|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bunt dwulatka pełną parą, lecz mamuśki radę dają. XI-XII 2009
Cytat:
![]() ![]() Do 10 ale rajjjj ![]()
|
|
#722 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dokladnie to samo
![]() zazdraszczam
|
#723 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko w nocy troche mrozu bylo, to i bylo bialo ![]()
|
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do reszty postów to tylko Was wzrokiem przeleciałam bo kosmetyki to nie mój temat zdecydowanie ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- łoł! to co Wy wyprawialiście???
|
|
#727 |
|
Raczkowanie
|
u nas pochmurno i deszczowo. zresztą i tak mi tż wózka wczoraj nie naprawił, w coś chyba wjechałam bo powietrze zeszło z koła więc wszelkie spacery odpadają ale mam nadziję, że dziś go naprawi.
---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- no i nic nie wyprawialiśmy, muzyka tylko grała trochę głośniej. my tutaj nic nie możemy w tym bloku. zawsze jakieś pretensje, sąsiedzi nas nie nawidzą, tutaj są same stare baby w tej klatce gdzie mieszkam dewoty takie, że szkoda gadać. Ostatnio krzyczeli jak tż otworzył okno na klatce bo coś robili ze ścianą i strasznie śmierdziało nawet u nas w mieszkaniu od tego aż mnie głowa bolała i krzyczeli, że w zimie okien się nie otwiera! ja wiecznie wietrzę mieszkanie tym bardziej, że u nas się pali i nie wyobrażam sobie żeby nie wywietrzyć bo zimno niby, a oni w ogóle żadko kiedy widzę żeby miał ktoś okno otwarte. zamykają się w tych mieszkaniach szczelnie i gniją i zgniliznę pod ich drzwiami czuć;/ poza tym przeszkadza im także wózek na klatce, jak zostawię go to muszę szukać go w piwnicy z której nie da się wyjąć wózka bo są takie schody dziwne. sąsiadka twierdzi, że jak stoi wózek to ona się z psem nie mieści w przejściu. z jamnikiem kurde! i oczywiście sąsiedka ta sama chce żebym sama myła klatkę schodową, dlatego, że jestem taka młoda. bo jest tak że pół miesiąca ja myję i pół miesiąca ona ma myć. oczywiście się na to nie zgodziłam. co z tego, że jestem młoda jak mam mieszkanie do ogarnięcia i dwójkę dzieci a ona stara baba siedzi w chałupie i nic nie robi tylko plotuje i stęka. i jak ja umyje schody to po minucie wychodzi z mieszkanie i trzepie na jeszcze mokre schody swoje dywaniki, wycieraczki jakieś poduszki co tylko się da, żeby mi na żłość tylko zrobić. kurcze sorki, że się tak rozpisałam, ale zawsze lżej jak się człowiek wyżali
|
#728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#729 |
|
Raczkowanie
|
a i cierkawostka ostatnio
tż- kupiłem ci krem do rąk bo wytraciłem, drogi był ale w sklepie mówiła, że dobry jest. ja - zarkam na opakowanie i czytam: 'krem do depilacji'... dziwny ten mój tż jest, w buta dostałam odświeżacz powietrza do łazienki, ale i tak go kocham
|
#730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#733 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok... dobry poczatek, tylko troche od srodka zaczety... ![]() W temacie podklad musisz sobie odp. na kilka podstawowych pytan: jaki stopien krycia chcesz? Jaka trwalosc? Jaki odcien (to juz wiesz.. )? Czy lubisz miec calkiem matowa buzie czy lekki glow - wazne! - ?Jaki sklad kosmetyku cie interesuje? Na pudry transparentne trzeba miec b.dobra cere, bo one w zasadzie sluza tylko do utrwalania juz istniejacego makijazu - czyli naklada sie je NA podklad... Ale np. slynny Clinique puder w proszku mozna stosowac juz na krem i jest swietny. Mam i polecam. Daje lekki kolorek, krycie niewielkie, ladnie matuje i jest ogolnie b.przyjemny. Cytat:
Jajko to gabeczka. Trzeba ja namoczyc w wodzie, zeby zwiekszylo swoja objetosc, wycisnac i juz mozna sie maziac ![]() A z pedzlami to pamietam, ze jak uzywalam to mialam problem, ze nie wysychaly mi do konca czasami...bo ja myje pedzle po kazdym uzyciu, dla mnie to podstawa... ![]() Kwasy - Avene Triacneal albo Effeclar...plus maseczka aspirynowa albo tonik aspirynowy... ![]() Cytat:
Wlasnie...zebys widziala to mialam po kremach Weledy... ![]() Cytat:
![]() Do 10? Jak to sie robi? bo nie pamietam...serio, ostatnio w niedziele malz chcial dac mi pospac i zabral malego na dol no i spalam az do...8.30... ![]() Cytat:
Padlam..... W ogole to dzien doberek wszystkiego najlepszego!!
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
Asioczka można z tej stronki co podałam- zarejestrować się i działa jak allegro. A na allegro też są. Tylko trzeba pamiętać, że malutko się tego proszku wysypuje i nakładać jakimś miękkim zbitym pędzlem- wmasowywać w skóre okrężnymi ruchami żeby się wtopiło w cere.
A na tej stronce są dodatkowe opisy jak stosować, jak wybierać odcienie itd. Ja zamawiałam takie małe słoiczki za jakieś 8,50. Za jakiś czas znowu 2 zamówie, ale już w trafione kolory Musiałam potestować . Grunt, że są bardzo wydajne.Asynastra no olejki tanie są a zamawiam na zrob sobie krem albo biochemi urody. Masz tłustą cere, ale to oznacza, że powinanś ją nawilżać- nie natłuszczać tłustymi kremami, ale nawilżać owszem. Ja teraz używam hippa dla dzieci, ale następnym razem chyba wezme zwykły baby dream do twarzy i ciała. Daje mało kremu, a do na niego olejki. Jak ktoś woli to i samych olejków mozna używać. Np. jojoba, kwas hial. nawilżają na tyle, że krem może być, a nie musi. Tamanu jest na wypryski to lepiej dodawać do olejków, kremu, żeby nie przesadzić. Współczuje upierdliwych sąsiadów! Ciesze się, że moji mieszkają za płotem, bo czasami też mogłoby być różnie... Ale Twój Tż to będzie dzisiaj miał przyzanany nagrode za tekst dnia Uśmiałam sie jak nie wiem![]() Karenina tonik, maseczke sama robisz czy to do kupienia? Zaskórniki to moja zmora i nie obraże się jak coś pomoże mi się ich pozbyć. Kwasy to można dodawać tak jak to robie z olejkami? Jajo brzmi coraz ciekawiej To w sumie rozumiem już, bo pędzlem na mokro też nakładałam.u mnie zaszło sporo zmian w kosmetykach,a le się bardzo ciesze i bardzo je polubiłam:P Guciu, ale dobrym krokiem jest wybieranie tych co mają jak najmniej tych dodatków. Mnie zapycha nawet bambino- a to taki niby dla dzieci. A czoło miałam po nim jakbym miała 14 lat i wchodziła w okres dojrzewania. Teraz wiem jakich składników mam unikać. Wręcz patrze na odwrocie czy nie ma mojego ukochanego zapychacza:P Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2011-12-07 o 13:49 |
|
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maseczke i tonik robie sama, mega proste ![]() Kwasy sa juz w tych kremach, o ktorych pisalam. Tam jest odpowiednia ilosc i sklad Cytat:
Bo Bambino ma chyba gliceryne i cos jeszcze...dla mnie tez zmora ![]() Ale mnie, zeby bylo zabawniej np. zapycha od pierwszego uzycia...wosk pszczeli! I to nawet jak jest w skladzie na dalszym miejscu... W zwiazku z czym wiekszosc kosmetykow naturalnych (Weleda! ![]() A do wlosow tez uzywasz produktow bez silikonow? Ja tak i jestem bardzo zadowolona
|
|
#737 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a zaczac gdzies trzeba bylo (zreszta, kto wie co bylo najpierw, jajko, czy kura a z Weleda to jest zupelnie inna bajka... sama ich nie lubie, bo troche sciemniaja ... powiedzmy w kremach z wyciagiem z nagietka... one sa calkiem biale, a ten kto wyciagi i olejki nagietkowe widzial, to wie, ze nawet niewielka ilosc nadaje zolty (do pomaranczowego) kolor... a wybielanie to niestety proces chemiczny i usuwajacy wiele istotnych skladnikowzreszta denerwuje mnie to, ze w wielu tzw kosmetykach naturalnych pakuja parabeny Cytat:
![]() Cytat:
... ja jeszcze dorzuce do tego nielubienia moja niechec do Primavery... olejki maja potwornie drogie, a przez to, ze produktow maja cala mase (poza olejkami eterycznymi), to niestety i jakosc czystych olejkow na tym cierpi ![]() A jeszcze powiedzcie mi dziewczyny w jakiej kolejnosci nakladacie podklad..., tzn czy na sucha (umyta) skore, czy najpierw przemywacie jakims tonikiem, nakladacie krem i potem dopiero podklad??? Bo troche zglupialam ![]()
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
Karenina aha- to super musze poczyatć o nich i coś wybrać!
Bambino ma jeszcze paskudną parafine- na początku zaraz. Nawet dziecko nie mogło go używać, też mu wyskakiwały krostki na buzi i oddałam koleżance. Używam szamponów i odżywki bez silikonów od kilku miesięcy i włosy są mi wdzięczne Ciężko mi było dokopać się i odnaleźć produkty konkretnie i na 100% bez silikonów, ale udało się na wizazu:PWłosy po umyciu są inne, takie sypiące się, lejące. Tylko najpierw fundowałam, im kuracje szamponem z rzepą żeby je oczyścić z tego czym już były zapchane. Najlepsze, że to co bez zbędnych dodatków jest często tańsze:P Guciu ja rano używam hydrolatu (coś jak tonik), wole nie myć twarzy wodą, bo przez noc jest mega taka nawilżona i zregenerowana, że nie chce jej wysuszać. Potem kremik bez niczego(olejki daje tylko na noc, bo makijazowi nie służą), a jak się wchłonie całkowicie podkład. Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2011-12-07 o 14:32 |
|
|
|
#739 |
|
Zadomowienie
|
powiem szczerze, ze ten puder chce wyprobowac z czystej ciekawosci
raz w zyciu mozna sobie przeciez pozwolic na cos drozszego (tym bardziej, ze bedzie to jako prezent A jesli mi nie podpasuje to zawsze jest ebay ![]() I oczywiscie 100 lat dla naszego jubilata Oliviera Przyłanczam się do życzeń ![]() Gucia Co do pudru jasne że można próbować tym bardziej że to prezent. Ja napisałam że bym nie dała bo teraz mnie nie stać za taką cenę ![]() ale gdybym miałam teraz kase to bym napewno kupiła ![]() Ja po nocy musze umyć twarz np. żelem do twarzy bo mam tłustą potem nakładam krem na cery tłustej lub mieszanej odczekuje i w tedy robie makijaż. elank zdrówka my też wydali dużo na leki ostatnio 3 antybiotyki plus syropy mamrotka no ładne spanie ale przyznam że i my czasem tak pośpimy z tym, że potem nie umie nadążyć z czasem więc wole jak Kinia mnie budzi góra 8:30 U nas pochmurno zimno i wietrzenie ale sucho nadal ![]() asynastra powiem Ci że mieszkać w takim bloku to koszmar, ale co zrobić sąsiadów się nie wybiera ale że cały blok taki upierdliwy? Ta kontrola co u Was była ostanio to chyba właśnie sąsiady musiały zadzwonić i przyszli Cię sprawdzić. Mieszkać z takimi ludzmi ale chyba się budujecie więc trochę czasu jeszcze wytrzymacie ![]() Co do kremu to faktycznie gładkie będziesz mieć te dłonie brawa dla tz
http://www.suwaczki.com/tickers/zpbn8rib6zl5m7dt.png http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6x1hpl35ubozv.png Edytowane przez Maria2008 Czas edycji: 2011-12-07 o 14:49 |
|
|
|
#740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niestety wiele ludzi twierdzi, ze ona pieknie nawilza skore a ja juz od dobrych 5 lat przekreslilam wszystkie kosmetyki zawierajace parafine, wazeline lub inne skl pochodzenia ropy naftowej... do tego teraz doszly preparaty z parabenem... hehe... moj wybor drastycznie sie zaweza, ale co tam ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- dooobra... juz sobie troche poczytalam co z tym kremem
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia też mam mały wybór kremów. Zawsze patrze czy nie ma moich wrogów w składzie, bo potem wyglądam tragicznie i jeszcze to troche trwa nim ja skóre wylecze po takiej makabrze...
|
|
|
|
#742 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie zawsze używam
Np tusz odkryłąm też super dzieki wizażowi wibo z rosska i tez 10 zeta kosztuje, a jest naprawde lepszy od firmowych...- przynajmniej na moich rzęsach![]() Cytat:
![]() Ja proszę o adresy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale przynajmniej kolorystykę już masz obranąCytat:
I faktycznie szybciej teraz rosną.najwazniejsze jest je zabić - czyli zalac wrzątkiem i dobrze rozmieszać. Nie mam problemów żeby te pół kubeczka wypić. Cytat:
do tego teraz też lubię Glyco A, ale z tym trzeba uważac, bo nie u każdego ten krem przejdzie. Codziennie myłaś pędzle? Rany! podziwiam ![]() Na szczęście nie w kazdym bloku tak jest ![]() Cytat:
Ja próbowałam ale u mnie się ta pięlęgnacja nie sprawdziła. Nie u każdego bez jest lepiej. Moje włosy bez silkonów starsznie sie puszą, nie mogę w ogóle ich okiełznać... ![]() A czego konkretnie używasz? Cytat:
Zawsze tonik, potem serum z wit C, potem krem (filtr, ktory troche się wchłania...) i potem podkład... Gucia, ja lubię loreale z takich sklepowych... maybeline mi kompletnie nie pasowało, cos tam kiedyś raz miałam... Ale w fajne tematy weszlyście A ile naprodukowane....Brawo dla Olci za odpieluchowanie i Ela - zdrowia życze.... U nas lepiej nie mówić - wczoraj sie okazalo że też mam zapalenie oskrzeli do tego 8mka mi wychodzi i mam @, czyli lepiej nie mówić...Oliwierkowi - 100 latek!!!!!!!!
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-12-07 o 15:10 |
||||||||
|
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rano przecieram twarz plynem micelarnym (aktualnie Bioderma Sensibio rozowa), po wchlonieciu nakladam serum i na to bb krem... Parafina nawilza?? Buaaaaahaaaaa..... Z jakim kremem?? Ola a znasz szampony Alverde? Czekam na gosci a sama zjadlam juz moj kawalek ciasta... ![]()
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
Konspi to lepiej bez kija nie podchodzić hehe
![]() Temat też mi się podoba. Przecież karzda z nas chce ładnie wyglądać, a jeszcze najlepiej za małe pieniążki ![]() Oj musze wziąść się za te zaskórniki skoro tak sobie chwalicie ![]() Będąc w temacie- ostatnio tak wyskubałam brwi, że teraz je zapuszczałam 2 tygodnie i ide do kosmetyczki, bo boje się, że jak ja zaczne równać to będe je musiała narysować:P A cały rok było tak super, jak się trzymałam tego co było, a nie kombinowałam:P A szampony z silikonami nie karzdemu nie służa. Mysle, że są korzystne przy włosach przetłuszczających się (jak moje), przy kręconych(oblepiają włosy i tracą na puszystości). Przy puszących się faktycznie bez silikonów może być hardko ![]() Współczuje choróbska i zdrówka życzę! Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2011-12-07 o 15:16 |
|
|
|
#745 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
+30 za slaby? Na zime? ![]() Osiagalne to jest tylko na ebayu...no i w Korei of course... ![]() Cytat:
O taaaaaaaaaaaaaaak! Cytat:
Nie znam....jeszcze...Co on tam ma w srodku? ![]() Caly czas myje...i jajko tez oczywiscie... Przeciez uzywam pedzli do rozu, pudru czy bronzera...dla mnie to kwestia higieny...jak sobie pomysle o tych wszystkich bakteriach przenoszonych z jednego miejsca na twarzy w inne to... ![]() Cytat:
A mozliwe... Teraz uzywam szamponu i odzywki Alverde do wlosow brazowych z orzecha wloskiego i marona - jestem bardzo zadowolona! Cytat:
Piszy szybciutko co to za serum!! Tylko nie Avon blagam... ![]() A probowalas maseczke z wit, C z TBS? Strach sie bac... ![]() A tak serio to zdrowka i...spokoju ducha...
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-12-07 o 15:29 |
|||||
|
|
|
#746 |
|
Wtajemniczenie
|
Zebra jak sie zdecydujesz na np Triacneal to to juz retinoid i filtr 50 musi byc, bo wiecej sobie krzywdy zrobisz jak pozytku
![]() Karenina ja serum z wit c sama robie 10ml wody do injekcji oczyszczonej 1 ml kwasu askorbinowego 3-4 krople alkoholu trzymam w logowce w buteleczce z ciemnego szkla z zakraplaczem w folii aluminiowej i mozna uzywac do 7 dni, bo wit c szybko wyparowuje, pozniej robie swierza porcyjke, ale to najprostrzy sklad, dziewczyny wzbogacaja o rozne skladniki, np wit. E ale ona mnie zapycha i wole przepis co wyzej podalam |
|
|
|
#747 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziekuje wszystkim za odpowiedzi
bez was to ja bym zawsze wygladala jak Cytat:
![]() Cytat:
lo matko ![]() to zdrowka zycze mi ogolnie chodzilo o krem... powiem szczerze, ze do tej pory stosowalam podklad na "sucha" skore... hehe... zawsze wydawalo mi sie, ze kremy moga "przeszkadzac" podkladowi Szamponu Alverde nie uzywalam... ale z tej samej firmy doszukalam sie czegos takiego ![]() http://www.dm-drogeriemarkt.de/cms/s...rent_make.html http://www.dm-drogeriemarkt.de/cms/s...l_make_up.html http://www.dm-drogeriemarkt.de/cms/s...e_make_up.html teraz tylko musze za jakimis recenzjami poszperac ![]()
|
|
#748 |
|
Zadomowienie
|
Konspi, dasz rade! kto, jak nie Ty
![]() brawo dla Stasia i Oli za odpieluchowanie, my tez na dobrej drodze, raz na kilka dni sa wpadki. coraz rzadziej ![]() a nie lepiej uzywac plynu micelarnego? mi znajoma (jest po kosmetologii i ma swoj salon) mowila, ze skora tonizowania nie potrzebuje... no, ale ja sie nie znam ![]() Kareninka, Ty to jestes smakosz Wow, ale sie u nas salon kosmetyczny zrobil ja az sobie dzisiaj kredke do oczu kupilam hehe (Guciu, to przez Ciebie i mam ochote na te kosmetyki, o ktorych Zeberka wspominala, ale to po wyplacie.kupilam nam dzis tran. niby aromat owocowy, ale ohydne toto, o matko! odbijalo mi sie po nim dwie godziny, fuuu. a Maja wypila swoja malutka porcyjke i nawet nic nie skomentowala moje male juz marudne bylo, wiec przed chwila tatus ją wykapal i polazl na silownie, ja ją polozylam i spi. musze sie pochwalic, bo pekam z dumy: moje dziecko liczy do OŚMIU juz sie pochwalila dziadkom. a nie chcieli wierzyc i stwierdzili, ze chyba mi sie snilo wiec "kopara" opadła ![]() z tym moim tztem nie jest najgorzej. wie jak to jest byc samemu z dzieckiem w domu, nie raz zostawal (kilka razy wyjezdzalam i zostawali razem na noc przeciez). no i jak jest w domu, pomaga przy kapieli, zebym nie musiala jej wyciagac z wanny. tylko mnie wkurza to, ze najczesciej na mnie najezdza jak juz zmyje gary;] to po co sie za nie bierze, jak sie wkurza i potem wypomina?? i najlepsze, ze on sobie marudzi pod nosem, tlucze sie tymi talerzami, ze tak niby do siebie gada, a nie przyjdzie i nie powie wprost o co mu chodzi. ech szkoda gadac. aa, rozmowa dnia: Ja: zdjelas skarpety? Maja: tak ![]() Ja: czemu? Maja: czemu nie. moj Mistrz Ciętej Riposty
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2011-12-07 o 19:05 |
|
|
|
#749 |
|
Wtajemniczenie
|
Asioczka brawo dla corci
moja to tylko trzy, szesc, siedem a inne liczby ja nie interesuja
|
|
|
|
#750 |
|
Zadomowienie
|
A moja liczy już dawno do 15 i do 10 po angielsku?zdolne mam dziecko co?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:00.

dobry poczatek, tylko troche od srodka zaczety... 
I uwielbia śpiewać