Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-08, 15:28   #2251
nawojka8583
Zadomowienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cześć Mamusie! Byłam na małych zakupach, chyba już ostatnich przed godziną zero, bo się już bardzo męczę. Dokupiłam ostatnie potrzebne rzeczy do torby. Czekam tylko na jeszcze jedną koszule do karmienia, ale to już może dziś przyjdzie.
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
tez tak sobie myślę

yy a ja nie spakowałam muszę zakupy dokończyć i koszule wyprać

ja sobie powtarzam, że jak gin powiedział, że 20 na wizycie będę dalej w ciaży to, że mam czas tyle, że czytałam mamusie listopadowo - grudniowe i one też tak słyszały od swoich lekarzy i rodziły znacznie wcześniej
Też tak myślałam, że jeszcze czas, że zdąże, że poczekam na tą koszule, ale po wczorajszej z☠☠☠...ce od Agatka się zmotywowałam i spakowałam. Zawsze to łatwiej w razie czego dopakować pojedyncze rzeczy niż latać z listą i zbierać wszystko po domu. Dziękuje Agatku.

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Ja chciałabym mieć to dawno z głowy, walizka stoi i patrzy na mnie... ale jest 'jeszcze czas' nie?

ciekawa jestem co mi jutro gin powie, jak tam szyjka, czy dalej się skraca, czy urodzę w tym czy w przyszłym roku im bliżej 36 tyg tym bardziej się boję, że płód może obumrzeć naczytałam się w necie i mam stracha, a jeszcze fakt, że maluch mniej się rusza podsyca to...
to za motywację do spakowania walizki, a to za te czarne myśli.

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Witajcie ! Wczoraj cały dzień siedziałam w domu. I nie wiem skąd zaczęło mnie wieczorem gardło boleć i dzisiaj to samo, ogólnie mam złe samopoczucie. Może to jakieś bakterie ? Dziwne.

Leże w łóżku do upadłego dziś.
miłego dnia

p.s. ja na szczęście top model nie oglądam, a jakby Anka wygrała, to bym zaczęła wstydzić się Opola haha
Bebibebi zdrówka życzę.
Ja oglądałam tylko poprzedni odcinek i wczorajszy

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
dobry

jak nie urok to.. wczoraj skurcze a dzis katar i bol gardla a wczorajszy dzien w lozku... dajcie spokoj

dzis leze z herbasta jakies leki bym zapodala tylko co
Uska dla Ciebie też dużo zdrówka
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 15:39   #2252
MissZuzia
Zadomowienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość

Zuzia masz już wózek?
nie mam bo nie byliśmy jeszcze go odebrać ale w sklepie już jest od pt - jedziemy w sobotę więc się pochwalę jak wrócimy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 15:54   #2253
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
A w niedzielę jesteśmy zaproszeni na popołudnie/wieczór przez mojego brata. Niby bez okazji, ale ma tego dnia 30ste urodziny i ma być kilka innych par. Dostanie autko sterowane, takie wypaśne o jakim zawsze marzył
No, ale nie wiem w co się ubrać na święta mam przewidziane sukienkę dzianinową i białą bluzkę + spodnie, ale chyba nie będzie to pasowało do koncepcji tego wieczoru
Oj tam oj tam Bambusiek ty ciągle coś kupujesz więc napewno coś znajdziesz i na tą okazję

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Blagam, dziewczyny, nie straszcie... Ja musze jeszcze sie obronic, dojechac do Warszawy, skompletowac wyprawke, spakowac torbe i wtedy niech sie dzieje co chce. A na razie 2 miesiace i 4 dni do porodu i tego sie trzymam
Pearpearl nie stresuj się, masz jeszcze sporo czasu, ponad dwa miesiące, ja mam już tylko coś ok 2, 3 tygodni napewno zdążysz ze wszystkim.

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
czesc
wstalam dzis z ...obolałym pośladkiem....kurde ale boli nasmarowalam masica i siedze na termoforze a dzis mam usg i chcialam byc w formie
Katerina to chyba nie jest najlepszy pomysł z tym siedzeniem na termoforze, ciepło może wywołać skurcze.
Stary 2011-12-08, 15:57   #2254
Mijus
Rozeznanie

Dziewczyny pomóżcie
Chcę kupić wanienkę, zaczełam szukać i jestem w kropce i nie wiem którą wybrać. Myślałam, że to będzie łatwiejsze
Zacznę od tego, że mam prysznic i małą łazienkę. No i tutaj mam dylemat czy kupić wanienkę na stelażu, czy zwykłą i poprostu będę ją wstawiać do kabiny i jakoś dam radę Czy wanienkę zwykła czy z tym anatomicznym kształtem

Oto moje typy, co sądzicie?
http://allegro.pl/wanienka-anatomicz...973524554.html

http://allegro.pl/wanienka-z-odplywe...973378247.html

http://allegro.pl/ceba-zestaw-kapiel...957623596.html
Stary 2011-12-08, 16:01   #2255
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Cześć Wszystkim
wróciłam, przynajmniej na razie - muszę wrócić do kliniki 27.12) na szczęście po świętach, bo pierwotnie chcieli za dwa tygodni)

Zrobili wszystkie badanka, nawet te nieszczęsne wymazy i na razie mam być w domu i się oszczędzać, maluch waży prawie 1,7 kg.

forum raczej nie nadrobię - 20 stron
Likasfajnie, że już wyszłaś ze szpitala.
Stary 2011-12-08, 16:04   #2256
kamciurka
Zakorzenienie

dziewczyny wróciłam od TZ i to co sie dzieje w tych szpitalach to po prostu jest szok... na prawde zeby sie leczyc trzeba mieć dużo zdrowia... TZ wyjdzie w poniedzialek w najlepszym wypadku, EEG wyszło dobre, dzisiaj zrobili rezonans, wynik ponoc w poniedzialek a jutro znowu EEG ale tym razem ma nie spac dzisiaj w dzien i cala noc, moj TZ sie pyta jak ma to zrobić, bo jest w pokoju z dziadkiem, zgaszą światło i weź tu nie zaśnij, to lekarka do niego by sobie poczytał na krzesełku na korytarzu no czujecie, ku*wa cała noc ma siedzec na krzesełku na korytarzu, żeby nie zasnać, chyba je pogrzało na prawdę. Dzisiaj mnie juz nie będzie bo zawiozę mu na tę nockę internet do laptopa, bo lapka ma ale wiadomo jak to filmow cala noc nie bedzie oglądał...
Cytat:
Miss Zuzia mnie bolalo troche jak na okres ale duzo mocniej a pierwszy to wogole zaczaelo mnie kluc tak w srodku ze nie moglam dojsc z lazienki i za chwile caly dol brzuch tak kluc pulsacjnie ale szwagierka pocieszyla mnie ze strach jest jak sa bole parte tak sie czujesz jka by Ci sie 2 chcialo.. wtedy trzeba szybko jechac bo to 2h i bedzie bobo... a takie moga byc i byc i nawet ze 20h i minac;p
Uska ja z Nikola parte mialam 20 minut ,a le fakt jest faktem ze uczucie takie jak na 2, ja juz przy drugim porodzie wiedzialam ze final blisko wlasnie przez to uczucie
Cytat:
Cześć Wszystkim
wróciłam, przynajmniej na razie - muszę wrócić do kliniki 27.12) na szczęście po świętach, bo pierwotnie chcieli za dwa tygodni)

Zrobili wszystkie badanka, nawet te nieszczęsne wymazy i na razie mam być w domu i się oszczędzać, maluch waży prawie 1,7 kg.

forum raczej nie nadrobię - 20 stron
dobrze ze wszystko ok
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
dzień dobry

dzisiaj wróciłam do domku
Z Malutką wszystko dobrze, zdrowo rośnie.
Moje spojenie łonowe się nie rozchodzi, taka moja uroda, że boli.

Reszta badań też w porządku. Także mam nadzieję, że następna wizyta w szpitalu będzie w terminie porodu, nie wcześniej

Nie nadrabiam Was, bo uzbierało się z 30stron

pozdrawiam
dobrze, ze ok
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
dzień dobry mamuśki
ja jak widać jeszcze nie rozpakowana a miałam nadzieję ze dziś może już maluch będzie z nami ale w sumie do końca dnia jeszcze troche czasu zostało fajnie by było jak by jeszcze dziś tego "8" zdążył wczoraj specjalnie zamiatałąm i myłam podłogi wyszorowałam kibelek pozmywałam naczynia powiesiłam pranie więc się troche pogimnastykowałam i nic może zaczne biegać po schodach góra dół góra dół to sie maluch obudzi i mamie prezent urodzinowy jeszcze dzis piękny sprawi
a teraz mogę jedynie zaprosić na picolo -bezalkoholowego bo torcika jeszcze nie mam musi tż podjechać
wszystkiego naj... z okazji urodzin nie będę wymieniać czego po prostu tego czego zapragniesz

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 16:12   #2257
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
dzień dobry

dzisiaj wróciłam do domku
Z Malutką wszystko dobrze, zdrowo rośnie.
Moje spojenie łonowe się nie rozchodzi, taka moja uroda, że boli.

Reszta badań też w porządku. Także mam nadzieję, że następna wizyta w szpitalu będzie w terminie porodu, nie wcześniej

Nie nadrabiam Was, bo uzbierało się z 30stron

pozdrawiam
Lucy fajnie, że już w domku jesteś i że z Malutką wszystko dobrze

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Dziewczyny dałam jeszcze raz foty, a jak nie będzie działać, to ja nie wiem co jest grane

zmykam do rodziców, a potem do gina, papa
Agatku za wizyte.

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Cytat:
dzień dobry mamuśki
ja jak widać jeszcze nie rozpakowana a miałam nadzieję ze dziś może już maluch będzie z nami ale w sumie do końca dnia jeszcze troche czasu zostało fajnie by było jak by jeszcze dziś tego "8" zdążył wczoraj specjalnie zamiatałąm i myłam podłogi wyszorowałam kibelek pozmywałam naczynia powiesiłam pranie więc się troche pogimnastykowałam i nic może zaczne biegać po schodach góra dół góra dół to sie maluch obudzi i mamie prezent urodzinowy jeszcze dzis piękny sprawi
a teraz mogę jedynie zaprosić na picolo -bezalkoholowego bo torcika jeszcze nie mam musi tż podjechać
Monika wszystkiego najlepszego:r oza:
Stary 2011-12-08, 16:12   #2258
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Wszystkiego najlepszego i szybkiego i bezbolesnego porodu

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie
Chcę kupić wanienkę, zaczełam szukać i jestem w kropce i nie wiem którą wybrać. Myślałam, że to będzie łatwiejsze
Zacznę od tego, że mam prysznic i małą łazienkę. No i tutaj mam dylemat czy kupić wanienkę na stelażu, czy zwykłą i poprostu będę ją wstawiać do kabiny i jakoś dam radę Czy wanienkę zwykła czy z tym anatomicznym kształtem

Ja też mam wanienkę ze stojakiem Musiałam stojak dokupić, bo wanienkę dostałam od koleżanki i jak włożyłam samą wanienkę do brodzika, to stwierdziłam, że po pierwszym myciu chyba w nocy bym latała za tym stojakiem Mam pierwszy typ

Kamciurka trzymam kciuki, żeby Tż szybko doszedł do siebie i żeby to nie było nic poważnego.

Nie wiem, co i komu miałam jeszcze odpisać :/ Podczytuję Was ostatnio tylko na telefonie a tam kiepsko mi się pisze.

Wczoraj pół dnia nie było u mnie światła. Ekstra!!! Za to przyszło mi zamówienie od r_p77. Wszystko ok, ale okazało się, że zamówiłam 2 komplety nożyczek do paznokci. Geba ze mnie :/ Ale nic, dam koleżance
Odebrałam też zamówienie z apteki DOZ. Jednak nie musiałam rezygnować z całego zamówienia, mogłam tylko z części. Zrezygnowałam więc z fridy, bepanthenu i octeniseptu, bo położna mówiłam, że teraz na sucho pielęgnuje się pępuszek a w razie czego dopiero tym octeniseptem. Za to myślałam, że padnę tam, jak babka mi pokazała moje nowe GIGANTYCZNE podkłady poporodowe Mąż jak mu pokazał w domu i dałam do porównania zwykłą cienką podpaskę, to zaczął się śmiać Fajnie będzie po porodzie
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 16:16   #2259
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Oj dziewczynki nie nadrobie was. Siedze w pracy ostatni dzien, wszyscy mnie rozpieszczaja, a tu kawka pod nos a tu "pojde Ci do sklepu zebys nie musiala chodzic". Dostalam nawet zalegla prowizje 200f ktorej sie doprosic nie moglam a dzis taka niespodzianka, ze koperte dostalam. Ale cii bo to bedzie moj zaskorniak na koncie .
Dzis wizyta u poloznej, maz mnie odbiera z pracy i robimy sobie popoludnie we dwoje bo Milenka ma Christamas Party i Mikolaja w przedszkolu do 17.00
Trzymajcie kciuki za wizyte bo cos mam zle przeczucie, za bardzo mnie boli kosc lonowa od tygodnia i nie moge chodzic... Mam nadzieje ze polozna mnie uspokoi.
Buziaki
AgaMili no to w pracy sielanka za prowizje. Trzymam kciuki za wizytę u położnej. Moja by pewnie stwierdziła, że to normaaalne
Stary 2011-12-08, 16:24   #2260
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz co chyba nie ma ochrony.. ja mialam teraz i przeszlo po globulaach a tak to nie lapalam.. mowia ze kefir jak sie pije albo maslanke 2,3 razy w tyg to uodparnia ale czy to prawda?
hm...raczej nie pijam, ale za to jem duzo jogurtow
w sumie do tej pory nie narzekalam na infekcje, dopiero w ciazy mi sie tak porobilo

Moze usmiechne sie do SNESHY, zeby zapytala tzta, czy sa jakies globulki, ktore chronia przed infekcjami, ktore mozna brac w ciazy bez recepty??
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Jak się chronić?
Na pewno na basen trzeba przestać łazić, bo tam pełno tego syfu jest i na pewno nie korzystać z toalet poza domem - a przynajmniej ograniczyć do najmniejszego minimum jak się da.
zanotowalam
jednak nie da sie tak zupelnie nie korzystac z innych toalet, szczegolnie teraz, kiedy dzidzia co chwila kopie i naciska na pecherz :/

z basenu tez mi ciezko zrezygnowac - to moja ulubiona forma sportu...chcialabym jak najpredzej moc na niego wrocic
Cytat:
Napisane przez Boro
Wiem jedno! Nawet po 2óch wielkich pakach rafaello nic Ci nie będzie (ewentualnie poczujesz błogość )
I podkreślam, ze jesteście podłe baby ciążówy znęcające się nad innymi! Przez Was to zaraz chyba wstanę i pójdę do sklepu (choć nie powinnam)! A tam kupię sobie takie właśnie rafaello i toffifi i może ptasie mleczko i może też merci i już sama nie wiem co bym przez Was zjadła, bo mi wszystko zwariowało w środku
Tak się po prostu nie robi!!!
ja przepraszam, ale od ok.2 miesiecy nie pisalam nic, co mogloby spowodowac slinotok, a to wlasnie przez moj zakaz slodyczy
za to inne Babolce jak najbardziej!!! Bez przerwy pisaly i pokazywaly ciasta i inne slodkosci:pal a: A czlowiek na zakazie nie wiedzial, w co zeby wbic
Tak wiec jak sobie dzisiaj raz wyskocze z rafaello, to naprawde mi sie nalezy

P.S.
toffifi
Cytat:
Napisane przez Boro
A odnośnie projektora to jest boski, cudny, no słów mi brak aż Właśnie sobie wyobrażam jak leżę już szczupła z moim tżtem, a on mnie karmi toffifi - trzecim pudełkiem i tak sobie patrzymy na gwiazdki niach, niach, niach
te, gwiazdy maja byc dla bobasa, nie dla Was, zboczuchy
(no bo wiadomo, jak sie koncza takie karmienia w lozku...)

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Pearl idz do mówi bo a jutro
o tak, tak, tak
tego mi trzeba!!!
Pozycja, jestem Twoja dluzniczka
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Pearpearl nie stresuj się, masz jeszcze sporo czasu, ponad dwa miesiące, ja mam już tylko coś ok 2, 3 tygodni napewno zdążysz ze wszystkim.
niby tak...ale ja cos mam jakies takie dziwne przeczucie, ze moje dziecie sie szybciej na ten swiat wybierze
chociaz mam nadzieje, ze przeczucie mnie myli...
a Ty faktycznie musisz byc juz zwarta i gotowa

Cytat:
Dziewczyny pomóżcie
Chcę kupić wanienkę, zaczełam szukać i jestem w kropce i nie wiem którą wybrać
mnie sie podoba ten zestaw (bezowy) http://allegro.pl/ceba-zestaw-kapiel...957623596.html
ale po pierwsze cena
po drugie nie wiem, czy ta wanienka nie okaze sie zaraz za mala i trzeba bedzie kupowac inna
po trzecie jak po kapieli polozyc dzieciaczka na przewijaku?

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Kamciurka, no masakra z tymi lekarzami i ich pomyslami W ogole to dlaczego nie moze spac???

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 16:26   #2261
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
A odnośnie projektora to jest boski, cudny, no słów mi brak aż Właśnie sobie wyobrażam jak leżę już szczupła z moim tżtem, a on mnie karmi toffifi - trzecim pudełkiem i tak sobie patrzymy na gwiazdki niach, niach, niach
A tak!! Akurat szczupła po trzech pudełkach toffiffi, chciałabyś
Stary 2011-12-08, 16:34   #2262
uska000
Zadomowienie

spalam chwilke czekam na kolesia od tv bo znowu nie dziala a tego jak nie bylo tak niue ma

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 16:56   #2263
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
zanotowalam
jednak nie da sie tak zupelnie nie korzystac z innych toalet, szczegolnie teraz, kiedy dzidzia co chwila kopie i naciska na pecherz :/

z basenu tez mi ciezko zrezygnowac - to moja ulubiona forma sportu...chcialabym jak najpredzej moc na niego wrocic
ja przepraszam, ale od ok.2 miesiecy nie pisalam nic, co mogloby spowodowac slinotok, a to wlasnie przez moj zakaz slodyczy
za to inne Babolce jak najbardziej!!! Bez przerwy pisaly i pokazywaly ciasta i inne slodkosci:pal a: A czlowiek na zakazie nie wiedzial, w co zeby wbic
Tak wiec jak sobie dzisiaj raz wyskocze z rafaello, to naprawde mi sie nalezy

P.S.
toffifi
te, gwiazdy maja byc dla bobasa, nie dla Was, zboczuchy
(no bo wiadomo, jak sie koncza takie karmienia w lozku...)
Na basen wrócisz szybciej niż Ci się wydaje kochana
Wybaczam Ci w takim wypadku. Już mi lepiej, bo musiałam zmolestować mojego kochanego, żeby czym prędzej wracał z pracy i kupił mi po drodze coś dobrego. Nie zdążył się biedny rozebrać nawet, a ja już wmłóciłam pakę MMSów, a teraz jestem w połowie paczki Merci. Zaczęło mnie mdlić... ale zjem jeszcze sobie. A co???
Bleee, to po tej z marcepanem w środku :/

A Ty idź i nadrabiaj tym rafaello za te wszystkie tygodnie bez

Co do leżenia przy projektorze to marzy mi się takie leżenie na pleckach na ... podłodze, dywanie, no wszystko jedno, byle by na twardym i na plecach ech

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 16:58   #2264
snesha
Rozeznanie

Znowu naprodukowały !!! Lecę nadrabiać.
Padam z nóżek - chyba przesadziłam. Jak wyszłam na zakupy o 9.45 tak dopiero teraz wróciłam. Ale kupiłam prezenty dla Mamy, siostry i starszej siostrzenicy. Niestety dalej będzie gorzej bo nie mam pomysłów na TŻ, Tatę, szwagra i młodszą siostrzenicę
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 16:59   #2265
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
A tak!! Akurat szczupła po trzech pudełkach toffiffi, chciałabyś
Jadłabym tylko 3 takie pudełeczka dziennie i nic więcej hahahaa ;p
Daj trochę pomarzyć no

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 17:02   #2266
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny pomóżcie

ja mam najzwyklejszą, bez anatomicznego kształtu (na SR radzili taką na początek), może jak maluch urośnie i będzie miał pare miesięcy to kupię wkładkę bądź większą już z anatomicznym siedziskiem.

Mam też stelaż do niej, z tym że w naszej łazience mamy miejsce i jest gdzie się z tym ustawić podczas kąpieli. Przewijak ustawię na blacie i jakoś to będzie przy pomocy tżta

Nie wiem jak chcesz wstawić wanienkę do kabiny będziesz się tak schylać, kucać bo chyba myślałaś wtedy o wanience bez stelażu

Stelaż złożony nie zajmuje więcej miejsca niż suszarka więc zawsze za szafą gdzieś go upchniesz

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
dziewczyny wróciłam od TZ i to co sie dzieje w tych szpitalach to po prostu jest szok... na prawde zeby sie leczyc trzeba mieć dużo zdrowia... TZ wyjdzie w poniedzialek w najlepszym wypadku, EEG wyszło dobre, dzisiaj zrobili rezonans, wynik ponoc w poniedzialek a jutro znowu EEG ale tym razem ma nie spac dzisiaj w dzien i cala noc, moj TZ sie pyta jak ma to zrobić, bo jest w pokoju z dziadkiem, zgaszą światło i weź tu nie zaśnij, to lekarka do niego by sobie poczytał na krzesełku na korytarzu no czujecie, ku*wa cała noc ma siedzec na krzesełku na korytarzu, żeby nie zasnać, chyba je pogrzało na prawdę. Dzisiaj mnie juz nie będzie bo zawiozę mu na tę nockę internet do laptopa, bo lapka ma ale wiadomo jak to filmow cala noc nie bedzie oglądał...
Uska ja z Nikola parte mialam 20 minut ,a le fakt jest faktem ze uczucie takie jak na 2, ja juz przy drugim porodzie wiedzialam ze final blisko wlasnie przez to uczucie
cała nasza służba zdrowia, oni tacy biedni, nie zarabiają dobrze, ryją całymi dniami w prywatnych przychodniach żeby dorobić ale pacjenta traktują jak śmierdzące gów.no

współczuję, nie ma to jak chorować nie daj boże i trafić do naszego wspaniałego szpitala

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 17:21   #2267
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Byliśmy rano dziś na SR, fajnie, że udało nam się dostać tam

za to wróciłam i wymiękłam, spałam do 15.30. Na nic nie mam siły. Ostatnia pralka właśnie się skończyła prać

Ja jeszcze nie spakowana, nie mam torby, ale rzeczy tyle o ile przygotowane w wanience leżą

Cytat:
ciekawa jestem co mi jutro gin powie, jak tam szyjka, czy dalej się skraca, czy urodzę w tym czy w przyszłym roku im bliżej 36 tyg tym bardziej się boję, że płód może obumrzeć naczytałam się w necie i mam stracha, a jeszcze fakt, że maluch mniej się rusza podsyca to...
za takie myślenie masz po głowie i
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Wiecie co zaczynam sie bac jakos,w nocy jak mam wstac to najpierw leże i myśle czy przypadkiem zaraz mi wody nie odejdą a co to bedzie za tydzien jak odstawie wszystkie tabletki...
haa, mam to samo. Budzę się w nocy i sprawdzam czy sucho
Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Jak wieloryb na mieliźnie, hehe genialne sformułowanie dokładnie tak się czuję
ja leżeć nie muszę, a czuję się tak samo
Cytat:
Cześć Wszystkim
dobrze, że wróciłaś, ale szkoda że wracać musisz...
Cytat:
no to STO LAT, STO LAT

Cytat:
Dziewczyny pomóżcie
Zacznę od tego, że mam prysznic i małą łazienkę. No i tutaj mam dylemat czy kupić wanienkę na stelażu, czy zwykłą i poprostu będę ją wstawiać do kabiny i jakoś dam radę Czy wanienkę zwykła czy z tym anatomicznym kszta
Ja kupiłam zwykłą za 16zł ale stelaż mamy dostać, jak nie dostaniemy to na pewno kupimy, stelaż się przydaje bardzo podobno

Kamciurka, no nieźle, każą tż siedzieć całą noc na krzesełku oby jak najszybciej wyszedł do domu
Stary 2011-12-08, 17:28   #2268
agawoo
Zakorzenienie

Heloł
Jak się położyłam przed trzecią, to dopiero wstałam zrobiłam sobie kawę i biorę się za nadrabianie

Aha, właśnie dzwonił sąsiad - ten mały piesek, o którym Wam pisałam znalazł dzisiaj domek Ktoś go wziął na wieś Super, bo już się martwiłam, że będzie musiał iść do schroniska

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 17:30   #2269
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

W SR położna bardzo zachwalała wiaderko do kąpieli. Mówiła, że można używać od samego początku i dzieci świetnie reagują na nie. Próbowali na noworodkach tylko kikut trzeba dobrze wysuszyć potem.
Stary 2011-12-08, 17:31   #2270
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czeeesc

Monika sto lat !!

my własnie z wizyty wrócilismy.. wszytsko ok, mały sie nei spieszy, szyjka długa i zamknieta, serduszko bije miarowo. generalnie ok.

mowicie, ze Wasze lobuzy w brzuchach szaleją? moj tez sie wscieka od wczoraj... chyba sie wkurza, ze mu ciasno tak mnie skopał po boku, ze boli jak jasny gwint...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 17:34   #2271
snesha
Rozeznanie

Cytat:
dzień dobry mamuśki
Wszystkiego naj I odzywaj się częściej bo ja już byłam pewna że wylądowałaś na porodówce

Cytat:
Dziewczyny pomóżcie

Ja doradzam zwykłą - zawsze możesz postawić na jakimś stoliczku. Kupiłam z IKEI bo jest mała. Starczy na krótko, ale potem zobaczymy - może dzieciak będzie się kąpał w "dorosłej" wanie?

Cytat:
hm...raczej nie pijam, ale za to jem duzo jogurtow
w sumie do tej pory nie narzekalam na infekcje, dopiero w ciazy mi sie tak porobilo

Moze usmiechne sie do SNESHY, zeby zapytala tzta, czy sa jakies globulki, ktore chronia przed infekcjami, ktore mozna brac w ciazy bez recepty??
Nie wiem czy na coś się przydam, bo TŻ na dyżurze do jutra. Ja w ciąży raz miałam infekcję. Dostałam Gynalgin (!!!na ulotce pisze że nie można w ciąży, ale lekarka na wstępie powiedziała że to stosuje się powszechnie i żeby na to nie zwracać uwagi!!!). Niestety jest na receptę, i jako lek, a nie jako profilaktyka.
Ja mogę polecić profilaktycznie doustny probiotyk ginekologiczny np.: LaciBios femina. Od tamtej infekcji zażywam go codziennie i już się nie powtórzyła (może przypadek a może nie). Dodatkowo stosuję Laktacyd. Na basen co prawda nie chodzę, ale moja Dr nie widziała absolutnie żadnych przeciwskazań. Aha - przesadna czystość i podmywanie się 5 razy dziennie też nie jest wskazane.
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 17:39   #2272
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Heloł
Jak się położyłam przed trzecią, to dopiero wstałam zrobiłam sobie kawę i biorę się za nadrabianie

Aha, właśnie dzwonił sąsiad - ten mały piesek, o którym Wam pisałam znalazł dzisiaj domek Ktoś go wziął na wieś Super, bo już się martwiłam, że będzie musiał iść do schroniska
super, mam nadzieję, że piesek będzie miał dobrze na wsi i trafi na kochających właścicieli.

Nasza Pestka przechodzi ostatnio jakiś kryzys, boi się paneli i progów i trzeba ją przeprowadzać przez drzwi, bo jak siedzimy sobie i ma przejść to stanie przed progiem i piszczy

chyba do psiego psychologa będziemy musieli iść
Stary 2011-12-08, 17:46   #2273
Dark lady
Zakorzenienie

Jedziemy do Ikei kupić lampkę gwiazdkę, tylko boję się że za mało światła będzie dawać. Widziała któraś z was ją w akcji?? (jest z tej samej serii co księżyc i kwiatek).

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 17:47   #2274
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Jak się chronić?
Na pewno na basen trzeba przestać łazić, bo tam pełno tego syfu jest i na pewno nie korzystać z toalet poza domem - a przynajmniej ograniczyć do najmniejszego minimum jak się da.
U mnie to niewykonalne, bo jeszcze nie wyjdę z domu, a już muszę siku ..
Jak wchodzimy do jakiegokolwiek centrum handlowego, to pierwszą rzeczą jaką muszę zlokalizować jest toaleta i to na każdym piętrze; 2-3 sklepy i wizyta
Zakupy w Tesco też zazwyczaj rozpoczynam i kończę wizytą w toalecie

Cytat:
Dziewczyny pomóżcie
Mijus, ja mam małą łazienkę, ale wanienkę mam zwykła, i będę kąpać dzidzię albo na pralce, albo w pokoju na ławie, lub ewentualnie kupię do niej stojak (ale się waham).

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
O matko, faktycznie pomysł z kosmosu z tym niespaniem ....

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Odebrałam też zamówienie z apteki DOZ. Jednak nie musiałam rezygnować z całego zamówienia, mogłam tylko z części. Zrezygnowałam więc z fridy, bepanthenu i octeniseptu, bo położna mówiłam, że teraz na sucho pielęgnuje się pępuszek a w razie czego dopiero tym octeniseptem. Za to myślałam, że padnę tam, jak babka mi pokazała moje nowe GIGANTYCZNE podkłady poporodowe Mąż jak mu pokazał w domu i dałam do porównania zwykłą cienką podpaskę, to zaczął się śmiać Fajnie będzie po porodzie

Kropeczka,
a z Fridy i Bepanthenu dlaczego zrezygnowałaś?
Ja Octeniseptu nie kupuję na zaś, trzeba będzie to się podjedzie do apteki i kupi

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Pearl idz do mówi bo a jutro
Ten rebus jest genialny

Stary 2011-12-08, 17:54   #2275
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
my własnie z wizyty wrócilismy.. wszytsko ok, mały sie nei spieszy, szyjka długa i zamknieta, serduszko bije miarowo. generalnie ok.

mowicie, ze Wasze lobuzy w brzuchach szaleją? moj tez sie wscieka od wczoraj... chyba sie wkurza, ze mu ciasno tak mnie skopał po boku, ze boli jak jasny gwint...
super, że mały ma się dobrze

Mój dzisiaj i wczoraj to wariat od rana do wieczora, przeciąga się, wygina i wierci.

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Jedziemy do Ikei kupić lampkę gwiazdkę, tylko boję się że za mało światła będzie dawać. Widziała któraś z was ją w akcji?? (jest z tej samej serii co księżyc i kwiatek).
ja mam żuka, ale jeszcze nie powieszony. ale to są lampki takie nocne, do karmienia, światło dają chyba wszystkie delikatne

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Ja Octeniseptu nie kupuję na zaś, trzeba będzie to się podjedzie do apteki i kupi
właśnie dzisiaj na SR położna mówiła o tym, że jak się coś dzieje to go używać, ale jak jest ok to nie, tylko osuszać
Stary 2011-12-08, 17:55   #2276
uska000
Zadomowienie

noi co Pan nie przyjdzie ale po co mnie poinformowac:/ dzownie na infolinie a tam ze ogolenie jest jakis problem ale o 18 usuna.. lacze sie z konsultanka i mowie czemu mi nikt nie powiedzial nie zadzwonil a ona zdziwiona;/

Stary 2011-12-08, 17:59   #2277
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Na basen wrócisz szybciej niż Ci się wydaje kochana
Wybaczam Ci w takim wypadku. Już mi lepiej, bo musiałam zmolestować mojego kochanego, żeby czym prędzej wracał z pracy i kupił mi po drodze coś dobrego. Nie zdążył się biedny rozebrać nawet, a ja już wmłóciłam pakę MMSów, a teraz jestem w połowie paczki Merci. Zaczęło mnie mdlić... ale zjem jeszcze sobie. A co???
Bleee, to po tej z marcepanem w środku :/

A Ty idź i nadrabiaj tym rafaello za te wszystkie tygodnie bez

Co do leżenia przy projektorze to marzy mi się takie leżenie na pleckach na ... podłodze, dywanie, no wszystko jedno, byle by na twardym i na plecach ech
Nie cierpię tych marcepanowych Zawsze je omijam szerokim łukiem
A co do leżenia - pomyślałabyś, że kiedyś będziesz wręcz marzyć o tym, żeby poleżeć na plecach?

Cytat:
Jadłabym tylko 3 takie pudełeczka dziennie i nic więcej hahahaa ;p
Daj trochę pomarzyć no

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
super, mam nadzieję, że piesek będzie miał dobrze na wsi i trafi na kochających właścicieli.

Nasza Pestka przechodzi ostatnio jakiś kryzys, boi się paneli i progów i trzeba ją przeprowadzać przez drzwi, bo jak siedzimy sobie i ma przejść to stanie przed progiem i piszczy

chyba do psiego psychologa będziemy musieli iść
No ja też mam taką nadzieję
A Pestka dobra,ciekawe co ją tak przestraszyło

Cytat:
Własnie nie wiem, jak ona święci, ale chcę księżyc ...

Kurka, chyba się przeziębiłam, a do tego jeszcze boli mnie wątroba

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
noi co Pan nie przyjdzie ale po co mnie poinformowac:/ dzownie na infolinie a tam ze ogolenie jest jakis problem ale o 18 usuna.. lacze sie z konsultanka i mowie czemu mi nikt nie powiedzial nie zadzwonil a ona zdziwiona;/
Taaak, Państwo z telewizji ... u nas jak jest awaria, to oni nigdy nie widza problemu A jak już go zobaczą, to naprawa trwa 3 dni ..
Ja TV nie oglądam w ogóle, ale moja mama się tak wtedy wścieka, że mam ochotę zamordować tych w UPC, żeby jej tylko naprawili

Stary 2011-12-08, 18:01   #2278
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
te lampki to takie bardziej dekoracyjne. Światło jest nastrojowe, za bardzo nie oświetla pomieszczenia (ja mam kwiatek)
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 18:09   #2279
uska000
Zadomowienie

moj maly w ogole nie ruchliwy dzis klepie go stukam to laskawie cios machnie;/
ze skrajnosci w skrajnosc;/

Stary 2011-12-08, 18:10   #2280
*Agatek*
Zakorzenienie

Wróciłam

Dziękuję za kciuki- przydały się bardzo

Maluch waży w 34/35 tyg 2200 mam brać 3x magnez- czyli zwiększyć dawkę o jedną tabletkę, i wytrzymać 'jeszcze 2 tyg' a potem stwierdzi, czy odstawiamy magnez i witaminy czy nie
Przez 2 tyg maluch przytył 400 gram a dziś se znów pozwoliłam na fastfooda i były fryty i cheeseburger Oczywiście ja jadłam, a koleżanka patrzyła jak na głodomora jakiegoś... potem herbatka z przyjaciółką ciąg dalszy i niestety nie zaliczyłam 1 koleżanki, co ma dzidziusia od niedawna- jest w szpitalu ale nie wiem dlaczego, muszę do niej dryndnąć

nawojka nie ma sprawy, dobrze, że Cię zmotywowałam troszkę też się muszę jakoś teraz spakować... ale pewnie zrobię to za 2 tyg

Mijus nie wiem jaką wanienkę Ci polecić, doradzić

Cytat:
Agatek powodzenia na wizycie.. jak mozesz zapytaj jakie tabsy na gardlo mozna poza tantum verde??
Słuchaj a tantum verde na Ciebie nie działa?? u mnie działało raz dwa, nie zapytałam, bo nie przeczytałam Twojej wiadomości- dopiero teraz
Cytat:
Nie wytrzymalam i zjadlam 2 rafaello.
Niech ktos mnie trzyma, bo zaraz pojde po trzecie...
ja kupiłam sobie dziś 4 teatralne i valentino ponownie 70 deko i będę jadła caaaaaały tydzień

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości