Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kcal cz.4 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-08, 14:11   #1381
meeedzik
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kca

zelka kurcze strasznie mi przykro nie wiem co mogę Ci poradzić może pogadaj jeszcze raz z Tż. Powiedz mu, że Tobie też jest przykro, że nie możesz przyjechać na święta, może on dałby radę przyjechać do Ciebie? Albo pogadaj z szefową, może uda Ci się ją przekonać i spędzisz je w Polsce z ukochanym? Trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło

Monia i jak tam po wizycie? Mam nadzieję, że nie bolało

Czekoladko ja już ostatnio zauważyłam, że malutko jesz ale nic nie pisałam, bo miałam nadzieję, że to tylko jednorazowa wpadka. Musisz coś wymyślić na obiady, bo długo tak nie pociągniesz. Organizm potrzebuje ciepłego posiłku w ciągu dnia

Kamikadze przysiady to jest dobry pomysł robiłam kiedyś i byłam zadowolona z efektu robiłam je na podobnej zasadzie jak ćwiczenia na agrafce, też w takich seriach ja do agrafki dorzucam codziennie 30 minut hula hop i też uważam, że jest świetne na brzuch
Stary 2011-12-08, 14:21   #1382
sanderaM
Rozeznanie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kca

Witam was kochane
Ja już od 6 40 na nogach bo dzisiaj na 8 miałam;/
Wróciłam ze szkoły posprzątałam zjadłam obiadek spakowałam się i teraz chwila relaksu bo na 16 znowu na uczelnie do 19 30 i potem do domu prosto
Moje menu:
ś:płatki + mleko
2ś:jabłko kawusia
o:gołąbek 1/2 bułki
p: gruszka
k: bułka z activia
+30 min hh 60 brzuszkow
Stary 2011-12-08, 15:31   #1383
Kamikadze1706
Raczkowanie

A za mną pracowite pół dnia:wysprzątałam całe mieszkanie,zrobiłam 2 prania,ugotowałam obiad-zupa jarzynowa i spaghetti.Białaczekoladka prosi żeby wpisywać jadłospisy,no to jedziemy(zamieszczę to co do tej pory zjadłam):
jogurt borówkowy+mieszanka(musli ,słonecznik,otręby,just fity,orzechy laskowe , siemię lniane)
2 pomarańcze
makaron pełnoziarnisty,kurczak,wa rzywa na patelnie
Mam prośbę-jeśli waszym zdaniem coś jest nie tak to piszcie!
Białaczekoladko powiem wprost zrobiło mi się ciepło na duszy po przeczytaniu Twojego posta...Nie spodziewałam się , przeczytać takie słowa...Nie wiedziałam jaka będzie reakcja na bulimie , ale jest to choroba , która może dotknąć każdą dziewczynę.Kiedyś milczałam na ten temat,wstydziłam się do tego przyznać.Już tak nie jest.Bardzo ciężko jest wyjść z tego rodzaju choroby(jak zresztą z każdego uzależnienia).Potrzebne jest wsparcie bliskich,ale przede wszystkim trzeba mieć dużo siły ,samozaparcia i chęci do zaprzestania objadania się i wymiotów .Nie robię już tego ok 4.5 roku(całkowicie przestałam ,kiedy się okazało ,że jestem w ciąży.Osobiście uważam ,że taka choroba zawsze może wrócić.Dlatego trzeba się pilnować.Koniec już tego tematu, bo nasz kochany watek dotyczy zdrowego jedzenia i nie chciałabym,żeby ktoś miał mi za złe,że rozpisuje się na temat bulimii.

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Białaczekoladka dzięki za polecenie szamponu.Mam okropny problem z włosami,myje je co drugi dzień,ale w sumie grzywkę to powinnam myc codziennie(bardzo się tłuści od czoła.)Chyba wypróbuje na twarz ten talk o ktorym pisała kiedyś Dżaga.
Na razie uciekam się wykąpać, ogolić i takie tam małe zabiegi kosmetyczne Synek śpi, to mam chwile dla siebie
Kamikadze1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 15:54   #1384
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Monia i jak tam po wizycie? Mam nadzieję, że nie bolało

No ja juz po wkurzyłam się na maksa!!! Dentysta spóźnił się 25 minut! Obejrzał moje zęby i mówi, że on nic do leczenia nie widzi, że zęby mam zdrowe i prawdopodobnie prawa strona mnie od zatok boli. Kazał mi robic płukanki z szałwi żeby obrzęk na dziąsłach zszedł.
Wyczyścił mi tylko jednego zęba - czyszczenie to trwało 15 sekund No i skasował mnie 40 zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! Psychol!!! dosłownie za nic wziął 40 zł!!! Ja pitole!!! co za zdzierstwo. Ta dentystka do której chodzę całe życie też prywatnie to bierze 30 zł za zrobienie malutkiej dziurki, 50 zł za całego zrobionego zęba a 10 zł za kontrole i konsultacje. Ja nie wiem skąd ten dentysta co dziś u niego byłam wziął sobie ten cennik... masakra!
Także nic nie bolało bo nic nie zrobił Ale prawa strona buzi dalej mnie boli od antybiotyków już mniej boli ale jeszcze cały czas

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Kamikadze1706 Pokaż wiadomość

Acha mam pytanko- macie jakieś sprawdzone przepisy na przetłuszczające się włosy?Sprawdzony szampon,odżywke?

OOO tu mogę się wykazać bo ja od lat walczyłam z tłustymi włosami i tłustą cerą. Mam masakrycznie tłustą cerę i włosy co 2 dni zawsze musiałam myć. Od jakiegoś czasu używam szampon Nivea do włosów przetłuszczających się, o ten: http://www.nivea.pl/Produkty/Pielegn...n-Pure-Balance . Jest niesamowity! Włosy w końcu mogę myć co 4-5 dzień!!! Cudownie oczyszcza głowe, włosy są leciutkie i mega czyste. A jak pachnie! Naprawdę polecam! Nie jest drogi a na prawdę warto. Odzywka nie jest konieczna a jeśli chciałabyś już używać odżywki to pamietaj aby nakładać ją od połowy włosów w dół. Nie dopuszczaj aby odzywka miała styczność ze skórą głowy. No i porządnie potem spłucz. To na prawdę sprawdzony sposób
Co do podkładu matującego to nie możesz kupować nic co wysusza skórę bo wtedy jeszcze gorzej będzie Ci się tłuścić, albo zrobią ci się gdzie nie gdzie suche plamy. Ja używam podkład matujący z Oriflame i jestem bardzo zadowolona z niego ale jak nie masz gdzie go zamówić to w Rossmannie są też dobre podkłady z Astora matujące : http://allegro.pl/mattitude-002-matu...963294677.html no i jak wiadomo na podkład trzeba odrobiny pudru aby efekt był w 100% pieknie matowy więc bardzo Ci polecam ten puder: http://allegro.pl/max-factor-creme-p...957312395.html - ja go używam i wiele osób pyta mnie się co ja robię że mam tak piękną, gładką i matową cere. Ostatnio kasjerka w banku nawet się mnie zapytała i prosiła abym jej napisała na kartce jaki puder używam. Dzwoniła potem do mnie i dziękowała bo w końcu znalazła ten "idealny". Ogólnie Max Factor ma świetnie kosmetyki

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

aktualnie jest : 66 kg

cel : 60 kg

monika01011986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 16:14   #1385
meeedzik
Zakorzenienie

Monia daj spokój z takimi lekarzami! Też mi to działa na nerwy :/ nawet Ci nie pomógł. Mam nadzieję, że antybiotyki i ibuprom zatoki pomoże i że to faktycznie od tego
Białaczekoladko prosiłaś o nasze jadłospisy więc i ja wstawię swój
Ś szklanka mleka 0,5% + 2 garście just fitów czekoladowo-bananowych
IIś bułka cebulowa
O 2 chochelki zupy pomidorowej z ryżem
P kakao + 3 kostki czekolady
K 2 kromki cienko posmarowane serkiem kanapkowym z Biedronki + 2 plasterki chudej szynki
Do tego w ciągu dnia piję około 1-1,5 litra wody z cytryną i jedną herbatę zieloną
Stary 2011-12-08, 16:35   #1386
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczynki
U mnie na wadze dziś 53.3 .Zażyczyłam sobie na gwiazdkę(mikołaja nie robiliśmy tylko dla synka) jakąś fajną, porządną wagę(ta co mam obecnie to taka najzwyklejsza kupiona w biedronce).Ja tez wczoraj robiłam z paznokciami, byłam sobie uzupełnić.Robię to regularnie co 3 tygodnie , bo paznokcie dośc szybko mi rosną.Wcześniej tego kompletnie nie widziałam , bo od pracy ciągle mi sie łamały i wyglądały okropnie.Zrobiłam sobie przedłużenie na szablonie(mam już to rok,i ani razu nic mi nie odpadło nic sie nie złamało , a wiecie w biedronce ich nie oszczędzam).Ogól nie to jestem przeciwniczką tipsów(przyklejanego plastiku),ale akurat metoda szablonowa jest według mnie rewelacyjna!
Monia cieszę się ,że jesteś już zdrowa Zgadzam się w pełni z dziewczynami ,że ten wątek to głównie Twoja zasługa.Ty go założyłaś , poza tym Twoje zdjęcia są dowodem na to ,że jesteś odpowiednią osoba na odpowiednim miejscu.A ta gra co kupiłam synkowi,to nie na komputer tylko taka planszowa z pionkami i kostką.
Waga to świetny pomysł na prezent tym bardziej, że ta Twoja tak Ci szwankuje Któraś z dziewczyn tu pisała jakiś czas temu, że te Biedronkowe tak mają właśnie że ciagle pokazują inne wyniki.
Ja Tipsów takich które wyglądają okropnie sztucznie też nie lubię. Ale jak są zrobione porządnie i ładnie i nie widać że to tipsy to są ok.
Dziękuję Ci ślicznie ogólnie pierwszą część tego wątku nie załozyłam ja tylko inna dziewczyna której dawno już z nami nie ma. Ale że dołączyłam do pierwszej częsci na samym początku (na 12 stronie,(wcześniej ode mnie to tylko Mureczka była z dziewczyn które nadal tu piszą) i tak się bardzo zżyłam z dziewczynami że nie wyobrażałam sobie rozstawać się z nimi trzeba było załozyć nowy wątek bo stary się konczył i dziewczyny pozwoliły mi to zrobić i tak zostało Także 17 lutego minie rok jak na tym wątku jestem
A myślałam, że ta gra to na komputer jest

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Napisane przez tinekk Pokaż wiadomość
Monia fajnie ze wracZasz do zdrowia bedziesz mogla byc z nami na bieżąco i nie bój sie dentysty wazne zeby wszytsko porobił żebym miała zdrowe piękne ząbki i może znajdzie sposób na swędzące dziąsła chyba ze juz przeszło bo pamietam jakie to dziwne a zarazem okropne uczucie !
Śliczny kociak mrrrrrrr
też się cieszę
na te swędzące dziąsła to kazał szałwią płukać i przede wszystkim muszę wyleczyc zatoki bo to od tego. Ząbki mam piekne i zdrowe PONOĆ. A swędzą mnie dalej - nawet teraz

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Napisane przez dzaga1989 Pokaż wiadomość
A wiecie że ja jakoś za Ptasim Mleczkiem nie przepadam Za to mój TŻ wsunąłby na raz całe opakowanie Szczególnie lubi to mocno mleczne Wedla, bo raz kupiliśmy Milkę, ale jak wszystko co Milki nam smakuje tak mleczko w ogóle spaliło Nie postarali się.
Ja za ptasim mleczkiem tez nie przepadam. Oczywiście jadłam pare razy w zyciu i faktycznie Wedla jest lepsze niż Milki. Ogólnie Milka moim zdaniem się popsuła, pamietam że jako nastolatka uwielbiałam czekolady milki a teraz mi w ogóle nie smakują. O wiele lepsze są Alpen Gold

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-12-08, 16:55   #1387
zelka9o
Zadomowienie

meedzik a dziekujee Jemu złośc szybko przechodzi bo nie znamy sie od dzis tylko jestesmy juz razem 3 lata takzeee mam nadzieje ze bedzie dobrze i wierze w to Mysle ze jakoś go przekonam a sama chce wrócic na świeta bo co to za świeta spedzic sama bez rodziny i na dodatek w pracy ? ;//

Moniaaa niestety ale wiekszośc dentystek takich jest i strasznie zdzieraja ;// mi za 1 zęba ostatnio wzieła 300 zł .. ;// leczyłam go kanałowo ale zeby 300 zł ? nie wierze ze tyle kanałowo kosztuje :O albo sie poprostu nie znam dlatego zmieniłam dentystke . Chodz mnie tez tera boli masakrycznie zab biore ibuprom i On nic nie pomaga a niestety wizyte mam zapisana dopiero na styczeń !! i jak tu zyyć z bólem zęba ;// wrrrr !
zelka9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 16:58   #1388
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Monia dziękuję a kociak śliczny i jak już urósł
Strasznie urósł!! Ostatnio jeszcze taki malutki był! A teraz juz kawał kociaka i te grube łapy! Rośnie jak na drożdżach

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-12-08, 16:59   #1389
Kamikadze1706
Raczkowanie

Monia dzięki za linki do kosmetyków Jutro po pracy będę w mieście to zaglądnę do roosmana.Myślisz , ze w sklepie będą dużo droższe na allegro( w sumie to trzeba doliczyć przesyłkę).Ja nigdy nic nie kupowałam na allegro(chociaż mam konto)!A ten szampon Nivea to na pewno spróbuje
Stary 2011-12-08, 17:02   #1390
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zelka9o Pokaż wiadomość

Moniaaa niestety ale wiekszośc dentystek takich jest i strasznie zdzieraja ;// mi za 1 zęba ostatnio wzieła 300 zł .. ;// leczyłam go kanałowo ale zeby 300 zł ? nie wierze ze tyle kanałowo kosztuje :O albo sie poprostu nie znam dlatego zmieniłam dentystke . Chodz mnie tez tera boli masakrycznie zab biore ibuprom i On nic nie pomaga a niestety wizyte mam zapisana dopiero na styczeń !! i jak tu zyyć z bólem zęba ;// wrrrr !
Strasznie dużo wzięła..... No ale nie którzy dentyście jak widać "się cenią".
Idz do swojego lekarza rodzinnego i powiedz aby przepisał ci antybiotyk Metronidazol albo Amoksiklav. Moja dentysta zawsze te antybiotyki poleca i przepisuje pacjentom. Ja odkąd biorę Metronidazol to ząb o wiele mniej boli ale juz teraz to ponoc nie ząb a zatoki....

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-12-08, 17:03   #1391
zelka9o
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Pokaż wiadomość
jezuu to już zaraz 2 w nocy! ide spać wkleje Wam fotki mojego kociaka dziś dostałam nowe od hodowczyni

Załącznik 4380471

Załącznik 4380472

Mój słodziak
Dobra uciekam dobranoc

ale Ładnyyy ile juz tu ma ? ostatnio jak pokazywałaś był chyba dużo mniejszy ale naprawde śliczny Kotek
Stary 2011-12-08, 17:05   #1392
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariposa3 Pokaż wiadomość
Monika- Kotek jest uroczy! Ale Ci zazdroszczę! A co do mnie, to szukam dekoracji takich jak, np. wazon.
Jaka u Was pogoda? U mnie pada śnieg!
A skoro mowa o paznokciach, to ja preferuję tylko naturalne i sama sobie maluję czasem jakieś wzorki, dwa kolorki w jakimś układzie.
Miłego dnia
U mnie dzis tez śniego popruszył ale teraz nie ma po nim sladu
Co do wazonów to ja zawsze takie rzeczy kupuję w kwiaciarniach (mają naprawde ładne) albo w tych sklepach Wszystko po 5 zł
Paznokcie naturalne wiadomo, że najładniejsze ale nie każdy potrafi takie zapuścić i utrzymać mi się łamią strasznie

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-12-08, 17:06   #1393
zelka9o
Zadomowienie

Cytat:
Strasznie dużo wzięła..... No ale nie którzy dentyście jak widać "się cenią".
Idz do swojego lekarza rodzinnego i powiedz aby przepisał ci antybiotyk Metronidazol albo Amoksiklav. Moja dentysta zawsze te antybiotyki poleca i przepisuje pacjentom. Ja odkąd biorę Metronidazol to ząb o wiele mniej boli ale juz teraz to ponoc nie ząb a zatoki....

tez mi sie wydawało ze za duzo coś wzieła dlatego nie sie przepisałam do innej własniee nie mam jak póki co sie zapisac bo lekarza rodzinnego mam w Polsce ;/ także póki co zostaje mi tylko cierpiec a boli strasznie bo sie ułamał .. także zapewne dentyska za zrobienie zęba napewno duzo weżnie ..
Stary 2011-12-08, 17:15   #1394
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Monia daj spokój z takimi lekarzami! Też mi to działa na nerwy :/ nawet Ci nie pomógł. Mam nadzieję, że antybiotyki i ibuprom zatoki pomoże i że to faktycznie od tego
No nie pomógł a wziął 40 zł !!! To jest chore..... Ibupromu zatoki już dwa dni nie brałam bo głowa przestała na razie boleć

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Napisane przez aguniaaaaa041986 Pokaż wiadomość
monika01011986 ale słodki ten twoj kociak juz niedługo i bedziesz go w domku miała
No już tylko 12 dni

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
Monia dzięki za linki do kosmetyków Jutro po pracy będę w mieście to zaglądnę do roosmana.Myślisz , ze w sklepie będą dużo droższe na allegro( w sumie to trzeba doliczyć przesyłkę).Ja nigdy nic nie kupowałam na allegro(chociaż mam konto)!A ten szampon Nivea to na pewno spróbuje
Niestety będą droższe w Rossmannie ale przynajmniej masz pewność że kupujesz oryginał. A z szamponu to na pewno będziesz zadowolona Nivea ma bardzo dobre szampony, kremy itp.

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
ale Ładnyyy ile juz tu ma ? ostatnio jak pokazywałaś był chyba dużo mniejszy ale naprawde śliczny Kotek
Teraz ma 10 tygodni a ostatnio jak Wam pokazywałam to miał 7 lub 8. Takie maluchy na prawdę szybko rosną Za 2 tygodnie to już w ogóle będzie kawała kocura

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
tez mi sie wydawało ze za duzo coś wzieła dlatego nie sie przepisałam do innej własniee nie mam jak póki co sie zapisac bo lekarza rodzinnego mam w Polsce ;/ także póki co zostaje mi tylko cierpiec a boli strasznie bo sie ułamał .. także zapewne dentyska za zrobienie zęba napewno duzo weżnie ..
A no faktycznie! Przeciez Ty mieszkasz w Londynie! No to na prawdę współczuję ból zęba to coś strasznego

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-12-08, 17:15   #1395
Kamikadze1706
Raczkowanie

Skoro tak piszecie o ząbkach to ja właśnie sobie uświadomiłam ,że wieki temu nie byłam u dentysty
Mnie ostatnio bolał bolał ząb i dziąsło, posmarowałam jak zwykle dentoseptem na noc i rano już był spokój.Do dentysty się pewnie wybiorę jak dentosept juz mi nie pomoże
Stary 2011-12-08, 17:24   #1396
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nenia6 Pokaż wiadomość
Pielęgniarki bardzo miłe, to fakt Synek miał dostać tylko kroplówkę przeciwbólową, przeciwgorączkową bo wychodzi mu kilka zębów naraz i trochę go to męczy, miał lekko podwyższoną temp. i lekkie rozwolnienie. Zła byłam bo na izbie przyjęć lekarz zlecił różne badania bo wg niego to wcale nie muszą być zęby, no i tak nam zeszło dwa dni.

Twój kotek jest cudowny Może kiedyś z nami też taki futrzak zamieszka Póki co mamy psa
Kochana no przeciez nie powinnaś być zła Teraz tyle tych chorób, że lepiej sprawdzić wszystko dokładnie. Życie naszych dzieci jest najważniejsze! Powinnas się cieszyć, że lekarz nie olał Twojego synka i zainteresował się nim. Gdyby tego nie zrobił a po czasie wyszłaby z tego jakaś choroba zapewne miałabyś pretensje do tego lekarza i do samej siebie. Dlatego lepiej dmuchać na zimno teraz masz pewność, że wszystko jest ok A 2 dni to nie tak długo Jakby Cie z tydzien trzymali to wtedy nie dziwiłabym się że jestes zła
Mój synuś leżał w Gdansku 11 dni! byłam tam sama jak palec tylko z moim maluszkiem. Mąz przyjeżdzał co 2 dzień ale na krótko bo musiał pracować. Ja też wtedy pracowałam ale wzięłam zwolnienie na dziecko. Cięzko wtedy było bo synek miał 9 miesięcy i był strasznie chory na ospe i zapalenie ucha środkowego. Cierpiał niesamowicie. Cały czas pod kroplówkami i lekarstwami dożylnymi był podłączony. Gdyby nie szpital to by nie przeżył... Wkleje Wam zdjęcia ze szpitala tylko się nie przestraszcie....... zdjęcia zrobione po kilku dniach gdy było ciut lepiej

DSC01595.jpg

DSC01596.jpg

DSC01598.jpg

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-12-08, 17:34   #1397
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bialaczekoladka Pokaż wiadomość
Tez uwazam ze te nogi Olgi sa serio przepiekne, najzgrabniejsze i najdluzsze

Jejku kochana az tak zle ze mna?
Przeciez ja wczoraj zjadlam dobre 1100kcal i za duzo owocow! Do tego kolacja nie byla skromna wiesniak i salatka i kiwi to dobre ponad 300kcal.. A obiad zjadlam dwie kromki chleba razowego z wedlina i papryka takze tez dobre 300kcal. Czulam po sobie i po brzuchu ze mam jak balon i jestem pelna. Rozpiske kalori jak najbardziej znam, uzywam i zagladam caly czas, to moj glowny punkt odniesienia
Musisz miec racje bo faktycznie waga mi stanela i niechce sie ruszyc
Nie wiem kochana co poczac...

Ahaaa i mam jeszcze ogomny apel do wszytskich o wrzucanie swoich jadlospisow!
No aż tak bardzo źle nie jest ale dobrze też nie.
Moim zdaniem źle liczysz kalorie. Twój obiad to moim zdaniem ok. 200 kcal. Kromka chleba razowego zwykłego to ok. 70-80 kcal. Wędlina zależy jaka ale pewnie miała max. 50 kcal a papryki to nawet nie liczę.
Ja Ci tylko radzę jeść więcej na obiad i powinno być lepiej Wiem, że pracujesz i ciepły posiłek odpada ale przynajmniej staraj się jeść ciepłe śniadanie i ciepłą kolację.

Ja jadłospisy wklejam gdy jestem na diecie teraz nie wklejam bo jem normalnie to na co mam ochotę (prawie)

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Skoro tak piszecie o ząbkach to ja właśnie sobie uświadomiłam ,że wieki temu nie byłam u dentysty
Mnie ostatnio bolał bolał ząb i dziąsło, posmarowałam jak zwykle dentoseptem na noc i rano już był spokój.Do dentysty się pewnie wybiorę jak dentosept juz mi nie pomoże
Noo tylko wtedy to juz dentysta nie pomoże hihihi trzeba będzie wyrwać lepiej idź póki jeszcze można ząbki wyleczyć

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-12-08, 17:34   #1398
czbasia
Zakorzenienie

Czytam regularnie ale pisać mi się nie chce. Wracam z pracy zmeczona i mam dośc klawiatury Mam nadzieje ze ten mlyn w pracy po nowym roku się skonczy. Pracuje w księgowości i zamkniecie roku to masakra jakas!!
No nic…
Medzik paznokcie obledne. Zreszta podgladam Twoje forum o pazurkach i nie mogę się nadziwic. Dziela sztuki!!
Mi rece się trzesa i jednym kolorem nie mogę równiutko pomalowac. Zawsze wyjade A french jak sama robie to z godzine. Maluzje i zmywam zmywam i maluje
Monia dobrze ze ze zdrowiem i mezem lepiej. Tak trzymaj!! A kotek przeslioczny!!!
Co do top model, kibicowałam Oldze od pierwszego odcinka, SUPER ze wygrala.
Co do mojej diety -lipa.. Teraz mialam tyle imprez ze szok (imieniny urodziny) smakołyki ciasta, Ciesze się ze nie przybylo duzo wiejej. Na wadze znowy56 kg ( 0,50 kg do przodu) Ehhh a tak ladnei szlo od sierpnia. Caly czas jakies minimalne spadki były, ale nie zalamuje się i zaczynam znowu. Jeszcze 3 kg!!!!
DAM RADE!!!!
Moje dzisiejsze jedzonko:
I - (2 lyzki platkow owsianych + 1 lyzka otrab owsianych + 2 garscie Just fitow)ze szklanka mleka 2%
II – parowka + 1 kromka razowca z maslem i Pol plasterka serka topionego
III - pomarancza
IV – jajecznica z 2 jajek z szynka (dosc duzo szynki- chyba z 6 plastrow ) szynka lezala i do kanapek juz nie byla dobra to usmazyłam cebulka na łyżeczce oliwy + kromka razowca i na deser michalek!!!!!
V- będzie wieśniak albo pomarancza. Pomysle
Ehhh… musze zacząć wszystko od nowa. A co najważniejsze musze na forum się udzielac, bo z doświadczenia wiem ze to moja najwieksza motywacja Obiecuje poprawe!!
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 18:29   #1399
murka04
Zadomowienie

cześć wam,
ale jestem wściekła, nauczyciel matmy przeszedł dziś samego siebie takim tekstem do mnie sypnął że aż mi się niedobrze zrobiło.. mówię Wam jaki to jest chory człowiek, ma ponad 50lat, jest kawalerem i mieszka z matką to chyba wiadomo już jaki może być. I takie podteksty rzuca do dziewczyn zawsze, może przytoczę Wam kilka:
"Oczywiście robiłaś to już nie raz? Najpierw sama, później z osobą z ławki, aż w końcu zrobiłaś to ze mną na różne sposoby i doszliśmy bardzo szybko.. (chwila przerwy) do prawidłowego rozwiązania oczywiście"
"Kiedy byłem mały, to lubiłem bardzo jeździć na swoich ulubionych łyżwach, które miały taką dziurkę. Zawsze pchałem tam swój bolec, bo inaczej nie dało się nic robić!"
"Dziewczynki w tym wieku potrzebują bardzo silnych podniet"
"Dziś będę dochodził przy całej klasie"
itd..
i dziś do mnie też coś w tym stylu powiedział, ileż można słuchać tego? przy tym zawsze się z kobiet tak nabija mam ochotę na niego zwymiotować czasem.
w dodatku to mój wychowawca, i za nic nie da się go pozbyć ze szkoły bo dyrektorka stoi za nim..
no ale jeszcze tylko 1,5 roku w tej szkole.

poza tym to już odbębniłam ćwiczenia i pójdę zaraz zjeść kolację, pewnie parówki zrobię

monia ja się zapisałam bo boli mnie ząb jak jem coś słodkiego to pewnie robi mi się jakaś dziura tam, ale poza tym to już ponad rok nie byłam no i tak czy siak już najwyższa pora a jak ten czas szybko zleciał, już zaraz będziesz mogła odebrać swojego Chestera!
a i co do zdzierania to ja już też kiedyś pisałam że byłam u lekarza żeby sprawdził czemu mam 2 kostki w jednej stopie i spojrzał, powiedział 'taki urok' i wziął 80zł ;/ tak to u nas jest
medzik zapomniałam wcześniej napisać jakie masz ładne paznokcie, nawet nie chodzi już o pomalowanie ale kształt! ja to mam takie okropne, szerokie, na dole węższe niż na górze i takie jakieś.. ble dlatego jakoś tak wstydzę się malować na żywe kolory żeby nie zwracać na nie uwagi, a bardzo Ci zazdroszczę że masz takie ładne
czbasia to fakt dla księgowej koniec roku to koszmar, moja mama pracuje w domu i też już ma dość. strasznie ciężka ta papierkowa robota.

Nie rezygnuj z czegoś tylko dlatego, że wymaga to czasu. Czas i tak upłynie.

Edytowane przez murka04
Czas edycji: 2011-12-08 o 18:30
murka04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 19:04   #1400
_Baletnica_
Zadomowienie

Hej dziewczyny! Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie? Widzę, że doszło wiele nowych dietowiczek, więc pewni mnie nie kojarzą.
Przyjmiecie córkę marnotrawną z powrotem?
Niby u mnie waga ta sama, ważę 51kg, ale brzuch mam ogromny...
niby pewne Wasze nawyki weszły Mi w krew: płatkowe śniadania z otrębami, białkowa kolacja..ale dzieje się coś złego, pije za dużo piwa( i to jeszcze z łyżką miodu) i jem słodycze- przez tydzień zjadłam całą nutellę!
I boję się, że jak tam się rozpastwiłam to szybko nadrobię to o co tyle walczyłam!
Przyjmiecie?
Staram się chodzić na piechotę z dworca do pracy w dwie strony(ok. 5km, w jedną stronę) szybkim truchtem, co zajmuje Mi ok 40min. I to jedyny mój ruch w ciągu dnia
Stary 2011-12-08, 19:29   #1401
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Czytam regularnie ale pisać mi się nie chce. Wracam z pracy zmeczona i mam dośc klawiatury Mam nadzieje ze ten mlyn w pracy po nowym roku się skonczy. Pracuje w księgowości i zamkniecie roku to masakra jakas!!
No nic…

Monia dobrze ze ze zdrowiem i mezem lepiej. Tak trzymaj!! A kotek przeslioczny!!!
Co do top model, kibicowałam Oldze od pierwszego odcinka, SUPER ze wygrala.
Co do mojej diety -lipa.. Teraz mialam tyle imprez ze szok (imieniny urodziny) smakołyki ciasta, Ciesze się ze nie przybylo duzo wiejej. Na wadze znowy56 kg ( 0,50 kg do przodu) Ehhh a tak ladnei szlo od sierpnia. Caly czas jakies minimalne spadki były, ale nie zalamuje się i zaczynam znowu. Jeszcze 3 kg!!!!
DAM RADE!!!!
Moje dzisiejsze jedzonko:
I - (2 lyzki platkow owsianych + 1 lyzka otrab owsianych + 2 garscie Just fitow)ze szklanka mleka 2%
II – parowka + 1 kromka razowca z maslem i Pol plasterka serka topionego
III - pomarancza
IV – jajecznica z 2 jajek z szynka (dosc duzo szynki- chyba z 6 plastrow ) szynka lezala i do kanapek juz nie byla dobra to usmazyłam cebulka na łyżeczce oliwy + kromka razowca i na deser michalek!!!!!
V- będzie wieśniak albo pomarancza. Pomysle
Ehhh… musze zacząć wszystko od nowa. A co najważniejsze musze na forum się udzielac, bo z doświadczenia wiem ze to moja najwieksza motywacja Obiecuje poprawe!!
Basieńko nasz kochana! Jak fajnie, że w końcu napisałaś
Rozumiem, że w pracy masz zapierdziel i współczuję no ale pewnie przynajmniej czas Ci szybko leci No z dietką może i nie najlepiej ale tez nie ma tragedii. Szynka nie jest aż taka zła Gorzej jakby to była kiełabasa czy boczek.....
Pamiętaj, że każdy nowy dzień to nowe możliwości
Masz tyle samo do zrzucenia co ja ale ja w tym roku dałam sobie na luz

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Napisane przez murka04 Pokaż wiadomość
cześć wam,
ale jestem wściekła, nauczyciel matmy przeszedł dziś samego siebie takim tekstem do mnie sypnął że aż mi się niedobrze zrobiło.. mówię Wam jaki to jest chory człowiek, ma ponad 50lat, jest kawalerem i mieszka z matką to chyba wiadomo już jaki może być. I takie podteksty rzuca do dziewczyn zawsze, może przytoczę Wam kilka:
"Oczywiście robiłaś to już nie raz? Najpierw sama, później z osobą z ławki, aż w końcu zrobiłaś to ze mną na różne sposoby i doszliśmy bardzo szybko.. (chwila przerwy) do prawidłowego rozwiązania oczywiście"
"Kiedy byłem mały, to lubiłem bardzo jeździć na swoich ulubionych łyżwach, które miały taką dziurkę. Zawsze pchałem tam swój bolec, bo inaczej nie dało się nic robić!"
"Dziewczynki w tym wieku potrzebują bardzo silnych podniet"
"Dziś będę dochodził przy całej klasie"
itd..
i dziś do mnie też coś w tym stylu powiedział, ileż można słuchać tego? przy tym zawsze się z kobiet tak nabija mam ochotę na niego zwymiotować czasem.
w dodatku to mój wychowawca, i za nic nie da się go pozbyć ze szkoły bo dyrektorka stoi za nim..
no ale jeszcze tylko 1,5 roku w tej szkole.

poza tym to już odbębniłam ćwiczenia i pójdę zaraz zjeść kolację, pewnie parówki zrobię

monia ja się zapisałam bo boli mnie ząb jak jem coś słodkiego to pewnie robi mi się jakaś dziura tam, ale poza tym to już ponad rok nie byłam no i tak czy siak już najwyższa pora a jak ten czas szybko zleciał, już zaraz będziesz mogła odebrać swojego Chestera!
a i co do zdzierania to ja już też kiedyś pisałam że byłam u lekarza żeby sprawdził czemu mam 2 kostki w jednej stopie i spojrzał, powiedział 'taki urok' i wziął 80zł ;/ tak to u nas jest
Jezuuu jaki ten koleś obrzydliwy jest!!!!!!!!! FUJ !!!!! Weźcie go nagrywajcie na dyktafon i idźcie z tym do kuratorium oświaty. Albo wyślijcie pocztą, napiszcie w liście o co chodzi i nie podawajcie swoich nazwisk jeśli boicie się konsekwencji z tego nauczyciela strony. 1,5 roku to jeszcze strasznie długo...... To jakis zboczeniec!! bleee
Ja tez tak mam jak jem słodkie - dentystka powiedziała że mam bardzo płytkie plomby i nic z tym nie zrobi bo jak je bardziej wypełni to będę je czuła składając szczękę. Kazała mi kupić pastę dla wraźliwych zębów i tyle
A czas to faktycznie leci jak szalony..... dopiero mój mąż wyjechał a za 2 tygodnie juz wraca. No i lada dzień i koteczek będzie z nami
80 zł wziął??? Ale za co???? Za spojrzenie? Masakra jakaś!
A Ty masz dwie kostki? O co chodzi?

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-12-08, 19:32   #1402
meeedzik
Zakorzenienie

zelka no to trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło

Monia ojej ale biedny musiał być Twój maluszek podczas tej choroby nie mogę patrzeć jak takie małe niewinne istotki chorują
A co do kotka to na takich maluchach szybko widać jak rosną to samo miałam z moim psem, jak go wzięłam to ważył nie cały kilogram a rósł w oczach

Czbasia dziękuję bardzo mi miło, że zaglądasz czasem na mój wątek Ja od kiedy pamiętam to uwielbiałam malować paznokcie jeszcze w gimnazjum za to mi się obrywało, bo chodziłam w pomalowanych
A co do wagi to dobrze, że więcej nie skoczyła a tylko 0,5 kg szybko zgubisz zobaczysz

Mureczko Tobie również dziękuję
a co do Twojego nauczyciela to brak mi słów :/ stary głupi dziad! Najlepiej by było, żeby mu kiedyś któraś dziewczyna tak odpowiedziała, że mu w pięty pójdzie! To może wtedy się zamknie

Baletnica witamy ponownie
Stary 2011-12-08, 19:38   #1403
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Baletnica_ Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie? Widzę, że doszło wiele nowych dietowiczek, więc pewni mnie nie kojarzą.
Przyjmiecie córkę marnotrawną z powrotem?
Niby u mnie waga ta sama, ważę 51kg, ale brzuch mam ogromny...
niby pewne Wasze nawyki weszły Mi w krew: płatkowe śniadania z otrębami, białkowa kolacja..ale dzieje się coś złego, pije za dużo piwa( i to jeszcze z łyżką miodu) i jem słodycze- przez tydzień zjadłam całą nutellę!
I boję się, że jak tam się rozpastwiłam to szybko nadrobię to o co tyle walczyłam!
Przyjmiecie?
Staram się chodzić na piechotę z dworca do pracy w dwie strony(ok. 5km, w jedną stronę) szybkim truchtem, co zajmuje Mi ok 40min. I to jedyny mój ruch w ciągu dnia
No proszę! Kogo ja widzę! Od razu na wstępie napiszę że jest mi przykro, że opuściłas nas tak bez słowa pożegnania Pisałam wielokrotnie abyś się odezwała a Ty nic Jak mogłaś!
Bardzo się cieszę że wróciłaś i mam nadzieję że nas nie opuścisz a jeśli już to się pożegnasz..... ok?
Napisz co tam u Ciebie! Jak w pracy? jak z TŻ? Wszystko ok?

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-12-08, 19:57   #1404
Kamikadze1706
Raczkowanie

Monia na tych zdjęciach maluszek wygląda jakby był ciężko chory.Biedactwo.Mój Olivierek jeszcze nie przechodził ospy.
Murka ten Twój nauczyciel to jakiś obleśny zboczeniec!!!!Bardzo dobrze Monia napisała powinniście go nagrać i do kuratorium z tym-nawet anonimowo!!!!Ktoś powinien się wziąć za dziada.
Baletnico witam ponownie Pamiętam Cię ,jeszcze w okresie kiedy raczej rzadko się udzielałam a w zasadzie tylko podczytywałam.Przypomnij , ile masz wzrostu?

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Baletnico oooo już widzę
Stary 2011-12-08, 19:58   #1405
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

_Baletnica_ fajnie ze wrocilas
murka04 tego nauczyciela to nawet nie wiem jak skomentowac...;/ obrzydliwe teksty ma;/ juz nie wspomne ze jest okropnie bezczelny stary erotoman;/

Ja własnie z pracy wrociłam 9h dzisiaj bylam i mam dosc cos mnie głowa pobolewa.
Wogóle jutro mam firmowa impreze w klubie z jednej strony bym poszla z drugiej wogole mi sie nie chce i nie mam kompletnie pomysłu co ubrac
Dzisiejsze menu( tragiczne conajmniej)
1. 2 kanapki z żółtym serem i szynka
2.mandarynka
3.2 kajzerki i paluszki drobiowo-wieprzowe( takie jakby kabanoski)
4.2mandarynki
5.tost
Za duzo chleba, ale za poznow stałam i nie zdazylam nic sobie na obiad zrobic do pracy, jutro bedzie lepiej, ale i tak wyszło ooło 1250 kcal z tego co liczyłam, a przede mna jeszcze rowerek i hula hop wiec tragedii chyba nie ma.

Think happy - be happy

M

aguniaaaaa041986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 19:59   #1406
dzaga1989
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam do Was ogromną prośbę. Prowadzę takie małe badanie i potrzebuję głosów w sondzie. Czy mogłybyście zajrzeć na ten wątek i odpowiedzieć co dla Was znaczy "blah blah blah" i jakbyście to rozumiały po polsku. Wystarczy tylko głos, nie wymagam jakiegoś komentarza. Z góry baaaaardzo dziękuję Zmykam zrobić tłumaczenie, posiedzę z TŻ, a jak już odprawię go do pracy to się odezwę. Buźka
Link do sondy: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post30876414

PS. Baletnico, fajnie, że wróciłaś Taka sama z Ciebie córka marnotrawna jak ze mnie, bo ja też długo się nie odzywałam, ale podczytywałam regularnie forum. mamy ten sam problem - brzuch Nie przytyłam ale wyraźnie widać, że na brzuchu mi przybyło i staram się z tym walczyć.
Stary 2011-12-08, 20:12   #1407
murka04
Zadomowienie

dziewczyny macie rację z tym nagraniem tylko on jest taki nieobliczalny że jakby zauważył to nie wiem co by zrobił, jak się wkurza to wali tym swoim wskaźnikiem po ławce, książkami rzuca.. sama kiedyś próbowałam nagrać (tak sobie bez konkretnych planów), ale że siedzę na końcu to nic nie słychać a inne dziewczyny się boją. po prostu stwierdziłyśmy że olejemy to i nie będziemy zwracały uwagi, gorzej z nauką bo on NIC nie potrafi wytłumaczyć, jak ktoś go pyta dlaczego zrobił tak to odpowiada że skoro nie rozumie to musi w domu sie nauczyć. już była raz taka akcja że dyrektorka chciała go wyrzucić bo na 6 osób które w szkole nie zdały matury, 5 z matmy od niego. ale ubłagał ją żeby mógł jeszcze rok uczyć a jak się powtórzy to odejdzie.

monia no tak, poszłam z mamą do niego żeby zlecił jakieś prześwietlenie czy powiedział jaka jest przyczyna takiego zrośnięcia się kości, a on spojrzał, dotknął łaskawie i stwierdził że niepotrzebnie przyszłyśmy bo to tak ma być widocznie.
a mam 2 kostki właśnie, nawet nie wiem od kiedy ale jak normalnie ludzie mają tą kostkę zwykłą to ja mam jeszcze jedną pod nią. i tak w 2 stopach. nie przeszkadza mi to zwykle, no ale zależy jakie buty noszę (na obcasie nie za bardzo mogę bo akurat ona wtedy się wżyna w koniec buta). ciężko tak wyjaśnić trochę
Baletnico ja też w sumie niedawno wróciłam po dłuższej przerwie, to opowiadaj co u Ciebie i witamy z powrotem

Nie rezygnuj z czegoś tylko dlatego, że wymaga to czasu. Czas i tak upłynie.
murka04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 20:33   #1408
paulownia
Zakorzenienie

Ja tylko na chwile tu do was wpadam, dziewuszki obled w pracy, stajemy na glowie, jestem wciaz zmeczona. Okres dostalam w srode i na razie sie nie waze, bo nie ma sensu. Jedzenie idzie tak sobie, kilka razy wpadlo cos slodkiego.
Policzylam sobie na kalkulatorze internetowym zapotrzebowanie kaloryczne i szczeka mi opadla - na moja wage, wzrost i aktywnosc fizyczna podal dzienne zapotrzebowanie 2800 kalorii na pewno tyle nie zjadam, mowy nie ma. Jezeli tyle naprawde wydatkuje, to powinnam byc chuda jak szczapa jedzac nawet i 1500 kalorii.
Zaczelam pic yerba mate, zobacze czy mi pomoze troche na przemiane materii.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 21:40   #1409
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Cytat:

Czekoladko ja już ostatnio zauważyłam, że malutko jesz ale nic nie pisałam, bo miałam nadzieję, że to tylko jednorazowa wpadka. Musisz coś wymyślić na obiady, bo długo tak nie pociągniesz. Organizm potrzebuje ciepłego posiłku w ciągu dnia

Kamikadze przysiady to jest dobry pomysł robiłam kiedyś i byłam zadowolona z efektu robiłam je na podobnej zasadzie jak ćwiczenia na agrafce, też w takich seriach ja do agrafki dorzucam codziennie 30 minut hula hop i też uważam, że jest świetne na brzuch
Wiem wiem kochana, obiecuje ze sie poprawie moze wkoncu wtedy waga ruszy

Co do przysiadow ja ich zupelnie nie moge robic Tak mi strzelaja kolana ze mnie to przeraza, mam straszna suchosc stawow
A szkoda bo chetnie bym porobila..

Cytat:
Białaczekoladko prosiłaś o nasze jadłospisy więc i ja wstawię swój
Ś szklanka mleka 0,5% + 2 garście just fitów czekoladowo-bananowych
IIś bułka cebulowa
O 2 chochelki zupy pomidorowej z ryżem
P kakao + 3 kostki czekolady
K 2 kromki cienko posmarowane serkiem kanapkowym z Biedronki + 2 plasterki chudej szynki
Do tego w ciągu dnia piję około 1-1,5 litra wody z cytryną i jedną herbatę zieloną
Dzieki! Bede sie wzorowac!

Cytat:
A za mną pracowite pół dnia:wysprzątałam całe mieszkanie,zrobiłam 2 prania,ugotowałam obiad-zupa jarzynowa i spaghetti.Białaczekoladka prosi żeby wpisywać jadłospisy,no to jedziemy(zamieszczę to co do tej pory zjadłam):
jogurt borówkowy+mieszanka(musli ,słonecznik,otręby,just fity,orzechy laskowe , siemię lniane)
2 pomarańcze
makaron pełnoziarnisty,kurczak,wa rzywa na patelnie
Mam prośbę-jeśli waszym zdaniem coś jest nie tak to piszcie!
Białaczekoladko powiem wprost zrobiło mi się ciepło na duszy po przeczytaniu Twojego posta...Nie spodziewałam się , przeczytać takie słowa...Nie wiedziałam jaka będzie reakcja na bulimie , ale jest to choroba , która może dotknąć każdą dziewczynę.Kiedyś milczałam na ten temat,wstydziłam się do tego przyznać.Już tak nie jest.Bardzo ciężko jest wyjść z tego rodzaju choroby(jak zresztą z każdego uzależnienia).Potrzebne jest wsparcie bliskich,ale przede wszystkim trzeba mieć dużo siły ,samozaparcia i chęci do zaprzestania objadania się i wymiotów .Nie robię już tego ok 4.5 roku(całkowicie przestałam ,kiedy się okazało ,że jestem w ciąży.Osobiście uważam ,że taka choroba zawsze może wrócić.Dlatego trzeba się pilnować.Koniec już tego tematu, bo nasz kochany watek dotyczy zdrowego jedzenia i nie chciałabym,żeby ktoś miał mi za złe,że rozpisuje się na temat bulimii.

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Białaczekoladka dzięki za polecenie szamponu.Mam okropny problem z włosami,myje je co drugi dzień,ale w sumie grzywkę to powinnam myc codziennie(bardzo się tłuści od czoła.)Chyba wypróbuje na twarz ten talk o ktorym pisała kiedyś Dżaga.
Na razie uciekam się wykąpać, ogolić i takie tam małe zabiegi kosmetyczne Synek śpi, to mam chwile dla siebie
A ja jestem wdzieczna za mily odzew i jadlospisy
Bede je sumiennie analizowac i wzorowac sie na nich, czesto brak mi pomyslow wiec to dla mnie wazne.

Co do choroby i mojej odpowiedzi to byla poprostu taka naturalna reakcja, podziwiam Cie naprawde tak trzymaj

Cytat:
No aż tak bardzo źle nie jest ale dobrze też nie.
Moim zdaniem źle liczysz kalorie. Twój obiad to moim zdaniem ok. 200 kcal. Kromka chleba razowego zwykłego to ok. 70-80 kcal. Wędlina zależy jaka ale pewnie miała max. 50 kcal a papryki to nawet nie liczę.
Ja Ci tylko radzę jeść więcej na obiad i powinno być lepiej Wiem, że pracujesz i ciepły posiłek odpada ale przynajmniej staraj się jeść ciepłe śniadanie i ciepłą kolację.

Ja jadłospisy wklejam gdy jestem na diecie teraz nie wklejam bo jem normalnie to na co mam ochotę (prawie)
Ok tak uczynie! Przyłoze sie bardziej do tych obiadow
Co do sniadan to zawsze sa cieple, natomiast kolacje to zawsze jakis jogurt albo wiesniak i za bardzo je lubie zeby zamienic na cokolwiek innego takze tutaj niestety ale zrobie poprawki bo chce sobie zostawic chociaz tyle przyjemnosci

A skoro nie jestes na diecie to tymbardziej kochana wrzuc swoje jadlo, jestem bardzo ciekawa jak wyglada to normalnie jedzenie I jak udaje Ci sie tak pieknie utrzymac wage Az mnie ciekawosc zzera

A teraz napisze Wam w skrocie jak beznadziejny mam dzisiaj dzien!
Zaczne od tego ze zablkowalam sobie konto internetowe bankowe i jestem wscieklaaaa na maksa bo bede musiala przez to bujac sie rano przed praca i zalatwiac zeby m odblkowali o ile sie uda...
To jeszcze nie koniec fatum ktore dzisiaj na demna czycha bo rowniez zablokowali mi konto na allegro, przez jednego dupka ktory nie wywiazal sie z zamowienia wiec powiedzialam mu dzisiaj kilka slow przy rozmowie telefonicznej, fakt troche mnie ponioslo ale przez takich niekompetentych ludzi ucierpaily moje ambitne plany Wiec wystawil mi negatywa co powinnam zrobic ja w ogole NONSENS jakis i tym cudownym sposobem wlasnie zorientowalam sie ze konto mam zablokowane, pieknie prawda? Mam zwiazane rece normalnie jestem wsciekla na fuul!
ALE TO JESZCZE NIE KONIEC z tego wszytskiego dzisiaj dopadly mnie komplusy na wieczor i tym sposobem poplynelam z dieta!

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Wrzuce moje wspaniale menu..
S:musli z mlekiem, kawa
2 S:jablko
O:3 kromki razowca i 3 plastry sera zoltego
P:jablko
K: serek wiejski a pozniej 6 pierogow z soczewica i 1/3 kotleta mielonego
Przeszlam sama siebie...
bialaczekoladka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 22:15   #1410
dzaga1989
Zakorzenienie

Oki, jestem już. To tłumaczenie to była jakaś masakra, ale równie masakryczna jest osoba która je zaproponowała
Ogólnie w Lublinku pogoda była dziś fatalna. Na zmianę padał śnieg, deszcz i śnieg z deszczem. Założyłam kalosze bo szkoda mi było skórzanych kozaków na tą pluchę. Po zajęciach wybrałam się na te zakupy, ale nic nie kupiłam, bo u Chińczyka była kolekcja jeszcze z wakacji, jeśli chodzi o biżu. Było trochę fajnych ciuszków ale na razie nie kupuję nic bo nie potrzebuję. Jutro za to przejadę się na bazarek i może znajdę po jakiejś promocyjnej cenie te szorty. Teraz zimna, a szorty to ciuch letni (teoretycznie) więc może za jakąś fajną cenę kupię. Bo na All są bardzo fajne (http://allegro.pl/sexy-krotkie-czarn...973157257.html) ale z przesyłką kosztują 80zł!

Moje dzisiejsze menu:
Śniad: 50g makaronu + mleko, wafelek i kawa
Uni: Banan, jogurt Twist
Obiad: Porcja makaronu z sosem 4 sery
Może jeszcze jakąś kanapeczkę wsunę bo jeszcze pewnie trochę posiedzę.

Czekoladko, trzymaj się jakoś.
Ja miałam kiedyś niemiłe doświadczenie z eBay'em. Zamówiłam torebkę, facet miał sporo komentarzy, torebka niedroga + przesyłka gratis. Torebka nie przychodzi, nie przychodzi...w końcu zadzwoniłam, to powiedział mi, że "noooo bo zawsze coś za coś: przesyłka gratis więc trochę trzeba poczekać". No to czekam...do dziś Wytoczyłam jakieś postępowanie, ale chyba ekipa eBaya zbytnio się tym nie przejęła. To był pierwszy i ostatni raz kiedy korzystałam z eBaya. Teraz kupuję tylko na All i tylko od rzetelnych sprzedawców.
Co do hasła, też kiedyś miałam z tym problem. Pamiętam, że nie chodziłam do banku, tylko załatwiałam sprawę przez infolinię. Już nie pamiętam jakim to systemem się odbywało, ale na 100% załatwiłam to przez telefon. A mam konto w PKO.

Murka, ten facet to jakiś perwers! O kurczę...Wiesz, dobry pomysł z tym nagraniem. Myślę, że jakoś dyskretnie dałybyście radę to zrobić. Ale...u mojej mamy w gimnazjum była kiedyś bardzo głośna sprawa z serii "klepanie po tyłkach przez wf-istę". I poza relacją dziewczyn które miały z tym facetem zajęcia nie było żadnych innych dowodów, nagrań, nic. Faceta ostatecznie wykopali ze szkoły.

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości