|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - część IV
Tak chwalicie tą Heenarę, że sama ją sobie zamówiłam na Helfach razem z olejkiem Neem.
Raz się żyje, po odbiór idę osobiście
|
#212 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziś znalazłam na stronce naturalne-piekno.pl taką małą ściągawkę z olejków względem kondycji skóry i włosów: Skóra normalna: Olej bazowy: ze słodkich migdałów, z pestek moreli, z orzechów laskowych, z pestek arbuza, sezamowy, krokoszowy, olej z pestek winogron Dodatki: Olej ogórecznikowi, z wiesiołka, jojoba, , kukui, makadamie, olej z marchwi Olejki eteryczne: geraniowy, z kopru włoskiego, frankincense, jaśminowy, lawendowy, cytrynowy, neroli, różany Skóra sucha Olej bazowy: olej avocado, jojoba, z ziaren pszenicy, baobabu, herbaciany, makadamia,olej z baobabu, olej z pestek arbuza, olej arganowy, olej kokosowy frakcjonowany Dodatki: olej ogórecznikowy, z wiesiołka, kukui, z pestek dyni, Olejki eteryczne: geraniowy, z kopru włoskiego, frankincense, jaśminowy, lawendowy, cytrynowy, neroli, różany, rozmarynowy, sandałowy, patchuli, Skóra tłusta i mieszana Olej bazowy: ze słodkich migdałow, z pestek moreli, z pestek winogron, z orzechów laskowych, Dodatki: olej sezamowy, olej awokado, olej neem, Olejki eteryczne: z drzewa herbacianego, cyprysowy, geraniowt, z jagód jałowca, cytrynowy, cytronelowy, majerankowy Skóra wrażliwa, skóra małych dzieci Olej bazowy:, migdałowy, z pestek moreli, olej ryżowy, olej kukui, olej z pestek arbuza, olej arganowy Dodatki: sezamowy, olej z agietka lekarskiego, jojoba, z pestek dyni, avocado Skóra dojrzała: Olej bazowy: olej herbaciany, z pestek granatu, z kiełków pszenicy olej herbaciany, olej arganowy Dodatek: witamina e, olej z wiesiołka, avocado, z marchwi Olejki eteryczne: pomarańczowy, tymiankowy, rozmarynowy, różany, neroli Skóra narażona na działanie słońca, wiatru: Olej bazowy: makadamie, olej ryżowy, olej kukui, herbaciany, olej z baobabu, olej z dziurawca, olej z marchwi, olej z pestek winogron, olej arganowy Włosy: Normalne: Olej bazowy: kokosowy, jaśminowy, rycynowy, Olejki eteryczne: geraniowy, lawendowy, rozmarynowy, eukaliptusowy Włosy przetłuszczające się: Olej bazowy: olej z wiesiołka, sezamowy, Olejki eteryczne: bazylikowy, z dzrewa cedrowego, szałwiowy, cytrynowy, rozmarynowy, tymiankowy Włosy suche: Olej bazowy: kokosowy, masło kakaowe, olej jojoba, sezamowy, z baobabu Olejki eteryczne: lawendowy, geraniowy, sandałowy, Utrata włosów: Olej bazowy: olej do masażu do włosów i skóry głowy, Olejki eteryczne: miętowy, rozmarynowy, szałwiowy, tymiankowy, ylang-ylang, cytrynowy, herbaciany, bajowy Łupież: Olej bazowy: olej do masażu do włosów i skóry głowy, olej z pestek arbuza Olejki eteryczne: bazylikowy, z drzewa cedrowego, cyprysowy, eukaliptusowy, z owców jałowca, rozmarynowy, z drzewa herbacianego, tymiankowy
|
|
|
#213 |
|
Zadomowienie
|
Tak sobie pomyślałam, że pokażę Wam wycinek (bo jest to tylko wycinek) mojej włoso-olejo-itp. manii
![]() |
|
|
|
#214 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Patrz w kierunku zapachu może, ja np. mam Vatikę koskosową, nie potrzebna mi ona wcale, bo tłuszcz kokosowy kupuję w ogromnych ilościach do jedzenia, więc Vatikę tylko ze względu na zapach biorę ;-) Listę widziałam, ale fajnie, że wklejasz, przyda się innym Wizażankom. |
|||
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jest ta butla cały czas: http://allegro.pl/100-czysty-olej-mi...977948679.html Edytowane przez chudelatte Czas edycji: 2011-12-08 o 14:57 |
|
|
|
|
#217 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Aha.... wolę pół litra, więc będę podglądać aukcje. |
|
|
|
|
#218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
migdałowy na parafinie ale działa na moje włoski ŚWIETNIEa co do półlitrowej butli, to dopisałam Ci, że jest nadal
|
|
|
|
|
#219 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#220 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja na parafinie mam migdałowy z Dabura, nie lubię prafiny. A 0,5 l już kupiłam |
||
|
|
|
#221 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() teraz używam tego 100% migdałka i efekty są właściwie takie same
|
|
|
|
|
#223 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam trochę zboczenie na punkcie zdrowego składu w kosmetykach, więc dlatego ta parafina mnie razi
|
|
|
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakbym miała spać w reklamówce to chyba bym się nie wyspała w czepku tak samo. tak myślałam.. Pora na użycie szamponu z slsami
|
|
|
|
|
#225 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ide do miasta własnie na małe zakupy obiecuje przywlec do domu olej lniany i masc z wit c
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
a nie z witaminą a
![]() ja nabrałam ochoty na olejek alterry:d |
|
|
|
#227 |
|
Raczkowanie
|
matko świeta, człowiek na 5 dni do warszawy pojedzie i już ma nie dość że 10 stron do nadganiania, to jeszcze nowy wątek założony....
ja zaraz nakładam winogrona i zmyje isaną z babassu. to moje włoski lubią a można tą maść z wit a. mieszać z olejem ? czy z odżywką np. ?
wrzesień: oleje lniany - pestki winogron - oliwa z oliwek - sezamowy - arachidowy - oliwka BD - rycynowy kokos- olejek himalaya - słodkie migdały - end.oliwka hipp - end.drożdże-tran-seboradin hh 220' |
|
|
|
#228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie używam parafiny w kosmetykach do włosów i do twarzy, bo mi po prostu nie służy Wyjątkiem kosm. do twarzy jest ochronny krem Bambino a do włosów- Lorysy ![]() I jak nakładam te kosmetyki- nie czuję by były niezdrowe ;] Cytat:
![]() Monak- można i tak i tak
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
a wiecie że ja wyczytałam ze parafina jest 2 po promieniowaniu słonecznym czynnikiem niszczenie / starzenie sie skóry?
ale nie chce mi się w to wierzyc ![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
o zielarski gdzie jest dużo olei jest tam jak sie idzie i przy badateli skręci tam jak do papierniczego na podwalu i potem tam po lewej strone jest mega zaopatrzenie olei i jeszcze jak sa sama ulicą się dalej pójdzie jest sklep ekologiczny oleje + kosmetyki wybacz ale nie pamietam jak ta ulica sie nazywa ![]() jakby co to jeszcze wytłumacze a no i oleje sa w almie
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ach Ty i ten Twój hopel zapobiegania starzeniu się skóry ![]() Jesteś jeszcze gorsza niż ja
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie przeżywam walkę wewnętrzną. chcę mocno alterrę którąś, ale będę twarda i kupię ją dopiero, jak zużyję 2 oleje do włosów!
![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
ta ulica na lewo od Karmelickiej, tak?
|
|
|
|
|
#232 |
|
Zadomowienie
|
Tak was czytam i dochodze do wniosku,że mam nieco coś z głową,bo wy macie po 2 olejki,a ja mam aktualnie 8
I nie potrafię orzec,który jest moim numerem 1 :PW ogóle to zastanawiam się,jakim sposobem sam czepek zszedł mi z głowy? Budzę się rano - czepek na podłodze i tłusta plama na prześcieradle,a nie przypominam sobie,żebym go zdejmowała,hm...
|
|
|
|
#233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja lista "prezentów" to przy tym pikuś!!!
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam takie pytanie, bo wczoraj pierwszy raz nałożyłam Vatikę kokosową na włosy, zmyłam BD i użyłam odżywki tej co zawsze, a dzisiaj włosy wydają mi się jakieś takie ciężkie, sztywne, szorstkie, nie wiem jak to opisać
![]() Miała może któraś z Was podobnie? Dodam, że nigdy wcześniej po innych olejach czegoś takiego nie miałam, a używam olejku BD, oliwy z oliwek i czystego kokosa. Nawet w dzień kiedy nie nakładam żadnego oleju czegoś takiego nie mam, z reguły moje włosy są bardzo miękkie i śliskie
|
#235 | |
|
Raczkowanie
|
Melduję się! Przepraszam że tak długo mnie nie było, ale miałam dużo nauki.
Ale poleciałyście z wątkiem! Mam co najmniej 10 stron do nadrobienia ![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
zastanawiam się czy poprosić od Świętego Mikołaja olej lniany czy awokado, hmm
gdzie najtaniej dostane te oleje?
|
#237 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, podejrzewam, ze za duzo nalozylas w przypadku vatiki to max 2 lyzki, a poza tym, po tym olejku, to wlosy zachowuja sie w ten sposob na poczatku, daj mu szanse. Jest tez opcja taka, ze Twoje wlosy go po prostu nie lubia...
|
|
|
|
|
#238 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.A dzisiaj z migdałem. ![]() Włączam wizaż, widzę, że nowa częśc i myślę, o jedna strona to sopkojnie nadrobie. Po zjechaniu na dół strony zauważam, że jest ich 6. Nie no, genialne Kontynuuję nadrabianie
|
|
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiadomo, że dam mu szanse, tylko wolałam się zapytać czy ktoś miał podobnie. Z jednej strony też się tak zastanawiam czy to czasem nie wina dużej ilości ziół w tym olejku ![]() Jak przy kolejnych razach tak będzie, to najwyżej będę go używać tylko na skórę głowy, a na długość inny olej
|
|
#240 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Parafina to pochodna ropy naftowej.... "Produkty pochodzące z oczyszczonej ropy naftowej są tanie, bezzapachowe, nie jełczeją, czyli mają własciwie same zalety dla przemysłu kosmetycznego. Ale czy również dla skóry? Olej mineralny jest surowcem naturalnym, ale, w przeciwieństwie do wszystkich innych substancji naturalnych nie działa korzystnie na skórę. Dla skóry pozostaje on ciałem obcym. Organizm nie potrafi go rozłożyć na przyswajalne czynniki ani wydalić. Jeśli połknie się parafinę, na przykład ze szminki, to odkłada się ona w wątrobie, nerkach czy węzłach chłonnych. Dla organizmu ludzkiego parafina to chemiczne śmieci, które tylko szkodzą. Parafina tworzy na skórze nieprzepuszczalną dla gazów (również dla tlenu i powietrza) i wody warstwę. Skóra pod tą warstwą czuje się miękkka i gładka. Ale co tak naprawdę dzieje się pod tą warstwą? Oddychanie skóry jest zablokowane, chłodzenie powierzchni skóry przez wydzielanie potu jest uniemożliwione. Skóra jest rozgrzana i wydziela coraz więcej potu. Wszystkie wydzieliny skóry zostają pod warstwą parafiny. skóra puchnie i dusi się, niektórzy mówią, że znikają zmarszczki ;-). Warstwa parafinowa jest trudna do zmycia, takie normalne mycie zmywa ją tylko częściowo. Wówczas powstają dziury w warstwie i cała wilgotność skóry ulatnia się. Pozostaje sucha odwodniona tkanka. Stosowanie kremu z parafiną przez dłuższy czas powoduje przesuszenie i szybsze starzenie się skóry, ale zobaczyć można to dopiero po zaprzestaniu używania kosmetyków z parafiną i dokładnym zmyciu warstwy parafiny. Przedtem "uduszona" skóra jest wciąż napięta i spuchnięta. Parafina jest komedogenna. Warstwa parafinowa skutecznie zapycha pory, sebum nie może się wydostać i tworzą się zaskórniki i pryszcze. Należy jednak dodać, że wazelina czy olej parafinowy stanowią barierę ochronną, która ma za zadanie chronić skórę przed niekorzystnym wpływem otoczenia, zwłaszcza w przypadku chorób skórnych (np. łuszczyca) lub w ekstremalnych warunkach". z jaworka oczywiście: http://www.jaworek.net/kosmetyki/czarne_owce.php Daruję sobie inne linki
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.

end.
Moja lista "prezentów" to przy tym pikuś!!!
---->29 (19 V 2013)--->32cm (15 X 2013) ---> 60cm
gdzie najtaniej dostane te oleje?