Bunt dwulatka pełną parą, lecz mamuśki radę dają. XI-XII 2009 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-07, 11:36   #721
kachula27
Zakorzenienie

Dot.: Bunt dwulatka pełną parą, lecz mamuśki radę dają. XI-XII 2009

Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość
my spalismy bezwstydnie do 10tej

lekarze tez zarabiaja na tym ze wypisza konkretny lek
no wlasnie

Do 10 ale rajjjj

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 11:38   #722
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
to tak jak ja
nie mam czasu, żeby obczajać inne watki
u mnie dokladnie to samo

Cytat:
zazdraszczam
Stary 2011-12-07, 11:43   #723
mamrotka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
no wlasnie

Do 10 ale rajjjj

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
u mnie dokladnie to samo

zazdraszczam
tylko teraz jestem nie do zycia, zawsze tak mam, ze jak dluzej pospie to pozniej ledwo zyje

u mnie piekny snieg , a u was ? na sanki za malo jak na razie ale jeszcze troche
mamrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 11:45   #724
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie piekny snieg , a u was ? na sanki za malo jak na razie ale jeszcze troche
u nas od wczoraj snieg z deszczem
tylko w nocy troche mrozu bylo, to i bylo bialo
Stary 2011-12-07, 11:46   #725
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:

U nas piekne...........słonce i +6 stopni

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2011-12-07, 11:52   #726
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość

[/COLOR]
I najlepsze życzonka urodzinowe dla Bogusiowego Olivierka:roz a:

dołączam się i ja.

co do reszty postów to tylko Was wzrokiem przeleciałam bo kosmetyki to nie mój temat zdecydowanie

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez asynastra Pokaż wiadomość

a i woczoraj wieczorem policja nas odwiedziła z powodu muzyki głośnej, a dziś rano mieliśmy samochód poobrzucany jajkami
łoł! to co Wy wyprawialiście???
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 12:15   #727
asynastra
Raczkowanie

u nas pochmurno i deszczowo. zresztą i tak mi tż wózka wczoraj nie naprawił, w coś chyba wjechałam bo powietrze zeszło z koła więc wszelkie spacery odpadają ale mam nadziję, że dziś go naprawi.

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

no i nic nie wyprawialiśmy, muzyka tylko grała trochę głośniej. my tutaj nic nie możemy w tym bloku. zawsze jakieś pretensje, sąsiedzi nas nie nawidzą, tutaj są same stare baby w tej klatce gdzie mieszkam dewoty takie, że szkoda gadać. Ostatnio krzyczeli jak tż otworzył okno na klatce bo coś robili ze ścianą i strasznie śmierdziało nawet u nas w mieszkaniu od tego aż mnie głowa bolała i krzyczeli, że w zimie okien się nie otwiera! ja wiecznie wietrzę mieszkanie tym bardziej, że u nas się pali i nie wyobrażam sobie żeby nie wywietrzyć bo zimno niby, a oni w ogóle żadko kiedy widzę żeby miał ktoś okno otwarte. zamykają się w tych mieszkaniach szczelnie i gniją i zgniliznę pod ich drzwiami czuć;/
poza tym przeszkadza im także wózek na klatce, jak zostawię go to muszę szukać go w piwnicy z której nie da się wyjąć wózka bo są takie schody dziwne. sąsiadka twierdzi, że jak stoi wózek to ona się z psem nie mieści w przejściu. z jamnikiem kurde!
i oczywiście sąsiedka ta sama chce żebym sama myła klatkę schodową, dlatego, że jestem taka młoda. bo jest tak że pół miesiąca ja myję i pół miesiąca ona ma myć. oczywiście się na to nie zgodziłam. co z tego, że jestem młoda jak mam mieszkanie do ogarnięcia i dwójkę dzieci a ona stara baba siedzi w chałupie i nic nie robi tylko plotuje i stęka. i jak ja umyje schody to po minucie wychodzi z mieszkanie i trzepie na jeszcze mokre schody swoje dywaniki, wycieraczki jakieś poduszki co tylko się da, żeby mi na żłość tylko zrobić.

kurcze sorki, że się tak rozpisałam, ale zawsze lżej jak się człowiek wyżali
Stary 2011-12-07, 12:25   #728
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
u nas pochmurno i deszczowo. zresztą i tak mi tż wózka wczoraj nie naprawił, w coś chyba wjechałam bo powietrze zeszło z koła więc wszelkie spacery odpadają ale mam nadziję, że dziś go naprawi.

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

no i nic nie wyprawialiśmy, muzyka tylko grała trochę głośniej. my tutaj nic nie możemy w tym bloku. zawsze jakieś pretensje, sąsiedzi nas nie nawidzą, tutaj są same stare baby w tej klatce gdzie mieszkam dewoty takie, że szkoda gadać. Ostatnio krzyczeli jak tż otworzył okno na klatce bo coś robili ze ścianą i strasznie śmierdziało nawet u nas w mieszkaniu od tego aż mnie głowa bolała i krzyczeli, że w zimie okien się nie otwiera! ja wiecznie wietrzę mieszkanie tym bardziej, że u nas się pali i nie wyobrażam sobie żeby nie wywietrzyć bo zimno niby, a oni w ogóle żadko kiedy widzę żeby miał ktoś okno otwarte. zamykają się w tych mieszkaniach szczelnie i gniją i zgniliznę pod ich drzwiami czuć;/
poza tym przeszkadza im także wózek na klatce, jak zostawię go to muszę szukać go w piwnicy z której nie da się wyjąć wózka bo są takie schody dziwne. sąsiadka twierdzi, że jak stoi wózek to ona się z psem nie mieści w przejściu. z jamnikiem kurde!
i oczywiście sąsiedka ta sama chce żebym sama myła klatkę schodową, dlatego, że jestem taka młoda. bo jest tak że pół miesiąca ja myję i pół miesiąca ona ma myć. oczywiście się na to nie zgodziłam. co z tego, że jestem młoda jak mam mieszkanie do ogarnięcia i dwójkę dzieci a ona stara baba siedzi w chałupie i nic nie robi tylko plotuje i stęka. i jak ja umyje schody to po minucie wychodzi z mieszkanie i trzepie na jeszcze mokre schody swoje dywaniki, wycieraczki jakieś poduszki co tylko się da, żeby mi na żłość tylko zrobić.

Ciezkie zycie z takimi sasiadamiwspó łczujeale nic nie poradze bo w takiej sytuacji nie byłam i mam nadzieje ze nie bede

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2011-12-07, 12:30   #729
asynastra
Raczkowanie

a i cierkawostka ostatnio
tż- kupiłem ci krem do rąk bo wytraciłem, drogi był ale w sklepie mówiła, że dobry jest.
ja - zarkam na opakowanie i czytam: 'krem do depilacji'...
dziwny ten mój tż jest, w buta dostałam odświeżacz powietrza do łazienki, ale i tak go kocham
Stary 2011-12-07, 12:53   #730
martaN23
Zadomowienie

Cytat:
tż- kupiłem ci krem do rąk bo wytraciłem, drogi był ale w sklepie mówiła, że dobry jest.
dziwny ten mój tż jest, w buta dostałam odświeżacz powietrza do łazienki, ale i tak go kocham
: hahaha:
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 13:11   #731
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
dobre

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2011-12-07, 13:14   #732
mamrotka
Wtajemniczenie

Cytat:
no to faktycznie bedziesz miala gladkie rece
Stary 2011-12-07, 13:16   #733
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:

a co do krycia... ostatnio widzialam cos co jest wersja "transparent"... nie bardzo potrafie sobie wyobrazic o co chodzi... chociaz moze byloby to cos bardziej dla mnie, bo w sumie o jakis mega efekt matujacy mi nie chodzi, tylko raczej o to, zeby puder i cienie lepiej trzymaly sie na skorze .. nie wiem, czy to zrozumiale o co mi chodzi, no ale ja sie dopiero ucze

Ok... dobry poczatek, tylko troche od srodka zaczety...
W temacie podklad musisz sobie odp. na kilka podstawowych pytan: jaki stopien krycia chcesz? Jaka trwalosc? Jaki odcien (to juz wiesz..)? Czy lubisz miec calkiem matowa buzie czy lekki glow - wazne! - ?Jaki sklad kosmetyku cie interesuje?

Na pudry transparentne trzeba miec b.dobra cere, bo one w zasadzie sluza tylko do utrwalania juz istniejacego makijazu - czyli naklada sie je NA podklad...
Ale np. slynny Clinique puder w proszku mozna stosowac juz na krem i jest swietny. Mam i polecam. Daje lekki kolorek, krycie niewielkie, ladnie matuje i jest ogolnie b.przyjemny.

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Karenina jeszcze jedno mi nie daje spokoju- takim jajem się smarujesz? Czy używasz jak gąbeczki?

Jajko to gabeczka. Trzeba ja namoczyc w wodzie, zeby zwiekszylo swoja objetosc, wycisnac i juz mozna sie maziac

A z pedzlami to pamietam, ze jak uzywalam to mialam problem, ze nie wysychaly mi do konca czasami...bo ja myje pedzle po kazdym uzyciu, dla mnie to podstawa...

Cytat:
Na zaskórniaki to jeszcze sobie nic nie wynalazłam.

Kwasy - Avene Triacneal albo Effeclar...plus maseczka aspirynowa albo tonik aspirynowy...

Cytat:
Zebra, ja ogolnie stawiam tylko na kosmetyki naturalne... problem tylko z tym, ze te wszystkie do makijazu maja zawsze jakies dodatki ...

Wlasnie...zebys widziala to mialam po kremach Weledy...

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
I muszę też pochwalić Olcię, bo smoka ma tylko do spania, do żłobka chodzi bez pieluchy i zakładamy tylko do spania I uwielbia śpiewać

Cytat:

Do 10? Jak to sie robi? bo nie pamietam...serio, ostatnio w niedziele malz chcial dac mi pospac i zabral malego na dol no i spalam az do...8.30...

Cytat:

Padlam.....

W ogole to dzien doberek
Oliwierku
wszystkiego najlepszego!!

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 13:42   #734
zebra666
Zakorzenienie

Asioczka można z tej stronki co podałam- zarejestrować się i działa jak allegro. A na allegro też są. Tylko trzeba pamiętać, że malutko się tego proszku wysypuje i nakładać jakimś miękkim zbitym pędzlem- wmasowywać w skóre okrężnymi ruchami żeby się wtopiło w cere.
A na tej stronce są dodatkowe opisy jak stosować, jak wybierać odcienie itd. Ja zamawiałam takie małe słoiczki za jakieś 8,50. Za jakiś czas znowu 2 zamówie, ale już w trafione kolory Musiałam potestować . Grunt, że są bardzo wydajne.

Asynastra no olejki tanie są a zamawiam na zrob sobie krem albo biochemi urody.
Masz tłustą cere, ale to oznacza, że powinanś ją nawilżać- nie natłuszczać tłustymi kremami, ale nawilżać owszem. Ja teraz używam hippa dla dzieci, ale następnym razem chyba wezme zwykły baby dream do twarzy i ciała. Daje mało kremu, a do na niego olejki. Jak ktoś woli to i samych olejków mozna używać. Np. jojoba, kwas hial. nawilżają na tyle, że krem może być, a nie musi. Tamanu jest na wypryski to lepiej dodawać do olejków, kremu, żeby nie przesadzić.

Współczuje upierdliwych sąsiadów! Ciesze się, że moji mieszkają za płotem, bo czasami też mogłoby być różnie...

Ale Twój Tż to będzie dzisiaj miał przyzanany nagrode za tekst dnia Uśmiałam sie jak nie wiem

Karenina tonik, maseczke sama robisz czy to do kupienia? Zaskórniki to moja zmora i nie obraże się jak coś pomoże mi się ich pozbyć.
Kwasy to można dodawać tak jak to robie z olejkami?

Jajo brzmi coraz ciekawiej To w sumie rozumiem już, bo pędzlem na mokro też nakładałam.
u mnie zaszło sporo zmian w kosmetykach,a le się bardzo ciesze i bardzo je polubiłam:P

Guciu, ale dobrym krokiem jest wybieranie tych co mają jak najmniej tych dodatków. Mnie zapycha nawet bambino- a to taki niby dla dzieci. A czoło miałam po nim jakbym miała 14 lat i wchodziła w okres dojrzewania. Teraz wiem jakich składników mam unikać. Wręcz patrze na odwrocie czy nie ma mojego ukochanego zapychacza:P

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2011-12-07 o 13:49
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 13:57   #735
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:

ale się cieszę że nie musze już w bloku mieszkać 25 lat to i tak zad użo
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 14:06   #736
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Karenina tonik, maseczke sama robisz czy to do kupienia? Zaskórniki to moja zmora i nie obraże się jak coś pomoże mi się ich pozbyć.
Kwasy to można dodawać tak jak to robie z olejkami?

Maseczke i tonik robie sama, mega proste

Kwasy sa juz w tych kremach, o ktorych pisalam. Tam jest odpowiednia ilosc i sklad

Cytat:
Guciu, ale dobrym krokiem jest wybieranie tych co mają jak najmniej tych dodatków. Mnie zapycha nawet bambino- a to taki niby dla dzieci. A czoło miałam po nim jakbym miała 14 lat i wchodziła w okres dojrzewania. Teraz wiem jakich składników mam unikać. Wręcz patrze na odwrocie czy nie ma mojego ukochanego zapychacza:P

Bo Bambino ma chyba gliceryne i cos jeszcze...dla mnie tez zmora

Ale mnie, zeby bylo zabawniej np. zapycha od pierwszego uzycia...wosk pszczeli! I to nawet jak jest w skladzie na dalszym miejscu... W zwiazku z czym wiekszosc kosmetykow naturalnych (Weleda! ), ktore innym sluza jak najlepiej i wywoluja same "Ochy!" i "Achy!" u mnie wywoluje masakrrrrrrre....

A do wlosow tez uzywasz produktow bez silikonow? Ja tak i jestem bardzo zadowolona

Stary 2011-12-07, 14:28   #737
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Ok... dobry poczatek, tylko troche od srodka zaczety...
W temacie podklad musisz sobie odp. na kilka podstawowych pytan: jaki stopien krycia chcesz? Jaka trwalosc? Jaki odcien (to juz wiesz..)? Czy lubisz miec calkiem matowa buzie czy lekki glow - wazne! - ?Jaki sklad kosmetyku cie interesuje?

Na pudry transparentne trzeba miec b.dobra cere, bo one w zasadzie sluza tylko do utrwalania juz istniejacego makijazu - czyli naklada sie je NA podklad...
Ale np. slynny Clinique puder w proszku mozna stosowac juz na krem i jest swietny. Mam i polecam. Daje lekki kolorek, krycie niewielkie, ladnie matuje i jest ogolnie b.przyjemny.

Wlasnie...zebys widziala to mialam po kremach Weledy...
hehe... to juz widze wyzsza szkola jazdy... ale mam czas, checi i poki co cierpliwosc
a zaczac gdzies trzeba bylo (zreszta, kto wie co bylo najpierw, jajko, czy kura )

a z Weleda to jest zupelnie inna bajka... sama ich nie lubie, bo troche sciemniaja ... powiedzmy w kremach z wyciagiem z nagietka... one sa calkiem biale, a ten kto wyciagi i olejki nagietkowe widzial, to wie, ze nawet niewielka ilosc nadaje zolty (do pomaranczowego) kolor... a wybielanie to niestety proces chemiczny i usuwajacy wiele istotnych skladnikow

zreszta denerwuje mnie to, ze w wielu tzw kosmetykach naturalnych pakuja parabeny

Cytat:
tu nie chodzi o ilosc skladnikow, tylko ich rodzaj i jakosc

Cytat:

Bo Bambino ma chyba gliceryne i cos jeszcze...dla mnie tez zmora

Ale mnie, zeby bylo zabawniej np. zapycha od pierwszego uzycia...wosk pszczeli! I to nawet jak jest w skladzie na dalszym miejscu... W zwiazku z czym wiekszosc kosmetykow naturalnych (Weleda! ), ktore innym sluza jak najlepiej i wywoluja same "Ochy!" i "Achy!" u mnie wywoluje masakrrrrrrre....
heh... bo niestety gliceryna musi byc bardzo ostroznie dozowana ...

ja jeszcze dorzuce do tego nielubienia moja niechec do Primavery... olejki maja potwornie drogie, a przez to, ze produktow maja cala mase (poza olejkami eterycznymi), to niestety i jakosc czystych olejkow na tym cierpi

A jeszcze powiedzcie mi dziewczyny w jakiej kolejnosci nakladacie podklad..., tzn czy na sucha (umyta) skore, czy najpierw przemywacie jakims tonikiem, nakladacie krem i potem dopiero podklad???
Bo troche zglupialam
Stary 2011-12-07, 14:30   #738
zebra666
Zakorzenienie

Karenina aha- to super musze poczyatć o nich i coś wybrać!

Bambino ma jeszcze paskudną parafine- na początku zaraz. Nawet dziecko nie mogło go używać, też mu wyskakiwały krostki na buzi i oddałam koleżance.

Używam szamponów i odżywki bez silikonów od kilku miesięcy i włosy są mi wdzięczne Ciężko mi było dokopać się i odnaleźć produkty konkretnie i na 100% bez silikonów, ale udało się na wizazu:P
Włosy po umyciu są inne, takie sypiące się, lejące. Tylko najpierw fundowałam, im kuracje szamponem z rzepą żeby je oczyścić z tego czym już były zapchane.
Najlepsze, że to co bez zbędnych dodatków jest często tańsze:P

Guciu ja rano używam hydrolatu (coś jak tonik), wole nie myć twarzy wodą, bo przez noc jest mega taka nawilżona i zregenerowana, że nie chce jej wysuszać. Potem kremik bez niczego(olejki daje tylko na noc, bo makijazowi nie służą), a jak się wchłonie całkowicie podkład.

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2011-12-07 o 14:32
Stary 2011-12-07, 14:30   #739
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

powiem szczerze, ze ten puder chce wyprobowac z czystej ciekawosci raz w zyciu mozna sobie przeciez pozwolic na cos drozszego (tym bardziej, ze bedzie to jako prezent )
A jesli mi nie podpasuje to zawsze jest ebay

I oczywiscie 100 lat dla naszego jubilata Oliviera
Przyłanczam się do życzeń
Gucia
Co do pudru jasne że można próbować tym bardziej że to prezent.
Ja napisałam że bym nie dała bo teraz mnie nie stać za taką cenę
ale gdybym miałam teraz kase to bym napewno kupiła
Ja po nocy musze umyć twarz np. żelem do twarzy bo mam tłustą potem nakładam krem na cery tłustej lub mieszanej odczekuje i w tedy robie makijaż.

elank zdrówka my też wydali dużo na leki ostatnio 3 antybiotyki plus syropy

mamrotka no ładne spanie ale przyznam że i my czasem tak pośpimy z tym, że potem nie umie nadążyć z czasem więc wole jak Kinia mnie budzi góra 8:30
U nas pochmurno zimno i wietrzenie ale sucho nadal

asynastra powiem Ci że mieszkać w takim bloku to koszmar, ale co zrobić sąsiadów się nie wybiera ale że cały blok taki upierdliwy?
Ta kontrola co u Was była ostanio to chyba właśnie sąsiady musiały zadzwonić i przyszli Cię sprawdzić. Mieszkać z takimi ludzmi ale chyba się budujecie więc trochę czasu jeszcze wytrzymacie
Co do kremu to faktycznie gładkie będziesz mieć te dłonie brawa dla tz

Edytowane przez Maria2008
Czas edycji: 2011-12-07 o 14:49
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 14:39   #740
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Bambino ma jeszcze paskudną parafine- na początku zaraz. Nawet dziecko nie mogło go używać, też mu wyskakiwały krostki na buzi i oddałam koleżance.
ja juz tyle razy trabilam, ze parafina to zabojca skory

niestety wiele ludzi twierdzi, ze ona pieknie nawilza skore

a ja juz od dobrych 5 lat przekreslilam wszystkie kosmetyki zawierajace parafine, wazeline lub inne skl pochodzenia ropy naftowej... do tego teraz doszly preparaty z parabenem... hehe... moj wybor drastycznie sie zaweza, ale co tam

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

dooobra... juz sobie troche poczytalam co z tym kremem
Stary 2011-12-07, 14:46   #741
zebra666
Zakorzenienie

Gucia też mam mały wybór kremów. Zawsze patrze czy nie ma moich wrogów w składzie, bo potem wyglądam tragicznie i jeszcze to troche trwa nim ja skóre wylecze po takiej makabrze...

Stary 2011-12-07, 15:09   #742
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Ja tez nie używam kosmetyków jakiś firmowych
Ja też nie zawsze używam Np tusz odkryłąm też super dzieki wizażowi wibo z rosska i tez 10 zeta kosztuje, a jest naprawde lepszy od firmowych...- przynajmniej na moich rzęsach

Cytat:

Ja uzywam wlasciwie nie podkladu tylko azjatyckiego bb cream czyli podkladu polaczonego z kremem, posiadajacego wlasciwosci pielegnujace plus filter SPF +30...

Polecam blogi o tematyce kosmetycznej...jak bedziesz miala ochote i czas to moge podrzucic kilka, ktore lubie i ktorych zawartosc jest naprawde ineteresujaca...
trochę za slaby jak dla mnie filtr, ale moze i bym spróbowala... A w PL to jest osiągalne?

Ja proszę o adresy co prawda nie wiem jak czas znajde na to, ale znajdę

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
100 lat dla Wojtusia!
ide spac, tz mnie wkurza, bo marudzi, ze nic w domu nie zrobilam. a zakupy, obiad na dwa dania, pranie i bunt dwulatka to co?? nie liczac tego, ze sie non stop zle czuje, fasolka mnie od srodka męczy...
Asioczka, nie daj się!!! Najlepiej niech sam jeden dzień zostanie w domu, a Ty się ewakuuj gdzieś...
Cytat:
mozesz sobie piekny peeling zrobic ze zmielonego siemienia lnianego lub zmielonych platkow owsianych rozmoczonych w cieplej wodzie z odrobina jakiegos oleju... nawet rzepakowego lub slonecznikowego... pieknie odswierzy i nawilzy skore
polecam kawowy- mniej roboty, pięknie pachnie, a jaka skóra po nim
Cytat:
hehe... moje kierunki sa jeszcze niezbyt sprecyzowane poza tym, ze kolorki musza byc cieple
na razie to odkrywam i zglebiam to, co niekotre juz w liceum poznaly
ale przynajmniej kolorystykę już masz obraną

Cytat:
a tak w temacie chyba, to czy któraś z Was piła drożdże? podobno to poprawia cerę, a ja mam ogromny problem z trądzikiem.
Ja piję ale na włosy I faktycznie szybciej teraz rosną.
najwazniejsze jest je zabić - czyli zalac wrzątkiem i dobrze rozmieszać. Nie mam problemów żeby te pół kubeczka wypić.

Cytat:

Kwasy - Avene Triacneal albo Effeclar...plus maseczka aspirynowa albo tonik aspirynowy...
Polecam
do tego teraz też lubię Glyco A, ale z tym trzeba uważac, bo nie u każdego ten krem przejdzie.

Codziennie myłaś pędzle? Rany! podziwiam

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
ale się cieszę że nie musze już w bloku mieszkać 25 lat to i tak zad użo

Na szczęście nie w kazdym bloku tak jest

Cytat:

A do wlosow tez uzywasz produktow bez silikonow? Ja tak i jestem bardzo zadowolona

Ja próbowałam ale u mnie się ta pięlęgnacja nie sprawdziła. Nie u każdego bez jest lepiej. Moje włosy bez silkonów starsznie sie puszą, nie mogę w ogóle ich okiełznać...

A czego konkretnie używasz?

Cytat:

A jeszcze powiedzcie mi dziewczyny w jakiej kolejnosci nakladacie podklad..., tzn czy na sucha (umyta) skore, czy najpierw przemywacie jakims tonikiem, nakladacie krem i potem dopiero podklad???

Bo troche zglupialam

Zawsze tonik, potem serum z wit C, potem krem (filtr, ktory troche się wchłania...) i potem podkład...

Gucia, ja lubię loreale z takich sklepowych... maybeline mi kompletnie nie pasowało, cos tam kiedyś raz miałam...

Ale w fajne tematy weszlyście A ile naprodukowane....

Brawo dla Olci za odpieluchowanie i Ela - zdrowia życze....

U nas lepiej nie mówić - wczoraj sie okazalo że też mam zapalenie oskrzeli do tego 8mka mi wychodzi i mam @, czyli lepiej nie mówić...

Oliwierkowi - 100 latek!!!!!!!!

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2011-12-07 o 15:10
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 15:09   #743
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:

Bo troche zglupialam

Rano przecieram twarz plynem micelarnym (aktualnie Bioderma Sensibio rozowa), po wchlonieciu nakladam serum i na to bb krem...

Cytat:

niestety wiele ludzi twierdzi, ze ona pieknie nawilza skore

Parafina nawilza?? Buaaaaahaaaaa.....

Cytat:

dooobra... juz sobie troche poczytalam co z tym kremem

Z jakim kremem??

Ola a znasz szampony Alverde?

Czekam na gosci a sama zjadlam juz moj kawalek ciasta...

Stary 2011-12-07, 15:14   #744
zebra666
Zakorzenienie

Konspi to lepiej bez kija nie podchodzić hehe

Temat też mi się podoba. Przecież karzda z nas chce ładnie wyglądać, a jeszcze najlepiej za małe pieniążki

Oj musze wziąść się za te zaskórniki skoro tak sobie chwalicie

Będąc w temacie- ostatnio tak wyskubałam brwi, że teraz je zapuszczałam 2 tygodnie i ide do kosmetyczki, bo boje się, że jak ja zaczne równać to będe je musiała narysować:P A cały rok było tak super, jak się trzymałam tego co było, a nie kombinowałam:P

A szampony z silikonami nie karzdemu nie służa. Mysle, że są korzystne przy włosach przetłuszczających się (jak moje), przy kręconych(oblepiają włosy i tracą na puszystości). Przy puszących się faktycznie bez silikonów może być hardko

Współczuje choróbska i zdrówka życzę!

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2011-12-07 o 15:16
Stary 2011-12-07, 15:26   #745
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
trochę za slaby jak dla mnie filtr, ale moze i bym spróbowala... A w PL to jest osiągalne?.

+30 za slaby? Na zime?

Osiagalne to jest tylko na ebayu...no i w Korei of course...

Cytat:
polecam kawowy- mniej roboty, pięknie pachnie, a jaka skóra po nim.

O taaaaaaaaaaaaaaak!

Cytat:
Polecam
do tego teraz też lubię Glyco A, ale z tym trzeba uważac, bo nie u każdego ten krem przejdzie.

Nie znam....jeszcze...Co on tam ma w srodku?

Cytat:
Codziennie myłaś pędzle? Rany! podziwiam

Caly czas myje...i jajko tez oczywiscie...

Przeciez uzywam pedzli do rozu, pudru czy bronzera...dla mnie to kwestia higieny...jak sobie pomysle o tych wszystkich bakteriach przenoszonych z jednego miejsca na twarzy w inne to...

Cytat:
Ja próbowałam ale u mnie się ta pięlęgnacja nie sprawdziła. Nie u każdego bez jest lepiej. Moje włosy bez silkonów starsznie sie puszą, nie mogę w ogóle ich okiełznać...

A czego konkretnie używasz?

A mozliwe...

Teraz uzywam szamponu i odzywki Alverde do wlosow brazowych z orzecha wloskiego i marona - jestem bardzo zadowolona!

Cytat:
Zawsze tonik, potem serum z wit C, potem krem (filtr, ktory troche się wchłania...) i potem podkład...

Piszy szybciutko co to za serum!! Tylko nie Avon blagam...

A probowalas maseczke z wit, C z TBS?

Cytat:
U nas lepiej nie mówić - wczoraj sie okazalo że też mam zapalenie oskrzeli do tego 8mka mi wychodzi i mam @, czyli lepiej nie mówić...

Strach sie bac...

A tak serio to zdrowka i...spokoju ducha...

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2011-12-07 o 15:29
Stary 2011-12-07, 16:00   #746
mamrotka
Wtajemniczenie

Zebra jak sie zdecydujesz na np Triacneal to to juz retinoid i filtr 50 musi byc, bo wiecej sobie krzywdy zrobisz jak pozytku

Karenina ja serum z wit c sama robie
10ml wody do injekcji oczyszczonej
1 ml kwasu askorbinowego
3-4 krople alkoholu trzymam w logowce w buteleczce z ciemnego szkla z zakraplaczem w folii aluminiowej i mozna uzywac do 7 dni, bo wit c szybko wyparowuje, pozniej robie swierza porcyjke, ale to najprostrzy sklad, dziewczyny wzbogacaja o rozne skladniki, np wit. E ale ona mnie zapycha i wole przepis co wyzej podalam
Stary 2011-12-07, 16:50   #747
gucia6
Zakorzenienie

dziekuje wszystkim za odpowiedzi
bez was to ja bym zawsze wygladala jak

Cytat:
polecam kawowy- mniej roboty, pięknie pachnie, a jaka skóra po nim
aaa to tez
Cytat:

lo matko

to zdrowka zycze

Cytat:

Z jakim kremem??
mi ogolnie chodzilo o krem... powiem szczerze, ze do tej pory stosowalam podklad na "sucha" skore... hehe... zawsze wydawalo mi sie, ze kremy moga "przeszkadzac" podkladowi

Szamponu Alverde nie uzywalam...
ale z tej samej firmy doszukalam sie czegos takiego
http://www.dm-drogeriemarkt.de/cms/s...rent_make.html

http://www.dm-drogeriemarkt.de/cms/s...l_make_up.html

http://www.dm-drogeriemarkt.de/cms/s...e_make_up.html

teraz tylko musze za jakimis recenzjami poszperac
Stary 2011-12-07, 19:03   #748
asioczka
Zadomowienie

Konspi, dasz rade! kto, jak nie Ty
brawo dla Stasia i Oli za odpieluchowanie, my tez na dobrej drodze, raz na kilka dni sa wpadki. coraz rzadziej
a nie lepiej uzywac plynu micelarnego? mi znajoma (jest po kosmetologii i ma swoj salon) mowila, ze skora tonizowania nie potrzebuje... no, ale ja sie nie znam

Kareninka, Ty to jestes smakosz

Wow, ale sie u nas salon kosmetyczny zrobil ja az sobie dzisiaj kredke do oczu kupilam hehe (Guciu, to przez Ciebie i mam ochote na te kosmetyki, o ktorych Zeberka wspominala, ale to po wyplacie.

kupilam nam dzis tran. niby aromat owocowy, ale ohydne toto, o matko! odbijalo mi sie po nim dwie godziny, fuuu. a Maja wypila swoja malutka porcyjke i nawet nic nie skomentowala
moje male juz marudne bylo, wiec przed chwila tatus ją wykapal i polazl na silownie, ja ją polozylam i spi.
musze sie pochwalic, bo pekam z dumy: moje dziecko liczy do OŚMIU coraz lepiej jej to wychodzi juz sie pochwalila dziadkom. a nie chcieli wierzyc i stwierdzili, ze chyba mi sie snilo wiec "kopara" opadła

z tym moim tztem nie jest najgorzej. wie jak to jest byc samemu z dzieckiem w domu, nie raz zostawal (kilka razy wyjezdzalam i zostawali razem na noc przeciez). no i jak jest w domu, pomaga przy kapieli, zebym nie musiala jej wyciagac z wanny. tylko mnie wkurza to, ze najczesciej na mnie najezdza jak juz zmyje gary;] to po co sie za nie bierze, jak sie wkurza i potem wypomina?? i najlepsze, ze on sobie marudzi pod nosem, tlucze sie tymi talerzami, ze tak niby do siebie gada, a nie przyjdzie i nie powie wprost o co mu chodzi. ech szkoda gadac.

aa, rozmowa dnia:
Ja: zdjelas skarpety?
Maja: tak
Ja: czemu?
Maja: czemu nie.
moj Mistrz Ciętej Riposty

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012

Edytowane przez asioczka
Czas edycji: 2011-12-07 o 19:05
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 19:08   #749
mamrotka
Wtajemniczenie

Asioczka brawo dla corci moja to tylko trzy, szesc, siedem a inne liczby ja nie interesuja
Stary 2011-12-07, 20:12   #750
martaN23
Zadomowienie

A moja liczy już dawno do 15 i do 10 po angielsku?zdolne mam dziecko co?
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości