![]() |
#1501 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: QLAIRA - wątek zbiorczy
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1502 |
Wtajemniczenie
|
W tym kontekście nie ma to wielkiego znaczenia, największe znaczenie w poście ma chyba fakt, że już drugi raz w ciągu jednego opakowania dostałam krwawienia.
![]() |
#1503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ulotce jest napisane, co wiele razy wspominałaś, że możliwe są krwawienia śródcykliczne, właśnie jego doświadczyłaś ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1504 |
Wtajemniczenie
|
W tym przypadku nie było to pytanie tylko raczej podzielenie się swoimi doświadczeniami z tabletkami.Z całym szacunkiem, wiem czego doświadczyłam. A może nazewnictwo miałoby ogromne znaczenie, jednak w tym przypadku to raczej zwyczajna pomyłka, jeszcze nie zdążyłam się przyzwyczaić.
![]() |
#1505 |
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny,to ja tez sie podziele z wami swoimi doswiadczeniami z tymi tabletkami..Wiec oczywiscie lekarz twierdzi ze sa ah i oh i wogole super i najlepsze.Jestem przy 5tym opakowniu,przez piewrsze 2 mialam co tydzien okres/krwawienia,bylo to strasznie meczace ale stwierdzilam ze poczekam do 3go i moze sie to wyreguluje,i owszem tak sie stalo w druga strone- od 3 opakowan nie mam wogole okresu ani zadnych najmniejszych plamien!! nie musze zaznaczac jaki to stres i ciagle przeswiadczenie ze jestem w ciazy,ile juz zrobionych testow ze mozna wpasc w paranoje.jeszcze je biore ale powaznie zastanawiam sie nad zmiana.Faktycznie ogolnie te tabletki mi sluza i dobrze sie czuje ale z tym brakiem okresu tak byc nie powinno chyba... czy ktoras z was miala cos podobnego??
pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1506 |
Wtajemniczenie
|
Przy tych tabletkach brak krwawienia się zdarza, moja koleżanka,która bierze te tabletki trochę krócej niż ja, skończyła właśnie opakowanie też krwawienia nie miała. Jednak w takiej książeczce informacyjnej dotyczącej tego leku jaką dostałam od ginekologa pisze, że jeśli dolegliwości (bóle głowy, brzucha, trądzik, bolesność piersi, krwawienie śródcykliczne, brak/bolesne/ nieregularne miesiączki) utrzymują się dłużej niż przez okres 3miesięcy powinno się je omówić z lekarzem. A u Ciebie niektóre z dolegliwości utrzymują się dłużej, więc możliwe, że po prostu lekarz zadecyduje o ich zmianie.
![]() |
#1507 |
Zakorzenienie
|
W ulotce jest też informacja o odsetku dziewczyn, u których krwawienie z odstawienia nie występuje
![]()
![]() |
![]() |
#1508 |
Przyczajenie
|
no to chyba nic tylko sie cieszyc praktycznie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1509 |
Zakorzenienie
|
Ale oczywiście byłam u lekarza w przypływie niepokoju, kiedy po raz kolejny nie dostałam krwawienia
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1510 |
Przyczajenie
|
No tak,ja zrobiłam 4 testy ciążowe i ostatnio przez badanie krwi,wszystko ok i w ciąży nie jestem.Dobrze wiedzieć że ty też tak reagujesz i inni ,zastanawiam się tylko czy to aby napewno dobrze dla oragnizmu nie mieć wogóle krwawień.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1511 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1512 |
Przyczajenie
|
Dot.: QLAIRA - nowość! czy ktoś zna?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1513 |
Raczkowanie
|
Dot.: QLAIRA - nowość! czy ktoś zna?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1514 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem po 1 opak. Qlairy i na razie jest ok. Tylko głowa czasami trochę boli - jedyny skutek uboczny. Dostałam ją na wypadające włosy, poprawę cery i obfite i długie okresy. Jak z okresem to jeszcze nie wiem. Cera lepsza z włosami tak nie do końca. I w związku z tym zastanawia mnie, czy Qlaira z uwagi na małą ilość estrogenów może coś na wypadające włosy zdziałać?
Ale zastanawia mnie czy ilość 2mg walerianinu estradiolu można jakoś przełożyć na ilość 0,02 mg etynyloestradiolu. 2mg walerianinu estradiolu to jest znacznie mniej? Edytowane przez Kashaya Czas edycji: 2011-12-06 o 21:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1515 |
Raczkowanie
|
To znowu ja, wypowiadałam sie w tym wątku już wcześniej- teraz nadal czuję się świetnie po Qlairze ALE po ostrzejszym seksie wszystko mnie boli, nie chodzi o "środek" ale o jajniki, podbrusze
![]() No i pojawiło sie w 3 tygodniu nie plamienie jak na początku brania lecz krwawienie. Ostatnia miesiączka również była b. obfita. Nie chcę zmieniać tabletek bo działają cuda z moim samopoczuciem (Yaz= smut) ale chyba będę musiała, za tydzień idę do lekarza. Ech, chciałabym miec takie problemy typu "brak okresu" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1516 |
Wtajemniczenie
|
Zaciekawiłaś mnie z tymi bólami w okolicach podbrzusza i jajniki, bo ja też tak mam... Myślałam, że może to po prostu okres przejściowy w początkowej fazie seksu (bo od początku współżyłam tylko z qlairą). A wszystkie badania łącznie z ginekologicznym przed przepisaniem tabletek były w porządku...
W sumie to z seksem mam jeszcze jeden problem, czasem jak się kochamy to czuję straszny nacisk na pęcherz i nie wiem czym jest to spowodowane...
![]() |
#1517 |
Raczkowanie
|
O, też tak miałam, ale sądzę że to raczej nie związane z tabletkami.
Przyznam że trochę stresuje mnie ten ból bo przez 2 lata na Yazie NIGDY nie miałam podobnych bóli, wyniki wszelkich badań wręcz idealne a dzisiaj zaczęła sie jakaś masakra. No nic, dowiem sie niedługo co i jak i napiszę tu- w ramach ostrzeżenia bądź pocieszenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1518 |
Przyczajenie
|
dziewczyny,a czy przytylyscie zauwazalanie po qlairze??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1519 |
Zakorzenienie
|
ja nie
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1520 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1521 |
Raczkowanie
|
Mi z powodu obfitych, nieplanowanych krwawień po Qlairze lekarz po badaniach i szczegołowym wywiadzie kazał natychmiast ją odstawić, przez 7 dni brać leki przeciwkrwotoczne i po 7 dniach zacząc zażywanie nowych tabletek. Mam zaburzenia spowodowane Qlairą właśnie, a szkoda, bo tak świetnie sie na niej czułam... do czasu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1522 |
Wtajemniczenie
|
No niestety czasem tak bywa, ale skoro dostajesz laki przeciwkrwotoczne to znaczy, że odstawienie było absolutnie konieczne.
Ja nie przytyłam jak do tej pory z czego się bardzo cieszę bo musiałabym zmieniać, inny lekarz w moim przypadku powiedział, że nie wolno mi przytyć... I wahań wagi też mam unikać.
![]() |
#1523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem w trakcie III opakowania i znów idealnie jak w tamtym miesiącu znów krwawienie... generalnie w tym czasie jak powinny wypaść płodne podczas normalnego cyklu... 19 mam wizytę, no i trzeba podjąć decyzję co dalej, sama nie wiem ![]()
![]() |
![]() |
#1524 |
Raczkowanie
|
W trakcie brania oczywiście, inaczej w życiu bym ich nie odstawiła.
Powiem Ci tak: ja najchętniej trzymałabym sie Qlaira rękami i nogami, ale nie mogę z powodu tych krwawień... A u Ciebie być może ten okres 3 miesięcy to jeszcze za mało żeby organizm się dostosował? Ale z drugiej strony moje 3 msc oprócz plamień były idealne, dopiero w 4 coś sie zepsuło, zbadasz się i wyjaśnisz co się dzieje, lekarz na pewno coś poradzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1525 |
Raczkowanie
|
obozeeeeeee a ja dziś wzielam 2 tabletki
![]() 23 i 24 dzien i co robić teraz? ![]() Czy miała ktoraś z was taki 'problem'? ...nie wiem co mi się stalo, patrze na blister i w myslach sobie mówię " kuzwa dzis sroda" noi chlup wodą tableteczkę ;/ przypomnialam sobie jak juz mi przeleciala przez gardlo ze brałam 4 godz temu ![]() ![]() Co teraz? jutro nie brac a w czwartek juz normalnie tą pierwszą czerwoną? czy jutro wziąć czwartkową i tym samym sobie o jeden dzien skrócić ? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1526 |
Wtajemniczenie
|
Z ulotki w zasadzie wiele się nie dowiesz. Wydaje mi się, że po prostu jutro powinnaś wziąć tabletkę z następnego dnia, bo przerwa w stosowaniu jest wykluczona. Jednak jeśli masz jakiegoś zaufanego ginekologa to lepiej zadzwonić i się dowiedzieć.
![]() |
#1527 |
Raczkowanie
|
Najpierw zapytam jutro farmaceutki bo i tak mam zamiar wykupić nowe opakow. chyba ze nie udzieli mi żadnej odpowiedzi to zadzwonię do ginekol.
W ulotce nie ma nic o tym, tylko o pominięciu, i tak myslę że jutro bym pominęla tą tbl ktorą dzis wzielam... ![]()
![]() |
![]() |
#1528 |
Wtajemniczenie
|
Z tego co na innych forach z poradnikami ginekologów można przeczytać to nie należy robić przerwy. W ulotce pisze o przyjęciu dawki większej niż zalecana, ale niestety ograniczyli się do wymienienia skutków ubocznych....
![]() |
#1529 |
Raczkowanie
|
Ja jestem po pierwszym opakowaniu, w sumie prawie - wczoraj wzięłam pierwszą czerwoną tabletkę (tę 25) i krwawienia ani widu, ani słychu.
Tak wiem, że może ono nie wystąpić ale jakoś tak zawsze pewniej jest, kiedy się pojawia.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1530 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.