Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-07, 12:29   #2221
tynka88
Zadomowienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

iw współczuje tych hemoroidów, moja mama w ciazy z moim bratem tez miala i ma do tej pory , nic z tym nie robi.... ona tez cierpi na zatwardzenia wiec to pewnie tez nasila.
Lena gratuluje) i tez trzymam mocno kciuki za dzidzie
mój gin mi sie śnił , ale tearz juz nie pamietam w jakiej sytuacji

Co do badania glukozowego , mam w przyszly piątek i troche sie obawiam, ze tez bede musiala przejsc na diete.Jakos tak mimo ze sie nie objadam duzo tyje ii jeszcze czytałam ze jak dzidzia ma duzy obwod brzuszka to moze swiadczyc o cukrzycy u mamy, ale czy to prawda...

Zmykam zaraz na spacer poki sloneczko swieci no i mysle co by tu wymyslic dla TZ na urodziny)

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2011-12-07 o 12:31
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 12:31   #2222
pempek
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty Na pewno będzie dobrze

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za gratulacje z okazji poznania płci dzidziusia Wczoraj nawet nie miałam czasu odpisać, byłam w pracy zanieść L-4, wpadła do mnie koleżanka na pogaduchy, robiliśmy pomiary na szafę do zabudowy przedpokoju, majstrowaliśmy przy piecu gazowym, który nam się nie chciał włączyć i tak minął cały dzień.

Nadszedł wieczór i przeżyłam mały wstrząs, czytaj pierwsze dolegliwości ciążowe. Przez pół dnia miałam wzdęcia i niekontrolowane pierdzioszki. Kiedy dotarliśmy wieczorem do domu , chciałam zmusić trochę jelita do pracy, namęczyłam się na toalecie ale nic Za to myjąc się przed snem poczułam, że mi za przeproszeniem coś wylazło. I w ryk Myślałam, że to koniec, że coś się dzieje z dzieckiem, chciałam nawet jechać na pogotowie. Dziś okazało się, że to hemoroidy... No cóż, teraz chyba będę pisać na kompie stojąc bo siedzenie sprawia mi trochę bólu. Sorry za opis ale nadal jestem w strachu, idę za chwilę umówić się do chirurga

I taki właśnie fajny prezent zrobiłam sobie na urodziny. Ehh, samo życie
Współczuję Moja mama mi mówiła, że dla niej właśnie hemoroidy były najgorsze w całęj ciąży i po ciąży - nie mogła siadać w ogóle, a prawie 30 lat temu nie było takich leków jak teraz...

niestety to częste schorzenie ciężarnych. Moja koleżanka miała hemoroidy nie dość, że na odbycie to jeszcze w pochwie i na ścianie brzucha - w związku z tym miała niebezpieczny poród, bo lekarze obawiali się, że podczas SN dziecko moze uszkodzić naczynie krwionośne, a znowu podczas cesarki oni mogą to zrobić. Na szczęscie wszystko skończyło się szczęsliwie i ma już prawie 3 miesięcznego syneczka
pempek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 12:31   #2223
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Bardzo mi się ten zestaw podoba

Ostrzegam ,że mebelki są dość ciężkie i dobrze, bo sąstabilne, dobrze się skręcają, wszystko jest ładnie ponawiercane,TŻ nie narzekał,a on z tych co się szybko przy składaniu wkurzają
Akurat Tż nabierze wprawy w dźwiganiu, bo dziś zamówił panele - 20 paczek ponosi, to potem meble na raz zarzuci

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
To teraz się pochwalę że dziś mam równe 20 tygodni!!!! czyli połowa ciąży za nami

A poza tym mamy usg, a potem wizytę - proszę trzymajcie kciuki, bo bardzo się denerwuję!!!
Może dowiemy się jaka płec? ale najważniejsze by lekarz potwierdził, że u dzidzi wszystko dobrze..
No to gratki z tytułu połowinek

I trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
Stary 2011-12-07, 12:33   #2224
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Iw32 wszystkiego najlepszego ***
Nie martw się, to normalne w ciązy Życzę Ci miłego dzionka!
Dziękuję bardzo I trzymam kciuki za wizytę

Edytowane przez iw32
Czas edycji: 2011-12-07 o 12:35
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 12:33   #2225
julliczka
Rozeznanie

Flowerbombka gratuluję synka

Zariah trzymam mocno , na pewno wszystko będzie ok!

konia mocne za wizytę

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
Hej

Ja się tylko chciałam wtrącić w sprawie ubierania maluszków.
Nam położna na szkole rodzenia mówiła, żeby ubierać tak: albo body z krótkim plus pajacyk, albo body z długim plus śpioszki. Chodzi o to, żeby dzieciątko miało po dwie warstwy na klatce piersiowej a po jednej na nóżkach i rączkach. Do tego oczywisci skarpetki, czapeczka i niedrapki.
Ok, zapamiętane

A z tymi snami to totalną jazdę mam , nie wysypiam się w ogóle, takie kosmiczne sny mnie nawiedzają jak nigdy.. przez to często się budzę w nocy i sprawdzam, czy przypadkiem mi się śni czy to naprawdę się dzieje.. jaką ulgę odczuwam jak się okazuje, że to tylko sen i leżę koło TŻcika.

evvcia super, że wyniki są w porządku.

MoniaHan za dzisiejszą wizytę
Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
przyszla domnie jakas paczka, listonosz wrzucil ja przez drzwi,a pies przyniosl nam ja do pokoju
a w paczce tunika ktora Tz wygral na ebayu...bardzo ladna
Ale fajny psiak i super, że zakup udany.

Cytat:
Co do skakania po pęcherzu to moja córeczka to uwielbia - nawet myslałam, że mi się jakaś infekcja przyplątała, ale nie wyniki super.. tylko malutka tam urzęduje okropne uczucie

PS. moja kotka nauczyła się 2 dni temu aportować i ciągle teraz mi przynosi piłeczkę, żeby jej rzucać
Od wczoraj moja córcia ostro daje w brzuchu. Wczoraj TŻ przyłożył do brzucha ucho i mała równomiernie kopała - się dziwiliśmy co tak równo, no i mnie olśniło - czkawkę chyba miała . Te jej wiercenie zaczęło mnie trochę irytować, miałam takie uczucie jakby się ocierała dłużej o ścianę macicy brrr.. a dziś po pęcherzu też mnie zaczęla pukać, musiała się obrócić, bo przedwczoraj, to główkę miała w dole. Faktycznie, te kopanie po pęcherzu mało przyjemne
A Twoja kotka boska, że aportuje jak ją nauczyłaś?

lena Ty też masz dziś wizytę, trzymam mocno , za te 20 tygodni

iw32 biedaku , trzymaj się cieplutko

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 12:34   #2226
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
To teraz się pochwalę że dziś mam równe 20 tygodni!!!! czyli połowa ciąży za nami

A poza tym mamy usg, a potem wizytę - proszę trzymajcie kciuki, bo bardzo się denerwuję!!!
Może dowiemy się jaka płec? ale najważniejsze by lekarz potwierdził, że u dzidzi wszystko dobrze..
Super ja tez przezywalam polowe bardzo! Teraz jeszcze syzbciej bedzie Ci czas uciekal. Na usg na pewno dowiesz sie plci i ze wszystko jest OK! NO i sie napatrzysz na malucha Masz przeczucie co do plci?

Cytat:
cześć dziewczynki
Nadszedł wieczór i przeżyłam mały wstrząs, czytaj pierwsze dolegliwości ciążowe. Przez pół dnia miałam wzdęcia i niekontrolowane pierdzioszki. Kiedy dotarliśmy wieczorem do domu , chciałam zmusić trochę jelita do pracy, namęczyłam się na toalecie ale nic Za to myjąc się przed snem poczułam, że mi za przeproszeniem coś wylazło. I w ryk Myślałam, że to koniec, że coś się dzieje z dzieckiem, chciałam nawet jechać na pogotowie. Dziś okazało się, że to hemoroidy... No cóż, teraz chyba będę pisać na kompie stojąc bo siedzenie sprawia mi trochę bólu. Sorry za opis ale nadal jestem w strachu, idę za chwilę umówić się do chirurga

Do idz ale slyszalam od kumpeli ktora dostala hemoroidy ze jej gin powiedziala ze jak chce usunac to niech poczeka na 'po drugim dziecku' bo jak ma sklonnosc to i tak jej wyjdzie a lepiej raz usunac niz ciagle wracac. No ale to tylko teoria...
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 12:37   #2227
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
evvcia_*, iw32, aalegna, Zia_, Kulkaaga, lena_mi, anagat, mag_99, koniakonia, agabi, ewelajna25, Zariah, pempek, Mała!, Cytrynka_Wawa, cziqua, julliczka, Roksape, MoniaHan, alamig, desia888, tynka88 ale nas dużo dzisiaj, prawie cały skład Aguśka też była niedawno, widziałam
i to wyjasnia 2 strony w 20 minut

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2011-12-07 o 12:40
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 12:37   #2228
pempek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
A Twoja kotka boska, że aportuje jak ją nauczyłaś?
Sama załapała, ze to fajna zabawa ale to i tak jeszcze nic - mój kocurek umie robić fikołki i mówi mama
To się pochwaliłam
Stary 2011-12-07, 12:41   #2229
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Sama załapała, ze to fajna zabawa ale to i tak jeszcze nic - mój kocurek umie robić fikołki i mówi mama
To się pochwaliłam
łaał ale masz mądre kociaki

Stary 2011-12-07, 12:41   #2230
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję bardzo I trzymam kciuki za wizytę
KOniecznie pogadaj z lekarzem, pewnie to dopiero początek i szybka reakcja pozwoli zaleczyc problem. Pewnie jakies maści, czopki i będzie lepiej Na pocieszenie powiem Ci że tak często mam zaparcia, że chyba też mnie to czeka
Najważniejsze żebyś dziś miała super dzionek i fajnie go spędziła
Stary 2011-12-07, 12:45   #2231
Zariah
Rozeznanie

Cytat:

i gratuluje polmetku

Cytat:

oj bidulku
niestety to jest czesta ciazowa dolegliwosc...
ech... moze to tylko malutki jakis hemoroid jest...

daj znac co powiedzial chirurg

i wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-07, 12:47   #2232
julliczka
Rozeznanie

A dziś na wystawną galę idę. Myślałam, że nie pójdę, bo nie miałam w co się ubrać. Ale udało się znaleźć jakieś ciuchy i wyglądam elegancko, więc idę

W końcu wyjęłam dziś ciuszki po córce brata TŻta. Przyjechały razem z tym wózkiem z Holandii.
Jakie one słodziachne są Mamy potwierdzenie, że córci się spodziewamy, więc ciuszki baaardzo nam się przydadzą Wrzucam fotki niżej. Naj naj ta sukieneczka mi się podoba Rozmiary ciuchów 74-80 i ciut więcej, więc będę miała na później akurat na sezon wiosenno-letni-jesienny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciuszki1.jpg (85,6 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ciuszki2.jpg (107,2 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ciuszki3.jpg (85,5 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ciuszki4.jpg (56,9 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bluzeczki.jpg (61,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg buciki.jpg (64,3 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sukieneczka.jpg (33,8 KB, 17 załadowań)

Stary 2011-12-07, 12:48   #2233
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Super ja tez przezywalam polowe bardzo! Teraz jeszcze syzbciej bedzie Ci czas uciekal. Na usg na pewno dowiesz sie plci i ze wszystko jest OK! NO i sie napatrzysz na malucha Masz przeczucie co do plci?
Nie wiem już sama, dużo osób mówi że dziewczynka - bo ostatnio sami chłopcy się rodzili w rodzinie i chcą teraz dziewczynkę Parę osób mówiło że wyglądam na chłopaka. A ja jakoś zasugerowałam się dziewczynką i wydaje mi się że to własnie babeczkę mam w brzuszku. Choc zawsze marzyłam żeby najpierw miec chłopca, potem córcię, teraz mi wszystko jedno - byle było zdrowe!!!! Na tym najbardziej mi zależy i nic innego się nie liczy.

Wczoraj wieczorem leżałam i czytałam książkę i nagle stwardniał mi brzuch i zrobiła się taka gula z jednej strony.. To chyba Dzidzia się przewraca?
Karolca Ty chyba kiedyś o tym pisałaś?
Stary 2011-12-07, 12:49   #2234
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
A dziś na wystawną galę idę. Myślałam, że nie pójdę, bo nie miałam w co się ubrać. Ale udało się znaleźć jakieś ciuchy i wyglądam elegancko, więc idę

W końcu wyjęłam dziś ciuszki po córce brata TŻta. Przyjechały razem z tym wózkiem z Holandii.
Jakie one słodziachne są Mamy potwierdzenie, że córci się spodziewamy, więc ciuszki baaardzo nam się przydadzą Wrzucam fotki niżej. Naj naj ta sukieneczka mi się podoba Rozmiary ciuchów 74-80 i ciut więcej, więc będę miała na później akurat na sezon wiosenno-letni-jesienny
piekne ciuszki i ta sukienka
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 12:52   #2235
engela
Raczkowanie

Hejo Dziewczynki
U mnie gorący grudniowy okres w pracy i nie mam czasu na forum...

Byłam u lekarza dostałam antybiotyk Furaginum... ktoś go brał?
Aaaa... w ogóle nie pochwaliłam się że kupiliśmy już wózek Tako Captiva
Na razie jest u moich rodziców... moja mama jeździ nim po domu
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 12:52   #2236
emigra
Zakorzenienie

Juliczka ubranka przeslodkie ale te rozmiary to raczej na zime Ci wypadna chyba

Iw wspolczuje dolegliwosci

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze

Wrocilam juz od kumpeli i jej synka... masakra. Te dziecko ma tyle energii i jest tak niegrzeczne ze te polaczenie sprawilo szalenstwo Julii w moim brzuchu ... jak maly krzyczal i rzucal zabawkami to kilka razy sie chyba moja corcia wystraszyla

Ja wyjelam tez ubranka dla malutkiej i dzisiaj bede prac
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 12:53   #2237
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczynki

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty Na pewno będzie dobrze

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za gratulacje z okazji poznania płci dzidziusia Wczoraj nawet nie miałam czasu odpisać, byłam w pracy zanieść L-4, wpadła do mnie koleżanka na pogaduchy, robiliśmy pomiary na szafę do zabudowy przedpokoju, majstrowaliśmy przy piecu gazowym, który nam się nie chciał włączyć i tak minął cały dzień.

Miałam w poprzedniej ciąży , ból straszny . teraz też coś się zaczyna dziać.Używałam postersianu w maściach i globulkach i jakoś się zyło.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 12:53   #2238
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiem już sama, dużo osób mówi że dziewczynka - bo ostatnio sami chłopcy się rodzili w rodzinie i chcą teraz dziewczynkę Parę osób mówiło że wyglądam na chłopaka. A ja jakoś zasugerowałam się dziewczynką i wydaje mi się że to własnie babeczkę mam w brzuszku. Choc zawsze marzyłam żeby najpierw miec chłopca, potem córcię, teraz mi wszystko jedno - byle było zdrowe!!!! Na tym najbardziej mi zależy i nic innego się nie liczy.
Oj ja miałam identycznie. Ja generalnie chciałam mieć chłopca, potem dziewczynkę. Znajomi mówili, że będzie chłopak, mimo, że myślałam o chłopcu, to czułam, że będzie to dziewczynka, i jednak dziewczynka i co najważniejsze zdrowa Tyle, że u nas w rodzinie i znajomych rodzą się teraz same dziewczynki, no może tylko u mojej jednej koleżanki chłopak się trafił

Stary 2011-12-07, 12:53   #2239
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Co do badania glukozowego , mam w przyszly piątek i troche sie obawiam, ze tez bede musiala przejsc na diete.Jakos tak mimo ze sie nie objadam duzo tyje ii jeszcze czytałam ze jak dzidzia ma duzy obwod brzuszka to moze swiadczyc o cukrzycy u mamy, ale czy to prawda...
Widzisz, u mnie jest wszystko w porzadku jeśli chodzi o pomiary dziecka, nie tyję za dużo (a nawet mało tyję) a też masz podejrzenie cukrzycy ciążowej. Tak więc nie ma reguły.

Cytat:
Wczoraj wieczorem leżałam i czytałam książkę i nagle stwardniał mi brzuch i zrobiła się taka gula z jednej strony.. To chyba Dzidzia się przewraca?
Karolca Ty chyba kiedyś o tym pisałaś?
Ja tak nie mam Ja mam tak, że na chwilkę jak już leżę brzuch robi się twardy i jakby wzdęty, ale czuję w tym momencie ruch dziecka (wcześniej nie czułam), a potem zasadza kilka kopniaków i idzie spać.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-07, 12:54   #2240
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
piekne ciuszki i ta sukienka
dzięki

Stary 2011-12-07, 12:57   #2241
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cześć laski! U nas śliczna dziś pogoda, dużo słońca, bardzo pozytywnie A tak na okrągło lał deszcz, więc przyda się odmiana!
Tż szaleje, zakupil pokrowiec do fotelika samochodowego, gdyz stwierdził, ze nie będzie ryzykował, że dzidzi na głowę napada przy przechodzeniu z auta do sklepu, a moim zdaniem można było poczekać, bo ostaecznie to już taka drobna pierdółka, można było zostawić na póżniej.

Wczoraj bardzo mile zaskoczył mnie teść, pytając Tż czy edukuje się w kwestii pielegnacji noworodka, bo to jest najważniejsze, żeby umieć przewinąć, kąpać i poradzić sobie w wielu innych sytuacjach, jakie się pojawią. Dodał, że oni z teściową zakupili sobie podręcznik, i czytali razem, i żebyśmy także wybrali się do szkoły rodzenia, bo kiedyś nie było a to bardzo pozyteczne. Dobrze, że daje Tż taki dobry przykład

Cytat:
Napisane przez [B
joanaros[/B];30925825]Doberek

Śniadanko zjedzone. Doszłam do wniosku że ten wzrost wagi, o który gin się czepia jest spowodowany małą ilością ruchu. Przed ciążą codziennie ćwiczyłam, dużo się ruszałam, organizm przyzwyczajony był do wysiłku a teraz po pracy głównie leżę zgodnie z zaleceniem. To gdzie mam te kalorie spalać

Kochana, powiem Ci szczerze, ze nie bardzo rozumię o co ten Twój gin się czepia, bo 7 kg to naprawdę niewiele! Z jaką wagą startowałaś i jaki masz wzrost? Ja mam + 7 będąc ok 2 tyg niżej w ciązy od Ciebei, z czego ostani kg przybył mi w przeciagu 2 dni-może właśnie dlatego, że leżałam z powodu choroby i miałam zero ruchu W ogóle współczuję dziewczynom, które muszą przeleżeć pół ciąży, bo naprawdę bardzo to męczy i przygnębia, zwłaszcza jak się ma świadomość, że ruch może zaszkodzić dzidzi!

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Straszną noc miałam :/
Mąż chrapał niemiłosiernie. Potem dziwi się, że nie może się wyspać. I nadal nie rozumie, że chrapanie u niego kończy się takim niewyspaniem. Po nowym roku wysyłam go do lekarza i koniec kropka, nie chcę być budzona, potem jeszcze dziecko będzie budził. O nie!
Poza tym o drugiej obudził mnie okropny głód. Tak głośno w brzuchu dawno mi nie burczało. Zjadłam i jakoś zasnęłam.
Ale śniły mi się głupoty.

Nie chce mi się dziś wychodzić z łóżka. Chętnie bym poleżała z pół dnia
Ha! To chyba nam wszystkim śniły się dziś głupoty i koszmary, bo mi także. Takie zakręcone sny, że w sumie obudziłam się w nocy i bałam się zasnąć haha

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Bry,

W Irlandii rola poloznej tez jest duza ale z lekarzem tez sie widuje na wizytach. Ale jakbym chciala to moglabym chodzic z wyboru tylko do poloznych, ale wole 'domyslnie' czyli i do ginekologa i do poloznych i do lekarza 1 kontaktu.
No, ja chodzę do lekarza GP, i nie czuję różnicy między tym a wizytą z położną, bo poza zmierzeniem ciśnienia, zbadaniem moczu(nie porannego notabene), wysłuchaniem, czy serce dzidzi bije, nie robi NIC innego. Zauważyłam także ostanio, że to badanie moczu polega wyłącznie na sprawdzeniu papierkiem lakmusowym odczynu, więc nawet nie sprawdzają składu, czy nie ma przypadkiem w nim bakterii czy czegoś, czego nie powinno być, np cukru czy białka. A ostanie badanie krwii było w połowie września ehh
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 12:59   #2242
pempek
Zakorzenienie

Cytat:
łaał ale masz mądre kociaki
Dziękuję w imieniu kotków no i na potwierdzenie:
http://www.youtube.com/watch?v=uM-HHdWhXEs Baters robiący fikołka

PS. cudne ciuszki
Stary 2011-12-07, 13:00   #2243
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Ha! To chyba nam wszystkim śniły się dziś głupoty i koszmary, bo mi także. Takie zakręcone sny, że w sumie obudziłam się w nocy i bałam się zasnąć haha
Mi sie snilo, ze maz mnie zdradzal ...

U nas tez sloneczko teraz swieci, ale momentami zachodzi i wtedy zaczyna lac deszcz
3270g, 47 cm

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-07, 13:01   #2244
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
Hejo Dziewczynki

za zakup wózka

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Juliczka ubranka przeslodkie ale te rozmiary to raczej na zime Ci wypadna chyba

Iw wspolczuje dolegliwosci

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze

Wrocilam juz od kumpeli i jej synka... masakra. Te dziecko ma tyle energii i jest tak niegrzeczne ze te polaczenie sprawilo szalenstwo Julii w moim brzuchu ... jak maly krzyczal i rzucal zabawkami to kilka razy sie chyba moja corcia wystraszyla

Ja wyjelam tez ubranka dla malutkiej i dzisiaj bede prac
Całe szczęście te rozmiary w okolicach 70 to są takie lżejsze więc na pózniejsze lato powinno być ok. A mam kilka mniejszych, ale kilka dosłownie na wiosnę takie poniżej 70. A większość to okolice 80 to na jesień i zimę faktycznie będą. Ale to się okaże jak moja mała będzie rosnąć. Ja to mała jestem, ale TŻ sporawy więc zobaczymy w którym kierunku córcia będzie rosnąć

Oj to synek tej koleżanki niezły łobuziak. Nieładnie że tak straszył Twoją córcię

ewelajna no masz super teścia!

a co do badań morfologia i mocz, to ja je mam co dwa miesiące a nie co miesiąc, tak mi wypada... Mam nadzieję, że prawidłowo.

Stary 2011-12-07, 13:02   #2245
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo Dziewczynki

Ja bralam , to nie jest antybiotyk, to chemioterapeutyk, działanie jak antybiotyk ,ale pochodzenie inne, są delikatniejsze chyba

Fajnie,że wózek kupiony, Babcia się wprawia

Biednaś z tą pracą, ale dasz radę
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 13:03   #2246
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo Dziewczynki

A coś się dzieje z układem moczowym, że bieresz Furaginum? Bidulko zdrówka życzę!

Też mam Tako Captivę - witaj w klubie
Stary 2011-12-07, 13:06   #2247
Zariah
Rozeznanie

OK. Wychodze z pracy, zjem cos is IDE na USG.

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-07, 13:07   #2248
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję w imieniu kotków no i na potwierdzenie:
http://www.youtube.com/watch?v=uM-HHdWhXEs Baters robiący fikołka

PS. cudne ciuszki
:e eek: no dawno się tak nie uśmiałam!!!! HEEH NIESAMOWITY!!
Stary 2011-12-07, 13:07   #2249
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Mi sie snilo, ze maz mnie zdradzal ...

U nas tez sloneczko teraz swieci, ale momentami zachodzi i wtedy zaczyna lac deszcz

oj tez miewam takie sny i budze sie z taka agresją spłakana że nie raz chciałam w środku nocy mężowi przy.... dopiero po chwili docieralo do mnie że to sen ale takie sny sa okropne

za to jak tż się śni że go zdradzam to ja od razu wiem bo się mocno zaczyna tulic do mnie w nocy ten sam sen on mnie przytula a ja mam ochote zrobic mu wielkie kuku

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 13:07   #2250
emigra
Zakorzenienie

Juliczka, no jak cora pojdzie po TZ to pewnie szybko bedzie rosla z reszta niektore sukieneczki mozna i zima zalozyc do rajstopek i jakiejs bluzeczki czy cos my dostalismy od znajomych narazie tylko rozmiary od 56 do 68, z 74 mamy moze ze trzy cztery sztuki, ale tez wypadaja w sumie jak 68 dla mnie a umowilismy sie ze wieksze rozmiarki tez bedziemy od nich odkupowac jak ich cora bedzie wyrastac (urodzila sie w marcu tego roku czyli rok starsza bedzie niz nasza) Przynajmniej nie bedzie mi szkoda jak mala zaplami czy zniszczy niektore ubranka, a po domu nie potrzebuje jakis extra ladnych nowych ... bedzie sie kupowalo z nowych po kilka sztuk zeby bylo na wyjscia np
3270g, 47 cm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości