Majowe Panny Młode - cz. VI - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-07, 07:25   #61
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Majowe Panny Młode - cz. VI

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
Witam
I ja chciałabym się dołączyć do wątku
Ja ślubuję 19 maja
Witaj

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Wiecie, co do tych poduszek do błogosławieństwa to jakoś tak sobie tego nie wyobrażam bez, bo chyba nie będziecie mieli błogosławieństwa na stojąco ? No a klęczeć w sukni tak bez poduszek ? No u nas będą Tak samo jak poduszeczka na obrączki, bo chcę żeby moja chrześnica - córka świadkowej niosła je do kościoła A figurka na tort musowo: będzie Pan Młody Kopiący piłkę i PMka z podwiniętą spódnicą Mój TŻ jest piłkarzem, więc sobie taką zażyczył
Hmmm o poduszkach do klęczenia nie myślałam... A co to daje? Te 3 min nie da się poklęczeć na podłodze? Albo na stojąco? Nie mam pojęcia jak to się robi...

Fajny pomysł z figurką, będzie akcent humorystyczny.

My mamy dzieciaczki w rodzinie TŻeta, z którymi dość blisko jesteśmy i fajnie by było je zaangażować. Są dwie dziewczynki i chłopak. Jak ksiądz się zgodzi to dziewczynki może kwiaty poniosą, a chłopczyk obrączki właśnie na podusi, ale chciałabym jakąś małą uszyć sama... Zobaczymy co z tego wyjdzie, bo narazie lenistwo wygrywa...

Cytat:
Napisane przez alwa Pokaż wiadomość
I znów chwile mnie nie było, a tu już nowy wątek
U mnie niestety nic się do przodu nie posuwa
Pojechaliśmy specjalnie w niedzielę podpisać umowę a właścicielka musiała wyjść i jej nie było, mimo, że się z nami umówiła
Już się zastanawiam czy sali nie zmienić, skoro tak traktuje klientów.
Więc zaproszeń też jeszcze nie zamawiam, mogę sobie tylko pooglądać
Za to sukienka już się szyje , w sobotę pierwsza przymiarka.
Powiedzcie dziewczyny, wszystkie wybrałyście kolor przewodni?
Mi się marzy biały bukiet, więc w zasadzie nie mam w co wkomponować koloru przewodniego.
Gratuluję postępów z suknią Kurde, nie wolno tak traktować klientów, ale to się już wypowiadałam co o tym myślę Przykro mi, bo pewnie Was to dużo nerwów kosztuje.
Spiszcie porządnie umowę, ze szczegółami, żeby potem było się do czego odnieść.

A u nas - stres chyba robi swoje i się z TŻetem awanturowaliśmy wczoraj nie wiadomo o co ech... trzeba się ogarnąć

Wydrukowaliśmy próbkę zaproszeń. Na grubym papierze, śliskim, ale bez tego perłowego błysku. Papier jest ładny, elegancki, mamy wyszukaną czcionkę, więc nam się podoba i jest nie przesadzone. Chyba jutro drukujemy. Ten papier jest o wieleeeeee tańszy. Drogie też było klejenie, więc będziemy się w to bawić sami i wyjdzie tak tanio jak zaplanowaliśmy na początku.

Problem jest z winietkami, bo za bigowanie (to nagięcie przez środek), chcą 0,50gr za sztukę, czyli ponad 50zł. Teraz obmyślam do czego dołączyć winietki, żeby były płaskie, zamiast stojące. Może przywiązane do prezencików dla gości kokardką? Ale to mam jeszcze trochę czasu

Pozdrawiam

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 07:30   #62
Myska0
Zakorzenienie

No więc tak.. Moje ślubne 'rzeczy' w załącznikach

Cytat:
Napisane przez jagodzia133
witaj widzę że znalazłaś żywszy wątek na lubelskich coś kiepsko....
Dokładnie tak.. Jakaś cisza nastała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknia.jpg (18,2 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg F961.jpg (52,3 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sala1.jpg (97,7 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sala2.jpg (79,7 KB, 15 załadowań)

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 07:33   #63
Myska0
Zakorzenienie

I jeszcze jedno.. Miałam mieć wszystko z kolorem przewodnim.. Ale nie uda mi się tego chyba zgrać...
Do mojej sukni marzy mi się bukiet niezapominajek.. Mam nadzieję, że gdzieś je dostanę.. Ale trochę to nie pasuje do sali.. I teraz nie wiem jakie wizytówki zrobić? Pasuje taki delikatny niezapominajkowy niebieski?

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość

no i trzeba Cię dopisać do kalendarza bo jak robiłyśmy to nie podawałaś chyba daty i godziny
I ja proszę o dopisanie do listy

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2011-12-07, 07:38   #64
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:

świetne te zaproszenia bardzo mi się podobają ja też będę miała okrągłe stoły jak przekonam do tego rodziców bo im się jakoś to nie widzi ale ostatnie zdanie mamy my

suknia bardzo podoba mi się dół - to muślin?
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 07:45   #65
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
I jeszcze jedno.. Miałam mieć wszystko z kolorem przewodnim.. Ale nie uda mi się tego chyba zgrać...
Do mojej sukni marzy mi się bukiet niezapominajek.. Mam nadzieję, że gdzieś je dostanę.. Ale trochę to nie pasuje do sali.. I teraz nie wiem jakie wizytówki zrobić? Pasuje taki delikatny niezapominajkowy niebieski?
Cytat:
Wszystko śliczne Ja nie lubię niebieskiego, więc nie potrafię się na jego temat wypowiadać Ale tak sobie myslę, że jak nie będzie niezapominajek to może niebieskie hortensje?

Cytat:
świetne te zaproszenia bardzo mi się podobają ja też będę miała okrągłe stoły jak przekonam do tego rodziców bo im się jakoś to nie widzi ale ostatnie zdanie mamy my
Też chciałam okrągłe, ale nie ma na naszej sali... Jest jeden i my z TŻetem zgarniamy do dla siebie i świadków Fajnie się siedzi przy okrągłym, o wiele lepiej się rozmawia.

A propos stołów, ulżyło mi, bo rozmawiałam z moją mamą i mamą TŻeta i wszystkie zgodnie stwierdziłyśmy, że my będziemy siedzieć z młodymi po jednej stronie sali, a rodzice z "dojrzalszą" częścią rodziny po drugiej stronie sali. Rodziców się usadzi też na głownym miejscu i wszyscy zadowoleni. Uffff

- George Elliot
Stary 2011-12-07, 07:52   #66
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie dzwoniłam dzień wcześniej i właścicielka powiedziała, że będzie w lokalu do 12-13. Przyjechaliśmy o 11:40 i już jej nie było . Wybraliśmy lokal za miastem, około 20 km od mojego domu, więc też nie uśmiecha nam się jeździć tam na próżno.
Inna sprawa, że robimy małe przyjęcie dla najbliższych, więc i sala nie musi być duża, myślę, że coś by się znalazło. No, ale zrobimy jeszcze jedno podejście i może wreszcie podpiszemy tę umowę
Co do sukni, to ja lubię prostotę więc wybrałam taką jak na zdjęciach. Tylko, że sam dekolt nie będzie w serce, tylko prosty, z innej sukienki, którą upatrzyłam w gazecie i teraz nie pamiętam jak się nazywała i nie mogę jej na necie znaleźć. Aha, i moja będzie bez ramiączek
uuuu to nie ładnie zachowała się właścicielka tym bardziej że kawałek do sali macie a po drugie powinno jej zależeć na klientach.

A co do sukni śliczna troszkę mi moją przypomina ale to chyba ze względu na drapowanie
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 07:59   #67
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:

suknia bardzo podoba mi się dół - to muślin?
Chyba tak Suknia jest leciutka, bez trenu. Jest wiązana z tyłu, a na 'gorsecie' jest wyszywana koronką z platynowymi wstawkami - też wyszywanymi.. Normalnie innego połączenia nie widzę jak niebieskie niezapominajki w bukiecie

Z tymi stołami u mnie na szczęście nie ma problemu.. Co to za różnica czy wszyscy siedzą tradycyjnie w podkówkę czy przy okrągłych stołach? Lepiej się nawet przy nich rozmawia i co ważne obsłudze jest łatwiej dania podawać Wszystko idzie sprawniej i nie trzeba się ciskać między gośćmi Może to ich przekona?

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Wszystko śliczne Ja nie lubię niebieskiego, więc nie potrafię się na jego temat wypowiadać Ale tak sobie myslę, że jak nie będzie niezapominajek to może niebieskie hortensje?

Też chciałam okrągłe, ale nie ma na naszej sali... Jest jeden i my z TŻetem zgarniamy do dla siebie i świadków Fajnie się siedzi przy okrągłym, o wiele lepiej się rozmawia.

A propos stołów, ulżyło mi, bo rozmawiałam z moją mamą i mamą TŻeta i wszystkie zgodnie stwierdziłyśmy, że my będziemy siedzieć z młodymi po jednej stronie sali, a rodzice z "dojrzalszą" częścią rodziny po drugiej stronie sali. Rodziców się usadzi też na głownym miejscu i wszyscy zadowoleni. Uffff
Też tak pomyślałam, że jak nie uda mi się z niezapominajkami to te hortensje może No zobaczymy.. Nasza osiedlowa kwiaciarka nie zostawi mnie w potrzebie i mam nadzieję, że coś wymyślimy

No to dobrze, że dogadaliście się co do rozkładu gości na sali

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
uuuu to nie ładnie zachowała się właścicielka tym bardziej że kawałek do sali macie a po drugie powinno jej zależeć na klientach.

A co do sukni śliczna troszkę mi moją przypomina ale to chyba ze względu na drapowanie
Dziękuję

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-07, 08:59   #68
kindziulindzia
Zakorzenienie

odnośnie okrągłych stołów to boję się jedynie tego że gdy goście zaczną się rozchodzić do domów to osoby, które siedzą przy stole nie będą mieli z kim rozmawiać

ułatwienie dla kelnerów na pewno łatwiej podać talerz i ogólnie obsługiwać dany stolik niż stoliki w podkowie

a po ile osób będziecie usadzać?
19.05.2012
Stary 2011-12-07, 10:12   #69
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Co do sukni, to ja lubię prostotę więc wybrałam taką jak na zdjęciach. Tylko, że sam dekolt nie będzie w serce, tylko prosty, z innej sukienki, którą upatrzyłam w gazecie i teraz nie pamiętam jak się nazywała i nie mogę jej na necie znaleźć. Aha, i moja będzie bez ramiączek
piękna suknia
Cytat:

Wydrukowaliśmy próbkę zaproszeń. Na grubym papierze, śliskim, ale bez tego perłowego błysku. Papier jest ładny, elegancki, mamy wyszukaną czcionkę, więc nam się podoba i jest nie przesadzone. Chyba jutro drukujemy. Ten papier jest o wieleeeeee tańszy. Drogie też było klejenie, więc będziemy się w to bawić sami i wyjdzie tak tanio jak zaplanowaliśmy na początku.

Problem jest z winietkami, bo za bigowanie (to nagięcie przez środek), chcą 0,50gr za sztukę, czyli ponad 50zł. Teraz obmyślam do czego dołączyć winietki, żeby były płaskie, zamiast stojące. Może przywiązane do prezencików dla gości kokardką? Ale to mam jeszcze trochę czasu

Pozdrawiam
pamiętam że ktoś kiedyś pisał w naszym wątku że zaginać winietki/zaproszenia można hmmmm, tępym nożem? nie pamiętam dokładnie ale to chyba Takya bo ona robiła sama wszystkie dekoracje bo 50 gr za sztukę to faktycznie
Cytat:
wszystko super
u mnie też będą okrągłe stoły
Cytat:
odnośnie okrągłych stołów to boję się jedynie tego że gdy goście zaczną się rozchodzić do domów to osoby, które siedzą przy stole nie będą mieli z kim rozmawiać

ułatwienie dla kelnerów na pewno łatwiej podać talerz i ogólnie obsługiwać dany stolik niż stoliki w podkowie

z mojego doświadczenia o wiele łatwiej obsługiwać kelnerom okrągłe stoły no i każdy gość ma dostęp do wszystkich smakołyków
Co do tego pierwszego o czym pisałaś, to racja, ale to nie zależy od kształtu czy ułożenia stołów, po przecież przy prostokątnych też może się tak zdarzyć, że ktoś na jakimś końcu stołu zostanie bez towarzystwa po prostu trzeba sie przesiąść wtedy i tyle pod koniec wesela jest to powszechnie praktykowane, przynajmniej z moich obserwacji

U nas są stoły na 12 osób moja mama już nie śpi po nocach bo myśli jak ludzi pousadzać

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 10:55   #70
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:

My mamy stoliki max. 12 osobowe I tak jak Ewusia_marchew uważam, że przy podkówkach też mogą się zrobić pustki
Tak, u nas przesiadanie się praktykuje

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2011-12-07, 11:10   #71
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy stoliki max. 12 osobowe I tak jak Ewusia_marchew uważam, że przy podkówkach też mogą się zrobić pustki
Tak, u nas przesiadanie się praktykuje
u nas będzie po 10 osób, bo po 12 będzie już za ciasno i będą się obijać łokciami
19.05.2012
Stary 2011-12-07, 11:38   #72
Myska0
Zakorzenienie

Widzę, że coraz więcej nas z tymi okrągłymi stołami
Jeszcze zobaczymy ile osób pousadzamy Nie widziałam tego na żywo, więc dopiero jak się zacznie sezon weselny pojedziemy na salę tuż przed czyimś weselem i zobaczymy jak to wygląda

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2011-12-07, 12:20   #73
magdziaS
Podróżniczka

Witajcie Ale tu żywo się zrobiło
Śliczne słoneczko za oknem, aż miło sie robi, lekko śnieżek popadał, zaczyna robić się świątecznie

Cytat:
I znów chwile mnie nie było, a tu już nowy wątek
U mnie niestety nic się do przodu nie posuwa
Pojechaliśmy specjalnie w niedzielę podpisać umowę a właścicielka musiała wyjść i jej nie było, mimo, że się z nami umówiła
Już się zastanawiam czy sali nie zmienić, skoro tak traktuje klientów.
Więc zaproszeń też jeszcze nie zamawiam, mogę sobie tylko pooglądać
Za to sukienka już się szyje , w sobotę pierwsza przymiarka.
Powiedzcie dziewczyny, wszystkie wybrałyście kolor przewodni?
Mi się marzy biały bukiet, więc w zasadzie nie mam w co wkomponować koloru przewodniego.
Długo zastanawiałam się nad kolorem przewodnim, no i jednak przestało mi zależeć. Kupiłam sobie tylko już daaaawno temu wymarzone buty w Menbur w kolorze malinowym i tak jakby one zdeterminowały mój kolor przewodni. Jednak nie wszystko będzie w tym kolorze i nie będę się zabijać o ten kolor, więc część rzeczy wybieram w innych odcieniach np. zaproszenia są w kolorze jasnego bordo Jak wrócę z pracy wrzucę zdjęcia, bo zrobiłam, co prawda komórką, ale są

Cytat:
właśnie dzwoniłam dzień wcześniej i właścicielka powiedziała, że będzie w lokalu do 12-13. Przyjechaliśmy o 11:40 i już jej nie było . Wybraliśmy lokal za miastem, około 20 km od mojego domu, więc też nie uśmiecha nam się jeździć tam na próżno.
Inna sprawa, że robimy małe przyjęcie dla najbliższych, więc i sala nie musi być duża, myślę, że coś by się znalazło. No, ale zrobimy jeszcze jedno podejście i może wreszcie podpiszemy tę umowę
No nie ładnie się pani zachowała. Takie coś jest mega nieprofesjonalne. Tym bardziej, że dla Was to nie jest kawałek do przejechania. Zobaczcie jak Wam pójdzie za drugim razem i powiedzcie babie jasno, że nie jest to jedyna sala w okolicy i oczekujecie od niej odrobiny zaangażowania i profesjonalizmu, inaczej może stracić Was jako klientów.

A suknia bardzo ładna - prosta, elegancka Taka trochę w moim stylu

Cytat:
Możliwe, że ta część wątku z podawaniem dat, gdzieś mi umknęła Nie jestem w stanie śledzić Was na bieżąco, wątek rozwija się za szybko

Nasz ślub będzie 05-05-2012 o 16:00.
Jeszcze tylko 5 miesięcy
Dodałam

Cytat:
Bardzo ładna sala i śliczna suknia

Cytat:
I ja proszę o dopisanie do listy
Zaraz dopisze

Cytat:

U nas też największy problem z tym usadzaniem. To bedzie na prawdę horror, bo już ostatnio gadaliśmy z teściami i ciężko będzie im jakoś to ogarnąć tym bardziej, że oni maja liczniejszą rodzinę

Cytat:

U nas da rade usiąść 12 osób, ale sadzamy po 10. Liczymy, że odhaczy się z całej listy zaproszonych 130 osób, wtedy da to 13 stolików, czyli tak akurat jak będzie mniej to jeszcze lepiej My za to będziemy siedzieli "pod ścianą" Przy stoliku podłużnym świadkowie, my i może jeszcze jacyś młodzi. A jak to jest u Was będziecie siedzieć przy okrągłych czy jednak wyłamiecie się i wybierzecie podłużny ?

Gadałam z TŻtem a propo spinek. Wzięłam go pod włos, jak już prawie spał Powiedział, że fajnie byłoby mieć jakieś inne spinki dlatego zamówię mu z żonką A co jak będzie miał takie - to takie założy

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2011-12-07 o 12:22
magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 12:31   #74
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:

U nas da rade usiąść 12 osób, ale sadzamy po 10. Liczymy, że odhaczy się z całej listy zaproszonych 130 osób, wtedy da to 13 stolików, czyli tak akurat jak będzie mniej to jeszcze lepiej My za to będziemy siedzieli "pod ścianą" Przy stoliku podłużnym świadkowie, my i może jeszcze jacyś młodzi. A jak to jest u Was będziecie siedzieć przy okrągłych czy jednak wyłamiecie się i wybierzecie podłużny ?

Gadałam z TŻtem a propo spinek. Wzięłam go pod włos, jak już prawie spał Powiedział, że fajnie byłoby mieć jakieś inne spinki dlatego zamówię mu z żonką A co jak będzie miał takie - to takie założy
my będziemy siedzieć razem ze świadkami przy podłużnym i też pod ścianą i w dodatku na podwyższeniu więc widok będziemy mieli na wszystkich i nie będą mi zaglądać w talerz
19.05.2012
Stary 2011-12-07, 12:39   #75
eimear
Raczkowanie

Czesc!
Gdzies tam sie przywitalam, potem nie mialam czasu sie udzielac, ale od dzis obiecuje sie poprawic
Prosze o dopisanie i mnie do godziny, tak dla przypomnienia 12 maja
W tej chwili jestem na etapie szukania dekoratorki, ale chyba skoncze na zaangazowaniu rodziny i zrobimy to sami. Tak jak wspominalam kiedys, dalej mam wielki problem z butami, doslownie spedza mi to sen z powiek..

Edytowane przez eimear
Czas edycji: 2011-12-08 o 11:57
eimear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 12:42   #76
magdziaS
Podróżniczka

Takie siedzenie pod ścianą ma swoje plusy

A co myślicie o ubiorze dla TŻta ? Chciałybyście, żeby miał jakiś konkretny typ garnituru ? Jakiś konkretny krawat, koszulę, buty itd ? Bo zastanawiałam się trochę nad tym i akurat z TZtem mamy podobne wyobrażenie jeśli chodzi o jego ślubny wygląd. Ale nie możemy dojść do tego czy powinien mieć koszulę z długim czy z krótkim rękawem na drugi dzień, nawet nie potrafię sobie przypomnieć jak to zwykle jest Tak to krój garniaka mamy jako tako wybrany, tak samo krawat, co do butów to jest mi wszystko jedno I oczywiście żadnej kamizelki

Stary 2011-12-07, 12:59   #77
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:

A co myślicie o ubiorze dla TŻta ? Chciałybyście, żeby miał jakiś konkretny typ garnituru ? Jakiś konkretny krawat, koszulę, buty itd ? Bo zastanawiałam się trochę nad tym i akurat z TZtem mamy podobne wyobrażenie jeśli chodzi o jego ślubny wygląd. Ale nie możemy dojść do tego czy powinien mieć koszulę z długim czy z krótkim rękawem na drugi dzień, nawet nie potrafię sobie przypomnieć jak to zwykle jest Tak to krój garniaka mamy jako tako wybrany, tak samo krawat, co do butów to jest mi wszystko jedno I oczywiście żadnej kamizelki
My też tak myślimy: żadnej kamizelki!!!
Ja ogólnie myślałam o normalnym garniturze.. Szczerze to się na tym nie znam.. Najlepiej w kolorze ciemny, ciemny granat albo grafit.. Koszula w kolorze Ivory do sukni
Krawat się jakiś znajdzie, pewnie w odcieniu niezapominajek albo srebrny... No a buty obojętne..
Tak szczerze Wam powiem, to już bym chętnie z nim pochodziła i popatrzyła jak wygląda..

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2011-12-07, 13:04   #78
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Ja ogólnie myślałam o normalnym garniturze.. Szczerze to się na tym nie znam.. Najlepiej w kolorze ciemny, ciemny granat albo grafit.. Koszula w kolorze Ivory do sukni
Krawat się jakiś znajdzie, pewnie w odcieniu niezapominajek albo srebrny... No a buty obojętne..
Tak szczerze Wam powiem, to już bym chętnie z nim pochodziła i popatrzyła jak wygląda..
My chcemy garnitur czarny, dłuższy, na jeden guzik, mocno ścięty (zaokrąglony) na końcu. Krawat malinowy koniecznie grubo wiązany pod szyją, ale na razie nie mogę takiego nigdzie znaleźć No i nie wiem czy znajdziemy koszulę w kolorze śmietankowej bieli
Za to na drugi dzień to już nie wiem co

Stary 2011-12-07, 13:20   #79
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:
No i nie wiem czy znajdziemy koszulę w kolorze śmietankowej bieli
na pewno znajdziecie
my już trochę się rozglądaliśmy, bo ta moja sukienusia jest naprawdę jaśniuteńka, do ecru ma dalekooo..., raczej właśnie śmietankowa
zaglądaliśmy do sklepu z wizytowymi koszulami i było widać różnicę na regale - była zimna biel i właśnie taka cieplutka śmietankowa
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 13:32   #80
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eimear Pokaż wiadomość
Czesc!
Gdzies tam sie przywitalam, potem nie mialam czasu sie udzielac, ale od dzis obiecuje sie poprawic
Prosze o dopisanie i mnie do godziny, tak dla przypomnienia 12 maja o 16.00.
W tej chwili jestem na etapie szukania dekoratorki, ale chyba skoncze na zaangazowaniu rodziny i zrobimy to sami. Tak jak wspominalam kiedys, dalej mam wielki problem z butami, doslownie spedza mi to sen z powiek..
Witaj Opowiadaj o sobie i przygotowaniach. Suknia już jest?

Cytat:
Cytat:
U nas będzie czarny garniur. Nie polecam odceni granatu - są zarezerwowane na spotkania biznesowe w ciągu dnia. Czerń na imprezy wieczorowe. Myślę, że grafit na zasadzie odcieni czerni też daje radę. Nie podobają mi się jasne garnitury zupełnie...
I żeby nie błyszczał.

Krój - standardowy. Taki, w którym TŻet będzie szczupło wyglądał
Krawat - czarny, jedwabny - już kupiony na allegro, dzisiaj odbieram. Oby TŻet nie wymyślał.
Koszula - pod kolor sukni, biała odpada, bo suknia będzie na brudną wyglądać. W razie czego w salonie są na to przygotowani i mają różne odcienie

- George Elliot
Stary 2011-12-07, 13:51   #81
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
U nas będzie czarny garniur. Nie polecam odceni granatu - są zarezerwowane na spotkania biznesowe w ciągu dnia. Czerń na imprezy wieczorowe. Myślę, że grafit na zasadzie odcieni czerni też daje radę. Nie podobają mi się jasne garnitury zupełnie...
I żeby nie błyszczał.

Krój - standardowy. Taki, w którym TŻet będzie szczupło wyglądał
Krawat - czarny, jedwabny - już kupiony na allegro, dzisiaj odbieram. Oby TŻet nie wymyślał.
Koszula - pod kolor sukni, biała odpada, bo suknia będzie na brudną wyglądać. W razie czego w salonie są na to przygotowani i mają różne odcienie
No zastanowię się z tym granatem.. Ale to taki baaaaaardzo ciemny granat Taki Mój TŻet mi się przyśnił Oczywiście wybierze to co będzie uważał za słuszne.. Ja mu tylko delikatnie pomogę
Jasne garnitury jak dla mnie też odpadają.. No i oczywiście bez błysku

Widzę, że dużo z nas ma suknie o kolorze najjaśniejszym ecru Mam nadzieję, że koszulę też dobierzemy

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA

Edytowane przez Myska0
Czas edycji: 2011-12-07 o 13:52
Stary 2011-12-07, 15:01   #82
eimear
Raczkowanie

Suknia jest, a jak , sala, orkiestra, kamera, zdjecia, jedynym moim problemem teraz sa buty (no dobra, nie jedynym ale najwiekszym), ale w ten weekend obiecuje sobie cos z tym zrobic i zdecydowac sie wreszcie na cos. Znacie jakas dobra strone internetowa skierowana glownie na buty slubne? Przejrzalam juz wiele, i nic. Chce cos typowego, na jakims porzadnym obcasie, w kolorze off white.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknia.jpg (29,3 KB, 32 załadowań)
Stary 2011-12-07, 16:22   #83
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Suknia jest, a jak , sala, orkiestra, kamera, zdjecia, jedynym moim problemem teraz sa buty (no dobra, nie jedynym ale najwiekszym), ale w ten weekend obiecuje sobie cos z tym zrobic i zdecydowac sie wreszcie na cos. Znacie jakas dobra strone internetowa skierowana glownie na buty slubne? Przejrzalam juz wiele, i nic. Chce cos typowego, na jakims porzadnym obcasie, w kolorze off white.
Piękna Pierwsza krótka wśród majówek 2012 Ja mam buty różowe, więc nie pomogę, tam gdzie jest napisane "ślubne" trzeba uciekać, bo drogo

- George Elliot

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-07, 16:28   #84
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Suknia śliczna , już ją widziałam na którymś wątku chyba

Wklejam moje zaproszenie. Na zdjęciu wyszło bardziej czerwone, a w rzeczywistości jest to raczej blady kolor wina Poza tym jesteśmy zadowoleni. Wykonanie, papier, wstążki wszystko tak jak oczekiwaliśmy W rzeczywistości jest dużo ładniejsze

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2012-02-27 o 12:16
Stary 2011-12-07, 17:17   #85
eimear
Raczkowanie

Cytat:

Wklejam moje zaproszenie. Na zdjęciu wyszło bardziej czerwone, a w rzeczywistości jest to raczej blady kolor wina Poza tym jesteśmy zadowoleni. Wykonanie, papier, wstążki wszystko tak jak oczekiwaliśmy W rzeczywistości jest dużo ładniejsze
Tak, widzialas ja juz w PM 2012. Piekne te zaproszenia, jak wygladaja w srodku? Tzn macie wolne zeby wpisac zaproszonych czy drukowaliscie z nazwiskami? Ja mam wierszyk, miejsce gdzie odbedzie sie slub i wesele oraz linijki wolne zeby wpisac nazwiska, standardowo raczej wkleje je pozniej.
Co myslicie o tych butach? Nie jestem w 100% przekonana..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buty.jpg (6,4 KB, 20 załadowań)
Stary 2011-12-07, 17:21   #86
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Piękna Pierwsza krótka wśród majówek 2012 Ja mam buty różowe, więc nie pomogę, tam gdzie jest napisane "ślubne" trzeba uciekać, bo drogo
I w sklepach tanecznych raczej też drogo...

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:

Widzę, że zaproszenia w takim typie są jakoś częściej wybierane
Ładniutkie

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:
Sukieneczka fajna A co do butów, ja nie jestem przekonana do odsłoniętych palców.. Moim zdaniem to nieelegancko wygląda.... I wyyyyyysokie

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2011-12-07, 19:19   #87
kindziulindzia
Zakorzenienie

magdziaS widać że porządnie są zrobione i wstążka ładnie ucięta i nawet Ci zazdroszczę że możesz już zapraszać swoich gości

odnośnie butów to prawda że jak padnie słowo ślubne to od razu cena 2x większa ja uparłam się na platformy z niewysokim obcasem ale nic takiego jeszcze nie widziałam

wdzianko TŻ - chciałabym go widzieć w granatowym garniturze bo wtedy miałabym granatową szarfę do swojej sukni ale TŻ się uparł na grafit albo czekoladę, zobaczymy w czym mu najbardziej do twarzy i wtedy zdecydujemy, kamizelce mówimy zdecydowane - NIE
19.05.2012

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-07, 20:12   #88
Duusiia
Rozeznanie

Witam się wieczornie
No i się rozchorowałam na dobre Siedzę do poniedziałku w domu.

Cytat:

TŻ twierdzi, że jeszcze za szybko na rozglądanie się za garniturem z czym ja się nie zgadzam bo wiem, że bedzie wybrzydzał ja bym go widziała w czarnym, bardziej dopasowanym garniturze, niebłyszczącym bo takowych nie trawię i koszuli "slim" z fioletowym krawatem. Reszta bliżej nieokreślona.

Cytat:

wszystko ładniutkie

Cytat:

Wiecie, co do tych poduszek do błogosławieństwa to jakoś tak sobie tego nie wyobrażam bez, bo chyba nie będziecie mieli błogosławieństwa na stojąco ? No a klęczeć w sukni tak bez poduszek ? No u nas będą Tak samo jak poduszeczka na obrączki, bo chcę żeby moja chrześnica - córka świadkowej niosła je do kościoła A figurka na tort musowo: będzie Pan Młody Kopiący piłkę i PMka z podwiniętą spódnicą Mój TŻ jest piłkarzem, więc sobie taką zażyczył
o poduszkach ie pomyślałam a w sumie są potrzebne Figurkę już mamy,taką jak w załączniku

Cytat:
Bardzo oryginalna sukienka, śliczna

Cytat:

bardzo ładne

Cytat:
Tak, widzialas ja juz w PM 2012. Piekne te zaproszenia, jak wygladaja w srodku? Tzn macie wolne zeby wpisac zaproszonych czy drukowaliscie z nazwiskami? Ja mam wierszyk, miejsce gdzie odbedzie sie slub i wesele oraz linijki wolne zeby wpisac nazwiska, standardowo raczej wkleje je pozniej.
nie wiem czemu, ale jak popatrzyłam na Twoją sukienkę od razu przyszły mi na myśl te buty:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg menbur-6.jpg (9,7 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wtn_115-101.jpg (13,5 KB, 17 załadowań)

https://www.facebook.com/pages/Rozko...68697883271953
Duusiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 20:58   #89
eimear
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Duusiia Pokaż wiadomość
nie wiem czemu, ale jak popatrzyłam na Twoją sukienkę od razu przyszły mi na myśl te buty:
Fajna figurka
Bardzo ladne buty! Dzieki!! Znalazlam je na stronie w UK i kosztuja £99, chyba je zamowie, jesli teraz sie nie zdecyduje to chyba w tenisowkach pojde Akurat maja moj numer
Mi absolutnie nie przeszkadzaja wysokie obcasy, wrecz uwielbiam, a uwazam ze otwarte palce sa... eleganckie i jednoczesnie sexy
Jezeli chodzi o garnitur to TZ ma szary, bardzo mi sie ten kolor podoba a i on w nim wyglada
Dopadl Was juz przedslubny stres?

Edytowane przez eimear
Czas edycji: 2011-12-07 o 21:00
eimear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 21:18   #90
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Śliczne te buty Takich sobie teraz szukam na ślub znajomych 7 stycznia Tylko w odcieniu nude, granatowym lub czerwonym
A co do zaproszeń to są spersonalizowane, ale zamówiliśmy dodatkowo 10 bez personalizacji i 10 tylko do kościoła na ślub, również bez personalizacji
Na skrzydełku po prawej jest wierszyk, że nie chcemy kwiatów, a na drugim skrzydełku fragment wiersza Gałczyńskiego

Cytat:
Napisane przez Duusiia Pokaż wiadomość
TŻ twierdzi, że jeszcze za szybko na rozglądanie się za garniturem z czym ja się nie zgadzam bo wiem, że bedzie wybrzydzał ja bym go widziała w czarnym, bardziej dopasowanym garniturze, niebłyszczącym bo takowych nie trawię i koszuli "slim" z fioletowym krawatem. Reszta bliżej nieokreślona.

o poduszkach ie pomyślałam a w sumie są potrzebne Figurkę już mamy,taką jak w załączniku
Co do pogrubionego to niestety u nas jest tak samo i TŻ zwleka, a wiem, że to będzie ciężki orzech... Ale mama TŻta dzielnie go wspiera w tym zwlekaniu, uważa, że w marcu warto się wybrać Dla mnie to zdecydowanie za późno ale z nimi obojgiem nie wygram

A figurka jest świetna

Poza tym cieszę się, że Wam się podobają zaproszenia

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2011-12-07 o 21:19
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości