Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-07, 23:43   #2431
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

jak by któraś chciała welurowy kombinezon r. 62 to tu jest fajna aukcja sama bym kupiła, ale ja mam już dwa więc mi nie są potrzebne
http://allegro.pl/welurowy-kombinezo...975578664.html

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 00:38   #2432
anagat
Zadomowienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Anagat i Konia dzieki za odpowiedz. tylko jak pomysle o aplikacji dowcipnie to az mi sie odechciewa
anagat fajny macie samochod, duzy...moj Tz poluje ostatnio na tego typu.

kolorowych snow Wam zycze

Ja nie śpię, dzidziol też jeszcze nie..
Moniu, szczerze polecam sharana.. ja mam staruszka z 97 r.
Ale jest rewelacyjnym autem.To mówię oficjalnie JA, która zapierała się wszystkimi kopytami przed jego kupnem..
Mamy fajną wersję- elektryczne wszystkie szyby- również tylne, podgrzewane przednie fotele, nawiew osobny i ogrzewanie na tył, klima..
Auto jest wygodne, wywalamy tyle siedzeń ile chcemy, składamy je i rozkładamy jak nam pasuje.

Wracaliśmy nim w czerwcu z Polski do Irlandii i Radek skonstruował łóżko podwieszane w płyty wiórowej- rewelacja.. jedziemy, zapada noc, stajemy na stacji bezynowej, prysznic, rozkłądamy łózeczko, pies do przodu i całą noc śpimy..
Pod łózkiem mnóstwo miejsca na bagaż, spokojnie rowery i wózek przewieziesz. No ógólnie bez zarzutu.

P.S. nie zajmuję się rozprowadzaniem samochodów marki VW ani żadnych innych żeby było jasne.

---------- Dopisano o 01:38 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ----------

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
zjedz go do pasa , pewnie ma trzecie oko w brzuchu

przyszyj do piżamy ten termofor nie psa
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 01:34   #2433
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
widzą widzą mój się zapytał co mi się w nogi stało stwierdził że trochę poćwiczę i zniknie a jak go uświadomiłam że nie zniknie to stwierdził że ok najważniejsze że nie boli mnie to a każdy ma jakieś rany wojenne.
hehe, to że dosłownie widzą te rozstępy i cellulit to tak, zgodzę się, ale nie widzą tak jak my widzimy je w sensie nie zwracają uwagi na nie tak bardzo. Ja mam posiekane pośladki strasznie, TŻ podziwiał nie raz i nawet raz liczyliśmy te krechy , i mówię, to jeszcze tu i tu - a on: gdzie? gdzie? tu już nic nie ma, nie przesadzaj Ale faceci też miewają straszne rozstępy, mam kumpla który też ma posiekane uda przy pośladkach, brat mój też się przyznał, że stosuje kremy na rozstępy, bo ma pręgi.
no ale fakt ostatnio, cellulit straszny mnie dopadł od wewnątrz ud - ponoć normalne w ciąży i TŻ masuje mi te moje uda co jakiś czas i liczy te "dołki", ale jemu to wcale nie przeszkadza, wręcz przeciwnie - nie dostrzega w tym czegoś nieładnego, mam i tyle, może z czasem się uda to cholerstwo zbić na pewno przez te niedoskonałości nie kocha mnie mniej

MoniaHan to możesz być spokojna, że z szyjką wszystko ok.

konia ale pech z tym usg, o to dobrze, że pogadałaś z lekarzem.

Kulkaaga ale fajne zakupy

anagat fajowy ten wózek

Akurat się składa, że VW też sporo siedzę. Teraz mam caddego, wcześniej miałam tourana. Fajne autka takie rodzinne. Obecny caddy wygodny i do firmy i dla rodziny - wózek nawet bez rozkłądania można włożyć Ale najchętniej bym jeździła T5 (busem) Lubię duże auta i wysoko siedzieć a czasami lubię też terenówkami jeździć mmmmmm, dłuższy czas jeździłam fajną toyotą land cruiserem albo ukochaną gietką (mercedes g-klasa), taka to ze mnie świrnięta miłośniczka motoryzacji

No dobra, zmykam lulu, niedawno wróciłam z gali --było mega fajnie. No to miłych snów

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 03:19   #2434
emigra
Zakorzenienie

A my mamy pierwsza bezsenna noc ... buu
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 05:20   #2435
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
A my mamy pierwsza bezsenna noc ... buu

szkoda, że nie wiedziałam, że Ty też nie śpisz, bo byśmy sobie popisały...
Stary 2011-12-08, 07:12   #2436
Nikii89
Zakorzenienie

Dzień dobry wszystkim

Jakoś spać nie umiem. TŻ pojechał do pracy o 5.20 i od tej pory kręcę się i wierce i nic zasnąć nie potrafię. Jeszcze mały dziś nad wyraz aktywny się zrobił więc o 6.35 zwlekłam swe ciało z łóżka , zrobiłam sobie kanapeczkę i herbatkę i tak siedzę. Zaraz idę do mamy bo umówiłam się że pojadę z nią do jej sklepu a potem na spokojnie kupię sobie świeżutki, cieplutki chlebek i odbiorę wyniki z wczorajszych badań

Miłego dzionka odezwę się jak wrócę
Stary 2011-12-08, 07:29   #2437
joanaros
Zakorzenienie

hej
Mi po dzisiejszej nocy psychika już wysiadła, mam doła.
Całą noc bolała mnie rwa kulszowa. Odkąd gin zlecił mi leżenie boli jeszcze gorzej. Wykończę się, jak tak dalej będzie. Na dodatek waga znowu dużo w górę (już naprawdę nie wiem co mam jeść bo jem mało) co niestety sprzyja obciążeniu tego odcinka. Tak bym wzięła coś przeciwbólowego a tak się męczyłam...... A ból taki że szkoda gadać..... A to jeszcze 3 miesiące
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 09:08   #2438
tynka88
Zadomowienie

hejj

Pizza z da grasso to tez moja ulubiona najbardziej lubie z sosem czosnkowym zawsze jak jestem u rodziców to zamawiam bo mieszkaja obok mój TZ nie znosi zapachu tego sosu i jak zjem to trzyma sie ode mnie z daleka

zmykam na sniadanko ,bo az mnie jakies mdłosci z głodu łapią

Joanaros strasznie Ci współczuje, tylko sie domyślam jak bardzo Ci musi bolec, ja mialam kilka dni bólu kręgosłupa , bol promieniowal na noge ii masakra, trzymaj sie kochana

mnie czesto mecza bóle zatok, zawsze o tej porze roku, ból czesto jest zwalajacy z nóg, troche pomagały mi dwie tabletki ibuprom zatoki , ale teraz musze sie przemeczyc, a czasami czuje sie jakby ktoś mnie pobił.

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2011-12-08 o 09:11
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 09:33   #2439
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Ja nie śpię, dzidziol też jeszcze nie..
Moniu, szczerze polecam sharana.. ja mam staruszka z 97 r.
Ale jest rewelacyjnym autem.To mówię oficjalnie JA, która zapierała się wszystkimi kopytami przed jego kupnem..
Mamy fajną wersję- elektryczne wszystkie szyby- również tylne, podgrzewane przednie fotele, nawiew osobny i ogrzewanie na tył, klima..
Auto jest wygodne, wywalamy tyle siedzeń ile chcemy, składamy je i rozkładamy jak nam pasuje.

Wracaliśmy nim w czerwcu z Polski do Irlandii i Radek skonstruował łóżko podwieszane w płyty wiórowej- rewelacja.. jedziemy, zapada noc, stajemy na stacji bezynowej, prysznic, rozkłądamy łózeczko, pies do przodu i całą noc śpimy..
Pod łózkiem mnóstwo miejsca na bagaż, spokojnie rowery i wózek przewieziesz. No ógólnie bez zarzutu.

P.S. nie zajmuję się rozprowadzaniem samochodów marki VW ani żadnych innych żeby było jasne.

---------- Dopisano o 01:38 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ----------

o to fajnie ze polecasz, my we wrzesniu zmienilismy BMW 5 (szybka byla bestia...ale za ''posh'', duzy silnik i troche nas to kosztowalo, wiec kupilismy vectre C z 2008, jestesmy w sumie zadowoleni, bo polke z tylu sie wyciaga i pies sobie siedzi i jest zadowolony, bagaznik jest duzy i co najwazniejsze nie mdli mnie jak nia jezdze, no ale teraz zalujemy ze nie kupilismy combi jednak jakiegos, a Tz bardzo sie podobaja te samochody typu sharan, ja tez nie mialabym nic przeciwko, lubie duze samochody.jezdze w pracy nissanem navara czasami i Tz sluzbowym land roverem defenderem....im wyzej sie siedzi tym lepiej mi sie jezdzi...no tylko ze teraz troche za wysoko aby wsiadac, szczegolnie do navary wczoraj po USG aby wstac ...podalam mu reke bo nie wiedzialam jak wstac

a wieczorem Tz mial niezly ubaw ze mnie, bo aplikowalam sobie kapsulke..przy lustrze....smial sie jak nie wiem co, ze zapomnialam gdzie jest ''wejscie'', mowie do niego ze w kwietniu bedziesz mial dziewice po porodzie....oj nie szlo mi z ta kapsulka zbyt dobrze...jestem nietykalna podczas ciazy

Joanaros bidulko

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 09:46   #2440
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
No dzisiaj jeszcze jest tam, ale lekarze mówią,żeby już raczej została w domu .
Nie wiem jak Ona to zniesie, bo będzie chciała być z Małym i z Córką.
Konia , tak bardzo mi zal przyjaciolki i coreczki!
Nie wiem w sumie co napisac ale chcialam wyrazic moje wspolczucie.
Nie potrafie sobie wyobrazic takiego bolu

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 09:47   #2441
Capsta
Raczkowanie

Widzę, że nie tylko mi zaczął się okres bezsennych nocy
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-08, 09:54   #2442
ania20m
Wtajemniczenie

Ja sie też często w nocy budzę a nigdy wcześniej tak nie było, zawsze jak sie położyłam to spałam jak kamień a teraz budze sie kilka razy i przewracam z boku na bok.

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 09:54   #2443
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
szkoda, że nie wiedziałam, że Ty też nie śpisz, bo byśmy sobie popisały...
no popatrz, a myslalam ze wszystkie sobie smacznie spia zasnelam spowrotem dopiero o 5 ... o 6.30 maz wstawal do pracy to sie przebudzilam ale nawet nie wstalam mu sniadania zrobic
Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
hej
Mi po dzisiejszej nocy psychika już wysiadła, mam doła.
Całą noc bolała mnie rwa kulszowa. Odkąd gin zlecił mi leżenie boli jeszcze gorzej. Wykończę się, jak tak dalej będzie. Na dodatek waga znowu dużo w górę (już naprawdę nie wiem co mam jeść bo jem mało) co niestety sprzyja obciążeniu tego odcinka. Tak bym wzięła coś przeciwbólowego a tak się męczyłam...... A ból taki że szkoda gadać..... A to jeszcze 3 miesiące
bidulko
Cytat:
o to fajnie ze polecasz, my we wrzesniu zmienilismy BMW 5 (szybka byla bestia...ale za ''posh'', duzy silnik i troche nas to kosztowalo, wiec kupilismy vectre C z 2008, jestesmy w sumie zadowoleni, bo polke z tylu sie wyciaga i pies sobie siedzi i jest zadowolony, bagaznik jest duzy i co najwazniejsze nie mdli mnie jak nia jezdze, no ale teraz zalujemy ze nie kupilismy combi jednak jakiegos, a Tz bardzo sie podobaja te samochody typu sharan, ja tez nie mialabym nic przeciwko, lubie duze samochody.jezdze w pracy nissanem navara czasami i Tz sluzbowym land roverem defenderem....im wyzej sie siedzi tym lepiej mi sie jezdzi...no tylko ze teraz troche za wysoko aby wsiadac, szczegolnie do navary wczoraj po USG aby wstac ...podalam mu reke bo nie wiedzialam jak wstac

a wieczorem Tz mial niezly ubaw ze mnie, bo aplikowalam sobie kapsulke..przy lustrze....smial sie jak nie wiem co, ze zapomnialam gdzie jest ''wejscie'', mowie do niego ze w kwietniu bedziesz mial dziewice po porodzie....oj nie szlo mi z ta kapsulka zbyt dobrze...jestem nietykalna podczas ciazy

Joanaros bidulko
ja tez jestem nietykalna.... tzn na poczatku byl meksyk jak nie wiem, bo pod koniec udanego cyklu nawet termometr nie pasowal teraz juz trochem lepsza i przyjazniejsza ale maz sie boi ze go znowu poobcieram no i juz teraz o mala tez sie boi, mowi ze wie ze nie siegnie ale jakos boi sie ze krzywde zrobimy

Piszecie o autach ... moja mama miala sharana z 2006 roku, przerobionego na jakas nowsza wersje jeszcze - ja tym autem jezdzac czulam sie jak w tirze prawie fajnie bo wysoko ale za dlugie mi sie wydawalo i takie nieskretne. My mielismy wczesniej tez vectre c ale z 2005 roku jezdzilo sie super, autko pojemne, wygodne, od roku mamy mercedesa klasy e, auto 3 letnie dostalismy od tesciowej na slub wlasciwie i jestem w nim zakochana mnostwo miejsca, automatik, bagaznik ma bardzo duzy, no i jak sie pedal wcisnie to sie jedzie a nie ciagnie hihi najwiecej mandatow nim nalapalam bo nie czuc bylo predkosci dopiero jak z navi zaczelam jezdzic to mi krzyczala jak jechalam zbyt szybki

mialam kiedys okazje przejechac sie do polski bmw x5 chyba- te wysokie, a la terenowe hehe super sie jechalo, mial kamery z przodu i z tylu wiec parkowac bylo prosto i przyjemnie, ale jakos tak lekkoskretny byl ten samochod - a mercusiem czuje sie jakos pewniej
3270g, 47 cm
Stary 2011-12-08, 09:55   #2444
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
mnie czesto mecza bóle zatok, zawsze o tej porze roku, ból czesto jest zwalajacy z nóg, troche pomagały mi dwie tabletki ibuprom zatoki , ale teraz musze sie przemeczyc, a czasami czuje sie jakby ktoś mnie pobił.
Oj ja też wiem co to ból zatok, przy takiej pogodzie jak dziś u mnie - wieje strasznie cierpiałam non stop na ból głowy i do tego czulam się jakby mi ktoś 5 l wody wlał do czaszki i też całą jesień i zime jechałam na ibupromie zatoki. W tym roku ze względu na ciąże zaczęłam dość szybko nosić czapke no i mniej wychodze na taką pogodę, siedze w ciepełku i póki co (odpukać) tylko raz mnie bolały
Stary 2011-12-08, 09:58   #2445
agabi
Rozeznanie

dzień dobry Kochane
przepraszam, że tak mało się udzielam.ale cały czas jestem z Wami.czytam wszystko co napiszecie, podziwiam Wasze wszystkie zdjęcia, trzymam kciuki za wszystkie wizyty, cieszę sie z dobrych wieści i smutno mi z powodu tych złych...

co do nieprzespanych nocy-przez to że co pół godziny biegam na siku, też praktycznie nie śpię :/ wmawiam sobie że w ciąży takie sikanie to normalka

ogólnie u mnie wszystko ok- w brzuszku i w pachwinie tylko ciągnie
jak zmieniam pozycję ...mam nadzieję, że to nic poważnego.

w domu mam sajgon- remont w sypialni i salonie. masakra.

ogolnie jakoś mi smutno ostatnio...

miłego dzionka
Stary 2011-12-08, 09:59   #2446
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Capsta Pokaż wiadomość
Widzę, że nie tylko mi zaczął się okres bezsennych nocy
Ty tez?
Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Ja sie też często w nocy budzę a nigdy wcześniej tak nie było, zawsze jak sie położyłam to spałam jak kamień a teraz budze sie kilka razy i przewracam z boku na bok.
Ja sie przebudzam zawsze jak sie przekrecam z boku na bok, bo to juz chwilami wyzsza szkola jazdy jest, ale zawsze za minute juz znowu spie a dzis w nocy porazka, przewrocilam sie, maz zaczal mnie calowac bo myslal ze sie obudzilam, pogadalismy - byla 1.30, on zasnal przed 3 a ja dopiero o 5
3270g, 47 cm
Stary 2011-12-08, 10:16   #2447
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
no popatrz, a myslalam ze wszystkie sobie smacznie spia zasnelam spowrotem dopiero o 5 ... o 6.30 maz wstawal do pracy to sie przebudzilam ale nawet nie wstalam mu sniadania zrobic

bidulko

ja tez jestem nietykalna.... tzn na poczatku byl meksyk jak nie wiem, bo pod koniec udanego cyklu nawet termometr nie pasowal teraz juz trochem lepsza i przyjazniejsza ale maz sie boi ze go znowu poobcieram no i juz teraz o mala tez sie boi, mowi ze wie ze nie siegnie ale jakos boi sie ze krzywde zrobimy

Piszecie o autach ... moja mama miala sharana z 2006 roku, przerobionego na jakas nowsza wersje jeszcze - ja tym autem jezdzac czulam sie jak w tirze prawie fajnie bo wysoko ale za dlugie mi sie wydawalo i takie nieskretne. My mielismy wczesniej tez vectre c ale z 2005 roku jezdzilo sie super, autko pojemne, wygodne, od roku mamy mercedesa klasy e, auto 3 letnie dostalismy od tesciowej na slub wlasciwie i jestem w nim zakochana mnostwo miejsca, automatik, bagaznik ma bardzo duzy, no i jak sie pedal wcisnie to sie jedzie a nie ciagnie hihi najwiecej mandatow nim nalapalam bo nie czuc bylo predkosci dopiero jak z navi zaczelam jezdzic to mi krzyczala jak jechalam zbyt szybki

mialam kiedys okazje przejechac sie do polski bmw x5 chyba- te wysokie, a la terenowe hehe super sie jechalo, mial kamery z przodu i z tylu wiec parkowac bylo prosto i przyjemnie, ale jakos tak lekkoskretny byl ten samochod - a mercusiem czuje sie jakos pewniej
ojejku ja automatyczna skrzynie uwielbiam, z gorki nie zjezdza do tylu przynajmniej
my do Polski w zime jezdzilismy 2 lata temu starsza vectra c, spisala sie na medal, jechalo sie jak czolgiem w sniegu i przy mrozie -24, ale i opony mielismy bardzo dobre.
BMW 5 rok temu jechalismy na swieta do Wloch, przez Szwajcarie, komfort niesamowity, ale mnie mdlilo strasznie w nim....i tez miedzy innymi dlatego sprzedalismy, a tak w ogole do 24 roku zycia to jezdzilam maluchem i tez bylo dobrze
no tak - slyszalam ze mercedes to mercedes, nie ma sobie rownych, ale my tutaj nie mozemy sobie pozwolic, krzywo by sie patrzyli...tak samo jak na BMW.

Stary 2011-12-08, 10:17   #2448
lena_mi
Zakorzenienie

Dzień dobry Dzieczyny dziękuję za trzymanie kciuków za wizytę!
Niestety wczoraj nie było wszystko tak jak trzeba..

Okazało się że mój ginekolog prowadzący odchodzi z przychodni i nie będzie prowadził już mojej ciąży (a jest naprawdę super!). Muszę się teraz przepisac do kogoś innego, ale mam stresa czy dobrze trafię

To co mnie najbardziej zmartwiło to moje obniżone łożysko ((
Zaraz po świętach mam powtórkę z USG - muszę monitorowac czy pójdzie w górę, w innym przypadku niechciana przeze mnie cesarka nie mówiąc już o innych poważnych konsekwencjach, z którymi może się wiązac takie ułożenie łożyska (((
jak o tym posłuchałam to płakac mi się chciało((

Z dzidzią poza tym wszystko dobrze, waży 320 g i jak powiedział ultrasonografista ... wydaje się byc Dziewczynką

Załączam zdjęcia stópek i profilu mojego Maleństwa.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00373.jpg (32,8 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00374.jpg (21,5 KB, 28 załadowań)
Stary 2011-12-08, 10:19   #2449
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dziewczyny wlasnie rozmawialam z moja Mama przez telefon, planuje zrobic w marcu/kwietniu laserowa korekte oczu bo ma astygmatyzm i dalekowzrocznosc, i az mi jej szkoda jak widze jak sie meczy - alubi duzo czytac, ale to jej sprawia trudnosc.
chce zrobic ten zabieg w Warszawie, czy wiecie moze cos o miejscu godnym polecenia?oczywiscie bede szukac w sieci, opini itd. ale moze ktoras z Was zna kogos lub cos slyszala. bede wdzieczna za info.

Stary 2011-12-08, 10:23   #2450
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość

Okazało się że mój ginekolog prowadzący odchodzi z przychodni i nie będzie prowadził już mojej ciąży (a jest naprawdę super!). Muszę się teraz przepisac do kogoś innego, ale mam stresa czy dobrze trafię

Zaraz po świętach mam powtórkę z USG - muszę monitorowac czy pójdzie w górę, w innym przypadku niechciana przeze mnie cesarka nie mówiąc już o innych poważnych konsekwencjach, z którymi może się wiązac takie ułożenie łożyska (((

Z dzidzią poza tym wszystko dobrze, waży 320 g i jak powiedział ultrasonografista ... wydaje się byc Dziewczynką

Obniżenie łożyska to jeszcze nic poważnego! Wiem co mówię, bo sama jestem tego przykładem Obecnie łożysko zajmuje już całą macicę. Wystarczy, że poleżałam trochę więcej, ograniczyłam nawet spacery z psem. Będzie dobrze

A ja dziś wstaję, wszystko ładnie... poprawiam koszulkę od piżamy... a tam na cycku plama Siara się pokazuje

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 10:24   #2451
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:

lena sliczna Coreczka przykro mi z powodu odejscia Twojego prowadzacego lekarza, trzymam kciuki aby nowy lekarz okazal sie rownie dobry.
co do lozyska, to nie masz przodujacego?
kilka z nas mialo tutaj wczesniej problemy z lozyskiem karolca, Zariah, ja tez mialam nisko i jeszcze chyba kilka dziewczyn, podnioslo sie nam. trzeba sie oszczedzac i duzo odpoczywac, nie dzwigac i ponoc lezec z pupka uniesiona. trzymam kciuki aby wszystko bylo dobrze

Stary 2011-12-08, 10:25   #2452
aalegna
Wtajemniczenie

lena_mi szkoda że w trakcie ciąży musisz szukać nowego lekarza mam nadzieje że dobrze trafisz i będziesz zadowolona. A łożyskiem się aż tak bardzo nie przejmuj i bądź dobrej myśli, w ktorym tc jesteś? Wiesz ja na początku też miałam cały czas obniżone łożysko, ale w końcu się podniosło i póki co jest ok, pani dr zapewniała że czasem się tak zdarza. Trzymam kciuki żeby i w twoim przypadku tak było
Stary 2011-12-08, 10:26   #2453
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
ojejku ja automatyczna skrzynie uwielbiam, z gorki nie zjezdza do tylu przynajmniej
my do Polski w zime jezdzilismy 2 lata temu starsza vectra c, spisala sie na medal, jechalo sie jak czolgiem w sniegu i przy mrozie -24, ale i opony mielismy bardzo dobre.
BMW 5 rok temu jechalismy na swieta do Wloch, przez Szwajcarie, komfort niesamowity, ale mnie mdlilo strasznie w nim....i tez miedzy innymi dlatego sprzedalismy, a tak w ogole do 24 roku zycia to jezdzilam maluchem i tez bylo dobrze
no tak - slyszalam ze mercedes to mercedes, nie ma sobie rownych, ale my tutaj nie mozemy sobie pozwolic, krzywo by sie patrzyli...tak samo jak na BMW.
no mi bmw wlasnie wydawala sie taka lekka i niestabilna, pewnei przez to Cie mdlilo
Cytat:

gratuluje coreczki i trzymam kciuki zeby lozysko poszlo w gore
3270g, 47 cm
Stary 2011-12-08, 10:26   #2454
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Obniżenie łożyska to jeszcze nic poważnego! Wiem co mówię, bo sama jestem tego przykładem Obecnie łożysko zajmuje już całą macicę. Wystarczy, że poleżałam trochę więcej, ograniczyłam nawet spacery z psem. Będzie dobrze

A ja dziś wstaję, wszystko ładnie... poprawiam koszulkę od piżamy... a tam na cycku plama Siara się pokazuje
siara!!! ja myslalam 2 dni temu ze tez juz mam, wracalam z pracy do domu (1 minutowy spacerek) i zimno bylo bardzo, a mnie tak sutki zaczely piec, bolec, no strasznie, podnosze koszulke i sprawdzam je, a sutki prawie biale, ale siary jeszcze nie bylo, jak sie ogrzalam troche w domu przestalo piec

Stary 2011-12-08, 10:28   #2455
Furczak
Raczkowanie

dołączam do dzisiejszych "rannych ptaszków", moj tż wstał o 5.40 z wielkim krzykiem- bo był juz teoretycznie od 10 min w pracy :/ no i już nie zasnęłam jak wybiegł z domu. walczyłam do 7.15 i wstałam bo głód nie pozwolił mi dłużej leżeć... i tak od rana się krzątam po domu i nic konkretnego nie zrobiłam :/
Furczak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 10:30   #2456
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny wlasnie rozmawialam z moja Mama przez telefon, planuje zrobic w marcu/kwietniu laserowa korekte oczu bo ma astygmatyzm i dalekowzrocznosc, i az mi jej szkoda jak widze jak sie meczy - alubi duzo czytac, ale to jej sprawia trudnosc.
chce zrobic ten zabieg w Warszawie, czy wiecie moze cos o miejscu godnym polecenia?oczywiscie bede szukac w sieci, opini itd. ale moze ktoras z Was zna kogos lub cos slyszala. bede wdzieczna za info.
Niech się mama dobrze zastanowi, z tego co ja się orientuje, ta korekcja laserowa powoduje zmniejszenie/zlikwidowanie wady tylko do dali czyli do patrzenia, do czytania tak czy tak bedzie musiała zakładąć okulary (to jest związane z wiekiem, po 40 roku życia soczewka robi się mniej elastyczna i stąd trzeba pomagać sobie okularami do czytania to się nazywa presbiopia, po polsku starczowzroczność)!!!! Kiedyś mieliśmy pacjenta który też chciał zrobić sobie tą korektę ale zauważył że lekarze którzy mu to zalecali wszyscy byli w okularach więc stwierdził że skoro lekarze się nie operują to jednak coś jest nie tak i mój dr mu potwierdził że on ma wadę -7,0 i nigdy by sie nie poddal takiej operacji
Stary 2011-12-08, 10:35   #2457
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
no mi bmw wlasnie wydawala sie taka lekka i niestabilna, pewnei przez to Cie mdlilo

gratuluje coreczki i trzymam kciuki zeby lozysko poszlo w gore
nie no wlasnie w BMW czulam sie najbardziej bezpiecznie, na zakretach bylo super stabilne, jak zmienialismy samochod bylo trudno nam znalezc cos porownywalnego. w vectrze nei czuje sie juz tak bezpiecznie. BMW mialo cos z ukladem kierowniczym ponoc, ale mechanicy nie mogli znalezc co to bylo bylo miekkie, moze dlatego...nie wiemszkoda ze musielismy sprzedac, bo mialo wszystko prawie co samochod moze miec Tz szukal wlasnie takiej konkretnej wersji ponad pol roku...po to aby po roku sprzedac

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
Niech się mama dobrze zastanowi, z tego co ja się orientuje, ta korekcja laserowa powoduje zmniejszenie/zlikwidowanie wady tylko do dali czyli do patrzenia, do czytania tak czy tak bedzie musiała zakładąć okulary (to jest związane z wiekiem, po 40 roku życia soczewka robi się mniej elastyczna i stąd trzeba pomagać sobie okularami do czytania to się nazywa presbiopia, po polsku starczowzroczność)!!!! Kiedyś mieliśmy pacjenta który też chciał zrobić sobie tą korektę ale zauważył że lekarze którzy mu to zalecali wszyscy byli w okularach więc stwierdził że skoro lekarze się nie operują to jednak coś jest nie tak i mój dr mu potwierdził że on ma wadę -7,0 i nigdy by sie nie poddal takiej operacji
dzieki aalegna, wlasnie przeciez Ty pracujesz w okulistyce.
Dziekuje bardzo. no wlasnie dlatego Mama musi sie dowiedziec jak i co dokladnie, a ja chce jej pomoc, wiem ze do czytania i tak bedzie trzeba uzywac okularow, tak tez ma moja znajoma, ale u mojej Mamy jest zle - bo ona nawet smsow nie moze czytac...no zobaczymy, gdyby pojechala na test - to dowiedzialaby sie szczegolow.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-08, 10:36   #2458
Madziara 26
Rozeznanie

A ja dziś dla odmiany niedawno wstałam, a zasnełam na finale top model Matko ten szpak darł sie jak niewiem co !!! wielki artysta Ja dziś dzień sprzątania

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 10:37   #2459
alamig
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluję dziewczynki Kochana, tak jak dziewczyny piszą, łożysko jeszcze może się podnieść, więc jeszcze nie szykuj się na tą cesarkę Mnie zmiana lekarza czeka w lutym, bo przeprowadzamy się do innego miasta. Też nie jestem z tego zadowolona, bo bardzo mi pasuje mój obecny prowadzący, ale cóż. Czasem nie mamy wpływu na wiele rzeczy
Stary 2011-12-08, 10:39   #2460
karolca
Zakorzenienie

MoniaHan, źle jest u osób, które mają wady ponad +/- 15, i do tego inne choroby oczu jak zanik nerwu wzrokowego, astygmatyzm, ograniczenie pola widzenia, kurza ślepota...
Rozumiem, że to niesamowicie utrudnia życie, ale "zwykłe" wady wzroku można spokojnie "naprawić" okularami

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości