|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV
Poproszę, poprzedni post zaginął/pozostał niezauważony
![]() UUU 1) 7 lyzek płatków owsianych na ponad szklance tłustego mleka, z cynamonem i solą, kawa z mlekiem (pół szklanki mleka) później taka sama kawa 2) bułka żytnia z masłem, serek wiejski 200 gram, pomidor 3) talerz makaronu brązowego z sosem z pomidorów z puszki, oliwkami, kawałkiem bakłażana, parmezanem, kawa z mlekiem, później trochę sernika Jakoś mało wyszło? Pewnie przez późne wstawanie.. |
|
|
|
#4682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4683 |
|
Zadomowienie
|
R
Wczoraj wstałam dość późno więc bez 2 śniadania 1śn: jabłko kluchy serowe (100gr twarogu półtłustego+3łyżki otrębów+jajo) syrop klonowy, 2 łychy prażonych płatków owsianych o:duszone warzywa (cukinia+ cebula+ papryka żółta), 1/3 wora kaszy gryczanej, jajko posadzone na plastrze polędwicy pod:150g serka homo naturalnego+ rodzynki, śliwki, morele, orzechy,migdały, sezam kol:pół puszki makreli w sosie pomidorowych + wkrojony por+ pół kromki chleba do tego oczywiście duzo wody, herbata, kawa Dzisiejsze R woda z cytryna i miodem 1śn:owsianka (4 łychy płatków owsianycc+ rodzynki+ śliwki+150g serka homo naturalnego) jabłko 2śn:100g twarogu półtłustego z orzechami i migdałami+ latte bez cukru mała kanapka z jajem sadzonym, ogórkiem, pomidorem i serem feta o:ziemniaki podsmażane na margarynie pod: kilka pierników (bo już są upieczone na święta)+ kawa z mlekiem na kolacje jeszcze nie wiem co, pewnie wieśniak na słodko ze śliwkami, morelami;-) za duzo jedzenia dziś, niech to będzie w ramach tego 10% nie stosowania się do przykazań dietki:P ale w trakcie 2-3śniadania 4 godziny bardzo powolnego spacerku i zaraz po obiadku i podwieczorku(bo zjadłam to naraz!) 90min cwiczeń. Co myslicie? Edytowane przez siostraelwa Czas edycji: 2011-12-07 o 17:16 |
|
|
|
#4684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
piekne jadlospisy, dzisiejszego podwieczorku moglabym sie przyczepic ale widze ze to odstepstwo swiateczne wiec sie nie czepam, jest super !ja dzis R(dzien pod tytulem boli mnie brzuch i jak widze warzywa to uciekam): I. kawa z mlekiem, dwa jajka z cebulką - jajecznica(troszke masla do usmazenia), trzy lyzki platkow owsianych, troche mleka II. ser bialy poltlusty +1/3 banana III. makaron razowy z serem bialym, lyzeczka cukru i lyzeczka stopionego masla, pozniej rybka z cytryną(z piekarnika, z folii) IV. tutaj zepsulam, podjadlam troche masy, troche ciasta, troche lukru oraz troche gotowego wypieku przy robieniu BABECZEK choc chyba dobrze sie zlozylo ze mnie bolal ten brzuch bo bym zjadla duzo wiecejV. piers z kurczaka (smazona w panierce, ale zdjelam) pojedze sobie dzis na rowerku, ale tak luzno, przez ten brzuch
|
|
#4685 |
|
Zadomowienie
|
Moje U z proścbą o ocene : )
Ś: Bułka żytnia z ziarnami z masłem, serem żółtym, jajkiem na twardo, papryką żółtą, czerwoną, ogorkiem i odrobiną soli, pół jogurtu truskawkowego z kilkoma łyżkami musli, herbata jaśminowa 2ś: Porcja sałatki greckiej: salata lodowa, ogorek, pomidor, cebula, oliwki, papryka czerwona i żolta, oliwa z oliwek, przyprawy jabłko, mandarynka O: talerz różnych surowek: z ciecierzyca i kasza jaglana, z ziemniakami, z marchewka i słonecznikiem itd itd. + porcja lazanii z brokolami, serem plesniowym i pestkami słonecznika K: pół bułki z ziarnami z pasztetem sojowym, pomidorem, ogórkiem i przyprawami, herbata jaśminowa
|
#4686 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla mnie obiad typu makaron na słodko raczej by nie służył, zwłaszcza z białym cukrem, ale ogólnie uważam, że całkiem okej.Moje R: I. Duża owsianka: 4-5 łyżek płatków, jogurt naturalny, kaki, cynamon (wiem, że nie ma białka, ale skończyły mi się homo i w lodówce mam jogurty naturalne) II. 2 kromki razowca z twarogiem półtłustym, ogórkiem i rzodkiewką, jabłko III. Porcja warzyw na parze, pół torebki brązowego ryżu, 3 paluszki rybne (w panierce, tak, ale nie smażone, a zrobione na parze) 2 lvl shreda + 45 min rowerka IV. Puszka tuńczyka wsw + 2 pomidory V. Wieśniak (200 g) + pomidor + 3 łyżki nasion słonecznika Może być? Przyłożyłam się ;D Pewnie jeszcze wpadnie mi coś białkowego na tap madl ![]()
Edytowane przez Ziggy_Stardust Czas edycji: 2011-12-07 o 21:32 |
|
|
|
|
#4687 |
|
Raczkowanie
|
Moja dzisiejsza R-ka
Sn 8.40 2 kromki chleba zytniego + 30 g twarogu chudego + wedlina z gotowanej piersi indyczej + salata,ogorek,pomidor,oli wki , kawa z mlekiem 2%, talerz zupy jarzynowej (kalafior,brukselka, marchew,pietruszka, na bulionie, nac pietruszki) SnII 12.00 jogurt Fruvita 0%(bez cukru, bez tluszczu) o smaku suszonych sliwek z otrebami + 2 mandarynki Ob 15.00 2 kromki chleba zytniego + 70 g twarogu chudego + wedlina z gotowanej piersi indyczej+ salata,ogorek,pomidor,oli wki + deserella light czekoladowa Kol 19.00 talerz zupy jarzynowej z dodatkiem 1 lyzki jogurtu naturalnego + jajecznica z 2 jaj z prawdziwa wiejska wedlina wedzona Jutrzejsza R-ka Sn 8.40 100 g serka wiejskiego lekkiego + plaster wedzonej wedliny, 2 kromki chleba zytniego, pomidor, ogorek, oliwki salata zielona do picia kawa z mlekiem SnII 12.00 2 mandarynki/lub jablko + jogurt Fruvita 0% o smaku morelowym z marakuja + 1 lyzka otrab + 1 lyzka pl owsianych gorksich Ob 15.00 2 jajka na twardo + pol pomidora+ pare oliwek+ 2 kromki chleba zytniego Kol 19.00 100 g serka wiejskiego z pomidorem, salata lodwa i oliwkami + kisiel poziomkowy bez cukru |
|
|
|
#4688 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
|
|
#4689 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jesteś wegetarianką?
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
U na dziś
owsianka z serkiem wiejskim,mandarynką, suszonymi sliwkami i cynamonem + kawa z mlekiem i czekoladowy Mikołajek na uczelni niestety tylko mandarynka, kawa z automatu i marchwiowy sok 330ml niemal cała (raczej taka z tych małych) makrela, pół dużej grahamki, pomidorki cherry rogal drożdżowy z kruszonką posmarowany masełkiem kilka wafli ryżowych
|
|
#4691 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
![]() Tak szczerze, to powiem Wam, że ja nie mam zamiary w Święta (a zwłaszcza przy kolacji Wigilijnej) wyliczać sobie ile zjadłam uszek do barszczu, ile karpia, a o ciastach to nawet nie wspomnę! nie chodzi mi o totalne obżarstwo, ale ten jeden dzień luzu. Postanowiłam upiec keks, w którym nie ma prawie w ogóle ciasta- cała warstwa bakalii oraz ciasteczka owsiane. Poza tym napewno skosztuje sernika, makowca i każdej potrawy jaka pojawi się na moim stole. Jakby to nie było wystarczającą przyjemnością to dzieś, kiedyś czytałam, że taki jeden dzień odstępstwa od diety, dobrze wpływa na jej dalsza część. Wie może któraś więcej na ten temat ?Pozdrawiam Was wszystkie
Edytowane przez siostraelwa Czas edycji: 2011-12-08 o 10:07 |
||
|
|
|
#4692 |
|
Rozeznanie
|
Uuuu;p
śniad; drożdżówka z serem i makiem, serek wiejski z bananem i przyprawa do szarlotki, kawa z mlekiem 2śniad; budyń krówkowy, sałatka owocowa z mango, grejpfruta,pomarańczy i gruszki z miodowym sosem jogurtowym obiad; gotowana pierś z indyka z rosołku, ziemniaczki z koperkiem, sałątka z czerwonej kapusty i jabłka podw; serek homo nat z domowej roboty musem z jabłek i aronii z płatkami migdałowymi, jabłko i kilka mandarynek kolacja; 2 kromki żytniego na zakwasie z masłem, jedna z szynką i jajkiem w koszulce, druga z twarożkiem z ziołami i papryką |
|
|
|
#4693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ładne , luźne U |
|
|
|
|
#4694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4696 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz miałam na myśli to, ze takie wyolbrzymianie to podchodzi trochę pod chorobę
---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2011-12-08 o 15:11 |
|
|
|
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
w stronę U
![]() ok. 55 kg /172 cm 1. Owsianka na mleku: 3 łyżki płatków, pół banana, truskawkowy danonek mega, garśc cookie crisps. 2. Kanapka z dwóch kromek chleba razowego z masłem, szynką drobiową, rzodkiewką, pieprzem i solą. 3. Kawa z mlekiem, prince polo. 4. Zupa krem z dynii, marchwii i jabłka podana z podprażonymi pestkami dyni, grzanka z razowca z twarogiem półtłustym i przyprawami. obiadokolacja wypadła wyjątkowo, zazwyczaj jem obiad o normalnej porze. i nie mam apetytu w ogóle ostatnio... Edytowane przez poppy seed Czas edycji: 2011-12-08 o 16:17 |
|
|
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
Poppy, pyszny jadłospis, sama bym to wszystko zjadła
![]() dzisiejsza lekka R I miseczka muesli z suszonymi owocami, mleko 1,5% II grahamka z serkiem naturalnym, szynką, warzywami, jabłko 1,5 h ćwiczeń na siłowni (siłowy + bieżnia) III filet z indyka, dwa ziemniaki z wody, spora porcja brukselki; garstka orzechów laskowych kawa, 1/2 kinder bueno IV kilka łyżek serka wiejskiego z prażonym jabłkiem V puszka szprotek, pomidor
|
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2011-12-08 o 16:45 |
|
|
|
|
#4700 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2011-12-08 o 16:48 |
|
|
|
|
#4701 |
|
Raczkowanie
|
Utrzymanie:
Śn: Bułka orkiszowa, obydwie połówki z masłem, szynką drobiową, serem pleśniowym i pomidorem. mocna kawa z mlekiem, banan, pasek gorzkiej czekolady IIśn: Jajecznica z dwóch jaj z cebulką i szczypiorkiem, kromka razowca z masłem. Ob: Filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami i serem żółtym, kasza gryczana, sałatka z kapusty pekińskiej, papryki, ogórka kiszonego z oliwą z oliwek. Pod: Kawałek szarlotki razowej z cynamonem i migdałami (własnego wypieku), cappuccino z dużą ilością spienionego mleka jabłko Kol: Serek wiejski z kukurydzą, ananasem i papryką (eksperymentalnie )
|
#4702 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I podoba mi sie kolacja. Daj znać jak smakowało
|
|
#4704 |
|
Zadomowienie
|
śn: owsianka- 4 łyzki płatków+ łyżka otrębów + rodzynki + cynamon + trochę serka wiejskiego, trochę serka homo, trochę jogurtu naturalnego (owsianka resztkowa:P)
godzina ćwiczeń + koktail bananem i kiwi o: kawał piersi z kurczaka+ makaron ciemny+ sos pieczarkowo-brokułowy + mizeria (z jogurtu nat) pod: homo+twaróg półtłusty+ orzechy +migdały+ śliwki + rodzynki + cynamon i kawka zbożowa kol: wpadnie chyba jajecznica z 1 jaja i 1 białka ze szczypiorkiem + jakas marchewka do pochrupania do tego oczywiście duzo wody, herbatka zielona
|
|
|
|
#4705 |
|
Raczkowanie
|
Deserella light firmy bacoma cos jak te budynie z bita smietana, ale o tyle light ze sa bez cukru jakiegokolwiek(slodzone sukraloza, podobno lepszy od aspartamu),
jak mam ochote na slodkie i czekoladowe to siegam wlasnie po to.Jutrzejsza R-ka troche zmieniona, bo wzielam pod uwage poprzedni komentarz. Jak tym razem? SnI 8.40 1 kromka duza chleba zytniego 100% + 100 g serka wiejskiego + salata lodowa, pomidor, ogorek kiszony, pare oliwek, + plaster wedliny z indyka, kawa z mlekiem i 1 lyzeczka cukru SnII 12.00 sok Vitaminka do picia bez dodatku cukru(marchew-truskawka) + serek homo nauralny 0% tluszczu firmy mackowy + 1 lyzka pestek dyni + mandarynki x2 Ob 15.00 2 jajka na twardo + 1 duza kromka chleba zytniego 100% + mix warzyw ze sniadania Kol 19.00 jogurt naturalny + pomidor caly |
|
|
|
#4706 |
|
Rozeznanie
|
Sunday Rose
-fajne jedzonko Powodzeniaa
|
#4707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz to nawet nie kwestia kg, po prostu chcę w końcu zacząć normalnie jeść - wychodziłam z diety, zaczęłam dodawać kcal i przy 1700 i już przy tej granicy miałam zwyżki wagi. Dlatego zaczęłam ćwiczyć siłowo i podwyższać kcal w bilansie, teraz jestem na mniej więcej 1750 i póki co nie tyję, więc mam nadzieję, że już naprawdę niedługo i w końcu będę na U dziękuuuję! Cytat:
i ja też
|
|
|
#4708 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko nie obniżaj dawki kcali i wyjdziesz na prostą
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
Taki właśnie jest mój plan
jeszcze raz dzięki!
|
|
#4710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie musisz za każdym razem pisać dżem wysoko słodzony. Pamiętamy już o tym ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
Na jakiej jesteś diecie?
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.

super ładne , luźne U
teraz to nawet nie kwestia kg, po prostu chcę w końcu zacząć normalnie jeść - wychodziłam z diety, zaczęłam dodawać kcal i przy 1700 i już przy tej granicy miałam zwyżki wagi. Dlatego zaczęłam ćwiczyć siłowo i podwyższać kcal w bilansie, teraz jestem na mniej więcej 1750 i póki co nie tyję, więc mam nadzieję, że już naprawdę niedługo i w końcu będę na U