|
|
#1741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXXI
Cytat:
![]() I tak jesteś mega! No podziwiam! Na prawdę! Jak patrzę ile tego jest to podziwiam mojego tatę, że on co roku wszystko sam przygotowuje... łooo!
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
u nas jest tak
barszcz z uszkami karp smażony karp w pieczarkach karp w galarecie ![]() ![]() ryba po grecku (cygańsku lub inna) śledzie w oleju śledzie w occie groch i kapusta pierogi z grzybami i kapustą ziemniaczki kompot z suszu opłatek chyba tyle ![]() no i ciasta - piernik sernik makowiec ![]() mięso jest dopiero w 2 dzień świąt ( w pierwszy to co w wigilie)
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
Martucha tak mówisz... hmm.. no mówię, że zgłupiałam. Dzwonię do mamy
![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- no nic, niestety moje koło ratunkowe nie odbiera, więc napiszę życzy tak jak mówicie
|
#1744 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzieki
dzieki ![]() dzięki Cytat:
Cytat:
i pomnik ![]() Cytat:
więc jeszcze lepiej Cytat:
dzieki Cytat:
potem jak juz zrobię ładny salonik to pokażę z bliska kurcze, laski od kilku dni co jakis czas kręci mi się w głowie nawet wczoraj juz idziemy spać, leżę spojrzałam się na okno i nagle czuję jak sie świat kręci, odwróciłam głowę i wróciło do normy. Dzisiaj przed pracą na chwile się schyliłam i dobrze bo za mną był blat to się złapałam
|
|||||
|
|
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia ja bym napisąła zyczy zarząd i pracownicy
nawet spojrzałam na nasze kartki ktore przyszły w wszedzie jest napisane zyczy... życzy firma.... zyczy zespół... życzy jan kowalski z pracownikami.... ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Goldi nei masz czasem zaburzeń błędnika??
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
nigdy wcześniej tak nie miałam
to trwa tak gdzieś od 4 dni i zaczeło się właśnie tak przed snem
|
|
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Wrocilismy od chrirga i z zakupow. Z noga lepiej ale dalej mam smarowac i usztywniac. Tz kupil sobie buty zimowe w ccc. Tom zaczepial wszystkie panie w sklepie i szpitalu strach ich razem yslac z tz gdzies razem bo taki podryw na dziecko w wykonaniu Toma gwarantuje sukces Do mamy do przedszkola przyjechaly znow niemieckie dary-cichy ciuchy i ciuchy... normalnie jak walka o ogien tam byla rano! ale fajne rzeczy dla msluszkow byly-co sie dalo to wybralam. anika - szykuj duza torbe jak do mnie przyjedziesz ![]() ![]() ide zrobic sobie cos cieplego do picia bo nie mamy rozpalone w piecu i zimno jeszcze i wracam ponadrabiac was |
|
|
|
#1748 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u nas niestety nie da się powiesić
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
Aniczko tak napisałam
Gold może masz niskie ciśnienie? Mnie się często zgadzają zawroty głowy, ale właśnie jest to spowodowane ciśnieniem Katunia dobrze, że noga lepiej. A pilnuj swoich chlopców, bo faktycznie mogliby zaszaleć razem ![]() India ode mnie kciuki oczywiście też ale o co chodzi?
|
#1750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajny stroikja dzis ogladalam choinki - mysle czy by nie kupic takiej w krzeniem i potem do ogrodu wysadzic.Nie sa jakies duze takie ok 70-100cm jodly i swierki ale cena 100zl albo 60zl ale logostycznie rozplanowana na 5 ![]() mniam mniam Pije kawke i zajadam pomarancze-prawie jak swieta
|
|
|
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja słyszłam ze ty sie miałas oszczedzac!!!! uwaga dzwoni8e do ciebie w wiadomej sprawie
|
|
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
barszcz pierogi z grzybami i kapustą karp smażony ryby smażone - różne - paluszki, morszczuk czy mintaj dzieci nie lubią karpia, a ja też nie przepadam będzie na 16 osób na wigilii, więc musi trochę tego być ![]() ryba po grecku śledzie w occie śledzie w smietanie z cebulka i kukurydzą groch i kapusta ziemniaczki kompot z suszu ryż sałatka śledzie pod pierzynką sos tatarski - mój autorski ![]() no i koniecznie surówka z czerwonej i białej kapusty z kukurydzą, pietruszką, majonezem ![]() aha no i kutia, bo szwagier lubi ![]() opłatek z ciast to na pewno makowiec i sernik, pierniki a w I święto dojadamy Wigilię, może wieczorem jakaś sałatka - mięsna, ale niekoniecznie a II dzień swiąt normalnie mięsiwko
|
|
|
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
Ale piszecie o smakolykach na swieta az slinka cieknie
![]() u mnie jest bardzo podobnie tak pisala Marta, agus i Rosi |
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas w Wigilie jest:
- barszcz czerwony z uszkami - żur z grzybami z ziemniakami - kompot z suszu z grochem - rosół z karpia z kluskami (kluski szare) - kapusta z grzybami i grochem - pierogi - karp smażony ( u nas w dużej ilości, bo wszyscy lubimy) no i zaczynamy od chałki z miodem i opłatka i chyba tyle w samą wigilię. W pierwszy i drugi dzień świąt jemy mięso. A śledzie są na rano w Wigilię, jak ktoś chce. Ja od lat czekam na kolacje
"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków! Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły" Edytowane przez Gucia0987 Czas edycji: 2011-12-08 o 13:35 |
|
|
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() sliweńko trzeba by chyba było dzidziola męczyć i przekręcać więc bez sensu. Jeszcze dłużej w niepewności będę ![]() Celi mąz wybrał imiona dla chłopca i dziewczynki ale ja zanim jeszcze byłam w ciąży czułam, ze pierwszy będzie facet ![]() Anika aaaa w pracy Ja tez wpracy już ubrałam. Co do płci to jest mi to kompletnie obojętne, więc poczekam. Aż się przez was głodna zrobiłam
|
|
|
|
#1756 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
mi też już ślinka leci, ach Świeta...
no i kupię śledzie w sosie tatarskim, bo jeszcze nikt mi nie dogodził śledziami własnej roboty ![]() a zapomniałam Wam napisac ze jestem przeszczęśliwa, bo wczoraj na mojej ulicy otworzyli bibliotekę ponad rok ją remontowali. Uważam sie za szczęściarę bo jak kupowalismy mieszkanie to nie wiedziałam że tam jest biblioteka oczywiscie mimo 2 ksiązek w domu z innej filii wczoraj przytargałam kolejną z ,,mojej osobistej" i cały wieczór krzyczałam na tż ,,cicho badź, czytam" |
|
|
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiście, że wystarczy, jesteś niesamowita!
![]() Gold super z tą biblioteką, ja szukam w swoich okolicach, ale na razie lipa.
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
gold niedaleko mnie tez otworzyli ostatnio nowy oddzial, przenbiesli z bloku - gdzie zajmowala 2 mieszkania!
jest bar jako czytelnia, z hokerami! czad ![]() a te zawroty to wiesz? ja sobie pomyslalam dziecku ale nie wiem czy to mozliwe?![]() gucia widzialam dzis u mnie na miescie, dziewczyne podobna do Ciebie hihihh |
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
Gold mi też ciąza przeszła przez myśl
|
|
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez o tym pomyslalam jak przeczytalam o zawrotach glowy-mozliwa taka opcja ?
|
|
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mysle ze chyba byłaby mozliwa taka opcja
![]() ![]() goldi zreszta ja o tym juz pare dni temu pomyslalam bo nas wypytywałas o dzieciaczki i se pomyslalam ze wypytujesz bo ma ku temu powody![]() a masz??
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
super, byłaby kolejna mamuśka
|
|
|
|
#1764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jakie pyszności! U Was je się mięso we Wigilię? Byliśmy na szczepieniu, Marcelinka zniosła je dobrze, nawet za bardzo nie płakała. Waży malutko bo tylko 6400, przez ostatnie 6 tyg przybrała 500 g. Niby to mało, ale lekarka ją obserwowała, zrobiła z nami szczegółowy wywiad na temat jej jedzenia itp i stwierdziła, że mała rozwija sie rewelacyjnie, jest bystra, pogodna i ruchliwa, więc ta waga nie powinna nas martwić. Tak czy siak za miesiąc mam iść do kontroli wagi i starać się troszkę zwiększać kaloryczność jedzenia. Zobaczymy
|
||
|
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiecie zawsze jest jakaś szansa |
|
|
|
|
#1766 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
to sie takie dziwne wydaje, że o świętach piszemy, ale to za 2 tygodnie
|
|
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1769 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
ja czuje juz świeta, cały czas słucham w pracy radia i tam już dzwoneczki śłychać, jakieś piosenki typowo świateczne
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.

potem jak juz zrobię ładny salonik to pokażę z bliska
nawet wczoraj juz idziemy spać, leżę spojrzałam się na okno i nagle czuję jak sie świat kręci, odwróciłam głowę i wróciło do normy. Dzisiaj przed pracą na chwile się schyliłam i dobrze bo za mną był blat to się złapałam

ja sobie pomyslalam dziecku 

wiecie zawsze jest jakaś szansa