![]() |
#61 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowe Panny Młode - cz. VI
Witaj
![]() Cytat:
![]() Fajny pomysł z figurką, będzie akcent humorystyczny. ![]() My mamy dzieciaczki w rodzinie TŻeta, z którymi dość blisko jesteśmy i fajnie by było je zaangażować. Są dwie dziewczynki i chłopak. Jak ksiądz się zgodzi to dziewczynki może kwiaty poniosą, a chłopczyk obrączki właśnie na podusi, ale chciałabym jakąś małą uszyć sama... Zobaczymy co z tego wyjdzie, bo narazie lenistwo wygrywa... Cytat:
![]() ![]() ![]() Spiszcie porządnie umowę, ze szczegółami, żeby potem było się do czego odnieść. A u nas - stres chyba robi swoje i się z TŻetem awanturowaliśmy wczoraj nie wiadomo o co ![]() ![]() Wydrukowaliśmy próbkę zaproszeń. Na grubym papierze, śliskim, ale bez tego perłowego błysku. Papier jest ładny, elegancki, mamy wyszukaną czcionkę, więc nam się podoba i jest nie przesadzone. Chyba jutro drukujemy. Ten papier jest o wieleeeeee tańszy. Drogie też było klejenie, więc będziemy się w to bawić sami i wyjdzie tak tanio jak zaplanowaliśmy na początku. Problem jest z winietkami, bo za bigowanie (to nagięcie przez środek), chcą 0,50gr za sztukę, czyli ponad 50zł. Teraz obmyślam do czego dołączyć winietki, żeby były płaskie, zamiast stojące. Może przywiązane do prezencików dla gości kokardką? Ale to mam jeszcze trochę czasu ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
No więc tak.. Moje ślubne 'rzeczy' w załącznikach
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
I jeszcze jedno.. Miałam mieć wszystko z kolorem przewodnim.. Ale nie uda mi się tego chyba zgrać...
Do mojej sukni marzy mi się bukiet niezapominajek.. Mam nadzieję, że gdzieś je dostanę.. ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() suknia ![]() ![]()
![]() |
#65 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A propos stołów, ulżyło mi, bo rozmawiałam z moją mamą i mamą TŻeta i wszystkie zgodnie stwierdziłyśmy, że my będziemy siedzieć z młodymi po jednej stronie sali, a rodzice z "dojrzalszą" częścią rodziny po drugiej stronie sali. Rodziców się usadzi też na głownym miejscu i wszyscy zadowoleni. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do sukni śliczna ![]() ![]()
![]() |
#67 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z tymi stołami u mnie na szczęście nie ma problemu.. Co to za różnica czy wszyscy siedzą tradycyjnie w podkówkę czy przy okrągłych stołach? Lepiej się nawet przy nich rozmawia i co ważne obsłudze jest łatwiej dania podawać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() No to dobrze, że dogadaliście się co do rozkładu gości na sali ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
odnośnie okrągłych stołów to boję się jedynie tego że gdy goście zaczną się rozchodzić do domów to osoby, które siedzą przy stole nie będą mieli z kim rozmawiać
ułatwienie dla kelnerów na pewno ![]() a po ile osób będziecie usadzać?
#69 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() wszystko super ![]() u mnie też będą okrągłe stoły ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do tego pierwszego o czym pisałaś, to racja, ale to nie zależy od kształtu czy ułożenia stołów, po przecież przy prostokątnych też może się tak zdarzyć, że ktoś na jakimś końcu stołu zostanie bez towarzystwa ![]() ![]() ![]() U nas są stoły na 12 osób ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak, u nas przesiadanie się praktykuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że coraz więcej nas z tymi okrągłymi stołami
![]() ![]() Jeszcze zobaczymy ile osób pousadzamy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |||||
Podróżniczka
|
Witajcie
![]() ![]() Śliczne słoneczko za oknem, aż miło sie robi, lekko śnieżek popadał, zaczyna robić się świątecznie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A suknia bardzo ładna - prosta, elegancka ![]() ![]() Cytat:
![]() Bardzo ładna sala i śliczna suknia ![]() Zaraz dopisze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Gadałam z TŻtem a propo spinek. ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2011-12-07 o 12:22 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Czesc!
Gdzies tam sie przywitalam, potem nie mialam czasu sie udzielac, ale od dzis obiecuje sie poprawic ![]() Prosze o dopisanie i mnie do godziny, tak dla przypomnienia 12 maja W tej chwili jestem na etapie szukania dekoratorki, ale chyba skoncze na zaangazowaniu rodziny i zrobimy to sami. Tak jak wspominalam kiedys, dalej mam wielki problem z butami, doslownie spedza mi to sen z powiek..
Prawda jest przykrym, gorzkim lekarstwem. Kto nie łyka dobrowolnie, temu grozi przymusowe karmienie. Edytowane przez eimear Czas edycji: 2011-12-08 o 11:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Podróżniczka
|
Takie siedzenie pod ścianą ma swoje plusy
![]() A co myślicie o ubiorze dla TŻta ? Chciałybyście, żeby miał jakiś konkretny typ garnituru ? Jakiś konkretny krawat, koszulę, buty itd ? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ogólnie myślałam o normalnym garniturze.. Szczerze to się na tym nie znam.. Najlepiej w kolorze ciemny, ciemny granat albo grafit.. Koszula w kolorze Ivory do sukni ![]() Krawat się jakiś znajdzie, pewnie w odcieniu niezapominajek albo srebrny... No a buty obojętne.. Tak szczerze Wam powiem, to już bym chętnie z nim pochodziła i popatrzyła jak wygląda.. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() ![]() Za to na drugi dzień to już nie wiem co ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
na pewno znajdziecie
![]() my już trochę się rozglądaliśmy, bo ta moja sukienusia jest naprawdę jaśniuteńka, do ecru ma dalekooo..., raczej właśnie śmietankowa ![]() zaglądaliśmy do sklepu z wizytowymi koszulami i było widać różnicę na regale - była zimna biel i właśnie taka cieplutka śmietankowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I żeby nie błyszczał. Krój - standardowy. Taki, w którym TŻet będzie szczupło wyglądał ![]() Krawat - czarny, jedwabny - już kupiony na allegro, dzisiaj odbieram. Oby TŻet nie wymyślał. Koszula - pod kolor sukni, biała odpada, bo suknia będzie na brudną wyglądać. W razie czego w salonie są na to przygotowani i mają różne odcienie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jasne garnitury jak dla mnie też odpadają.. ![]() ![]() Widzę, że dużo z nas ma suknie o kolorze najjaśniejszym ecru ![]() ![]() Edytowane przez Myska0 Czas edycji: 2011-12-07 o 13:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
Suknia jest, a jak
![]()
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() ![]() Wklejam moje zaproszenie. Na zdjęciu wyszło bardziej czerwone, a w rzeczywistości jest to raczej blady kolor wina ![]() ![]() ![]() Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2012-02-27 o 12:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co myslicie o tych butach? Nie jestem w 100% przekonana..
![]() |
#86 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
![]() Ładniutkie ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
magdziaS widać że porządnie są zrobione i wstążka ładnie ucięta
![]() ![]() odnośnie butów to prawda że jak padnie słowo ślubne to od razu cena 2x większa ![]() wdzianko TŻ - chciałabym go widzieć w granatowym garniturze bo wtedy miałabym granatową szarfę do swojej sukni ale TŻ się uparł na grafit albo czekoladę, zobaczymy w czym mu najbardziej do twarzy i wtedy zdecydujemy, kamizelce mówimy zdecydowane - NIE
![]() |
#88 | ||||||
Rozeznanie
|
Witam się wieczornie
![]() No i się rozchorowałam na dobre ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bardzo ladne buty! Dzieki!! Znalazlam je na stronie w UK i kosztuja £99, chyba je zamowie, jesli teraz sie nie zdecyduje to chyba w tenisowkach pojde ![]() ![]() Mi absolutnie nie przeszkadzaja wysokie obcasy, wrecz uwielbiam, a uwazam ze otwarte palce sa... eleganckie i jednoczesnie sexy ![]() Jezeli chodzi o garnitur to TZ ma szary, bardzo mi sie ten kolor podoba a i on w nim wyglada ![]() Dopadl Was juz przedslubny stres?
Prawda jest przykrym, gorzkim lekarstwem. Kto nie łyka dobrowolnie, temu grozi przymusowe karmienie. Edytowane przez eimear Czas edycji: 2011-12-07 o 21:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 | ||
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do zaproszeń to są spersonalizowane, ale zamówiliśmy dodatkowo 10 bez personalizacji i 10 tylko do kościoła na ślub, również bez personalizacji ![]() Na skrzydełku po prawej jest wierszyk, że nie chcemy kwiatów, a na drugim skrzydełku fragment wiersza Gałczyńskiego ![]() Cytat:
![]() ![]() A figurka jest świetna ![]() Poza tym cieszę się, że Wam się podobają zaproszenia ![]() Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2011-12-07 o 21:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.