Biedronka - produkty godne polecenia cz. XI - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-07, 12:50   #3631
spika
Raczkowanie

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XI

A ja chciałam napisać, że wczoraj dorwałam pyszne pomarańcze. Soczyste i intensywne w smaku. I do tego tanie. Polecam.
spika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 13:06   #3632
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Ja też czasem robię majonez sama (nie ręcznie, mikserem) i w konsystencji wychodzi prawie taki sam jak kielecki właśnie. A jeśli chodzi o smak kieleckiego to faktycznie jest dość ostry - ale tylko jak się je go samego. W potrawach już tego nie czuć.. A ocet jest w składzie ale jako skład musztardy, więc wątpię żeby go mieli nim rozrzedzać ;>
A nie wiem co jest w jego składzie dokładnie, bo dawno go nie miałem. Myślałem że ocet bo nas uczyli że się dodaje ocet albo sok z cytryny. Ale teraz już wiem i dziękuję za informację Więc jak dla mnie w kieleckim przesadzili z musztardą(w której z kolei mogli przesadzić z octem... )

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Mirka_ Pokaż wiadomość
Widzę, że mowa o majonezach... Ja nigdy ich nie lubiłam, do czasu aż w Plusie (a więc to zamierzchłe czasy) tata raz kupił taki inny niż wszystkie - był biały i gęsty i w smaku pycha... potem gdy market zlikwidowano zaczęłam szukać w innych marketach podobnych majonezów no i znalazłam w Biedrze Splendido - to co mi się w nim podoba, to nie tylko smak (choć ostatnio chyba rzeczywiście troszkę sie pogorszył w smaku po zmianie opakowania) ale i to, że jest taki gęsty. Teraz kupiłam w Lidlu majonez bo tańszy a podobny do tego splendido - choć jeszcze nie jadłam czeka na wypróbowanie - z kolei koronny z biedronki to istna tragedia... ten to dopiero jest rozrzedzony... blee.
Winiary mi nie podchodzi bo za bardzo musztardę czuć ;/
W Winiarowym musztardę czujesz? To spróbuj kieleckiego... :P
Mam prośbę, jak spróbujesz tego z lidla to daj znać, bo od dawna już się do niego przymierzam, nie miałem jednak odwagi jakoś... W wyglądzie przypomina dawnego Splendido, a może nawet jeszcze bielszy jest, ale wolałem nie ryzykować.
DudiBoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 13:17   #3633
orangemisia
Zadomowienie

A ja chciałabym się pochwalić, że wczoraj kupiłam(a dokładnie TŻ mi kupił na mikołajki) dywaniki łazienkowe, te po 27zł. Wybrałam kolor niebieski bo pasuje mi kolorystycznie do łazienki. I muszę powiedzieć, że dywanik jest piękny i mega mięciutki. Polecam

orangemisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 13:22   #3634
dysia77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez orangemisia Pokaż wiadomość
A ja chciałabym się pochwalić, że wczoraj kupiłam(a dokładnie TŻ mi kupił na mikołajki) dywaniki łazienkowe, te po 27zł. Wybrałam kolor niebieski bo pasuje mi kolorystycznie do łazienki. I muszę powiedzieć, że dywanik jest piękny i mega mięciutki. Polecam
fajnie że o tym piszesz bo ja czaiłam się na zielony i w końcu nie kupiłam, ale jak jeszcze będzie jutro to na pewno go upoluję
Stary 2011-12-07, 13:32   #3635
lilianna90
Kocia i psia mama :)

Cytat:
Napisane przez lilianna90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z Was może się wypowiedziec na temat zestawu garnków, które będą za jakiś czas?
Bardzo mi zależy na czymś porządnym
Ponawiam pytanie, czy ktoś je kupił w Biedronce rok temu????
lilianna90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 13:43   #3636
sowaaaaa
Zadomowienie

mam pytanko i proszę o wyrozumiałość :P wiem że na ten temat została już epopeja napisana na tym wątku, ale nie mogę się przekopać jak długo palą się te świeczki larrisa??( czy jak to się tam pisze te w szklanych opakowaniach za niecale 5 zl....i który zapach jest najintensywniejszy?
sowaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 13:50   #3637
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sowaaaaa Pokaż wiadomość
mam pytanko i proszę o wyrozumiałość :P wiem że na ten temat została już epopeja napisana na tym wątku, ale nie mogę się przekopać jak długo palą się te świeczki larrisa??( czy jak to się tam pisze te w szklanych opakowaniach za niecale 5 zl....i który zapach jest najintensywniejszy?

Ja miałam tylko świeczkę o zapachu jabłkowo- cynamonowym i pachnie ona obłędnie Co do trwałości, to palę ją codziennie przez dwie godzinki i wystarcza mi na przeszło tydzień, więc super
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 13:52   #3638
kasia77177
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sowaaaaa Pokaż wiadomość
na opakowaniu napisane jest, że 30 h, ale kupiłam dopiero pierwszą moją świeczkę, oczywiście po tym jak przeczytałam o nich tu na forum ja wybrałam zapach jabłko-cynamon, pięknie pachnie, na razie jeszcze jej nie zapaliłam.

Ja polecam piękne ozdoby filcowe za 3,99
kasia77177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 13:57   #3639
Emocja20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Pokaż wiadomość
W Winiarowym musztardę czujesz? To spróbuj kieleckiego... :P
Mam prośbę, jak spróbujesz tego z lidla to daj znać, bo od dawna już się do niego przymierzam, nie miałem jednak odwagi jakoś... W wyglądzie przypomina dawnego Splendido, a może nawet jeszcze bielszy jest, ale wolałem nie ryzykować.
Chodzi o majonez Mikado, czy jakoś tak? Moi rodzice dość często go kupują i jak robią z nim sałatki, czy jajka, to mi smakuje. Chyba jest nawet lepszy niż Splendido, chociaż ostatnio chyba też zmieniali opakowanie i nie wiem, jak ze smakiem. Ogólnie rzecz biorąc jest całkiem przyzwoity, ale co Winiary, to Winiary

Pomarańcze też kupiłam, i trafiły mi się różne - od takich słodkich po kwaśne i suche, ale nie ma co narzekać, za 2zł są przyzwoite

Poluję na obrus, taki zielony, bo miały być jednokolorowe - czy u was już są? Cena to chyba 19,99zł, a ostatnio nie miałam czasu się wybrać do Biedrony
Emocja20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 14:24   #3640
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też czasem robię majonez sama (nie ręcznie, mikserem) i w konsystencji wychodzi prawie taki sam jak kielecki właśnie. A jeśli chodzi o smak kieleckiego to faktycznie jest dość ostry - ale tylko jak się je go samego. W potrawach już tego nie czuć.. A ocet jest w składzie ale jako skład musztardy, więc wątpię żeby go mieli nim rozrzedzać ;>
ja do kanapek lubię i ostry kielecki i łagodniejsze majonezy, ale do sałatek to tylko kielecki, inne nie dają rady, czas zrobić zapas na swiateczne pysznosci
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 14:38   #3641
monyczkaaa
Zakorzenienie

ja kupowałam na wagę, koleżanka ten zestaw - obie jesteśmy zadowolone

Znalazłam dziś w galaretce z biedronki meszki tzn, po wlaniu już do salaterek zauważyłam, że coś dziwnego mi pływa - mały robaczek
Stary 2011-12-07, 14:49   #3642
whenee
Zakorzenienie

Cytat:
Kielecki może i nie ma chemii, ale jak dla mnie jest za ostry, przesadzili z octem, a w dodatku nie jest zbyt gęsty. Robiłem kiedyś majonez ręcznie(nie polecam! zajechać się można) na praktykach i wyszedł o wiele gęstszy od kieleckiego-nie wiem czym oni go rozrzedzają( pewnie tym octem).

jest ostry octowy fakt, ale do sałatek najlepszy Na kanapki, do sosów Winiary
Stary 2011-12-07, 14:49   #3643
sowaaaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Ja miałam tylko świeczkę o zapachu jabłkowo- cynamonowym i pachnie ona obłędnie Co do trwałości, to palę ją codziennie przez dwie godzinki i wystarcza mi na przeszło tydzień, więc super
Cytat:
na opakowaniu napisane jest, że 30 h, ale kupiłam dopiero pierwszą moją świeczkę, oczywiście po tym jak przeczytałam o nich tu na forum ja wybrałam zapach jabłko-cynamon, pięknie pachnie, na razie jeszcze jej nie zapaliłam.
dzięki
sowaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 14:57   #3644
Ofelia82
Zadomowienie

Dziewczyny, a która Biedronka w Warszawie jest wyprzedazowa? Bo na Bukowinskiej nie ma niektorych rzeczy
Stary 2011-12-07, 15:20   #3645
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez Emocja20 Pokaż wiadomość
Chodzi o majonez Mikado, czy jakoś tak? Moi rodzice dość często go kupują i jak robią z nim sałatki, czy jajka, to mi smakuje. Chyba jest nawet lepszy niż Splendido, chociaż ostatnio chyba też zmieniali opakowanie i nie wiem, jak ze smakiem. Ogólnie rzecz biorąc jest całkiem przyzwoity, ale co Winiary, to Winiary
Wiadomo Ale skoro jest przyzwoity to chyba wypróbuję ten z lidla. Dzięki

A ja sobie chciałem coś wziąć do chrupania dziś na wieczór( do oglądania Top Model ) i poraz pierwszy mój wybór padł na pszenicę prażoną z miodem i witaminami Dingo. Nie mogłem się powstrzymać i już parę spróbowałem...jest pycha!
Kurdę naprawdę niektóre rzeczy robią bardzo dobre dla tej biedronki! A myślałem już że nic mi nie zastąpi moich ulubionych Cini Minis- a tu proszę jakieś Dingo nie wiadomo skąd
Stary 2011-12-07, 15:41   #3646
polny mak
Rozeznanie

a ja bym chciała pwoiedzieć, że jakość jedzenia w biedrze poleciała na łeb na szyję.

Szpinak jest okropny i śmierdzi błotem <???>
serek wiejski jest bez smaku - czuć go czymś dziwnym
ser feta gumowy i napakowany chemią
słodycze, jogurty owocowe - poza cukrem w cukrze nie czuję nic więcej
warzywa- papryka śmierdzi i smakuje metalem - pomidory zupełnie chemiczne
tuńczyk- sama sól...

bardzo lubiłam kiedyś biedronkę, ale teraz zakupy w niej uwazam za zmarnowane pieniądze- jedzenie jest niesmaczne, sztuczne - żeby się nim najeść muszę zjeść 2x większą porcję - i nawet podniebienia nie usytasfakcjonuję ...

za to plus za chemię- szczególnie kosmetyki - żel micelarny, balsam do ciała z limitki, pasta do zębów- super

chemia gospodarcza też na plus

zakupy żywnościowe jednak wolę robić w lidlu bądz zwykłym sklepie - a w ogóle to już najchętniej na bazarku eko- ceny wcale nei większę ( w porównaniu do zwyklego marketu) a za to jakość i smak bez porównania

zdrowo się odżywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TĘ ŻABĘ !
polny mak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 15:47   #3647
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

A u mnie wogóle nie ma szpinaku już, do tej pory chodziłem na targ a w zimie nie wiem co zrobię chyba faktycznie do lidla pójdę. Co do papryki faktycznie ma dziwny posmak...
Stary 2011-12-07, 15:52   #3648
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:

A ja sobie chciałem coś wziąć do chrupania dziś na wieczór( do oglądania Top Model ) i poraz pierwszy mój wybór padł na pszenicę prażoną z miodem i witaminami Dingo. Nie mogłem się powstrzymać i już parę spróbowałem...jest pycha!
Kurdę naprawdę niektóre rzeczy robią bardzo dobre dla tej biedronki! A myślałem już że nic mi nie zastąpi moich ulubionych Cini Minis- a tu proszę jakieś Dingo nie wiadomo skąd
Też będę dziś chrupać przy Top Model tylko jeszcze nie wiem co. O pszenicy nie słyszałam, ani jej nie widziałam, a brzmi zachęcająco.
Muszę się rozejrzeć następnym razem.

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
A u mnie wogóle nie ma szpinaku już, do tej pory chodziłem na targ a w zimie nie wiem co zrobię chyba faktycznie do lidla pójdę. Co do papryki faktycznie ma dziwny posmak...
Paprykę kupuję zawsze w Biedronce i żadnego posmaku jeszcze nigdy nie wyczułam.

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 15:54   #3649
karateczka000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pat0 Pokaż wiadomość
cos okolo 5,29zl i chyba 250gr
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
U mnie są na wagę ale teraz nie pamiętam jaka cena...
dziękuję za odpowiedzi

karateczka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 16:10   #3650
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:

Jesz je na sucho czy z jogurtem naturlanym ?

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 16:13   #3651
@g@t@90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
To ja wspominałam. Kiedyś ktoś na wątku zachęcał i spróbowałam. Faktycznie ta reklama nie zachęca Ale powiem w tajemnicy, że moje koty dają się skusić
Skład jest taki: ryba rozdrobniona 36%, cebula 16%, koncentrat pomidorowy 17%, pietruszka, cukier, błonnik pszenny, białko sojowe, sól, olej rośl., przyprawy, kwas cytrynowy. 138 kcal na 100g.

Tak więc chemii nie za wiele chyba..jak dla mnie smaczniejsza od paprykarza ale nieco podobna
Już ją dziś zakupiłam ale mam nadzieję że nie będzie smakować jak paprykarz, bo nie lubię

Cytat:
Kielecki jest zdecydowanie najlepszy - wystarczy spojrzeć na skład, zero chemii - tylko to co majonez mieć powinien nie to co Helmansy - fuj!
Kielecki to król! jak nie mogę czegoś zjeść, to smaruję kieleckim i daję radę na kanapki też jest świetny

Kupiłam dzisiaj też rybę po grecku, zobaczymy czy dobra ;p były jeszcze rybki po sułtańsku - z cebulką i rodzynkami (przez te rodzynki nie wzięłam) i jakaś z warzywami i kawałkami niestety ananasa, więc drogą eliminacji mam rybę po grecku

Makrelę wędzoną zawsze omijam oblizując się - uwielbiam, ale nie umiem zbytnio z ości jej oskubać...

Widziałam dzisiaj te pomidorki suszone i papryczki nadziewane w lodówce, ale drogie strasznie... Czy są jeszcze jakieś inne suszone pomidory w Biedronce czy tylko te w lodówce? Do czego byście je porównały w smaku?
@g@t@90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 16:14   #3652
rejected_darling
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez whenee Pokaż wiadomość
Mój opiekacz mały jest, ale ten wydaje się wiekszy i mocniejszy. A ten z biedro jaką ma moc? bo nie mogę go znaleźć w gąszczu postów:P
1400 W, ma termostat. Ma moc mniejszą niż suszarka do włosów ^^

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Też będę dziś chrupać przy Top Model tylko jeszcze nie wiem co. O pszenicy nie słyszałam, ani jej nie widziałam, a brzmi zachęcająco.
Muszę się rozejrzeć następnym razem.
Dingo to płatki śniaganiowe podrabiające Kangusy

Co do majonezów, to biedronkowych nie trawię Mikado w Lidlu ma fajną konsystencję, ale mdły w smaku. Zwykle kupuję Winiary w B, bo mi się już nie chce latać, ale moim ukochanym jest bezapelacyjnie Kielecki <3
rejected_darling jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 16:18   #3653
201605020943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez polny mak Pokaż wiadomość
a ja bym chciała pwoiedzieć, że jakość jedzenia w biedrze poleciała na łeb na szyję.

Szpinak jest okropny i śmierdzi błotem <???>
serek wiejski jest bez smaku - czuć go czymś dziwnym
ser feta gumowy i napakowany chemią
słodycze, jogurty owocowe - poza cukrem w cukrze nie czuję nic więcej
warzywa- papryka śmierdzi i smakuje metalem - pomidory zupełnie chemiczne
tuńczyk- sama sól...

bardzo lubiłam kiedyś biedronkę, ale teraz zakupy w niej uwazam za zmarnowane pieniądze- jedzenie jest niesmaczne, sztuczne - żeby się nim najeść muszę zjeść 2x większą porcję - i nawet podniebienia nie usytasfakcjonuję ...

za to plus za chemię- szczególnie kosmetyki - żel micelarny, balsam do ciała z limitki, pasta do zębów- super

chemia gospodarcza też na plus

zakupy żywnościowe jednak wolę robić w lidlu bądz zwykłym sklepie - a w ogóle to już najchętniej na bazarku eko- ceny wcale nei większę ( w porównaniu do zwyklego marketu) a za to jakość i smak bez porównania
A ja uwielbiam ten serek wiejski
201605020943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 16:41   #3654
Ofelia82
Zadomowienie

Ja tam lubię ich serek wiejski, a fetę notorycznie dodaję do sałatek i nam smakuje...
Stary 2011-12-07, 16:49   #3655
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Jesz je na sucho czy z jogurtem naturlanym ?
Na sucho, traktuje to jak chrupki, a jest tak delikatna i smaczna że nie potrzeba mi jogurtu no i ma witaminy,miodek i mniej kalorii niż chipsy czy chrupki
Stary 2011-12-07, 17:12   #3656
jofka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Ja wiem czytam etykietki

25.08 Codzienny makijaż na lato.
28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem!
07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem.
08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej.

Loving & be loved by U
jofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 17:19   #3657
nobodygirl91
Zadomowienie

ja chyba zbiorę się koło 19 i pójdę zobaczyć czy może szlafroki już są i może kupię tą świeczkę jabłko-cynamon jak będzie.

a pomarańcze biedronkowe są boskie chyba jeszcze dokupię
Stary 2011-12-07, 17:24   #3658
jofka
Zadomowienie

Dzisiaj majonezowo-jogurtowo to ja może inaczej- smakują mi bardzo warzywa po grecku Jak dodam kurczaka to mam wrażenie,że jem gyrosa, to dzięki tej przyprawie, choć nie jest ona taka natrętna i mocna jak te "przyprawy gyros" dostępne w sklepach, które są na jedno kopyto i przy gyrosie greckim nie leżały nawet

Jutro idę po moje walonki

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Co do świeczki jabłko-cynamon. Odpaliłam ją ostatnio i ku mojemu zdziwieniu stwierdziłam, że w ogóle nie pachnie.. Ha ha! Cóż za zmyła, po prostu zaparzyłam sobie też herbatkę śliwkową z cynamonem z gazetki kawowej! Świeczka pachnie identycznie jak aromat z tej herbatki
Zauważył ktoś?

25.08 Codzienny makijaż na lato.
28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem!
07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem.
08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej.

Loving & be loved by U
jofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 17:43   #3659
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez @g@t@90 Pokaż wiadomość

Kielecki to król! jak nie mogę czegoś zjeść, to smaruję kieleckim i daję radę na kanapki też jest świetny
kocham majonez Kielecki mój tż jeszcze bardziej
Winiary jest dla mnie mdły w smaku aż muli

Cytat:
Napisane przez polny mak Pokaż wiadomość

(...)
niestety też to zauważyłam
dlatego teraz kupuję w Biedr. tylko markowe produkty bo są tańsze albo produkowane dla Biedronki ale te które na prawdę są dobrej jakości

Kupiłam mężowi ostatnio tą kawę 500g zielone opakowanie za 9zł i marudzi, że jest niedobra

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
To zycze powodzenia oby sie udalo Ja tez dzis lece go kupic Wyczytalam,ze pieczone jablko z cynamonem tez jest w B musze go poszukac tez jest pyszny jadlas kiedys?
jadłam dziś właśnie ten jogurt ale kupiony w Tesco za 1,09.A ile kosztuje w Biedr?
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 17:44   #3660
monyczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nobodygirl91 Pokaż wiadomość
ja chyba zbiorę się koło 19 i pójdę zobaczyć czy może szlafroki już są i może kupię tą świeczkę jabłko-cynamon jak będzie.

a pomarańcze biedronkowe są boskie chyba jeszcze dokupię
jeżeli mówisz o tych szlafrokach , które mają być od jutra - dziś na pewno nie będą wystawione

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości