|
|
#31 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Atelier Cologne, Vanille Intensee Absolue Spray 2,3 zł/ml
Dziękuję wszystkim za pierwsze wpłaty
Quality Missala też stanęła na wysokości zadania - dostałam właśnie maila z potwierdzeniem nadania wysyłki
|
#32 |
|
Winter is coming
|
u mnie jest błąd w rozliczeniu-policzyłaś za 2 ml i 1 sampler
powinno być 9,2+1,2+5,5=15,90 ![]() przelew poleciał
Edytowane przez velika Czas edycji: 2011-12-05 o 19:57 |
|
|
|
#33 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Już wszystko poprawiłam![]() Dziękuję za przytomny umysł i szybki przelew
|
|
#34 |
|
Zadomowienie
|
mój przelew poleciał, dane też : )
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
przelew w drodze
dane na priv, dziękuję
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Skoro jeszcze zostało, to ja poproszę 10 ml
|
#37 |
|
Wtajemniczenie
|
Ano zostało! Jasne, cudownie!!!
Z przyjemnością zapisuję Zostały atomki 19, więc w takiej buteleczce będziesz miała swoje mililitry, OK? I jak pisałam - szczególnie dopieszczę kwestię zabezpieczenia. Za chwilę prześlę Ci dane do przelewu
|
#38 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój bank Cię pamiętał kasiora w drodze
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przelew w drodze, już ślę adres na PW
|
|
#40 |
|
Wtajemniczenie
|
Super
Wygląda na to, że niedługo powinnam mieć wszystkie przelewy. Myślę, że flakonik pojawi się u mnie jutro, więc odlewki zacznę robić w czwartek rano i postaram się wszystko wysłać tak, żebyście mogli cieszyć się Vanille Intensee już w piątek
|
#41 |
|
Wtajemniczenie
|
Flakon jest już u mnie i jeszcze dzisiaj zacznę robić odlewki.
Niestety (albo stety), ta przesyłka nauczyła mnie, żeby tak wartościowych perfum nie zamawiać listem poleconym...Do tej pory perfumy z Missali ze względów oszczędnościowych zamawiałam właśnie w takiej formie, ale tym razem czekało mnie małe rozczarowanie... Próbeczka załączona jako gratis została zgnieciona a zawartość poplamiła wszystko w środku. Żadna strata - pomyślałam - ważne że flakon Vanille jest cały, jednak zaniepokoiły mnie ciemniejsze przebarwienia pod zalakowaną folią. Byłam pewna, że są one w jakiś sposób wynikiem rozlanej zawartości próbki. Kartonik wypakowałam z folii i otworzyłam...w środku było wilgotno, a perfum ubyło ok. 5-8 ml... Stwierdziłam, że atomizer jest lekko odkręcony i tędy wydostała się woda... . Na szczęście nie jest to duży ubytek, a mi i tak zostanie całkiem sporo. Tylko zastanawiam się czy perfumy wydostały się podczas transportu do mnie (przesyłka musiała być potraktowana naprawdę brutalnie, skoro cała próbka została niemal roztarta w proch i może w skutek perturbacji coś stało się także z atomizerem flakonu?), czy może wcześniej? Ale wykluczam jednocześnie, że pracownicy Missali widząc "zacieknięty" kartonik - taki właśnie by mi wysłali..., więc najprawdopodobniej stało się to w transporcie (folia na kartoniku była nieuszkodzona, opatrzona jest naklejką importera). Ostatnia niemiła wiadomość - także paragon uległ zalaniu, w związku z czym są na nim jedynie szczątkowe informacje.Zdjęcia paragonu, flakonu w folii i bez załączam w pierwszym poście. Mogę zapewnić, że zapach jest dokładnie taki, jak ta resztka w mojej próbce i że dołożę wszelkich starań, żeby do Was Wasze buteleczki i sample dotarły w stanie idealnym.
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uważam , że to wszystko wina poczty. Wiem niestety jak oni się tam zachowują - znajomy pracował, otwierali sobie listy,sprawdzali co jest w środku , jak coś fajnego, a nie ubezpieczone - zabierali.
Z resztą nie raz widziałam, jak panie na poczcie traktują moje listy, które nadawałam w tym czasie - jak tylko nakleiły znaczek i wypełniły papierek - hop za ramie, na podłoge. Tylko po takim rzuceniu, z próbką nic by się nie stało. Ktoś chyba musiał usiąść na ten list ![]() Zero logiki z ich strony. Ale na szczęście nic gorszego się nie stało i dobrze , że tylko tyle jest ubytku , strach pomyśleć co by było gdyby butelka była ciut bardziej odkręcona |
|
|
|
#43 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale to jest najdziwniejsze, że kartonik był zalakowany folią i nigdzie nie było śladu, żeby ktokolwiek się do niego dobierał. To "poluzowanie" atomizera najprawdopodobniej jest wynikiem wstrząsów (i tego się chcę trzymać ). Dla mnie rozpakowywanie tego flakonu było związane z mocnymi emocjami , ale NA SZCZĘŚCIE ubyło naprawdę niewiele. Po prostu mam nauczkę na przyszłość .
|
|
#44 |
|
Lux Mundi
|
Przed wakacjami uczestniczyłam hurtowo w rozbiórkach
u poziomki świetne zapachy, niestety mimo tego,że ubezpieczyłam przesyłkę [list z zadeklarowaną zawartością] i Ada zabezpieczyła ją na maxa -jeden atomek został zgnieciony na amen, a ze szkła został pył! Dobrze, że to nie był Allure tylko mniej wartościowy zapach. Niestety przesyłkę odbierała Mama, nie zauważyła, że koperta jest zalana i po ptokach. Reklamacji nie uwzględniono bo 'usterka' nie została zgłoszona przy listonoszu to primo, secundo- nawet gdyby, to i tak nic bym nie wskórała, bo okazało się, że listy z zadeklarowaną zawartością ubezpieczone są tylko od zgubienia- zniszczenia już nie obowiązują o czym NIKT na poczcie mnie oczywiści nie poinformował kiedy pytałam o możliwości ubezpieczenia. Poczta Polska to po prostu ŻENUA i tyle. Teraz wszystko wysyłam przesyłką na szczególnych warunkach- tam można wpisać i kwotę ubezpieczenia od zagubienia, reflektują też zniszczenia + można nakleić 'ostrożnie szkło!'. Kilka zł więcej, ale ponoć po takich listach już nie skaczą
|
|
#45 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak to jest: NIGDY do tej pory nie zdarzyła mi się żadna podobna historia ze strony PP (poza ewidentną opieszałością i zwlekaniem z dostarczeniem przesyłki
), a raz nawet dostałam flakonik perfum cały i zdrowy wysłany po prostu w zwykłej kopercie listem nierejestrowanym... (oczywiście nie tak umawiałam się ze sprzedawcą). Wiem natomiast, że QM świetnie zabezpieczają wysyłane listem perfumy, a pomimo tego TAKA sprawa...Chciałam po prostu maksymalnie obniżyć koszty tej rozbiórki . Na szczęście, pomimo niefajnej przygody, mam wielką nadzieję, że dalszy jej ciąg będzie jak najbardziej pozytywny . (W każdym razie ze swojej strony dołożę wszelkich starańI - tak sobie postanawiam - jeśli wartościowe perfumy, to tylko kurier albo paczka ubezpieczona, AMEN . Jestem już po odlewkowaniu . Za chwilę cyknę zdjęcia i wstawię do 1 postu.
|
|
#46 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
nieśmiało zapytam, czy byłaby możliwość dopisania jeszcze jednego sampla?
|
|
|
|
#48 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze, że właśnie zajrzałam na wizaż, bo akurat miałam zamknąć Twoja kopertę, a tak mam możliwość dorzucić Ci sampelka .Proszę w takim razie o przesłanie 5,2 zł ![]() Kończę już "zawijanie w te sreberka" i za ok. godziny spieszę na pocztę
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
właśnie przesłałam, dziękuję bardzo
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#50 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja także dziękuję
No i....siuuuu, wszystko poszło i już tylko pozostało mi trzymać kciuki, żeby tym razem PP się postarała i dostarczyła Wam przesyłki szybciutko i nienaruszone . Jak tylko je otrzymacie, proszę o meldunki .
|
#51 |
|
Wtajemniczenie
|
Meduję, że paczuszka już u mnie
Niko, przed wysłaniem rób zdjęcie tych pięknych paczuszek, które nam wysyłasz żeby wszyscy nam zazdrościli Aż żal otwierać.A zapach śliczny Dziękuję za rozbiórke |
|
|
|
#52 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A paczuszki - no cóż, wszak dookoła klimat przedświąteczny, więc...dałam się ponieść . Cieszę się, że zapach Ci się podoba (mi też, bardzo).
|
|
#53 |
|
Wtajemniczenie
|
znajdzie się jeszcze 10ml dla mnie?
bo ja tylko 4ml wzięłam i już żałuję |
|
|
|
#54 |
|
Winter is coming
|
mam i ja swoje próbki
![]() dzięki wielkie
|
#55 |
|
Lux Mundi
|
Mam i ja!
![]() Paczuszka to prawdziwy majstersztyk! ![]() Aż się chce otwierać listy normalnie! ![]() A wanilia- cuuudnaaa Dziękować po stokroć
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję, odlewka już u mnie
I dziękuję za pachnący prezencik I w ogóle dziękuje za rozbiórkę A perfumy piękne są, takie... urocze
|
#57 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Oczywiście, znajdzie się i więcej. Ja zostawiłam sobie naprawdę dużo, i choć to świetny zapach - chyba nie uda mi się prawie 100 ml na siebie wypsikać w ciągu kilku najbliższych lat (szczególnie, że wokół tyle innych zapachowych pokus ). Więc bez problemu zapisuje Ci dziesiąteczkę w atomku 10, OK? Proszę o przelanie 31,8 zł, a ja nadam Ci Vanille w poniedziałek. Cytat:
![]() Cytat:
Nie zawsze, ale czasami nachodzi mnie taka ochota, żeby pobawić się w formę, szczególnie, jeśli treść jest tego warta .Cytat:
![]() ja też Ci dziękuję za wspólne zakupy
|
|
#58 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#59 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#60 |
|
Wtajemniczenie
|
a byłaby możliwość w a19? bo taki ładny i był sobie sample przelała jeszcze
![]() jeśli już przelałaś to trudno, nie było pytanie a i pieniążki przelane |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

. Już wszystko poprawiłam

kasiora w drodze
. Na szczęście nie jest to duży ubytek, a mi i tak zostanie całkiem sporo. Tylko zastanawiam się czy perfumy wydostały się podczas transportu do mnie (przesyłka musiała być potraktowana naprawdę brutalnie, skoro cała próbka została niemal roztarta w proch i może w skutek perturbacji coś stało się także z atomizerem flakonu?), czy może wcześniej? Ale wykluczam jednocześnie, że pracownicy Missali widząc "zacieknięty" kartonik - taki właśnie by mi wysłali..., więc najprawdopodobniej stało się to w transporcie (folia na kartoniku była nieuszkodzona, opatrzona jest naklejką importera). Ostatnia niemiła wiadomość - także paragon uległ zalaniu, w związku z czym są na nim jedynie szczątkowe informacje.

). Dla mnie rozpakowywanie tego flakonu było związane z mocnymi emocjami
, ale NA SZCZĘŚCIE ubyło naprawdę niewiele. Po prostu mam nauczkę na przyszłość
. Jak tylko je otrzymacie, proszę o meldunki
. Cieszę się, że zapach Ci się podoba (mi też, bardzo).
bo ja tylko 4ml wzięłam i już żałuję