozytywnie
A tak na okrągło lał deszcz, więc przyda się odmiana!Tż szaleje, zakupil pokrowiec do fotelika samochodowego, gdyz stwierdził, ze nie będzie ryzykował, że dzidzi na głowę napada przy przechodzeniu z auta do sklepu, a moim zdaniem można było poczekać, bo ostaecznie to już taka drobna pierdółka, można było zostawić na póżniej. Wczoraj bardzo mile zaskoczył mnie teść, pytając Tż czy edukuje się w kwestii pielegnacji noworodka, bo to jest najważniejsze, żeby umieć przewinąć, kąpać i poradzić sobie w wielu innych sytuacjach, jakie się pojawią. Dodał, że oni z teściową zakupili sobie podręcznik, i czytali razem, i żebyśmy także wybrali się do szkoły rodzenia, bo kiedyś nie było a to bardzo pozyteczne. Dobrze, że daje Tż taki dobry przykład Cytat:
Kochana, powiem Ci szczerze, ze nie bardzo rozumię o co ten Twój gin się czepia, bo 7 kg to naprawdę niewiele! Z jaką wagą startowałaś i jaki masz wzrost? Ja mam + 7 będąc ok 2 tyg niżej w ciązy od Ciebei, z czego ostani kg przybył mi w przeciagu 2 dni-może właśnie dlatego, że leżałam z powodu choroby i miałam zero ruchu W ogóle współczuję dziewczynom, które muszą przeleżeć pół ciąży, bo naprawdę bardzo to męczy i przygnębia, zwłaszcza jak się ma świadomość, że ruch może zaszkodzić dzidzi!Cytat:
![]() No, ja chodzę do lekarza GP, i nie czuję różnicy między tym a wizytą z położną, bo poza zmierzeniem ciśnienia, zbadaniem moczu(nie porannego notabene), wysłuchaniem, czy serce dzidzi bije, nie robi NIC innego. Zauważyłam także ostanio, że to badanie moczu polega wyłącznie na sprawdzeniu papierkiem lakmusowym odczynu, więc nawet nie sprawdzają składu, czy nie ma przypadkiem w nim bakterii czy czegoś, czego nie powinno być, np cukru czy białka. A ostanie badanie krwii było w połowie września ehh |
||
|
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję w imieniu kotków
http://www.youtube.com/watch?v=uM-HHdWhXEs Baters robiący fikołka ![]() PS. cudne ciuszki |
|
|
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas tez sloneczko teraz swieci, ale momentami zachodzi i wtedy zaczyna lac deszcz
|
|
|
|
#2244 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za zakup wózka ![]() Cytat:
![]() Oj to synek tej koleżanki niezły łobuziak. Nieładnie że tak straszył Twoją córcię ewelajna no masz super teścia! a co do badań morfologia i mocz, to ja je mam co dwa miesiące a nie co miesiąc, tak mi wypada... Mam nadzieję, że prawidłowo.
|
||
|
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie,że wózek kupiony, Babcia się wprawia Biednaś z tą pracą, ale dasz radę
|
|
|
|
|
#2246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam Tako Captivę - witaj w klubie
|
|
|
|
|
#2247 |
|
Rozeznanie
|
OK. Wychodze z pracy, zjem cos is IDE na USG.
|
|
|
|
#2248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no dawno się tak nie uśmiałam!!!! HEEH NIESAMOWITY!!
|
|
|
|
|
#2249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oj tez miewam takie sny i budze sie z taka agresją spłakana że nie raz chciałam w środku nocy mężowi przy.... dopiero po chwili docieralo do mnie że to sen ale takie sny sa okropne ![]() za to jak tż się śni że go zdradzam to ja od razu wiem bo się mocno zaczyna tulic do mnie w nocy
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
Juliczka, no jak cora pojdzie po TZ to pewnie szybko bedzie rosla
![]() z reszta niektore sukieneczki mozna i zima zalozyc do rajstopek i jakiejs bluzeczki czy cos my dostalismy od znajomych narazie tylko rozmiary od 56 do 68, z 74 mamy moze ze trzy cztery sztuki, ale tez wypadaja w sumie jak 68 dla mnie a umowilismy sie ze wieksze rozmiarki tez bedziemy od nich odkupowac jak ich cora bedzie wyrastac (urodzila sie w marcu tego roku czyli rok starsza bedzie niz nasza ) Przynajmniej nie bedzie mi szkoda jak mala zaplami czy zniszczy niektore ubranka, a po domu nie potrzebuje jakis extra ladnych nowych ... bedzie sie kupowalo z nowych po kilka sztuk zeby bylo na wyjscia np
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:23.

) i tez trzymam mocno kciuki za dzidzie

Na pewno będzie dobrze
Za to myjąc się przed snem poczułam, że mi za przeproszeniem coś wylazło. I w ryk 

, nie wysypiam się w ogóle, takie kosmiczne sny mnie nawiedzają jak nigdy.. przez to często się budzę w nocy i sprawdzam, czy przypadkiem mi się śni czy to naprawdę się dzieje.. jaką ulgę odczuwam jak się okazuje, że to tylko sen i leżę koło TŻcika.
okropne uczucie

Aguśka też była niedawno, widziałam 

no dawno się tak nie uśmiałam!!!!