|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
jak by któraś chciała welurowy kombinezon r. 62 to tu jest fajna aukcja sama bym kupiła, ale ja mam już dwa więc mi nie są potrzebne
![]() http://allegro.pl/welurowy-kombinezo...975578664.html |
|
|
|
#2432 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
Ja nie śpię, dzidziol też jeszcze nie.. Moniu, szczerze polecam sharana.. ja mam staruszka z 97 r. Ale jest rewelacyjnym autem.To mówię oficjalnie JA, która zapierała się wszystkimi kopytami przed jego kupnem.. Mamy fajną wersję- elektryczne wszystkie szyby- również tylne, podgrzewane przednie fotele, nawiew osobny i ogrzewanie na tył, klima.. Auto jest wygodne, wywalamy tyle siedzeń ile chcemy, składamy je i rozkładamy jak nam pasuje. Wracaliśmy nim w czerwcu z Polski do Irlandii i Radek skonstruował łóżko podwieszane w płyty wiórowej- rewelacja.. jedziemy, zapada noc, stajemy na stacji bezynowej, prysznic, rozkłądamy łózeczko, pies do przodu i całą noc śpimy.. Pod łózkiem mnóstwo miejsca na bagaż, spokojnie rowery i wózek przewieziesz. No ógólnie bez zarzutu. P.S. nie zajmuję się rozprowadzaniem samochodów marki VW ani żadnych innych ![]() żeby było jasne.---------- Dopisano o 01:38 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2433 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no ale fakt ostatnio, cellulit straszny mnie dopadł od wewnątrz ud - ponoć normalne w ciąży i TŻ masuje mi te moje uda co jakiś czas i liczy te "dołki" , ale jemu to wcale nie przeszkadza, wręcz przeciwnie - nie dostrzega w tym czegoś nieładnego, mam i tyle, może z czasem się uda to cholerstwo zbić na pewno przez te niedoskonałości nie kocha mnie mniej ![]() MoniaHan to możesz być spokojna, że z szyjką wszystko ok. konia ale pech z tym usg, o to dobrze, że pogadałaś z lekarzem. Kulkaaga ale fajne zakupy ![]() anagat fajowy ten wózek Akurat się składa, że VW też sporo siedzę. Teraz mam caddego, wcześniej miałam tourana. Fajne autka takie rodzinne. Obecny caddy wygodny i do firmy i dla rodziny - wózek nawet bez rozkłądania można włożyć Ale najchętniej bym jeździła T5 (busem) Lubię duże auta i wysoko siedzieć a czasami lubię też terenówkami jeździć mmmmmm, dłuższy czas jeździłam fajną toyotą land cruiserem albo ukochaną gietką (mercedes g-klasa), taka to ze mnie świrnięta miłośniczka motoryzacji No dobra, zmykam lulu, niedawno wróciłam z gali --było mega fajnie. No to miłych snów
|
|
|
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
A my mamy pierwsza bezsenna noc ... buu
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
szkoda, że nie wiedziałam, że Ty też nie śpisz, bo byśmy sobie popisały... |
|
|
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Jakoś spać nie umiem. TŻ pojechał do pracy o 5.20 i od tej pory kręcę się i wierce i nic zasnąć nie potrafię. Jeszcze mały dziś nad wyraz aktywny się zrobił więc o 6.35 zwlekłam swe ciało z łóżka , zrobiłam sobie kanapeczkę i herbatkę i tak siedzę. Zaraz idę do mamy bo umówiłam się że pojadę z nią do jej sklepu a potem na spokojnie kupię sobie świeżutki, cieplutki chlebek i odbiorę wyniki z wczorajszych badań ![]() Miłego dzionka odezwę się jak wrócę
|
|
|
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Mi po dzisiejszej nocy psychika już wysiadła, mam doła. Całą noc bolała mnie rwa kulszowa. Odkąd gin zlecił mi leżenie boli jeszcze gorzej. Wykończę się, jak tak dalej będzie. Na dodatek waga znowu dużo w górę (już naprawdę nie wiem co mam jeść bo jem mało) co niestety sprzyja obciążeniu tego odcinka. Tak bym wzięła coś przeciwbólowego a tak się męczyłam...... A ból taki że szkoda gadać..... A to jeszcze 3 miesiące |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2438 |
|
Zadomowienie
|
hejj
![]() Pizza z da grasso to tez moja ulubiona najbardziej lubie z sosem czosnkowym zawsze jak jestem u rodziców to zamawiam bo mieszkaja obok mój TZ nie znosi zapachu tego sosu i jak zjem to trzyma sie ode mnie z daleka![]() zmykam na sniadanko ,bo az mnie jakies mdłosci z głodu łapią ![]() Joanaros strasznie Ci współczuje, tylko sie domyślam jak bardzo Ci musi bolec, ja mialam kilka dni bólu kręgosłupa , bol promieniowal na noge ii masakra, trzymaj sie kochana ![]() mnie czesto mecza bóle zatok, zawsze o tej porze roku, ból czesto jest zwalajacy z nóg, troche pomagały mi dwie tabletki ibuprom zatoki , ale teraz musze sie przemeczyc, a czasami czuje sie jakby ktoś mnie pobił.
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2011-12-08 o 09:11 |
|
|
|
#2439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, duzy silnik i troche nas to kosztowalo, wiec kupilismy vectre C z 2008, jestesmy w sumie zadowoleni, bo polke z tylu sie wyciaga i pies sobie siedzi i jest zadowolony, bagaznik jest duzy i co najwazniejsze nie mdli mnie jak nia jezdze, no ale teraz zalujemy ze nie kupilismy combi jednak jakiegos, a Tz bardzo sie podobaja te samochody typu sharan, ja tez nie mialabym nic przeciwko, lubie duze samochody.jezdze w pracy nissanem navara czasami i Tz sluzbowym land roverem defenderem....im wyzej sie siedzi tym lepiej mi sie jezdzi...no tylko ze teraz troche za wysoko aby wsiadac, szczegolnie do navary wczoraj po USG aby wstac ...podalam mu reke bo nie wiedzialam jak wstac![]() a wieczorem Tz mial niezly ubaw ze mnie, bo aplikowalam sobie kapsulke..przy lustrze....smial sie jak nie wiem co, ze zapomnialam gdzie jest ''wejscie'', mowie do niego ze w kwietniu bedziesz mial dziewice po porodzie ....oj nie szlo mi z ta kapsulka zbyt dobrze...jestem nietykalna podczas ciazy![]() Joanaros bidulko
|
|
|
|
|
#2440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem w sumie co napisac ale chcialam wyrazic moje wspolczucie. Nie potrafie sobie wyobrazic takiego bolu
|
|
#2441 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że nie tylko mi zaczął się okres bezsennych nocy
|
|
|
|
#2442 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sie też często w nocy budzę a nigdy wcześniej tak nie było, zawsze jak sie położyłam to spałam jak kamień a teraz budze sie kilka razy i przewracam z boku na bok.
|
|
|
|
#2443 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zasnelam spowrotem dopiero o 5 ... o 6.30 maz wstawal do pracy to sie przebudzilam ale nawet nie wstalam mu sniadania zrobicCytat:
Cytat:
Piszecie o autach ... moja mama miala sharana z 2006 roku, przerobionego na jakas nowsza wersje jeszcze - ja tym autem jezdzac czulam sie jak w tirze prawie dopiero jak z navi zaczelam jezdzic to mi krzyczala jak jechalam zbyt szybki mialam kiedys okazje przejechac sie do polski bmw x5 chyba- te wysokie, a la terenowe hehe super sie jechalo, mial kamery z przodu i z tylu wiec parkowac bylo prosto i przyjemnie, ale jakos tak lekkoskretny byl ten samochod - a mercusiem czuje sie jakos pewniej
|||
|
|
|
#2444 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i też całą jesień i zime jechałam na ibupromie zatoki. W tym roku ze względu na ciąże zaczęłam dość szybko nosić czapke no i mniej wychodze na taką pogodę, siedze w ciepełku i póki co (odpukać) tylko raz mnie bolały
|
|
#2445 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry Kochane
przepraszam, że tak mało się udzielam.ale cały czas jestem z Wami.czytam wszystko co napiszecie, podziwiam Wasze wszystkie zdjęcia, trzymam kciuki za wszystkie wizyty, cieszę sie z dobrych wieści i smutno mi z powodu tych złych... co do nieprzespanych nocy-przez to że co pół godziny biegam na siku, też praktycznie nie śpię :/ wmawiam sobie że w ciąży takie sikanie to normalka ogólnie u mnie wszystko ok- w brzuszku i w pachwinie tylko ciągnie jak zmieniam pozycję ...mam nadzieję, że to nic poważnego. ![]() w domu mam sajgon- remont w sypialni i salonie. masakra. ogolnie jakoś mi smutno ostatnio... miłego dzionka
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Ty tez?
![]() Cytat:
a dzis w nocy porazka, przewrocilam sie, maz zaczal mnie calowac bo myslal ze sie obudzilam, pogadalismy - byla 1.30, on zasnal przed 3 a ja dopiero o 5
|
|
|
|
#2447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() my do Polski w zime jezdzilismy 2 lata temu starsza vectra c, spisala sie na medal, jechalo sie jak czolgiem w sniegu i przy mrozie -24, ale i opony mielismy bardzo dobre. BMW 5 rok temu jechalismy na swieta do Wloch, przez Szwajcarie, komfort niesamowity, ale mnie mdlilo strasznie w nim....i tez miedzy innymi dlatego sprzedalismy, a tak w ogole do 24 roku zycia to jezdzilam maluchem i tez bylo dobrze ![]() no tak - slyszalam ze mercedes to mercedes, nie ma sobie rownych, ale my tutaj nie mozemy sobie pozwolic, krzywo by sie patrzyli...tak samo jak na BMW. |
|
|
|
|
#2448 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Dzieczyny dziękuję za trzymanie kciuków za wizytę!
Niestety wczoraj nie było wszystko tak jak trzeba.. Okazało się że mój ginekolog prowadzący odchodzi z przychodni i nie będzie prowadził już mojej ciąży (a jest naprawdę super!). Muszę się teraz przepisac do kogoś innego, ale mam stresa czy dobrze trafię ![]() To co mnie najbardziej zmartwiło to moje obniżone łożysko (( Zaraz po świętach mam powtórkę z USG - muszę monitorowac czy pójdzie w górę, w innym przypadku niechciana przeze mnie cesarka nie mówiąc już o innych poważnych konsekwencjach, z którymi może się wiązac takie ułożenie łożyska (((jak o tym posłuchałam to płakac mi się chciało ((Z dzidzią poza tym wszystko dobrze, waży 320 g i jak powiedział ultrasonografista ... wydaje się byc Dziewczynką ![]() Załączam zdjęcia stópek i profilu mojego Maleństwa. |
|
|
|
#2449 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wlasnie rozmawialam z moja Mama przez telefon, planuje zrobic w marcu/kwietniu laserowa korekte oczu bo ma astygmatyzm i dalekowzrocznosc, i az mi jej szkoda jak widze jak sie meczy - alubi duzo czytac, ale to jej sprawia trudnosc.
chce zrobic ten zabieg w Warszawie, czy wiecie moze cos o miejscu godnym polecenia?oczywiscie bede szukac w sieci, opini itd. ale moze ktoras z Was zna kogos lub cos slyszala. bede wdzieczna za info. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem co mówię, bo sama jestem tego przykładem A ja dziś wstaję, wszystko ładnie... poprawiam koszulkę od piżamy... a tam na cycku plama
|
|
#2451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do lozyska, to nie masz przodujacego? kilka z nas mialo tutaj wczesniej problemy z lozyskiem karolca, Zariah, ja tez mialam nisko i jeszcze chyba kilka dziewczyn, podnioslo sie nam. trzeba sie oszczedzac i duzo odpoczywac, nie dzwigac i ponoc lezec z pupka uniesiona. trzymam kciuki aby wszystko bylo dobrze |
|
|
|
|
#2452 |
|
Wtajemniczenie
|
lena_mi szkoda że w trakcie ciąży musisz szukać nowego lekarza
mam nadzieje że dobrze trafisz i będziesz zadowolona. A łożyskiem się aż tak bardzo nie przejmuj i bądź dobrej myśli, w ktorym tc jesteś? Wiesz ja na początku też miałam cały czas obniżone łożysko, ale w końcu się podniosło i póki co jest ok, pani dr zapewniała że czasem się tak zdarza. Trzymam kciuki żeby i w twoim przypadku tak było
|
#2453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() i trzymam kciuki zeby lozysko poszlo w gore
||
|
|
|
#2454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2455 |
|
Raczkowanie
|
dołączam do dzisiejszych "rannych ptaszków", moj tż wstał o 5.40 z wielkim krzykiem- bo był juz teoretycznie od 10 min w pracy :/ no i już nie zasnęłam jak wybiegł z domu. walczyłam do 7.15 i wstałam bo głód nie pozwolił mi dłużej leżeć... i tak od rana się krzątam po domu i nic konkretnego nie zrobiłam :/
|
|
|
|
#2456 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i mój dr mu potwierdził że on ma wadę -7,0 i nigdy by sie nie poddal takiej operacji
|
|
#2457 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bylo miekkie, moze dlatego...nie wiem szkoda ze musielismy sprzedac, bo mialo wszystko prawie co samochod moze miec Tz szukal wlasnie takiej konkretnej wersji ponad pol roku...po to aby po roku sprzedac![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
Dziekuje bardzo. no wlasnie dlatego Mama musi sie dowiedziec jak i co dokladnie, a ja chce jej pomoc, wiem ze do czytania i tak bedzie trzeba uzywac okularow, tak tez ma moja znajoma, ale u mojej Mamy jest zle - bo ona nawet smsow nie moze czytac...no zobaczymy, gdyby pojechala na test - to dowiedzialaby sie szczegolow. |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2458 |
|
Rozeznanie
|
A ja dziś dla odmiany niedawno wstałam, a zasnełam na finale top model
Matko ten szpak darł sie jak niewiem co !!! wielki artysta
|
#2459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie zmiana lekarza czeka w lutym, bo przeprowadzamy się do innego miasta. Też nie jestem z tego zadowolona, bo bardzo mi pasuje mój obecny prowadzący, ale cóż. Czasem nie mamy wpływu na wiele rzeczy
|
|
|
|
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaHan, źle jest u osób, które mają wady ponad +/- 15, i do tego inne choroby oczu jak zanik nerwu wzrokowego, astygmatyzm, ograniczenie pola widzenia, kurza ślepota...
Rozumiem, że to niesamowicie utrudnia życie, ale "zwykłe" wady wzroku można spokojnie "naprawić" okularami
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.

dopiero jak z navi zaczelam jezdzic to mi krzyczala jak jechalam zbyt szybki
mam nadzieje że dobrze trafisz i będziesz zadowolona. A łożyskiem się aż tak bardzo nie przejmuj i bądź dobrej myśli, w ktorym tc jesteś? Wiesz ja na początku też miałam cały czas obniżone łożysko, ale w końcu się podniosło i póki co jest ok, pani dr zapewniała że czasem się tak zdarza. Trzymam kciuki żeby i w twoim przypadku tak było