Na święta czekamy o ślubach gadamy- PM 2012 część XV - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-08, 10:39   #2371
Kessi_86
Wtajemniczenie

Dot.: Na święta czekamy o ślubach gadamy- PM 2012 część XV

Hej dziewczyny Ale mam okropny dzień i mnie też dopadło choróbsko siedzę i flikam

Cytat:
Napisane przez Nika0208 Pokaż wiadomość
A o to i moje zaproszenia ...
Dodam, że na zdjęciu nie oddaja swojego uroku, maja grupy papier prazkowany...i dodam że wybrał je TŻ... łącznie z trzcionką i tekstem zaproszenia ja tylko zatwierdziłam i zamowilam
I powiem wam, że im blizej do slubu tym jestesmy bardziej przywiazani do siebie Tż jak tylko sie widzimy powtarza mi z usmiechem ... bedziesz moją żoną - i wtedy jestem strasznie szcześliwa
A dzis mam wolne i ide do moich bratanic z prezentami mikolajowymi, a póxniej na zakupy prezentu dla TZ - dostanie maszynke do strzyzenia.
Bardzo ładne Proste i skromne a maja coś w sobie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Dziewczynki, teraz ja mam do Was milion pytań. Chodzi o moją suknię i dodatki do niej.
Chciałabym długi hiszpański welon. I do sukni koronkowe bolerko (jak w załącznik). Czy tej koronki nie będzie za dużo??? I Wkleję Wam kolczyki+ bransoletkę, które chciałabym założyć. Myślę, że biżu pasuje A jak nie to piszcie i krytykujcie mnie śmiało

Oczywiście pierwsza to moja "mniej więcej" suknia
Biżuteria bardzo ładna na pewno będzie pasować A co do tej koronki to wiesz sama nie wiem, ale wydaje mi się że może być jej za dużo trzeba by było zobaczyć na sobie jak to będzie wyglądać
Stary 2011-12-08, 10:41   #2372
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe, która jeszcze pamięta Małą Mi????

Bo dziś jest ten dzień, kiedy Mała Mi wróciła

edt. Kiciu wiedziałam, że zauważysz
Ja pamiętam małą Mi

Cytat:
Napisane przez misiak17 Pokaż wiadomość
A dziękuję.

My mamy w święta chrzciny u TŻta siostry. Tzn u jej dziecka.

Normalnie siedzę i czuję jak mi temperatura rośnie.
Ja tydzień temu też miałam gorączkę ale również zapalenie migdałków.. Współczuję i zdrowiej szybko. A jak coś udaj się do lekarza. Ja w 2 dni ''pozornie" się wyleczyłam

Cytat:
Dziewczynki, teraz ja mam do Was milion pytań. Chodzi o moją suknię i dodatki do niej.
Chciałabym długi hiszpański welon. I do sukni koronkowe bolerko (jak w załącznik). Czy tej koronki nie będzie za dużo??? I Wkleję Wam kolczyki+ bransoletkę, które chciałabym założyć. Myślę, że biżu pasuje A jak nie to piszcie i krytykujcie mnie śmiało

Wszystko fajnie. tylko ja chyba bylabym za drobniejszym naszyjnikiem..

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 10:46   #2373
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
moim zdaniem właśnie tylko koronkowe bolerko będzie dobrze wyglądać z taką suknią. Szyfonowy materiał już by się gryzł. Ogólnie nie jestem ostatnimi czasy wielką fanką biżuterii Swarovskiego (chyba dlatego, że mi się opatrzyła i swego czasu miałam chyba już wszystkie kolory - kolczyki robione handmade), ale myslę że będzie pasowała

eleganckie i nie udziwnione

byłam dziś z samego rana w kwiaciarni, musiałam kupić bukiet i przy okazji zapytałam się o anemony. Pani powiedziała, że miała już z nimi do czynienia, jest możliwe ich zamówiene ale nie poleca, bo są delikatne i nietrwałe a ponadto musiałaby zamówić ich więcej i wynioslo by mnie drogo. Na moje pytanie, jakie kwiaty zatem poleca do stylistyki black&white, powiedziała że gerbery, bo są trwałe i charakterystyczne. W sumie już jakiś czas temu, któraś z Was mi tu wkleiła piękny bukiet z białych gerberów. Zatem na chwilę obecną chyba właśnie taki wybiorę. Waham się też pomiędzy białymi różami/białymi storczykami przewiązanymi czarną tasiemką. Co myslicie, ktory lepszy?
Mi się podoba i ten z gerberów i z róż
Stary 2011-12-08, 10:47   #2374
baskaeta
Zadomowienie

Witam w pochmurny dzień

życzę dużo ciepełka

ps na ile przed w kwiaciarni zamawia się bukiety??

nena ja kiedyś też zastanawialam się nad bukietem ze storczyków ma swój urok i jest taki inny od tych wszystkich różanych bukietów natomiast nie jestem pewna co do ich trwałości

Edytowane przez baskaeta
Czas edycji: 2011-12-08 o 10:56
baskaeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 10:49   #2375
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Zajrzałam was podczytac i przywitac się
A mi przyszły zaproszenia zamówilismy w ciemno bez próbek i jestem bardzo zadowolona z nich
brawo! zaproszenia są bardzo ładne, klasyczne i nieprzesadzone

Cytat:
Napisane przez Dancing_Lady Pokaż wiadomość
Witam nocną porą Ostatnio miałam problemy z laptopem i z internetem, więc nie miałam jak zaglądać. Nawet nie będę próbowała Was nadrobić, bo nie mam niestety czasu noi oczy mnie bolą od pracy przy kompie
Wczoraj byłam z mamą mierzyć suknie. Założyłam pierwszą, która od razu wpadła mi w oko i już zdjąć jej nie chciałam Super się w niej czułam i wydaje mi się, że to może być właśnie ta jedna, jedyna, ale pojawił się problem, kiedy zobaczyłam foty, które zrobiła mi mama. Otóż sukienka pięknie się mieni na żywo i gorset i spódnica. Na zdjęciach już tego tak nie widać... powiedziałabym wręcz, że trzeba się przyglądać by coś dostrzec. Noi mam problem, bo teraz nie wiem czy na sesji zdjęciowej i ogólnie na zdjęciach, które wykona fotograf, będzie widać te błyskotki. Boję się, że nie, a gdy ich nie widać mam wrażenie, że suknia jest zbyt skromna...
Jutro idę z mamą do innego salonu pomierzyć suknie, ale ta ciągle siedzi mi w głowie Nie wiem co z tego wyjdzie.
Aleś się nagadała, tyle wątpliwości i pytasz nas o zdanie, a kiecy nie pokazałaś Raz dwa mi tu wklejać! Wtedy Ci powiemy, czy może być, czy dalej szukać
A co do zdjęć, to jak najbardziej Dziewczyny mają rację - profesjonalny fotograf uchwyci każdy błysk Twojej sukni, nie ma co patrzeć na zdjęcia robione telefonem czy nawet małpką w salonie.

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Aż mi głupio tutaj link zamieszczać, bo przy tej kolii za tysiaka to się mogę schować...

Nie zdałam dziś kolokwium, a drugiego nie poprawiłam i po świętach będę mieć maratonik i przygody z uczelnią... Do tego nadal się zmuszam, aby napisać więcej, niż 8 stron magisterki i idzie mi tragicznie (jak otwieram folder "MGR" na kompie to mam odruch wymiotny). Dobrej nocki
No chyba sobie jaja robisz - wklejaj, ale już! Tylko Koocur jest tu taka szalona, że wydała tysiaka na kolie, reszta z nas zadowala się bardziej przyziemnymi cenami

Współczuję kolokwiów, ale po świętach na pewno poprawisz! A co do foldera MGR to ja przez pół roku nawet otworzyć go nie byłam w stanie, bo od razu mi się treść żołądkowa cofała Ale kiedyś trzeba to zrobić, musisz się przemóc.

Cytat:
Normalnie siedzę i czuję jak mi temperatura rośnie.

A jak ten dzień próbny Ci wyszedł w ogóle? W jakim byłaś przedszkolu?

Cytat:

Ja uważam, że jak bolerko będzie z tej samej koronki i w identycznym kolorze co suknia, to będą razem tworzyć piękną całość - będzie to wyglądać jak taka suknia z dawnych czasów A potem zdejmiesz je na sali i już będziesz zupełnie inaczej wyglądać, bardziej imprezowo Więc jestem za takim bolerkiem jak najbardziej
Co do biżu sama nie wiem...Ładna jest, ale te kamienie na naszyjniku i na kolczykach mają inny kształt, a uważam, że to powinien być jednak komplet. Chyba, że ja się nie znam na kompletach Ale kolorek ciekawy. A w jakim kolorze w ogóle zamówiłaś kiecę?

Cytat:
byłam dziś z samego rana w kwiaciarni, musiałam kupić bukiet i przy okazji zapytałam się o anemony. Pani powiedziała, że miała już z nimi do czynienia, jest możliwe ich zamówiene ale nie poleca, bo są delikatne i nietrwałe a ponadto musiałaby zamówić ich więcej i wynioslo by mnie drogo. Na moje pytanie, jakie kwiaty zatem poleca do stylistyki black&white, powiedziała że gerbery, bo są trwałe i charakterystyczne. W sumie już jakiś czas temu, któraś z Was mi tu wkleiła piękny bukiet z białych gerberów. Zatem na chwilę obecną chyba właśnie taki wybiorę. Waham się też pomiędzy białymi różami/białymi storczykami przewiązanymi czarną tasiemką. Co myslicie, ktory lepszy?
Zdecydowanie te gerbery z ciemnymi środkami Cudnie będą wyglądały w koncepcji black&white Róże i storczyki już nie robią takiego fajnego wrażenia, a gerbery w sumie przypominają te anemony, więc jestem za gerberami

W TVNie wszystko jest ustawiane, więc wcale bym się nie zdziwiła, gdyby to też było... Ale tak czy siak podejrzewam, że obie zrobią karierę, bo obie się do tej pracy nadają.

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 10:59   #2376
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
dziś pani mi powiedziała, że wystarczy miesiąc - ale znając siebie i tak pójdę wcześniej

dzięki Wam za opinie w sprawie - tez stawiam na gerbery. Mam nadzieję że babka nie zaśpiewa mi za ten bukiet więcej niż kilkadziesiąt złotych. no sorry - jest tak prosty, że nawet sama mogłabym go zrobić. Trochę gerberów, wstążka, no może jakieś inne malutkie kwiatki do dekoracji, albo nawet i nie

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 11:04   #2377
melod_y
Zakorzenienie

nena a piwonie? Ja ostatnio jestem zakochana w tych kwiatach

edit: ten ostatni bukiet to sztuczny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 115.jpg (133,1 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet_37.jpg (39,7 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet_z_piwonii-sztuczne_kwiaty-ozdoba-dekoracja_jpg_1.jpg (247,5 KB, 15 załadowań)

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2011-12-08 o 11:06
Stary 2011-12-08, 11:07   #2378
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:

Piękna ta suknia (w moim stylu), a skąd taką bierzesz?

Swoją drogą Święta tuż tuż a ja nie wiem co kupić TŻowi

nena1984 - obawiam się, że samo to że powiesz że to bukiet ślubny spowoduje wzrost ceny o 100% :/

Edytowane przez Lily ofthe Valley
Czas edycji: 2011-12-08 o 11:09
Lily ofthe Valley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 11:09   #2379
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
dziś pani mi powiedziała, że wystarczy miesiąc - ale znając siebie i tak pójdę wcześniej

dzięki Wam za opinie w sprawie - tez stawiam na gerbery. Mam nadzieję że babka nie zaśpiewa mi za ten bukiet więcej niż kilkadziesiąt złotych. no sorry - jest tak prosty, że nawet sama mogłabym go zrobić. Trochę gerberów, wstążka, no może jakieś inne malutkie kwiatki do dekoracji, albo nawet i nie
nena oto powody dla których bukiety ślubne sa drogie - wypowiedź z innego forum: (bo ja sie na tym nie znam troche przekształcona na krótszą

to, co zawiera bukiet ślubny i za co płacimy:

- świeże kwiaty nie kilkudniowe
- kazdy kwiat koztuje inaczej & koszty: ozdoby, gąbka w ktora sa wbite kwiaty i tzw. mikrofon (ozdoba)
- bukiet ze zdjęci przyniesionego - odzwierciedlenie tego nie jest proste
- czyt robocizna
- wymyślne kwiaty kosztują i płaci sie za cała paczke a nie za kilka sztuk

hmm....

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość

ja od nowości kocham te kwiaty tylko wersja różowa

Edytowane przez baskaeta
Czas edycji: 2011-12-08 o 11:40
baskaeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 11:21   #2380
misiak17
Wtajemniczenie

Cytat:

sukienka piękna biżuteria również. Myślę, że bolerko będzie pasowało
Cytat:
A o to i moje zaproszenia ...
Dodam, że na zdjęciu nie oddaja swojego uroku, maja grupy papier prazkowany...i dodam że wybrał je TŻ... łącznie z trzcionką i tekstem zaproszenia ja tylko zatwierdziłam i zamowilam
I powiem wam, że im blizej do slubu tym jestesmy bardziej przywiazani do siebie Tż jak tylko sie widzimy powtarza mi z usmiechem ... bedziesz moją żoną - i wtedy jestem strasznie szcześliwa
A dzis mam wolne i ide do moich bratanic z prezentami mikolajowymi, a póxniej na zakupy prezentu dla TZ - dostanie maszynke do strzyzenia.
śliczne te zaproszenia, takie delikatne.
Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość

A jak ten dzień próbny Ci wyszedł w ogóle? W jakim byłaś przedszkolu?
Dzień próbny był ok. Ze względu na to, że przedszkole dopiero będzie otwierane, przyjechały dzieci ze szkoły podstawowej i robiliśmy z nimi takie wiązanki świąteczne. Były też zabawy z Mikołajem.

Powiem Wam, że wzięłam leki i trochę mi lepiej. Chyba nie chce mi się kłaść pod kocyk

Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy

1.12.2014
21.03.2015
14.06.2015
07.2018 cp usunięty lewy jajowód
12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny
misiak17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 11:32   #2381
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość

Bardzo dobry pomysł z ta bazą zaproszeń
to nie mój pomysł, ja go tylko odświeżyłam
Cytat:
Napisane przez arletka1313 Pokaż wiadomość
dzis spisalismy protokół z ksiedzem, ale niektóre durne pytania, dalismy na zapowiedzi i juz w niedziele przeczyta
ja sie sama dziwie ze nam wszystko tak gładko idzie, oby tak dalej
super chciałabym mieć już protokół za sobą, bo mnie to stresuje
tzn i tak najgorsza będzie spowiedź
Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
dziewczyny ja mam dołka
niestety ze sprzedażą mieszkania TŻ-ta nic nie wyszło, co oznacza, że z Paryża też nic nie wyjdzie
no i trzeba bedzie zacisnąć pasa również w innych sprawach

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Wiadomo - KASA!!!
Zarabiają na głosowaniu smsowym.
dokładnie oglądałam amerykańską i brytyjską wersję TM i jakoś tam mogli do samego końca jurorzy wybierać, przynajmniej wybór był obiektywny

co do wczorajszego wyniku to było mi raczej wszystko jedno czy wygra Ania czy Olga, moje faworytki już wcześniej odpadły niestety
Cytat:
Napisane przez Dancing_Lady Pokaż wiadomość
Witam nocną porą Ostatnio miałam problemy z laptopem i z internetem, więc nie miałam jak zaglądać. Nawet nie będę próbowała Was nadrobić, bo nie mam niestety czasu noi oczy mnie bolą od pracy przy kompie
Wczoraj byłam z mamą mierzyć suknie. Założyłam pierwszą, która od razu wpadła mi w oko i już zdjąć jej nie chciałam Super się w niej czułam i wydaje mi się, że to może być właśnie ta jedna, jedyna, ale pojawił się problem, kiedy zobaczyłam foty, które zrobiła mi mama. Otóż sukienka pięknie się mieni na żywo i gorset i spódnica. Na zdjęciach już tego tak nie widać... powiedziałabym wręcz, że trzeba się przyglądać by coś dostrzec. Noi mam problem, bo teraz nie wiem czy na sesji zdjęciowej i ogólnie na zdjęciach, które wykona fotograf, będzie widać te błyskotki. Boję się, że nie, a gdy ich nie widać mam wrażenie, że suknia jest zbyt skromna...
Jutro idę z mamą do innego salonu pomierzyć suknie, ale ta ciągle siedzi mi w głowie Nie wiem co z tego wyjdzie.
przecież jak Wam profesjonalny fotograf będzie robić zdjęcia to zupełnie inaczej będą one wyglądać Pokaż suknię

Cytat:

mnie sie wydaje ze może być za sużo koronki musiałąbyś bardzo ostrożnie i uważnie je dobierać (tzn np bolerko uszyć tak żeby stanowiło integralna całość z suknią), ale moim zdaniem: koronkowe dodatki do gładkich sukni, do koronkowych sukni gładkie dodatki

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 11:38   #2382
(kicia)
Zakorzenienie

Nika bardzo ładne zaproszenia

nena też jestem za gerberami ale co do ceny to zależy od kwiaciarki ale zwykłe poniżej 100zł ślubne bukiety nie kosztują nie ważne jak proste by były. Bo w końcu to ślubne...
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 11:39   #2383
Karolina_83
Raczkowanie

Gerbery wklejałam tez i ja tylko ja bukiet z kolorowych kwiatów.
Jak sobie oglądam je na necie to coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że gerbery to jest to.
Ja pytałam o gerbery na targach ale to Wam pisałam co mi panie powiedziały ale cena z kolorowych kwaitów to około 120zł.
Karolina_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 11:40   #2384
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Dzieńdoberek

Cytat:
Kochana mam nadzieję, że uda Ci się wszystko na studiach nadrobić. A mgr niestety sama się nie napisze, więc trzymam kciuki za mobilizację!!!!!

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
Niestety każdy ma taki sam odruch przy pisaniu mgr ale w końcu i tak Ci się uda więc trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
mi tez szła mgr jak krew z nosa ale mialam nuż na gardle i napisałam 3 rozdziały w 2 tyg i obronilam sie jako jedna z pierwszych na roku
Ja licencjat napisałam w dwa dni (poza pierwszym rozdziałem) i to tak na odczep się, a magisterkę chciałam ambitniej i porządniej napisać, ale chyba nic z tego nie będzie

Cytat:
no co Ty - pokazuj naszyjnik ale już
Gerbery https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1323336223
Pokażę...

Cytat:
Ja się z wyniku TM nie cieszę - nie lubię Olgi, chociaż chylę czoła, bo pięknie wczoraj wyglądała. Też myślę że ją faworyzowali - ona jest z Warszawy, więc może tam jakieś układy ma, albo zna producenta czy coś Nawet Krupa wczoraj zupełnie inaczej odnosiła się do Olgi niż do Anki, tak jakoś serdeczniej.
Rubik wyglądała brzydko - żółte włosy, ble. W przerwach jak leciały reklamy apartu - włosy miała śliczne, a na żywo strasznie sztuczne.
Ogólnie realizacja finału była na żenującym poziomie - Janiak,Krupa i Piróg ciągle się mylili i wchodzili nie wtedy co trzeba. Jakieś to niedorobione było. A motyw kiedy anka została sama na scenie po przegranej - porażka
Też zauważyłam, że Ankę bardziej olali, a jak konfeti spadało i ona sama stała na scenie to mi się jej tak bardzo zrobiło żal... Ogólnie beznadziejny był ten finał pod względem reżyserki i organizacji A Rubik uwielbiam w tych włosach z reklamy Apartu

Cytat:
Bolerko będzie super pasowało, welon hiszpański też Tylko biżu nie mogę sobie wyobrazić do tego, ale jak założysz całość to będziesz wiedzieć najlepiej

Cytat:
No chyba sobie jaja robisz - wklejaj, ale już! Tylko Koocur jest tu taka szalona, że wydała tysiaka na kolie, reszta z nas zadowala się bardziej przyziemnymi cenami
Współczuję kolokwiów, ale po świętach na pewno poprawisz! A co do foldera MGR to ja przez pół roku nawet otworzyć go nie byłam w stanie, bo od razu mi się treść żołądkowa cofała Ale kiedyś trzeba to zrobić, musisz się przemóc.
Dziękuję...

Uwaga: w załączniku moje kolczyki i wisiorek (fotki z allegro)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1966400040.jpg (29,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6fe5c93179baabd1.jpg (18,7 KB, 12 załadowań)

Edytowane przez Wiktusiaczek
Czas edycji: 2011-12-08 o 11:41
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 11:42   #2385
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Po pierwsze, to jestem wprost zachwycona tą suknią. Jest cudowna Welon w stylu hiszpańskim- bardzo dobry pomysł Będzie świetnie pasował. Bolerko? I tu mam problem, bo nie potrafię sobie wyobrazić jak będzie wyglądał z suknią. Na zdjęciu bardzo mi się podoba, jest rewelacyjny, ale nie jestem pewna jak będzie wyglądał w komplecie z tą suknią.
Dziękuję
Mam nadzieję, że razem z Panią Krawcową uda nam się odzwierciedlić piękno tej sukni

Cytat:
moim zdaniem właśnie tylko koronkowe bolerko będzie dobrze wyglądać z taką suknią. Szyfonowy materiał już by się gryzł. Ogólnie nie jestem ostatnimi czasy wielką fanką biżuterii Swarovskiego (chyba dlatego, że mi się opatrzyła i swego czasu miałam chyba już wszystkie kolory - kolczyki robione handmade), ale myslę że będzie pasowała

Co do swarków- to też jakoś nigdy nie miałam parcia na nie. Nawet myślałam o czymś innym. Ale z racji tego że suknia będzie taka nie inna, jakoś tam mi one do niej pasują. Jeśli znalazłabym cos innego równie dobrze pasującego to pewnie zastanawiałabym się nad tym drugim.
A kwiaty- przepraszam, że nie będę obiektywna, bo ja od dzieciństwa mam uraz do gerberów. Jednak patrząc na całość, twoją koncepcję i suknię, na pewno będą pasowały.

Cytat:
Wszystko fajnie. tylko ja chyba bylabym za drobniejszym naszyjnikiem..
To miała być bransoletka Z naszyjnikiem na razie się wstrzymuję. A jak będzie to prawdopodobnie jakas mała zawieszka (w zależności od rodzaju biżu) na delikatnym łańcuszku i tyle.

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia, ja juz mam zamówioną robociznę tylko na 2 tyg przed mam dostarczyć wizje i wtedy się zamówi w hurtowni to co potrzeba.

Cytat:
Ja uważam, że jak bolerko będzie z tej samej koronki i w identycznym kolorze co suknia, to będą razem tworzyć piękną całość - będzie to wyglądać jak taka suknia z dawnych czasów A potem zdejmiesz je na sali i już będziesz zupełnie inaczej wyglądać, bardziej imprezowo Więc jestem za takim bolerkiem jak najbardziej
Co do biżu sama nie wiem...Ładna jest, ale te kamienie na naszyjniku i na kolczykach mają inny kształt, a uważam, że to powinien być jednak komplet. Chyba, że ja się nie znam na kompletach Ale kolorek ciekawy. A w jakim kolorze w ogóle zamówiłaś kiecę?
Oczywiście wszystko będzie z tej samej koronki w kolorze ecru
A co do bizu, to tylko tak orientacyjnie na razie wkleiłam. I powtarzam, naszyjnika takiego absolutnie nie będzie, bo nie mogę mieć za dużo i za "okrągło" na szyi ze względu na ramiączka i dekolt. A to co tam widać, to bransoletka. I dlatego mniej więcej taki kolor, by pasował do koloru sukni

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
Piękna ta suknia (w moim stylu), a skąd taką bierzesz?
Szyjemy ze zdjęcia. Tylko, żebyśmy na idealna koronkę trafiły

Gimnastyka po indyjsku ja pitole!!!!!!! Jestem w szoku, że można coś takiego robić i to w wydaniu męskim

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 11:44   #2386
kooocur
Zakorzenienie

Hi

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
No pewno, powiedz ksiedzu ze wydalas wlasnie tysiaka na kolie i dla niego juz zabraklo
A co do samej kolii to wlasnie cos takiego sobie wyobrazalam tylko z bardziej podloznymi( szyszkowatymi) krysztalkami...wiec bylam blisko Bedzie pieknie pasowac do sukni
: hahaha:

Cytat:

Ja będę miec piwonie...i zamówie je w hurtowni.. sama zrobie bukiiet (właściwie siostra bo jest florystką i do tego reszta pójdzie na stoły na sali....kocham piwonie....)

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 11:49   #2387
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Hi

Ja będę miec piwonie...i zamówie je w hurtowni.. sama zrobie bukiiet (właściwie siostra bo jest florystką i do tego reszta pójdzie na stoły na sali....kocham piwonie....)
Dla mnie też są to kwiaty nr 1
Pewnie też na stołach ich nie zabraknie

Stary 2011-12-08, 11:50   #2388
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:

Powiem Wam, że wzięłam leki i trochę mi lepiej. Chyba nie chce mi się kłaść pod kocyk
Jak to Ci się nie chce??? Marsz i to już!!!
I szybkiego powrotu do zdrowia życzę

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
t
mnie sie wydaje ze może być za sużo koronki musiałąbyś bardzo ostrożnie i uważnie je dobierać (tzn np bolerko uszyć tak żeby stanowiło integralna całość z suknią), ale moim zdaniem: koronkowe dodatki do gładkich sukni, do koronkowych sukni gładkie dodatki
Plan jest taki (w mojej głowie) by to wszystko tak ładnie dopasować, by na pierwszy rzut oka nie było widać, że to bolerko, tylko suknia z dłuższym rękawem.
Szczerze nie znoszę bolerek (oprócz sweterków, które nie będą współgrały z moim hiszpańskim welonem), ale coś na początek kwietnia muszę mieć.

Cytat:

Taka biżu bardzo mi się podoba
Może do mojej kiecki też będzie pasować
Cytat:

Początek czerwca to chyba idealny sezon na piwonie

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 11:52   #2389
niut0
Zakorzenienie

Chciałam obejrzeć TM on line (nawet tate poprosiłam, żeby mi odcinek włączył, żebym się nigdzie nie natknęła na inf kto wygrał ) a odcinek będzie dopiero wieczorem mam ich w już sprawdziłam kto wygrał
Stary 2011-12-08, 11:52   #2390
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Witajcie!

U mnie też jakoś ponuro za oknem, a ja muszę iść na zakupy bo jutro przyjeżdżają moje koleżanki ze studiów i wypadało by chociaż jakaś sałatkę zrobić. Mama mi przyniosła jakiś nowy przepis z fetą (taka trochę dietetyczna. Ciekawe co z tego wyjdzie.

Co do wyników TM to ja jestem zadowolona. Od początku nie lubiłam Anki i nie przekonała mnie do siebie. I zgadzam się z wami, że makijaż miała straszny. Wogóle według mnie wyglądała tam jakby miała zaraz zemdleć.

Tez myślałam, żeby zrobić taką podyplomókę. Ale nie wiem co mi z tego wyjdzie bo chcemy dzidzie zaraz po ślubie, a jak najprawdopodobniej skończę mgr dopiero w lipcu, wiec musiałabym w ciąży chodzić, a nie chcę dzidzi narażać na mój stres.
Fajne są te studia?? Dużo masz zajęć? Jakieś trudne??

Ale się tu u nas świątecznie zrobiło...a ja tak nie cierpię świąt.

dopiero mialam 3 zjazdy matematyka jest bardzo ciezka, ja bylam w lo na rozszerzonej, a tu dostalismy na cwiczeniach takie niby kolo dla klas 1-3 podstawowki a ja zrobilam tylko 2 zadania!!!!

wstyd i hańba

podstaw nie znam, zreszta cala moja grupa tak samo
bedzie mega stres na egzaminie.

Zajecia z muzyki sa wkurzajace, głupka z siebie robimy, skaczac w takt jakis rytmow ;D

a tak to ok

zobaczymy jak dalej bedzie.

a co do dzidzi to ja moze z 3 lata po slubie ja zrobie dopiero, najpierw musze prace znalesc, w miare na stale, dostac kredyt i kupic mieszkanie
bo innej nie ma opcji

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
U nas nie ma problemu z pracą dla przedszkolanki.
Koleżanka obecnie pracuje w przedszkolu międzynarodowym (zajęcia w j. angielskim i polskim ) i sobie bardzo chwali.
Ma cały etat (a jak szukała to początkowo proponowali jej po pół etatu lub 7/8 ale to w przedszkolach państwowych) a teraz wszystkie kursy i dokształcenia opłaca jej pracodawca (plus naukę ang.).
Teraz ma zamiar iść na podyplomowe.
Także warto poszukać i popytać w prywatnych przedszkolach.

Życzę powodzenia!

Ja nie chce do prywatnych, tylko panstwowych na karte nauczyciela
w prywatnych sie robi po 8 godzin codziennie, a w panstwowkach po 5-6
lepsze warunki pracy, wolny miesiac w wakacje itp
u mnie bardzo ciezko jest sie gdzies zalapac, ale mamy zamiar sie przeniesc do innego miasta po slubie

Cytat:
Dzieńdoberek

Ja licencjat napisałam w dwa dni (poza pierwszym rozdziałem) i to tak na odczep się, a magisterkę chciałam ambitniej i porządniej napisać, ale chyba nic z tego nie będzie

bardzo ładny zestawik

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 11:59   #2391
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie też są to kwiaty nr 1
Pewnie też na stołach ich nie zabraknie
No bo to piękne kwiaty..

Cytat:
Jak to Ci się nie chce??? Marsz i to już!!!
I szybkiego powrotu do zdrowia życzę

Plan jest taki (w mojej głowie) by to wszystko tak ładnie dopasować, by na pierwszy rzut oka nie było widać, że to bolerko, tylko suknia z dłuższym rękawem.
Szczerze nie znoszę bolerek (oprócz sweterków, które nie będą współgrały z moim hiszpańskim welonem), ale coś na początek kwietnia muszę mieć.

Taka biżu bardzo mi się podoba
Może do mojej kiecki też będzie pasować

Początek czerwca to chyba idealny sezon na piwonie
Tak czerwiec to miesiąc piwonii i dlatego chciałam ślubowac w czerwcu

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Chciałam obejrzeć TM on line (nawet tate poprosiłam, żeby mi odcinek włączył, żebym się nigdzie nie natknęła na inf kto wygrał ) a odcinek będzie dopiero wieczorem mam ich w już sprawdziłam kto wygrał
Nic nie straciłaś..finał był nudny jak flaki z olejem...

Synuś
Stary 2011-12-08, 12:03   #2392
marylka80
Zadomowienie

Cytat:

Jeszcze raz powtorze, ze sukienka cudna Co do bolerka to sie nie wypowiem bo ja nie lubie bolerek i dla mnie niemal wszystkie psuja urok sukni. Musisz miec to bolerko?
Kolczyki beda pasowac jak najbardziej, ale do tej braznzoletki cos nie jestem przekonana
Nie wiem jakie planujesz ogolnie dodatki, kolor bukietu buty itd, ale ja bym pomyslala nad srebrna bizuteria do tej sukienki.

Cytat:

eleganckie i nie udziwnione

Do calego twojego looku slubnego najbardziej pasuja mi te gerbery.
Ale jak juz ktos zasugerowal zastanowilabym sie tez nad piwoniami

Cytat:

Dokladnie, taki prosty bykiet to zaden wyczyn. Mi juz dawno nie podobja sie starannie i rowniotko poukladana, a bardziej zebrane po prostu w peczek, dlatego ja sobie zrobie sama Pojade na gielde w pitek, bede miec swiezusienkie kwiatki i pare groszy w kieszeni

Cytat:

Drugi

Cytat:
Hi

: hahaha:

My tez planujemy cala dekoracje zrobic same z siostra, dlatego oplaca sie nam pojechac na gielde i kupic kwiaty...duuuuuuzo kwiatow No i piwoni tez na pewno nie moze zabraknac Cudne sa
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 12:07   #2393
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Jeszcze raz powtorze, ze sukienka cudna Co do bolerka to sie nie wypowiem bo ja nie lubie bolerek i dla mnie niemal wszystkie psuja urok sukni. Musisz miec to bolerko?
Kolczyki beda pasowac jak najbardziej, ale do tej braznzoletki cos nie jestem przekonana
Nie wiem jakie planujesz ogolnie dodatki, kolor bukietu buty itd, ale ja bym pomyslala nad srebrna bizuteria do tej sukienki.

Do calego twojego looku slubnego najbardziej pasuja mi te gerbery.
Ale jak juz ktos zasugerowal zastanowilabym sie tez nad piwoniami

Dokladnie, taki prosty bykiet to zaden wyczyn. Mi juz dawno nie podobja sie starannie i rowniotko poukladana, a bardziej zebrane po prostu w peczek, dlatego ja sobie zrobie sama Pojade na gielde w pitek, bede miec swiezusienkie kwiatki i pare groszy w kieszeni

Drugi

My tez planujemy cala dekoracje zrobic same z siostra, dlatego oplaca sie nam pojechac na gielde i kupic kwiaty...duuuuuuzo kwiatow No i piwoni tez na pewno nie moze zabraknac Cudne sa
Czy Ty masz załatwiony wyjazd?

Synuś
Stary 2011-12-08, 12:34   #2394
E87
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Ale nam sie swiatecznie zrobilo na watku - avatarki Za oknem dzis buro, pada caly czas ciekawe kiedy sniezek u nas zawita...
Nena tez jestem za gerberami
Gosza mysle ze te bolerko to bedzie strzal w 10
Przelecialam szybciutko watek... widzialam zaproszenia - klasyczne i eleganckie poczytalam o wynikach TM jakos wczoraj zapomnialam o finale a chcialam zobaczyc-ale jak piszecie ze byl nudny to dobrze ze poszlam sobie szybciej spac, przynajmniej dzisiaj mam wiecej energii
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 12:34   #2395
Palulitka
Raczkowanie

powiedzcie mi czy do mojej sukni pasuje cokolwiek ? w sensie jakieś bolerko szal itp ? boje się że jednak może być zimno w maju a ja jestem zmarźlakiem i będę dygotać jak głupia w kościele. Dla przypomnienia moja suknia :
http://www.slubnesuknie.com.pl/kolek...r15/sally.html
Palulitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 12:42   #2396
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Palulitka Pokaż wiadomość
powiedzcie mi czy do mojej sukni pasuje cokolwiek ? w sensie jakieś bolerko szal itp ? boje się że jednak może być zimno w maju a ja jestem zmarźlakiem i będę dygotać jak głupia w kościele. Dla przypomnienia moja suknia :
Jeśli już musisz coś miec to najlepiej moim zdaniem takie bolerko jaka masz koronke z długim rekawam....

Synuś
Stary 2011-12-08, 12:51   #2397
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cieszę się, że się Wam moja biżuteria spodobała

Oglądałam teraz zaproszenia, które wrzuciłyście i chyba zaczynam się cieszyć, że my mamy takie "gotowe", które może nie są idealne, ale dostaliśmy je od mojego tatusia i zdążyłam je już polubić i zaakceptować Przy moim niezdecydowaniu wybierałabym na allegro chyba rok

Spadam do secondhandu na małe zakupy i do pracy
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 12:57   #2398
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
to nie mój pomysł, ja go tylko odświeżyłam
Wiem że to nie był twój pomysł tylko napisałam że to był by dobry pomysł Bo dziewczyny zamawiają zaproszenia wklejają a potem gdzieś w wątku giną, a tak to można by było je wrzucać gdzie by były wszystkie

Cytat:
Dzieńdoberek

Bardzo ładna

Cytat:
Napisane przez Palulitka Pokaż wiadomość
Kocurek dobrze ci napisała że do twojej sukni to bolerko z koronki takiej jak masz na sukni
Stary 2011-12-08, 12:58   #2399
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
dopiero mialam 3 zjazdy matematyka jest bardzo ciezka, ja bylam w lo na rozszerzonej, a tu dostalismy na cwiczeniach takie niby kolo dla klas 1-3 podstawowki a ja zrobilam tylko 2 zadania!!!!

wstyd i hańba

podstaw nie znam, zreszta cala moja grupa tak samo
bedzie mega stres na egzaminie.

Zajecia z muzyki sa wkurzajace, głupka z siebie robimy, skaczac w takt jakis rytmow ;D

a tak to ok

zobaczymy jak dalej bedzie.

a co do dzidzi to ja moze z 3 lata po slubie ja zrobie dopiero, najpierw musze prace znalesc, w miare na stale, dostac kredyt i kupic mieszkanie
bo innej nie ma opcji

:
No ja jestem na 5 roku matematyki z informatyką wiec z tym raczej nie powinnam mieć problemów. Ale i tak coś mi się wydaje, że nic z tego nie wyjdzie. Po tych prawie 5 latach to ja mam już serdecznie dość nauki.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 12:59   #2400
Kessi_86
Wtajemniczenie

A mi zostało 240 DDŚ
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości