Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-08, 12:07   #2491
joanaros
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Zariah moja też nie jest z tych ruchliwych W ciagu dnia to rzadko się rusza. czasem puknie ze 2 razy, wieczorem trochę więcej. Mówiłam nawet ginowi o tym bo tez sie zmartwiłam jak dziewczyny mówiły że ich małe szaleją. Ale po USG gin napisał że ruchy prawidłowe
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 12:11   #2492
Zariah
Rozeznanie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Miałam to samo, miały być zrobione pomiary, przezierność karkowa - lekarka próbowała wszystkimi sposobami, głowicą dopochwową to aż mi ból prawie zadawała, a młody tylko ręką machnął jakby chciał powiedzieć "spadaj babo"

gdyby chodziło tylko o to jedno USG to bym się nie martwiła - wiadomo, że dzieci mają leniwe dni ale moja mała już ma 26 tyg + 5 dni i ciągle mało się rusza. dlatego się martwię. jej aktywnosć praktycznie nie wzrosła od ostantnich 5 tygodni.
Maluchy innych dziewczyn sobie skaczą i dokazują, reagują na pukanie w brzuszek i dźwięki - a moja mała na nic nie reaguje. Więc się oczywiście martwię.

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Zariah moja też nie jest z tych ruchliwych W ciagu dnia to rzadko się rusza. czasem puknie ze 2 razy, wieczorem trochę więcej. Mówiłam nawet ginowi o tym bo tez sie zmartwiłam jak dziewczyny mówiły że ich małe szaleją. Ale po USG gin napisał że ruchy prawidłowe
oooo.

poprawiłaś mi nastrój bardzo

ale jak pojadę na USG to będę się lepiej czuła. Chcę zrobić wszystko co mogę żeby się upewnić że mała jest zdrowa. A niestety moja magiczna położna o oczach zdumionej sarny ma dla mnie zero informacji.

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 12:12   #2493
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość

gdyby chodziło tylko o to jedno USG to bym się nie martwiła - wiadomo, że dzieci mają leniwe dni ale moja mała już ma 26 tyg + 5 dni i ciągle mało się rusza. dlatego się martwię. jej aktywnosć praktycznie nie wzrosła od ostantnich 5 tygodni.
Maluchy innych dziewczyn sobie skaczą i dokazują, reagują na pukanie w brzuszek i dźwięki - a moja mała na nic nie reaguje. Więc się oczywiście martwię.

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

oooo.

ale jak pojadę na USG to będę się lepiej czuła. Chcę zrobić wszystko co mogę żeby się upewnić że mała jest zdrowa. A niestety moja magiczna położna o oczach zdumionej sarny ma dla mnie zero informacji.
Wybierz się rzeczywiście wtedy na dodatkowe usg prywatnie, żebyś się niepotrzebnie na zapas nie stresowała. Wiem jak to jest, ja czasem jak nie czuję tych "puk" to też się strasznie stresuję.
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze
Stary 2011-12-08, 12:13   #2494
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Miałam to samo, miały być zrobione pomiary, przezierność karkowa - lekarka próbowała wszystkimi sposobami, głowicą dopochwową to aż mi ból prawie zadawała, a młody tylko ręką machnął jakby chciał powiedzieć "spadaj babo"
Już pokazuje charakterek
Stary 2011-12-08, 12:16   #2495
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
oooo.

Jasne że jedź. Ja tez się przed ostatnim usg stresowałam a gin mi mówi, że nawet językiem rusza
Mojej nawet słodkie nie budziło, muza też nie. A co to dokazywanie w brzuchu to nie wiem
Zariah
Stary 2011-12-08, 12:16   #2496
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

W ciągu dnia nie ma siły aby zachęcić moje maleństwo do dokazywania. Poza pomidorem. Nad ranem czy w nocy - nie ma problemu.
Opisywałam jak mnie ostatnio mama z siostrą wymęczył aby Ewelinka pokopała. Nic. Leniwie przekręciła się i kopnęła mnie w pęcherz. I wszystko.
Dla spokojności idź na to badanie Nie robisz tym nikomu krzywdy przecież, prawda? P)

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 12:17   #2497
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczynki.
Moje USG było mało fajne nie mam fajnych zdjęć i humor mam kiepski od rana zjadłam stos słodyczy i górę żarcia z nerwów

Jadę na bezpłatną powtórkę bo mała miała schowaną buzię i nie chciała się ruszyć. Nie reagowała na głosny dźwięk, na zimne, na słodkie, na ćwiczenia na piłce itd... ona ogólnie jest mało ruchliwa.

Więc pozwolili mi pojechać 22.12 na kolejną próbę i mieć nadzieję że będzie w odpowiedniej pozycji do zdjęć. To USG to takie tylko oglądanie maluszka, nie ma żadnej wartości diagnostycznej bo oni tam nie są przeszkoleni do tego. Nie potrafili mi powiedzieć czy powinnam się martwić czy nie...

A bardzo mnie zmartwił brak reakcji małej na cokolwiek. Ręką ruszyła i tyle. Zadzwoniłam do Polski, do znajomej lekarki z doktoratem z neonatologii (przyjaciółka mojej mamy) i zapytałam co o tym myśli. Zadawała mi pytania: ile waży mała? ile jest płynu owodniowego? jak długa jest pempowina? itd. a ja na wszystko tylko mogłam powiedzieć nie wiem bo skąd mam wiedzieć skoro tu nie ma żadnych badań w tym głupim UK.
Jak jej powiedziałam jak to tu wygląda to stwierdziła że ona na moim miejscu by zapłaciła za prywatne USG - bo to może nic nie znaczyć, ale może też być sygnalizatorem problemów

No więc dziś od rana szukałam porządnej klinki w okolicy i jadę jutro na 10:00 rano na badanie. Martwię się

obniżone łożysko na tym etapie ciąży zdarza się w 15% przypadków. Powinno się podnieść do 34 tygodnia nie martw się. jeśli z malutka wszystko ok to najważniejsze. Ceskarka grozi jeśli się nie podniesie. A podnosi się w 80% z tych 15% przypadków.
Dzięki Kochana za pocieszenie, mam ogromną nadzieję, że się podniesie. Podobno minimum odległośc między łożyskiem a szyjka powinna wynosic > 4 cm, czytałam że niektóre kobiety mają po 10 cm!
Chciałabym wiedziec jaka jest średnia w tym okresie ciąży, ale nigdzie nie mogę znaleźc. No nic, pozostaje mi czekac.. ale znając siebie to przez całe święta będę o tym myślec;/

Kochana, a co do ruchów, moja dzidzia tez wczoraj była bardzo mało aktywna! a budzi się zawsze koło 23-2 w nocy.. i wtedy ją najmocniej czuję.. Może zTwoim maleństwem jest podobnie?
W każdym razie warto rzeczywiście iśc na to jutrzejsze USG - na pewno Cię uspokoi! Trzymaj się Kochana i postaraj wyluzowac teraz, choc wiem że nie łatwo..
Stary 2011-12-08, 12:22   #2498
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej mamusie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
A ja o Tobie hihihi, na 11.30 idę , fajnie nawet wyszło z tą wizytą, bo mam jakąś atrakcję na przyszły tydzień
Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Ja też zadowolona z decyzji, że Olga wygrała

koniakonia i Aguśkaaa Ja też mam wizytę 14.12 ! Także już 3 nas jest :P
no to mamy trojkacik hehehe
Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dzieczyny dziękuję za trzymanie kciuków za wizytę!
Niestety wczoraj nie było wszystko tak jak trzeba..

Okazało się że mój ginekolog prowadzący odchodzi z przychodni i nie będzie prowadził już mojej ciąży (a jest naprawdę super!). Muszę się teraz przepisac do kogoś innego, ale mam stresa czy dobrze trafię

To co mnie najbardziej zmartwiło to moje obniżone łożysko ((
Zaraz po świętach mam powtórkę z USG - muszę monitorowac czy pójdzie w górę, w innym przypadku niechciana przeze mnie cesarka nie mówiąc już o innych poważnych konsekwencjach, z którymi może się wiązac takie ułożenie łożyska (((
jak o tym posłuchałam to płakac mi się chciało((

Z dzidzią poza tym wszystko dobrze, waży 320 g i jak powiedział ultrasonografista ... wydaje się byc Dziewczynką

Załączam zdjęcia stópek i profilu mojego Maleństwa.
piekna coreczka Wspolczuje Ci bardzo tego, ze Twoj lekarz nie moze dalej Cie prowadzic, na pewno jest to sytuacja stresujaca, ale jesli polecil jakas tam swoja znajoma pania doktor to na pewno okaze sie w porzadku.
Odnosnie lozyska, nie znam sie na tym, ale tak jak dziewczyny pisza, masz czas zeby sie podnioslo. Bedzie dobrze
Cytat:
Hej dziewczynki.
Moje USG było mało fajne nie mam fajnych zdjęć i humor mam kiepski od rana zjadłam stos słodyczy i górę żarcia z nerwów

Jadę na bezpłatną powtórkę bo mała miała schowaną buzię i nie chciała się ruszyć. Nie reagowała na głosny dźwięk, na zimne, na słodkie, na ćwiczenia na piłce itd... ona ogólnie jest mało ruchliwa.

Więc pozwolili mi pojechać 22.12 na kolejną próbę i mieć nadzieję że będzie w odpowiedniej pozycji do zdjęć. To USG to takie tylko oglądanie maluszka, nie ma żadnej wartości diagnostycznej bo oni tam nie są przeszkoleni do tego. Nie potrafili mi powiedzieć czy powinnam się martwić czy nie...

A bardzo mnie zmartwił brak reakcji małej na cokolwiek. Ręką ruszyła i tyle. Zadzwoniłam do Polski, do znajomej lekarki z doktoratem z neonatologii (przyjaciółka mojej mamy) i zapytałam co o tym myśli. Zadawała mi pytania: ile waży mała? ile jest płynu owodniowego? jak długa jest pempowina? itd. a ja na wszystko tylko mogłam powiedzieć nie wiem bo skąd mam wiedzieć skoro tu nie ma żadnych badań w tym głupim UK.
Jak jej powiedziałam jak to tu wygląda to stwierdziła że ona na moim miejscu by zapłaciła za prywatne USG - bo to może nic nie znaczyć, ale może też być sygnalizatorem problemów

No więc dziś od rana szukałam porządnej klinki w okolicy i jadę jutro na 10:00 rano na badanie. Martwię się
Oj Ty to masz bidulko przejscia....
Ale bardzo Cie prosze, nie zamartwiaj sie.
Powiem Ci jedno, ze dzieci sa bardzo rozne tak jak i potem gdy sie urodza to tak samo tez w brzuszku.
Juz Ci pisalam, ze Filip byl bardzo duzym spiochem i w brzusiu i po porodzie. Kochana on przespal porod! Co sie rzadko zdarza. Lekarz mi tak mowil. On sie urodzil i nie plakal, nie "darl" sie jak niektore bobaski, ale oddychal i wszystko bylo dobrze. Po prostu taka bestyjka mala ktora spala i spala. I w brzuszku pamietam jak mialam usg prenatalne z nim, to doktor tez nie mogl go zbadac, bo spal, za choler e nie chcial sie ruszyc maly urwisek No taki spioszek po prostu. No i dlatego tez mialam problemy z nakarmieniem go bo on tak twardo spal, jedzenie i mojego cyca mial w nosie i nie chcial ssac. Potem sie rozkrecil
Bedzie dobrze

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

karolca a co w koncu stalo sie z glowa tego mikolaja czekoladkowego?
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 12:24   #2499
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Juz Ci pisalam, ze Filip byl bardzo duzym spiochem i w brzusiu i po porodzie. Kochana on przespal porod! Co sie rzadko zdarza. Lekarz mi tak mowil. On sie urodzil i nie plakal, nie "darl" sie jak niektore bobaski, ale oddychal i wszystko bylo dobrze. Po prostu taka bestyjka mala ktora spala i spala. I w brzuszku pamietam jak mialam usg prenatalne z nim, to doktor tez nie mogl go zbadac, bo spal, za choler e nie chcial sie ruszyc maly urwisek No taki spioszek po prostu. No i dlatego tez mialam problemy z nakarmieniem go bo on tak twardo spal, jedzenie i mojego cyca mial w nosie i nie chcial ssac. Potem sie rozkrecil
Bedzie dobrze

dzięki kochane jak zawsze mnie wspieracie. u mnie z tą ciążą to faktycznie bonanza ale spoko. dzieć mi odpowie za te wszystkie stresy jak już skończy 18tkę wtedy jeje wypomnę.

Stary 2011-12-08, 12:35   #2500
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

karolca a co w koncu stalo sie z glowa tego mikolaja czekoladkowego?

zjadłam
mam bardzo słabą wolę jak jestem głodna Mąz się rano ze mnie śmiał, że ile by jedzenia nie było, to tyle zjem Nie miałam tego nigdy.
I zastanawiam się, gdzie jest te 7 kilo co przytyłam od początku ciaży

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-08, 12:37   #2501
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość

zjadłam
mam bardzo słabą wolę jak jestem głodna Mąz się rano ze mnie śmiał, że ile by jedzenia nie było, to tyle zjem Nie miałam tego nigdy.
U mnie widać
Stary 2011-12-08, 12:39   #2502
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:

dzięki kochane jak zawsze mnie wspieracie. u mnie z tą ciążą to faktycznie bonanza ale spoko. dzieć mi odpowie za te wszystkie stresy jak już skończy 18tkę wtedy jeje wypomnę.
no matka siodme poty a dzieciaczek sobie na loozie na ten swiat przyszedl
Cytat:

zjadłam
Oj bacik sie nalezy
No coz, zakazane najlepiej smakuje
SZYMONEK

Stary 2011-12-08, 12:40   #2503
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
jejku dziewczyny jak mi sie wzrok pogorszył strasznie juz w okularach słabo widzę a bez niz to masakra a nie mam dużej wady bo tylko -1,5
No niestety w ciąży krótkowzroczność może wzrosnąć bo jakby nie bylo to jest wysiłek dla organizmu, szczególnie po samym porodzie
Stary 2011-12-08, 12:40   #2504
Zariah
Rozeznanie

Cytat:

zjadłam
może waga się popusła
a tak na serio to w brzuszek Ci troszkę poszło, no i woda się też zatrzymuje i waży swoje.

po mnie niestety widać moje +10kg

Stary 2011-12-08, 12:41   #2505
aalegna
Wtajemniczenie

Zariah staraj się nie martwić, dobrze że już na jutro się umówiłaś na dodatkowe badania, mam nadzieję że jutro wrócisz już spokojniejsza i szczęśliwsza
Stary 2011-12-08, 12:43   #2506
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Zariah no wlasnie ja niestety tez mam juz prawie 11 kg na plusie i po mnie tez zaraz widac.
Ale wiem ze zrzuce i Ty tez, zobaczysz jak szybciutko
SZYMONEK

Stary 2011-12-08, 12:47   #2507
karolca
Zakorzenienie

a ja w sumie nie chciałabym tych kilogramów zrzucić
gdyby nie brzuszek, nie czułabym się "inaczej"
Co jakiś czas kontroluję swoje wymiary i tutaj nic się nie pozmieniało. Czasem mam tylko wrażenie, że ramiona mam "mocniejsze"

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-08, 12:52   #2508
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Zariah no wlasnie ja niestety tez mam juz prawie 11 kg na plusie i po mnie tez zaraz widac.
jasne że zrzucimy
damy radę!

Stary 2011-12-08, 12:53   #2509
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
ja mam tak samo, jak juz zasne to sie krece i kręcę masakra!
dziś wstałam o 10.30 babcia zaraz przyjedzie z ogórkami kiszonymi własnej roboty
jejku dziewczyny jak mi sie wzrok pogorszył strasznie juz w okularach słabo widzę a bez niz to masakra a nie mam dużej wady bo tylko -1,5
Mam to samo!
wlasne wczoraj bylam wzrok zbadac i okazalo sie ze jedno oko bez zmian a drugie pogorszylo sie o 0,75!
Czyli prawe oko na chwile obecna mam -7,75
Ciekawe czy czy jeszcze mi sie pogorszy

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 12:56   #2510
joanaros
Zakorzenienie

Mi to wyraźnie idzie od cycek w dół ale ja bym nie chciała zostawic swoich kg
Podziwiam teraz panów z brzuszkami bo nie wyobrazam sobie funkcjonowac tek przez większość życia

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Mi też wzrok się pogorszył Miałam -2 ale widzę że jest gorzej
Stary 2011-12-08, 12:58   #2511
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Mi to wyraźnie idzie od cycek w dół ale ja bym nie chciała zostawic swoich kg
Podziwiam teraz panów z brzuszkami bo nie wyobrazam sobie funkcjonowac tek przez większość życia

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Mi też wzrok się pogorszył Miałam -2 ale widzę że jest gorzej
ale im ten brzuszek rósł przez lata... i nie mają tam nic poza tłuszczem. A my mamy dzidziusia, który uniemożliwia większosć ruchów. Oni mogą spać na brzuchu a my nie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-08, 13:00   #2512
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
ale im ten brzuszek rósł przez lata... i nie mają tam nic poza tłuszczem. A my mamy dzidziusia, który uniemożliwia większosć ruchów. Oni mogą spać na brzuchu a my nie
dokladnie. Oni sobie na ten brzuszek zapracowali trybem zycia.
SZYMONEK

Stary 2011-12-08, 13:01   #2513
Flowerbombka
Zadomowienie

Zariah postaraj się nie zamartwiać...na pewno taki leniuszek z tej Twojej dzidzi jest, ale wiadomo że lepiej zawsze to sprawdzić.

Foto synka i wczorajszych zakupków na mailu

Edytowane przez Flowerbombka
Czas edycji: 2011-12-08 o 13:05
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 13:03   #2514
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
dokladnie. Oni sobie na ten brzuszek zapracowali trybem zycia.
Ja i mój mąż mamy teraz brzuszki. Do tego mama po ciążach i siostra też brzuchata (po ciaży nie zadbała o siebie na tyle, a jak teraz jest bez pracy to trochę przytyła...) Musimy zrobić sobie "pamiątkowe" zdjęcie brzuchaczy

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-08, 13:08   #2515
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Mohican 05 (beżowo - kremowy, ale jest troszkę ciemniejszy niż na zdjęciach z netu)

Dziewczyny - wczorajsze jubilatki - wszystkiego najlepszego! Iw32 (już składałam, ale jeszcze raz!) i Roksape
To ja jeszcze raz podziękuję Nie martw się, trzeba wierzyć, że ułożenie łożyska się zmieni
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 13:09   #2516
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
To ja mam chyba najwiecej bo juz ok 13 na plusie

a jeszcze zaraz bede piekla ciasto czekoladowe
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 13:12   #2517
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Ja tez mam dzisiaj gorszy dzien tak mi jakos ociężale

Ja nie mam krwawien z nosa, ale za to moje dziąsła krwawią ii jedno mam bardzo poluzowane.

lece ogladac z TZ top model
a co robisz w kwestii tych krwawiących dziąseł i poluzowanych bo mi nawet krwawią jak jem np. bułkę

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 13:14   #2518
tynka88
Zadomowienie

Zariah ja mysle ze dzidzia jest po prostu małym leniuszkiem, ale dla pewnosci dobrze ze pojdziesz na to usg,bo jednak twoj spokoj jest teraz bardzo wazny.

U nas ponad 9 kg na plusie,w brzuchu w najszerszym miejscu 102, wlasnie rozmawialam z kolezanka ,która urodziła 10 listopada i mówi ze podczas porodu zeszlo jej 7 kg ii mowi ze ledwo zyje

u mnie dzis bardzo zimno, wieje i co chwile pada a to oznacza ,ze z domu sie nie rusze , i co tu robic

Nowaken jesli chodzi o to poluzowane dziąsło to staram sie nie jesc miesa i bardzo twardych rzeczy strona po której jest to dziąsło, bo pozniej potrafi mocno bolec.Czyszcze mocno szczoteczka okolice tego dziasła nawet jak bardzo boli, jak juz jest po jakims czas zmasakrowane jedzeniem tzn boli od jedzenia czegokolwiek to ide do dentystki ,ona mi czysci , ostatnio wyleciało mi tyle skrzepów i roznych świnstw ,ii na koniec smaruje mascia przeciwzapalna.Naprawde pomaga i mam spokoj na dluzszy czas, co do dziasel no to kupuje paste taka na krwawiace dziasla, ale i tak krwawia.

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2011-12-08 o 13:19
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 13:14   #2519
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
No niestety w ciąży krótkowzroczność może wzrosnąć bo jakby nie bylo to jest wysiłek dla organizmu, szczególnie po samym porodzie
no wiem wiem lekarz mi o tym wspominał, dobrze ze szkieł nie zmieniałam przed ciąża
posprzątałam mieszkanie, fasolka po bretońsku sie gotuje ja zrobię sobie cappuccino i zasnę pewnie bo padam
popołudniu czekają mnie zakupy w Lidlu z tż trzeba nabrać sil
Stary 2011-12-08, 13:17   #2520
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
To ja mam chyba najwiecej bo juz ok 13 na plusie

a jeszcze zaraz bede piekla ciasto czekoladowe
oj zrzucisz kochana zobaczysz, ze wraz z urodzeniem malucha duzo kg ubedzie A przy karmieniu to juz wogole
A ciasto bym zjadla tez

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Ja i mój mąż mamy teraz brzuszki. Do tego mama po ciążach i siostra też brzuchata (po ciaży nie zadbała o siebie na tyle, a jak teraz jest bez pracy to trochę przytyła...) Musimy zrobić sobie "pamiątkowe" zdjęcie brzuchaczy
Ja z moim mezem porownuje kto ma wiekszy brzus.
SZYMONEK

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości