|
|||||||
| Notka |
|
| Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ekstrakcja ósemek...
cześć, właściwie ile Wam wyszło ósemek?
Ja mam obie dolne i idzie mi prawa górna. Mojemu starszemu rodzeństwu do końca nawet dolne nie wyszły, a mi trzeci idzie.. Czy wyrywanie tych ósemek jest tak samo nieprzyjemne jak wyrywanie np. czwórek? (miałam już cztery zęby wyrywane, i nie powiem że było mi miło )
|
|
#2762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dwie się dyskretnie przebijały, ale wyjść same szans nie miały. Wszystkie za to były piękne, duże, wykształcone i siedziały w dziąsłach robiąc mi po cichu bałagan w buzi
|
|
|
|
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ósemki schowane głęboko w dziąśle, bez dostępu tlenu też może zaatakować próchnica?
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
|
|
|
|
#2764 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Takie duże babsko ze mnie, aż wstyd ![]() No cóż, pozostaje mi walnąć flaszkę przez wizytą i odpłynąć (żartuję
|
|
|
#2765 |
|
Przyczajenie
|
Kobietko! Nie bój się, bo nie ma czego się bać. Ja jestem już po usunięciu ósemki (lewa górna) i teraz tylko śmieję się ze swojego strachu. Faktem jest, że przy borowaniu ósemki są najgorsze i też strasznie się bałam jak czekałam na wyrwanie. Najgorsze było to, że nie czułam wogóle znieczulenia, zero typowego zdrętwienia po zastrzyku. Ale moja cudowna dentystka powiedziała, że przy ósemce tak właśnie jest i nie mam czego się bać, bo nic nie poczuję. I tak właśnie było! Oczywiście strach był i bardzo niemiłe wrażenie (odgłosy!), ale zero bólu. To samo po "odchodzeniu" zastrzyku. Nic nie bolało
.
|
|
#2766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2767 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja się nie bałam za bardzo, bo myślę sobie - przecież będzie znieczulenie, to co mi się może stać. Bardziej się bałam, gdy widziałam jak moja mama się stresuje i to przeżywa, haha ;d. Trochę bardziej boję się usuwania górnych ósemek, bo myślę, że z nimi będzie gorzej. Nie dość, że są bardzo wysoko, to jeszcze wiadomo.. tak przy podniebieniu ma ci grzebać, fuu xd. Ale na razie się nie martwię na zapas, bo mam jeszcze trochę czasu. ;] |
|
|
|
|
|
#2768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ważne tylko aby zbyt głęboko nie siedziały.
|
|
|
|
|
|
#2769 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo mi dolne wyszły całkiem i właśnie te będę usuwać, górą mam jedną do połowy wyrżniętą, a druga jeszcze siedzi, ale na zdjęciu ją ładnie widać, i chyba też mi wyjdzie.... aha i powiedzci jeszcze wyrywa się dwie za jednym zamachem, czy są oddzielne wizyty? Bo właściwie nie wiem czemu, nie zapytałam o to Noi ja idę do chirurga, to gorzej? Lepiej u stomatologa?
|
|
|
#2770 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moje dolne nie były głęboko, więc nie było problemów, ale górne są na zdjęciu głęboko, muszę za niedługo ponowić zdjęcie czy coś się zmieniło, bo jak na dzień dzisiejszy, to chirurg boi się za to brać, podobno by mnie wymęczył -_- Co do wizyt, to różnie bywa. Niektóre dziewczyny pisały, że wyrywały po dwie na raz, ja miałam najpierw jedną i za jakieś 3 miesiące kolejną. Nie wiem jakbym wyglądała, gdybym usunęła obie na raz, bo wtedy to twarz jak balon ;p Ja się za bardzo nie znam, ale myślę, że u chirurga lepiej... mi orto powiedziała, że muszę u chirurga, nie mogę u stomatologa. Chirurg się chyba bardziej na tym zna
|
|
|
|
|
|
#2771 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chyba wolałabym wyrwać obie za jednym zamachem...
|
|
|
#2772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak z usuwaniem to nie wiem jak w Twoim przypadku, ale ja bym się na usunięcie dwóch nie decydowała - zwłaszcza, że po dwóch różnych stronach. ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2773 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Macie stały aparat?
|
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2775 |
|
Rozeznanie
|
ile już nosisz?
Ja mam górę ponad 2lata, dół ponad 1,5roku i nic mi nie wiadomo o ściąganiu
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2777 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
teraz tylko czekać na rezultaty
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam aparat dwa miesiące a rezultaty już są. Górę mam już pięknie równą. I czekam na założenie dołu.
|
|
|
#2780 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2781 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: szpara/y miedzy zębami
Ja też zdecydowałam się na kompozyt - dzięki za te wszystkie informacje, które tu znalazłam! Tyle lat żyłam w nieświadomości, że moja diastema musi być jaka jest, a jeśli chcę ją zlikwidować to tylko aparatem... A tu proszę jaka miła niespodzianka! Tym bardziej, że moje zęby są proste + świadomość, że aby założyć aparat musiałabym jakieś usunąć.. to były główne przyczyny, dla ktorych nie miałam zamiaru go zakładać. I już myślałam, że jestem skazana na tą okropną szparę, gdy przez zupełny przypadek trafiłam na to forum!! Jesteście kochane (kochani
) poważnie! Dajcie proszę znać, czy znacie jakiegoś dobrego dentystę, który mogłby zająć się moim problemem (lokalizacja - Wrocław). Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
#2782 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny kochane!
Jestem 8 dzień po dłutowaniu dolnej ósemki. Opuchlizna zeszła, dzisiaj zdjęłam szwy, tylko niepokoi mnie dość spory guzek który po tej opuchliźnie został... Jest twardy i przez niego nie mogę do końca gęby otworzyć... Myślicie, że to zejdzie, czy coś jest nie tak? Bo ja już sama nie wiem.
|
|
#2783 |
|
Raczkowanie
|
Witam, noszę aparat i muszę usunąć dolne ósemki, skierowanie już mam i we wtorek planuję iść na konsultacje, boję się jak cholera
góra aparat bezligaturowy 15-02-2010 dół 31-05-2010 koniec przygody z aparatem 21-11-2012 foto #1752 .....bo każdy ma swojego anioła i jest dla kogoś aniołem... |
|
|
|
|
#2784 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To tylko się wydaje takie straszne. Tez miałam już usuwane dolne ósemki i sam zabieg, jak i po zabiegu nic nie bolało, tylko przez cały tydzień miałam okropnie spuchniętą buzię, więc cały czas zimne okłady itd.. |
|
|
|
|
|
#2785 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, ale te moje ósemki są zatrzymane i jedna dopiero przez dziąsło się przebija, druga trochę wyszła. Wiesz jak sie ma te 30 latek to też inaczej się do tego podchodzi. Pozdrawiam
góra aparat bezligaturowy 15-02-2010 dół 31-05-2010 koniec przygody z aparatem 21-11-2012 foto #1752 .....bo każdy ma swojego anioła i jest dla kogoś aniołem... |
|
|
|
|
|
#2786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2787 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak mi lewa szła to zastrzyki brałam,cała spuchnięta byłam i piłam wszystko przez rurkę... teraz mi niedawno wylezła prawa to mam antybiotyk i taki "psykasz" jakby tantum verde ale inny ![]() też boli, nawet bardzo, ale nie spuchłam i mogę normalnie z tym funkcjonować bo z tą lewą to był cyrk... Ja mam aparat tak długo ponieważ mam czy miałam wadę czaszki i nosiłam taką nakładkę kilka ładnych tygodni , która mi rozszerzała szczękę, bo miałam taki ścisk że żuchwa była nieco szersza... potem długo nosiłam rotator,Do tego żuchwa jest wysunięta bardzo mocno do przodu oraz cały dolny łuk mam przesunięty w lewą stronę... Treaz wygląda to tak; szczęka jest rozszerzona i wygląda to w miarę normalnie noszę wyciągi które cofają mi szczękę do tyłu i równocześnie ciągną w prawo. Zagmatwane, ale mam nadzieję że ktoś zrozumiał
"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. " św. Augustyn zaręczona 30.03.2012 mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012 niedługo żona niedługo matura wygrałam swoje życie ! Edytowane przez zielona_zabcia Czas edycji: 2011-12-08 o 22:28 |
|
|
|
|
|
#2788 |
|
Raczkowanie
|
Tydzień temu zaczął boleć mnie ząb - ósemka. Od piątku budził mnie punkt 4.00, wstawałam - ketonal - dalej spanie. I tak do niedzieli. Wieczorem ostry dyżur i decyzja stomatologa - nic nie zrobię z nim, przepiszę antybiotyk i skierowanie do chirurga. Usuwany we wtorek z rana, a że to pierwsze rwanie to nie wiedziałam jak to smakuje. Poszłam do pracy - na znieczuleniu jeszcze, ale ok 14 zwolniłam się - nie dałam rady. Lekarz wypisał zwolnienie na 3 dni a ja w tym czasie jak warzywko - spanie, leżenie, antybiotyk, ketonal, ketonal, ketonal....... Okropnie to odchorowałam, ciśnienie 95/75, temperatura rano 35.5 a po kilku godzinach 38,3, totalne otępienie i ten ból.....okropny.... Nie mogłam szczęki otworzyć, jedzenie zupek i serków, jogurtów.
Dzisiaj jest już ok. Boli delikatnie, ale da się wytrzymać. Najbardziej teraz boli podniebienie, bo zostało jednak podczas zabiegu trochę wygniecione... Ale to jest nic w porównaniu z tym co było tydzień temu Mam nadzieję, że więcej zębów nie będę musiała usuwać
|
|
|
|
|
#2789 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny...
Kurcze, mam dylemat, może mi któraś doradzi? Wydłutowałam jedną ósemkę trzy tygodnie temu, jeszcze mam małego krwiaka, ale poza tym wszystko jest ok... A we wtorek planowo mam mieć dłutowanie drugiej... I po prostu nie mogę się przemóc. Już nie chodzi o sam zabieg, ale ten cyrk z opuchlizną po zabiegu, w dodatku na wigilię chciałabym wyglądać jak człowiek, a nie jak małpa z cyrku. Z drugiej strony chciałabym mieć to jak najszybciej za sobą, szczególnie że noszę aparat... Nie wiem co mam zrobić.
|
|
#2790 |
|
zawsze mam racje
|
Mnie rośnie i boli, ketonal jem i jem, NIC do smarowania nie pomaga.
Już nie wiem co robić, na żywca nie pójdę, wenflonu wbić nie dam, bo mdleje na samą myśl (kiedyś poszłam z koleżanką jak krew oddawała, nie widziałam nic a kto zemdlał? ja Już wolałabym być niemądra ![]() I czemu jak dziąsło jest przebite do nadal boli? ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Mnie rośnie i boli, ketonal jem i jem, NIC do smarowania nie pomaga. Już nie wiem co robić, na żywca nie pójdę, wenflonu wbić nie dam, bo mdleje na samą myśl (kiedyś poszłam z koleżanką jak krew oddawała, nie widziałam nic a kto zemdlał? ja Już wolałabym być niemądra ![]() I czemu jak dziąsło jest przebite to nadal boli?
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.

)

Dwie się dyskretnie przebijały, ale wyjść same szans nie miały. Wszystkie za to były piękne, duże, wykształcone i siedziały w dziąsłach robiąc mi po cichu bałagan w buzi

noszę wyciągi które cofają mi szczękę do tyłu i równocześnie ciągną w prawo. Zagmatwane, ale mam nadzieję że ktoś zrozumiał