Nasze Codzienne Jadłospisy XV - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-07, 16:12   #4681
jenna2202
Raczkowanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV

Poproszę, poprzedni post zaginął/pozostał niezauważony

UUU

1) 7 lyzek płatków owsianych na ponad szklance tłustego mleka, z cynamonem i solą, kawa z mlekiem (pół szklanki mleka)

później taka sama kawa

2) bułka żytnia z masłem, serek wiejski 200 gram, pomidor

3) talerz makaronu brązowego z sosem z pomidorów z puszki, oliwkami, kawałkiem bakłażana, parmezanem, kawa z mlekiem, później trochę sernika

Jakoś mało wyszło? Pewnie przez późne wstawanie..
jenna2202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 17:09   #4682
Sunday Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nastqa Pokaż wiadomość
Taa, każda osoba, która nie potrafi poprawnie skomponować jadłospisu, nie zna się na dietetyce i przeszła sobie na niskokaloryczną dietę ma ED - wizazowy stereotyp.
Czytam ten wątek od dawna, wiem, kto w nim pisze i uwierz, że potrafię odróżnić źle ułożony jadłospis (bo sama od takich zaczynałam) od przesiąkniętych chorobą treści (jak na przykład posty Ervishy), więc troszkę mnie obrażasz, wrzucając moją wypowiedź do stereotypowego kociołka

Cytat:
Napisane przez riddle92 Pokaż wiadomość
[/COLOR]
o, to jest bardzo ladne! : ) o ile tluszczyk z jaj na noc nie utrudnia chudniecia, to jest fajnie![COLOR="Silver"]
Dzięki! jest fajnie, sporo ćwiczę i mogę sobie pozwalać na takie luzy w diecie, a waga jakoś powoli spada
Stary 2011-12-07, 17:14   #4683
siostraelwa
Zadomowienie

R

Wczoraj wstałam dość późno więc bez 2 śniadania
1śn: jabłko
kluchy serowe (100gr twarogu półtłustego+3łyżki otrębów+jajo) syrop klonowy, 2 łychy prażonych płatków owsianych

o:duszone warzywa (cukinia+ cebula+ papryka żółta), 1/3 wora kaszy gryczanej, jajko posadzone na plastrze polędwicy

pod:150g serka homo naturalnego+ rodzynki, śliwki, morele, orzechy,migdały, sezam

kol:pół puszki makreli w sosie pomidorowych + wkrojony por+ pół kromki chleba

do tego oczywiście duzo wody, herbata, kawa

Dzisiejsze R

woda z cytryna i miodem
1śn:owsianka (4 łychy płatków owsianycc+ rodzynki+ śliwki+150g serka homo naturalnego)
jabłko
2śn:100g twarogu półtłustego z orzechami i migdałami+ latte bez cukru
mała kanapka z jajem sadzonym, ogórkiem, pomidorem i serem feta
o:ziemniaki podsmażane na margarynie + rybka+ kapusta kiszona
pod: kilka pierników (bo już są upieczone na święta)+ kawa z mlekiem
na kolacje jeszcze nie wiem co, pewnie wieśniak na słodko ze śliwkami, morelami;-)

za duzo jedzenia dziś, niech to będzie w ramach tego 10% nie stosowania się do przykazań dietki:P
ale w trakcie 2-3śniadania 4 godziny bardzo powolnego spacerku i zaraz po obiadku i podwieczorku(bo zjadłam to naraz!) 90min cwiczeń. Co myslicie?

Edytowane przez siostraelwa
Czas edycji: 2011-12-07 o 17:16
siostraelwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 20:30   #4684
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez siostraelwa Pokaż wiadomość
R

Wczoraj wstałam dość późno więc bez 2 śniadania
1śn: jabłko
kluchy serowe (100gr twarogu półtłustego+3łyżki otrębów+jajo) syrop klonowy, 2 łychy prażonych płatków owsianych

o:duszone warzywa (cukinia+ cebula+ papryka żółta), 1/3 wora kaszy gryczanej, jajko posadzone na plastrze polędwicy

pod:150g serka homo naturalnego+ rodzynki, śliwki, morele, orzechy,migdały, sezam

kol:pół puszki makreli w sosie pomidorowych + wkrojony por+ pół kromki chleba

do tego oczywiście duzo wody, herbata, kawa

Dzisiejsze R

woda z cytryna i miodem
1śn:owsianka (4 łychy płatków owsianycc+ rodzynki+ śliwki+150g serka homo naturalnego)
jabłko
2śn:100g twarogu półtłustego z orzechami i migdałami+ latte bez cukru
mała kanapka z jajem sadzonym, ogórkiem, pomidorem i serem feta
o:ziemniaki podsmażane na margarynie + rybka+ kapusta kiszona
pod: kilka pierników (bo już są upieczone na święta)+ kawa z mlekiem
na kolacje jeszcze nie wiem co, pewnie wieśniak na słodko ze śliwkami, morelami;-)

za duzo jedzenia dziś, niech to będzie w ramach tego 10% nie stosowania się do przykazań dietki:P
ale w trakcie 2-3śniadania 4 godziny bardzo powolnego spacerku i zaraz po obiadku i podwieczorku(bo zjadłam to naraz!) 90min cwiczeń. Co myslicie?
kochana, same pysznosci piekne jadlospisy, dzisiejszego podwieczorku moglabym sie przyczepic ale widze ze to odstepstwo swiateczne wiec sie nie czepam, jest super !

ja dzis R(dzien pod tytulem boli mnie brzuch i jak widze warzywa to uciekam):

I. kawa z mlekiem, dwa jajka z cebulką - jajecznica(troszke masla do usmazenia), trzy lyzki platkow owsianych, troche mleka
II. ser bialy poltlusty +1/3 banana
III. makaron razowy z serem bialym, lyzeczka cukru i lyzeczka stopionego masla, pozniej rybka z cytryną(z piekarnika, z folii)
IV. tutaj zepsulam, podjadlam troche masy, troche ciasta, troche lukru oraz troche gotowego wypieku przy robieniu BABECZEK choc chyba dobrze sie zlozylo ze mnie bolal ten brzuch bo bym zjadla duzo wiecej
V. piers z kurczaka (smazona w panierce, ale zdjelam)
pojedze sobie dzis na rowerku, ale tak luzno, przez ten brzuch
riddle92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 21:00   #4685
vespertine_
Zadomowienie

Moje U z proścbą o ocene : )

Ś: Bułka żytnia z ziarnami z masłem, serem żółtym, jajkiem na twardo, papryką żółtą, czerwoną, ogorkiem i odrobiną soli, pół jogurtu truskawkowego z kilkoma łyżkami musli, herbata jaśminowa
2ś: Porcja sałatki greckiej: salata lodowa, ogorek, pomidor, cebula, oliwki, papryka czerwona i żolta, oliwa z oliwek, przyprawy

jabłko, mandarynka

O: talerz różnych surowek: z ciecierzyca i kasza jaglana, z ziemniakami, z marchewka i słonecznikiem itd itd. + porcja lazanii z brokolami, serem plesniowym i pestkami słonecznika

K: pół bułki z ziarnami z pasztetem sojowym, pomidorem, ogórkiem i przyprawami, herbata jaśminowa

będzie sam koń
vespertine_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 21:21   #4686
Ziggy_Stardust
Rozeznanie

Cytat:

I. kawa z mlekiem, dwa jajka z cebulką - jajecznica(troszke masla do usmazenia), trzy lyzki platkow owsianych, troche mleka
III. makaron razowy z serem bialym, lyzeczka cukru i lyzeczka stopionego masla, pozniej rybka z cytryną(z piekarnika, z folii)
IV. tutaj zepsulam, podjadlam troche masy, troche ciasta, troche lukru oraz troche gotowego wypieku przy robieniu BABECZEK choc chyba dobrze sie zlozylo ze mnie bolal ten brzuch bo bym zjadla duzo wiecej
Wg mnie jest całkiem dobrze, wiadomo, że ten lukier, ciasto czy masa nie są wskazane, ale raz na jakiś czas wiadomo, że nic się nie stanie Dla mnie obiad typu makaron na słodko raczej by nie służył, zwłaszcza z białym cukrem, ale ogólnie uważam, że całkiem okej.

Moje R:

I. Duża owsianka: 4-5 łyżek płatków, jogurt naturalny, kaki, cynamon (wiem, że nie ma białka, ale skończyły mi się homo i w lodówce mam jogurty naturalne)

II. 2 kromki razowca z twarogiem półtłustym, ogórkiem i rzodkiewką, jabłko

III. Porcja warzyw na parze, pół torebki brązowego ryżu, 3 paluszki rybne (w panierce, tak, ale nie smażone, a zrobione na parze)

2 lvl shreda + 45 min rowerka

IV. Puszka tuńczyka wsw + 2 pomidory

V. Wieśniak (200 g) + pomidor + 3 łyżki nasion słonecznika

Może być? Przyłożyłam się ;D Pewnie jeszcze wpadnie mi coś białkowego na tap madl

Edytowane przez Ziggy_Stardust
Czas edycji: 2011-12-07 o 21:32
Ziggy_Stardust jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 22:05   #4687
orosier
Raczkowanie

Moja dzisiejsza R-ka
Sn 8.40 2 kromki chleba zytniego + 30 g twarogu chudego + wedlina z gotowanej piersi indyczej + salata,ogorek,pomidor,oli wki , kawa z mlekiem 2%, talerz zupy jarzynowej (kalafior,brukselka, marchew,pietruszka, na bulionie, nac pietruszki)

SnII 12.00 jogurt Fruvita 0%(bez cukru, bez tluszczu) o smaku suszonych sliwek z otrebami + 2 mandarynki

Ob 15.00 2 kromki chleba zytniego + 70 g twarogu chudego + wedlina z gotowanej piersi indyczej+ salata,ogorek,pomidor,oli wki + deserella light czekoladowa

Kol 19.00 talerz zupy jarzynowej z dodatkiem 1 lyzki jogurtu naturalnego + jajecznica z 2 jaj z prawdziwa wiejska wedlina wedzona

Jutrzejsza R-ka

Sn 8.40 100 g serka wiejskiego lekkiego + plaster wedzonej wedliny, 2 kromki chleba zytniego, pomidor, ogorek, oliwki salata zielona do picia kawa z mlekiem

SnII 12.00 2 mandarynki/lub jablko + jogurt Fruvita 0% o smaku morelowym z marakuja + 1 lyzka otrab + 1 lyzka pl owsianych gorksich

Ob 15.00 2 jajka na twardo + pol pomidora+ pare oliwek+ 2 kromki chleba zytniego

Kol 19.00
100 g serka wiejskiego z pomidorem, salata lodwa i oliwkami + kisiel poziomkowy bez cukru
orosier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 22:51   #4688
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez Ziggy_Stardust Pokaż wiadomość
Wg mnie jest całkiem dobrze, wiadomo, że ten lukier, ciasto czy masa nie są wskazane, ale raz na jakiś czas wiadomo, że nic się nie stanie Dla mnie obiad typu makaron na słodko raczej by nie służył, zwłaszcza z białym cukrem, ale ogólnie uważam, że całkiem okej. < tzn wiem, ale tam jest naprawde doslownie lyzeczka dla smaku, a tak to ani herbaty ani nic nie slodze ; ) a takiego makaronu bez cukru nie zjem, wiec ostatecznie moze nie ma tragedii ;d

Moje R:

I. Duża owsianka: 4-5 łyżek płatków, jogurt naturalny, kaki, cynamon (wiem, że nie ma białka, ale skończyły mi się homo i w lodówce mam jogurty naturalne)

III. Porcja warzyw na parze, pół torebki brązowego ryżu, 3 paluszki rybne (w panierce, tak, ale nie smażone, a zrobione na parze)

Może być? Przyłożyłam się ;D Pewnie jeszcze wpadnie mi coś białkowego na tap madl
sliczna redukcja!

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Napisane przez orosier Pokaż wiadomość
Moja dzisiejsza R-ka
Sn 8.40 2 kromki chleba zytniego + 30 g twarogu chudego + wedlina z gotowanej piersi indyczej + salata,ogorek,pomidor,oli wki , kawa z mlekiem 2%, talerz zupy jarzynowej (kalafior,brukselka, marchew,pietruszka, na bulionie, nac pietruszki) < mysle ze troche malo twarogu, choc zalezy ile tej wedliny

SnII 12.00 jogurt Fruvita 0%(bez cukru, bez tluszczu) o smaku suszonych sliwek z otrebami + 2 mandarynki <tutaj za malo bialka, zdecydowanie... jogurcik i owoce to nie posilek

Ob 15.00 2 kromki chleba zytniego + 70 g twarogu chudego + wedlina z gotowanej piersi indyczej+ salata,ogorek,pomidor,oli wki + deserella light czekoladowa <fajnie, choc widze ze powtorka ze sniadania... no i czym jest deserella light? bo "light" to czesto urocze oszustwo

Kol 19.00 talerz zupy jarzynowej z dodatkiem 1 lyzki jogurtu naturalnego + jajecznica z 2 jaj z prawdziwa wiejska wedlina wedzona <fajnie

Jutrzejsza R-ka

Sn 8.40 100 g serka wiejskiego lekkiego + plaster wedzonej wedliny, 2 kromki chleba zytniego, pomidor, ogorek, oliwki salata zielona do picia kawa z mlekiem <ladnie, ale moze byc caly serek

SnII 12.00 2 mandarynki/lub jablko + jogurt Fruvita 0% o smaku morelowym z marakuja + 1 lyzka otrab + 1 lyzka pl owsianych gorksich <znowu nie ma bialka

Ob 15.00 2 jajka na twardo + pol pomidora+ pare oliwek+ 2 kromki chleba zytniego <ok

Kol 19.00
100 g serka wiejskiego z pomidorem, salata lodwa i oliwkami + kisiel poziomkowy bez cukru<ok
moim zdaniem jest za malo jedzenia, to znaczy moga byc cztery posilki ale powinny byc wtedy bardziej obfite.. jakosciowo jest calkiem w porzadku, choc brak mi porzadnego obiadu
riddle92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 23:54   #4689
lovelykate
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vespertine_ Pokaż wiadomość
Moje U z proścbą o ocene : )

Ś: Bułka żytnia z ziarnami z masłem, serem żółtym, jajkiem na twardo, papryką żółtą, czerwoną, ogorkiem i odrobiną soli, pół jogurtu truskawkowego z kilkoma łyżkami musli, herbata jaśminowa Jeżeli to pół jogurtu Ci wystarczyło, to okej. Ładne śniadanko, fajny skład.

2ś: Porcja sałatki greckiej: salata lodowa, ogorek, pomidor, cebula, oliwki, papryka czerwona i żolta, oliwa z oliwek, przyprawy A gdzie feta? Sałatka grecka bez fety, to nie sałatka grecka Mogłaś dodać kromkę razowca.

jabłko, mandarynka Witaminy muszą wpadać

O: talerz różnych surowek: z ciecierzyca i kasza jaglana, z ziemniakami, z marchewka i słonecznikiem itd itd. + porcja lazanii z brokolami, serem plesniowym i pestkami słonecznika Pysznie

K: pół bułki z ziarnami z pasztetem sojowym, pomidorem, ogórkiem i przyprawami, herbata jaśminowa Dlaczego tylko pół? Fajnie by było jakby wpadła cała, bo pół to trochę mało. Chyba, że była ogromna i miała około 100g.
Ładnie, choć miejscami wydaje mi się mało. Jeżeli jednak nie chodzisz głodna, nie chudniesz, to jak najbardziej okej Jesteś wegetarianką?

Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian
Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam
Dobry sen znikł wchłonięty w czerń
Nie został nikt co kochał mnie
Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...
lovelykate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 00:36   #4690
Phynn
Zakorzenienie

U na dziś

owsianka z serkiem wiejskim,mandarynką, suszonymi sliwkami i cynamonem
+ kawa z mlekiem i czekoladowy Mikołajek

na uczelni niestety tylko mandarynka, kawa z automatu i marchwiowy sok 330ml

niemal cała (raczej taka z tych małych) makrela, pół dużej grahamki, pomidorki cherry

rogal drożdżowy z kruszonką posmarowany masełkiem

kilka wafli ryżowych

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 09:56   #4691
siostraelwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ziggy_Stardust Pokaż wiadomość
Wg mnie jest całkiem dobrze, wiadomo, że ten lukier, ciasto czy masa nie są wskazane, ale raz na jakiś czas wiadomo, że nic się nie stanie Dla mnie obiad typu makaron na słodko raczej by nie służył, zwłaszcza z białym cukrem, ale ogólnie uważam, że całkiem okej.

Moje R:

Wszystko bardzo ładnie, ale po ćwiczeniach nie powinny jakieś węgle wpaść? ;-)

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
kochana, same pysznosci piekne jadlospisy, dzisiejszego podwieczorku moglabym sie przyczepic ale widze ze to odstepstwo swiateczne wiec sie nie czepam, jest super !

Mi się bardzo podoba... ale te świąteczne grzeszki;-)nununu
Tak szczerze, to powiem Wam, że ja nie mam zamiary w Święta (a zwłaszcza przy kolacji Wigilijnej) wyliczać sobie ile zjadłam uszek do barszczu, ile karpia, a o ciastach to nawet nie wspomnę! nie chodzi mi o totalne obżarstwo, ale ten jeden dzień luzu. Postanowiłam upiec keks, w którym nie ma prawie w ogóle ciasta- cała warstwa bakalii oraz ciasteczka owsiane. Poza tym napewno skosztuje sernika, makowca i każdej potrawy jaka pojawi się na moim stole. Jakby to nie było wystarczającą przyjemnością to dzieś, kiedyś czytałam, że taki jeden dzień odstępstwa od diety, dobrze wpływa na jej dalsza część. Wie może któraś więcej na ten temat?

Pozdrawiam Was wszystkie

Edytowane przez siostraelwa
Czas edycji: 2011-12-08 o 10:07
Stary 2011-12-08, 10:25   #4692
olik187
Rozeznanie

Uuuu;p

śniad; drożdżówka z serem i makiem, serek wiejski z bananem i przyprawa do szarlotki, kawa z mlekiem

2śniad; budyń krówkowy, sałatka owocowa z mango, grejpfruta,pomarańczy i gruszki z miodowym sosem jogurtowym

obiad; gotowana pierś z indyka z rosołku, ziemniaczki z koperkiem, sałątka z czerwonej kapusty i jabłka

podw; serek homo nat z domowej roboty musem z jabłek i aronii z płatkami migdałowymi, jabłko i kilka mandarynek

kolacja; 2 kromki żytniego na zakwasie z masłem, jedna z szynką i jajkiem w koszulce, druga z twarożkiem z ziołami i papryką
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 10:35   #4693
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olik187 Pokaż wiadomość
Uuuu;p

śniad; drożdżówka z serem i makiem, serek wiejski z bananem i przyprawa do szarlotki, kawa z mlekiem

2śniad; budyń krówkowy, sałatka owocowa z mango, grejpfruta,pomarańczy i gruszki z miodowym sosem jogurtowym

obiad; gotowana pierś z indyka z rosołku, ziemniaczki z koperkiem, sałątka z czerwonej kapusty i jabłka

podw; serek homo nat z domowej roboty musem z jabłek i aronii z płatkami migdałowymi, jabłko i kilka mandarynek

kolacja; 2 kromki żytniego na zakwasie z masłem, jedna z szynką i jajkiem w koszulce, druga z twarożkiem z ziołami i papryką
Wręcz idealnie, aż zazdroszczę super ładne , luźne U
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 11:40   #4694
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olik187 Pokaż wiadomość
Uuuu;p

Jak zwykle idealne

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 14:41   #4695
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Phynn Pokaż wiadomość
U na dziś

owsianka z serkiem wiejskim,mandarynką, suszonymi sliwkami i cynamonem
+ kawa z mlekiem i czekoladowy Mikołajek ładnie i zazdraszczam mikołajka

na uczelni niestety tylko mandarynka, kawa z automatu i marchwiowy sok 330ml ekhmmm to przekąska

niemal cała (raczej taka z tych małych) makrela, pół dużej grahamki, pomidorki cherry fajnie

rogal drożdżowy z kruszonką posmarowany masełkiem przekąską

kilka wafli ryżowych przekąska
Kiepskie to U. W zasadzie 2 posiłki i przekąski. Brakuje obiadu przede wszystkim. Nie możesz zjesc obiadu w przerwie między zajęciami? Albo wziąć do pojemniczka np. sałatkę z kurczakiem? Zawsze cos bardziej pozywnego od soku i mandarynki. Ewantualnie obiadokolacja po przyjsciu do domu?
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 15:09   #4696
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agataskate Pokaż wiadomość
Ok ok postaram się poprawić i tak nie pisać
Wiesz miałam na myśli to, ze takie wyolbrzymianie to podchodzi trochę pod chorobę

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Tak szczerze, to powiem Wam, że ja nie mam zamiary w Święta (a zwłaszcza przy kolacji Wigilijnej) wyliczać sobie ile zjadłam uszek do barszczu, ile karpia, a o ciastach to nawet nie wspomnę! nie chodzi mi o totalne obżarstwo, ale ten jeden dzień luzu. Postanowiłam upiec keks, w którym nie ma prawie w ogóle ciasta- cała warstwa bakalii oraz ciasteczka owsiane. Poza tym napewno skosztuje sernika, makowca i każdej potrawy jaka pojawi się na moim stole. Jakby to nie było wystarczającą przyjemnością to dzieś, kiedyś czytałam, że taki jeden dzień odstępstwa od diety, dobrze wpływa na jej dalsza część. Wie może któraś więcej na ten temat?

Pozdrawiam Was wszystkie
Wiesz moim zdaniem święta to czas w którym powinno się zapomnieć o diecie, tylko delektować się świątecznymi potrawami. Przecież święta nie są co dziennie

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2011-12-08 o 15:11
Stary 2011-12-08, 16:16   #4697
poppy seed
Zakorzenienie

w stronę U
ok. 55 kg /172 cm

1. Owsianka na mleku: 3 łyżki płatków, pół banana, truskawkowy danonek mega, garśc cookie crisps.
2. Kanapka z dwóch kromek chleba razowego z masłem, szynką drobiową, rzodkiewką, pieprzem i solą.
3. Kawa z mlekiem, prince polo.
4. Zupa krem z dynii, marchwii i jabłka podana z podprażonymi pestkami dyni, grzanka z razowca z twarogiem półtłustym i przyprawami.

obiadokolacja wypadła wyjątkowo, zazwyczaj jem obiad o normalnej porze.
i nie mam apetytu w ogóle ostatnio...

Edytowane przez poppy seed
Czas edycji: 2011-12-08 o 16:17
poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 16:30   #4698
Sunday Rose
Zakorzenienie

Poppy, pyszny jadłospis, sama bym to wszystko zjadła

dzisiejsza lekka R

I miseczka muesli z suszonymi owocami, mleko 1,5%
II grahamka z serkiem naturalnym, szynką, warzywami, jabłko

1,5 h ćwiczeń na siłowni (siłowy + bieżnia)

III filet z indyka, dwa ziemniaki z wody, spora porcja brukselki; garstka orzechów laskowych

kawa, 1/2 kinder bueno
IV kilka łyżek serka wiejskiego z prażonym jabłkiem
V puszka szprotek, pomidor

Stary 2011-12-08, 16:42   #4699
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poppy seed Pokaż wiadomość
w stronę U
ok. 55 kg /172 cm

1. Owsianka na mleku: 3 łyżki płatków, pół banana, truskawkowy danonek mega, garśc cookie crisps.
2. Kanapka z dwóch kromek chleba razowego z masłem, szynką drobiową, rzodkiewką, pieprzem i solą.
3. Kawa z mlekiem, prince polo.
4. Zupa krem z dynii, marchwii i jabłka podana z podprażonymi pestkami dyni, grzanka z razowca z twarogiem półtłustym i przyprawami.

Owsianka apetyczna, tylko jakaś skromna tak jak obiad ale rozumiem że to spowodowane brakiem apetytu. Mam nadzieję że to minie. Co do jadłospisu ja bym chybana tym chudła, ale skoro to Ci wystarczy i nie chodzisz głodna to ok

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2011-12-08 o 16:45
Stary 2011-12-08, 16:45   #4700
nikol12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez poppy seed Pokaż wiadomość
w stronę U
ok. 55 kg /172 cm

1. Owsianka na mleku: 3 łyżki płatków, pół banana, truskawkowy danonek mega, garśc cookie crisps. banan mógł wpaść cały , a zamiast mega danonka to jakiś jogurt ,,normalnej" wielkości albo jak danonki to 2. w końcu to śniadanie
2. Kanapka z dwóch kromek chleba razowego z masłem, szynką drobiową, rzodkiewką, pieprzem i solą. ok
3. Kawa z mlekiem, prince polo. fajnie, że coś słodkiego wpadło
4. Zupa krem z dynii, marchwii i jabłka podana z podprażonymi pestkami dyni, grzanka z razowca z twarogiem półtłustym i przyprawami.jak pożądna porcja zupy to ok

jw

Edytowane przez nikol12
Czas edycji: 2011-12-08 o 16:48
nikol12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 17:08   #4701
Anianiani
Raczkowanie

Utrzymanie:

Śn: Bułka orkiszowa, obydwie połówki z masłem, szynką drobiową, serem pleśniowym i pomidorem.
mocna kawa z mlekiem, banan, pasek gorzkiej czekolady
IIśn: Jajecznica z dwóch jaj z cebulką i szczypiorkiem, kromka razowca z masłem.
Ob: Filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami i serem żółtym, kasza gryczana, sałatka z kapusty pekińskiej, papryki, ogórka kiszonego z oliwą z oliwek.
Pod: Kawałek szarlotki razowej z cynamonem i migdałami (własnego wypieku), cappuccino z dużą ilością spienionego mleka
jabłko
Kol: Serek wiejski z kukurydzą, ananasem i papryką (eksperymentalnie)

...a ta pustka, ta pustka, ta pustka?!
to najpewniej głód.
w źrenicy tak pełnej żywej mgły
nie ma nic...
Anianiani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 17:17   #4702
nikol12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anianiani Pokaż wiadomość
Utrzymanie:

Śn: Bułka orkiszowa, obydwie połówki z masłem, szynką drobiową, serem pleśniowym i pomidorem.
IIśn: Jajecznica z dwóch jaj z cebulką i szczypiorkiem, kromka razowca z masłem.
Ob: Filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami i serem żółtym, kasza gryczana, sałatka z kapusty pekińskiej, papryki, ogórka kiszonego z oliwą z oliwek.
Pod: Kawałek szarlotki razowej z cynamonem i migdałami (własnego wypieku), cappuccino z dużą ilością spienionego mleka
jabłko
moim zdaniem super
nikol12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 17:29   #4703
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anianiani Pokaż wiadomość
Utrzymanie:

jabłko
Bardzo ładnie I podoba mi sie kolacja. Daj znać jak smakowało

Stary 2011-12-08, 18:57   #4704
siostraelwa
Zadomowienie

śn: owsianka- 4 łyzki płatków+ łyżka otrębów + rodzynki + cynamon + trochę serka wiejskiego, trochę serka homo, trochę jogurtu naturalnego (owsianka resztkowa:P)

godzina ćwiczeń + koktail bananem i kiwi

o: kawał piersi z kurczaka+ makaron ciemny+ sos pieczarkowo-brokułowy + mizeria (z jogurtu nat)

pod: homo+twaróg półtłusty+ orzechy +migdały+ śliwki + rodzynki + cynamon i kawka zbożowa

kol: wpadnie chyba jajecznica z 1 jaja i 1 białka ze szczypiorkiem + jakas marchewka do pochrupania

do tego oczywiście duzo wody, herbatka zielona
Stary 2011-12-08, 19:07   #4705
orosier
Raczkowanie

Deserella light firmy bacoma cos jak te budynie z bita smietana, ale o tyle light ze sa bez cukru jakiegokolwiek(slodzone sukraloza, podobno lepszy od aspartamu), jak mam ochote na slodkie i czekoladowe to siegam wlasnie po to.

Jutrzejsza R-ka troche zmieniona, bo wzielam pod uwage poprzedni komentarz. Jak tym razem?

SnI 8.40 1 kromka duza chleba zytniego 100% + 100 g serka wiejskiego + salata lodowa, pomidor, ogorek kiszony, pare oliwek, + plaster wedliny z indyka, kawa z mlekiem i 1 lyzeczka cukru
SnII 12.00 sok Vitaminka do picia bez dodatku cukru(marchew-truskawka) + serek homo nauralny 0% tluszczu firmy mackowy + 1 lyzka pestek dyni + mandarynki x2
Ob 15.00 2 jajka na twardo + 1 duza kromka chleba zytniego 100% + mix warzyw ze sniadania
Kol 19.00 jogurt naturalny + pomidor caly
orosier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 20:42   #4706
zielona_zabcia
Rozeznanie

Sunday Rose
-fajne jedzonko a jak eRka? Dalej męczysz te 4kg? Może zostaw je na miejscu
Powodzeniaa

zaręczona 30.03.2012
mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012
niedługo żona
niedługo matura
wygrałam swoje życie !
zielona_zabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 21:41   #4707
Sunday Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Pokaż wiadomość
Sunday Rose
-fajne jedzonko a jak eRka? Dalej męczysz te 4kg? Może zostaw je na miejscu
Powodzeniaa
żabko teraz to nawet nie kwestia kg, po prostu chcę w końcu zacząć normalnie jeść - wychodziłam z diety, zaczęłam dodawać kcal i przy 1700 i już przy tej granicy miałam zwyżki wagi. Dlatego zaczęłam ćwiczyć siłowo i podwyższać kcal w bilansie, teraz jestem na mniej więcej 1750 i póki co nie tyję, więc mam nadzieję, że już naprawdę niedługo i w końcu będę na U dziękuuuję!

Cytat:
Napisane przez krtek_ Pokaż wiadomość
pytanie, ile te oceny są warte, bo mam wrażenie, że polegają głównie na wpychaniu innym żarcia
właśnie to miałam na myśli, ale Ty ujęłaś to wprost

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Pokaż wiadomość
no niestety, zgadzam się
i ja też
Stary 2011-12-08, 21:52   #4708
zielona_zabcia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Pokaż wiadomość
żabko teraz to nawet nie kwestia kg, po prostu chcę w końcu zacząć normalnie jeść - wychodziłam z diety, zaczęłam dodawać kcal i przy 1700 i już przy tej granicy miałam zwyżki wagi. Dlatego zaczęłam ćwiczyć siłowo i podwyższać kcal w bilansie, teraz jestem na mniej więcej 1750 i póki co nie tyję, więc mam nadzieję, że już naprawdę niedługo i w końcu będę na U dziękuuuję!
będzie ok, siłowe w połączeniu z aerobami i jakąś sensowną dietą działają cuda, serio
Tylko nie obniżaj dawki kcali i wyjdziesz na prostą

zaręczona 30.03.2012
mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012
niedługo żona
niedługo matura
wygrałam swoje życie !
zielona_zabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 21:57   #4709
Sunday Rose
Zakorzenienie

Taki właśnie jest mój plan jeszcze raz dzięki!
Stary 2011-12-09, 14:13   #4710
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agataskate Pokaż wiadomość
Tak myślę że jest wysoko słodzony bo mama robi go z dużą ilością cukru i jest bardzo słodki
Ale nie wiesz ile daje I nie musisz za każdym razem pisać dżem wysoko słodzony. Pamiętamy już o tym

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
śn: owsianka- 4 łyzki płatków+ łyżka otrębów + rodzynki + cynamon + trochę serka wiejskiego, trochę serka homo, trochę jogurtu naturalnego (owsianka resztkowa:P) resztkowa ale apetyczna

godzina ćwiczeń + koktail bananem i kiwi

o: kawał piersi z kurczaka+ makaron ciemny+ sos pieczarkowo-brokułowy + mizeria (z jogurtu nat) fajnie

pod: homo+twaróg półtłusty+ orzechy +migdały+ śliwki + rodzynki + cynamon i kawka zbożowa apetycznie zazdroszczę

kol: wpadnie chyba jajecznica z 1 jaja i 1 białka ze szczypiorkiem + jakas marchewka do pochrupania ja bym zrobiła z całych 2 jajek. szkoda wyrzucać żółtko i może dorzuć chociaż kromkę pieczywa?

do tego oczywiście duzo wody, herbatka zielona
Łady jadłospis Na jakiej jesteś diecie?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości