Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-08, 17:23   #2611
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Kto tu mowił o ciasteczkach korzennych ? Mama akurat jest w sklepie , więc sobie ciacho tel;.zamówiłam:śmietana, galaretka z wiśniami, krem czekoladowy i spód nawet nie wiem jaki,Kostka Cygańska się zwie i spowoduje dalszy rozrost mojego zadu No trudno, najwyżej do 4 edycji top model wystartuję , a trzecią sobie odpuszczę
Wiecie co ? Nie mogę się doczekać porodu, jakoś tak mnie naszło ....chyba powinnam wypić kawę

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2011-12-08 o 17:24
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 17:26   #2612
tikki85
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
A mnie mój Tż tak wk.... że mam ochotę go zabić!!!! przychodzi do domu po pracy no i pomidorówka na obiad była a on z tekstem co jeszcze jest !!!! zjadl dwa talerze i stekal ze jest glodny a ja mowie to zobie zupy dolej a on ze niesmakuje mu i kazal sobie zrobic bulke, zrobilam a on ze chce salatke a ja mu ze nie bo jest niedobra (oczywiscie dobra ale jak to twierdzi mamusia robi lepszą!!!!!) wiec powiedzial ze mam sama sobie ją zjeść . Mieliśmy jechac na zakupy a przez jego fochy musze siedzieć w domu Teraz sie do niego nieodzywam !!!!!
Oooo...mój za takie teksty gotowałby sobie sam przez miesiąc . A co do robienia bułek to częściej on robi mi niż ja jemu . Taka to wredna jestem . Ostatnio zrobiłam 2 znienawidzone przez niego zupy (których jeszcze sama nigdy nie robiłam) i bardzo mu smakowały. To jakiś sukces
Stary 2011-12-08, 17:27   #2613
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Kto tu mowił o ciasteczkach korzennych ? Mama akurat jest w sklepie , więc sobie ciacho tel;.zamówiłam:śmietana, galaretka z wiśniami, krem czekoladowy i spód nawet nie wiem jaki,Kostka Cygańska się zwie i spowoduje dalszy rozrost mojego zadu No trudno, najwyżej do 4 edycji top model wystartuję , a trzecią sobie odpuszczę
Wiecie co ? Nie mogę się doczekać porodu, jakoś tak mnie naszło ....chyba powinnam wypić kawę
kochana no to startujemy razem
bo ja sie na 3cia tez na pewno nie wyrobie... a moze i na 4ta nie..
wlasnie zjadlam 2 ciastka! i marze o kremie czekoladowym MilkyWaya w sloiczku - tak bym go lyzeczka wszamala mniam mniam

dobrze ze w UK nie ma tylko to mnie powstrzymuje..

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 17:27   #2614
tikki85
Zakorzenienie

Koniakonia, a co się przejmujesz . Może do kolejnej edycji TM, będą przyjmować mamuśki
Stary 2011-12-08, 17:32   #2615
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Koniakonia, a co się przejmujesz . Może do kolejnej edycji TM, będą przyjmować mamuśki
Przyjmują Mamuśki ale nie sumo ale może to jest pomysł na nowy hit tv
eee tam w razie co, nie wiedzą co tracą, humor mam jakiś dobry , poukładałam sobie wszystko w głowie i jest dużo dużo lepiej ....
Stary 2011-12-08, 17:34   #2616
tikki85
Zakorzenienie

Koniakonia jak przyjmują anorektyczki to powinni też normalne mamuśki . Z normalnymi wymiarami

Wysłałam zdjęcie na maila .
Stary 2011-12-08, 17:34   #2617
julliczka
Rozeznanie

lena gratuluję dziewczynki najważniejsze, że z dzidziusiem wszystko w porządku. O łożysko się nie martw, jeszcze wszystko się zmieni, musisz być pozytywnie nastawiona

Zariah nie zamartwiaj się, trzymam żeby na jutrzejszej wizycie było lepiej, żeby dzidziuś więcej się ruszał i przede wszystkim, żeby lekarze wszystko dokładnie Ci opowiedzieli. Sama jestem zaskoczona, że w UK tak sobie podchodzą do tego wszystkiego

O chyba właśnie doświadczam twardnienia brzuszka, czuję jak się napina mocno, ale tylko w jednym miejscu i w tym miejscu się tak wybrzusza nienaturalnie i twarde to jak nie wiem co.. ale już odpuściło - minuty chyba nie było. Czy to własnie typowe twardnienie brzuszka?

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Mnie czasem zlapie skurcz lydki jak spie.
Wiec wtedy odchylam stope tak jakbym stawala na piecie i pomaga
Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
trzeba sie mocno chwycic za palce od stop i przyciagnac do piszczela jak sie da najbardziej odchylajac piete w tyl
tak sie robi jak skurcz zlapie podczas plywania i bardzo szybko odpuszcza
Dzięki za rady

aaaga ale udane zakupy masz

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 17:34   #2618
tikki85
Zakorzenienie

Bedzie "TAP MAMA"
Stary 2011-12-08, 17:35   #2619
cziqua
Zadomowienie

a ja nie moge uwierzyc że nie widze nawet czubka stopy jak stoję która to o tym wspomniała mam doła przez to nie no żartuję ide zaraz smażyc rybkę

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 17:40   #2620
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Jedno oko tylko
Całą głowę odgryzę

Właśnie zastanawiam się, czy ciepły termofor można przyłożyć do bolącego krzyża W nocy wciągam do łóżka psa i kładę go tak, aby ogrzewał mi plecki ale termofor mi nie ucieknie jak się przekręcę na inny bok...
mam świetny patent, zamiast termoforu (podpatrzyłam w internetowej szkole rodzenia) suchą kaszę gryczaną trzeba zagrzać w mikrofalówce a potem przesypać do płóciennego woreczka i przykładać - tylko trzeba uważać żeby nie przegrzać i się nie poparzyć

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 17:40   #2621
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Ja też w styczniu bede chodzić.
A jak to u was jest, zajęcia są płatne? U nas jest 6 spotkań po 3 godziny i za te 18 godzin bede płacić 200zł.
Hej, ja za 13 godzin płacę 175 zł w Poznaniu.
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 17:40   #2622
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
a ja nie moge uwierzyc że nie widze nawet czubka stopy jak stoję która to o tym wspomniała mam doła przez to nie no żartuję ide zaraz smażyc rybkę

ale mnie wystraszyłaś, aż zaczełam sprawdzac czy u mnie tez tak jest
na szczęscie jeszcze mam troche zapasu
Stary 2011-12-08, 17:53   #2623
pempek
Zakorzenienie

agnes99 to ty mi pisałaś o tym, ze byłaś w szpitalu na Karowej, prawda?
Czy mogłabyś mi napisać jak wygląda tam wizyta, w sensie co mi będą robić, co powiedzą i tak dalej?
Jestem zapisana na 14.12 i się cały czas zastanawiam czego się mogę spodziewać

Z góry bardzo dziękuję za jakiekolwiek info

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Ja już dawno nie widzę swoich stóp i też się brzydzę stóp jak MoniaHan i wszyscy uważają, że to dziwne, ale mam tak od małego. Teraz i tak jest spoko, ale jak miałam z 10 lat to nie mogłam zjeść nic jak ktoś przy stole był bez skarpetek

Za szkołę rodzenia płaciłam 400 zł za 18 godzin - szkoła rodzenia z położną ze szpitala na Żelaznej w Wawie
pempek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 17:58   #2624
ania20m
Wtajemniczenie

Dziewczyny jak bedziecie kupować wózek to razem z tym nosidełkiem/fotelikiem czy osobno fotelik osobno? Są fajne zestawy z fotelikami ale sama już nie wiem jak lepiej i taniej wyjdzie

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 17:59   #2625
koniakonia
Zakorzenienie

Kobiety ja brzucha nie widzę, cyce mi zasłaniają , ale palce u stóp widzę, stopy mam nr 38,żeby nie było
Stary 2011-12-08, 18:01   #2626
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Kobiety ja brzucha nie widzę, cyce mi zasłaniają , ale palce u stóp widzę, stopy mam nr 38,żeby nie było
Ja mam nr 41 więc jeszcze trochę je będę widzieć
Stary 2011-12-08, 18:07   #2627
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
agnes99 to ty mi pisałaś o tym, ze byłaś w szpitalu na Karowej, prawda?
Czy mogłabyś mi napisać jak wygląda tam wizyta, w sensie co mi będą robić, co powiedzą i tak dalej?
Jestem zapisana na 14.12 i się cały czas zastanawiam czego się mogę spodziewać

Z góry bardzo dziękuję za jakiekolwiek info

tak, to ja pisałam
wizyta wygląda nastepująco - na odpowiednia godzinę (chyba na 10.00 o ile mnie pamięc nie myli) trzeba się stawić na izbie przyjęć, do której wejście jest od strony Wisłostrady, najlepij mieć ze soba wszystkie badania jakie do tej pory miałaś w ciązy robione (tak dla spokojności)
potem troche trwa przyjecie do szpitala, no i zaprowadzą Was na górę (ze mna było zapisanych na ten sam dzień jeszcze 6 ciężarówek) na patologię
tam bedzie przeprowadzony wywiad, badanie ginekologiczne
potem wykład o zasadach żywienia przy cukrzycy ciążowej (babka, która u mnie prowadziła ten wykład była rewelacyjna, dowiedziałam sie od niej więcej niż od swojego dotychczasowego diabetologa)
nakarmią Was kanapkami, napoją herbatką
części dziewczyn, które nie maja swoich glukometrów wypożyczą je, powiedza jak robic pomiary
dadza po recepcie na paski i powiedzą sio do domu
u mnie cała wizyta tam zakończyła się troche po 13.00
generalnie cały personel na oddziale jest bardzo miły i można sie o wszystko dodatkowe wypytać (nie musi to być zwiazane z cukrzycą ciążową), kilka dziewczyn pytało sie o rózne problemy, które pojawiły im sie w ciąży i babeczki wszytko łopatologicznie tłumaczyły
no i co najwazniejsze po takiej wizycie zawsze można do nich czy zadzwonić, czy przyjść jak się coś niedobrego bedzie działo bez zapisywania się specjalnie

jakbys chciała o cos jeszcze zapytać, to na pw mogę Ci nr swojej komówki wysłać

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość

ja ma 40, ale przez wzrost duży (180 cm) u mnie brzuch zupełnie inaczej się ułozył... czyt. rozciągnał , no i podobno wcale nie widać, ze to juz 7 miech nam sie zaczął

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2011-12-08 o 18:05
agnes99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 18:09   #2628
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość

Hihi. ja mam tak samo

Dzisiaj zfundowałam sobie u fryzjera nawilżanie włosów i chyba z tego powodu,że miałam tak dobry humor moja dzidzia mnie w końcu skopała

zaraz lecę dalej nadrabiać wątek a później może jakaś kolacyjka Ehh... jakoś boję się zważyć,ale już dwunastego wizyta więc lekarz mnie uświadomi.

Dziewczyny mam pytanko,czy Wy miałyście mdłości od 20 tyg.? Bo coś ostatnio z rana nie najlepiej się czuję ;/
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 18:17   #2629
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
przypomina taka normalna na powietrze ktora mam w domku ale ona jest dobra na krotkie wlosy, dla mnie jest za mala...
a nie wiem czym sie rozni taka na pare od takiej normalnej szczotko-suszarki ???
Dzieki kochana
Ja mialam taka normalna na powietrze ale juz sie popsula, bardzo dlugo ja mialam z tej firmy i sobie chwale. A teraz chcialam nowosci sprobowac, ale nie wiedzialam czy sie sprawuje. Wiec kupilam ta co zawsze
Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
A mnie mój Tż tak wk.... że mam ochotę go zabić!!!! przychodzi do domu po pracy no i pomidorówka na obiad była a on z tekstem co jeszcze jest !!!! zjadl dwa talerze i stekal ze jest glodny a ja mowie to zobie zupy dolej a on ze niesmakuje mu i kazal sobie zrobic bulke, zrobilam a on ze chce salatke a ja mu ze nie bo jest niedobra (oczywiscie dobra ale jak to twierdzi mamusia robi lepszą!!!!!) wiec powiedzial ze mam sama sobie ją zjeść . Mieliśmy jechac na zakupy a przez jego fochy musze siedzieć w domu Teraz sie do niego nieodzywam !!!!!
Madziu wspolczuje, ale uwazam ze na takie fanaberie ze strony meza nie trzeba reagowac, niech sobie je co chce i miej go w nosie.
Potem jak bedziesz z maluszkiem na reku tez bedzie wybrzydzal?
Niech sie nauczy jesc co mu dajesz, a jak nie to niech sobie sam szykuje jedzenie jakie mu pasuje.
Cytat:
No trudno, najwyżej do 4 edycji top model wystartuję , a trzecią sobie odpuszczę

Odnosnie porodu ja chcialabym go uniknac
Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Bedzie "TAP MAMA"

Cytat:
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 18:18   #2630
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam pytanko,czy Wy miałyście mdłości od 20 tyg.? Bo coś ostatnio z rana nie najlepiej się czuję ;/
mdłości i teraz mnie łapią, ale do 22-23 tygodnia regularnie wymiotowałam :/

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 18:19   #2631
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Boze ja juz nie mam mdlosci, zycie bez mdlosci i wymiotow jest cudowne, ale meczyly mnie do 5 miesiaca.

Dzidź mi chce wyjsc pachwina
SZYMONEK

Stary 2011-12-08, 18:22   #2632
pempek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
tak, to ja pisałam
wizyta wygląda nastepująco - na odpowiednia godzinę (chyba na 10.00 o ile mnie pamięc nie myli) trzeba się stawić na izbie przyjęć, do której wejście jest od strony Wisłostrady, najlepij mieć ze soba wszystkie badania jakie do tej pory miałaś w ciązy robione (tak dla spokojności)
potem troche trwa przyjecie do szpitala, no i zaprowadzą Was na górę (ze mna było zapisanych na ten sam dzień jeszcze 6 ciężarówek) na patologię
tam bedzie przeprowadzony wywiad, badanie ginekologiczne
potem wykład o zasadach żywienia przy cukrzycy ciążowej (babka, która u mnie prowadziła ten wykład była rewelacyjna, dowiedziałam sie od niej więcej niż od swojego dotychczasowego diabetologa)
nakarmią Was kanapkami, napoją herbatką
części dziewczyn, które nie maja swoich glukometrów wypożyczą je, powiedza jak robic pomiary
dadza po recepcie na paski i powiedzą sio do domu
u mnie cała wizyta tam zakończyła się troche po 13.00
generalnie cały personel na oddziale jest bardzo miły i można sie o wszystko dodatkowe wypytać (nie musi to być zwiazane z cukrzycą ciążową), kilka dziewczyn pytało sie o rózne problemy, które pojawiły im sie w ciąży i babeczki wszytko łopatologicznie tłumaczyły
no i co najwazniejsze po takiej wizycie zawsze można do nich czy zadzwonić, czy przyjść jak się coś niedobrego bedzie działo bez zapisywania się specjalnie

jakbys chciała o cos jeszcze zapytać, to na pw mogę Ci nr swojej komówki wysłać

Dzięki wielkie za odpowiedź Czyli Ty jak rozumiem miałaś cukrzycę już przed ciążą? Mi teraz dopiero wyszła.... A chcesz rodzić na Karowej?
pempek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 18:28   #2633
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Hihi. ja mam tak samo

Dzisiaj zfundowałam sobie u fryzjera nawilżanie włosów i chyba z tego powodu,że miałam tak dobry humor moja dzidzia mnie w końcu skopała

zaraz lecę dalej nadrabiać wątek a później może jakaś kolacyjka Ehh... jakoś boję się zważyć,ale już dwunastego wizyta więc lekarz mnie uświadomi.

Ja właśnie teraz mam mdłości,od paru tygodni...., zakończone czasem

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Kto pamięta takie musy mrożone z truskawek, co kiedyś były w sklepach wieki temu? Dzisiaj kupiłam takie coś....pyszne , ale Córcia mi zabrała ...i zjadła , dba o moją linię
Stary 2011-12-08, 18:31   #2634
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Kto pamięta takie musy mrożone z truskawek, co kiedyś były w sklepach wieki temu? Dzisiaj kupiłam takie coś....pyszne , ale Córcia mi zabrała ...i zjadła , dba o moją linię
Zjadłabym truskawek

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 18:31   #2635
alamig
Zakorzenienie

Cytat:

Ja pamiętam!! To jeden z ulubionych smaków z mojego dzieciństwa
Stary 2011-12-08, 18:35   #2636
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Ja tez nie umialam, ale mnie wieczorne jedzenie zgubilo - czyt. przytylam Teraz od dwoch tygodni sie zawzielam i staram sie pilnowac godzin posilkow i idzie sie przyzwyczaic. Nie musisz jesc jakis wymyslnych rzeczy tylko np po wstaniu sniadanie, po 3-4 h jakis owoc czy jogurt, czy kilka orzechow chocby, pozniej albo obiad albo przekaska i potem kolacja sprobowac warto, zwlaszcza ze chyba tez tak jak ja nie pracujesz teraz i masz w sumei czas zeby sprawdzic czy sie uda

Ja pierwsze co robię, po wstaniu z łózka to kieruję swoje kroki do kuchnii na porządne śniadanie a dopiero po tem idę brac prysznic i ubrać się. A jem średnio co 3 h, dłuższe przerwy skutkują burczeniem w brzuchu i spadkiem nie wiem czy cukru czy ciśnienia, ale robi mi się słabo. Wieczorem jem nawet o 23, jeżeli kładę się ok 1 w nocy, ale zawsze są to jakieś lekkie rzeczy-warzywa czy ryba, jogurt. Nie żałuję sobie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Dorwałam się do żelek Haribo. Nie dam się od nich odczepić
A ja do toruńskich pierniczków z nadzieniem z róży

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak bedziecie kupować wózek to razem z tym nosidełkiem/fotelikiem czy osobno fotelik osobno? Są fajne zestawy z fotelikami ale sama już nie wiem jak lepiej i taniej wyjdzie
Nam sie trafiła świetna cenowo oferta z fotelkiem samochodowym i bazą do fotelika, więc za 1 zamachem dostaliśmy wszystko. Chyba powinnaś patrzeć raz na cenę, a dwa na jakośc fotelika, i jakie ewentualnie miałabyś opcje, żeby zakupić osobno, czy będzie pasował, jeśli zdecydujesz się na fotelik innej firmy niż wózek.
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 18:36   #2637
iw32
Rozeznanie

Cytat:

Ja mam pełno w lodówce, zapraszam Zawsze latem zamrażam sobie zmiksowane truskawki z cukrem i potem zimą je cały czas wyjadam
Stary 2011-12-08, 18:39   #2638
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Odnosnie stop, to wiecie ze po ciazy z Filipkiem, stopy powiekszyly mi sie o jeden rozmiar...
Zawsze nosilam 38, teraz juz tylko 39
SZYMONEK

Stary 2011-12-08, 18:42   #2639
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
Dzięki wielkie za odpowiedź Czyli Ty jak rozumiem miałaś cukrzycę już przed ciążą? Mi teraz dopiero wyszła.... A chcesz rodzić na Karowej?
u mnie zaburzenia z tolerancją glukozy wyszły w badaniach 2 miesiace przed ciążą, ale w moim przypadku to jest pokręcona sytuacja, bo u mnie te zaburzenia wynikały z zaburzeń hormonalnych, które wynikały z wyhodowania sobie polipa endometrialnego (który to powodował u mnie także problemy z zajściem wciążę), którego mi na Karowej wyciachali w maju
i miałam sobie odczekać 3 miesiące (to jest minimalny okres nornowania sie gospodarki hormonalnej) żeby powtórke wszelakich badań zrobić
ale sie okazało, że w czerwcowym cyklu zaszłamw ciążę (lekarz prowadzący był mocno zaskoczony, że tak szybko nam sie udało)
wiec u mnie nie wszystko sie jeszcze ustabilizowało i mozliwe, że 2-3 no może 4 miesiące po porodzie wszystko bedzie dobrze i w normie

rodzic będę w szpitalu Bielańskim, bo na Karowej drażni mnie jedna rzecz - a mianowicie to, że jest to szpital akademicki i z automatu jak się tam zgłaszasz, to wyrażasz tez zgodę na studentów
mi już wystarczy "atrakcji" z mikrochirugii ginekologicznej, gdzie przed zabiegiem badało mnie, oprócz lekarza, mniej lub bardziej wprawnie z 5 studentek
poza tym oni sa tam wszechobecni i wszystkiemu sie przysłuchują, zagladają z wielkimi oczami itd.
wiem, że oni muszą się gdzieś tego wszystkiego nauczyc, ale ja juz swój wkład w ich edukację
miałam
z reszta mam lekarza prowadzącego z Bielańskiego, co w warunkach zapchanych warszawskich porodówek może byc pomocne

a co do cukrzycy ciążowej, to ona po ciąży, po jakiś 2-3 tyg. ustepuje samoistnie

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2011-12-08 o 18:44
agnes99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 18:44   #2640
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Odnosnie stop, to wiecie ze po ciazy z Filipkiem, stopy powiekszyly mi sie o jeden rozmiar...
Zawsze nosilam 38, teraz juz tylko 39
Nie strasz, ciężko będzie mi kupić buty w rozmiarze 42
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości