|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
To pomodlimy się wszystkie. Bolą takie informacje, bardzo bolą. Choć nie znam kobiety, ale takie informacje zawsze dołują
|
|
#2282 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
![]() Nie no nie wyobrazam sobie, to jest cos strasznego. Jak ta dziewczyna daje rade?
|
|
#2283 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
My się zastanawialiśmy nad murą właśnie, ale nie było w okolicznych sklepach, za to był quinny buzz, który byl jednym z naszych faworytów. Myślałam nad bebetto aquarius, ale niestety, w sklepach go w Pl nie mają jeszcze a także nie mogłam zanleść żadnych opinii na jego temat, bo to nowość, a zresztą, przywiezc wózek z Pl-no szczęście, że jednak tego nie zrobiliśmy!!! Nasz wózeczek jest w czerwonym kolorze, i jesteśmy zadowoleni-wózek stabilny, solidny, porządnie wykonany. W dodatku kilku znajomych miało i wersję 3 i 4 kołowe i chwalili sobie. Jedni już po raz kolejny zakupili quinny dla nowego potomka, bo oni właśnie kupowali uzywane, i dalej nic się z wózkiem nie działo! Sprzedawcy w sklepie polskim zachwalali polskie wózki, na quinny mówiąc, że spacerówka mała i 3 koła mało stabilne, tymczasem ona tylko się taka wydaje-znajomej dziecko jeżdzi w niej już szmat czasu, a do szczuplutkich nie należy, mały obżarciuszek. A wózke mieli zarówno 3 jak i 4 kołowy i powiedzieli, że oni nie widzieli żadnej róznicy ![]() Dziś na obiadek wymodziłam chlebek pitta z marynowaną i usmażoną piersią kurczaka, warzywkami, liścmi szpianku(świerzego), oraz pysznym sosem czosnkowym. Place lizać Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2011-12-07 o 15:10 |
|
|
|
|
#2284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszę to Wam i przepraszam, ale siedzę sama z Małą w domu i nie mam komu się pożalić .
|
|
|
|
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmieniając temat. Wracałam ze sklepu i naszła mnie ochota na dziwną kompozycję kanapki. Mam pyszną kiełbasę suchą (ale nie krakowska czy żywiecka, jakaś inna), do tego trochę ketchupu, na to ogórek konserwowy z sałatki szwedzkiej (smakuje nieco inaczej niż typowy konserwowy) i do tego sałata Ależ to było pyszne
|
|
#2286 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiecej do szczescia mi nie potrzeba Cytat:
nawet na poczatku naszego zwiazku mi pokazal ze mam na biodrach takie jasne rozstepy po okresie dojrzewania i ciaglym chudnieciu / tyciu ale masz racje, oni inaczej nas widza po prostu dla mnie niesamowite jest to ze trafilam na faceta, ktorego z kazdym dniem kocham coraz mocniej ... po ponad 5 latach zwiazku my nadal wygladamy i zachowujemy sie jak para zakochanych nastolatkow Jesli chodzi o wzruszanie sie ... pamietam jak jeszcze nie wiedzialam ze jestem w ciazy, to wzruszalam sie na starych piosenkach, bylam taka sentymentalna, ciagle mialam szklanki w oczach, ale myslalam ze to po prostu z tesknoty za rodzina, mama - bo piosenki przypominaly mi dziecinstwo itp teraz ta placzliwosc wraca np nigdy nie przywiazywalam wagi do prezentow dla rodziny, jakos wolalam dac jakas mala rzecz czy koperte i koniec a w tym roku staram sie kazdemu cos kupic, sama, dokladnie przemyslam co do tej osoby pasuje itp mam nadzieje ze beda im sie podobac prezenty, choc nie sa jakies wystrzalowe ze wzgledu na ograniczone fundusze Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
mi najpierw podobaly sie bardzo 3kolowe ale teraz juz sie nie podobaja i wozek kupimy 4kolowy napewno i tak decyzje co do wozka podejmiemy juz w sklepie, mam kilka typow ktore bym chciala sobie poogladac na zywo i tak dalej no i poprosze sprzedawce o konkretne porownanie A ja od kilku dni mam mdlosci nie sa mocne, ale sa chyba niunia mi przy zoladku nozkami kombinuje
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||
|
|
|
#2287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Nie wiem jak Ona to zniesie, bo będzie chciała być z Małym i z Córką. |
|
|
|
|
#2288 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
Nie było mnie trochę i nie wiem jak ja to wszystko nadrobię za dużo się teraz dzieje my rośniemy coraz bardziej, tracimy oddech skurcze to już się chyba przyzwyczaiłam ale coraz bardziej czuć malucha i wyniki tarczycy są coraz lepsze![]() ktoś mi radził zamiast uroseptu suszoną żurawinę- przepraszam nie pamiętam kto to był. w jakiej postaci ja spożywać? dodawać do czegoś czy zalewać wrzątkiem i wypijać? A tak wogóle to gratuluje kolejnych poznanych płci wyobraźcie sobie że ostatnio dwa razy zostałam zaatakowana przez obcych ludzi za swoją ciążę- w laboratorium i u lekarza i żebym chociaż się odezwała albo chciała wykorzystać brzuch żeby szybciej coś załatwić...eh ludzieaaagaa bardzo fajnie wyszło z twoją siostrą Kulkaaga pochwal się które spodenki zakupiłaś Cytat:
i jeża który cały czas spał
|
|
|
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Mnie tak nad ranem ok 5 zaczął brzuch boleć, że masakra potem przestał, ale przed 7 znowu się zaczęło - ból był taki jak bym się czymś zatruła ![]() no, ale na szczęście przeszło. Byłam dzisiaj troszkę na mieście pozałatwiać sprawy i teraz nudy... ![]() a pod pajace daje się body? |
|
|
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
To ja wezmę to opcję body z długim rękawkiem i śpioszki.
Kurde 16 i tak ciemno na dworze
|
|
|
|
#2291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pochwal się
|
|
|
|
|
#2292 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też dziś mam swoje święto ![]() Co do hemoroidów to ja nie miałam problemów w ciąży z zaparciami- nabawiłam się ich przy porodzie sn. Teraz też zaparć nie mam ale hemoroid czasami dokucza. Jest jednak gorszy problem w tej ciąży od jakiegoś czasu czułam , że mnie coś boli jak robię siusiu czy w ogóle się lekko napnę. I tu przepraszam za szczerość ale chyba nabawiłam się żylaka na wardze sromowej boli, nie jest to przyjemne uczucie. Nawet stosunki mnie bolą, a już zwłaszcza po Nie wiedziałam, że coś takiego istnieje Nie wiem jak urodzę sn, mam nadzieję, że dam radę ![]() Cytat:
Cytat:
U mnie dziś 24 tc!!
|
|
|
#2293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj kupiłam sernika bo jutro koleżanka ma wpaść na kawke to trzeba było coś kupić bo piec mi się dzisiaj nie chce... ![]() Poza tym od początku ciąży prawie codziennie na śniadanie jadłam bułkę słodką czy coś w tym stylu i w końcu chyba naszedł wstręt do nich bo dziś zjadłam ją z obrzydzeniem
|
|
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
Za nami pierwsza tura prania - wypralam czesc bodziakow i spioszkow, czapeczki i kombinezonik ... czyli jakas 1/3 tego co jeszcze mamy ...
|
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
Roksape moj tez mial etap, ze mowil ze ma dzidzie w brzuszku. Raz mu wlozylam pod bluzke pilke, cieszyl sie i chodzil jak ja
i smalismy sie oboje z naszych brzuszkow
|
#2297 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
A co do wózków, my najpier optowaliśmy za 4 kołami tylko i wyłacznie, aż wypróbowaliśmy 3 kola i nam się spodobał, więc akurat na odwrót. Xlandera miała moja bratowa, szybko się rozklekotał i zużył, ale być może zależy to od modelu, nie wiem. Na pewno są te wózki popularne. |
|
|
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
emigra super ubranka ja też wszystkie poprałam na kilka tur ale teraz doszły kolejne ciuszki więc już jedne się piorą jeszcze trzeba będzie wstawić kolejne i już będzie wsio na okres początkowy
ale powiem, że mimo to dalej oglądam ciuszki i mnie kuszą choć mam już ich wystarczająco
|
|
|
|
#2299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale musisz jej zjeść dość dużo w ciągu dnia - około jednej szklanki ![]() Cytat:
![]() Gratulacje 24 tygodnia
|
|
#2300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w sumie najwiecej w h&m kupowala bo widze po metkach ze 80 % to h&m, ale jak ja bylam to nie widzialam takich ladnych ... choc ja bylam dawno i wtedy rozgladalam sie za takimi unisex bo nie znalam jeszcze plci
|
|
|
|
#2301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupiłam x-landera 3 kołowego mi sie zawsze trójkołowce podobały, a pan w sklepie stacjonarnym strasznie ma odradzał i usiłował przekonać do innego modelu Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2011-12-07 o 16:26 |
|
|
|
|
#2302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co poradzic jak jest tyle pieknych i slodkich ubranek ![]() ostatnio w realu widzialam takie piekne kolorowe rajstopki i chyba je kupie z ubranek nie potrzebuje juz nic, no moze procz takiego lzejszego kombinezoniku na wiosne, bo mam taki grubasny zimowy, ale to kupie jak bedzie potrzebny, jak Jula juz bedzie na swiecie bo nie wiadomo czy w kwietniu juz nie bedzie upalow w tamtym roku tak bylo u nas.. koniec kwietnia a temp po 25 stopni
|
|
|
|
#2303 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
No to dobrze jak tak. Mój niestety ma te bezdechy za nic nie mogę mu przetłumaczyć,żeby palenie rzucił.
|
|
|
#2304 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2305 |
|
Rozeznanie
|
hmmm... a po co chcesz iść na tydzień przed? nie wystarczą Ci 2-3 dni?
|
|
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
emigra szalejesz z praniem
ja muszę jeszcze kupić proszek dla dziecka i później czeka mnie prasowanie tż w pracy jeszcze a ja zjadłam frytki na obiad a i dostałam misia z bebilon2
|
|
|
|
#2307 |
|
Zadomowienie
|
a jednak zrobiłam grzybową z suszonych grzybów na śmietanie
z ziemniaczkami a ja w dalszym ciagu nie mam nic dla dzidzi
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#2308 |
|
Rozeznanie
|
Boję się że nie zdążę albo zdarzy się wcześniej.. no ale jeśli termin się nie zmieni to pójdę na 2-3 dni przed
|
|
|
|
#2309 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mój się zapytał co mi się w nogi stało stwierdził że trochę poćwiczę i zniknie a jak go uświadomiłam że nie zniknie to stwierdził że ok najważniejsze że nie boli mnie to a każdy ma jakieś rany wojenne.![]() Cytat:
![]() jako że nie mam chęci na szukanie i wybieranie wózków w necie czy sklepach oglądam te co widzę u innych mam i tak wypatrzyłam na ulicy ost taki wózek http://www.madar.siedlce.pl/pl/p/Col...spacerowy/2625 ktokolwiek cokolwiek o nich słyszał?? wyglądał bardzo zgrabnie przynajmniej gondolka i z tego co znalazłam na jakiejś stronie waży coś koło 12-13 kg. |
|||||
|
|
|
#2310 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moim zdaniem umawianie się do szpitala na tydzień przed terminem nic Ci nie da niestety po 1 nikt Cię nie będzie trzymał w tym szpitalu tylko Cię wygonią, a biorąc pod uwagę ilość miejsc i obłożenie łóżek we Wrocławiu to nawet Cię nie przyjmą bez wyraźnej akcji porodowej... nie wiem czy wiesz ale np. na Borowskiej jak dzieciaczki chorują zaraz po porodzie to mamy nawet nie mają zagwarantowanego noclegu tylko nocują na korytarzu lub krześle przy łóżku dzieciaczka bo po prostu fizycznie nie ma miejsc więc na pewno nie będą Cię trzymać w szpitalu tydzień przed planowanym terminem bez jakichkolwiek objawów nadchodzącego punktu kulminacyjnego - ja nawet nie wiem czy na 2 dni przed Cię przyjmą jak nie będziesz mieć rozpoczętej akcji lepiej sobie poszukaj kogoś kto będzie Twoją "karetką do szpitala" np. jak TŻ nie będzie mógł to zawsze tata czy teść będzie pod telefonem Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2011-12-07 o 17:18 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:45.

nie sa mocne, ale sa 

Aguśka też była niedawno, widziałam
Na pewno będzie dobrze 
boli, nie jest to przyjemne uczucie. Nawet stosunki mnie bolą, a już zwłaszcza po 

co poradzic jak jest tyle pieknych i slodkich ubranek
z ziemniaczkami