|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
![]() ![]() ![]() Kto tu mowił o ciasteczkach korzennych ? Mama akurat jest w sklepie , więc sobie ciacho tel;.zamówiłam:śmietana, galaretka z wiśniami, krem czekoladowy i spód nawet nie wiem jaki,Kostka Cygańska się zwie i spowoduje dalszy rozrost mojego zadu No trudno, najwyżej do 4 edycji top model wystartuję , a trzecią sobie odpuszczę ![]() Wiecie co ? Nie mogę się doczekać porodu, jakoś tak mnie naszło ....chyba powinnam wypić kawę
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-12-08 o 17:24 |
|
|
|
#2612 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
. A co do robienia bułek to częściej on robi mi niż ja jemu . Taka to wredna jestem . Ostatnio zrobiłam 2 znienawidzone przez niego zupy (których jeszcze sama nigdy nie robiłam) i bardzo mu smakowały. To jakiś sukces
|
|
|
|
|
#2613 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo ja sie na 3cia tez na pewno nie wyrobie... a moze i na 4ta nie.. wlasnie zjadlam 2 ciastka! i marze o kremie czekoladowym MilkyWaya w sloiczku - tak bym go lyzeczka wszamala mniam mniam dobrze ze w UK nie ma tylko to mnie powstrzymuje..
|
|
|
|
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
Koniakonia, a co się przejmujesz
. Może do kolejnej edycji TM, będą przyjmować mamuśki
|
|
|
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eee tam w razie co, nie wiedzą co tracą, humor mam jakiś dobry , poukładałam sobie wszystko w głowie i jest dużo dużo lepiej ....
|
|
|
|
|
#2616 |
|
Zakorzenienie
|
Koniakonia
jak przyjmują anorektyczki to powinni też normalne mamuśki . Z normalnymi wymiarami ![]() Wysłałam zdjęcie na maila .
|
|
|
|
#2617 | ||
|
Rozeznanie
|
lena gratuluję dziewczynki
najważniejsze, że z dzidziusiem wszystko w porządku. O łożysko się nie martw, jeszcze wszystko się zmieni, musisz być pozytywnie nastawionaZariah żeby na jutrzejszej wizycie było lepiej, żeby dzidziuś więcej się ruszał i przede wszystkim, żeby lekarze wszystko dokładnie Ci opowiedzieli. Sama jestem zaskoczona, że w UK tak sobie podchodzą do tego wszystkiego ![]() O chyba właśnie doświadczam twardnienia brzuszka, czuję jak się napina mocno, ale tylko w jednym miejscu i w tym miejscu się tak wybrzusza nienaturalnie i twarde to jak nie wiem co.. ale już odpuściło - minuty chyba nie było. Czy to własnie typowe twardnienie brzuszka? Cytat:
Cytat:
![]() aaaga ale udane zakupy masz |
||
|
|
|
#2618 |
|
Zakorzenienie
|
Bedzie "TAP MAMA"
|
|
|
|
#2619 |
|
Zadomowienie
|
a ja nie moge uwierzyc że nie widze nawet czubka stopy jak stoję
mam doła przez to
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#2620 |
|
Raczkowanie
|
mam świetny patent, zamiast termoforu (podpatrzyłam w internetowej szkole rodzenia) suchą kaszę gryczaną trzeba zagrzać w mikrofalówce a potem przesypać do płóciennego woreczka i przykładać - tylko trzeba uważać żeby nie przegrzać i się nie poparzyć
|
#2621 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mnie wystraszyłaś, aż zaczełam sprawdzac czy u mnie tez tak jest ![]() na szczęscie jeszcze mam troche zapasu |
|
|
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
agnes99 to ty mi pisałaś o tym, ze byłaś w szpitalu na Karowej, prawda?
Czy mogłabyś mi napisać jak wygląda tam wizyta, w sensie co mi będą robić, co powiedzą i tak dalej? Jestem zapisana na 14.12 i się cały czas zastanawiam czego się mogę spodziewać ![]() Z góry bardzo dziękuję za jakiekolwiek info ![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Ja już dawno nie widzę swoich stóp ![]() Za szkołę rodzenia płaciłam 400 zł za 18 godzin - szkoła rodzenia z położną ze szpitala na Żelaznej w Wawie |
|
|
|
#2624 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jak bedziecie kupować wózek to razem z tym nosidełkiem/fotelikiem czy osobno fotelik osobno? Są fajne zestawy z fotelikami ale sama już nie wiem jak lepiej i taniej wyjdzie
|
|
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
Kobiety ja brzucha nie widzę, cyce mi zasłaniają
, ale palce u stóp widzę, stopy mam nr 38,żeby nie było
|
|
|
|
#2626 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, to ja pisałam ![]() wizyta wygląda nastepująco - na odpowiednia godzinę (chyba na 10.00 o ile mnie pamięc nie myli) trzeba się stawić na izbie przyjęć, do której wejście jest od strony Wisłostrady, najlepij mieć ze soba wszystkie badania jakie do tej pory miałaś w ciązy robione (tak dla spokojności) potem troche trwa przyjecie do szpitala, no i zaprowadzą Was na górę (ze mna było zapisanych na ten sam dzień jeszcze 6 ciężarówek) na patologię tam bedzie przeprowadzony wywiad, badanie ginekologiczne potem wykład o zasadach żywienia przy cukrzycy ciążowej (babka, która u mnie prowadziła ten wykład była rewelacyjna, dowiedziałam sie od niej więcej niż od swojego dotychczasowego diabetologa) nakarmią Was kanapkami, napoją herbatką części dziewczyn, które nie maja swoich glukometrów wypożyczą je, powiedza jak robic pomiary dadza po recepcie na paski i powiedzą sio do domu u mnie cała wizyta tam zakończyła się troche po 13.00 generalnie cały personel na oddziale jest bardzo miły i można sie o wszystko dodatkowe wypytać (nie musi to być zwiazane z cukrzycą ciążową), kilka dziewczyn pytało sie o rózne problemy, które pojawiły im sie w ciąży i babeczki wszytko łopatologicznie tłumaczyły no i co najwazniejsze po takiej wizycie zawsze można do nich czy zadzwonić, czy przyjść jak się coś niedobrego bedzie działo bez zapisywania się specjalnie jakbys chciała o cos jeszcze zapytać, to na pw mogę Ci nr swojej komówki wysłać ja ma 40, ale przez wzrost duży (180 cm) u mnie brzuch zupełnie inaczej się ułozył... czyt. rozciągnał , no i podobno wcale nie widać, ze to juz 7 miech nam sie zaczął
Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2011-12-08 o 18:05 |
|
|
|
|
#2628 |
|
Rozeznanie
|
Hihi. ja mam tak samo ![]() Dzisiaj zfundowałam sobie u fryzjera nawilżanie włosów i chyba z tego powodu,że miałam tak dobry humor moja dzidzia mnie w końcu skopała ![]() zaraz lecę dalej nadrabiać wątek a później może jakaś kolacyjka Ehh... jakoś boję się zważyć,ale już dwunastego wizyta więc lekarz mnie uświadomi. Dziewczyny mam pytanko,czy Wy miałyście mdłości od 20 tyg.? Bo coś ostatnio z rana nie najlepiej się czuję ;/
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#2629 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mialam taka normalna na powietrze ale juz sie popsula, bardzo dlugo ja mialam z tej firmy i sobie chwale. A teraz chcialam nowosci sprobowac, ale nie wiedzialam czy sie sprawuje. Wiec kupilam ta co zawsze ![]() Cytat:
Potem jak bedziesz z maluszkiem na reku tez bedzie wybrzydzal? Niech sie nauczy jesc co mu dajesz, a jak nie to niech sobie sam szykuje jedzenie jakie mu pasuje. Cytat:
Odnosnie porodu ja chcialabym go uniknac ![]() Cytat:
|
|
#2630 |
|
Zakorzenienie
|
mdłości i teraz mnie łapią, ale do 22-23 tygodnia regularnie wymiotowałam :/
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
Boze ja juz nie mam mdlosci, zycie bez mdlosci i wymiotow jest cudowne, ale meczyly mnie do 5 miesiaca.
![]() Dzidź mi chce wyjsc pachwina
|
#2632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki wielkie za odpowiedź |
|
|
|
|
#2633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Kto pamięta takie musy mrożone z truskawek, co kiedyś były w sklepach wieki temu? Dzisiaj kupiłam takie coś....pyszne , ale Córcia mi zabrała ...i zjadła , dba o moją linię
|
|
|
|
|
#2634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2636 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Ja pierwsze co robię, po wstaniu z łózka to kieruję swoje kroki do kuchnii na porządne śniadanie a dopiero po tem idę brac prysznic i ubrać się. A jem średnio co 3 h, dłuższe przerwy skutkują burczeniem w brzuchu i spadkiem nie wiem czy cukru czy ciśnienia, ale robi mi się słabo. Wieczorem jem nawet o 23, jeżeli kładę się ok 1 w nocy, ale zawsze są to jakieś lekkie rzeczy-warzywa czy ryba, jogurt. Nie żałuję sobie ![]() A ja do toruńskich pierniczków z nadzieniem z róży Nam sie trafiła świetna cenowo oferta z fotelkiem samochodowym i bazą do fotelika, więc za 1 zamachem dostaliśmy wszystko. Chyba powinnaś patrzeć raz na cenę, a dwa na jakośc fotelika, i jakie ewentualnie miałabyś opcje, żeby zakupić osobno, czy będzie pasował, jeśli zdecydujesz się na fotelik innej firmy niż wózek. |
|
|
|
|
#2637 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zawsze latem zamrażam sobie zmiksowane truskawki z cukrem i potem zimą je cały czas wyjadam
|
|
|
|
|
#2638 |
|
Zakorzenienie
|
Odnosnie stop, to wiecie ze po ciazy z Filipkiem, stopy powiekszyly mi sie o jeden rozmiar...
Zawsze nosilam 38, teraz juz tylko 39
|
#2639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i miałam sobie odczekać 3 miesiące (to jest minimalny okres nornowania sie gospodarki hormonalnej) żeby powtórke wszelakich badań zrobić ale sie okazało, że w czerwcowym cyklu zaszłamw ciążę (lekarz prowadzący był mocno zaskoczony, że tak szybko nam sie udało) wiec u mnie nie wszystko sie jeszcze ustabilizowało i mozliwe, że 2-3 no może 4 miesiące po porodzie wszystko bedzie dobrze i w normie rodzic będę w szpitalu Bielańskim, bo na Karowej drażni mnie jedna rzecz - a mianowicie to, że jest to szpital akademicki i z automatu jak się tam zgłaszasz, to wyrażasz tez zgodę na studentów mi już wystarczy "atrakcji" z mikrochirugii ginekologicznej, gdzie przed zabiegiem badało mnie, oprócz lekarza, mniej lub bardziej wprawnie z 5 studentek poza tym oni sa tam wszechobecni i wszystkiemu sie przysłuchują, zagladają z wielkimi oczami itd. wiem, że oni muszą się gdzieś tego wszystkiego nauczyc, ale ja juz swój wkład w ich edukację miałam ![]() z reszta mam lekarza prowadzącego z Bielańskiego, co w warunkach zapchanych warszawskich porodówek może byc pomocne a co do cukrzycy ciążowej, to ona po ciąży, po jakiś 2-3 tyg. ustepuje samoistnie Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2011-12-08 o 18:44 |
|
|
|
|
#2640 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

No trudno, najwyżej do 4 edycji top model wystartuję , a trzecią sobie odpuszczę

Teraz sie do niego nieodzywam !!!!!
. A co do robienia bułek to częściej on robi mi niż ja jemu
. Taka to wredna jestem
i marze o kremie czekoladowym MilkyWaya w sloiczku - tak bym go lyzeczka wszamala mniam mniam
żeby na jutrzejszej wizycie było lepiej, żeby dzidziuś więcej się ruszał i przede wszystkim, żeby lekarze wszystko dokładnie Ci opowiedzieli. Sama jestem zaskoczona, że w UK tak sobie podchodzą do tego wszystkiego