Tarnowskie Panny Mlode cz.III - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-29, 22:48   #4231
wanilliowa
Rozeznanie

Dot.: Tarnowskie Panny Mlode cz.III

Cytat:
Napisane przez monika180888 Pokaż wiadomość
Witam!
(...) jeśli chodzi o picie to o coca cola litrowa na stoliku 12 osobowym i dopiero kiedy była wypita do dna przynieśli drugą (...)
Tak jak mówi olgaaa3 - możliwe, że to nie wina lokalu, a oszczędności Młodych. My za Pepsi, Sprite'a i Fantę płaciliśmy dodatkowo, napoje były serwowane w małych szklanych buteleczkach, które zapewniał nam lokal. Mogliśmy też dostarczyć własne butelki, które wychodzą taniej niż te małe (2l butelka za ok. 5zł = 10 buteleczek po 1.20zł każda), ale małe wydawały nam się bardziej eleganckie. Kosztowało nas to dodatkowe 600zł więc dość sporo.

klikam na www.pajacyk.pl

Edytowane przez wanilliowa
Czas edycji: 2011-11-29 o 22:50
wanilliowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 22:56   #4232
justYsiak05
Raczkowanie

moi kochani ponawiam pytanie czy któraś z Was będzie korzystała z usług fotografa Slawka Stelmacha www.slawekstelmach.pl ? poszukuje opinii na jego temat, zaglądałam na pierwszą stronę wątku i tylko wisienka88 korzystała i zachwalała jego pracę i zdjęcia, jeśli ktoś współpracował z nim albo ma podpisaną umowę proszę dajcie znać jak się z nim współpracuje bo pasuje się juz na kogoś wkoncu zdecydować.

Edytowane przez justYsiak05
Czas edycji: 2011-12-01 o 00:10
justYsiak05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 09:22   #4233
agnieszka*
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ona__88 Pokaż wiadomość
Co myślicie o weselu w grudniu ???, bo wczoraj mój PM mnie zaskoczył i mówi ze może w grudniu
Bardzo fajny pomysł grudzień ma wyjątkowy klimat można połączyć z sylwestrem ) gościom rozwiązalibyście problem co w sylwka ze sobą zrobić ja jedynie obawiałabym się zwiększonej zachorowalności w tym okresie :/ i czerwonych nosów od kataru
agnieszka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 16:53   #4234
olgaaa3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justYsiak05 Pokaż wiadomość
moi kochani ponawiam pytanie czy któraś z Was będzie korzystała z usług fotografa Slawka Stelmacha www.slawekstelamch.pl ? poszukuje opinii na jego temat, zaglądałam na pierwszą stronę wątku i tylko wisienka88 korzystała i zachwalała jego pracę i zdjęcia, jeśli ktoś współpracował z nim albo ma podpisaną umowę proszę dajcie znać jak się z nim współpracuje bo pasuje się juz na kogoś wkoncu zdecydować.

Moi znajomi w czerwcu tego roku mieli tego fotografa na swoim weselu
Ja jako gość mogę tylko powiedzieć, że to mega sympatyczny człowiek a ich zdjęcia wyszły rewelacyjnie! ja miałam już wcześniej podpisaną umowę ze swoim fotografem dlatego też już nic nei zmieniałam, gdybym jednak nie miała myślę, że zdecydowałabym się na niego !
Stary 2011-12-01, 00:31   #4235
justYsiak05
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olgaaa3 Pokaż wiadomość
Moi znajomi w czerwcu tego roku mieli tego fotografa na swoim weselu
Ja jako gość mogę tylko powiedzieć, że to mega sympatyczny człowiek a ich zdjęcia wyszły rewelacyjnie! ja miałam już wcześniej podpisaną umowę ze swoim fotografem dlatego też już nic nei zmieniałam, gdybym jednak nie miała myślę, że zdecydowałabym się na niego !
A mam pytanie zdjęcia widziałaś w albumie czy na płytce czy może na tej galerii par ( http://www.slawekstelmach.pl/index.p...ia_par.php&f=1 ) która jest zabezpieczona loginem i hasłem ? jeśli w albumie to napisz czy faktycznie jest z tak duża ilością zdjęć ? bo pisałam do Sławka i odpisał mi że w albumie mieści się ponad 200 zdjęć i dodatkowo pary dostają login i hasło na jego stronie które mogą rozdawac znajomym i rodzinie, czy masz może i czy możesz podać na PW login i haslo ? chętnie zobaczyła bym jak to wygląda.
justYsiak05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 18:08   #4236
ewka1368
Zakorzenienie

napewno slub w grudniu ma swoj urok ale wlasnie pod warunkiem ze jest snieg to moze byc bajecznie
Stary 2011-12-01, 22:02   #4237
Strazaksam
Raczkowanie

GG do Strazaksam

Chwilę mnie nie było i co widzę....wysyp mamuś...tak więc gratulacje dla wszystkich przyszłych rodziców Nasza mała "grandziara" kończy za parę dni osiem miesięcy i powiem Wam szczęścia co niemiara
Strazaksam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 14:40   #4238
Martusiaaa2
Raczkowanie

Dziewczyny co do Sławka Stelmacha to on u mnie będzie robił zdjęcia. A poleciła mi go jedna z dziewczyn z bloga i nie żałuję, że zajrzałam na jego stronę. Dużo zdjęć ma też na swoim blogu. Widziałam również album i naprawdę ładnie to wygląda

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Także mam nadzieję, że nie będę żałowała tego wyboru
Martusiaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 11:04   #4239
dudusiu
Wtajemniczenie

zabcia mam do Ciebie prośbę dość nietypową - wypisz mnie z kalendarza

you stole my star
lalalalalalala....
dudusiu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 16:01   #4240
Monika00883
Raczkowanie

Cześć :
Chciałam się z Wami podzielić moimi wrażeniami z poszukiwań sukni ślubnej w salonach w Krakowie Jeżeli ktoś ma czas i ochotę to na prawdę warto się wybrać bo wybór jest dużo większy suknie są nieco inne niż w Tarnowie a i ceny mogę powiedzieć, że są ok (tzn. to zależy od salonu ) Ja byłam w 5:

Madonna: byłam i w tej na Floriańskiej i tej w Rynku i szczerze powiem, że obsługa o niebo lepsza jest w tej na Rynku. Panią z Floriańskiej jestem rozczarowana dała mi do zmierzenia 2 sukienki i powiedziała że nic innego do mnie nie będzie pasować (figura klepsydra, spory biust i spore biodra) całkiem możliwe że miała rację tylko nie dała mi się o tym przekonać Dodatkowo nie chciałą mi zapisać wybranego modelu na wizytówce tylko przekonywała mnie że zapamięta (wyprosiłam i mam zapisany model) Natomiast jeżeli ktoś szuka sukni z muślinu to mają spory wybór.

Karolina: to jest salon na ul. Długiej on współpracuje z salonem na św. Anny w Tarnowie więc i ceny są takie same. Natomiast obsługa bardzo miła Pani dała mi do zmierzenia kilka sukien, pokazała i wytłumaczyła w której jest mi dobrze w której nie bardzo jestem zadowolona

Cymbeline: ja tam nie znalazłam sukienki dla siebie ale to kwestia gustu

Karina: sukienki też nie w moim stylu ale za to Pani która mnie obsługiwała bardzo starała się mi coś dobrać nawet wbrew moim oczekiwaniom :P

Bella Sposa: jestem zachwycona tym salonem (pewnie dlatego że tam znalazłam suknie moich marzeń) ale na prawdę czułam, że Pani która mi doradza zna się na rzeczy zresztą przymierzyłam chyba z 12 sukienek każdą inną Pni na prawdę zaproponowała mi różne możliwości jedne lepsze drugie gorsze bez żadnego nachalnego nagadywania i bez traktowania z góry jak to miało miejsce w innych salonach jeżeli ktoś lubi jak Pani z salonu pomaga i doradza to polecam właśnie to miejsce zakres cenowy to mniej więcej 1500 - 3500

Do tego jeszcze znalazłam firmę robiącą całkiem niezłe zaproszenia nazywa się dgraf mają na pewno str internetową warto zobaczy

A co do ślubu zimą to sama taki chciałam ale polecam styczeń bo jest więcej śniegu niestety mój TŻ wymiękł :P
Monika00883 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 17:31   #4241
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dudusiu Pokaż wiadomość
zabcia mam do Ciebie prośbę dość nietypową - wypisz mnie z kalendarza
jasne tylko podaj mi dane
date slubu , lokal , zespol itp ..

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 17:35   #4242
dudusiu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
jasne tylko podaj mi dane
date slubu , lokal , zespol itp ..
z 13 lipca 2013 wymaż proszę, bo ślubu nie będzie

you stole my star
lalalalalalala....
Stary 2011-12-03, 17:41   #4243
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
z 13 lipca 2013 wymaż proszę, bo ślubu nie będzie
sorki zle przeczytalam myslalam ze mam dodac

a co to sie podzialo? jesli mozna wiedziec

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-12-03, 17:49   #4244
dudusiu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
sorki zle przeczytalam myslalam ze mam dodac

a co to sie podzialo? jesli mozna wiedziec
rozeszliśmy się.

you stole my star
lalalalalalala....
Stary 2011-12-03, 17:58   #4245
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
rozeszliśmy się.
Przykro mi

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-12-04, 13:15   #4246
CarrieBradshaw86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Monika00883 Pokaż wiadomość
Cześć :
Chciałam się z Wami podzielić moimi wrażeniami z poszukiwań sukni ślubnej w salonach w Krakowie Jeżeli ktoś ma czas i ochotę to na prawdę warto się wybrać bo wybór jest dużo większy suknie są nieco inne niż w Tarnowie a i ceny mogę powiedzieć, że są ok (tzn. to zależy od salonu ) Ja byłam w 5:

Madonna: byłam i w tej na Floriańskiej i tej w Rynku i szczerze powiem, że obsługa o niebo lepsza jest w tej na Rynku. Panią z Floriańskiej jestem rozczarowana dała mi do zmierzenia 2 sukienki i powiedziała że nic innego do mnie nie będzie pasować (figura klepsydra, spory biust i spore biodra) całkiem możliwe że miała rację tylko nie dała mi się o tym przekonać Dodatkowo nie chciałą mi zapisać wybranego modelu na wizytówce tylko przekonywała mnie że zapamięta (wyprosiłam i mam zapisany model) Natomiast jeżeli ktoś szuka sukni z muślinu to mają spory wybór.

Karolina: to jest salon na ul. Długiej on współpracuje z salonem na św. Anny w Tarnowie więc i ceny są takie same. Natomiast obsługa bardzo miła Pani dała mi do zmierzenia kilka sukien, pokazała i wytłumaczyła w której jest mi dobrze w której nie bardzo jestem zadowolona

Cymbeline: ja tam nie znalazłam sukienki dla siebie ale to kwestia gustu

Karina: sukienki też nie w moim stylu ale za to Pani która mnie obsługiwała bardzo starała się mi coś dobrać nawet wbrew moim oczekiwaniom :P

Bella Sposa: jestem zachwycona tym salonem (pewnie dlatego że tam znalazłam suknie moich marzeń) ale na prawdę czułam, że Pani która mi doradza zna się na rzeczy zresztą przymierzyłam chyba z 12 sukienek każdą inną Pni na prawdę zaproponowała mi różne możliwości jedne lepsze drugie gorsze bez żadnego nachalnego nagadywania i bez traktowania z góry jak to miało miejsce w innych salonach jeżeli ktoś lubi jak Pani z salonu pomaga i doradza to polecam właśnie to miejsce zakres cenowy to mniej więcej 1500 - 3500

Do tego jeszcze znalazłam firmę robiącą całkiem niezłe zaproszenia nazywa się dgraf mają na pewno str internetową warto zobaczy

A co do ślubu zimą to sama taki chciałam ale polecam styczeń bo jest więcej śniegu niestety mój TŻ wymiękł :P
Wow!! Właśnie czegoś takiego potrzebowałam. Planuję podbój krakowskich salonów ślubnych pod koniec grudnia i taka recenzyjka bardzo się przyda A może masz przypadkiem zdjęcia swojej sukieneczki?
CarrieBradshaw86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 16:47   #4247
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarrieBradshaw86 Pokaż wiadomość
Wow!! Właśnie czegoś takiego potrzebowałam. Planuję podbój krakowskich salonów ślubnych pod koniec grudnia i taka recenzyjka bardzo się przyda A może masz przypadkiem zdjęcia swojej sukieneczki?
To masz jeszcze jeden krakowski adres, moim zdaniem i krakowskich wizażanek chyba najciekawszy - moja żona tam suknie sobie kupiła, znaczy szyła bo nie chciała żadnej z gotowych modeli.
http://www.slubnesuknie.com.pl/

Edytowane przez Emir1994
Czas edycji: 2011-12-04 o 16:51
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 21:26   #4248
Strazaksam
Raczkowanie

GG do Strazaksam

Na rozluźnienie
http://www.poboczem.pl/naszym-zdanie...ska,nId,389129

Sam też o mały włos nie zarobiłem mandatu na tarnowskim rynku gdzie PM robili sesję z samochodem.....podobno nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu...
Strazaksam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 22:00   #4249
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Strazaksam Pokaż wiadomość
Na rozluźnienie
http://www.poboczem.pl/naszym-zdanie...ska,nId,389129

Sam też o mały włos nie zarobiłem mandatu na tarnowskim rynku gdzie PM robili sesję z samochodem.....podobno nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu...
Mnie już kilkakrotnie "strażacy" z PM złapali w miejscach niedozwolonych ale zawsze Panna Młoda brała to na siebie i odpuszczali ;-)
Stary 2011-12-04, 22:21   #4250
Monika00883
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CarrieBradshaw86 Pokaż wiadomość
Niestety nie mam żadnych zdjęć ;/ ale tak ogólnie opisując to jest to koronkowa sukienka trochę w stylu retro nie każdy lubi takie babcino - romantyczne klimaty ale ja akurat tak

A jeśli wybierasz się do Krakowa to cała ul. Długa jest zasiana salonami ślubnymi ja byłam kilkakrotnie pooglądać ofertę bez mierzenia a na ostatnio wybrałam się do tych 5, których oferta wydała mi się najciekawsza.
Monika00883 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 15:24   #4251
Ona__88
Raczkowanie

zaaaabcia mogła byś mnie wpisać 31.08.2013 Dom weselny Szczepanowice narazie tyle mamy załatwione a już cieszy strasznie
Ona__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 16:43   #4252
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
zaaaabcia mogła byś mnie wpisać 31.08.2013 Dom weselny Szczepanowice narazie tyle mamy załatwione a już cieszy strasznie

jasne
juz sie robi

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-12-05, 20:19   #4253
Ona__88
Raczkowanie

A może ktoś był na weselu w domu weselnym w Szczepanowicach ?? chętnie wysłucham każdej opini , a nad zespołem sie zastanawiamy "Balanga" z trn
Ona__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 23:28   #4254
Diana220
Raczkowanie

GG do Diana220

Cytat:
A może ktoś był na weselu w domu weselnym w Szczepanowicach ?? chętnie wysłucham każdej opini , a nad zespołem sie zastanawiamy "Balanga" z trn
Ja tam bylam na weselu i z plusow, to to , ze maja duzą sale do tanczenia i ogrod, jest wiec gdzie wyjsc. Ale dekoracja i kolory scian calkowicie nie w moim guscie, zbyt kolorowo, duzo sztucznych kwiatow, greckich kolumn itp. Jedzienie takie proste, typowo weselne nic wyszukanego, a ja lubie troszke nowoczesniejsze dania, ale nie powiem zeby jakies niedobre bylo. Kelnerzy bardzo mlodzi, troszke wolni. To tak w skrocie moja opinia

Diana220 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 23:30   #4255
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Ja byłem, fajny lokal - dość ładna sala, jedzenie smaczne i obsługa kelnerska chyba jedna z najlepszych z jaką się spotkałem.
Stary 2011-12-07, 21:01   #4256
CarrieBradshaw86
Raczkowanie

Monika00883 Ojj to sukieneczka na pewno śliczna!! Tak właśnie myślałam, żeby przede wszystkim uderzyć na długa <tam ponoć najwięcej sukni> Teraz to tylko muszę znaleźć chwilę, żeby wybrać się do kraka, najpierw to w ogóle do Polski na święta, hehe Jeszcze tylko 12 dni, yeah!! Pozdrawiam wszystkie PMeczki
CarrieBradshaw86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 09:28   #4257
Natuś
Przyczajenie

Cytat:
Nie wiesz może jak stoją z terminami na 2013? i jakie są pakiety cenowe? Bierzemy pod uwagę ten lokal, niestety dopiero w nowym roku będziemy w Polsce i zaczniemy coś załatwiać
Natuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 11:13   #4258
iwona7777
Raczkowanie

Cytat:
Moja przyjaciółka była tam na weselu. Mówiła że było ok, tylko mało obsługi przy obiedzie i podobno klimatyzacja nie działała.

Ja wraz z moim narzeczonym wybrałam ten lokal na własne wesele. Sale są duże i głównie o to nam chodziło właścicielka też bardzo miła i cena nie za wysoka zobaczymy jakie będą wrażenia po weselu jeszcze 7 miesięcy... ale mamy kilka swoich pomysłów na ustawienie stołów i dołożymy trochę dekoracji

Jeśli chodzi o orkiestrę to my mamy TATRĘ. Gra tam 5 młodych chłopaków. Zrobili dla nas specjalnie próbę w środku tygodnia. Bardzo nam się podobali biorą 3200zł
iwona7777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 11:35   #4259
iwona7777
Raczkowanie

Witam

Mam małe pytanie i prośbę. Czy szyła któraś z Was suknię ślubną w którymś z tarnowskich salonów? Proszę o opinie... Wyparzyłam sobie ładną suknię ale kosztuje 2800zł i chciałam się zorientować czy szycie nie wyjdzie taniej....

Ślub mam 14 lipca 2012 w kościele św. Stanisława Kostki w Tarnowie wesele będzie w Szczepanowicach, orkiestrę mamy z okolic limanowej => TATRA Kościół mamy wstępnie załatwiony Jeszcze troszkę czasu jest, ale chciałabym mieć już suknię z głowy przed świętami...

Czekam na opinie
Pozdróweczka

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Natuś Pokaż wiadomość
Nie wiesz może jak stoją z terminami na 2013? i jakie są pakiety cenowe? Bierzemy pod uwagę ten lokal, niestety dopiero w nowym roku będziemy w Polsce i zaczniemy coś załatwiać

Nie wiem jak z terminami, ale jak my byliśmy załatwiać sale rok temu to na 2012 na sezon letni był tylko jeden wolny termin który oczywiście wzięliśmy. Wiem że na maj i na wrzesień jeszcze były wtedy terminy.
Jeśli chodzi o ceny to w 2010 od osoby było 130zł, a na 2012 właścicielka mówiła że wzrośnie maksymalnie 5-10 zł, więc liczymy jakieś 140zł od osoby. Dla dzieci do 8 lat chyba są jakieś zniżki, i chyba jak masz powyżej 120 osób to też jakieś zniżki są. Dodatkowo jakbyś chciała paczki z ciastami to 12 zł od osoby i 8 zł na stół. Zapłaciliśmy zaliczkę 1500zł kolor budynku nam się nie podoba ale wszystko inne jest ok

Pozdrawiam
iwona7777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 13:30   #4260
cynaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez punk'd Pokaż wiadomość
Może Pani Justyna z Avangardy? To jest na ul. Pieszej, tylko dojazd od Jana Pawła II
POLECAM panią Justynę! Chodzę do niej od około półtora roku i jeszcze nigdy nie wyszłam z salonu niezadowolona albo z niedosytem, jest świetna, dlatego też Ona będzie robiła mi fryzurę ślubną, trzeba troszkę zapłacić, ale za takie efekty warto i opłaca się.

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Przepraszam Was, post dotyczy fryzjerki... dopiero zaczynam jak widać, ale mam nadzieję, że uda mi się tutaj zagrzać troszkę miejsca
cynaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości